Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Η τράπεζα Morgan Stanley δίνει 250.000 ευρώ στον Νικολά Σαρκοζί για μια ομιλία

Η τράπεζα Morgan Stanley δίνει 250.000 ευρώ στον Νικολά Σαρκοζί για μια ομιλία
Το αστρονομικό ποσό των 250.000 ευρώ προσφέρει η τράπεζα Morgan Stanley στον πρώην Πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί για να κάνει μια ομιλία διάρκειας 45 λεπτών.
Η πρόταση έχει γίνει ήδη στον πρώην Πρόεδρο και αναμένεται η απάντησή του, η οποία σύμφωνα με την εφημερίδα Canard Encaine αναμένεται να είναι θετική.
Ο γαλλικός Τύπος ειρωνεύεται τον Σαρκοζί και υπολογίζει ότι σε περίοδο κρίσης ο πρώην Πρόεδρος θα κερδίσει 5.555 ευρώ ανά λεπτό στη συνεργασία του με την αμερικανική τράπεζα.
Ανασύρεται, μάλιστα, μια «εξομολόγηση» του Νικολά Σαρκοζί που είχε δημοσιεύσει το περιοδικό Le Point τον Αύγουστο του 2008 και ο πρώην Πρόεδρος έλεγε :
«Οταν βλέπω τα δις που κερδίζει ο Κλίντον θέλω κι εγώ να κάνω το ίδιο ! Θα μείνω Πρόεδρος για 5 χρόνια και μετά θα πάω να βγάλω λεφτά σαν τον Κλίντον, 150.000 κάθε ομιλία».
O Nικολά Σαρκοζί δεν θα είναι ο πρώτος Πρόεδρος που θα κάνει «χρυσές» ομιλίες μετά το τέλος της θητείας του. Ο Κλίντον, ο Τόνι Μπλερ, ο Γκέρχαρντ Σρέντερ κλπ έκαναν περιουσίες εκφωνώντας ομιλίες στα πέντε σημεία του πλανήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ