Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Βελτιώνεται σταδιακά ο καιρός - Ύφεση των φαινομένων αλλά πτώση της θερμοκρασίας

Με εμφανής βελτίωση του καιρού ξεκινάει η εβδομάδα, αφού οι βροχές και οι καταιγίδες σύντομα θα κοπάσουν και ο καιρός θα γίνει αίθριος, ωστόσο η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση λόγω των βόρειων ανέμων.
Στην Αττική θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες με πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές, αλλά πολύ γρήγορα ο καιρός θα γίνει αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη, προβλέπονται λίγες νεφώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά-ημιορεινά, αλλά πολύ γρήγορα ο καιρός θα γίνει αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέχρι 8 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 5 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπεται αρχικά κρύο και χιόνι, αφού στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες με πιθανότητα για ασθενείς χιονοπτώσεις, αλλά πολύ γρήγορα ο καιρός θα γίνει αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -8 έως 2 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι αρχικά γενικά αίθριος και από το βράδυ θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Στα υπόλοιπα θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα νησιά τις πρωινές ώρες όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες. Τοπικές ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και τα κεντρικά ημιορεινά νωρίς το πρωί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο από 4 έως 5 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις, με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικότερα τμήματα νωρίς το πρωί και ασθενείς χιονοπτώσεις κατά τόπους στα ορεινά και τα κεντρικά ημιορεινά. Πολύ γρήγορα γενικά αίθριος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου
Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στην Κρήτη και θα εξασθενήσουν, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες κατά τόπους θα είναι έντονα κυρίως στα νότια, αλλά από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα σημειωθεί σχετική βελτίωση, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ