Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Ποιοί είναι οι πρώτοι φορείς του Δημοσίου που συγχωνεύονται;


Η συγχώνευση της ΔΕΘ με την Helexpo και τον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών θα είναι...



η πρώτη κίνηση της κυβέρνησης για «νοικοκύρεμα» του δημοσίου. Έως το τέλος Αυγούστου θα γίνουν 270 καταργήσεις και συγχωνεύσεις, με την κυβέρνηση να διαβεβαιώνει πως δεν θα γίνουν απολύσεις.

Ο σχετικός κατάλογος είναι ήδη στα χέρια του πρωθυπουργού και, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει:

- συγχώνευση του Τομέα Διαχείρισης Πιστώσεων για εκτέλεση έργων σε αρχαιολογικούς χώρους με τοΤαμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων.

- συγχώνευση του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης με τον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών Αθήνας και Πειραιά.

- μείωση των 29 φορέων διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών σε 13, ανά διοικητική περιφέρεια.

- σύμπτυξη των υπηρεσιών του υπουργείου Δικαιοσύνης για την προστασία ανηλίκων.

Μέχρι τα τέλη Αυγούστου θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των διοικητικών μονάδων των υπουργείων και των 1.500 νομικών προσώπων του δημοσίου τομέα, οπότε και αναμένεται η κατάργηση ή συγχώνευση200 - 300 οργανισμών. Βασικά κριτήρια είναι η ενοποίηση ομοιογενών φορέων και η συνάρτηση τουκόστους για τον φορολογούμενο σε σχέση με την χρησιμότητα των παρεχομένων υπηρεσιών.

Τονίζοντας πως απολύσεις δεν θα γίνουν, ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε πως θα γίνει αξιολόγηση του προσωπικού: «οι καλοί υπάλληλοι θα ανταμειφθούν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μανιτάκης.

Μοιραία, πάντως, η συγχώνευση ή κατάργηση ενός φορέα θα επιφέρει αθρόες μετατάξεις. Σύμφωνα, μάλιστα, με τις εκτιμήσεις, περίπου 4.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα μεταταχθούν, καθώς δεν θα έχουν αντικείμενο εργασίας.

star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ