Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Iσπανικός θρίαμβος


Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ισπανία με θρίαμβο επί της Ιταλίας


Συνεπής στο ραντεβού που είχε με την ιστορία της αποδείχθηκε για ακόμη μία φορά η Εθνική Ισπανίας.
Το συγκρότημα του Ντελ Μπόσκε συνέτριψε με 4-0 την Ιταλία στον τελικό του Euro 2012, που διεξήχθη στο «Ολιμπίνσκι» του Κιέβου, κι έγινε η πρώτη εθνική ομάδα που κατακτά δύο συνεχόμενα ευρωπαϊκά τρόπαια κι ενδιάμεσα το Παγκόσμιο Κύπελλο (2010, Νότια Αφρική).
Παράλληλα οι «φούριας ρόχας» με τη σημερινή τους επικράτηση έφτασαν τις 3 κατακτήσεις Euro και έπιασαν στην κορυφή της σχετικής λίστας τη Γερμανία.
Το πρώτο γκολ της ομάδας του Ντελ Μπόσκε σημείωσε στο 14ο λεπτό ο Νταβίντ Σίλβα με κεφαλιά, ενώ το δεύτερο τέρμα της πέτυχε στο 42΄ο Άλμπα με ωραίο πλασέ. Το 3-0 έκανε ο Τόρες στο 84' ενώ το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Μάτα στο 88΄.
Οι Ισπανοί ήταν απόλυτοι κυρίαρχοι στον αποψινό τελικό και  δεν άφησαν σε κανένα σημείο του αγώνα τους «ατζούρι» να πιστέψουν ότι μπορούν να τους κλέψουν το «στέμμα»

Πάντως το συγκρότημα του Πραντέλι στάθηκε κι άτυχο, αφού για μισή και πλέον ώρα στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο.



Ισπανία- Ιταλία 4-0

Γκολ: 14' Σίλβα, 42' Άλμπα, 84' Τόρες. 88' Μάτα

Κίτρινες: Πικέ - Μπαρτζάλι

Ισπανία (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Αρμπελόα, Σέρχιο Ράμος, Πικέ, Ζόρντι Αλμπα, Μπούσκετς, Τσάμπι Αλόνσο, Τσάβι, Ινιέστα (87΄ Μάτα), Νταβίντ Σίλβα (59΄ Πέδρο), Φάμπρεγας (75΄ Τόρες)
Ιταλία (Τσέζαρε Πραντέλι): Μπουφόν, Αμπάτε, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι (21΄ Μπαλτζαρέτι), Πίρλο, Μαρκίζιο, Μοντολίβο (57΄ Μότα), Ντε Ρόσι, Μπαλοτέλι, Κασάνο (46΄ Ντι Νατάλε)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ