Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Στη γεωργία στρέφονται οι νέοι

Η οικονομική κρίση και η ανεργία οδηγούν 1.500.000 νέους από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, στην ενασχόληση με τη γεωργία, σύμφωνα με...
έρευνα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Ενδεικτικό είναι ότι την τριετία 2008 - 2010 δημιουργήθηκαν 45.000 νέες θέσεις εργασίας στον αγροτικό τομέα με την αύξηση της απασχόλησης να φτάνει στο 7%, γεγονός που καταδεικνύει τη διάθεση πολλών να επιστρέψουν στα χωριά τους για να καλλιεργήσουν τη γη.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης, εκτιμώντας ότι χρειάζεται ένα νέο εθνικό παραγωγικό μοντέλο με πυλώνα τη γεωργία, ανακοίνωσε ότι ως το τέλος του 2012 θα διατεθούν 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ στον αγροτικό τομέα: "Χρειάζονται δύο πράγματα αφενός μέτρα και πολιτικές για να συγκρατήσουμε τους νέους που ήδη εργάζονται και αυτούς που θέλουν πραγματικά να δουλέψουν να τους υποδεχτούμε σωστά", συμπλήρωσε ο κ. Τσαυτάρης.

Την ίδια ώρα και ενώ η ανεργία χτυπά κόκκινο στα μεγάλα αστικά κέντρα, η απασχόληση στον αγροτικό τομέα αυξήθηκε: 52,5% στην Κρήτη, 31,9% στα νησιά του Αιγαίου. 17,5% στη Θεσσαλία.
thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ