Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Με δυνατούς ανέμους και αραιές νεφώσεις υποδέχεται ο καιρός το Φθινόπωρο

Με δυνατούς ανέμους και αραιές νεφώσεις υποδέχεται ο καιρός το Φθινόπωρο

Αραιές νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα και δυνατοί βοριάδες στο Αιγαίο αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα Σάββατο. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φθάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ χαμηλότερη θα είναι στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Αναλυτικότερα, βόρειοι ενισχυμένοι άνεμοι, μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και πρόσκαιρα τοπικά θυελλώδεις θα πνέουν στο Αιγαίο, ενώ σταδιακά στα βορειοανατολικά πελάγη θα ενισχυθούν σε θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, αλλά από το απόγευμα τοπικά θα στραφούν σε δυτικούς σχεδόν μέτριους.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 29 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 18 έως 34 στη Δυτική Ελλάδα, από 15 έως 30 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 22 έως 29 στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, ενώ στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και στις νότιες ακτές της Κρήτης οι μέγιστες θα φτάσουν στους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.
Στην Αττική οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι, ενώ η θερμοκρασία θα φθάσει και τους 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, στο Σαρωνικό μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα ανατολικά του τμήματα σχεδόν θυελλώδεις, και στο Νότιο Ευβοϊκό σχεδόν θυελλώδεις και παροδικά θυελλώδεις.
Γενικά αίθριος θα είναι στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο ο καιρός, με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 29 βαθμούς Κελσίου. Προσοχή χρειάζεται νωρίς το πρωί, καθώς θα είναι περιορισμένη η ορατότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ