Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Πόση ξεφτίλα ακόμα ν'αντέξουμε;

Γράφει ο Δημήτρης Σκαρτσιούνης...


Δεν υπάρχει καν λόγος να προλογίσω. Από πού να ξεκινήσεις και που να τελειώσεις. Αφού περάσαμε άλλο ένα εφιαλτικό Σαββατοκύριακο μετά τη νέα ήττα από τον Πανιώνιο ήρθαν τα πάνω κάτω μέσα σε λίγα 24ωρα.

Αυτή η ομάδα δεν ησυχάζει ποτέ. «Η παραίτηση είναι για τους δειλούς» δηλώνει ο Βλάχος και κάπου εκεί λέμε ότι η ομάδα θα συνεχίσει να πορεύεται με αυτόν στο πάγκο, ειδικότερα από τη στιγμή που έχει και τη στήριξη του Μαύρου. Όμως εδώ μιλάμε για ιδιάζουσα περίπτωση ή απλά για την ΑΕΚ. Ξαφνικά λοιπόν το Δ.Σ «τελειώνει» τον κόουτς, «αδειάζει» τον πρόεδρο από τη στιγμή που δεν τον ενημερώνει και μετράμε αποχωρήσεις. Κωμικοτραγικές καταστάσεις που από τη μία σε κάνουν να γελάς κι από την άλλη να κλαις με μαύρο δάκρυ.

Πάντως σίγουρα γέλιο προκαλούν οι υποψήφιοι αντικαταστάτες. Ο «ιδανικός» για αυτή την ΑΕΚ και γνώστης τέτοιων καταστάσεων Άγγελος Αναστασιάδης. Που ζήτησε τη γνώμη του πνευματικού του για να απαντήσει. Ρε πάμε καλά; Καλό είναι να έχεις πίστη στο Θεό αλλά αυτό το πράγμα αγγίζει τα όρια της γελοιότητας. Η ΠΑΕ πάντως επικοινωνούσε ότι ο Άγγελος ήταν σχεδόν κλεισμένος και η λογική της άμεσης απόλυσης Βλάχου ήταν να προετοιμαστεί η ομάδα με άλλον προπονητή το συντομότερο για το ματς με την Κέρκυρα. Τέλος πάντων. Εκεί που λέω «ας το χωνέψουμε» κι αυτό ήρθε η αρνητική απάντηση του… πνευματικού και τον Αναστασιάδη να λέει ότι ακόμα κι η Μπάρτσα να τον ήθελε πάλι θα το σκεφτόταν.

Παίζουν με την υγεία μας, δεν εξηγείται αλλιώς. Αναρωτιέμαι αν θα του δοθεί ξανά του συγκεκριμένου ανθρώπου τέτοια ευκαιρία από τον… Θεό να μπορέσει να κάτσει κάτω από τον «κιτρινόμαυρο» πάγκο. Ας δούμε τι του πρότεινε τελικά ο πνευματικός…

Το χειρότερο είναι ότι η ομάδα πορεύεται χωρίς προπονητή με ευθύνη αυτών που έδιωξαν τον προηγούμενο και τα ονόματα δίνουν και παίρνουν. Εγώ προσωπικά εμμένω στην άποψή μου. Τα αποτελέσματα δεν δικαίωσαν τον Βλάχο και η φυγή του κρίνεται φυσιολογική. Όμως δεν πιστεύω ότι με τα τωρινά δεδομένα της ΑΕΚ μπορεί να έρθει κάποιος που να κάνει τη διαφορά, να φέρει μια θεαματική αγωνιστική αλλαγή.  Όποιος κι αν είναι ο επόμενος σίγουρα θα πρέπει να στηριχθεί αλλά το μέλλον προβλέπεται ιδιαίτερα δυσοίωνο και μακάρι να διαψευστώ… 

Υ.Γ Είναι κρίμα κάποιοι να σπιλώνουν το όνομα του Θωμά Μαύρου. Έκανε λάθη, ευθύνεται για τον αγωνιστικό σχεδιασμό της ομάδας όπως και άλλοι αλλά δεν το έκανε με δόλο. Ορθότατη η κίνηση παραίτησής του, όσο κι αν η απόφαση αυτή πονάει. Λίγος σεβασμός πάντως δεν βλάπτει απέναντι σε ένα πρόσωπο που αποτελεί ζωντανή ιστορία της ΑΕΚ και δεν την πρόδωσε ποτέ.

Αρθρογράφος: Δημήτρης Σκαρτσιούνης από aekvoice.gr
Ε-mail: dimskarts@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ