Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Κάθετη πτώση της θερμοκρασίας και πιθανές χιονοπτώσεις σε όλη τη χώρα

Κάθετη πτώση της θερμοκρασίας και πιθανές χιονοπτώσεις σε όλη τη χώρα

Παγωμένος προβλέπεται ο καιρός, αφού σήμερα Πέμπτη θα σημειωθεί κάθετη πτώση της θερμοκρασίας με παγετό στα ηπειρωτικά και ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο, ενώ οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι έως 7 μποφόρ.
Στην Αττική προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές στα ανατολικά και βόρεια του νομού και χιόνια στην Πάρνηθα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη, θα σημειωθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και βαθμιαία ο καιρός θα γίνει γενικά αίθριος ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 6 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι κρύος και βροχερός. Συγκεκριμένα στη δυτική Μακεδονία θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές, θα εκδηλωθούν νεφώσεις με χιονόνερο στα πεδινά και ασθενείς χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα, κυρίως όμως στη Θράκη. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα ασθενήσουν, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από -5 έως 6 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από από -4 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο Θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο στην ανατολική Θεσσαλία την ανατολική στερεά και την Εύβοια και ασθενείς χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. , ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 11 βαθμούς Κελσίου
Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στη βόρεια Κρήτη οπού στα ορεινά θα σημειωθούν χιονοπτώσεις, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές στα νότια και χιονόνερο ή χιόνι στα βόρεια, αλλά βαθμιαία τα φαινόμενα θα σταματήσουν, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ