Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Φωτοβολταϊκά: κύκλωμα εξαπατούσε πολίτες και αποσπούσε χρήματα – Στόχος οι αγρότες

Κύκλωμα που εξαπατούσε πολίτες, αποσπώντας τους χρηματική ποσά για εικονικές επενδύσεις στα φωτοβολταϊκά εξάρθρωσαν οι αστυνομικές αρχές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Το Έθνος”, για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος συνολικά έξι ατόμων, για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και της πλαστογραφίας.

Δύο από τους υπόπτους, Έλληνες ηλικίας 50 και 51 ετών, συνελήφθησαν την περασμένη Τετάρτη, σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας ενώ παραλάμβαναν από «θύμα» τους προσημειωμένο χρηματικό ποσό.

Κύρια θύματα της σπείρας ήταν αγρότες με άδειες κατασκευής και λειτουργίας φωτοβολταϊκών πάρκων, τους οποίους προσέγγιζαν ως εκπρόσωποι μεγάλης γερμανικής επενδυτικής τράπεζας, με σκοπό να τους αποσπάσουν χρήματα.

Οι δράστες εικονικές συμβάσεις συνεργασίας της τράπεζας, με πλαστές σφραγίδες και λογότυπα και με τη συμβολή γερμανόφωνου συνεργού τους έπειθαν τα θύματα να καταβάλουν αρχικά 5000 Ευρώ ανά σύμβαση για τα διάφορα έξοδα.

Το υλικό όπως πλαστές σφραγίδες, μπλοκ αποδείξεων, επαγγελματικές κάρτες κλπ κατασχέθηκε.

Μέχρι στιγμής είχαν εξαπατηθεί τρεις πολίτες με το ποσό της λείας να ανέρχεται σε 20.000 Ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.

Αξίζει να σημειωθεί πως προ ημερών είχαν κυκλοφορήσει πληροφορίες για “ανθρωποφαγικές” τακτικές στην αγορά αδειών για αγροτικά φωτοβολταϊκά, όπου διάφοροι επιτήδειοι αγοράζουν από αγρότες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας άδειες σε πολύ χαμηλές τιμές.

econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ