Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΟΚ! Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΑ. ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΡΟΝΤΙΑ 1200 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ!


Ίσως και αύριο να βρεθούν στο δρόμο δεκάδες ηλικιωμένοι που ζουν στα δυο γηροκομεία της Μητρόπολης Αιγιαλείας, αφού ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος επικαλείται έλλειψη χρημάτων! 
Την ίδια ώρα, ο ίδιος κάνει επένδυση εκατομμυρίων ευρώ, καθώς χτίζει στην περιοχή τουριστική μονάδα  με ξενοδοχείο 5 αστέρων, πισίνες, γήπεδα του γκολφ και αθλητικές εγκαταστάσεις, που προκαλούν το κοινό αίσθημα. 
Δείτε τι απάντησε ο ίδιος στο aigialeianews.gr:


Ερωτηθείς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Αμβρόσιος για το εάν θα κλείσουν τα Γηροκομεία Αιγίου («Ο Αγ. Χαράλαμπος») και Καλαβρύτων («Καλλιμανοπούλειο»), από 1ης Σεπτεμβρίου, δήλωσε τα ακόλουθα: «Το ζήτημα της λειτουργίας των Γηροκομείων μας κυριολεκτικά με έχει αρρωστήσει! Είναι ο καθημερινός εφιάλτης της ψυχής μου, αλλά και ο καθημερινός μου αγώνας! Αγωνίζομαι προσευχόμενος και δακρύων όλη την ημέρα! Αγωνίζομαι επίσης με όσες διαθέτω ψυχικές και σωματικές δυνάμεις! Τελικά ο κίνδυνος να σταματήσουν τη λειτουργία τους τα Γηροκομεία μας δεν εξέλιπε, συνεπώς ούτε και απετράπη μέχρι στιγμής τουλάχιστον!
Έτσι λοιπόν:
1. Από την εκστρατεία, την οποία επιχειρήσαμε με την κίνηση S.O.S. «ΣΩΣΤΕ ΤΑ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΑ ΜΑΣ», συγκεντρώθηκε ένα χρηματικό ποσό, που ανήλθε στο ύψος των 80.000 € περίπου. Ήταν κάτι σαν «το φιλί της ζωής», που δίνουμε στον πνιγμένο και αυτός επανέρχεται στη ζωή! Αυτό μας έδωσε μια περίοδο χάριτος!
2. Έπειτα χάρις στην έντονη κινητοποίησή μας προς τις Αρχές του Κράτους, στην οποία πολύ μας βοήθησαν οι κ. κ. Γεώργ. Κουτρουμάνης, τέως Υπουργός, Αθαν. Παπαδόπουλος, τέως Βουλευτής και Πέτρος Δαδιώτης, αποσπάσαμε την διαβεβαίωση από τον ΕΟΠΥΥ, ότι στις 13 ή 14 Αυγούστου κατετέθησαν τα νοσήλια τριών μηνών, έναντι της συνολικής οφειλής, σε πίστωση του Λογαριασμού των Ιδρυμάτων μας. Βέβαια το ποσό αυτό μέχρι σήμερα δεν έχει φθάσει στο Λογαριασμό των Γηροκομείων μας, υπάρχει όμως μια σχετική γραφειοκρατική κινητικότητα. Δηλ. μας ζητήθηκαν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, οι οποίες και προσκομίσθηκαν στις αρμόδιες Υπηρεσίες. Επομένως ΚΑΤΙ κινείται!
3. Αλλά για τα αναδρομικώς οφειλόμενα στα Ιδρύματά μας από τον ΟΓΑ, το ΙΚΑ και τον ΕΟΠΥΥ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ! Καθώς φαίνεται, αυτά θα τα καταπιεί η μαρμάγκα!
4. Ο Μεγάλος Δωρητής μας κ. Γρηγ. Καλλιμανόπουλος, διά των συνεργατών του στον Πειραιά, μας γνωστοποίησε την βούλησή του, ότι ειδικά για το Καλλιμανοπούλειο προτίθεται να μας χορηγήσει ένα χρηματικό ποσόν ως άτοκο Δάνειο, ώστε να διευκολυνθεί το ΚΕΔΙΚ στις ταμειακές του ανάγκες. Αναμένουμε λοιπόν την κατάθεση ενός χρηματικού ποσού για την κάλυψη των εξόδων του Αυγούστου τις αμέσως προσεχείς ημέρες, γύρω στις 80.000 €, δημοσίως δε εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στον Μεγάλο Ευεργέτη της Επαρχίας μας κ. Καλλιμανόπουλο.
5. Το Προσωπικό των Ιδρυμάτων μας, που εργάζεται καθημερινά υπεράνθρωπα, για να μας διευκολύνει, μας δήλωσε ότι α) κατανοώντας την όλη κατάσταση, δύναται να μας παραχωρήσει ένα λογικό χρονικό όριο αναμονής, περιμένοντας την εξόφληση των αποδοχών του και β) ότι εκουσίως δέχεται μια περαιτέρω μείωση των αποδοχών του με τα εξής ποσοστά: 5% για τους τρίτεκνους και πολύτεκνους, 5% για τους αμειβομένους κάτω από 1.000 € μηνιαίως και 10% για τους αμειβομένους άνω των 1.000 € μηνιαίως.
6. Η Ιερά Σύνοδος επίσης μας γνωστοποίησε, ότι θα μας διαβιβάσει προσεχώς ένα ποσόν της τάξεως των 5.800 € περίπου, που είναι το μερίδιό μας από την οικονομική ενίσχυση, την οποία έστειλε η Εκκλησία της Ρωσίας στην Εκκλησία μας για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της, συνολικού ύψους 517.000 €.
7. Από 1ης Σεπτεμβρίου στα Γηροκομεία μας, θα γίνονται δεκτοί όσοι θα έχουν την δυνατότητα να καταβάλουν ως τροφεία το ποσόν των 1.200 € μηνιαίως, ήτοι ακριβώς το ισόποσο των νοσηλίων, το οποίο κατέβαλε έως τις 31.12.2011 για λογαριασμό των ασφαλισμένων του ο ΟΓΑ, (των 38-40 € ημερησίως).
8. Ο ΕΟΠΥΥ μας γνωστοποίησε την απόφασή του, ότι από 1.06.2013 θα εντάξει τις Μονάδες Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων, δηλ. τα σχετικά με τα δικά μας Ιδρύματα, στο Υπουργείο Προνοίας! Τούτο σημαίνει ότι αντί του ημερησίου νοσήλιου, που σήμερα είναι γύρω στα 40 €, το Υπουργείο Προνοίας θα χορηγεί ένα ημερήσιο βοήθημα μόλις 5 € για κάθε τρόφιμο των Ιδρυμάτων αυτών!!!!! Αυτό σημαίνει ότι τα χρήματα αυτά δεν θα επαρκούν πλέον ούτε για τα υποσέντονα και τα πάμπερς των γερόντων, τις γάζες και τα γάντια των νοσηλευτριών, τα απολυμαντικά υλικά, δηλ. υλικά τα οποία χρησιμοποιούνται με αφθονία για την καθαριότητα και την ανακούφιση των μη δυναμένων να αυτοεξυπηρετηθούν ηλικιωμένων αδελφών μας! Φανταστείτε, λοιπόν, ένα ηλικιωμένο πρόσωπο, που «λερώνεται» επάνω του, χωρίς να το θέλει, 4 και 5 φορές την ημέρα! Εάν συμβεί αυτό, τότε το ΑΣΠΛΑΓΧΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ θα είναι σαν να πετάει στον κάλαθο των αχρήστων, δηλ. στον κάδο των σκουπιδιών της ανθρώπινης σάρκας, μερικές χιλιάδες ηλικιωμένων, που έχουν ανάγκη στοργής και προσεκτικής καθημερινής σωματικής καθαριότητος.
9. Τα Ιδρύματα της Ιεράς Μητροπόλεως κυριολεκτικά μοσχοβολούν, μόνο και μόνο επειδή το νοσηλευτικό προσωπικό, δηλ. οι Ηρωΐδες αυτές Κυρίες και Δεσποινίδες νοσηλεύτριες, όπως επίσης και γενικώς όλο το προσωπικό των Ιδρυμάτων μας με προεξάρχοντες την κα Χρυσαυγή Αγγελακοπούλου και τον κ. Βασ. Ζήσιμο στο ΚΕΔΙΚ, στα Καλάβρυτα, την Πρεσβυτέρα κα Άννα Μητροπούλου στη Μονάδα Χρονίως Πασχόντων, επίσης στα Καλάβρυτα, στην κα Διαμάντω Μπουρδή και τον κ. Σαράντη Μουτσάτσο στον Οίκο Ευγηρίας εδώ στο Αίγιο, εργάζονται με ακατάβλητο ζήλο και χωρίς γογγυσμό νύκτα και ημέρα, καθημερινές και Κυριακές, Χριστούγεννα και Πάσχα, Χειμώνα και Καλοκαίρι και κατορθώνουν το ακατόρθωτο! 
Τα Ιδρύματα της Ιεράς Μητροπόλεως δεν μυρίζουν, δηλ. δεν αποπνέουν, την ειδική εκείνη μυρουδιά, που συναντάμε στα νοσηλευτικά Ιδρύματα, την γνωστή βαριά οσμή των Νοσοκομείων! Θα συνεχίσουμε, λοιπόν, την προσπάθεια με ακατάβλητο ζήλο όσο αντέξουμε! 
Ελπίζουμε, ότι η Κυρία Θεοτόκος, η Παναγία μας, να προτρέψει τη μεγάλη αυτή κοινωνική, εκκλησιαστική, αλλά και προσωπική μας, συμφορά!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ