Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Οικονομική «ένεση» στους δήμους της χώρας


Υλοποιήθηκε σήμερα η δέσμευση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, σε συνάντηση που είχε γίνει προ ημερών με εκπροσώπους των δήμων, για την απόδοση 35 εκατομμυρίων ευρώ.

Το εν λόγω χρηματικό ποσό αντιστοιχεί στην δ' δόση των οφειλών του ελληνικού Δημοσίου προς τους δήμους, ύψους 213 εκατ. ευρώ.

Το ποσό αυτό, που αποτελεί μία μικρή «ανάσα» για τους δήμους και ειδικά αυτούς που κινδυνεύουν με στάση πληρωμών, θα διατεθεί, σύμφωνα με απόφαση του Υπ. Εσωτερικών, για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών καθώς και επενδυτικών δραστηριοτήτων των δήμων της χώρας, όπως είχε ζητήσει και η Κεντρική Ένωση Δήμων της Ελλάδας.

Όπως σημειώνεται στην απόφαση, στις περιπτώσεις των δήμων που έχουν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις, τα ποσά που θα τους αποδοθούν, διατίθενται υποχρεωτικά για την εξόφληση των υποχρεώσεων αυτών.

Υπενθυμίζεται ότι οι δήμοι όλης της χώρας θα παραμείνουν κλειστοί στις 12 και 13 του μηνός, αντιδρώντας στις μεγάλες περικοπές που τους έχει επιβάλει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ