Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Αυτή είναι η “ταινία” για τον Μωάμεθ που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων των ισλαμιστών..



Τον περασμένο Ιούλιο ένας Αμερικανός , μάλλον γραφικός, παραγωγός, χρηματοδοτεί μια ταινία από έναν νεοεμφανιζόμενο, άγνωστο σκηνοθέτη, ονόματι Sam Bacile. Στους ηθοποιούς λέγεται ότι θα παίξουν σε μια ταινία ως προς το πώς ήταν η ζωή στην Αίγυπτο, πριν από 2000 χρόνια. Η ταινία, ένας ερασιτεχνικός τραγέλαφος, προβάλλεται σε κινηματογράφο του Χόλιγουντ, τον Ιούλιο, με τίτλο “Η αθωότητα του Μπιν Λάντεν”. Κάνει τρομακτική αποτυχία, αφού προβάλλεται μόνο μία βραδιά και δεν κόβει περισσότερα από… πέντε εισιτήρια.

Τέσσερις μήνες αργότερα, στο Youtube, κάποιος μυστηριώδης Άραβας ανεβάζει το τρέιλερ της ταινίας, με τίτλο “Η αθωότητα του Μωάμεθ”. Οι Αμερικανοί θεωρούν ότι η Αλ Κάιντα ανέβασε την ταινία, για προφανείς λόγους. Τα ΜΜΕ της Αιγύπτου, αφιονίζονται και το προβάλλουν ξανά και ξανά, λέγοντας ότι “οι κόπτες Χριστιανοί προσβάλλουν τον Προφήτη”. Ο σκοπός και το μήνυμα προφανή: “Εξουδετερώστε όλους τους Χριστιανούς”. Ξεσπούν επεισόδια σε όλες τις αραβικές χώρες. Αθώοι άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους. Μεταξύ τους και ένας Αμερικανός διπλωμάτης, ο οποίος λιντσάρεται από τον όχλο.



Κατά τη δική μας άποψη, μια ομάδα γελοίων, έκανε μια γελοία ταινία με έναν απαράδεκτο σκοπό: Να χλευάσει και να προσβάλλει το σύμβολο, την πίστη άλλων ανθρώπων. Και η απάντηση που “πήραν” ήταν εξίσου γελοία. Αφιονισμένοι, φανατισμένοι ημίτυφλοι έκαιγαν και σκότωναν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους. Η προσβολή της θρησκείας, οποιαδήποτε και αν είναι αυτή, είναι κατακριτέα. Κατακριτέος όμως, είναι και ο....
φανατισμός, ιδιαίτερα αν οδηγεί σε θανάτωση αθώων ανθρώπων….eglimatikotita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ