Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

ΑΕΚ-Λεβαδειακός (19:30, NovaSports 2)


Preview: ΑΕΚ-Λεβαδειακός (19:30, NovaSports 2) 
Η αρχή έγινε.

Και τι αρχή, με τεσσάρα (στη Βέροια)!

Η ΑΕΚ όμως δεν μπορεί να πανηγυρίσει.

Γιατί παραμένει τελευταία. Και για να φύγει από ‘κει χρειάζεται σερί.

Σαν αυτό που ελπίζει να συνεχίσει με τον Λεβαδειακό!

Με καλή ψυχολογία (πλέον) και τον κόσμο σταθερά δίπλα της, η «Ένωση» ψάχνει ένα ακόμα πειστικό επιχείρημα πως αντεπιτίθεται στη Σούπερ Λίγκα. Παρακολουθήστε σε real time την εξέλιξη του αγώνα από το sport-fm.gr.


ΑΕΚ

Η ΑΕΚ που… αγνοούνταν φέτος παρουσιάστηκε στη Βέροια. Και (αλήθεια είναι πως) το έκανε με θόρυβο. Με εμφάνιση βγαλμένη από τα παλιά. Και με όσα γκολ είχε πετύχει σε όλες τις δέκα προηγούμενες αγωνιστικές μαζί! Και κάπως έτσι, τα χαμόγελα επέστρεψαν στα Σπάτα.

Την ώρα λοιπόν που εκεί συνεχίζονται οι διεργασίες (διαπραγματεύσεις) για την είσοδο των επενδυτών, η ΑΕΚ συνέχιζε την προετοιμασία της για την… έξοδο από το γκρουπ των ομάδων που μάχονται για την παραμονή. Στόχος όχι εύκολος -αν σκεφτεί κανείς ότι παραμένει τελευταία. Αλλά σίγουρα πιο εφικτός -βάσει προγράμματος και της αναμφισβήτητης βελτίωσης της ομάδας επί Λίνεν.

Η νίκη στη Βέροια λοιπόν ελπίζεται πως θα αποτελέσει την αρχή ενός σερί που θα βγάλει αρχικά τους «κιτρινόμαυρους» από το ισόγειο και έπειτα θα τους επιτρέψει (γιατί όχι) και να αναθεωρήσουν τους στόχους τους. Και για να συνεχιστεί αυτό το σερί η νίκη με τον Λεβαδειακό είναι απαραίτητη. Όχι μόνο επειδή αποτελεί έναν από τους «ανταγωνιστές» σε αυτή τη φάση. Αλλά κι επειδή είναι το ένα από τα δυο ματς που η ΑΕΚ έχει «κολλητά» στο ΟΑΚΑ.

Στην προσπάθεια λοιπόν να επιβραβεύσει τους πολλούς φίλους της που αναμένεται να βρεθούν ξανά εκεί, η «Ένωση» θα κατέβει με δυο απουσίες (των τραυματιών Φουρτάδο και Μπουγαΐδη), ένα νέο πρόσωπο (Τσίτας), αλλά ίδια διάταξη (4-2-3-1). Και βάσει των όσων δοκίμασε ο Λίνεν, θα παραταχθεί ως εξής:

Με τερματοφύλακα τον Κωνσταντόπουλο και τους Λαγό, Κουτρουμπή, Κοντοέ και Βλάχο -από αριστερά προς τα δεξιά- στην άμυνα. Στα χαφ θα είναι οι Φέτσης-Κορδέρο, στην τριάδα μπροστά τους οι Τσίτας (στον ιδιότυπο ρόλο αριστερού εξτρέμ που είχε στη Βέροια ο Φουρτάδο), Γκερέιρο (επιτελικός), Φούντας (δεξιά) και Κατίδης (προωθημένος).

Η αποστολή: Κωνσταντόπουλος, Αραμπατζής, Κοντοές, Γιάγκο, Κορδέρο, Κατσικοκέρης, Κατίδης, Τσίτας, Γκερέιρο, Κοτσαρίδης, Ρίκκα, Σταματής, Λαγός, Φούντας, Φέτσης, Β. Βλάχος, Αρκούδας, Κουτρουμπής.


ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Μέχρι και δυο βδομάδες πριν ο Λεβαδειακός έμοιαζε στριμωγμένος. Χωρίς ψυχολογία. Με τρία μόλις γκολ όλα κι όλα (κι αυτά σε ένα παιχνίδι). Χρειάστηκε όμως μια νίκη επί του Άρη και -κυρίως- το μεγάλο διπλό στο Ηράκλειο την περασμένη αγωνιστική (που ήταν και η πρώτη του ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ») για να πάρουν όλοι τα πάνω τους στη Βοιωτία. Και για να κατέβουν με άλλον αέρα -και απαιτήσεις- πλέον στο ΟΑΚΑ.

Ψάχνοντας λοιπόν ένα ακόμα μεγάλο βήμα στην απόπειρα να απομακρυνθεί από τη ζώνη, η ομάδα του Γιώργου Παράσχου θα στερηθεί των υπηρεσιών μονάχα του Βαγγέλη Κουτσόπουλου. Κι αυτό διότι ο Έλληνας αμυντικός δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε όλη την εβδομάδα, με αποτέλεσμα συμπεριληφθεί στην αποστολή για την αναμέτρηση με την «Ένωση».

Ωστόσο, αυτό είναι το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Παράσχος, αφού κανένα από τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές της ομάδας του δεν είναι τραυματίας ή τιμωρημένος για το δύσκολο ματς του Σαββάτου.

Όσον αφορά, δε, στην προπόνηση της Παρασκευής (23/11) ο Παράσχος έβαλε τους παίκτες του να δώσουν ιδιαίτερη έμφαση τόσο στην επιθετική όσο και στην αμυντική λειτουργία της ομάδας του -αλλά και στις στημένες φάσεις προκειμένου να τις εκμεταλλευτούν όσο μπορούν κόντρα στην «Ένωση».

Η αποστολή: Κυριακίδης, Κασμερίδης, Τσιντώτας, Μουλόπουλος, Χοσέμι, Κόρμπος, Ζησόπουλος, Γεωργίου, Κοτίτσας, Λισγάρας, Μεντί, Ναπολεόνι, Μαχαίρας, Ροτζέριο, Μίλιεβιτς, Ακόστα, Ρομέου, Πόι, Βασιλείου, Μπουντόπουλος.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιάχος (Χίου)
ΒΟΗΘΟΙ: Καρσιώτης (Κορινθίας), Σταθόπουλος (Ηλείας)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ