Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Koshik: Ο ελέφαντας που μιλάει κορεατικά! (βίντεο)


Ο ασιατικός ελέφαντας έχει εκπλήξει τους επιστήμονες καθώς μιμείται την ανθρώπινη γλώσσα.


Όπως διαπίστωσαν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βιέννης, ο 15χρονος ελέφαντας μπορεί να μιμηθεί την ανθρώπινη ομιλία και ειδικότερη την κορεατική γλώσσα.


Ο Koshik βρίσκεται στον ζωολογικό κήπο Έβερλαντ της Νότιας Κορέας και λόγω της καθημερινής επαφής του με το προσωπικό,ανέπτυξε μοναδικές γλωσσικές ικανότητες: Κολλώντας την προβοσκίδα στο στόμα του, μπορεί να προφέρει καθαρά πέντε κορεατικές λέξεις: "annyeong" (γεια σου), "Aniya" (όχι), "Choah" (καλό), "Anja" (κάθισε) και "Nuwo" (ξάπλωσε)!


Δεν έχει γίνει σαφές γιατί ο 15χρονος ασιατικός ελέφαντας άρχισε να μιμείται την ανθρώπινη γλώσσα.


"Υποθέτουμε ότι ο Κόσικ άρχισε να προσαρμόζει τους ήχους του για να ενισχύσει τους κοινωνικούς δεσμούς του με τους ανθρώπους, κάτι που έχουμε διαπιστώσει σε άλλα είδη τα οποία έχουν τη δυνατότητα να μαθαίνουν ήχους", επισημαίνει η βιολόγος Angela Stoeger, επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας του Πανεπιστημίου της Αυστρίας.

 Τα αποτελέσματα της έρευνας των Αυστριακών ερευνητών δημοσιεύτηκανστην επιστημονική επιθεώρηση Current Biology, προκαλώντας αίσθηση στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα.

Κι αυτό γιατί οι μοναδικές ικανότητες του Koshik θα μπορούσαν να εντάξουν τους ελέφαντες στην αυξανόμενη λίστα των ζώων που είναι σε θέση να μιμηθούν τηνανθρώπινη γλώσσα, όπως οι παπαγάλοι, οι μάινες, τα λιοντάρια της θάλασσας και, όπως πρόσφατα αναφέρθηκε, οι φάλαινες μπελούγκα.


Στο παρελθόν έχουν αναφερθεί περιπτώσεις ελεφάντων που λέγεται ότι μπορούσαν να μιμηθούν τον ήχο φορτηγών. Πέραν αυτού σε ζωολογικό κήπο του Καζακστάν έχει αναφερθεί ότι ελέφαντας μπορούσε να πει λέξεις της κοζακικής και ρωσικής γλώσσας. Η περίπτωση του, ωστόσο, δεν είχε μελετηθεί από επιστήμονες.


Το αξιοσημείωτο στην περίπτωση του KoshiK, όπως υπογραμμίζουν οι επιστήμονες, είναι ότι για πρώτη φορά έχει καταγραφεί σε βίντεο να μιλάει εις άπτεστον κορεατικήν!


Δείτε το μοναδικό βίντεο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ