Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Λιβαδειά :46χρονος επιχειρηματίας συνελήφθη για χρέη


ΣΥΛΛΗΨΗ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΣΤΗΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑ



Τα χρέη του προς το δημόσιο ξεπερνούσαν τα 77 χιλιάδες Ευρώ και συνελήφθη από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας. Πρόκειται για έναν 46χρονο ιδιοκτήτη Ι.Χ. φορτηγών αυτοκινήτων από την Λιβαδειά που χρωστούσε στο δημόσιο 77,744,67 ευρώ
 lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Στη δημοσιότητα από την ΕΛΑΣ φωτογραφίες υπόπτων για τα έκτροπα

Δίνονται στη δημοσιότητα, ύστερα από σχετικές εισαγγελικές διατάξεις, στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες πέντε (5) προσώπων, οι οποίοι κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή και από κοινού σε βάρος.........
αστυνομικών κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους, διατάραξη κοινής ειρήνης από δράστες που εκτέλεσαν βιαιοπραγίες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, έκρηξης εκ της οποίας μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών βομβών, με σκοπό να χρησιμοποιηθούν για να προξενήσουν κίνδυνο σε ανθρώπινη ζωή, καθώς και για αντίσταση κατά της Αρχής. Ένας από τους πέντε, αλλοδαπός, υπήκοος Παλαιστίνης, κατηγορείται για ληστεία κατά συναυτουργία και κλοπή από κοινού.

Η δημοσίευση των στοιχείων ταυτότητας και οι φωτογραφίες αφορούν την έρευνα που διενεργείται σχετικά με τα παραπάνω αδικήματα, τα οποία συνέβησαν τις απογευματινές και βραδινές ώρες της προηγούμενης Κυριακής, 12.02.2012, στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι παραπάνω συμμετείχαν σε ομάδες προσώπων που παρεισέφρησαν στον κύριο όγκο πλήθους διαφόρων φορέων, που πραγματοποιούσε συγκέντρωση στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Συντάγματος, και εκδήλωσαν επιθέσεις εναντίον αστυνομικών δυνάμεων με ρίψεις βομβών μολότοφ, πετρών και άλλων αντικείμενων. Ο αλλοδαπός, Παλαιστινιακής καταγωγής, τις βραδινές ώρες, εκμεταλλευόμενος τις παραπάνω επιθέσεις αφαίρεσε με βία χρήματα, προσωπικά αντικείμενα και εμπορεύματα από ιδιώτη καταστηματάρχη.

 Καλούνται οι πολίτες που γνωρίζουν οτιδήποτε σχετικό να επικοινωνήσουν με το 170, 1964, ή στο email : ctu@hellenicpolice.gr















H δημοσίευση των στοιχείων ταυτότητας ή/και των φωτογραφιών, καθώς και της ποινικής δίωξης που ασκήθηκε σε βάρος τους, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς την ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Οποιοσδήποτε πολίτης διαθέτει ή γνωρίζει πληροφορίες για τα παραπάνω πρόσωπα σε σχέση με τις έρευνες που διεξάγονται μπορεί να επικοινωνεί με τα τηλέφωνα 170, 1964 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της συνομιλίας.

Επίσης, εκτός από τηλεφωνική επικοινωνία, μπορεί να απευθυνθεί και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: ctu@hellenicpolice.gr 
 eglimatikotita.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Μοίραζαν ναρκωτικά χάπια με...συνταγή γιατρού!



Έκλεψαν μπλοκ συνταγών και σφραγίδα γιατρού και γέμισαν με ναρκωτικά χάπια τα στέκια τοξικομανών...


Όταν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Θηβών σταματούσαν για έλεγχο σε επαρχιακή οδό της Θήβας δύο ύποπτους άνδρες, για να τους ελέγξουν, δεν μπορούσαν να φανταστούν τη συνέχεια...

Σε έλεγχο που τους έγινε οι αστυνομικοί βρήκαν 120 ναρκωτικά χάπια στην κατοχή του 33χρονου και άλλα 86 στην κατοχή του 34χρονου.
Οι άνδρες της Ασφάλειας ξετυλίγοντας το κουβάρι ανακάλυψαν ότι οι δυο δράστες είχαν προμηθευτεί, πριν από λίγες ώρες από φαρμακείο στο Σχηματάρι, 146 χάπια χρησιμοποιώντας πλαστές ιατρικές συνταγές.

Από την έρευνα που έγινε στα σπίτια τους βρέθηκαν και άλλα χάπια καθώς επίσης και 15, 3 γρ. χασίς. Εκτός από τα ναρκωτικά όμως οι αστυνομικοί βρήκαν και ένα μπλοκ συνταγών για ναρκωτικές ουσίες, μια κενή ιατρική συνταγή, ένα συνταγολόγιο φαρμάκων του ΙΚΑ και μια σφραγίδα παθολόγου ιατρού.

Όπως προέκυψε ο 33χρονος τον Ιούλιο του 2011, τα είχε κλέψει από το υποκατάστημα του ΙΚΑ Λάρυμνας και μαζί με το φίλο του πλαστογραφούσαν συνταγές για την προμήθεια ναρκωτικών σκευασμάτων, τα οποία διοχέτευαν σε στέκια τοξικομανών της ευρύτερης περιοχής.

Οι αστυνομικοί υπολογίζουν ότι με την κατάσχεση του 50φυλλου μπλοκ συνταγών, αποφεύχθηκε η περαιτέρω προμήθεια ναρκωτικών χαπιών, η οποία υπολογίζεται σε (120) δισκία ανά συνταγή, ήτοι (6.000) ναρκωτικά χάπια.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ουρές για λίγο δωρεάν κρέας στη Βαρβάκειο

Στην Βαρβάκειο αγορά, λόγω Τσικνοπέμπτης- και φέτος, οι κρεοπώλες μοίρασαν 1.000 κιλά κρέας και 200 κιλά κρασί.


Οι τεράστιες ουρές που σχηματίσθηκαν από νωρίς το πρωί είναι...


αδιάψευστοι μάρτυρες της οικονομικής ένδειας που βιώνουν χιλιάδες Αθηναίοι που παρά την βροχή στέκονταν υπομονετικά στην σειρά περιμένοντας μιά μικρή μερίδα φαγητού.


Η σημερινή προσφορά του κρέατος από τους κρεοπώλες πήρε σήμερα την μορφή συσσιτίου για ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού της πρωτεύουσας που εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης δεν θα μπορέσει φέτος να γιορτάσει με τον πατροπαράδοτο τρόπο την παραδοσιακή γιορτή της Τσικνοπέμπτης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Γκλέτσος έχει να "πηδήξει" ένα χρόνο!!!

Για την αποχή του από το σεξ, για τη δυσκολότερη μέχρι τώρα στιγμή της ζωής του και για τα χρήματα μίλησε στο περιοδικό «ΕΓΩ Weekly» ο δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος...


«Δεν κάνω σεξ. Περνάνε περίοδοι στη ζωή μου που απέχω συνειδητά. Είναι μια τέτοια περίοδος τώρα. Έχω άλλα πράγματα που με γεμίζουν. Τα καθήκοντά μου στο δήμο, οι φίλοι μου, ο αθλητισμός. Δεν κάνω σεξ και δεν ντρέπομαι να το πω. Μπορεί να έχω να κάνω και ένα χρόνο», αποκάλυψε ο Απόστολος Γκλέτσος.

Μάλιστα μιλώντας για τη δυσκολότερη στιγμή της ζωής του, είπε: «Όταν αρρώστησα. Όταν διαπιστώθηκε το πρόβλημα στην καρδιά μου. Άρχισαν τα μπες βγες στα νοσοκομεία και τα χειρουργεία και τα είδα όλα. Είχα δύο χρόνια να κοιμηθώ. Φοβόμουν να κοιμηθώ το βράδυ μήπως πεθάνω. Έπαιρνα ηρεμιστικά χάπια».

Τέλος, ο δήμαρχος Στυλίδας δήλωσε ότι δεν τον πειράζει να ζει και με λίγα χρήματα: «Ζούσα σπαρτιατικά από άποψη. Δεν είμαι τσιγκούνης. Ότι έχω το τρώω, αλλά μπορώ να ζήσω και με ελάχιστα. Δε με ενδιαφέρει να χαλάσω χρήματα για ρούχα. Έχω δυο τζιν και αυτά φοράω. Δε χαλάω λεφτά σε μπουζούκια. Δε μου χρειάζονται πολλά λεφτά».

πηγή: tlife.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πούλησε το χρηματοκιβώτιο, αλλά ξέχασε να βγάλει από μέσα τα λεφτά!

χρηματοκιβώτιο, eBay, πώληση, δώρο, δολάρια, αποθήκη, συνδυασμός, δημοπρασία, εγ

Ο Τζέιμς Λαμπρέκ είναι ίσως ο πιο χαζός χρήστης του eBay, κι αυτό γιατί έβαλε σε δημοπρασία ένα παλιό χρηματοκιβώτιο που είχε σπίτι του, το πούλησε τελικά για 122,93 δολάρια, αλλά πριν το στείλει στο νέο του ιδιοκτήτη δεν σκέφτηκε να κοιτάξει αν είχε κάτι μέσα!
Σύμφωνα με τον Λαμπρέκ, το χρηματοκιβώτιο βρισκόταν παρατημένο για χρόνια στην αποθήκη του. Όταν κάποια στιγμή έκανε ένα ξεκαθάρισμα, το βρήκε και, μην έχοντας το συνδυασμό, αποφάσισε να το πουλήσει μέσω της δημοφιλούς ιστοσελίδας ηλεκτρονικών δημοπρασιών.
Ο νέος του ιδιοκτήτης που ζει στο Μέμφις και σίγουρα είναι πιο «σπίρτο» από τον προηγούμενο, παρέλαβε το χρηματοκιβώτιο, το οποίο άνοιξε χρησιμοποιώντας οξυγονοκόλληση, και με έκπληξη βρήκε μέσα 26.000 δολάρια σε μετρητά. Μέσα στην καλή χαρά – όπως είναι αναμενόμενο – επέστρεψε στον υπολογιστή του και ενημέρωσε μέσω eBay τον Λαμπρέκ για το αναπάντεχο δώρο.
Στα πρόθυρα εγκεφαλικού, ο άντρας ζήτησε μερίδιο από τα μετρητά, αλλά ο νέος ιδιοκτήτης του απάντησε ορθά κοφτά ότι κάτι τέτοιο αποκλείεται, καθώς ο ίδιος ο Λαμπρέκ γράφει στο προφίλ του στο eBay: «Αυτό που βλέπεις, αυτό παίρνεις. Δεν γίνονται επιστροφές και δεν δίνονται πίσω χρήματα».
«Νόμιζα ότι ήταν άδειο. Το σήκωσα, το κούνησα, αλλά δεν ακούστηκε να περιέχει κάτι, κι έτσι το πούλησα χωρίς δεύτερη σκέψη», δήλωσε συντετριμμένος ο Λαμπρέκ που ζει στην Καλιφόρνια, σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο.
«Έκανα λάθος και μου κόστισε πολύ ακριβά. Νιώθω ότι είμαι ο μεγαλύτερος ηλίθιος του κόσμου», πρόσθεσε ο ίδιος.
Μη μου πεις...
Διαβάστε Περισσότερα »

38ος Τελικός Κυπέλλου ποδοσφαίρου Βοιωτίας


Την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012 καί ώρα 17.00 στό ουδέτερο Αθλητικό κέντρο τού Αγίου Σπυρίδωνα έδρα τής Ε.Π.Σ. ΒΟΙΩΤΙΑΣ θα διεξαχθεί ο φετινός 38ος Τελικός Κυπέλλου ποδοσφαίρου Βοιωτίας μεταξύ τής ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΠΡΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ πού θα είναι τυπικά γηπεδούχος και τού ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ ΛΕΥΚΤΡΩΝ .
Η ΕΝΩΣΗ Α.Σ.Α. πού φέτος αγωνίζεται γιά πρώτη φορά στήν ιστορία της στην Δ ‘ Εθνική κατηγορία ποδοσφαίρου εκπροσωπώντας επάξια τό Βοιωτικό ποδόσφαιρο θά αγωνιστεί για 3η περίοδο στην σύντομη μέχρι σήμερα ιστορία της σε Τελικό , έχοντας κατακτήσει 1 Κύπελλο , ενώ ο ιστορικός ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΛΕΥΚΤΡΩΝ πού σήμερα αγωνίζεται στην Α ‘ Ε.Π.Σ. Βοιωτίας έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο και έχει στην 37χρονη ιστορία του 8 συμμετοχές στην Δ ‘ Εθνική κατηγορία θα αγωνιστεί για 5η περίοδο , έχοντας κατακτήσει 4 Κύπελλα .
Το THIVASHOP – VIOTIASHOP είναι μεγάλος Χορηγός Επικοινωνίας τού φετινού 38ου Τελικού , και θα καλύψει τηλεοπτικά μέσω τού Διαδικτύου την ΓΙΟΡΤΗ τού ΒΟΙΩΤΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ , ενώ ο υπεύθυνος τού Αθλητικού τμήματος των γνωστών Ιστοσελίδων κ. Δημήτρης Σοβατζής πού και φέτος θα είναι ο Συντονιστής , Εκφωνητής τού Μεγάλου Τελικού , θα περιγράψει τηλεοπτικά τον Αγώνα .
Διαβάστε Περισσότερα »

Θυσιάζουν τους Έλληνες στον βωμό της κερδοσκοπίας


Δριμεία κριτική στη στάση των Ευρωπαίων απέναντι στην Ελλάδα από τη Guardian. Επισημαίνει ότι η Ελλάδα δόθηκε ως θυσία για να κατευναστούν οι "θεοί" της κερδοσκοπίας και να γλιτώσουν από το μένος τους


Με την Ελλάδα να βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, οι φωνές υποστήριξης αυξάνονται ολοένα και περισσότερο, με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης να καταδεικνύουν τις λανθασμένες επιλογές της Ευρώπης.
Επισημαίνοντας ότι η συμπεριφορά των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στην Ελλάδα είναι ανεξήγητη, ο William Wall της Guardian επισημαίνει ότι πάνω από όλα παρατηρείται μια αποτυχία αλληλεγγύης.
Αναφέρει μάλιστα ότι θριαμβεύει ο καπιταλισμός ενώ τα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θυσιάζουν τους Έλληνες σε μία απελπισμένη προσπάθεια να κατευνάσουν τους θεούς της κερδοσκοπίας.
Με τα νέα επώδυνα μέτρα λιτότητας να χτυπούν την πόρτα των Ελλήνων, σημειώνει ότι κανένας λαός δεν θα μπορούσε να τα δεχτεί. Η ύφεση θα προκαλέσει αφόρητο ποσοστό ανεργίας σε κάθε επίπεδο.
"Όταν χρησιμοποιούμε τον όρο διάσωση είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι δεν είναι οι άνθρωποι που διασώζονται ή τουλάχιστον όχι οι Έλληνες. Το πακέτο δεν θα σώσει ούτε έναν Έλληνα. Το αντίθετο μάλιστα", επισημαίνει.
Αυτό που διασώζεται, σημειώνει, είναι το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, τα hedge funds και τα συνταξιοδοτικά ταμεία των άλλων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι οι Έλληνες που καλούνται να πληρώσουν.
"Ο σχετικά ουδέτερος όρος "λιτότητα" αποτελεί μεγάλη προσβολή για τον ελληνικό λαό. Αυτό δεν είναι λιτότητα. Στην καλύτερη περίπτωση είναι αναισθησία", υπογραμμίζει. Εκτιμά μάλιστα πως στην ουσία πρόκειται για αποτυχία των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιδείξει αλληλεγγύη μπροστά σε μια επίθεση από τις χρηματοπιστωτικές αγορές.
Φέρνει ως παράδειγμα την Πολωνία που έχει το υψηλότερο ποσοστό ανάπτυξης, όπου οι μαζικές δημόσιες επενδύσεις είναι η κινητήριος δύναμη της οικονομίας, για να τεκμηριώσει το γεγονός πως οι περικοπές δεν παράγουν ανάπτυξη.
Ο καπιταλισμός έπεισε τον κόσμο ότι ο καπιταλισμός είναι ο κόσμος, σημειώνει, τονίζοντας ότι θριαμβεύει. "Η ελληνική αστυνομία χτυπάει τους πολίτες για να επιβάλλει τη θέληση των τραπεζών και των hedge funds. Τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ο μεσάζων, οι δοσίλογοι του κεφαλαίου", σημειώνει.
Αντί να υποστηρίξουμε το ένας για όλους και όλοι για έναν, σημειώνει, αποφασίσαμε να θυσιάσουμε τον ελληνικό λαό στην αγορά με την ελπίδα να κατευνάσουμε τους θεούς της κερδοσκοπίας. Καταδικάζουμε τους Έλληνες στη μιζέρια και τη φτώχεια για να κρατήσουμε τον οίκο Standard and Poor's μακριά μας.
Εκτιμώντας ότι η Ελλάδα θα αποχωρήσει από το ευρώ και θα χρεοκοπήσει, αναρωτιέται τι θα συμβεί σε αυτή την περίπτωση. "Μπορεί να είναι πολύ χειρότερα απ' ό,τι θέλαμε για αυτούς. Οι κερδοσκόποι τότε θα αποφασίσουν σε ποια οικονομία να στοιχηματίσουν. Ίσως τότε η ιρλανδική κυβέρνηση να μετανιώσει για την έλλειψη αλληλεγγύης. Η συμπεριφορά μας και εκείνη των συμπατριωτών μας της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπήρξε επαίσχυντη", καταλήγει.
Διαβάστε Περισσότερα »

Γερμανός ξεφτιλίζει Έλληνες εργαζόμενους στο κέντρο της Αθήνας

Ήρθε ως πελάτης σε κεντρικό πεντάστερο ξενοδοχείο της Αθήνας και συμπεριφερόταν με τον χειρότερο τρόπο στους Έλληνες εργαζομένους.


Ο Γερμανός που μιλούσε στους Έλληνες εργαζομένους με ύφος αξιωματικού των Ες Ες που θα ζήλευε ακόμα και ο Χάινριχ Χίμλερ, ήρθε να μείνει σε πολυτελές ξενοδοχείο της πρωτεύουσας και...


μετέτρεψε σε εφιάλτη των εργαζομένων τις ημέρες της διαμονής του.


Ο «ευγενής» Ευρωπαίος δεν σταμάτησε να... υπενθυμίζει στους Έλληνες ότι αυτός τους πληρώνει και πρέπει να τον υπηρετούν και να υπακούν στις εντολές του!! 


Σε οποιαδήποτε συνομιλία μαζί τους έκλεινε τις προτάσεις του λέγοντας «εγώ σε πληρώνω» μειώνοντας και εξευτελίζοντας τους Έλληνες υπαλλήλους που – αξίζει να σημειωθεί ότι – έχουν υποστεί ήδη πολλές μειώσεις στο μισθό τους από τη διεθνή αλυσίδα ξενοδοχείων στην οποία εργάζονται.


Οι ίδιοι φρόντισαν να συγκρατήσουν το θυμό που τους προκαλούσε η αγενέστατη συμπεριφορά του Γερμανού πελάτη και του μιλούσαν ευγενικά. 


Όσο για αυτόν δεν πτοήθηκε ακόμα και όταν προκάλεσε το κλάμα σε μια νεαρή εργαζόμενη στο ξενοδοχείο λεγόντας της «κανονικά δεν θα έπρεπε να σας πληρώσω καθόλου για τη διαμονή μου εδώ αφού τα λεφτά αυτά μου τα χρωστάτε εσείς»!!!!







diktionews.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Η ιστορία του ΑΤΤΙΚΟΝ

Αττικόν, Απόλλων, Κατοχή, ιστορία, Έρνεστ Τσίλλερ, νεοκλασσικό, εκλεκτικισμός, ν
Η  καταστροφή του κινηματοθεάτρου «Αττικόν» αποτελεί άλλη μια πληγή στο σώμα της πόλης των Αθηνών, καθώς επρόκειτο για ένα ιστορικό κτίριο, από τα πλέον εμβληματικά της πόλης....

Το διώροφο κτίριο που βρίσκεται στη γωνία των οδών Σταδίου και Χρήστου Λαδά είναι αποτέλεσμα πολλών διαδοχικών αρχιτεκτονικών παρεμβάσεων.

Αρχιτεκτονικά ανήκει στην περίοδο του εκλεκτικισμού (Νέος Νεοκλασσικισμός) που βασικό χαρακτηριστικό του έχει την εκλεκτική επιλογή αρχιτεκτονικών στοιχείων από διάφορα ρεύματα χωρίς να υπάρχει ένα ενιαίο ύφος. Το κτίριο οικοδομήθηκε από τον Αλέξανδρο Νικολούδη σε σχέδια του Ερνέστου Τσίλλερ για λογαριασμό του Χιώτη τραπεζίτη Σταμάτη Δεκόζη-Βούρο.
Μάλιστα, στους χώρους του κτιρίου εγκαταστάθηκε για μικρό διάστημα το 1914, το νεοπαγές Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας.
Την περίοδο 1914-1920 πραγματοποιήθηκε μια βασική επέμβαση σε ρυθμό «Νεομπαρόκ», όταν οικοδομήθηκε σε τμήμα του κτιρίου το κινηματοθέατρο «Αττικόν», επάνω σε σχέδια του αρχιτέκτονα Αλέξανδρου Νικολούδη (1874-1944). Μάλιστα η αρχιτεκτονική επέμβαση είχε το πρωτοποριακό για την εποχή οπλισμένο σκυρόδεμα.
Τα μαγαζιά που στεγάστηκαν στο κτίριο ήταν ποικίλα: από παντοπωλεία ως φαρμακεία και καταστήματα κρυστάλλων ενώ βασικό στοιχείο ήταν το εμβληματικό σινεμά «Αττικόν» καθώς ήταν ο πρώτος κινηματογράφος που πρόβαλλε ομιλούσες ταινίες.
Τη δεκαετία του '30 δημιουργήθηκε και η δεύτερη κινηματογραφική αίθουσα «Απόλλων» στο υπόγειο του κτιρίου, ενώ εγκαταστάθηκαν τα γραφεία της «Σκούρας Φιλμς» υπό τη διεύθυνση της οποίας λειτουργούσαν οι δύο κινηματογράφοι.

Στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής το κτίριο είχε επιταχθεί από τις Γερμανικές δυνάμεις και είχε μετατραπεί σε κινηματογράφο για τους Γερμανούς στρατιώτες. Το Αττικόν μετατράπη σε SoldatenKino Victoria, το Απόλλων σε Kino Apollo, ενώ οι άλλοι κινηματογράφοι υποχρεώθηκαν να αναγράφουν τους τίτλους των έργων εκτός από ελληνικά, στα γερμανικά και ιταλικά.


Το 1960 οι αδελφοί Γρηγοριάδου και ο Άγγελος Αγαλιώτης πήραν άδεια ορισμένων επισκευών από την Πολεοδομία Αθηνών, ενώ το 1982 πραγματοποιήθηκαν γενικές εργασίες συντήρησης και αναπαλαίωσης πάνω σε μελέτη του αρχιτέκτονα Ι. Χριστακόπουλου. Η αποκατάσταση του κτιρίου θεωρήθηκε υποδειγματική και αποτέλεσε πρότυπο αποκατάστασης και συντήρησης και για άλλα νεοκλασσικά κτίρια της πόλης.

Το μόνο θετικό από την τεράστια καταστροφή που υπέστη το κτίριο, είναι ότι αναζωπυρώθηκε το ενδιαφέρον των Αθηναίων για την αρχιτεκτονική κληρονομιά της πόλης η οποία παρέμενε επί δεκαετίες στο περιθώριο. Σε μια πόλη που «αλώθηκε» από το μπετό, το «Αττικόν» έστεκε και στέκει ως σύμβολο αντίστασης στην αισθητική παρακμή της πόλης. Ιδίως δε η ανακαίνισή του αποτελούσε την απόδειξη ότι η αισθητική και η Ιστορία μπορούν να συνυπάρχουν εξαιρετικά με την λειτουργικότητα ενός σύγχρονου κτιρίου.
Κοινή ελπίδα είναι το κτίριο να αποκατασταθεί στην παλιά του αίγλη και να αποτελέσει ξανά πόλο για τους κινηματογραφόφιλους Αθηναίους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα δακρυγόνα «λύγισαν» και την Άντζυ Σαμίου

δακρυγόνα, Άντζυ Σαμίου, τραγουδίστρια, πορεία διαμαρτυρίας, Απόστολος Γκλέτσος,

Στο χθεσινό συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή βρέθηκε και η γνωστή τραγουδίστρια Άντζυ Σαμίου μαζί με την αδελφής. Μάλιστα ανέβασε στο twitter φωτογραφία στην οποία φαίνεται πως έχει δακρύσει.
Η ίδια υποστηρίζει πως είχε δακρύσει από συγκίνηση γιατί τραγούδησε, όπως έγραψε στο twitter, με τον Μίκυ Θεοδωράκη «πότε θα κάνει λευτεριά».

Η Άντζυ Σαμίου συνεχώς ενημέρωνε το λογαριασμό της στο twitter κατηγορώντας τα ΜΑΤ για άσκοπη χρήση χημικών και δακρυγόνων. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί ακόμα στην παρουσία του Απόστολου Γκλέτσου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αναβιώνει και φέτος το έθιμο του Βλάχικου Γάμου στη Θήβα


Στη Θήβα, μια πόλη με πλούσια ιστορία και ζωντανό πολιτισμό, αναβιώνει την Καθαρά Δευτέρα το έθιμο του Βλάχικου Γάμου, που χαρακτηρίζει πολιτιστικά την πόλη εδώ και σχεδόν 200 χρόνια. Το έθιμο «παντρεύει» την νεώτερη Ελληνική Παράδοση με την Αρχαία Διονυσιακή λατρεία, τοποθετείται δε χρονικά στην απαρχή της Άνοιξης, περιόδου της αναγέννησης, της δημιουργίας και της γονιμότητας.
Το πολυσήμαντο αυτό λαϊκό έθιμο, ο «ΒΛΑΧΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ», γίνεται σε τέσσερις γιορτινές μέρες. Την Τσικνοπέμπτη, την Κυριακή της Τυρινής, την Καθαρή Δευτέρα και των Αγίων Θεοδώρων.
Την Τσικνοπέμπτη «πιάνονται» τα προζύμια για τον Βλάχικο Γάμο. Τα «μπουλούκια», οι παρέες δηλαδή των Βλάχων, συγκεντρώνονται το βράδυ στις ταβέρνες της πόλης μαζί με τους παρευρισκομένους και διασκεδάζουν μέχρι πρωίας με νταούλια και πίπιζες. Όλα προμηνύουν τις χαρές και τα μεθύσια που θα έρθουν, με αποκορύφωμα την Καθαρά Δευτέρα ημέρα τέλεσης του Βλάχικου Γάμου.
Σήμερα Τσικνοπέμπτη οι παρέες των Βλάχων θα βρίσκονται:
  • Στο κέντρο «Τζάκι» στο Σταθμό, η παρέα του Βαγγέλη Αρκούδη
  • Στην ταβέρνα «Έλατος» στον Άγιο Λουκά, η παρέα του Παναγιώτη Σταμάτη
  • Στην ταβέρνα «Άγγελος Χατζηλάμπρος» στο Πυρί, η παρέα των Αναστάσιου Φρούσιου και Στέλιου Μπεκρή
  • Στο κέντρο «Γεωργουλάς» στους Αγίους Θεοδώρους, οι παρέες των Νίκου Τσεσμελή, Νίκου Δελλή και Σωτήρη Καραμαγκιώλη
  • Στο ψητοπωλείο «Μπες στο ψητό» στους Αγίους Θεοδώρους, η παρέα του Νώντα Κουρκούτη
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΡΩΙ!
ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ!!!!
Διαβάστε Περισσότερα »

Αγρίνιο: Τον επισκέφθηκε περιστέρι, που ταξίδευε για 3 ολόκληρα χρόνια!


Έναν ασυνήθιστο φτερωτό επισκέπτη είχε φανοποιός από το Αγρίνιο, όταν στο κατάστημα του προσγειώθηκε, κουρασμένο από το μακρύ ταξίδι του, ένα ταχυδρομικό περιστέρι από την Μάλτα!

Πρόκειται για σπανιότατη περίπτωση και ο ίδιος δηλώνει πως θα το κρατήσει για γούρι. Όλα έγιναν το μεσημέρι της Τρίτης (14-02-2012) όταν ο Παναγιώτης Βαλμαντώνης, ιδιοκτήτης φανοποιείου στο 4ο χλμ της εθνικής οδού Αγρινίου - Μεσολογγίου, αντίκρισε δίπλα στο γραφείο του, έναν κουρασμένο φτερωτό επισκέπτη. Ήταν ένα αγωνιστικό ταχυδρομικό περιστέρι, που ταξιδεύοντας χιλιάδες χιλιόμετρα για χρόνια, προφανώς χάνοντας τον προσανατολισμό του, προσγειώθηκε στο φανοποιείο του κ. Βαλμαντώνη.
«Προσγειώθηκε στο παρκινγκ και μπήκε μέσα στο γραφείο , με κοιτούσε και ήταν σαν να με παρακαλούσε να το βοηθήσω» εξηγεί ο ίδιος στο agriniopress. Το περιστέρι ήταν ήρεμο και δέχθηκε τις φροντίδες του φανοποιού και της συζύγου του. Αμέσως παρατήρησαν πως στα πόδια του, είχε δαχτυλίδια. Το ένα έγραφε ΜΑΛΤΑ 2009 και τα άλλα κάποιους κωδικούς. Έτσι συμπέραναν και σωστά πως πρόκειται για ταχυδρομικό περιστέρι από την Μάλτα, που χάθηκε για να φτάσει τελικά στο Αγρίνιο.

ΦΩΤΟ από dete.grΦΩΤΟ από dete.gr
Η συγκριμένη περίπτωση είναι σπανιότατη και έχει καταγραφεί άλλη μια φορά στην Ελλάδα, στο νησί της Σύρου το 2009. Τότε το περιστέρι είχε βρεθεί και παραδοθεί στον κυνηγετικό σύλλογο του νησιού, που διέθεσε χρήματα για να επιστραφεί στον ιδιοκτήτη σύλλογο αγωνιστικών ταχυδρομικών περιστεριών που εδρεύει στο νησί της Μάλτας.

Αν υποθέσουμε πως το περιστέρι του κ. Βαλμαντώνη απελευθερώθηκε επίσης τότε, όπως αναγράφει και το δαχτυλίδι που έχει, μπορούμε να συμπεράνουμε πως το ταξίδι που θα έκανε θα ήταν τεράστιο!  Ο συγκεκριμένος Μαλτέζικος σύλλογος εκτρέφει και εκπαιδεύει τέτοια περιστέρια για να κάνουν το δρομολόγιο Μάλτα - Ιταλία. Περίπου το 20% των περιστεριών για διάφορους λόγους χάνεται, και υπάρχουν αναφορές πως έχουν βρεθεί ακόμη και στην Αγγλία και την Ρωσία!

Πάντως ο κ. Βαλμαντώνης, όπως λέει δεν σκοπεύει να το επιστρέψει. Όχι μόνον για τα έξοδα, που δεν είναι και λίγα, αλλά και για προσωπικούς λόγους, αφού πιστεύει πως η επίσκεψη αυτή θα του φέρει τύχη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας


Σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται τις επόμενες μέρες στα δυτικά, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές της δυτικής, κεντρικής και βόρειας χώρας. Σταδιακά θα επικρατήσουν θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη που θα φτάνουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Αττική:Λίγες νεφώσεις προβλέπονται που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις το απόγευμα στα γύρω ορεινά. Από το βράδυ αναμένεται σταδιακή βελτίωση. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη:Νεφώσεις προβλέπονται με χιονόνερο ή χιόνι και βελτίωση από το απόγευμα.Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 6 με 8 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη:Νεφώσεις προβλέπονται με τοπικές χιονοπτώσεις που τις μεσημεριανές ώρες στη δυτική Μακεδονία θα είναι πυκνές. Τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα και από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους 4 με 6 μποφόρ και στα δυτικά 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 6 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος:Λίγες νεφώσεις προβλέπονται που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Από το βράδυ ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί 4 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος:Νεφώσεις με χιονοπτώσεις στα ορεινά προβλέπονται, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Στα παράκτια θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, από το απόγευμα και από τα βόρεια όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς που στο Ιόνιο θα φτάνουν τα 6 με 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο θα είναι τοπικά 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη:Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς που πιθανόν να φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα:Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται, που από το απόγευμα θα ενταθούν. Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι δυτικοί 4 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Λιμενικοί εντόπισαν φουσκωτό σκάφος γεμάτο με ένα τόνο ναρκωτικά

Λιμενικοί εντόπισαν φουσκωτό σκάφος γεμάτο με ένα τόνο ναρκωτικά


Οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού Σώματος εντόπισαν ένα φουσκωτό σκάφος, το οποίο ήταν φορτωμένο με σακούλες γεμάτες χασίς, συνολικού βάρους περίπου ενός τόνου. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης ο χειριστής του ταχύπλοου εγκατέλειψε το σκάφος και κατάφερε να ξεφύγει.
Δεν ισχύει το ίδιο όμως με τον οδηγό ενός φορτηγού που περίμενε στην παραλία για να φορτώσει τα ναρκωτικά και να ανεφοδιάσει το σκάφος με καύσιμα.
Το ταχύπλοο, που είχε δύο μηχανές 350 ίππων η κάθε μία, εντοπίστηκε αρχικά σε θαλάσσια περιοχή στην ελληνοαλβανική μεθόριο.
Σύμφωνα πάντα με το Λιμενικό, το διεθνές κύκλωμα είχε εισάγει την ποσότητα τού χασίς από την Αλβανία, ενώ εκτιμάται ότι θα τη διακινούσε σε διάφορες περιοχές της χώρας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτός είναι ο μισθός του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και των Μητροπολιτών

Αυτός είναι ο μισθός του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και των Μητροπολιτών

Η απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια να παραιτηθεί από την μηνιαία αποζημίωση του έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις αλλά και δημοσιεύματα σχετικά με τις αποδοχές των Ιεραρχών στην Εκκλησία της Ελλάδος.
Έτσι, όπως αποκαλύπτει ο Μικροπολιτικός στα ΝΕΑ, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έτριβε τα μάτια του όταν διάβασε ότι οι Μητροπολίτες αμείβονται με 4500 ευρώ το μήνα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αλήθεια είναι ότι ο Μακαριότατος παίρνει καθαρά στο χέρι του 1920 ευρώ κάθε μήνα.
Όσο για τους Μητροπολίτες, οι καθαρές αποδοχές τους φτάνουν τα 1600 με 1700 ευρώ το μήνα Το έχει αποκαλύψει άλλωστε και ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος πριν από λίγο καιρό από άμβωνος, λέγοντας πώς οι αποδοχές του είναι κάτι παραπάνω από 2000 ευρώ το μήνα μικτα.
Υπενθυμίζεται ότι ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος έχει ανακοινώσει εδώ και αρκετό καιρό πως παραιτείται από την μηνιαία αποζημίωση του αλλα δεν τον ακολούθησαν άλλοι ιεράρχες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ασωπός: Kέρδη και ζημίες από το περιβαλλοντικό έγκλημα



της Δέσποινας Σπανούδη.
5 χρόνια μετά την αποκάλυψη του εξασθενούς χρωμίου στη λεκάνη του Ασωπού και 40 χρόνια μετά τη μετατροπή μιας ολόκληρης περιοχής σε βιομηχανική χαβούζα, μπορεί τίποτε να μην έχει αλλάξει στο καθεστώς της ασυδοσίας και της ρύπανσης, ωστόσο νέο πεδίο δόξης λαμπρό για κέρδη και οφέλη έχει ανοίξει διάπλατα: Μελέτες επί μελετών, κάποιες πολύ ακριβά πληρωμένες όπως η τελευταία που συμμετέχει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. 2,7 εκατ. ο προϋπολογισμός έρευνας* που θα προτείνει μέτρα και τεχνολογίες για την αποκατάσταση του βαριά ρυπασμένου υδροφόρου ορίζοντα. Συμμετέχουν δύο Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, η Ειδική Γραμματεία Υδάτων, 3 Ιδιωτικές Εταιρείες (για ποιο λόγο άραγε;) και με ένα μικρό ποσό η Περιφέρεια Στερεάς.Είναι κακό θα αναρωτηθεί κανείς να γίνει μια τέτοια μελέτη; Ασφαλώς όχι. Είναι απλώς άσκοπο. Γιατί ξοδεύονται χρήματα για να μάθουμε πως θα καθαρίσουμε το νερό, όταν η ρύπανση συνεχίζεται αμείωτη και ανεξέλεγκτη από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της πολιτείας και της περιφέρειας.
Γιατί ακόμη δεν έχει γίνει καμία απολύτως ενέργεια για την οργάνωση της άτυπης βιομηχανικής ζώνης σε περιοχή με σχέδιο και υποδομές.
Γιατί δεν έχει μπει όριο για τη συγκέντρωση εξασθενούς χρωμίου στο πόσιμο νερό. Γιατί δεν έχει ανακοινωθεί κανένα μέτρο για την ασφάλεια των βιομηχανικών τροφίμων και ποτών
που παράγονται από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της χώρας στην περιοχή. Γιατί αυτοί που επί τόσα χρόνια υποθάλπουν την ασυδοσία με κάθε τρόπο, χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για την απόγνωση των αγροτών της Βοιωτίας που απροστάτευτοι και εγκαταλειμμένοι, μοιράζουν τα προϊόντα τους στις ουρές των απελπισμένων του Συντάγματος.
Γιατί αν κάποιοι κερδίζουν από το έγκλημα, κάποιοι άλλοι κερδίζουν από την ανοχή τους και αναζητούν άλλοθι, ανακοινώνοντας μελέτες χωρίς αντίκρισμα και σχέδια που ποτέ δεν υλοποιούνται. * Η μελέτη έχει τίτλο: «Χρώμιο στο υπόγειο υδάτινο σύστημα της λεκάνης του Ασωπού: τεχνολογίες και μέτρα αποκατάστασης» με συντονιστή το Ε.Μ.Π. και συμμετέχοντες το Πανεπιστήμιο Κρήτης, την Ειδική Γραμματεία Υδάτων, τις εταιρείες ΙNTERGEO ΕΠΕ, ΑΛΦΑ ΜΈΝΤΩΡ ΕΠΕ, ADVENTUS EUROPE GmBH, την Περιφέρεια Στερεάς. Για την ιστορία, η τελευταία είναι «παιδί» της συνεργασίας ανάμεσα στην καναδική Adventus και την γνωστή μας S&B Βιομηχανικά Ορυκτά με μακρά παράδοση στην καταστροφή του περιβάλλοντος στην Γκιώνα.
Από την ιστοσελίδα τους αντιγράφουμε: «Σκοπός της νέας εταιρείας είναι η εξυπηρέτηση περιβαλλοντικών έργων με προϊόντα βιοτεχνολογίας στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά απορρύπανσης εδαφών, υπόγειων υδάτων και ιζημάτων.»
Να σε κάψω Γιάννη να σε αλείψω λάδι. Με το αζημίωτο φυσικά
Διαβάστε Περισσότερα »

Δεσμεύσεις από όλα τα κόμματα ζητά η τρόικα


Επιβεβαιώθηκαν έστω και μερικώς οι φήμες. Η τρόικα ζητά δεσμεύσεις απ όλα τα κόμματα. Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες


Τρεισήμιση ώρες κράτησε η τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης για την Ελλάδα.
Και είχε απ' όλα, ασφυκτικές πιέσεις των Ευρωπαίων προς τη χώρα μας, αλλά και τη Γερμανία να τηρεί ιδιαίτερα σκληρή στάση, το οποίο και επιβεβαιώθηκε τελικά.
Η Ευρώπη ούτε λίγο ούτε πολύ ζητά δεσμεύσεις από όλα τα κόμματα, όπως επιβεβαίωσε ο Ε. Βενιζέλος.
Ο κ. Βενιζέλος λοιπόν ξεκίνησε τις δηλώσεις του από τα εύκολα θα μπορούσα με να πούμε αναφερόμενος στο ναι στη δανειακή σύμβαση από τους 199 βουλευτές και των δύο κομμάτων.
Όμως, η συνέχεια ήταν πιο δυσάρεστη.
Είπε πως "αντικείμενο της συζήτησης είναι και η πολιτική κατάσταση και η κοινωνική κατάσταση. Το τι θέλουν οι Έλληνες πολίτες. Τίθενται θέματα τεχνικά αλλά κατά βάθος πολιτικά".
Για να συνεχίσει μετά:
"Από εμάς εξαρτάται αν αυτές τις ημέρες θα κινηθούμε με ταχύτητα, αποτελεσματικότητα και ενότητα.
Όσοι υποστηρίζουν λύση εξόδου από το ευρώ, λύση χρεοκοπίας δηλαδή, δεν προσφέρουν καμία βοήθεια στη χώρα. Δεν αντιλαμβάνονται ότι με την τυφλή τους αντίδραση θέτουν σε κίνδυνο τους μισθούς, τις συντάξεις και το επίπεδο ζωής.
Και καλά που αυτοί λένε ευθαρσώς έξοδο από το ευρώ, αλλά αυτοί που υποστηρίζουν παραμονή στην ευρωζώνη δίχως να καλύψουμε τις υποχρεώσεις μας", κατέληξε ο υπουργός, μία αιχμή σαφέστατα κατά του ΣΥΡΙΖΑ.
Προσπαθώντας μετά να διασκεδάσει τις δημιουργηθείσες εντυπώσεις είπε:
"Τους εξήγησα ότι κάθε δημοκρατικό πολίτευμα έχει τις ιδιαιτερότητές τους αλλά αυτοί θέλουν να ξέρουν ότι απέναντί τους έχουν μία χώρα που έχει συνέπεια και όχι το ένα ή το άλλο κόμμα", ενώ ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, είπε πως οι εταίροι μας δεν ζητάνε έγγραφες δεσμεύσεις.
Δεν διευκρίνησε όμως τι είδους δεσμεύσεις ζητάνε από ποιους ακριβώς και πως.
Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Γιούνκερ
Την πεποίθησή του πως το Eurogroup θα μπορεί να πάρει αποφάσεις για την Ελλάδα στην επόμενη συνάντησή του τη Δευτέρα, εξέφρασε ο πρόεδρος του συμβουλίου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
Προηγουμένως είχε ολοκληρωθεί η τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.
Πάντως ο κ. Γιούνκερ έριξε τη βόμβα του. Σημείωσε ότι οι  υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης "διαπιστώνουν ανάγκη ενισχυμένης επιτήρησης" για την Αθήνα.
Η τρόικα έχει ολοκληρώσει την ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, ανέφερε, χωρίς πάντως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Ωστόσο, αξίζει να επισημανθεί πως παρά τα λεγόμενα Γιούνκερ απόφαση δεν έχει ληφθεί.
Για αυτό και ο Ε. Βενιζέλος μεταβαίνει εσπευσμένα στο Μαξίμου να δει τον Λ. Παπαδήμο. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Κινήσεις για να παραμείνει το ΙΚΑ Θήβας.


Το θέμα της διάλυσης των υπηρεσιών του ΙΚΑ στη Βοιωτία και συγκεκριμένα οι δρομολογούμενες ενέργειες για το κλείσιμο του Υποκαταστήματος της Θήβας, συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θήβας το απόγευμα της Δευτέρας 13 Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του ΕΟΠΥΥ ( Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας) φαίνεται πως σε ότι αφορά το ΙΚΑ, στη Βοιωτία θα παραμείνει ένα Υποκατάστημα και δύο Γραφεία Κοινωνικής Ασφάλισης.
Το γεγονός αυτό ανησύχησε τη Δημοτική Αρχή, φορείς και πολίτες, καθώς μια τέτοια κίνηση θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην περιοχή, αφού το Υποκατάστημα του ΙΚΑ στη Θήβα εξυπηρετεί εκατοντάδες επιχειρήσεις και χιλιάδες ασφαλισμένους και συνταξιούχους από όλο τον Καλλικράτειο Δήμο Θηβαίων (Δ.Ε. Θήβας, Πλαταιών, Θίσβης, Βαγίων), καθώς και από δεκαεπτά (17) χωριά από τους Δήμους Ορχομενού, Αλιάρτου, Τανάγρας και Μάνδρας (Ερυθρές).
Παρόν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν υπάλληλοι του ΙΚΑ Θήβας, ενώ στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης οι Αντιπεριφερειάρχες Βοιωτίας κ.κ. Γιώργος Μουλκιώτης και Κων/νος Μπακομήτρος και πρόεδροι-εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής.
Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε η έκδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας-καταγγελίας από το Δημοτικό Συμβούλιο, τους φορείς και τους συλλόγους, το οποίο να σταλεί στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, το ΙΚΑ και κάθε αρμόδιο φορέα. Παράλληλα εξουσιοδοτήθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων για περαιτέρω ενέργειες (συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό). Ακόμα αποφασίστηκε να συγκροτηθεί Επιτροπή Αγώνα, όχι μόνο για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά για κάθε ζήτημα που προκύπτει και θίγει το Δήμο της Θήβας και τους Δημότες του, ενώ δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν και πιο δυναμικές μορφές κινητοποιήσεων.
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Θηβαίων είπε χαρακτηριστικά :
«Έχουμε “συγχωνεύσεων- συνέχεια…Μετά τη Δ.Ο.Υ., το ΣΕΠΕ, το Τελωνείο, το Νοσοκομείο, τώρα έχουμε να παλέψουμε για να κρατήσουμε το Ι.Κ.Α. Διαβάσαμε ότι επίκεινται συγχωνεύσεις και στα καταστήματα του ΙΚΑ. Για την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας προβλέπεται να διατηρηθεί ένα υποκατάστημα και δύο γραφεία κοινωνικής ασφάλισης. Βλέποντας αυτά και γνωρίζοντας ότι αυτή τη στιγμή στη Βοιωτία υπάρχουν έξι υποκαταστήματα του ΙΚΑ, μπαίνουν “ψήλοι στα αυτιά μας”. Εμείς δεν συμφωνούμε με τις συγχωνεύσεις. Θέλουμε να παραμείνει το ΙΚΑ στην πόλη μας. Δεν πρέπει να φύγει το ΙΚΑ και θα κινηθούμε αναλόγως γι’αυτό».
Διαβάστε Περισσότερα »

Το ημερολόγιο της Κρίσης...Με τον Παύλο Τσίμα τη Δευτέρα στη Λιβαδειά


Το βιβλιοπωλείο ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
σας προσκαλούν
στην παρουσίαση του βιβλίου
του Παύλου Τσίμα

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
Νέα Υόρκη, Σεπτέμβριος 2008-Αθήνα, Οκτώβριος 2011

τη Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012, στις 8 μ.μ.,
στο βιβλιοπωλείο ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ
(Δημάρχου Ι. Ανδρεαδάκη 49, πρώην Πεσ. Μαχητών, Λιβαδειά).

Ο συγγραφέας θα μιλήσει για το βιβλίο του.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ