Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Ζ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Η δικηγόρος, η κόρη, η πολιτικός

Σε φαινόμενο εξελίσσεται η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, έχοντας...
καταφέρει να γίνει το νέο trend στις παραπολιτικές συζητήσεις όλων των παρεών σε καφετέριες, καφενεία, κομμωτήρια και πάσης φύσεως κοινωνικές συναθροίσεις.

Η 36χρονη δικηγόρος έχει κυριολεκτικά καταφέρει να εκνευρίσει σύσσωμο το κοινοβουλευτικό σώμα που πλέον κάθε φορά που λαμβάνει το λόγο, οι περισσότεροι προσπαθούν να φύγουν από την αίθουσα όσο πιο γρήγορα μπορούν.

Βλέπετε, τους έχουν τελειώσει τα μολύβια που τους χρησίμευαν για σπάσιμο κάθε φορά που μιλούσε η κυρία Κωντσαντοπούλου, προκειμένου να εκτονώσουν την πλήξη ή τα νεύρα τους, αναλόγως τα κέφια της βουλευτού.

Γιατί η νεαρή δικηγόρος έχει δύο μοναδικά χαρίσματα:

1. Να αγορεύει ανελέητα σα να μην υπάρχει αύριο – φήμες λένε ότι είναι ικανή να μιλά για τουλάχιστον τρεις ώρες συνεχόμενα.


2. Να βγάζει από τα ρούχα του κάθε «άτυχο» συνάδελφο της που θα βρεθεί στο διάβα της και ειδικά αν έχει κληθεί να καταθέσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.


Μάλιστα, λέγεται ότι εξαιτίας του τυφώνα Κωνσταντοπούλου , πολλοί επιρρεπείς στη διαφθορά βουλευτές αποφάσισαν να ακολουθήσουν τη νομιμότητα και τον λιτό βίο, φοβούμενοι ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με τους πύρινους λόγους της.


Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι μια νέα πολιτικός, μάχιμη δικηγόρος και κόρη του Νίκου Κωνσταντόπουλου. Αν πιάσουμε μια – μια και τις τρεις ιδιότητες της, θα καταλάβουμε επακριβώς γιατί έχει εξελιχθεί σε ένα από τα «φαινόμενα» της Βουλής.



1. Νέα πολιτικός: Αγχωμένη, ενθουσιασμένη και πρόθυμη να κάνει ό,τι μπορεί για να αποδείξει πως αξίζει την εμπιστοσύνη που της έδειξαν οι ψηφοφόροι της. Με τον ενθουσιασμό του πρωτάρη, η κυρία Κωνσταντοπούλου είναι διατεθειμένη να πει και να κάνει όλα όσα είχε άχτι τόσο καιρό που έμενε εκτός κοινοβουλίου.


2. Μάχιμη δικηγόρος: Με άλλα λόγια, η τέχνη της πειθούς είναι το «γήπεδο» της. Εκμεταλλεύεται στο έπακρον την εμπειρία της από τα διεθνή και εγχώρια δικαστήρια, και είναι διατεθειμένη να αγορεύει με τις ώρες, προκειμένου να πείσει και φυσικά να κάνει το απαραίτητο γκελ στους υπόλοιπους συναδέλφους της.


3. Κόρη του Νίκου Κωνσταντόπουλου: Σε αυτή την ιδιότητα της ως κόρης παλιού πολιτικού, μάλλον εντάσσεται και η πασιφανής προσπάθεια της να αποδείξει σε όλους ότι δεν είναι η Ντόρα Μπακογιάννη της Αριστεράς και ότι έχει λόγο, θέσεις και διάθεση δουλειάς και προσφοράς.


Για να λέμε όμως και τα πράγματα με το όνομα τους, η Ζωή Κωνσταντοπούλου μπήκε στην Βουλή με περγαμηνές και αξιώσεις, και παρά το σύντομο δικηγορικό της βίο έχει δώσει το «παρών» σεσημαντικές υποθέσεις που έχουν απασχολήσει την εγχώρια και διεθνή κοινή γνώμη, όπως για παράδειγμα στην δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αλλά και τα εγκλήματα πολέμου στη Σερβία, ενώ ήταν μια εκ των 22 δικηγόρων που άσκησαν μήνυση εναντίον του Βρετανικού Στρατού για εγκλήματα πολέμου στο Αφγανιστάν.


Το πρόβλημα της δεν ακριβώς πολιτικό, γιατί κατ’ ουσία έχει καίριες τοποθετήσεις. Ίσως λοιπόν θα έπρεπε να μελετήσει λίγο παραπάνω την τέχνη της πολιτικής επικοινωνίας...

newpost.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ