Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Δείτε ποιοί βουλευτές αρνήθηκαν σήμερα να ψηφίσουν τα νέα μέτρα

Πρώτος το χορό έσυρε σήμερα με την παραίτηση του ο βουλευτής Άρτας του ΠΑΣΟΚ Παύλος Στασινός.Η είδηση της παραίτησης του βουλευτή Άρτας σχολιάστηκε από πολλούς ως έντιμη κίνηση καθώς ο βουλευτής δεν ανεξαρτητοποιήθηκε, αλλά παραδίδει την έδρα του.

Στην επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής ο κ. Στασινός αναφέρει ότι ........
«οι ιδεοληπτικές εμμονές της τρόικας σε σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που βαθαίνουν την ύφεση και αυξάνουν τους ανέργους και τους φτωχούς, προβληματίζουν και ανησυχούν», ενώ τονίζει: «η παραίτησή μου είναι μονόδρομος».

Στη συνέχεια ξεκαθάρισε πως δεν θα ψηφίσει τα νέα μέτρα και ο Δ.Σταμάτης, πρώην Νομάρχης και Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας (Ν.Δ), λέγοντας :''Αρνούμαι να ψηφίσω είτε μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα είτε άλλα μέτρα που οι ηγέτες της ΕΕ θελήσουν στο μέλλον να επιβάλουν στην Ελλάδα''.

Με τα λόγια ''δεν θα ψηφίσω τη σύμβαση, δεν πιστεύω πως θα μας βγάλει από την ύφεση'' μπήκε στη λίστα των βουλευτών που θα καταψηφίσουν και η ανεξάρτητη πια Μιλένα Αποστολάκη, για να την ακολουθήσει λίγο αργότερα ο βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Μαγκούφης.

Την πρόθεσή του να μην ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση, γνωστοποίησε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Ιω. Μιχελογιαννάκης, με επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, τον πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο, τον γραμματέα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Β. Έξαρχο και τον γραμματέα του εθνικού συμβουλίου του κόμματος Μ. Καρχιμάκης.

Στην επιστολή του, ο κ. Μιχελογιαννάκης αναφέρει 10 σημεία με τα οποία διαφωνεί και επισημαίνει ότι βάζει πάνω από όλα τη συνείδησή του, τη σωτηρία τους ελληνικού κράτους, τη σωτηρία των ελλήνων πολιτών, τη σωτηρία της δημοκρατίας και τέλος τη σωτηρία της δημοκρατικής παράταξης. Αναφέρει ότι δεν θα ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση και παρακαλεί το κόμμα του, «τη ύστατη στιγμή, να σταθεί όρθιο στις αρχές, στην ιδεολογία του και στο στόχο του, που πιστεύω να είναι η αξιοπρεπής Ελλάδα και η δίκαιη κοινωνία».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Τσετίν Μάνταζη, ο οποίος με επιστολή του ενημερώνει πως δεν προτίθεται να υπερψηφίσει τα σκληρά μέτρα και τονίζει πως οι δημοκρατικές του πεποιθήσεις δεν του επιτρέπουιν να λειτουργεί παρά τη βούληση των συμπολιτών του και τη λαϊκή εντολή που έχει λάβει.

Αμέσως μετά ακολούθησε τελεσίγραφο 19 νησιωτών Βουλευτών που με επιστολής τους προειδοποιούν πως θα καταψηφίσουν τα μέτρα μη δεχόμενοι αύξηση του Φ.Π.Α. στα νησιά.
Οι βουλευτές αυτοί είναι :

Δωδεκανήσου:
Ζωΐδης Νικόλαος (ΠΑ.ΣΟ.Κ)
Ιατρίδη Μίκα (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ)
Κασσάρας Γεώργιος (ΠΑ.ΣΟ.Κ)
Κρεμαστινός Δημήτριος (ΠΑ.ΣΟ.Κ)

Ευβοίας (Σκύρος):
Κεδίκογλου Συμεών (ΠΑ.ΣΟ.Κ)
Κεδίκογλου Σίμος (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ)
Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ)
Περλεπέ- Σηφουνάκη Αικατερίνη (ΠΑ.ΣΟ.Κ)

Κυκλάδων:
Βρούτσης Ιωάννης (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ)
Παπαμανώλης Γεώργιος (ΠΑ.ΣΟ.Κ)
Ρήγας Παναγιώτης (ΠΑ.ΣΟ.Κ)

Λέσβου
Γαληνός Σπυρίδων (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ)

Μαγνησίας (Σποράδες):
Ζήση Ροδούλα (ΠΑΣΟΚ)
Καρτάλης Κων/νος (ΠΑΣΟΚ)
Μαρκάκης Παύλος (ΛΑ.Ο.Σ)
Νάκος Αθανάσιος (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ)

Σάμου:
Βαρδίκος Πυθαγόρας (ΠΑΣΟΚ)

Χίου:
Μουσουρούλης Κωστής (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ)
Τσουρή Ελπίδα (ΠΑΣΟΚ)
Διαβάστε Περισσότερα »

Ακύρωσε την επίσκεψη στη Λιβαδειά ο Καρατζαφέρης




Αν και ξεκίνησε για την Λιβαδειά, γύρισε πίσω και ανέβαλε την παρουσία του στην κοπή πίτας της νομαρχιακής του κόμματος στην Βοιωτική πρωτεύουσα ο Γ.Καρατζαφέρης. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και συνεχίζονται..
Διαβάστε Περισσότερα »

Στην Λιβαδειά σε λίγο ο Γιώργος Καρατζαφέρης






Στην Λιβαδειά θα βρεθεί απόψε ο Γιώργος Καρατζαφέρης προκειμένου να κόψει την πίτα της τοπικής Νομαρχιακής Επιτροπής του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού. Αρχικά είχε προγραμματιστεί να παραβρεθεί στην εκδήλωση ο Θανάσης Πλεύρης η απόφαση όμως άλλαξε. Από την Λιβαδειά λοιπόν αναμένουμε νέες δηλώσεις του κυριού Καρατζαφέρη σχετικά με τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. Το ρεπορτάζ παρακολουθεί ο Θανάσης Μερτζάνης και θα υπάρχει άμεση ενημέρωση τόσο στην τηλεόραση του STAR Κεντρικής Ελλάδας όσο και στο lamiastar.gr.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Παπανδρέου πίσω από την παραίτηση Ξενογιαννακοπούλου (και όχι μόνο!)

ΣΠΡΩΧΝΕΙ ΣΤΗΝ «ΕΞΟΔΟ« ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ- ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ (;)


Έντονο προβληματισμό προκαλούν στο ΠΑΣΟΚ οι πληροφορίες ότι ο Γιώργος Παπανδρέου όχι μόνο κρύβεται πίσω από την παραίτηση της Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου αλλά προετοιμάζει το έδαφος και για άλλες παραιτήσεις υπουργών και ενδεχομένως τη δημιουργία κόμματος.


Όλες οι ενδείξεις...


που έχουν κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η Ξενογιαννακοπούλου οδηγήθηκε στην παραίτηση από την κυβερνηση επικαλούμενη συνειδησιακούς λόγους (εδώ γελάμε)  αλλά στην πραγματικότητα υλοποιώντας σχέδιο της ομάδας ΓΑΠ


Η Ξενογιαννακοπούλου η οποία οφείλει την ύπαρξη της στο δημόσιο βίο, στον Παπανδρέου, ο οποίος την επέβαλε Γραμματέα του κόμματος, βουλευτή και μετά υπουργό, είναι βέβαιο ότι κινήθηκε μετά από εντολή Παπανδρέου


Κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι ο Παπανδρέου θα επιστρατεύσει την Λουκα Κατσέλη στην εσωκομματική διαδικασία ενόψει της εκλογής νέας ηγεσίας και μαζί της θα στρατευθούν πρόσωπα, όπως η Ξενογιαννακοπούλου, ο Μπεγλίτης και όσοι έχουν απομείνει στο περιβάλλον του. 


Ανάμεσα στα πρόσωπα αυτά θεωρείται βέβαιο ότι δεν βρίσκεται πλέον ο Χρήστος Παπουτσής. 


 Ο Παπανδρέου κινεί τα νήματα αυτού του μηχανισμού για να δημιουργήσει κυβερνητική κρίση και ταυτόχρονα στοχεύει ακόμα και στην δημιουργία νέου κόμματος, μετά την εσωκομματική αναμέτρηση του Μαρτίου. 


Θεωρείται πιθανόν μάλιστα να ακολουθήσουν κι άλλες παρατήσεις υπουργών τις επόμενες ώρες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ημερίδα με θέμα «Ασωπός δύο χρόνια μετά»



S

Ημερίδα με θέμα «Ασωπός δύο χρόνια μετά – Πορεία υλοποίησης του προγράμματος ολοκληρωμένης διαχείρισης της περιβαλλοντικής κρίσης» οργάνωσε σήμερα το ΥΠΕΚΑ με προσκεκλημένο, μεταξύ άλλων, τον Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχο Περγαντά.


Την έναρξη των διαδικασιών στην ημερίδα κήρυξε ο Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Παπακωνσταντίνου και εισηγήθηκαν θέματα Γενικοί Γραμματείς και Ειδικοί Γραμματείς υπουργείων, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, ο Δήμος Τανάγρας, πανεπιστημιακοί και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής του Ασωπού.
Ο περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς αναφέρθηκε στις προσπάθειες της πρώην Νομαρχιακής διοίκησης Βοιωτίας και τώρα της Περιφέρειας για την ανάδειξη του προβλήματος και την δρομολόγηση λύσεων.
«Με συντονισμένες ενέργειες λύθηκε το πρόβλημα πόσιμου νερού στα Οινόφυτα από το 2008 και στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας (Νεοχωράκι – Ελαιώνας) με έργα χρηματοδοτούμενα από το ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας τάξης μεγέθους 5 εκ. ευρώ. Ταυτόχρονα σε συνεργασία με τον ΕΦΕΤ η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος ανάδειξε το θέμα της ποιότητας των αγροτικών προϊόντων και οι συστηματικοί έλεγχοι έδειξαν ότι όλα τα προϊόντα της περιοχής είναι απολύτως ασφαλή. Είναι επίσης γνωστό ότι με πόρους του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας γίνεται η αποκομιδή των επικίνδυνων στερεών αποβλήτων στην περιοχή της Μεσσαπίας» .
Τέλος ο Περιφερειάρχης ανέδειξε το θέμα της κατασκευής και λειτουργίας Κεντρικής Μονάδας Βιομηχανικών Αποβλήτων έτσι ώστε σε συνδυασμό με χωρικές παρεμβάσεις στην περιοχή (ΓΠΣ Θήβας , Σχηματαρίου, Αυλίδας και ολοκλήρωση του ΓΠΣ Οινόφυτων – βιομηχανικά πάρκα ) να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.
Διαβάστε Περισσότερα »

BINTEO ΣΟΚ: Βάζουν 6χρονα παιδιά να σκοτώνονται στο ρινγκ για… ψίχουλα!


Πόσο πνευματικά άρρωστος μπορεί να είναι κάποιος ο οποίος πληρώνει για να δει παιδάκια έξι ετών να παίζουν MuayThai, βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή τους και πόσο απελπισμένα μπορεί να είναι τα ίδια τα παιδιά;;;

Δεν πρόκειται για σενάριο της φαντασίας αλλά για τηνσκληρή καθημερινότητα 30.000 παιδιών από την Ταϋλάνδη που γίνονται μποξέρ πριν καλά-καλά κλείσουν τα έξι τους χρόνια, για να βοηθήσουν οικονομικά τις οικογένειές τους.

Αγόρια και κορίτσια αδιαφορώντας για το αν θα σπάσουν τα κόκαλά τους ή για το αν θα πάθουν ζημιά στον εγκέφαλο κατά την διάρκεια των αγώνων, φορούν τα γάντια του μποξ και «ψυχαγωγούν» αρρωστημένους Βρετανούς, Αμερικανούς και Γερμανούς τουρίστες που κάνουν ουρές για να δουν αυτό το αποτροπιαστικό θέαμα.

Ο παραγωγός κινηματογραφικών ταινιών Todd Kellstein, έκανε ένα ντοκιμαντέρ πρωταγωνίστριες του οποίου είναι δύο 8χρονες Buffalo Girls (έτσι λένε τα κορίτσια που λαμβάνουν μέρος σε τέτοιου είδους αγώνες).

«Μιλάμε για μικρά παιδιά που γρονθοκοπιούνται και κλωτσιούνται για λίγα λεφτά… Οι τουρίστες βλέπουν τους αγώνες στο τέλος των οποίων δίνουν λεφτά στους αθλητές…» αναφέρει στην εφημερίδα Sun και προσθέτει




«Πριν δω τον πρώτο μου αγώνα, δεν ήμουν προετοιμασμένος για την βιαιότητα που λαμβάνει χώρα κάθε μέρα σε αυτούς τους χώρους. Αυτά τα παιδιά είναι σκληρά και καλά προπονημένα. Η δύναμη και η ακρίβεια στα χτυπήματά τους είναι τρομαχτική ενώ μάχονται χωρίς καμία προστασία…»

Μάλιστα έχουν εκπαιδευτεί έτσι ώστε να μην δείχνουν έλεος και να συνεχίζουν να χτυπούν ακόμα και όταν ο αντίπαλος έχει χάσει τις αισθήσεις του!!!!!!!

Δείτε το βίντεο που πραγματικά θα σας σοκάρει…




Διαβάστε Περισσότερα »

Κύμα παραιτήσεων σαρώνει την κυβέρνηση

Ηχηρή παραίτηση της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπουλου – Συνολικά 6 στελέχη της παραιτηθήκαν

Κύμα παραιτήσεων σαρώνει την κυβέρνηση
Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις στην κυβέρνηση με τις παραιτήσεις των υπουργών να διαδέχονται η μία την άλλη.
Μετά τη χθεσινή παραίτηση του υφυπουργού Εργασίας κ. Γιάννη Κουτσούκου, στα χέρια του πρωθυπουργού έφτασαν σήμερα και οι παραιτήσεις των υπουργών του ΛΑΟΣ, Μ. Βορίδη, Α. Γεωργιάδη, Γ. Γεωργίου και Αστ. Ροντούλη, που συμμετείχαν στην μεταβατική κυβέρνηση, αλλά και της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών κ. Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου.
Οι παραιτηθέντες βουλευτές του ΛΑΟΣ κκ Βορίδης και Γεωργιάδης διαφοροποιήθηκαν από τη στάση του προέδρου κ. Γιώργου Καρατζαφέρη, που δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει το νέο Μνημόνιο και ξεκαθάρισαν ότι προτίθενται να υπερψηφίσουν τη νέα δανειακή σύμβαση.
Λίγο πριν τις 18:00 το απόγευμα υπέβαλε την παραίτησή της και η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του newsbomb.gr ότι γυναίκα βουλευτής του Κινήματος που ανήκει στο «Παπανδρεϊκό» μπλοκ, αναμένεται να «πηδήξει από το καράβι».
Παράλληλα, την πρόθεσή του να παραιτηθεί από βουλευτής ανακοίνωσε στην κυρία Βάρτζελη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Ζωίδης, διαμηνύοντας ότι «Θα παραιτηθώ από βουλευτής αν ψηφιστεί η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά όπως προβλέπει το νέο Μνημόνιο» δήλωσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ.
Σήμερα ο ανασχηματισμός
Ανασχηματισμό της κυβέρνησης, αναμένεται να ανακοινώσει, εντός της ημέρας, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος αυτή την ώρα συσκέπτεται με στενούς του συνεργάτες στο μέγαρο Μαξίμου, ενόψει της επικείμενης συνεδρίασης του υπουργικού Συμβουλίου.

Τις πληροφορίες για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα που κυκλοφόρησαν αμέσως μετά τη συνέντευξη του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη ότι το κόμμα του δεν θα ψηφίσει τα μέτρα, επιβεβαίωσε με δήλωσή του στην ανταποκρίτρια της βρετανικής εφημερίδας "Guardian" ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής.

"Είναι εύλογο ότι θα γίνει ανασχηματισμός της κυβέρνησης και οι υπουργοί του δεν θα μείνουν στην κυβέρνηση από τη στιγμή που ο ΛΑΟΣ δεν στηρίζει τη συμφωνία για τη βοήθεια", δήλωσε o κ. Καψής.
Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να υποβάλουν την παραίτησή τους και άλλα κυβερνητικά στελέχη, αρνούμενα να ψηφίσουν τα σκληρά μέτρα που απαιτούν οι δανειστές.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανταρσία Βορίδη - Γεωργιάδη στον Καρατζαφέρη

Άδωνις Γεωργιάδης, Γιώργος Καρατζαφέρης, κυβέρνηση Παπαδήμου, ΛΑΟΣ, Μάκης Βορίδη

Ο Μάκης Βορίδης και ο Αδωνις Γεωργιάδης θέτουν ουσιαστικά τον εαυτό τους εκτός ΛΑΟΣ, καθώς αντίθετα με την επίσημη θέση που διατύπωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, προτίθενται να ψηφίσουν υπέρ των μέτρων για τη νέα δανειακή σύμβαση.
Παράλληλα, παρά τη δέσμευση του κ. Καρατζαφέρη, θα υποβάλουν την παραίτησή τους από μέλη του υπουργικού Συμβουλίου καθώς πλέον δεν θα νομιμοποιούνται να συμμετέχουν στην κυβέρνηση.
Η εξέλιξη αυτή αποτελεί σαφέστατο πλήγμα για τον κ. Καρατζαφέρη ο οποίος, εκτός των άλλων, δήλωσε το μεσημέρι ότι οι αποφάσεις του έχουν την ομόφωνη έγκριση της κοινοβουλευτικής του ομάδας, ενώ από το πρωί υπήρχαν πληροφορίες για τις διαφωνίες αυτές.
Διαβάστε Περισσότερα »

Φήμες και για άλλες παραιτήσεις υπουργών του ΠΑΣΟΚ

Φήμες για μαζικές παραιτήσεις υπουργών του ΠΑΣΟΚ

Εκρυθμο είναι αυτή τη στιγμή το πολιτικό σκηνικό της χώρας. Ισχυρές φήμες στη Βουλή κάνουν λόγο για παραιτήσεις και άλλων υπουργών του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση Παπαδήμου, μετά τον υφυπουργό Εργασίας Γιάννη Κουτσούκου, λόγω των μέτρων της νέας δανειακής σύμβασης.
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωση ότι το κόμμα του ο ΛΑΟΣ δεν θα ψηφίσει τα μέτρα για τη νέα δανειακή σύμβαση και κάλεσε τον πρωθυπουργό να πράξει κατά το δοκούν με τους 4 βουλευτές του κόμματός του που μετέχουν στην κυβέρνηση.
Βουλευτές από τα νησιά του Αιγαίου απειλούν με μαζικές παραιτήσεις ή καταψήφιση των μέτρων αν αυξηθεί ο μειωμένος ΦΠΑ που ισχύει επί δεκαετίες γι΄ αυτή την περιοχή.
Οι κοινοβουλευτικές ομάδες των δύο μεγαλύτερων κομμάτων βρίσκονται σε αναβρασμό και οι κύριοι Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς σκέφτονται να επιβάλουν κομματική πειθαρχία προκειμένου να πετύχουν την υπερψήφιση των μέτρων τα οποία συμφώνησαν με την Τρόικα.
Οι δύο συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών ομάδων, στις 4 μ.μ. του ΠΑΣΟΚ και στις 8 μ.μ. της Ν.Δ. αναμένεται να πραγματοποιηθούν μέσα σε κλίμα έντασης.
Ο πρωθυπουργός που απειλούσε με παραίτηση τους αρχηγούς των κομμάτων προκειμένου να εξασφαλίσει έγκαιρα την τελική τους συμφωνία για τα νέα μέτρα, βρίσκεται σε εξαιρετικά δυσχερή θέση και σκέπτεται τον ανασχηματισμό που όμως αποτελεί μια απόφαση η οποία ενδεχομένως να του δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από όσα θα του λύσει.
Και όλα αυτά ενώ η χώρα βρίσκεται σε απεργιακή κινητοποίηση, η Αριστερά (ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ) έχει κηρύξει «ανένδοτο» και την Κυριακή διεξάγεται στη Βουλή, με συνοπτικές διαδικασίες, μια κρίσιμη ψηφοφορία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παραιτήθηκε ο βουλευτής Άρτας του ΠΑΣΟΚ Παύλος Στασινός

Tην παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα λόγω διαφωνίας με τα μέτρα του νέου οικονομικού προγράμματος ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Παύλος Στασινός, που εκλέγεται στην Άρτα με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ...

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής απέστειλε σχετική επιστολή παραίτησης προς τον πρόεδρο της Βουλής.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μολότοφ και χημικά στην πλατεία Συντάγματος - Ενας τραυματίας


Μάχη σώμα με σώμα στην πλατεία Συντάγματος μεταξύ κουκουλοφόρων και ΜΑΤ. 


Όλα ξεκίνησαν όταν μία ομάδα νεαρών επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ κατά διμοιρίας των ΜΑΤ, με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης για να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους.


Μία άλλη ομάδα κουκουλοφόρων...


με σφυριά και άλλα αντικείμενα σπάει τα μάρμαρα στην πλατεία και στη συνέχεια πετάει τα κομμάτια προς την πλευρά των αστυνομικών. 


Από τα επεισόδια έχει τραυματιστεί ένας διαδηλωτής. Στο σημείο έφτασε μια ομάδα του ΕΚΑΒ που προσέφερε στον τραυματία τις πρώτες βοήθειες.


Τα επεισόδια σημειώνονται στην κάτω πλευρά της πλατείας και όχι μοπροστά από το Κοινοβούλιο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρωϊνές φωτογραφίες απο το Νεοχώρι









Διαβάστε Περισσότερα »

Κλείνει ο ΟΕΚ και ο ΟΕΕ Ιλιγγος για χιλιάδες δανειολήπτες

    Κλείνει ο ΟΕΚ και ο ΟΕΕ; Ιλιγγος για χιλιάδες δανειολήπτες, ενοικιαστές, ξενοδόχους και θέατρα
  •   
Ίλιγγο προκάλεσε σε εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες, ενοικιαστές, ιδιοκτήτες ξενοδοχείων, κάμπινγκ και ενοικιαζομένων δωματίων, σε όλα τα θέατρα της χώρας, αλλά και σε οικονομικά ασθενείς οικογένειες, η επιταγή της τρόικας για κλείσιμο των: Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας( Ο.Ε.Κ.) και Οργανισμού Εργατικής Εστίας Ο.Ε.Ε.). Και αυτό γιατί όλα τα προγράμματα των δύο Οργανισμών, αν και εφόσον
επικυρωθεί η απαίτηση της Τρόικας από τους πολιτικούς αρχηγούς, θα βρεθούν στον ..αέρα.



Το επίμαχο σημείο του Μνημονίου:


Συγκεκριμένα από τον ΟΕΚ κάθε χρόνο, περί τις 100.000 οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα λαμβάνουν επιδότηση ενοικίου, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες είναι οι συμπολίτες μας που έχουν δανειοδοτηθεί από τον Οργανισμό. Την ίδια ώρα πολλές δεκάδες χιλιάδες δανειολήπτες λαμβάνουν επιδότηση του επιτοκίου για τα δάνεια που έχουν πάρει από τις εμπορικές τράπεζες.

Το μείζον ερώτημα που τίθεται είναι: Αν κλείσει ο ΟΕΚ, ποιος θα αναλάβει σε μία τόσο κακή οικονομική συγκυρία να καταβάλλει όλα αυτά τα ποσά που απαιτούνται για να εξυπηρετηθούν τα δάνεια που έχουν συναφθεί με επιδότηση επιτοκίου; Ποιος θα καταβάλλει την επιδότηση ενοικίου στις οικονομικά ασθενέστερες ομάδες, που έχουν ήδη πληρώσει για αυτές τις παροχές;
Την ίδια ώρα 400.000 δικαιούχοι παροχών κοινωνικού τουρισμού από τον ΟΕΕ, αλλά και πάνω από 1000 επιχειρήσεις, (από ξενοδοχειακές μονάδες και ενοικιαζόμενα δωμάτια έως κάμπινγκ,) μένουν «ξεκρέμαστοι» από μία τέτοια εξέλιξη. Εκτός και αν η κυβέρνηση θα αναλάβει να «αποδόσει» όλα αυτά τα χρήματα τόσο στους τουρίστες όσο και στις επιχειρήσεις. Και μάλιστα οι επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου είναι κυρίως οικογενειακές ή μικρομεσαίες. Φανταστείτε το κόστος από ενδεχόμενη απώλεια 400.000 τουριστών.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του fpress.gr, που προέρχονται από υψηλόβαθμο παράγοντα του Υπουργείου Εργασίας, προκύπτει ότι δίνεται σκληρή μάχη έτσι ώστε να αποτραπεί το λουκέτο για τους δύο Οργανισμούς, ενώ στην περίπτωση που αυτό δεν γίνει αποδεκτό από την Τρόικα, θα πέσει ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το σενάριο της συγχώνευσης των δύο Οργανισμών. Βέβαια κανείς δεν είναι σε θέση να προδικάσει το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων. Αυτό που είναι δεδομένο είναι ότι στον εφιαλτικό κατάλογο της Τρόικας προβέπεται το κλείσιμο των δύο Οργανισμών


Ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας


Ξεκίνησε τη δράση του κατασκευάζοντας συγκροτήματα εργατικών πολυκατοικιών και στην πορεία εξέλιξε το κατασκευαστικό του έργο, υιοθετώντας παράλληλα πολλά επιπλέον προγράμματα, έτσι ώστε να προσαρμόζει τη δράση του και τις παροχές του στις συνθήκες και τις εξελισσόμενες ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και στις σύγχρονες αντιλήψεις για την ποιότητα και τα πρότυπα της κατοικίας.
Στα 55 χρόνια λειτουργίας του, έχει προσφέρει ιδιόκτητη στέγη σε 650.000 οικογένειες περίπου. Στις 50.000 από αυτές παραχωρήθηκε έτοιμη κατοικία σε κάποιον οικισμό, σε 360.000 δόθηκε δάνειο αγοράς ή ανέγερσης πρώτης κατοικίας και 240.000 περίπου πήραν δάνειο επισκευής, επέκτασης ή αποπεράτωσης κατοικίας. Ακόμη, κάθε χρόνο, περί τις 100.000 οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα λαμβάνουν επιδότηση ενοικίου.
Στόχος του ΟΕΚ είναι να συνεχίσει την κοινωνική του δράση, με ευαισθησία στις αλλαγές που συντελούνται στην ελληνική κοινωνία και στις απαιτήσεις των καιρών. Αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες που του προσφέρει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και δημιουργώντας νέες, φιλοδοξεί να προσφέρει στους Έλληνες εργαζόμενους μια απόλυτα σύγχρονη κατοικία σε έναν ελκυστικό αστικό περιβάλλον, αλλά και να παρεμβαίνει εκεί όπου η πείρα του και η τεχνογνωσία των στελεχών του μπορούν να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο και στην οικονομική και κοινωνική εξέλιξη της χώρας.

 Ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας


Ιδρύθηκε το 1931 από τον Ελευθέριο Βενιζέλο.Είναι ανταποδοτικός φορέας κοινωνικής πολιτικής για τις ασθενέστερες εισοδηματικά τάξεις και κοινωνικά ευάλωτες κοινωνικές ομάδες της χώρας, ενώ παράλληλα ενισχύει οικονομικά το συνδικαλιστικό κίνημα.
Εποπτεύεται από το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης και διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο στο οποίο εκπροσωπούνται το κράτος, οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι ισομερώς.Οι πόροι του προέρχονται αποκλειστικά από εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών χωρίς επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και οι παροχές του απευθύνονται ανταποδοτικά σε εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, κοινή ωφέλεια, τράπεζες, που καταβάλλουν σχετικές εισφορές, σε συνταξιούχους που τις κατέβαλλαν όταν εργάζονταν, σε πολυτέκνους, άτομα με αναπηρία, αλλά και επιδοτούμενους ανέργους και άγαμες μητέρες - ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Ανάσα ζωής στους ανθρώπους του μόχθου προσφέρουν όλο το χρόνο οι δωρεάν διακοπές, με νέους, περισσότερους χερσαίους και θαλάσσιους προορισμούς που συνδυάζουν φυσική ομορφιά και ιστορικά, πολιτιστικά, θρησκευτικά, αρχαιολογικά στοιχεία.Με τα οργανωμένα προγράμματα εκδρομών όλο το χρόνο σε όλη την Ελλάδα επιμηκύνεται η τουριστική περίοδος, στηρίζεται αποφασιστικά η περιφέρεια, οι τοπικές οικονομίες και ενισχύεται η απασχόληση.


Το φιλόδοξο πρόγραμμα στήριξης της Ελληνικής οικογένειας, μέσα από την κατασκευή και λειτουργία βρεφονηπιακών σταθμών σε κάθε νομό της χώρας προχωρά με γρήγορους ρυθμούς.Ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας ορίσθηκε Δικαιούχος για την υλοποίηση της Δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό  Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.
Στόχος της Δράσης αυτής είναι η αύξηση της γυναικείας απασχολησιμότητας και της ισότιμης συμμετοχής των γυναικών στην εργασία, με την παροχή σε γυναίκες ωφελούμενες θέσης φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων, παιδιών και εφήβων σους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, καθώς και στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία που συμμετέχουν.
Ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας αναγορεύοντας την κοινωνική πολιτική σε ισχυρό συντελεστή ανάπτυξης, με μέτωπο κοινωνικών παρεμβάσεων σε κατευθύνσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, με όραμα και ευαισθησία, με στρατηγική προσαρμοσμένη και ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις της εποχής, με πρωτοβουλίες πολιτιστικού χαρακτήρα και ενδιαφέροντος, θεματικά και ποιοτικά διευρυμένες κοινωνικές παροχές και δραστηριότητες, φιλοδοξεί να προσφέρει περισσότερες υπηρεσίες στους τομείς της μέριμνας, της εκπαίδευσης, της ψυχαγωγίας και της πνευματικής καλλιέργειας των δικαιούχων.
 
fpress.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ