Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Αναστέλλουν την απεργία τους οι ιδιοκτήτες φορτηγών

Αναστέλλουν την απεργία τους οι ιδιοκτήτες φορτηγών

Την αναστολή των κινητοποιήσεων αποφάσισαν την Κυριακή οι 30.000 ιδιοκτήτες φορτηγών Δημόσιας Χρήσης έως ότου ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με το Υπουργείο Μεταφορών.
Οι ιδιοκτήτες των φορτηγών αποφάσισαν την αναστολή των κινητοποιήσεων - που είχαν προγραμματίσει να ξεκινήσουν από τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου - καθώς εκτίμησαν πως μια ενδεχόμενη απεργία τους μέσα στην εορταστική περίοδο θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρότατα προβλήματα στην ήδη δοκιμαζόμενη αγορά.
Όπως δήλωσε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος των ιδιοκτητών Πέτρος Σκουληκίδης, «αναστείλαμε τις απεργίες προκειμένου να ολοκληρωθεί ο διάλογος με το υπουργείο, καθώς και να συναντηθούμε άμεσα με την τρόικα για να τους πείσουμε για το δίκαιο των αιτημάτων μας». Πρόσθεσε δε ότι «είναι θετική εξέλιξη η πρόθεση του υπουργείου Μεταφορών να συνηγορήσει στις ιδιωτικές εταιρείες, που εκμεταλλεύονται τα διόδια, έτσι ώστε να μειωθεί το αντίτιμο των διοδίων που καταβάλλουμε».
Οι ιδιοκτήτες φορτηγών Δ.Χ. διαμαρτύρονται για τις ρυθμίσεις που εισήγαγε το Υπουργείο Μεταφορών στο πολυνομοσχέδιο σχετικά με την άρση των περιορισμών στη μίσθωση μικρών φορτηγών.
Υπέρ της εξάντλησης του διαλόγου με το υπουργείο Μεταφορών και κατά των άμεσων κινητοποιήσεων, τάχθηκαν και οι διεθνείς μεταφορείς (ΟΦΑΕ), που αντιδρούν στις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ