Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

«Κόλαση» φωτιάς, έκλεισε ο δρόμος Τρίπολης-Καλαμάτας – Εκκενώνονται ξενοδοχεία στην Κω

«Κόλαση» φωτιάς – Εκλεισε η Εθνική Τρίπολης-Καλαμάτας – Εκκενώνονται ξενοδοχεία
Ανεξέλεγκτη εξακολουθεί να καίει η πυρκαγιά στην Αρκαδία. Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι εκδηλώθηκε και νέα εστία κοντά στα χωριά Ελινίτσα και Ποταμιά στην περιοχή της Μεγαλόπολης, ενώ λόγω της πυρκαγιάς έχει διακοπή η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης – Καλαμάτας.
Μάλιστα, η νέα αυτή πυρκαγιά απειλεί την Ποταμιά και κατευθύνεται με ένταση προς την ιερά Μονή Μπούρας. Οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς σε όλη την έκταση του πύρινου μετώπου της Αρκαδίας, ενώ αυτή την ώρα η φωτιά καίει ανατολικά του Ραψομμάτη και απειλεί το χωριό για δεύτερη φορά από χθες.
Λόγω της πυρκαγιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης - Καλαμάτας από το 178,1 χλμ.,  στον ανισόπεδο κόμβο Αθήναιου, έως το 198,6 χλμ., στον ανισόπεδο κόμβο Παραδεισίων, και η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται και διεξάγεται μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Τρίπολης - Μεγαλόπολης - Καλαμάτας.
Μάλιστα, από την Τετάρτη, στη μάχη της κατάσβεσης του πύρινου μετώπου της Αρκαδίας, συμμετέχει και ο στρατός.
Kως
Εκκενώθηκαν τρία ξενοδοχεία στην περιοχή Καρδάμαινα της Κω, κοντά στα οποία εκδηλώθηκε πυρκαγιά σήμερα το απόγευμα. Η εκκένωση των ξενοδοχείων έγινε λόγω των καπνών που προκαλούν αναπνευστικά προβλήματα. Επίσης, ανεξέλεγκτη «καίει» η φωτιά στην Κορινθία, ενώ πυρκαγιά εκδηλώθηκε και στην Κω, εξαιτίας της οποιάς εκκενώθηκαν τρία ξενοδοχεία.
Οι προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς συνεχίζονται με την συνδρομή και δύο πυροσβεστικών αεροπλάνων.
Κορινθία
Και στο Σολομό Κορινθίας υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις που προκαλούνται από τους ισχυρούς ανέμους αλλά και την μορφολογία του εδάφους που δεν επιτρέπει εύκολα την πρόσβαση των δυνάμεων πυρόσβεσης για να επιχειρήσουν, και έχει κάψει πολλά στρέμματα πευκοδάσους και καλλιεργειών, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τριπόλεως, από το 84,5 χλμ. στην αρχή του αυτοκινητοδρόμου από Κόρινθο προς Τρίπολη, έως το 100ο χλμ., στον κόμβο Αγίου Βασιλείου και γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας η οποία διεξάγεται μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου - Άργους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ