Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Σκανδαλώδης διορισμός της συζύγου του υπουργού Εργασίας



Δεν προσήλθε στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών η κυρία Θεοδώρα Βαγενά-Βρούτση να παράσχει εξηγήσεις.
Το θέμα είχε αποκαλύψει το Pheme.gr στις 7 Νοεμβρίου με τίτλο "Σκανδαλώδης διορισμός συζύγου υπουργού".

Επικαλούμενη ανυπέρβλητο κώλυμα, η δικηγόρος κυρία Θεοδώρα Βαγενά-Βρούτση, σύζυγος του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, δεν προσήλθε στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (ΔΣΑ) για να παρέχει εξηγήσεις, όπως την είχε καλέσει ο πρόεδρος των Αθηναίων δικηγόρων κ. Γιάννης Αδαμόπουλος.

Ο κ. Αδαμόπουλος κάλεσε τη σύζυγο του υπουργού Εργασίας να παρέχει εξηγήσεις σχετικά με την άσκηση του δικηγορικού λειτουργήματός της και παράλληλα ζήτησε να προσκομίσει τη σύμβαση έμμισθης εντολής που έχει με την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α).

Η σύζυγος του υπουργού Εργασίας κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στον ΔΣΑ, καθώς συνάδελφοί της υποστηρίζουν ότι προσλήφθηκε στην Ε.Ε.Τ.Α.Α.,  που έχει το χαρακτήρα Νομικού Προσώπου, όταν ο κ. Βρούτσης της ήταν μέλος του Δ.Σ της προαναφερόμενης εταιρείας.

Η κυρία Βαγενά –Βούρτση κοινοποίησε στον ΔΣΑ με δικαστικό επιμελητή ότι λόγω κωλύματος, το οποίο δεν μπορεί  να υπερβεί, δεν ήταν δυνατόν να προσέλθει στον Σύλλογο, ενώ παράλληλα  κοινοποίησε την σύμβαση έμμισθης εντολής που υπέγραψε το 2004 με την Ε.Ε.Τ.Α.Α.

Κατόπιν αυτών ο κ. Αδαμόπουλος την κάλεσε να προσέλθει στον ΔΣΑ την ερχόμενη Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012.

Παράλληλα, η δικηγόρος κυρία Βαρβάρα Μέργου, κόρη του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών κ. Γιώργου Μέργου, η οποία και αυτή έχει κληθεί από τον Αδαμόπουλο για εξηγήσεις, γνωστοποίησε στο Σύλλογό της με δικαστικό επιμελητή ότι λόγω ανυπέρβλητου κωλύματος δεν μπορούσε να προσέλθει και ζήτησε να οριστεί νέα  ημερομηνία.

Έτσι, ο πρόεδρος του ΔΣΑ την κάλεσε εκ νέου την ερχόμενη Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου.

Η κυρία Μέργου κλήθηκε για εξηγήσεις, καθώς διορίζεται διαδοχικά σε δημόσιους οργανισμούς και στη συνέχεια τους εγκαταλείπει τον ένα μετά τον άλλο.

Όμως, οι αλλεπάλληλοι αυτοί διορισμοί της δικηγόρου προκάλεσαν ερωτηματικά στην δικηγορική κοινότητα, καθώς μεγάλος αριθμός  δικηγόρων της Πρωτεύουσας  με ανάλογα ή περισσότερα προσόντα δεν μπορεί να προσληφθούν στον Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο τομέα.

Η μόνη που προσήλθε και έδωσε εξηγήσεις  στον ΔΣΑ επί μία ώρα περίπου ήταν η δικηγόρος κυρία Μάρθα Καβαθά, η οποία είναι σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών κυρία Γιάννη Στουρνάρα.

Η κυρία Καβαθά κλήθηκε σε εξηγήσεις, καθώς  έχει ασυμβίβαστο με την θέση συμβούλου υπουργού που κατέχει. Το ασυμβίβαστο ανάγεται στο ότι η δικηγόρος δεν μπορούσε να διοριστεί σύμβουλος υπουργού, καθώς είναι αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού (ανεξάρτητη διοικητική Αρχή) και έχει κώλυμα να κατέχει και άλλη, δεύτερη, έμμισθη θέση.

Ο Σύλλογος αναμένει την κατάθεση υπομνήματος από την πλευρά της κυρίας Καβαθά, προκειμένου να λάβει σχετική απόφαση. 

  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΟΥΚΗΣ pheme.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ