Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Εταιρείες τροφίμων λειτουργούν ως «βιτρίνες» διακίνησης λαθραίων τσιγάρων

Εταιρείες τροφίμων λειτουργούν ως «βιτρίνα» στη διακίνησης λαθραίων τσιγάρων

Εταιρείες τροφίμων ήταν «βιτρίνες» στη διακίνηση λαθραίων τσιγάρων σύμφωνα με έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας. Στο μεγάλο κύκλωμα φαίνεται να εμπλέκονται και εταιρείες μεταφορών, δικηγόροι, επιχειρηματίες και πολλοί ιδιώτες.
Σύμφωνα με tovima.gr δύο εταιρείες που πωλούν κατεψυγμένα τρόφιμα βγαίνουν μπροστά και καλύπτουν το λαθρεμπόριο των τσιγάρων, ενώ οι αρχές ελέγχουν τουλάχιστον 25 άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση. Μάλιστα από τις αρχές Σεπτεμβρίου η αστυνομία έχει ζητήσει το άνοιγμα των λογαριασμών δεκάδων μελών του κυκλώματος προκειμένου να εξεταστεί αν έχει γίνει ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Όπως δείχνουν τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ δείχνουν πως μέλη της οργάνωσης έχουν συστήσει εταιρείες στην Αθήνα και στην Βουλγαρία που εκτελούν μεταφορές φορτίων κι οι οποίες συνεργάζονται με εταιρείες πώλησης κατεψυγμένων φαγητών. Τα άτομα αυτά φέρεται να χρησιμοποιούν τις εταιρείες ως προκάλυμμα για λαθραία εξαγωγή τσιγάρων από την Ελλάδα προς Ιταλία μέσω Πατρών.
Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι το κύκλωμα έχει δημιουργήσει εταιρείες τροφίμων με κανονική εμπορική δραστηριότητα όμως στην ουσία η βασική της ενασχόληση είναι το λαθρεμπόριο τσιγάρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ