Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Έντονες βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα με μικρή πτώση της θερμοκρασίας


Έντονες βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα με μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Έντονα καιρικά φαινόμενα προβλέπονται για σήμερα Τρίτη σε όλη την Ελλάδα. Νεφώσεις με έντονες βροχοπτώσεις θα σημειωθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας και καταιγίδες στα δυτικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί μέχρι 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.
Στην Αττική θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις με βροχές και ίσως πρόσκαιρες καταιγίδες, ενώ τα φαινόμενα ίσως να είναι κατά τόπους ισχυρά και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 μέχρι 17 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη, θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές και ίσως καταιγίδες, ενώ τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 12 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη τη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές της Μακεδονίας. Τα φαινόμενα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία θα φτάνει μέχρι τους 12 βαθμούς.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, ενώ τα φαινόμενα, που κατά τόπους θα είναι ισχυρά, θα παρουσιάσουν σχετική ύφεση από το απόγευμα στα ηπειρωτικά και από το βράδυ στα νησιά του Ιονίου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο κατά τόπους θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα νότια καταιγίδες και τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στην Κρήτη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου και στη βόρεια Κρήτη μέχρι 22 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία καταιγίδες, κυρίως στις νοτιότερες περιοχές, ενώ τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ