Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Έρχεται "Αρμαγεδδών" φορολογικών μέτρων

Τα νέα φορολογικά μέτρα που ζητά η Τρόικα από την ελληνική κυβέρνηση, τελειωτικό χτύπημα για μισθωτούς και συνταξιούχους. Διαβάστε αναλυτικά για τη νέα φορολογική καταιγίδα
|

Βαθιά το χέρι στις τσέπες καλούνται να βάλουν εκ νέου οι Έλληνες, με την υιοθέτηση των φορολογικών μέτρων που περιγράφονται στο νέο Μνημόνιο.
Σύμφωνα με το "Βήμα", στο στόχαστρο των Τροϊκανών μπαίνουν όλες οι φοροαπαλλαγές. Αποκλείεται μείωση φορολογικών συντελεστών, ενώ για το ΦΠΑ προτείνεται ενιαίος συντελεστής, ή αλλιώς, πρόσθετες επιβαρύνσεις για όλους.
Σημειώνεται πάντως, ότι οι οριστικές αποφάσεις θα περιληφθούν στο φορολογικό νομοσχέδιο που ετοιμάζεται και αναμένεται να έρθει στη βουλή το αργότερο έως τα τέλη Ιουνίου 2012.
Τι αλλάζει
* Καταργούνται οι φοροαπαλλαγές και τα προνομιακά καθεστώτα, κάτι που πρακτικά σημαίνει νέες φορολογικές επιβαρύνσεις για εκατομμύρια πολίτες που έχουν σήμερα στεγαστικά δάνεια, πληρώνουν ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα ζωής, ιατρικές δαπάνες, ασφαλιστικές εισφορές κτλ.
Στο ίδιο πλαίσιο θα ενταχθούν όλες οι φοροαπαλλαγές που αφορούν την πρώτη κατοικία είτε αφορά αγορά είτε γονικής παροχή ή κληρονομιά.
* Καταργούνται οι χαμηλοί συντελεστές ΦΠΑ για τα νησιά του Αιγαίου, ενώ ειλημμένη θεωρείται η απόφαση για μείωση έως και 30% των συντελεστών ΦΠΑ που σε περιοχές υψηλής τουριστικής ζήτησης.
* Σε ό,τι αφορά τον ΦΠΑ η πρόταση του ΔΝΤ είναι ένας ενιαίος συντελεστής ΦΠΑ. Αυτό με τη σειρά του σημαίνει μεγάλη αύξηση των χαμηλών συντελεστών που επιβαρύνουν τα φάρμακα, τα τρόφιμα, τον τουρισμό, τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης και φυσικού αερίου, τα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς, τα κόμιστρα των ταξί, την ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη και τις επισκευές παλαιών ακινήτων.
* Επιβάλλεται ενιαίος φόρος στα ακίνητα. Το νέο μνημόνιο προβλέπει την απλοποίηση των φόρων στα ακίνητα με την ενοποίηση όλων των φόρων που επιβαρύνουν την ακίνητη περιουσία σε έναν.
* Απλοποιείται το πρόγραμμα φορολόγησης προσωπικού και εταιρικού εισοδήματος. Αυτό θα γίνει με μείωση των αριθμών των κλιμακίων της φορολογικής κλίμακας σε 4 από 8 σήμερα, περιορισμό στα ποσοστά των αποσβέσεων και στις εκπτώσεις δαπανών από τα ακαθάριστα έσοδα των εταιρειών κτλ.
* Επιβάλλεται ενιαία φορολογική αντιμετώπιση του ατομικού κεφαλαιακού εισοδήματος.
* Ακυρώνεται ο Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων και αντικατάστασή του με απλούστερη νομοθεσία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθησαν 2 οπαδοί του ΠΑΟ που μαχαίρωσαν φίλαθλο της ΑΕΚ !!!

Μόλις 19 και 20 ετών ήταν οι 2 οπαδοί του ΠΑΟ οι οποίοι συνελήφθησαν από την αστυνομία για τον τραυματισμό με μαχαίρι, φίλαθλου της ΑΕΚ, 31 ετών.

Ο φίλαθλος πήγαινε χθες το απόγευμα με τον 43ρονο αδελφό του να παρακολουθήσουν τον αγώνα βόλεϊ γυναικών, στο κλειστό γυμναστήριο Γλυφάδας.

Οι δύο κατηγορούμενοι, σύμφωνα με την αστυνομία......
συμμετείχαν σε ομάδα νεαρών, που επιτέθηκαν στα δύο αδέλφια, ενώ ήταν σε εξέλιξη τα επεισόδια στο κλειστό γυμναστήριο μεταξύ οπαδών της ΑΕΚ, οι οποίοι επιχείρησαν να μπουν χωρίς εισιτήρια και άλλων που ήδη ήταν μέσα στο γυμναστήριο, με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ο 19χρονος και ο 20χρονος ήταν μεταξύ των προσαχθέντων απο την ευρύτερη περιοχή που έγιναν τα επεισόδια και αναγνωρίστηκαν ως οι δράστες του τραυματισμού απο τα δυο αδελφια, Αυτή τη στιγμή κρατούνται προκειμένου να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Σημειώνεται δε, ότι ο 19χρονος είχε συλληφθεί και πριν απο λίγο καιρό, κατα την επίθεση οπαδών του ΠΑΟ στον διαιτητή κ. Καλόπουλο στην Κατερίνη.

Την αστυνομική έρευνα και προανάκριση για τα χθεσινά περιστατικά στην Γλυφάδα, διενεργεί η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παράνομες οι αιφνιδιαστικές απεργιακές κινητοποιήσεις

Παράνομες κρίνονται, με δικαστικές αποφάσεις του Πρωτοδικείου της Αθήνας, οι πρακτικές συνδικαλιστικών οργανώσεων να κηρύσσουν απεργιακές κινητοποιήσεις, αιφνιδιάζοντας εργοδότες και επιχειρήσεις χωρίς...


την τήρηση των προϋποθέσεων του νόμου.

Το Πρωτοδικείο της Αθήνας, με αφορμή πρόσφατες κινητοποιήσεις που κήρυξε η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ αλλά και η ΕΣΗΕΑ, έκρινε ότι είναι παράνομες οι παρελκυστικές πρακτικές των συνδικαλιστικών οργανώσεων, όπως επίσης και οι αιφνιδιαστικές κινήσεις τους να προκηρύσσουν απεργίες την προηγούμενη ημέρα της απεργιακής κινητοποίησης ή διαδοχικές απεργίες όταν αυτές κρίνονται παράνομες και καταχρηστικές.

skai.gr 

Oι αποφάσεις της Τρόικας, γιατί δεν είναι παράνομες;

 
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοιχτή επιστολή στο Δήμαρχο Θηβαίων απο την Θηβαϊκή Σκηνή





Κύριε Δήμαρχε ,

Με ιδιαίτερη λύπη , ως θεατρική ομάδα της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας ( Θηβαϊκή Σκηνή) που δραστηριοποιείται στην πόλη μας , διαπιστώσαμε την πρόχειρη και αδιάφορη αντιμετώπιση προς εμάς , σχετικά με τη διάθεση αίθουσας ώστε να ανέβει παράσταση για φιλανθρωπικό σκοπό .

Συγκεκριμένα με επιστολή μας προς τη ΔΗΚΕΘ , αφού ειχαν προηγηθεί και τηλεφωνικές επικοινωνίες , ζητήθηκε η παραχώρηση του Συνεδριακού Κέντρου (αίθουσα Αλεξ. Κοφίνης) προκειμένου να ανεβάσουμε παραστάσεις στις 10 , 11 και 12 Φεβρουαρίου για την ενίσχυση των παιδιών του Ειδικού Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Θήβας .

Ακόμη περιμένουμε την απάντηση !!!!!!!!!!!!!!!!

Θελήσαμε σε αυτη τη δύσκολη εποχή που ζούμε όλοι μας να δώσουμε , χωρίς προσωπικό οικονομικό όφελος , λίγη χαρά στους πραγματικούς Ήρωες της Ζωής .

Αυτό μας το στερήσανε ………………….

Χωρίς να αναφερόμαστε σε σας , άνθρωποι  που εμπιστευτήκατε να υπηρετούν τους Θηβαίους πολίτες από θέσεις ευθύνης σε Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση φαίνεται να συμπεριφέρονται με λιγότερο σεβασμό και ανεξήγητη προκατάληψη .

Πιστεύουμε ότι στο μέλλον θα αντιμετωπιστούμε με διαφορετικό τρόπο που θα μας ενθαρρύνει αντί να μας απογοητεύει όπως τώρα .

Ευχαριστούμε για την προσοχή σας και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες .

Τα μέλη της Θηβαϊκής Σκηνής

Αντώνης Φωτιάδης
Αλέξανδρος Κωνσταντινίδης
Μαρίζα Βέκιου
Σταμάτης Μπρίκας
Σαπφώ Μακρή
Γεώργιος Γελέκας
Βάσω Καρανίκα
Λεμονιά Κουτσοβασίλη
Ντέμη Μπόγρη
Κλαίρη Πλατσά
Παναγιώτης Συκαράς


Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτο: 12χρονη συνήλθε από το κώμα όταν άκουσε παίκτη της Γιουβέντους

Ένα ηχογραφημένο μήνυμα του αρχηγού της Γιουβέντους, Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο ήταν αρκετό για να «ξυπνήσει» από κώμα ένα 12χρονο κορίτσι στην Καλαβρία. Ναι καλά διαβάσατε. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Την Κυριακή, 22 Ιανουαρίου, η Τζάντα είχε αισθανθεί άσχημα και...



περιήλθε σε κωματώδη κατάσταση, ενώ έβλεπε, με τον πατέρα της, τις κύριες φάσεις της τελευταίας αγωνιστικής του Καμπιονάτο.

Οι γονείς της την μετέφεραν στο νοσοκομείο και ζήτησαν αμέσως τη βοήθεια και του μεγάλου αρχηγού της «βέκια σινιόρα», τον οποίο η 12χρονη από την Καλαβρία θαυμάζει και αγαπά.

Ο «Μεγαλέξανδρος» του ιταλικού ποδοσφαίρου, όπως τον αποκαλούν οι φίλαθλοι, έστειλε πρόθυμα ένα βιντεοσκοπημένο και ένα ηχογραφημένο μήνυμα, στο οποίο, μεταξύ άλλων, της έλεγε: «Γεια σου Τζάντα, είμαι ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο. Εύχομαι να ξυπνήσεις το γρηγορότερο δυνατόν, ώστε να μπορέσεις να δεις τόσα δικά μου, δικά μας, ματς. Να έλθεις να μας δεις από κοντά και να έχουμε την ευκαιρία να γνωριστούμε».

Μετά τις πρώτες, κιόλας, φορές που η μικρή ασθενής άκουσε το μήνυμα, η σοβαρότατη κατάστασή της άρχισε να βελτιώνεται. «Η Τζάντα, πρώτα κούνησε ελαφρά το αριστερό της χέρι και ύστερα από λίγες ώρες φώναξε την μητέρα της. Εικοσιτέσσερις ώρες αργότερα ξανάρχισε να μιλά κανονικά και ζήτησε να της φέρουν παγωτό», αφηγήθηκε ο πατέρας της στον ιταλικό Τύπο.

«Η ευτυχία μας δεν γίνεται να περιγραφεί με λόγια. Ευχαριστούμε όλους. Τους γιατρούς, τον σπουδαίο Ντελ Πιέρο και τη βοήθεια που έφτασε από τον ύψιστο», δήλωσαν οι γονείς της μικρής.

Διαβάστε Περισσότερα »

BINTEO – Σαμαράς: Nα πονέσει ο κόσμος λιγότερο…

BINTEO – Σαμαράς: Nα πονέσει ο κόσμος λιγότερο…
Δείτε σε βίντεο τις δηλώσεις Σαμαρά μονταρισμένες με σκηνές από ταινία του Χάρρυ Κλύνν.
Άρπα κόλα βαζελίνη εεεε… πολιτική!
Α, ρε Χάρρυ κλυνν, πόσο μπροστά ήσουν…
Ετοιμαστείτε για μεγάλη τσόντα, γιατί η σημερινή συμφωνία, ήταν απλό φλερτ…




 tsantiri.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Μαθητικός Διαγωνισμός Νομού Βοιωτίας




Το Σχολικό Εργαστηριακό Κέντρο (Σ.Ε.Κ.) Λιβαδειάς στο πλαίσιο ανάπτυξης δράσεων του για το σχολικό έτος 2011-2012, διοργανώνει μαθητικό διαγωνισμό υπό την αιγίδα της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης για τους μαθητές του Νομού Βοιωτίας με τίτλο:
‘ ΕΡΕΥΝΩ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ’
Το Σχολικό Εργαστηριακό Κέντρο (Σ.Ε.Κ.) Λιβαδειάς στο πλαίσιο ανάπτυξης δράσεων του για το σχολικό έτος 2011-2012, διοργανώνει µαθητικό διαγωνισµό υπό την αιγίδα της ∆/νσης Β/θµιας Εκπ/σης για τους µαθητές του Νοµού Βοιωτίας µετίτλο: ‘ ΕΡΕΥΝΩ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ’ Στο µαθητικό διαγωνισµό µπορούν να λάβουν µέρος όλοι οι µαθητές, Γυµνάσιων καιΛυκείων του Νοµού Βοιωτίας.
Σκοπός του διαγωνισµού αποτελεί η αφύπνιση και η ανάδειξη της δηµιουργικότητας των µαθητών του Νοµού Βοιωτίας.
Οι µαθητές καλούνται στο πλαίσιο του µαθητικού διαγωνισµού από 10-02-2012 έως 27-04-2012 να καταθέσουν την έρευνα ή την κατασκευή τους µε καινοτόµα εφαρµογή σε ένα από τα παρακάτω πεδία:
στην πράσινη ενέργεια (στο σχολείο, στο σπίτι, κ.α.),
στο διαδίκτυο (κατασκευή blog, διαδικτυακά εργαλεία,
υπηρεσίες web 2.0),
στην πράσινη ανάπτυξη, στο χωριό µου (καινοτόµες δράσεις ανάδειξης της ιστορίας του τόπου, καινοτόµες λαογραφικές δράσεις, κ.α.),
στην πόλη µου (καινοτόµες περιβαλλοντικές εφαρµογές, κ.α.),
στην τάξη ή στο σχολείο µου (καινοτόµες δράσεις προβολής της τάξης ή του σχολείου µου, κ.α.)
στο περιβάλλον (αειφορική γεωργία & περιβάλλον, κ.α.), στις µεταφορές (οχήµατα, κ.α.), στην τεχνολογία.
Η αποστολή των εργασιών – κατασκευών γίνεται στη διεύθυνση του Σ.Ε.Κ. Λιβαδειάς (Ταχ. ∆ιεύθυνση: ∆ελφών 24-26, ΛΙΒΑ∆ΕΙΑ Τ.Κ 32100,
Τηλ./fax:22610-87887,
Τηλ.:22610-87888,
e-mail: mail@1sek-livad.voi.sch.gr).
Οι µαθητές γιασχετικές πληροφορίες του διαγωνισµού µπορούν να απευθύνονται στα πρόσωπα της Οργανωτικής Επιτροπής στα τηλέφωνα: 22610-87887, 28923, 22718, και στηνιστοσελίδα του Σ.Ε.Κ. Λιβαδειάς .
Το πρώτο βραβείο που θα δοθεί στους διαγωνιζόµενους µαθητές σε τελετήαπονοµής αποτελεί ένας φορητός υπολογιστής τελευταίας τεχνολογίας.
Οργανωτική επιτροπή διαγωνισµού
1. Καλοβρέκτης Κωνσταντίνος
2. Λαµπίδη Ευτυχία
3. Παπαγεωργίου Γεώργιος
4. Παπακώστας Γεώργιος
5. Ρουµπιέ Αγγελική
6. Σιαµανδούρας Σωτήριος
Ο ∆/ντης
∆ρ. Κωνσταντίνος Καλοβρέκτης
Διαβάστε Περισσότερα »

Δεσμεύονται ακίνητα του Λάκη Γαβαλά


 

 
Στη δέσμευση ακινήτων του Λάκη Γαβαλά μέχρι του ποσού των 146.000 ευρώ, όσο δηλαδή και ο ΦΠΑ που δεν απέδωσε και γι’ αυτό οδηγήθηκε με απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα στις φυλακές, προχώρησε η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Το σχετικό πόρισμά της βρίσκεται ήδη στα χέρια της προϊσταμένης της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας και σε αυτό αναφέρεται πως μέρος της ακίνητης περιουσίας που απέκτησε ο προφυλακισμένος στις φυλακές της Αμφισσας επιχειρηματίας είναι προϊόν φοροδιαφυγής. Ετσι, μετά την εξέλιξη αυτή θα ερευνηθεί αν ο σχεδιαστής έχει διαπράξει το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη εγκληματική δραστηριότητα.

Εν τω  μεταξύ, η δίκη του Λάκη Γαβαλά από το αυτόφωρο δικαστήριο για τα χρέη του προς το Δημόσιο άνω των 7 εκατ. ευρώ αναβλήθηκε για τις 6 Ιουνίου, λόγω της αποχής των δικηγόρων. Η δίωξη που του έχει ασκηθεί είναι σε βαθμό πλημμελήματος.

Ο ίδιος, ωστόσο, είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος για το αδίκημα της μη απόδοσης ΦΠΑ ύψους 145.000 ευρώ σε βαθμό κακουργήματος. Στη φυλακή όμως οδηγήθηκε πριν από λίγες μέρες και η αδελφή του Λάκη Γαβαλά, Παναγιώτα, η οποία θα κρατηθεί στις τελικά στον Κορυδαλλό. Σε βάρος της είχε ασκηθεί ποινική δίωξη και για μη καταβολή ΦΠΑ ποσού 146.000 ευρώ, σε βαθμό κακουργήματος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκλεισε η συμφωνία των αρχηγών για τα νέα μέτρα

Έκλεισε η συμφωνία των αρχηγών για τα νέα μέτραΟριστικοποιήθηκε η συμφωνία των πολιτικών αρχηγών για τα νέα μέτρα που θα περιλαμβάνει η συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα.

Τα επιτελεία των κομμάτων επικοινώνησαν με τον κ. Παπαδήμο και του είπαν ότι συμφωνούν σε όλα τα μέτρα.
Από το πρωί είχε υπάρξει πίεση από τον Ε. Βενιζέλο, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για να παραστεί στη συνεδρίαση του Eurogroup, και ο οποίος διαμήνυε προς το Μέγαρο Μαξίμου όσο και στα κομματικά επιτελεία των τριών κομμάτων ότι κινδυνεύει η διαδικασία του PSI να πέσει στο κενό, αφού οι εταίροι απαιτούν ρητή στήριξη των νέων μέτρων από τους τρεις αρχηγούς.
Όμως, δεν είναι ξεκάθαρο, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αν σε δεύτερο χρόνο δεν απαιτήσουν οι εταίροι και έγγραφες δεσμεύσεις.
Η λήψη των νέων μέτρων και η στήριξη των τριών αρχηγών ήταν προαπαιτούμενο για να προχωρήσει η διαδικασία του PSI, να εκταμιευτεί η δόση του Μαρτίου και να υπογραφεί η νέα δανειακή σύμβαση.
Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, ο κ. Παπαδήμος είχε αφήσει να εννοηθεί προς τους αρχηγούς ότι σε περίπτωση μη συμφωνίας μεταξύ τους, θα δήλωνε παραίτηση άμεσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Το γραφείο του πρωθυπουργού προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση για την συμφωνία: 
Ολοκληρώθηκαν σήμερα το πρωί με επιτυχία οι διαβουλεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, σχετικά με το θέμα, το οποίο είχε απομείνει ανοικτό για περαιτέρω επεξεργασία και συζήτηση.
Οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν με το αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων αυτών. Κατόπιν τούτου υπάρχει γενικότερη συμφωνία για το περιεχόμενο του νέου προγράμματος εν’ όψει και της αποψινής συνεδρίασης του Γιούρογκρουπ.
Όπως είναι γνωστό, το πρόγραμμα συνοδεύει τη νέα δανειακή σύμβαση με την οποία η Ελλάδα θα χρηματοδοτηθεί με 130 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αλλεπάλληλες επαφές Παπαδήμου-Σαμαρά
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η επίτευξη συμφωνίας ανακοινώθηκε αρχικά από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη συνεδρίαση του Eurogroup, ενώ το πρωί της Πέμπτης υπήρξαν αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες του Λουκά Παπαδήμου με τον Αντώνη Σαμαρά.
Κατά τη διάρκεια των επαφών οι δύο πλευρές συμφώνησαν στο ζήτημα των 300 εκατ. ευρώ που έλειπαν από τη διαπραγμάτευση, το οποίο θα καλυφθεί μέσω περικοπής των συντάξεων. 
Την ύπαρξη συμφωνίας επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ο οποίος δήλωσε: «έλαβα ένα τηλεφώνημα από τον Έλληνα πρωθυπουργό, ότι επιτεύχθηκε συμφωνία κι ότι έχει επικυρωθεί από τα μεγάλα κόμματα», ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Λουκάς Παπαδήμος επικοινώνησε και με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, την οποία και ενημέρωσε ότι υπάρχει συμφωνία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παραίτηση-«βόμβα» του υφυπουργού Εργασίας Γιάννη Κουτσούκου

Παραίτηση-«βόμβα» του υφυπουργού Εργασίας Γιάννη Κουτσούκου

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υφυπουργός Εργασίας Γιάννης Κουτσούκος, ανακοινώνοντας ότι δεν μπορεί ως αρμόδιος υφυπουργός να υλοποιήσει τα μέτρα που αποφασίστηκαν από τους πολιτικούς αρχηγούς να περιληφθούν στο νέο οικονομικό πρόγραμμα.
Από το γραφείο του κ. Κουτσούκου, ο οποίος είναι βουλευτής Ηλείας από το 2000 και, νωρίτερα, έχει διατελέσει πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι η διαπραγμάτευση για την περικοπή του χρέους και τη νέα δανειακή σύμβαση έγινε με τους πλέον δυσμενείς όρους για τη χώρα μας.
Δυστυχώς, τα μέτρα που προκύπτουν ως αποτέλεσμα αυτής της δύσκολης και επίπονης διαδικασίας δεν είναι απλά σκληρά, αλλά οδυνηρά για τους εργαζομένους.
Οι δανειστές μας αγνόησαν τα επιχειρήματα και τις τεκμηριωμένες προτάσεις του Υπουργείου Εργασίας, αλλά και του Υπουργού Οικονομικών και με τρόπο εντελώς εκβιαστικό, ανοίκειο και ιταμό επέβαλλαν μέτρα που κατεδαφίζουν το οικοδόμημα των εργασιακών σχέσεων και κατακτήσεων, μέτρα που βρίσκονται σε αντίθεση με το Σύνταγμα, τις Διεθνείς Συμβάσεις και το Ευρωπαϊκό κεκτημένο.
Έτσι, επιβεβαιώνονται οι αρχικοί μας φόβοι για τις βαθύτερες επιδιώξεις και τους στόχους του Δ.Ν.Τ., το οποίο δεν είναι μόνο δέσμιο των ιδεοληψιών του, αλλά είναι φανερό ότι εξυπηρετεί και συγκεκριμένα συμφέροντα, αφού αγνοεί τις αρνητικές επιπτώσεις των μέτρων στα δημόσια οικονομικά και στην ύφεση.
Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από τη Διεθνή-Ευρωπαϊκή συγκυρία και το ρόλο των αγορών, κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών γι' αυτήν την τραγική κατάσταση που βρέθηκε η χώρα και εγώ αναλαμβάνω αυτή που μου αναλογεί για τους λίγους μήνες (από τον Ιούνιο του 2011) που υπηρέτησα ως Υφυπουργός Εργασίας.
Ωστόσο, οφείλω να επισημάνω την άφρονα και καταστροφική πολιτική της Ν.Δ. την περίοδο 2004-2009 που υπερχρέωσε τη Χώρα, καθώς και το γεγονός ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και το οικονομικό του επιτελείο δεν έθεσε από τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης και δεν διαχειρίστηκε σωστά το μέγεθος του προβλήματος που κλήθηκε να αντιμετωπίσει.
Είναι προφανές ότι ως αρμόδιος Υφυπουργός Εργασίας δεν μπορώ να υλοποιήσω τα μέτρα που αποφασίστηκαν, γι' αυτό και υπέβαλα σήμερα την παραίτησή μου στον Πρωθυπουργό.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Γιώργο Κουτρουμάνη για τη συνεργασία μας και να δηλώσω ότι δεν θα πάψω να προσπαθώ, όπως και όσο μπορώ , για τη διευθέτηση με το μικρότερο δυνατό κόστος των ανοιχτών ζητημάτων της διαπραγμάτευσης.
Τέλος, θέλω να διαβεβαιώσω τους συμπατριώτες μου στην πολύπαθη Ηλεία ότι, όπως πάντα, έτσι και τώρα θα είμαι δίπλα τους , ανεξάρτητα από αξιώματα.»
Διαβάστε Περισσότερα »

Σύσταση του Ταμείου Χαρτοφυλακίου Jessica Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012 ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχος Περγαντάς συμμετείχε στη συνεδρίαση του Επενδυτικού Συμβουλίου του Ταμείου Χαρτοφυλακίου Jessica στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κατά την οποία επικυρώθηκε η Επιχειρησιακή Συμφωνία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και της επενδυτικής τράπεζας EFG Eurobank για το πρόγραμμα Jessica, το οποίο αφορά στη Στερεά Ελλάδα.

Σήμερα Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, μετά την τελετή υπογραφής της σύμβασης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και της  επενδυτικής τράπεζας EFG Eurobank, για τη Σύσταση του Ταμείου Αστικής Ανάπτυξης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας παρουσία του Υφυπουργού, κ. Θ. Μωραΐτη, του Γενικού Γραμματέα Επενδύσεων και Ανάπτυξης, κ. Γ. Πετράκου, του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, κ. Π. Σακελλάρη, του εκπροσώπου της  EFG Eurobank,  κ. Α. Κρητικού,  ο Περιφερειάρχης, κ. Κλ. Περγαντάς δήλωσε: «Ξεκινάει η υλοποίηση ενός πολύ σημαντικού για την Περιφέρειά μας προγράμματος εν μέσω μιας δύσκολης οικονομικής συγκυρίας. Στόχος μας είναι να αξιοποιηθούν  οι πόροι  του προγράμματος  με την υλοποίηση έργων που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη και θα  παράγουν κοινωνικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες». 

Σημειώνεται ότι οι επενδύσεις που θα χρηματοδοτηθούν  από το Πρόγραμμα  JESSICA  θα περιλαμβάνουν έργα αστικής ανάπτυξης στους τομείς: αναβάθμιση υποβαθμισμένων αστικών περιοχών, έργα βασικής υποδομής, ανάπτυξη συνεργασιών σχηματισμών υψηλής τεχνολογίας και υποδομών που προσφέρουν προστιθέμενη αξία, έργα διαχείρισης υδάτων και αποβλήτων, δίκτυα ενέργειας, έργα βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης, κλπ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Να καταψηφίσουν το μνημόνιο καλεί το ΚΚΕ τους βουλευτές Βοιωτίας


Να καταψηφίσουν το μνημόνιο καλεί το ΚΚΕ τους βουλευτές
Ανοιχτή επιστολή προς τους βουλευτές της Βοιωτίας απέστειλε η Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ με την οποία τους καλεί να καταψηφίσουν τη νέα δανειακή σύμβαση.
«Η κυβέρνηση Παπαδήμου ετοιμάζεται να φέρει για ψήφιση στη βουλή με την διαδικασία του κατεπείγοντος, το νέο βάρβαρο μνημόνιο που σφαγιάζει δικαιώματα, κατώτερο μισθό, συντάξεις, επιδόματα, συλλογικές συμβάσεις και οδηγεί στην απόλυση χιλιάδες συμπατριώτες μας» επισημαίνει το ΚΚΕ.
Και προσθέτει: «Οι βουλευτές της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ- ΝΔ- ΛΑΟΣ, είναι όλοι τους συλλογικά και ατομικά υπόλογοι απέναντι στο λαό και τη νεολαία. Μέχρι σήμερα, με την στάση τους στη Βουλή έχουν βρεθεί απέναντι στην εργατική τάξη, στους επαγγελματίες, στην αγροτιά, στους συνταξιούχους, στους νέους και τις νέες. Υπηρέτησαν και υπηρετούν συμφέροντα της πλουτοκρατίας, της τρόικας, του ΔΝΤ, της ΕΕ.».
Σήμερα, «έστω και στο παρά πέντε», το ΚΚΕ καλεί «τους βουλευτές του νομού μας: Τόγια Β., Τσόνογλου Β.,  Αγάτσα Α., από το ΠΑΣΟΚ  και Γιαννάκη Μ.  από τη ΝΔ, να ψηφίσουν ΟΧΙ στη νέα δανειακή σύμβαση, στο νέο αυτό μνημόνιο- λαιμητόμο», υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά: «Πείτε ΟΧΙ στο μνημόνιο».
Και καταλήγει: «Είναι η μοναδική και τελευταία υπηρεσία που μπορούν να προσφέρουν στο λαό της Βοιωτίας, στο λαό της Ελλάδας.
Εμείς όπως πάντα, πιστοί στο καθήκον, θα βρισκόμαστε στο μετερίζι του αγώνα και σήμερα και αύριο και κάθε μέρα, για να στείλουμε στα τσακίδια τα μνημόνια, την κοροϊδία, την Ε.Ε. και την τρόικα, το σύστημά τους το ίδιο.».
 tabloid.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

«Κόλαση» Ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο οι άνεργοι για πρώτη φορά

Ομ. Εμμ.
Kαλπάζει η ανεργία στην Ελλάδα καθώς για πρώτη φορά οι επίσημα καταγεγραμμένοι άνεργοι ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο τον Νοέμβριο με το ποσοστό της ανεργίας να εκτινάσσεται πάνω ακόμα και από το 20%. Τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής είναι αμείλικτα. Η ανεργία αυξήθηκε το συγκεκριμένο μήνα κατά 7%, σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2010, και έφτασε στο 20,9%. Σε απόλυτους αριθμούς οι ανέργοι στην χώρα αυξήθηκαν  κατά 337.000 άτομα, ενώ σε μόλις δύο μήνες (από τον Οκτώβριο ως τον Νοέμβριο) μπήκαν στο ταμείο ανεργίας ακόμη 126.000 άτομα.
Ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός πλέον υπερβαίνει τους απασχολούμενους κατά 500 χιλιάδες άτομα, ενώ περίπου ένας στους δύο νέους είναι άνεργοι. Οικονομικοί παράγοντες εκδηλώνουν φόβους για περαιτέρω αύξηση της ανεργίας, δεδομένης της μεγαλύτερης ύφεσης που θα προκαλέσουν τα μέτρα του νέου μνημονίου.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ):
Το ποσοστό ανεργίας τον Νοέμβριο 2011 ανήλθε σε 20,9%, έναντι 13,9% τον Νοέμβριο 2010 και 18,2% τον Οκτώβριο 2011. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.029.587 άτομα και αυξήθηκαν κατά 337.010 άτομα σε σχέση με τον Νοέμβριο 2010 (αύξηση 48,7%) και κατά 126.062 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο 2011 (αύξηση 14%).
Το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.901.269 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 4.423.657 άτομα. Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 405.785 άτομα σε σχέση με τον Νοέμβριο 2010 (μείωση 9,4%) και κατά 164.506 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο 2011 (μείωση 4%). Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, αυξήθηκαν κατά 102.730 άτομα σε σχέση με τον Νοέμβριο 2010 (αύξηση 2,4%) και κατά 41.301 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο 2011 (αύξηση 0,9%).
Ηλικιακά, η ανεργία πλήττει κυρίως τους νέους σε ηλικία 15- 24 ετών (48% τον Νοέμβριο 2011 από 35,6% τον Νοέμβριο 2010). Ακολουθούν, τα άτομα 25- 34 ετών (27,8% από 17,9%), 35- 44 ετών (17,8% από 12%) και 45- 54 ετών (15,8% από 10,1%). Εξάλλου, είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και στις ηλικίες 55- 64 ετών το ποσοστό της ανεργίας είναι πλέον διψήφιο (10,1% τον Νοέμβριο 2011 από 6,8% τον Νοέμβριο 2011).
Η ανεργία παραμένει "γένους θηλυκού". Στις γυναίκες ανήλθε σε 24,5% (από 17% τον Νοέμβριο 2010) και στους άνδρες σε 18,3% (από 11,6%).
Η κατάσταση στις επτά νέες αποκεντρωμένες διοικήσεις της χώρας, έχει ως εξής: Μακεδονίας- Θράκης (23,8% τον Νοέμβριο 2011 από 19% τον Νοέμβριο 2010), Αττικής (21,1% από 19,2%), Πελοποννήσου- Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων (20,1% από 15,4%), Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας (20% από 18,4%), Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας (19,9% από 20,7%), Κρήτης (19,4% από 15,7%) και Αιγαίου (11,6% από 11,2%).
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Aστυνομικοί θέλουν να συλλάβουν την τρόικα!

Μικροένταση μεταξύ Αστυνομικών  πριν λίγο στην είσοδο του Hlilton μετά απο αίτημα των Ελλήνων Αστυνομικών να επιδώσουν ψήφισμα στην ΤΡΟΙΚΑ



Διαβάστε Περισσότερα »

Έξι συλλήψεις στα Βάγια για τυχερά

Έξι συλλήψεις στα Βάγια για τυχερά
Συνελήφθησαν χθες (08-02-2012) το βράδυ στα Βάγια Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θήβας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, ένας (1) 22χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας και πέντε (5) ημεδαποί ηλικίας 51, 22, 31, 26 και 22 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για παράβαση Νομοθεσίας περί Παιγνίων.
Ειδικότερα χθες το βράδυ και περί ώρα 22:15΄, οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικό έλεγχο σε κατάστημα – καφενείο στα Βάγια, ιδιοκτησίας του 51χρονου, όπου κατέλαβαν αυτόν να έχει επιτρέψει στους υπόλοιπους την διενέργεια του τυχερού παιχνιδιού «POKER», η οποία συνοδευόταν από την συνομολόγηση στοιχημάτων και την απόδοση κερδών στους παίκτες.

Κατά τον έλεγχο στο κατάστημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ως πειστήρια:

  • Μια (1) τράπουλα.
  • (80) μάρκες διαφόρων χρωμάτων, που βρέθηκαν πάνω στο τραπέζι.
  • Μια (1) μεταλλική βαλίτσα, που περιείχε επιπλέον (402) μάρκες διαφόρων χρωμάτων.
  • το χρηματικό ποσό των (75) ευρώ, το οποίο θα αποσταλεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Οι συλληφθέντες  θα οδηγηθούν σήμερα, στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θήβας.
 .tabloid.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Δ.Θηβαίων:Ξεκινά την Πέμπτη η υποβολή αιτήσεων για προσλήψεις στους Δήμους


   Ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων συμμετοχής για τον ετήσιο κυλιόμενο πίνακα κατάταξης ανέργων του ΟΑΕΔ. 

Ξεκινάει στις 9 Φεβρουαρίου 2012 και ολοκληρώνεται στις 29 Φεβρουαρίου 2012, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων στο ειδικό πεδίο του διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ (http://ait.oaed.gr), από όσους ενδιαφέρονται να προσληφθούν σε Δήμους, Συνδέσμους και Νομικά τους Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου ως προσωπικό «για εκτέλεση έργων με αυτεπιστασία».

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ

Η ειδική ηλεκτρονική «αίτηση για το πρόγραμμα αυτεπιστασίας», η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (http://ait.oaed.gr) υποβάλλεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο, στο πεδίο καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων, από τις 09-02-2012 έως και τις 29-02-2012.
Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων μπορεί να πραγματοποιηθεί και μέσω των οικείων δημοτικών καταστημάτων των Δήμων της Χώρας στην περίπτωση που ο εγγεγραμμένος άνεργος δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των Θηβαίων Δημοτών που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, ο Δήμος Θηβαίων ανακοινώνει ότι μπορούν να απευθυνθούν στα Δημοτικά Καταστήματα (Θήβας-Γραφείο Τύπου, Βαγίων, Καπαρελλίου, Δομβραίνας) στα ΚΕΠ (Θήβας, Καπαρελλίου, Βαγίων) προκειμένου με την βοήθεια των αρμοδίων υπαλλήλων να υποβάλλουν την ηλεκτρονική αίτηση (Πληροφορίες στο τηλ: 2262350607)

ΠΟΙΟΙ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΑΙΤΗΣΗ
Για συμμετοχή στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλουν αίτηση εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ άνεργοι, ηλικίας 18-65 ετών, που διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα για εκτέλεση έργων με αυτεπιστασία, ως ηλεκτρολόγοι, οδηγοί, τεχνίτες οικοδόμοι, τεχνίτες ελαιοχρωματιστές, τεχνίτες σιδεράδες, υδραυλικοί, χειριστές μηχανημάτων (Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) ή εργάτες γενικών καθηκόντων (Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης).

ΠΩΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΑΙΤΗΣΗ
Ο άνεργος υποβάλλει μία μόνο ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής, στην οποία συμπληρώνει τα προσωπικά του στοιχεία («Επώνυμο», «Όνομα», «Όνομα Πατρός», «ΑΔΤ/Αριθμός Διαβατηρίου», «ΑΦΜ» και «ΑΜΚΑ» και ημερομηνία γέννησης), τον «Αριθμό Δελτίου Ανεργίας» του καθώς και τον αριθμό των ανήλικων τέκνων του ή τον αριθμό δελτίου ανεργίας συζύγου (στην ενότητα «Κριτήρια Κατάταξης»). Για τη βεβαίωση του αριθμού των ανήλικων τέκνων και της ταυτότητας συζύγου, ο άνεργος υποβάλλει αυτοπροσώπως στον ΟΑΕΔ, μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του οικείου Δήμου. Στην ενότητα «Ειδικότητα – Φορείς Προτίμησης» ο άνεργος επιλέγει μία μόνο ειδικότητα πρόσληψης και συμπληρώνει κατά σειρά προτίμησης μέχρι τρεις φορείς (Δήμους) στους οποίους επιθυμεί να προσληφθεί.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗ - ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ
Οι άνεργοι που υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία πρόσληψης προσωπικού για έργα αυτεπιστασίας, κατατάσσονται στον Ετήσιο Κυλιόμενο Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση τη βαθμολογία που συγκεντρώνουν από τη μοριοδότησή τους. Η μοριοδότηση γίνεται με βάση αντικειμενικά κριτήρια: Ο άνεργος λαμβάνει δύο μονάδες μοριοδότησης ανά πλήρη μήνα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας για το πρώτο 12μηνο εγγραφής του στα μητρώα, μιάμιση μονάδα το μήνα για το επόμενο 12μηνο και μία μονάδα για κάθε μήνα συνεχόμενης ανεργίας για το τρίτο 12μηνο εγγραφής του στα μητρώα ανέργων, με ανώτατο όριο τους 36 μήνες. Ανάλογα με την ηλικιακή του κατηγορία ο άνεργος λαμβάνει επιπλέον 35 έως 75 μονάδες μοριοδότησης. Για καθένα από τα ανήλικα τέκνα του ανέργου λαμβάνει 6 μονάδες, ενώ εάν έχει σύζυγο άνεργο/ή μοριοδοτείται με μία μονάδα ανά πλήρη μήνα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας με ανώτατο όριο αυτό των 12 μηνών.

ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΤΗΣΙΟΥ ΚΥΛΙΟΜΕΝΟΥ ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ
Ο ΟΑΕΔ κατατάσσει -με μηχανογραφικό τρόπο και κατά αλφαβητική σειρά- τους ανέργους που έχουν υποβάλει αίτηση. Στον πίνακα αναγράφεται η συνολική βαθμολογία κάθε ανέργου σε μονάδες που αντιστοιχούν στα κριτήρια κατάταξης, την ειδικότητά τους, τους φορείς στους οποίους έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν κατά προτεραιότητα να προσληφθούν.
Ο ΟΑΕΔ επεξεργάζεται ηλεκτρονικά τις αιτήσεις των ανέργων και καταρτίζει τον προσωρινό Ετήσιο Κυλιόμενο Πίνακα Κατάταξης Ανέργων, που αναρτάται στους δικτυακούς τόπους του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) και του ΑΣΕΠ. (www.asep.gr). Πάνω στην αρχική αυτή κατάταξη επιτρέπεται η άσκηση ένστασης στο ΑΣΕΠ από τους υποψηφίους μέσα σε προθεσμία 10 ημερολογιακών ημερών από την επόμενη της ανάρτησης στο διαδίκτυο. Στο διάστημα αυτό γίνονται από τον ΟΑΕΔ τυχόν μεταβολές που υποδεικνύονται από το ΑΣΕΠ. Στη συνέχεια συντάσσεται ο Ετήσιος Κυλιόμενος Πίνακας Κατάταξης Ανέργων, ο οποίος εγκρίνεται από το ΑΣΕΠ και αναρτάται στους δικτυακούς τόπους του ΟΑΕΔ και του ΑΣΕΠ και ο οποίος έχει ισχύ από την ανάρτησή του και μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του έτους κατάρτισής του.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
Τα δικαιολογητικά που απαιτείται να προσκομίσουν οι άνεργοι (π.χ. τίτλοι σπουδών, άδεια άσκησης επαγγέλματος, αποδεικτικά στοιχεία εμπειρίας) υποβάλλονται στο φορέα πρόσληψης, μόνο στην περίπτωση που ο άνεργος επιλεγεί για πρόσληψη και όχι στην αρμόδια Υπηρεσία (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ.

Αναλυτικότερη πληροφόρηση περιλαμβάνεται στο σχετικό κείμενο της Δημόσιας Πρόσκλησης που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ www.oaed.gr στην κατηγορία «Ανακοινώσεις».
Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβαδειά:Παρουσίαση του βιβλίου " Πώς να απαλλαγείτε από το κάπνισμα


Αποστόλου-Αφίσα-finalΟ σύλλογος ΦΙΛΟΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ διοργανώνει την εκδήλωση-παρουσίαση του βιβλίου " Πώς να απαλλαγείτε από το κάπνισμα πανεύκολα!" του Λιβαδείτη συγγραφέα, μουσικού και εκπαιδευτικού Θανάση Αποστόλου, την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 7.00 μμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λεβαδείας (Κάδμου 7 & Δαιδάλου, 3ος όρ.)
Μήπως;
Μισείτε το τσιγάρο αλλά ταυτόχρονα το λατρεύετε και δε μπορείτε να φανταστείτε τη ζωή σας χωρίς αυτό;
Έχετε ποτέ παγώσει από φόβο νιώθοντας έναν περίεργο πόνο κάπου στο σώμα σας; Αναρωτηθήκατε μήπως έφτασε η ώρα να "πληρώσετε" τα χιλιάδες τοξικά τσιγάρα που καπνίσατε;
Έχετε νιώσει υπερηφάνεια και αποφασιστικότητα διακόπτοντάς το ... και μετά από λίγες μέρες ή μήνες τον εξευτελισμό και την απογοήτευση του ξανακυλίσματος;
Ανησυχείτε για ένα αγαπημένο σας πρόσωπο που καπνίζει;
Νιώθετε ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ να μάθετε γιατί ακριβώς αγαπάμε τόσο κάτι που μας σκοτώνει και μας αφαιρεί τόσα χρήματα;
Τότε, θα πρέπει να ακούσουμε όλοι μας τι έχει να μας πει ο Θανάσης Αποστόλου!!!
==============================
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Θανάσης Αποστόλου Ο Θανάσης Αποστόλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λιβαδειά. Σπούδασε Μουσικολογία στο ΑΠΘ. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται στο Γυμνάσιο Αγίου Γεωργίου και μένει στη Λιβαδειά.
Από μικρός του άρεσε να ψάχνει το "γιατί" και το "πώς" πίσω από κάθε τι. Τον ευχαριστεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι η δουλειά του του επιτρέπει να αφιερώνει χρόνο στα ενδιαφέροντά του.
Έχει εκδόσει το βιβλίο "Πώς να απαλλαγείτε από το κάπνισμα πανεύκολα!", που κυκλοφορεί σε έντυπη αλλά και ηλεκτρονική (pdf) μορφή.
Έχει δημιουργήσει την ιστοσελίδα Skeptomai.gr - σκέφτομαι άρα υπάρχω, και κανάλι στο Youtube η σιωπή των μαθητών
Διαβάστε Περισσότερα »

Η ελληνική γλώσσα και στα σχολεία του Βελγίου

Η ελληνική γλώσσα και στα σχολεία του Βελγίου

Η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας εντάσσεται στο πρόγραμμα σπουδών σχολείων του Βελγίου, με τη Χάρτα Συνεργασίας που υπέγραψαν, χθες στις Βρυξέλλες, η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, με τη Βελγίδα υπουργό Παιδείας της γαλλόφωνης κοινότητας, Marie-Dominique Simonet....


Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, με τη συμφωνία αυτή, Έλληνες μαθητές, αλλά και μαθητές άλλων εθνοτήτων που κατοικούν στο Βέλγιο, έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το μάθημα των Νέων Ελληνικών ή του Ελληνικού Πολιτισμού, τα οποία θα διδάσκονται έως τρεις ώρες την εβδομάδα.

Το πρόγραμμα έχει ορίζοντα πενταετίας (2012- 2017) και θα οδηγεί στη χορήγηση Πιστοποιητικού Ελληνομάθειας.

Εκτός από την ελληνική γλώσσα, στους μαθητές παρέχεται η δυνατότητα για διδασκαλία «Στοιχείων Πολιτισμού». Περιλαμβάνει στοιχεία γλώσσας και ιστορίας τα οποία «δουλεύουν» οι μαθητές σε επίπεδο ατομικής ή ομαδικής εργασίας (project). Στον τομέα αυτό αξιοποιείται κυρίως ηλεκτρονικό υλικό που κάνει ελκυστικότερη την προσέγγιση των στοιχείων του πολιτισμού, καθώς και βιωματικές μέθοδοι διδασκαλίας.

Η υπογραφή της Χάρτας επιβεβαιώνει τη βούληση του υπουργείου Παιδείας για την υποστήριξη και την ενίσχυση της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας στο εξωτερικό. Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα «Γλώσσες και Κουλτούρες Καταγωγής».
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινά την Πέμπτη η υποβολή αιτήσεων για προσλήψεις στους Δήμους


Ξεκινά την Πέμπτη και ολοκληρώνεται την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ από όσους ενδιαφέρονται να προσληφθούν σε Δήμους ως προσωπικό «για εκτέλεση έργων με αυτεπιστασία».

Πρόκειται για δημόσια πρόσκληση του ΟΑΕΔ σε εγγεγραμμένους ανέργους  για  υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης

του ετήσιου κυλιόμενου πίνακα κατάταξης ανέργων   για   εκτέλεση  έργων με  αυτεπιστασία σε  Δήμους, Συνδέσμους  και Νομικά τους  Πρόσωπα  Δημοσίου Δικαίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο oaed.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τρομακτικό Video: Βασανίζουν το παιδί τους μέσα στο χιόνι!

Θυελλώδεις αντιδράσεις προκαλεί στην Κίνα η ανάρτηση ερασιτεχνικού βίντεο στο διαδίκτυο το οποίο εμφανίζει ένα αγοράκι 4 ετών, να τρέχει στο χιόνι φορώντας μόνο το εσώρουχό και τα παπούτσια του.
Το αγοράκι, το οποίο υποχρεώθηκε από τους γονείς του να τρέχει σε ένα γεμάτο από χιόνι πεζοδρόμιο, εμφανίζεται συχνά να κλαίει και να εκλιπαρεί τους γονείς του να το πάρουν αγκαλιά. Αντίθετα, αυτοί το προτρέπουν να συνεχίσει να τρέχει και του ζητούν ακόμα και να ξαπλώσει στο χιόνι.
Οι γονείς του παιδιού δικαιολογήθηκαν για την πράξη τους τονίζοντας ότι έβαλαν το παιδί τους να τρέχει γυμνό μέσα στο κρύο προκειμένου να ενδυναμώσουν το χαρακτήρα του και να ενισχύσουν τον οργανισμό του, ο οποίος είναι ευάλωτος, μιας και το παιδί γεννήθηκε πρόωρο!
Δείτε το βίντεο που ακολουθεί… Μαρτυρά όλη την αλήθεια!
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Φωτογραφία Που Ζαλίζει Τους Χρήστες Στο Facebook!




Ένα έξυπνο κόλπο για να…ζαλίζουν τους φίλους τους έχουν βρει εδώ και λίγες ημέρες οι χρήστες του Facebook.
Πρόκειται για μια φωτογραφία που εμφανίζει τον John Lennon αρκεί να...
κουνήσεις το κεφάλι σου.

Εσύ αυτό που έχεις να κάνεις είναι να συγκεντρωθείς στην παρακάτω φωτογραφία και να κουνήσεις γρήγορα το κεφάλι σου, δεξιά και αριστερά.

Στιγμιαία, ανάμεσα στις κάθετες ασπρόμαυρες ρίγες, θα αντικρίσεις τον John Lennon.
Πολλοί βέβαια λένε ότι είναι ο Τσακ Νόρις… Δεν διαφωνούμε γιατί ο… Τσακ είναι παντού!




tosteki1

Διαβάστε Περισσότερα »

"Οι Άγιοι και δαίμονες" του Γιάννη Καλπούζου στο Εμβόλιμον



Οι φίλοι πυκνώνουν τις επισκέψεις τους 

στο εντευκτήριο του Εμβόλιμου, στα Άσπρα Σπίτια. 

Το Σάββατο 11/2/2012 και ώρα 7.30 

ανταμώνουμε τον Γιάννη Καλπούζο

και τους "Άγιους και δαίμονες"

Εις ταν Πόλιν
 
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΗΔΕΙΑ....



Διαβάστε Περισσότερα »

Πρώτα υπογραφή και μετά φυλακή οι πολιτικoί! Δήλωση-βόμβα από "παπαδημικό"


ImageΠρώτα τους βάζουν να υπογράψουν και να πάρουν την ευθύνη της καταστροφής και μετά θα τους βάλουν και φυλακή: Με μια δήλωση-βόμβα στην οποία αναφέρεται ευθέως σε ποινικές ευθύνες όσων οδήγησαν τον τόπο στη σημερινή δεινή κατάσταση ο υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Γιώργος Σταυρόπουλος δείχνει την πολιτική γραμμή που προτίθενται να ακολουθήσουν οι τροϊκανοί.
Είναι η λεγόμενη "τακτική του χαρτομάντηλου": Πρώτα το χρησιμοποιούμε και μετά το πετάμε. 'Αλλωστε για να έχει μεγαλύτερη τύχη (λέμε, τώρα...) το κόμμα της τρόϊκας που ετοιμάζεται με άξονα την κυβέρνηση παπαδήμου πρέπει να καταδειχεθί ότι είναι απατεώνες οι νυν πολιτικοί, ακόμα καιι αυτοί που υπέγραψαν την επαίσχυντη συμφωνία.
Ξέρουν ότι μετά από αυτή την συμφωνία τα τρία κόμματα είναι "καμμένα" (για το ΠΑΣΟΚ δεν μιλάμε, θα δυσκολευτεί να μεπι στην Βουλή όσο καθυστερούν οι εκλογές), αλλά δεν τους φτάνει αυτό: Θέλουν να τους βάλουν και φυλακή! Και βέβαια θα βρούν συμπαραστάση το λαϊκό αίσθημα και θα πετύχουν "μ'ένα σμπάρο δυο τρυγόνια": Και θα καθαρίσουν με την "παλαιά" φρουρά και θα γίνουν συμπαθείς στο κοινό:
Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΘΗΝΑ 9,84», ο υπουργός Επικρατείας Γ.Σταυρόπουλος, δήλωσε λοιπόν ότι "Πρέπει να αποδοθούν ευθύνες γι'αυτούς που έφεραν την χώρα σε αυτό το σημείο. Ευθύνες πάσης φύσεως. Και πολιτικές και ποινικές και στικές"! Και όταν λέμε για τον συγκεκριμένο υπουργό αναφερόμαστε σε στενότατο συνεργάτη του Λ.Παπαδήμου και άνθρωπο εξ απορρήτων των τροϊκανών.

«Θεωρώ ότι οι ευθύνες είναι μοιρασμένες, ο ένας δείχνει τον άλλο και αυτό είναι πολύ κακό... Πάντως η χώρα πρέπει να προχωρήσει, πρέπει να δούμε όλοι τον εαυτό μας στον καθρέφτη, να κοιταχτούμε, να δούμε που κάναμε λάθη και να προχωρήσουμε και βέβαια και οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν», δήλωσε χαρακτηριστικά, περιλαμβάνοντας στο σκηνικό όλους τους νυν πολιτικούς, λες και το πρόβλημα της χώρας είνα να αλλάξουμε τους πολιτικούς ήσσονος εθνικού και ηθικού φρονήματος με τους ντόπιους συνεργάτες των Γερμανών και τους γκαουλάϊτερ της τρόϊκας.
Ερωτηθείς εάν εννοεί πολιτικές ευθύνες, ο Γ.Σταυρόπουλος απάντησε πως "Μιλάω κυρίως για το θέμα της πολιτικής απόδοσης. Αλλά εάν υπάρχουν και άλλες ευθύνες, άλλου είδους και αυτές πρέπει να αποδοθούν παντού».
Κληθείς δε να διευκρινίσει κατά πόσον αναφέρεται σε ποινικές ευθύνες απάντησε: «Ποινικές, αστικές, πάσης φύσεως ευθύνες. Κάποιοι είναι υπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση που οδηγήθηκε η χώρα».
Στην ίδια συνέντευξη και αναφερόμενος στο χρόνο των εκλογών, ο κ. Σταυρόπουλος υποστήριξε ότι ο ρόλος της κυβέρνησης λήγει «όταν θα ολοκληρωθούν όλες αυτές οι δεσμεύσεις οι οποίες ανέλαβε η κυβέρνηση», εκτιμώντας πάντως ότι ο ίδιος δεν ξέρει «αν οι εκλογές είναι ο καλύτερος δρόμος» τη δεδομένη στιγμή.

Πρακτικά έχουν μεταθέσει τον χρόνο των εκλογών για το φθινόπωρο και βλέπουμε. Αλήθεια της έγιναν εκεί στην Συγγρού αυτοί που διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 19 Φεβρουαρίου ή το πολύ στις 4 Μαρτίου; Ή στις 8 Απριλίου; Ποιας χρονιάς, όμως δεν μας είπαν...

Διαβάστε Περισσότερα »

Στους κορυφαίους διαιτητές του 21ου αιώνα συγκαταλέγεται ο Κύρος Βασσάρας

Στους κορυφαίους διαιτητές του 21ου αιώνα συγκαταλέγεται ο Κύρος Βασσάρας

Στη λίστα με τους κορυφαίους διαιτητές μέχρι στιγμής του 21ου αιώνα συγκαταλέγεται ο Κύρος Βασσάρας, σύμφωνα με τη Διεθνή Υπηρεσία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS).
Ο πρώην ρέφερι βρίσκεται στην 59η θέση της σχετικής λίστας, ενώ στην κορυφή της λίστας είναι ο Γερμανός Μάρκους Μερκ.
Η πρώτη 20άδα με τους κορυφαίους διαιτητές:
1. Μάρκους Μερκ (Γερμανία) 135
2. Χόρχε Λαριόντα (Ουρουγουάη) 108
3. Όσκαρ Ρουίς (Κολομβία) 104
4. Φρανκ Ντε Μπλέκερε (Βέλγιο) 98
5. Μάσιμο Μπουσάκα (Ελβετία) 96
6. Λούμπος Μίχελ (Σλοβακία) 96
7. Πιερλουίτζι Κολίνα (Ιταλία) 94
8. Ρομπέρτο Ροζέτι (Ιταλία) 91
9. Κιμ Μίλτον Νίλσεν (Δανία) 84
10. Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία) 80
11. Μανουέλ Μεχούτο Γκονζάλες (Ισπανία) 73
12. Άντερς Φρισκ (Σουηδία) 70
13. Γκρέιαμ Πολ (Αγγλία) 70
14. Χέκτορ Μπαλντάσι (Αργεντινή) 68
15. Ουρς Μέιερ (Ελβετία) 65
16. Οράσιο Ελισόντο (Αργεντινή) 62
17. Βαλεντίν Ιβάνοφ (Ρωσία) 51
18.Λουίς Μεδίνα Κανταλέχο (Ισπανία) 49
19. Ρασβάν Ιρμάτοφ (Ουζμπεκιστάν) 48
20. Χέρμπερτ Φάντελ (Γερμανία) 47
Διαβάστε Περισσότερα »

Θέατρο παραλόγου από τους αρχηγούς για τις επικουρικές

Θέατρο παραλόγου από τους αρχηγούς για τις επικουρικές

Ένα καλά σκηνοθετημένο θρίλερ έζησε χτες το βράδυ η Ελλάδα με τους Αντώνη Σαμαρά, Γιώργο Παπανδρέου αλλά και τον Γιώργο Καρατζαφέρη να είναι βασικοί πρωταγωνιστές σε ένα πραγματικό θέατρο παραλόγου, καθώς με πρόφαση τις επικουρικές συντάξεις απειλήθηκε να τιναχτεί στον αέρα η διαπραγμάτευση, μολονότι αμφότεροι συμφωνήσαν σε όλα τα υπόλοιπα σκληρά μέτρα.
Πιο συγκεκριμένα, η σύσκεψη των Παπανδρέου, Σαμαρά και Καρατζαφέρη με τον Λουκά Παπαδήμο ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Στην αρχική ανακοίνωσή του ο πρωθυπουργός τόνιζε ότι υπήρξε συμφωνία «σε όλα τα σημεία του προγράμματος με εξαίρεση ένα το οποίο απαιτεί περαιτέρω επεξεργασία και συζήτηση με την Τρόικα. Η συζήτηση αυτή θα γίνει αμέσως ώστε να ολοκληρωθεί η συμφωνία ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup».
Ποιο ήταν το «σημείο» αυτό για το οποίο χρειαζόταν κι άλλη συζήτηση; Οι επικουρικές συντάξεις! Ο Αντώνης Σαμαράς επέμενε σε όλη την διάρκεια της σύσκεψης ότι δεν δέχεται να περικοπούν κατά 15% οι επικουρικές συντάξεις, και ζητούσε να μπει πλαφόν στα 300 ευρώ, μολονότι είχε δεχτεί όλα τα υπόλοιπα μέτρα που είναι απείρως σκληρότερα. Δηλαδή κατάπινε την κάμηλο και διύλιζε τον κώνωπα, προφανώς για να κερδίσει τις εντυπώσεις ότι δήθεν διαπραγματεύεται σκληρά. Στο ίδιο μήκος κύματος, και ο Γιώργος Καρατζαφέρης, που είχε φροντίσει να δηλώσει τις αμφιβολίες του για τις προθέσεις των δανειστών πριν μπει στη σύσκεψη.
Ουσιαστικά όμως ο καβγάς γινόταν για ψίχουλα σε σχέση με τα υπόλοιπα μέτρα καθώς, μέσω των περικοπών στις επικουρικές συντάξεις, το υπουργείο Οικονομικών ήθελε να εξοικονομήσει 300 εκ. ευρώ. Στο τραπέζι είχαν πέσει και εναλλακτικά σενάρια, όπως η μείωση κατά 5% των επικουρικών με παράλληλη μείωση 10% στις κύριες συντάξεις των ευγενών ταμείων (ΔΕΗ, ΟΣΕ, κλπ) ή η μείωση κατά 15% των κύριων συντάξεων σε αυτά τα ταμεία χωρίς να πειραχτούν οι επικουρικές. Εδώ όμως είχε αντιρρήσεις ο Γιώργος Παπανδρέου, με αποτέλεσμα η συζήτηση να βαλτώσει κυριολεκτικά σε ένα και  μοναδικό θέμα.
Το αποτέλεσμα ήταν να τελειώσει η σύσκεψη, να «βγει» η παραπάνω ανακοίνωση και να κληθεί εσπευσμένα στο Μαξίμου η Τρόικα, προκειμένου να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση, παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Γιώργου Κουτρουμάνη. Στις 6 το πρωί ολοκληρώθηκε και αυτή η συνάντηση με τους επικεφαλής της Τρόικα, και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι τροϊκανοί έδωσαν στην κυβέρνηση διορία 15 ημερών για να βρει αυτά τα 300 εκ. ευρώ από κάποιους άλλους κωδικούς του Προϋπολογισμού!
Και όλα αυτά τη στιγμή που υποτίθεται ότι σήμερα θα γίνει το κρίσιμο Eurogroup όπου θα έπρεπε η κυβέρνηση, δια του Ευάγγελου Βενιζέλου, να παρουσιάσει ένα πακέτο μέτρων στα οποία έχουν συμφωνήσει και τα τρία κόμματα, προκειμένου να προχωρήσει η νέα δανειακή σύμβαση και να αποφύγει η χώρα τη χρεοκοπία.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι λίγο μετά την πρώτη ανακοίνωση Παπαδήμου, απεστάλη στους δημοσιογράφους «ορθή επανάληψη» της. Τι έλεγε; Τα ίδια, με την προσθήκη ότι  «ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις», προφανώς έπειτα από απαίτηση του Γιώργου Καρατζαφέρη...
Σαμαράς: «Υποχρέωσή μας η σκληρή διαπραγμάτευση»
Μετά τη σύσκεψη, έξω από τα γραφεία του κόμματος στη Συγγρού, ο Αντώνης Σαμαράς δήλωνε ότι «η διαπραγμάτευση συνεχίζεται, υπάρχει ακόμη ένα θέμα με τις συντάξεις» και υπογράμμιζε: «Ξέρω ότι για ορισμένους είναι πρωτόγνωρο να διαπραγματεύονται και μάλιστα σκληρά. Πρέπει να κοιτάμε τον απλό κόσμο, πρέπει να διαπραγματευόμαστε, είναι θέση εθνική, είναι θέση συνείδησης θέση που πρέπει να έχει κανείς σε ώρες κρίσης και δεν με ενδιαφέρει αν κάποιοι την παρεξηγούν. Τα πράγματα είναι δύσκολα και προσπαθούμε ο κόσμος να πονέσει λιτότερο».
Καρατζαφέρης: «Ο εκβιαστικός ισχυρισμός και η επιμονή ότι δεν υπάρχει χρόνος δεν με βρίσκει σύμφωνο»
Την ίδια ώρα, ο Γιώργος Καρατζαφέρης βρισκόταν με το ένα πόδι εκτός κυβέρνησης, αφού ανακάλυπτε την τελευταία στιγμή ότι δεν συμφωνεί με τα μέτρα! Στελέχη του ΛΑΟΣ διέρρεαν ότι στη σύσκεψη ο αρχηγός του κόμματος είπε ότι «η χώρα οδηγείται σε πρωτοφανή δοκιμασία» και μάλιστα ότι δεν προτίθεται να υπογράψει μια σύμβαση που δεν τον βρίσκει σύμφωνο! Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επέμεινε -την τελευταία στιγμή- ότι θα έπρεπε να ελεγχθούν τα νέα μέτρα από το Ελεγκτικό Συνέδριο το οποίο θα αποφανθεί για το αν είναι σύννομα. «Ο εκβιαστικός ισχυρισμός και η επιμονή ότι δεν υπάρχει χρόνος δεν με βρίσκει σύμφωνο» τόνιζε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, αν και πρόσθετε ότι δεν θα σταθεί εμπόδιο στην όλη διαδικασία...
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ:Είναι αυτή η Μανωλίδου γυμνή;(PHOTOS)


ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ:Είναι αυτή η Μανωλίδου γυμνή;(PHOTOS)
Δεν πρόλαβα να δημοσιεύσω τις πρώτες φωτογραφίες και ψάχνοντας λίγο παραπάνω στο διαδίκτυο εντόπισα κι άλλες φωτογραφίες. Φωτογραφίες μάλιστα που δημοσιεύει Ελληνικό site με κατάληξη όχι το gr αλλά το net. Πρόκειται για site πορνογραφικού περιεχομένου, στο οποίο ο διαχειριστής ευχαριστεί το φιλαράκι του που έστειλε τις φωτογραφίες. Δε γνωρίζω κατά πόσο πίσω από την ιστοσελίδα υπάρχουν Έλληνες διαχειριστές και δε με ενδιαφέρει. Αυτό που με νοιάζει είναι να σταματήσει τώρα η όλη ιστορία καθώς σπιλώνει την εικόνα μιας γυναίκας που μπορεί να έχει εκτεθεί τηλεοπτικά αλλά αυτό δε δίνει σε κανέναν το δικαίωμα να παρεμβαίνει στην προσωπική σφαίρα της. αν πρόκειται βεβαίως για την ίδια και δεν είναι παραμύθι. Όπως και να χει το όλο θέμα προσβάλει την Ευγενία και θα πρέπει να κάνει κάτι γι΄ αυτό άμεσα πριν διαδοθεί περαιτέρω.




Πηγή:http://blogs.gossip-tv.gr/nassos/eidiseis/so.athensmagazine.grhttp://sarotiko.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πως φτάσαμε ως εδώ

Πέρασαν κιόλας 20 χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης του Μάαστριχτ, σαν σήμερα στις 7 Φεβρουαρίου του 1992, σε εκείνη τη μέχρι τότε...
άγνωστη πόλη της Ολλανδίας. Η Ελλάδα, ήταν διακριτό μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας των «12», τότε δηλαδή που ήμασταν…
λίγοι και καλοί. Με κεντρικό ρόλο στις αποφάσεις, χωρίς τίποτα να προδικάζει ότι έπειτα από δυο δεκαετίες, η χώρα μας θα βρισκόταν στο περιθώριο της Ενωμένης Ευρώπης, και θα δεχόταν εθνικούς «προπηλακισμούς», από χώρες που μπήκαν στην Ευρώπη πολύ μετά από εμάς.

Το 1992, στο Μάαστριχτ μπορούσε κανείς να συναντήσει τις υπογραφές του Βελγίου, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, του Λουξεμβούργου, της Ολλανδίας, της Δανίας, της Ιρλανδίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας.

Από τις χώρες αυτές, η Γερμανία κάνει σήμερα το γενικό κουμάντο στην Ευρώπη, η Γαλλία ακολουθεί εθελοντικά «κουρεμένη», μετά την απώλεια του τρίτου «Α» στην αξιολόγηση της οικονομίας της, η Μεγάλη Βρετανία δεν βρίσκεται στην ευρωζώνη, η Ιταλία έχει τεθεί υπό επιτήρηση, και κάτω από την ευθύνη μιας κυβέρνησης τεχνοκρατών, η Δανία παραμένει… σχεδόν χώρα-πρότυπο, το Λουξεμβούργο… δεν ενοχλείται από όσα συμβαίνουν στην υπόλοιπη Ευρώπη, η Ολλανδία κάνει… ό, τι θέλει το Βερολίνο, το Βέλγιο δεν έχει κυβέρνηση τις περισσότερες μέρες του χρόνου, η Ισπανία παλεύει να μην ακολουθήσει τη μοίρα των άλλων χωρών της Μεσογείου, η Ιρλανδία έχει χρεοκοπήσει προ πολλού, και η Ελλάδα με την Πορτογαλία βρίσκονται στον μηχανισμό στήριξης του Μνημονίου.

Το κακό βέβαια έγινε με τις διευρύνσεις που ακολούθησαν. Αυστρία, Φινλανδία και Σουηδία το 1995, Κύπρος-Τσεχία-Σλοβακία-Εσθονία-Λετονία-Λιθουανία-Πολωνία-Ουγγαρία-Μάλτα-Σλοβενία το 2004, Βουλγαρία και Ρουμανία το 2007.

Μια απλή ανάγνωση των ονομάτων των παραπάνω χωρών, αρκεί για να διαπιστώσει κανείς ότι η σημερινή Ευρώπη των «27» στερείται συνοχής, οράματος και κατανόησης του νοήματος της αλληλεγγύης. Οι περισσότερες από τις χώρες που προστέθηκαν με τις διαδοχικές διευρύνσεις που ακολούθησαν την υπογραφή της Συνθήκης του Μάαστριχτ, δεν προσφέρουν τίποτα περισσότερο από το να είναι… δορυφόροι και πρόθυμοι σύμμαχοι της Γερμανίας.

Οι διευρύνσεις φυσικά είχαν και το πρόσθετο τίμημα της μικρότερης ενίσχυσης των χωρών που είχαν πρωτοεισέλθει στην ΕΟΚ. Με αποτέλεσμα, χώρες σαν την Ελλάδα, να συναντήσουν μεγαλύτερα προβλήματα. Ειδικά από τη στιγμή που στηρίχτηκαν στη δημιουργική λογιστική. Ώστε να φαίνονται ισχυρές μόνο στις… μακέτες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Διατροφικό επίδομα στις Περιφέρειες!

Με 5.391.259 ευρώ ενισχύονται οι Περιφέρειες της χώρας, από το Υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Τάσου Γιαννίτση.
Το ανωτέρω ποσό, το οποίο κατανέμεται από το λογαριασμό του υπουργείου Εσωτερικών, που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με τίτλο "Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Περιφερειών", δίδεται αποκλειστικά και μόνο προς καταβολή του διατροφικού επιδόματος, στους, κατά νόμο, δικαιούχους νεφροπαθείς, στους μεταμοσχευμένους νεφροπαθείς, στους μεταμοσχευμένους καρδιάς, ήπατος, πνευμόνων και μυελού οστών, καθώς και σε αλλοδαπούς και ομογενείς νεφροπαθείς, για το μήνα Ιανουάριο του 2012.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η μεγάλη ευκαιρία του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός απόψε το βράδυ (21:45) έχει την μεγάλη του ευκαιρία.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης τίθενται αντιμέτωποι με την Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ στο ΟΑΚΑ και με νίκη έχουν την δυνατότητα να πάρουν την κατάσταση του ομίλου τους στα χέρια τους. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει προετοιμάσει τους παίκτες του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και είναι χαρακτηριστικό αυτό που έλεγαν οι άνθρωποι της ομάδας. «Αν βγάλουμε πάνω στο παρκέ την δουλειά που έχουμε κάνει όλη την εβδομάδα, τότε δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα». Αν οι «πράσινοι» καταφέρουν να πάρουν την νίκη απόψε το βράδυ στην έδρα τους, τότε θα είναι εκείνοι που θα κάνουν... κουμάντο για τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου τους.
Μια γροθιά οι «πράσινοι»
Το ότι απόψε είναι η μεγάλη στιγμή του Παναθηναϊκού φαίνεται πως το έχουν κατανοήσει πλήρως άπαντες. Παίκτες, προπονητές και... κόσμος. Το βράδυ θα πρέπει να είναι «καυτό» με τους φίλους του «τριφυλλιού» να δίνουν τον δικό τους παλμό στις εξέδρες του γηπέδου. Οι πρωταθλητές Ευρώπης περιμένουν να βγουν για «ζέσταμα» σε ένα γήπεδο... καταπράσινο και άκρως μπασκετικό και να πάρουν δύναμη από τον λαό του Παναθηναϊκού που με την φωνή του και το χειροκρότημα του θα κάνει πολύ δύσκολη την ζωή των Τούρκων. Τα εισιτήρια της αποψινής αναμέτρησης διατίθενται από τις 10.30π.μ. ως τις 7μ.μ. στη θύρα 10 του γηπέδου «Απόστολος Νικολαϊδης» και από τις 7μ.μ. στα εκδοτήρια του ΟΑΚΑ. Εισιτήρια διατίθενται και από το PAO SHOP (Εμπορικό Κέντρο «Καμάρες», Χαρ. Τρικούπη 127, Ν. Ερυθραία/ώρες λειτουργίας καταστημάτων) και ηλεκτρονικά από το www.paobc.gr.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεχίζονται οι χιονοπτώσεις



Παροδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο προβλέπονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Στα νότια θα αναμένονται βροχές και πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες. Οι άνεμοι αρχικά θα είναι βόρειοι ισχυροί, βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα, ενώ θα σημειωθεί παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, κατά τόπους ισχυρός.

Αττική:Νεφώσεις με ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο προβλέπονται, κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 5 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα κυμανθεί από -3 έως 1 βαθμό Κελσίου.

Θεσσαλονίκη:Νεφώσεις με ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις αναμένονται. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 2 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη:Νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις προβλέπονται. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά θαλάσσια θα είναι 8 και πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -8 έως 4 βαθμούς Κελσίου, ενώ κατά τόπους θα σημειωθεί ολικός παγετός.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος:Νεφώσεις προβλέπονται με παροδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά 8 και πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 5 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια από -4 έως 2 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος:Νεφώσεις με χιόνι στα ορεινά-ημιορεινά, καθώς και σε πεδινές ηπειρωτικές περιοχές προβλέπονται, κυρίως στα βόρεια. Στα υπόλοιπα θα έχουμε τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα στα νότια. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 9 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρος τοπικά από -6 έως 3 βαθμούς.

Κυκλάδες, Κρήτη:Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις προβλέπονται. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και πρόσκαιρα στα δυτικά θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα:Στα νότια προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Στα βόρεια αναμένονται παροδικές χιονοπτώσεις, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι βορειοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση και στα νότια βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια θα είναι 5με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ