Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

ΒΟΙΩΤΙΑ-ΦΘΙΩΤΙΔΑ:Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από ανέργους για το πρόγραμμα «Κοινωφελούς Εργασίας»


Από το ΙΝΕ ΓΣΕΕ ανακοινώνεται ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από ανέργους για πεντάμηνη απασχόληση στο πλαίσιο του προγράμματος «Κοινωφελούς Εργασίας» για τις περιφερειακές ενότητες Φθιώτιδας και Βοιωτίας. 
Πιο συγκεκριμένα, στην Περιφερειακή Ενότητας Φθιώτιδας υπεβλήθησαν 1.224 αιτήσεις συνολικά για 210 προκυρησσόμενες θέσεις εργασίας ενώ για τη Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας όπου οι θέσεις εργασίας είναι 508, οι αιτήσεις αναμένεται να ξεπεράσουν τελικά τις 2.000. 
Αύριο Τετάρτη 4/7 ολοκληρώνεται η σχετική διαδικασία για την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας ενώ την Παρασκευή 6/7 θα ολοκληρωθεί και στην Φωκίδα. Σε ότι αφορά τέλος την Ευρυτανία όπου οι προκυρησσόμενες θέσεις του ΙΝΕ ΓΣΕΕ φθάνουν τις 150 η διαδικασία υποβολής αιτήσεων αναμένεται να ξεκινήσει την Τρίτη 10/7.
Παράλληλα, και ανεξάρτητα από το πρόγραμμα «Κοινωφελούς Εργασίας», ανακοινώθηκαν από τον ΟΑΕΔ  οι επιλεγέντες για τα προγράμματα «Κατάρτισης ανέργων στην Πληροφορική». Λόγω της πολύ μεγάλης συμμετοχής ενδιαφερομένων ανέργων ο ΟΑΕΔ αύξησε κατά 67% τον αριθμό των ωφελούμενων. Έτσι ενώ αρχικά είχε προγραμματισθεί να συμμετέχουν στα προγράμματα που θα υλοποιηθούν, στη  Φθιώτιδα 229 άνεργοι, τελικώς εγκρίθηκε η συμμετοχή 383 ατόμων καθώς και191 ακόμη επιλαχόντων.

Αντίθετα οι υποψήφιοι που δεν επιλέχθηκαν, τελικά έφθασαν τα 1384 άτομα. Ήδη από την Δευτέρα 2/7 έως και τις 31/7/2012 οι επιλεγέντες άνεργοι θα μπορούν να επισκέπτονται τον ΟΑΕΔ στη Λαμία και να παραλαμβάνουν την επιταγή κατάρτισης αξίας 700 ευρώ. Επισημαίνεται ότι η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στο site του ΟΑΕΔ έχει γίνει με βάση τον αριθμό της κάρτας ανεργίας. Όσοι άνεργοι δεν γνωρίζουν αν έχουν επιλεγεί ή δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, μπορούν να επικοινωνούν με το ΙΝΕ ΓΣΕΕ (Ροζάκη Αγγελή 59, τηλ. 22310 51777) καθημερινά 9:00-15:00,  προκειμένου να μάθουν αν έχουν επιλεγεί ή όχι και -εφόσον έχουν επιλεγεί- να ξεκινήσουν τις διαδικασίες εγγραφής τους στα σχετικά προγράμματα κατάρτισης   που θα υλοποιήσει το ΚΕΚ ΙΝΕ ΓΣΕΕ στη Λαμία.
Υπενθυμίζεται ότι η επιτυχής συμμετοχή στα προγράμματα οδηγεί στην απόκτηση πιστοποιητικού γνώσης Η/Υ εγκεκριμένου από το ΑΣΕΠ αλλά και σε επιδότηση 500 ευρώ για κάθε άνεργο που θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ