Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Διεθνές κύκλωμα: Χρέωναν τράπεζες με παραγγελίες από την Κίνα

Σε σωρεία προσαγωγών αλλά και συλλήψεων έχει προχωρήσει η ΕΛΑΣ σε Αττική, Αχαϊα, Εύβοια και Θεσσαλονίκη. Στο στόχαστρο των αρχών είναι μεγάλο κύκλωμα το οποίο εξαπατούσε ελληνικές και κινεζικές τράπεζες.
Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί και προσαχθεί τουλάχιστον 30 άτομα. Οι πληροφορίες εμφανίζουν να συνεργάζονται η Οικονομική Αστυνομία και τα τμήματα ασφαλείας πολλών ελληνικών τραπεζών που έχουν πέσει θύματα του κυκλώματος.
Σύμφωνα με το patrastimes.gr, από την περιοχή της Κάτω Αχαΐας έχουν συλληφθεί δύο επιχειρηματίες ενώ επικαλούμενο αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, θύματα του εν λόγω κυκλώματος έχουν πέσει πάνω από δέκα ελληνικές τράπεζες.
Οι δράστες φαίνεται πως πραγματοποιούσαν παραγγελίες κινεζικών προϊόντων βάζοντας ως διαμεσολαβητές κινεζικές και ελληνικές τράπεζες. Ενώ πλήρωναν μέρος της αξίας του εμπορεύματος κατάφερναν –παραπλανώντας τραπεζικούς υπαλλήλους- να αρπάζουν τα έγγραφα παραλαβής και να παίρνουν τα εμπορεύματα χωρίς να ξεπληρώσουν την αξία όλου του εμπορεύματος.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, από τα ξημερώματα είχε ξεκινήσει επιχείρηση της ΕΛ. ΑΣ στον οικισμό των τσιγγάνων στην κάτω Αχαγιά, και εκτός από τις προσαγωγές και συλλήψεις, έχει βρεθεί και μεγάλος αριθμός νομισμάτων Τουρκίας τα οποία λόγω του ότι μοιάζουν με κέρματα του ευρώ θα προσπαθούσαν κάποιοι να τα ρίξουν στην αγορά ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις έχει γίνει ήδη χρήση τους σε κερματοδέκτες της  περιοχής.
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ