Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Σοκ-1 δισ δολάρια ξόδεψε σε ψώνια ο Μάικλ Τζάκσον τα τελευταία χρόνια της ζωής του


Σοκ-1 δισ δολάρια ξόδεψε σε ψώνια ο Μάικλ Τζάκσον τα τελευταία χρόνια της ζωής του

Στα 33 του, ο Μάικλ Τζάκσον ήταν πιο πλούσιος από ποτέ, με τα δικαιώματα από τα τραγούδια του και αυτά των Beatles που είχε αγοράσει να διπλασιάζονται σε αξία χρόνο με το χρόνο. Μέχρι που ξεκίνησε να παίρνει χάπια για να θεραπεύσει τις αϋπνίες του.
Την θεαματική πτώση του Μάικλ Τζάκσον -που πέθανε αφήνοντας τεράστια χρέη στους κληρονόμους του- καταγράφει με το πλέον γλαφυρό τρόπο το Untouchable: The Strange Life And Tragic Death Of Michael Jackson, που μόλις κυκλοφόρησε.
Όλα ξεκίνησαν με τα 18 εκ. δολάρια που έδωσε στα μέσα της δεκαετίας του '90 στην οικογένεια του Τζόρνταν Τσάντλερ ως συμβιβασμό για τις κατηγορίες για παιδεραστία που εκκρεμούσαν εναντίον του. Το γεγονός αυτό -σε συνδυασμό με τα χάπια που είχε αρχίσει να παίρνει για να καταπολεμήσει τις αϋπνίες του- τον μετέτρεψαν σε ένα μαλθακό, σούπερ καταναλωτικό ον.
Σύμφωνα με τους βοηθούς του ο 40άρης Μάικλ συνήθιζε να ξεφυλλίζει ένα περιοδικό και να παραγγέλνει οτιδήποτε είχε μέσα και να χώνει χρήματα σε ηλίθια projects, όπως ένα πάρκο για να στεγάσει όλες τις αγελάδες στην Βρετανία που έπασχαν από την νόσο των τρελών αγελάδων ή την δημιουργία του μεγαλύτερου πάρκου στον πλανήτη λίγο έξω από την Βαρσοβία. Άλλες καταγεγραμμένες σπατάλες του περιλαμβάνουν:
  • 150.000 δολάρια για δυο μπουκάλια αρώματος (ένα για εκείνον και ένα για την Ελίζαμπεθ Τέιλορ) φτιαγμένο από πλατίνα, χρυσό και διαμάντια το οποίο μπορούσες να ανοίξεις μόνο με ένα ρουμπινένιο κλειδί.
  • 1, 5 εκ. δολάρια για το Όσκαρ που πήρε ο παραγωγός Ντέιβιντ Σέλζνικ για το Όσα παίρνει ο άνεμος.
  • 8 εκ. δολάρια το χρόνο για ταξίδια και αντίκες. Τις οποίες αγόραζε ακόμη και όταν δεν είχε πια σπίτι να τις στεγάσει.
  • 4 εκ. δολάρια το χρόνο για τους μισθούς του προσωπικού (από μαραγκούς μέχρι γητευτές φιδιών) στο Νeverland.
  • 1 εκ. δολάρια για να πειστεί ο «φίλος» του, Μάρλον Μπράντο, να βιντεοσκοπήσει ένα ανθρωπιστικό μήνυμα το οποίο θα προβαλλόταν στις συναυλίες για τα 30 χρόνια καριέρας του Τζάκσον. Αν και το πλήθος, δυο λεπτά μετά τις ασυναρτησίες που άρχισε να λέει ο Μάρλον, φρόντισε να τον γιουχάρει.
Ενώ ο συγγραφέας ξετρύπωσε και ένα περιστατικό κατά το οποίο ο Μάικλ έδωσε από 10.000 δολάρια μετρητά σε καθένα από τα ανήλικα παιδιά του, κατά την διάρκεια της διαμονής του σε καζίνο στο Λας Βέγκας, λέγοντάς τους «πηγαίνετε να απασχοληθείτε για καμία ώρα».
Όλα αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο -καθισμένος σε αναπηρικό καροτσάκι- Τζάκσον να φτάσει στο σημείο να μένει σε ένα βρώμικο σπίτι στο Λας Βέγκας με τρία ανήλικα παιδιά και χωρίς καμαριέρα.
Ή να βγάζει λεφτά από την τσέπη του ο σωματοφύλακας του προκειμένου να αγοράσει μπαλόνια για το θλιβερό πάρτι γενεθλίων της Πάρις.
Το πιο θλιβερό είναι ότι το τελευταίο πράγμα που ήθελε ο Τζάκσον ήταν να τραγουδήσει ξανά, δηλώνοντας ξεκάθαρα πως προτιμούσε να «υπογράφω πόστερ και να φτιάχνω ταινίες».
Όμως τελικά πείστηκε προκειμένου να διασφαλίσει τα παιδιά του δεν θα κατέληγαν στο ταμίο απορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ