Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

ΒΙΝΤΕΟ:Αλυκή...Το Ιδανικό μέρος Για διακοπές στη Βοιωτία


Η Αλυκή είναι παραθαλάσσιο θέρετρο του νομού Βοιωτίας.Είναι από τα ομορφότερα χώρια του κόλπου των Αλκυονίδων με άγρια ομορφιά και καταγάλανα νερά. Ανήκει στο δημοτικό διαμέρισμα Ξηρονομής του δήμου Θίσβης.
Ο περίβολος της Αρχαίας πόλης των Σιφών βρίσκεται σε λόφο του οικισμού. Το χειμώνα κατοικείται από λίγους μόνιμους κάτοικους, αλλά τους θερινούς μήνες πλημμυρίζουν οι παραλίες της από διψασμένο για δροσιά και διασκέδαση κόσμο. Υπάρχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια, πολλές ταβέρνες, καφενεία και καφετέριες, mini market και φούρνος.
Στην Αλυκή μπορεί κανείς να επισκεφθεί και την αλυκή του χωριού. Καλύτερη εποχή γι’ αυτήν την επίσκεψη είναι το καλοκαίρι που δημιουργείται το εντυπωσιακό λευκό πεδίο. Μπορεί επίσης να περιηγηθεί στην ακρόπολη των αρχαίων Σιφών.
Αν ο προορισμός σας είναι η Αλυκή σας προτείνουμε να ακολουθήσετε σαν διαδρομή  την περιφερειακή οδό Θηβών-Αλιάρτου να βγείτε στην έξοδο προς Καναβάρη και θα κατευθυνθείτε προς Ξηρονομή. Φτάνοντας στην Ξηρονομή θα ακολουθήσετε τις πινακίδες, οι οποίες οδηγούν στην Αλυκή.
Viotiashop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ