Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Επιδοτούν προγράμματα έως 60% σε νέους επιχειρηματίες


Επιδοτούν προγράμματα έως 60% σε νέους επιχειρηματίες
Οι νέοι επιχειρηματίες μπορούν μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για το Leader στη Ναυπακτία και την Ευρυτανία και δικαιούνται επιδοτήσεις από 40% έως 60%.
Τα σχέδια που χρηματοδοτούνται θα είναι αυτά που δίνουν έναυσμα στην επιχειρηματικότητα των νομών, αναδεικνύοντας παράλληλα τα στοιχεία διαπολιτισμικότητας και περιβάλλοντος, καθώς και της αξιοποίησης της αγροτικής οικονομίας.
Η εφαρμογή του προγράμματος «Προσέγγιση Leader» σχετικά με την ένταξη ιδιωτικών επενδυτικών τομέων αφορά μεταξύ άλλων τους τομείς μεταποίησης και τυποποίησης προϊόντων, τις μονάδες εστίασης, αναψυχής και διανυκτέρευσης, καθώς και τα επισκέψιμα αγροκτήματα που θα διαθέτουν μονάδες διανυκτέρευσης.
Η υλοποίηση του προγράμματος θα λάβει χώρα στο Δήμο Ναυπακτίας ( Πλάτανος, Πυλήνη, Αποδοτία, Νάυπακτο, Αντίρριο, Χάλκεια), στο Δημο Καρπενησίου ( Δομνίστα) και στο Δήμο Μεσολογγίου ( Οινιάδες, Μεσολόγγι). Στόχοι του προγράμματος είναι κυρίως η ανάπτυξη της τοπικής αγροτικής οικονομίας και η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου. Την υλοποίηση του προγράμματος έχει αναλάβει η Αιτωλική Αναπτυξιακή Α.Ε ΟΤΑ.
Οι δράσεις που καλύπτει το πρόγραμμα:
  • Μεταποίηση- τυποποίηση προιόντων γεωργικής καλλιέργειας (μέλι, άνθη, γάλα, λάδι οίνος κλπ.)
  • Επεκτάσεις- ιδρύσεις και εκσυγχρονισμοί επισκέψιμων αγροκτημάτων.
  • Επεκτάσεις- ιδρύσεις και εκσυγχρονισμοί υποδομών διανυκτέρευσης μικρής δυναμικότητας.
  • Επεκτάσεις- ιδρύσεις και εκσυγχρονισμοί χώρων εστίασης και και αναψυχής.
  • Επεκτάσεις- ιδρύσεις και εκσυγχρονισμοί παροχής υπηρεσιών εξυπηρέτησης τουρισμού. Το ύψος των επιδοτήσεων σε επενδυτικά σχέδια θα ανέρχεται στο 60%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ