Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Στο νέο Δ.Σ. της ΕΣΕΕ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς Κώστας Παπασπύρου

PAPASPUROU_E.S._LIVADIAS
Με συμμετοχή που ξεπέρασε το 93% του συνόλου των εκπροσώπων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η εκλογοαπολοσιτική συνέλευση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου ενώ την Κυριακή διεξήχθησαν και οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
Πιο συγκεκριμένα, ο Συνδυασμός «Ενωμένο Ελληνικό Εμπόριο» του οποίου επικεφαλής ήταν ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης έλαβε ποσοστό 83,6% και εξέλεξε 19 μέλη (μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς Κώστας Παπασπύρου),  ο συνδυασμός «Ανεξάρτητη Συνεργασία Εμπόρων» ποσοστό 8,2% και 1 έδρα και ο συνδυασμός «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων» 7,4% και 1 έδρα και τέλος ο ανεξάρτητος υποψήφιος έλαβε ποσοστό 0,8%.
Ο κ. Κορκίδης στην ομιλία του εξέφρασε την ανάγκη ενιαίας εκπροσώπησης του ελληνικού εμπορίου πέραν των κομματικών ταυτοτήτων και των εξαρτήσεων. Τοποθετήθηκαν οι περισσότεροι αντιπρόσωποι από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι μετέφεραν τις αγωνίες για το μέλλον της εμπορικής επιχείρησης και τις ιδιαιτερότητες της κρίσης σε κάθε περιοχή της χώρας. Μεταξύ αυτών και οι επικεφαλής των συνδυασμών «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων» και  «Ανεξάρτητη Συνεργασία Εμπόρων».
Κάνοντας αναφορά στην τελευταία τριετία ο κ. Κορκίδης επεσήμανε τις δύσκολες προκλήσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Συνομοσπονδία, καθώς και την αναγκαιότητα επανεξέτασης πρακτικών και θέσεων μέσα σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο και επιδεινούμενο επιχειρηματικό περιβάλλον.
«Το εμπορικό συνδικαλιστικό κίνημα βρέθηκε στη  δυσάρεστη θέση να διαχειριστεί την οικονομική και ψυχολογική κατάρρευση των συναδέλφων εμπόρων και να συνεννοηθεί με ένα πολιτικό σύστημα που έπνεε τα λοίσθια», είπε και πρόσθεσε: «Πολεμήθηκε αλλά δεν φοβήθηκε. Από αυτή τη δύσκολη περίοδο ο εμπορικός συνδικαλισμός έγινε σοφότερος  ως προς το τι είναι αναγκαίο να γίνει για να βελτιωθεί η κατάσταση».
Παράλληλα αναφέρθηκε στο πλαίσιο βασικών διεκδικητικών αιχμών της ΕΣΕΕ για όλο το επόμενο διάστημα που επικεντρώνεται σε πέντε πεδία. Δίκαιη φορολογία και πάταξη της φοροδιαφυγής, χρηματοδότηση ΜμεΕ και εξασφάλιση ρευστότητας για τις επιχειρήσεις, ασφάλιση και υγεία, πάταξη του παρεμπορίου και προστασία της «εντός κρίσης μικρομεσαίας επιχείρησης».
Ο πρόεδρος του Ε.Σ. Λιβαδειάς και νέο μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΕΕ Κώστας Παπασπύρου σε δηλώσεις του ευχαρίστησε όλους τους συναδέλφους του που τον εμπιστεύθηκαν και τίμησαν με την ψήφο τους τον ίδιο αλλά και τον Εμπορικό Σύλλογο Λιβαδειάς.
«Τα προβλήματα είναι τεράστια, ο εμπορικός κόσμος βλέπει το μέλλον του αβέβαιο και το έργο που καλείται να φέρει εις πέρας το νέο Δ.Σ. της Συνομοσπονδίας λόγο της οικονομικής συγκυρίας μας επιφορτίζει με πρόσθετες ευθύνες. Από την πλευρά μου όπως άλλωστε έχω πράξει μέχρι σήμερα δεσμεύομαι ότι θα συνεχίζω και από τη νέα μου θέση να αγωνίζομαι για ένα καλύτερο αύριο για το ελληνικό εμπόριο και να βρίσκομαι στο πλευρό όλων των συναδέλφων».viotiki-ora.gr
Γ.ΜΠΑΡ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ