Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Άπιαστο όνειρο για τους Βρετανούς οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου

Τα ακριβά εισιτήρια και η διαφαινόμενη κυκλοφοριακή παράλυση σημαδεύουν το προοίμιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, που αποτελούν ήδη "άπιαστο όνειρο" για τους ίδιους τους Βρετανούς. 
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, έχουν ήδη πωληθεί τα 7 από τα συνολικά 8,8 εκατ. εισιτήρια, ενώ άλλα 500.000 περίπου αναμένεται να...  διατεθούν στη μαύρη αγορά.

"Απλούστατα η ζήτηση για τα εισιτήρια ξεπέρασε την προσφορά. Αλλά, οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα ‘βρίσκονται’ και έξω από τα στάδια, καθώς υπάρχει ένα πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων, το London 2012 Festival και πολλές δυνατότητες συμμετοχής στους αγώνες, ακόμη κι αν δεν είναι παρόντες στους τελικούς των δρόμων ταχύτητας", τόνισε ο Τζόναθαν Έντουαρντς, εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής για τους αθλητές (LOCOG).
Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα είναι το προβλεπόμενο κυκλοφοριακό κομφούζιο που αναμένεται να επικρατήσει τις μέρες των αγώνων. Σύμφωνα με τον Γκάρετ Έμερσον, επικεφαλής του Οργανισμού TfL, που συντονίζει το κυκλοφοριακό σύστημα στην αγγλική πρωτεύουσα, "το Λονδίνο θα είναι υπερβολικά γεμάτο", και καλό είναι "οι οδηγοί να μείνουν μακριά από το κέντρο της πόλης".
Κατά συνέπεια, σχεδιάζεται ο αποκλεισμός κάποιων τμημάτων του επονομαζόμεμενου "Olympic Route Network" (175 χλμ), προκειμένου να βρίσκονται στην αποκλειστική διάθεση των διοργανωτών, των αθλητών και άλλων επισήμων.

Από την πλευρά τους, οι οδηγοί ταξί ανησυχούν ότι ο κλάδος τους θα πληγεί ιδιαίτερα από τις έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ