Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Μέχρι και πόσα μετάλλια θα πάρει η Ελλάδα στο Λονδίνο αποφάσισαν οι Γερμανοί

Μέχρι και πόσα μετάλλια θα πάρει η Ελλάδα στο Λονδίνο αποφάσισαν οι Γερμανοί
Γερμανοί οικονομολόγοι και στατιστικολόγοι προβλέπουν ότι η Ελλάδα θα κατακτήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου συνολικά έξι μετάλλια, δύο περισσότερα από όσα είχε πάρει στο Πεκίνο το 2008 (δύο αργυρά και δύο χάλκινα).
Οι ερευνητές του πανεπιστημίου Ruhr-Universitat του Μπόχουμ προβλέπουν ότι η Ελλάδα μας θα καταταγεί από 37η έως 44η στη λίστα των μεταλλίων ισοβαθμόντας σε μετάλλια με άλλες οκτώ χώρες (Βουλγαρία, Κροατία, Δανία, Ινδία, Μεξικό, Σλοβενία, Σουηδία και Ταϊλάνδη).
Πρώτη σε μετάλλια προβλέπεται να είναι η Κίνα (102) και ακολουθούν ΗΠΑ (100), Ρωσία (71), Βρετανία (57), Αυστραλία (43), Γαλλία (39), Γερμανία (36), Ν.Κορέα (31) και Κούβα (29).
Η εκτίμηση των Γερμανών ερευνητών λαμβάνει υπόψη της μια ποικιλία στατιστικών παραμέτρων (αθλητικών, δημογραφικών, πολιτικών, οικονομικών και πολιτισμικών), που τροφοδοτούνται σε ένα οικονομετρικό μοντέλο, από το οποίο προκύπτουν οι προβλέψεις.
Είναι αξιοσημείωτο ότι, εφαρμόζοντας αναδρομικά το ίδιο μοντέλο στους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι Γερμανοί οικονομολόγοι βρήκαν ότι καταφέρνει να «προβλέψει» το 97,4% των πραγματικών μεταλλίων που δόθηκαν στην Αθήνα το 2004 και το 96,9% των μεταλλίων του Πεκίνου το 2008.
Πάντως δεν είναι μόνο οι Γερμανοί που μας «δίνουν» έξι μετάλλια, αφού την ίδια εκτίμηση έκανα και ερευνητές της ολλανδικής εταιρίας αθλητικών στατιστικών ερευνών Infostrada Sports, η Ελλάδα πάλι προκύπτει ότι θα κατακτήσει έξι μετάλλια στο Λονδίνο. Και σε αυτή την πρόβλεψη, η Κίνα προηγείται με 92 μετάλλια και ακολουθούν οι ΗΠΑ (88, αλλά με περισσότερα χρυσά), Ρωσία (83), Βρετανία (64) και Γερμανία (59).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ