Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Χωρίς τέλος το λαθρεμπόριο - Στρατιωτικά καύσιμα σε δεξαμενές ιδιωτών

Χωρίς τέλος το λαθρεμπόριο - Στρατιωτικά καύσιμα σε δεξαμενές ιδιωτών

Δεν έχουν τέλος όπως φαίνεται η νοθεία, αλλά και η λαθραία διακίνηση στα καύσιμα σύμφωνα και με νέα στοιχεία που κατέθεσε στον εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Γιώργος Σούρλας.
Ο κ.Σούρλας μετά την ενημέρωση που είχε από τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ, Στυλιανό Στασινόπουλο υποστήριξε «συνεχίζεται το λαθρεμπόριο και η προμήθεια νοθευμένων καυσίμων στις Ένοπλες Δυνάμεις και έχει προστεθεί και το λαθρεμπόριο υγραερίου».
Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο τα στελέχη του ΣΔΟΕ ανέφεραν ότι από πρόσφατες χημικές αναλύσεις δειγμάτων πετρελαίου κινήσεως που έλαβε το ΣΔΟΕ από στρατιωτικές μονάδες, προκύπτει ότι αυτό είναι νοθευμένο, ενώ βρέθηκαν στρατιωτικά καύσιμα σε δεξαμενές ιδιωτών.
Όπως τονίζεται ότι το ναυτιλιακό πετρέλαιο αποχρωματίζεται και διατίθεται στην ελεύθερη αγορά ως πετρέλαιο κίνησης, δηλαδή σε διπλάσια και πλέον τιμή, καθώς και ότι οι εικονικές εξαγωγές υπολογίζονται σε 1.000 βυτία ανά έτος, με απώλειες που ανέρχονται στα 150 εκ. ευρώ ανά έτος.
Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, τα λαθραία καύσιμα ανέρχονται ετησίως σε 240 εκ. λίτρα και οι απώλειες για το δημόσιο υπολογίζονται ετησίως στα 300 εκ. ευρώ.
Στο κύκλωμα έχουν προστεθεί και οι επιτήδειοι που κάνουν λαθρεμπόριο υγραερίου με τις απώλειες του δημοσίου υπολογίζονται σε 300 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ