Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Πιάνει δουλειά από σήμερα η τρόικα



Συναντήσεις αύριο με Σαμαρά-Στουρνάρα

Έπειτα από μήνες χωρίς έλεγχο η τρόικα πιάνει από σήμερα δουλειά με ραντεβού από νωρίς το πρωί με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών. Στο μικροσκόπιο των εκπροσώπων των δανειστών θα βρεθούν τα βασικά μεγέθη της οικονομίας, η ύφεση και η έκρηξη της ανεργίας ενώ σε ξεχωριστές συσκέψεις θα συζητηθούν η πορεία των εσόδων και των δαπανών.

Αύριο οι Πολ Τόμσεν, Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ θα έχουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό ενώ νωρίτερα θα «γνωριστούν» και με τον νέο υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, αμέσως μετά την ορκωμοσία του.

Οι τελευταίες επαφές της τρόικας θα γίνουν, σε επίπεδο επικεφαλής, το Σάββατο και στη συνέχεια το ραντεβού θα ανανεωθεί για το βασικό μέρος της διαπραγμάτευσης στις 24 Ιουλίου.

Σύμφωνα με «Το Βήμα», διπλωματικές πηγές αναφέρουν τις τελευταίες ώρες ότι η πλευρά του ΔΝΤ εμφανίζεται έτοιμη να συζητήσει αλλαγές στο Μνημόνιο 2 αν η ελληνική πλευρά πείσει για τη σοβαρότητα των προθέσεών της να υλοποιήσει βασικές μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί (μείωση δημοσίου τομέα, αποκρατικοποιήσεις κλπ.).

Στην πορεία των συζητήσεων θα τεθούν στο τραπέζι οι «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης συνεργασίας (μειώσεις μισθών-συντάξεων, απολύσεις, εργασιακά) και θα αναφερθεί η ανάγκη για επιμήκυνση της προσαρμογής κατά δύο έτη, που σημαίνει χαλάρωση της λιτότητας, εφόσον τα μέτρα 11,6 δισ. ευρώ θα απλωθούν σε βάθος τετραετίας (2013-2016) αντί για τη διετία 2013-2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ