Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Συνεχίζεται το κύμα κακοκαιρίας - Ισχυρές καταιγίδες σε όλη τη χώρα


Συνεχίζεται το κύμα κακοκαιρίας - Ισχυρές καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Συνεχίζονται οι καταιγίδες και οι ισχυροί άνεμοι σε όλη τη χώρα. Σήμερα Πέμπτη θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και από το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τη νότια Πελοπόννησο, αλλά ύφεση θα σημειωθεί από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι θυελλώδεις, στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο φτάνοντας τοπικά μέχρι και 9 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα.
Στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, με βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι και αργότερα καταιγίδες, που πιθανόν κατά τη διάρκεια της νύχτας να είναι τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις φτάνοντας μέχρι 9 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη, θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως το απόγευμα, οπότε πιθανόν να εκδηλωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα. Ο καιρός θα βελτιωθεί τη νύχτα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, οπού από το απόγευμα τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί μέχρι 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα αρχικά στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική στερεά και βαθμιαία στα υπόλοιπα τοπικά θα είναι έντονα, από το απόγευμα όμως θα ασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί μέχρι 8 μποφόρ, αλλά από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με βροχές που από το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα στη νότια Πελοπόννησο στην ανατολική Πελοπόννησο, την Αττική, τη νοτιά Εύβοια θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέχρι 9 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν, ενώ το βράδυ στις Κυκλάδες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ισχυροί μέχρι 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 20 και στη βόρεια Κρήτη μέχρι 24 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές, ενώ το βράδυ θα εκδηλωθούν καταιγίδες που στα βόρεια πιθανώς να είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ισχυροί μέχρι 9 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ