Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Εξόφληση φόρων μέχρι 48 δόσεις από 50 ευρώ

Ρύθμιση-ανάσα για χιλιάδες πολίτες.
Με μηνιαία δόση που μπορεί να κατέβει ακόμη και κάτω από τα 100 ευρώ και έως και 48 δόσεις θα μπορέσουν εκατομμύρια πολίτες που χρωστούν στο Δημόσιο να κλείσουν τους λογαριασμούς τους.

Με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές να...


 έχουν φτάσει μέσα στο 2012 τα 11 δισ. ευρώ και με συνολικές οφειλές 54 δισ. η κυβέρνηση δίνει μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία σε όσους χρωστούν να εξοφλήσουν με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους. Η χαμηλό δόση ουσιαστικά δίνεται ώστε να διευκολυνθούν οι μικρο-οφειλέτες να πληρώσουν τα χρέη τους.

Η ρύθμιση που θα φέρει το υπουργείο Οικονομικών θα προβλέπει την κατηγοριοποίηση των οφειλετών με βάση ορισμένους συντελεστές βαρύτητας όπως η οικονομική αδυναμία, η διασφάλιση της οφειλής, το είδος αυτής, η συμπεριφορά του οφειλέτη κ.λπ.

Με βάση το συνολικό «σκορ» από τους συντελεστές θα δίνεται η δυνατότητα για πληρωμή σε περισσότερες δόσεις, έως και 48. Ο οφειλέτης θα υποβάλλει αίτημα στη ΔΟΥ για να πετύχει της ευνοϊκής ρύθμισης. Θα δίνει επίσης και δεύτερη ευκαιρία σε όσους δεν μπορούν εμπρόθεσμα να πληρώνουν τις δόσεις τους.

Με τη δεύτερη αίτηση για ευνοϊκή ρύθμιση ο οφειλέτης θα έχει τη δυνατότητα να πετύχει μέχρι και 48 δόσεις. Το σύνηθες πλαφόν των 300 ευρώ ελάχιστης μηνιαίας καταβολής, το οποίο καθιέρωναν οι προηγούμενες ρυθμίσεις, κρίθηκε ότι δεν έχει θέση στην παρούσα συγκυρία. Έτσι, εξετάζεται ακόμη και το παλφό των 50 ευρώ.

Στη ρύθμιση,σύμφωνα με το newpost.gr, θα μπορούν να μπουν ακόμη και όσοι φορολογούμενοι είχαν επιχειρήσει και στο παρελθόν να υπαχθούν σε ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων χρεών, πλήρωσαν ορισμένες δόσεις και στη συνέχεια εγκατέλειψαν τη ρύθμιση. Μάλιστα, αν πληρώσουν κανονικά την πρώτη δόση της νέας ρύθμισης, θα μπορούν να αυξήσουν τη μέγιστη διάρκεια των δόσεων έως και σε 48.

Σε αντιδιαστολή με προηγούμενες ρυθμίσεις, όπου η μείωση των προσαυξήσεων ήταν συνάρτηση του αριθμού των δόσεων, αυτή τη φορά προκρίνεται διαγραφή των προσαυξήσεων στο τέλος. Αν ο φορολογούμενος τηρήσει τη ρύθμιση και πληρώσει όλες τις δόσεις, τότε οι προσαυξήσεις εξετάζεται να διαγράφονται στο σύνολό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ