Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Η ΚΟΛΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ Κ.Ε.ΠΒ ΘΗΒΑΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ.


Συνθήκες όμοιες με αυτές που έζησε το στρατόπεδο την περίοδο Δεκέμβρη-Γενάρη ζουν πάλι οι φαντάροι της μόνιμης δύναμης στη Θήβα, σύμφωνα με καταγγελίες που καταφτάνουν στο Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακο τις τελευταίες μέρες.

Μόλις λίγο καιρό (κάτι μήνες) από τα δύο συνεχόμενα γράμματα των φαντάρων από το κέντρο εκπαίδευσης στη Θήβα και τις καθημερινές αντιδράσεις και αντιστάσεις τους, που βελτίωσαν την κατάσταση εκεί, η κατάσταση σήμερα έχει ξαναγυρίσει στα ίδια χάλια.

Πέρα από τις ατέλειωτες υπηρεσίες, τις αγγαρείες και το διαρκές τρέξιμο, διαπιστώνουμε τη διαιώνιση της άθλιας κατάστασης σχετικά με την υγεία τους. Την ίδια ώρα που οι φαντάροι καλούνται να ζήσουν, να υπηρετήσουν και να δουλέψουν τζάμπα σε συνθήκες υγειονομικού τάφου, συνεχίζεται απρόσκοπτα η επιλογή του ΕΣ να μην παρέχει στους φαντάρους τα βασικά εμβόλια, με τα οποία είναι υποχρεωμένος (ως ελάχιστη, τυπική συνθήκη) να τους εφοδιάζει. Φαίνεται πως οι «αναγκαίες περικοπές» για να σωθεί η εθνική οικονομία, περιλαμβάνουν και την ίδια τη ζωή της νεολαίας.

Διοικήσεις στρατοπέδων, αξιωματικοί, η ιεραρχία του στρατού και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου του κυρίου Παναγιωτόπουλου, παίζει ζάρια με ανθρώπινες ζωές, που κλήθηκαν να υπηρετήσουν στο στρατό (χωρίς καλά-καλά ένα μεγάλο μέρος από αυτούς να έχει τη δυνατότητα να συντηρηθεί, ακόμα κι από τις οικογένειές τους).
Σύμφωνα με τις αναφορές που έχουμε από φαντάρους:
«Το ατελείωτο τρέξιμο, οι συχνές αγγαρείες λόγω προετοιμασιών για τη νέα σειρά (νταλίκες με ρούχα για τους επερχόμενους νεοσύλλεκτους που πρέπει να ξεφορτώσουν, να κουβαλήσουν και να ταξινομήσουν οι φαντάροι) αλλά και οι υπηρεσίες, για τις οποίες δεν επαρκεί η δύναμη, δημιουργούν μια κατάσταση στα πρόθυρα τις νευρικής κρίσης.

Το αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης: «κωλυόμενα νούμερα» τα οποία ξεπερνούν κατά πολύ το 6ωρο σκοπιάς (ακόμα και συνεχόμενης), βιολογική εξάντληση, ψυχολογικός πόλεμος με το κόψιμο αδειών ακόμα και για αυτούς που απολύονται, με την δικαιολογία ότι πρέπει να μείνουν στο στρατόπεδο για να βγουν οι υπηρεσίες. Και φυσικά οι εξοδούχοι είναι είδος προς εξαφάνιση.

 Οι αναφορές που φτάνουν στο διοικητή, ταξίαρχο Βιτετζάκη, ή στον υποδιοικητή Παπακωνσταντίνου για κόψιμο - έστω - κάποιων υπηρεσιών δεν δείχνουν να τους απασχολούν και πολύ. Πάντα τέτοιες αναφορές πάνε στο καλάθι των αχρήστων, με πρόσχημα το σχέδιο φύλαξης του στρατοπέδου. Όταν όμως συνέβαινε το ίδιο τους χειμερινούς μήνες οι υπηρεσίες  μειώθηκαν. Τότε, δηλαδή, δεν ήταν επαρκές το σχέδιο φύλαξης; Εμείς καταλαβαίνουμε ότι το σχέδιο φύλαξης του -κάθε- στρατοπέδου λίγη σημασία έχει για τις καριέρες των στελεχών μας, τις ιλουστρασιόν φωτογραφίες και τις εθνικές εξαγγελίες του υπουργείου εθνικής άμυνας και των επιτελείων. Είναι σημαντικότερη γι' αυτούς η απάνθρωπη εκμετάλλευση των φαντάρων σαν τζάμπα δούλων. Ο μόνος τρόπος να κάνουν πίσω είναι να εκτεθούν με τις καταγγελίες μας και να «αναγκαστούν» να αποδεχτούν «έστω και κάπως ανθρώπινες συνθήκες». Αυτό αποδεικνύεται από την αλλαγή της κατάστασης μετά τα γεγονότα του χειμώνα.

Αποδεικνύεται, όμως, πως - ακόμα και οι ίδιοι άνθρωποι - τοποθετημένοι από το ΓΕΣ, το ΓΕΕΘΑ και το ΥΠΕΘΑ να διοικούν ανθρώπινες ζωές δε βάζουν μυαλό με τίποτα. Αφού αναγκάστηκαν να αλλάξουν κάπως τις συνθήκες, τις υπηρεσίες και την κατάσταση του στρατοπέδου μετά από τις συνεχόμενες καταγγελίες μας, τώρα επαναφέρουν την κατάσταση στα ίδια χάλια που βιώναμε πριν από 6 μήνες. Ενώ, στην προηγούμενη σειρά «βρέθηκαν αρκετοί» να έρθουν με μετάθεση στη Θήβα, τώρα πάλι έχουμε μείνει τρείς και ο κούκος (μονίμως στη σκοπιά.). Και τα λοιπά. Και τα λοιπά. Και τα λοιπά.

Τελικά, αυτό που καταλαβαίνουμε είναι ότι μας θεωρούν κάτι λιγότερο από στατιστικά λάθη στην «διαχείριση του υλικού» τους, κάτι περισσότερο από γαϊδούρια που θα κουβαλήσουν ότι χρειάζεται, θα δουλέψουν «όσο πρέπει», θα περπατήσουν, θα τρέξουν και θα κάνουν τα προβλεπόμενα «όπως τους πούνε». Και θα τους αρκεί κάτι ανάλογο με «σανό και νερό από την ταγίστρα». Δε μπορούμε να καταλάβουμε τι άλλο περιμένουν. Ήδη το πρώτο κύμα αναβολών από παιδιά που δεν αντέχουν άλλο αυτή την μεταχείριση ξεκίνησε. Αυτό, μάλλον, περιμένουν: να αποδεχτούμε αδιαμαρτύρητα την απανθρωπιά και την αδιαφορία τους, και - το πολύ, πολύ - να παραιτηθούμε. αυτό το γράμμα είναι (και) απάντηση.

Η κατάσταση στο κέντρο ουσιαστικά παραμένει σταθερή (και καταστροφική για τη διαβίωσή μας) πλην ελαχίστων εξαιρέσεων και το έχουμε τονίσει ξανά στο παρελθόν. Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί ένα θέμα που έχει να κάνει με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα εστιατόρια και τα μαγειρεία .

Οι σκύλοι είναι περισσότεροι από τους φαντάρους, έχουν πραγματικά καταλάβει τον χώρο έξω αλλά και μέσα στα εστιατόρια, η  μυρωδιά κ οι ακαθαρσίες έχουν κάνει την περιοχή μη προσεγγίσιμη. Τώρα, όμως, που καλοκαίριασε κιόλας έχουν χωθεί και απολαμβάνουν την δροσιά στις μόνες βρύσες που υπάρχουν για τους φαντάρους, δημιουργώντας καθεστώς υγειονομικής βόμβας. Στην πραγματικότητα δεν έχουμε τίποτα με τα συμπαθή τετράποδα, πέρα ίσως από μια κάποια ζήλεια για το γεγονός ότι περνούν καλύτερα από εμάς. Στην πραγματικότητα, υγειονομική βόμβα θεωρούμε τις επιλογές της διοίκησης του στρατοπέδου και τις ιεραρχίας που ανέχεται, καλύπτει ή/και επιβραβεύει αυτές τις επιλογές.

Αλήθεια, τώρα που «δεν υπάρχουν» εμβόλια για τους νεοσυλλέκτους τι θα πουν οι εν λόγω κύριοι στις οικογένειες των παιδιών σε περίπτωση κάποιας ασθένειας που μπορεί να προκύψει απ' αυτή τη δραματική  κατάσταση;»
ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΕΣ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΩΡΑ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΣΥΝΘΗΚΕΣ
Αυτός είναι ο στρατός του οποίου τη θητεία θέλουν να αυξήσουν σε 12 μήνες για την άνεργη και απελπισμένη νεολαία.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ: 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ