Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Δημόσιος Απολογισμός του Δήμου Λιβαδειάς


Παρουσία ελάχιστων πολιτών, χωρίς εκπροσώπους των τοπικών φορέων, απουσία στελεχών αλλά και εργαζομένων του Δ. Λεβαδέων, πραγματοποιήθηκε ο πρώτος Δημόσιος Απολογισμός της δημοτικής αρχής, για το έτος 2011. Το γεγονός, σχολιάστηκε από όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, που έκαναν λόγο για αποξένωση της δημοτικής αρχής από την τοπική κοινωνία.
Επί δύο ώρες, ο δήμαρχος Ν. Παπαγγελής, παρουσίασε τον απολογισμό των πεπραγμένων του, εστιάζοντας αρχικά, στις δυσλειτουργίες και τα προβλήματα, που έχουν ανακύψει, από την εφαρμογή του «Καλλικράτη» και τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, που διανύει η χώρα.
Στη συνέχεια πήραν το λόγο δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας, ενώ σημειώθηκε και μια αποχώρηση του δ.σ. της παράταξης Τσιφή, Π. Ψυχογιού, μετά από σχόλιο του δ.σ. της πλειοψηφίας Γ. Καραμάνη, το οποίο ο κ. Ψυχογιός θεώρησε απαξιωτικό.
Από τους λιγοστούς πολίτες, ο κ. Γ.Κωτσαδάμ, κατήγγειλε το δήμαρχο ότι τον εξαπατά, σχετικά με προσωπική του υπόθεση, ενώ έφθασε στο σημείο να κάνει λόγο για «απατεωνιές» που γίνονται στο δήμο, μια ιστορία που πιθανόν να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.
Στις δηλώσεις που ακολούθησαν στα μέσα ενημέρωσης, ο κ. Ψυχογιός, από τη μείζονα μειοψηφία, τόνισε ότι ο δήμος είναι αποκομμένος από την τοπική κοινωνία, μίλησε για αποθέωση της γραφειοκρατίας και συγκεντρωτισμό του δήμαρχου, τον οποίο κατηγόρησε ότι με δική του ευθύνη «η δημοκρατία στο δήμο έχει καταργηθεί, γιατί έχει υποκαταστήσει τους πάντες και τα πάντα».
«Θλιβερό φαινόμενο» χαρακτήρισε την απουσία πολιτών η Γ. Πούλου, σημείωσε και αυτή ότι η δημοτική αρχή είναι αποκομμένη από την τοπική κοινωνία, γιατί όπως είπε «σ΄ αυτές τις δύσκολες στιγμές δεν έχει να παρουσιάσει κοινωνικό έργο».
Από τη μεριά της ελάσσονος μειοψηφίας, ο Ν. Κοτσικώνας, δήλωσε ότι «η δημοτική αρχή έχει πετύχει, γιατί εφαρμόζει τους στόχους του Καλλικράτη, δηλαδή  αντιλαϊκή πολιτική». Εκτίμησε ότι η κατάσταση στο δήμο θα χειροτερεύσει και απέδωσε την απουσία κόσμου στην απογοήτευση που νοιώθει από την ασκούμενη πολιτική του δήμου.
Στις δηλώσεις του δημάρχου, εντύπωση προκάλεσε η επίθεση που εξαπέλυσε στη Γ. Πούλου, αποκαλώντας την πολιτική γυρολόγο, που ψεύδεται, συκοφαντώντας τον ότι  λειτούργησε μικροπολιτικά στο θέμα της καταβολής τελών άρδευσης από αγρότες της Χαιρώνειας. Η κ. Πούλου τον είχε κατηγορήσει ότι με τη μη πληρωμή των συγκεκριμένων τελών έχει επιβαρυνθεί ο δήμος με 500.000ευρώ, γεγονός που αποτελεί, όπως είπε,  κατάφωρη αδικία για τους υπόλοιπους αγρότες του δήμου.
Για την καταγγελία πάντως ο κ. Παπαγελής, απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας,  λέγοντας  ότι «είναι πέρα για πέρα ψέμα», γιατί το θέμα το χειρίζεται ο ΤΟΕΒ Χαιρώνειας.
Τέλος, ο δήμαρχος υπεραμύνθηκε του έργου του, τονίζοντας ότι αν και δύσκολη χρονιά το 2011, ο δήμος κατάφερε, με επιτυχία, να προσαρμοστεί στα δεδομένα του Καλλικράτη.
 siriosfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ