Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

«Τίτλοι τέλους» για το Αυτοκινητοδρόμιο Ορχομενού

Με την απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης, να εγκρίνει την κατασκευή πίστας αγώνων Φόρμουλα 1 στη Χαλανδρίτσα Αχαίας και να εντάξει το έργο στον αναπτυξιακό νόμο, γράφονται οι «τίτλοι τέλους» για το Αυτοκινητοδρόμιο Ορχομενού.
Ένα αίτημα, που για πάνω από δύο δεκαετίες σπεκουλάρισαν πολιτικοί, αυτοδιοικητικοί, κόμματα και λοιποί τοπικοί φορείς της Βοιωτίας, κυρίως στις προεκλογικές περιόδους, αποδεικνύεται άπιαστο.
Η αυλαία όμως, ουσιαστικά είχε πέσει πριν από ένα χρόνο, όταν η Κοινοπραξία που είχε συσταθεί, το γνωστό ΚΕΜΑΕ, διαπίστωσε ότι αδυνατεί να εξασφαλίσει ιδιώτη επενδυτή για την κατασκευή του.
Εμμέσως πλην σαφώς ο δήμαρχος Ορχομενού Κ. Ξηρογιάννης,μιλώντας στο ΣΕΙΡΙΟ, άφησε να εννοηθεί ότι εξ αρχής το έργο ήταν στον αέρα καθώς η έκταση που είχε οριστεί περιλαμβάνεται στις προστατευόμενες περιοχές Natura.
Επεσήμανε, ότι την περίοδο 2004-2005 υπήρξε κάποια κινητικότητα, αλλά συνάντησε τη σθεναρή αντίδραση του τότε υπουργού Περιβάλλοντος Γ. Σουφλιά , που επιδίωκε την κατασκευή πίστας φόρμουλα στον πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.
Εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητα ότι ούτε στην Αχαΐα πρόκειται να γίνει το έργο, καθώς όπως είπε οι αντίστοιχες πίστες, ανά τον κόσμο, περνούν οικονομική κρίση.
Μέλημα του Δ. Ορχομενού πλέον, είναι η μεταβίβαση της έκτασης των 1.400στρεμ., που ανήκει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης,στο δήμο προς αξιοποίηση της.
Σημειώνεται ότι ένα σημαντικό κομμάτι έχει καταπατηθεί και καλλιεργείται από αγρότες της περιοχής, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Ξηρογιάννη orchomenos-press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ