Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Η σκοτεινή πλευρά των Παραολυμπιακών Αγώνων






Αθλητές αυτοτραυματίζονται για να ανεβάσουν την αρτηριακή τους πίεση και να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους!


Ο καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολούμπια, Αντρέι Κρασιούκοφ αποκάλυψε στο BBC ότι ένας στους τρεις παράλυτους αθλητές των Παραολυμπιακών Αγώνων αυτοτραυματίζονται, προκειμένου να προκαλέσουν αύξηση της αρτηριακής πίεσης και της καρδιακής συχνότητας πριν από τους αγώνες.

Χαρακτηριστικό είναι ότι έρευνα που πραγματοποίησε η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή στους Παραολυμπιακούς του Πεκίνου, αποκάλυψε ότι το 17% των αθλητών που συμμετείχαν είχαν χρησιμοποιήσει τη μέθοδο του αυτοτραυματισμού!

Η ανορθόδοξη και εξαιρετικά επικίνδυνη μέθοδος, που είναι γνωστή ως boosting, έχει απαγορευτεί από τη Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή, το 1994, καθώς μπορεί να επιφέρει βελτίωση των αθλητικών επιδόσεων στους παράλυτους αθλητές, αλλά είναι δυνατόν να προκαλέσει εγκεφαλικό επεισόδιο.

"Υπήρχαν φορές που έκανα ένα ή δύο γερά ηλεκτροσόκ στο πόδι μου ή το δάχτυλο του ποδιού", παραδέχεται στο BBC ο 36χρονος Καναδός αθλητής της αναρρίχησης Μπραντ Ζνταβίνσκι.

Άλλοι αθλητές, όπως αναφέρουν τα ΝΕΑ σε σχετικό ρεπορτάζ, προκαλούν την ίδια αντίδραση αφήνοντας την ουροδόχο κύστη τους να γεμίσει μέχρι να προκαλέσει πόνο. Συχνά μάλιστα χρησιμοποιούν έναν σφραγισμένο καθετήρα για να εμποδίσουν το άδειασμα της κύστης!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Ματ ΜακΓκραθ, το οποίο προβλήθηκε στο BBC World στις 23 Αυγούστου, δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις αθλητών που χρησιμοποιούν σφυρί για να σπάσουν εσκεμμένα ένα δάχτυλο του ποδιού τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ