Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Η Βελγική Le Soir «ξεγυμνώνει» τον ρόλο των Γερμανών στην Ελλάδα

Η Βελγική LE SOIR «ξεγυμνώνει» τον ρόλο των Γερμανών στην Ελλάδα

«Σκάνδαλο από αυτούς που δίνουν μαθήματα».Αυτός είναι ο τίτλος της Γαλλόφωνης εφημερίδας του Βελγίου «Le Soir» που επιτίθεται με αυτό τον τρόπο στη Γερμανία για την συμπεριφορά της προς την Ελλάδα.
Πιο αναλυτικά η εφημερίδα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η παραίτηση του Κρίστιαν Γουλφ θα έπρεπε να προκαλέσει προβληματισμό σε όλους αυτούς που, σήμερα στην Ευρώπη, δίνουν μαθήματα καλής διακυβέρνησης προς όλες τις κατευθύνσεις, και ιδιαίτερα στην Ελλάδα.
Οι Γερμανοί δεν είναι οι μόνοι ιεροκήρυκες. Εδώ και καιρό, η ομάδα του «Τριπλού Α» -με τη Φινλανδία, την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο- πρεσβεύουν την αρετή στην υπόλοιπη ευρωζώνη. Ο αγνός Βορράς απέναντι στον απατεώνα Νότο: δεν απέχουμε και πολύ από την πιο διαστρεβλωμένη καρικατούρα».
Στη συνέχεια η εφημερίδα αναφέρεται στη «δακτυλοδεικτούμενη για τις πρακτικές διαφθοράς» Ελλάδα υπενθυμίζοντας πως το «μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς που ταλαιπώρησε την Αθήνα, τα τελευταία χρόνια, αφορούσε τη Siemens, τον Γερμανό γίγαντα που οι μικρές του κομπίνες κόστισαν τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ στους Έλληνες φορολογούμενους».
Συνεχίζει, θυμίζοντας στους αναγνώστες πως λίγα χρόνια νωρίτερα «οι γερμανικές εταιρείες HDW και Ferrostaal είχαν ανακατευτεί σε ένα άλλο μέγα-σκάνδαλο διαφθοράς, που αφορούσε αυτή τη φορά την αγορά υποβρυχίων».
Όσον αφορά την κατηγορία ότι η Ελλάδα «ζούσε πέρα από τις δυνάμεις της», η εφημερίδα διερωτάται «Που έκανε η Ελλάδα τις αγορές της;». Και αναφέρεται στην κατασκευή του νέου αεροδρομίου της Αθήνας από κοινοπραξία υπό τον έλεγχο της γερμανικής Hochtief Aktiengesselschaft με κόστος 2,25 δισ. ευρώ και στις γερμανικές «χωρίς ενδοιασμούς» εξαγωγές.
«Δεν τίθεται θέμα να δικάσουμε τη Γερμανία. Αλλά να θυμίσουμε γεγονότα που θα κάνουν και τους ίδιους πιο μετριόφρονες» σχολιάζει στη συνέχεια η εφημερίδα. Και θέτει το ερώτημα «Ποιος έδωσε την πρώτη μαχαιριά, το 2003, στο ευρωπαϊκό Σύμφωνο σταθερότητας;».
Ο Ιταλός Πρωθυπουργός έδωσε την απάντηση σε ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο την περασμένη Τετάρτη, όταν δήλωσε πως «για την κρίση του Συμφώνου σταθερότητας, της ανάπτυξης και της περιορισμένης αξιοπιστίας του» ευθύνονται «δύο κεντρικά κράτη, η Γαλλία και η Γερμανία, τα οποία προτίμησαν να ασκήσουν την πολιτική τους επιρροή στα άλλα Κράτη-μέλη με στόχο να τσακίσουν αυτόν τον μηχανισμό του σεβασμού και της εφαρμογής των κανόνων».
Η εφημερίδα σημειώνει στη συνέχεια πως «η Ελλάδα αλλοίωσε ορισμένα στοιχεία» αλλά δεν παραλείπει να επισημάνει πως η Γερμανία ήταν εκείνη που είχε απορρίψει την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να έχει η Eurostat την άδεια να ελέγχει τους εθνικούς λογαριασμούς. Μια πρόταση που η Ελλάδα είχε δεχτεί.
Και προσθέτει: «Πρόσφατα, στις αρχές του 2010, ποιος "φρενάρισε" με όλες του τις δυνάμεις την ταχεία και αποφασιστική αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους που θα είχε απαλλάξει την Ευρώπη από τις ωδίνες της σημερινής κρίσης; Ποιος διατηρεί ένα προκλητικό εμπορικό πλεόνασμα;».
Το άρθρο καταλήγει πως «δεν έχουμε από τη μια πλευρά τους καλούς και από την άλλη τους κακούς».
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόκληση: Η εγκληματικότητα οργιάζει και η ΕΛ.ΑΣ φυλά τον Ν.Παπανδρέου


Πρόκληση: Η εγκληματικότητα οργιάζει και η ΕΛ.ΑΣ φυλά τον Ν.Παπανδρέου
Προσωπική φρουρά με τα χρήματα των ελλήνων φορολογουμένων απολαμβάνει ο κ. Νίκος Παπανδρέου καθώς άνδρες των αρμόδιων υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν επιφορτιστεί με την ασφάλεια του αδελφού του πρώην πρωθυπουργού.

Την ώρα δηλαδή που όλα τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ραγδαία αύξηση της βαριάς εγκληματικότητας σε κάθε συνοικία της πρωτεύουσας και που οργιάζει η χρήση καλάζνικοφ, ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού φυλάσσεται νυχθημερόν από πολυπρόσωπη ομάδα πάνοπλων αστυνομικών.

Αναλυτικά, σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη το οποίο υπογράφει ο υπουργός Χρήστος Παπουτσής και παρουσιάζει το newsbomb.gr «Από το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας, κατόπιν εξέτασης της αναγκαιότητας μέτρων ασφαλείας του εν λόγω προσώπου (σ.σ. Νίκου Παπανδρέου) , διατάχθηκαν σχετικά μέτρα. Σημειώνεται ότι , τα ληφθέντα σε κάθε περίπτωση μέτρα μεταβάλλονται, ανάλογα με τις κάθε φορά διαμορφούμενες συνθήκες ασφαλείας και σύμφωνα με την αξιολόγηση των αρμόδιων Υπηρεσιών μας. Το είδος, ο αριθμός προσωπικού και μέσων που διατίθενται για τα ως άνω μέτρα, λόγω της φύσεως των, είναι απόρρητα και δεν δύναται να δημοσιοποιούνται».
nikos-papandreou-1
nikos-papandreou-2
Διαβάστε Περισσότερα »

«Μην ταπεινώνετε τους Ελληνες - είναι ήρωες»

Πληθαίνουν οι καλλιτέχνες ανά τον κόσμο που εκφράζουν την στήριξη και την συμπαράστασή τους στις δύσκολες οικονομικά στιγμές που περνά η Ελλάδα. Διαβάστε μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές.

Angelina Jolie: Με αφορμή την ταινία που σκηνοθέτησε για τον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας, η Αμερικανίδα ηθοποιός μίλησε για την οικονομική κατάρρευση που χτυπά τις χώρες πριν από τον πόλεμο. «Δεν λέω ότι θα συμβεί σε αυτή την περίπτωση, αλλά ...


είναι ένα θέμα ιδιαίτερα σοβαρό και ευαίσθητο και ο κόσμος πρέπει να δείχνει την προσοχή του σε οποιαδήποτε χώρα περνάει τόσα πολλά και να δείχνει την μεγαλύτερη δυνατή στήριξη».

Andie MacDowell:«Θαυμάζω τον ελληνικό λαό για όσα περνάει. Είστε ήρωες».


Robin Williams:«Η ανθρωπότητα οφείλει να υποκλίνεται στην Ελληνική ιστορία. Μπορεί η οικονομία της χώρας σας να μην πηγαίνει καλά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είστε ανίσχυροι. Τα οικονομικά δεδομένα αλλάζουν συνεχώς για όλους. Αυτό που δεν αλλάζει είναι η κληρονομιά, η ταυτότητά σας. Ο Παρθενώνας δεν φεύγει από την Αθήνα. Είναι ακόμα εκεί για να θυμίζει ότι η πρόοδος και η ακμή μπορούν να επιστρέψουν».

Gwyneth Paltrow:«Ο τόπος αυτός έδωσε αξίες και όρισε ιδανικά. Απέναντι σε μια χώρα που πρόσφερε σημαντικά πράγματα σε ολόκληρη την ανθρωπότητα, οφείλουμε να είμαστε περισσότερο γενναιόδωροι».

Νίκος Αλιάγας: «Το να χτυπάμε τους Ελληνες είναι σαν να χτυπάμε την Ευρώπη. Μην ταπεινώνουμε τους Ελληνες. Η πραγματικότητα της χώρας βρίσκεται πολύ μακριά από αυτό που παίζεται στις Βρυξέλλες. Η αγοραστική δύναμη έχει μειωθεί σημαντικά, η μεσαία τάξη έχει επιβαρυνθεί με φόρους και μας δανείζουν χρήματα με επιτόκια άδικα και κυνικά. Η μεσαία τάξη είναι αυτή που υποφέρει».

Steven Spielberg:«Εχω πολλές ελπίδες πως την Ελλάδα, με την υπέροχη και βαθιά ιστορία της, είτε θα την σώσουν είτε θα σωθεί. Είναι μια επίμονη χώρα με υπέροχους ανθρώπους και είμαι πραγματικά υπερήφανος που έχω καταφέρει να την επισκεφθώ τόσες φορές».

Alexander Payne-σκηνοθέτης: «Το φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης πάντα στήριζε την δουλειά μου σε βάθος χρόνου και είμαι πολύ χαρούμενος που έφεραν την ταινία μου Απόγονοι στην πρεμιέρα και που ήμουν εκεί σε μια τόσο δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα».

Πηγή: Τύπος της Κυριακής
Διαβάστε Περισσότερα »

Με αβγά υποδέχτηκαν τον Παύλο Τσίμα στη Λιβαδειά !


Επεισόδιο σε βάρος του δημοσιογράφου και σχολιαστή του MEGA Παύλος Τσίμα είχαμε  στη Λιβαδειά όταν ομάδα περίπου 30 πολιτών με συνθήματα του τύπου «Το πάθος για χρήμα σε κάνει Παύλο Τσίμα» και ανάλογα πλακάτ, ξεπέρασαν κάποια όρια και άρχισαν να ρίχνουν αβγά, με αποτέλεσμα ο δημοσιογράφος να δεχθεί ένα από αυτά στο πρόσωπο.
Όλα αυτά έξω απο βιβλιοπωλείο της Λιβαδειάς όπου ο δημοσιογράφος επρόκειτο να παρουσιάσει το βιβλίο του «Το ημερολόγιο της κρίσης». Μετά από αυτό η εκδήλωση έγινε κανονικά με αρκετή συμμετοχή στο ακροατήριο και τον διάλογο που ακολούθησε για την κρίση και τα αίτιάτης . Ολοκληρώθηκε στις 10.15 μμ

Αντιληπτό, αλλά εξίσου καταδικαστέο, να υπάρχουν τέτοιες εκδηλώσεις σε βάρος πολιτικών που έχουν κοροϊδέψει εν ψυχρώ τους πολίτες. Αλλά για περιπτώσεις όπως το Π.Τσίμα, αρκεί να αλλάζουμε κανάλι με το κουμπί της τηλεόρασης ή ακόμα καλύτερο να κλείνουμε την τηλεόραση και να ενημερωνόμαστε μόνο από το διαδίκτυο που αποδεδειγμένα έχει 100% καλύτερη πληροφόρηση.

Ο Π.Τσίμας δεν είναι η πιο εξοργιστική περίπτωση δημοσιογράφου του "μεγάλου" καναλιού, άλλωστε...
Ο δημοσιογράφος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953, σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, εργάστηκε για λίγα χρόνια ως δικηγόρος, αλλά από το 1980 εγκατέλειψε τη δικηγορία για τη δημοσιογραφία. Ηταν πολιτικός συντάκτης της εφημερίδας «Ριζοσπάστης» για μια δεκαετία και μετά εργάστηκε στην εφημερίδα ΠΡΩΤΗ.
Από το 1991 γράφει στα «Νέα» και από το 1993 επιμελείται και παρουσιάζει εκπομπές στην τηλεόραση. Τα τελευταία επτά χρόνια παρουσιάζει στο Mega την εκπομπή «Ερευνα»..




Διαβάστε Περισσότερα »

«Αγοράστε Ελληνικά προϊόντα»: Το μήνυμα που κοινοποιεί όλο το Facebook

Το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχει στο facebook μήνυμα το οποίο μας προτρέπει να αγοράζουμε Ελληνικά προϊόντα. 


Έτσι και περισσότεροι χρήστες μοιράζονται αυτή την κοινοποίηση, καθώς η Ελληνική παραγωγή βρίσκεται πιο κρίσιμη στιγμή της νεότερης ιστορίας της χώρας.


Όπως τονίζει η δημοσίευση, ο καθένας από εμάς, αν αλλάξει ελάχιστα τις καταναλωτικές του συνήθειες μπορεί να ενισχύσει σημαντικά την οικονομία μας…


Αναλυτικά η δημοσίευση αναφέρει:





»Αν κάθε Έλληνας καταφέρει μέσα στο 2012 να αγοράσει ελληνικά προϊόντα αξίας 1.000 ευρώ στη θέση ξένων προϊόντων που αγόρασε πέρυσι, τότε θα προστεθεί στην προβληματική ελληνική οικονομία το αστρονομικό ποσό των 12 δισεκατομμυρίων ευρώ.


Ολόκληρο το περιβόητο ΕΣΠΑ που υποτίθεται ότι θα αναζωογονούσε τη χώρα, είναι 18 δισεκατομμύρια για τέσσερα χρόνια.


Στροφή στο ελληνικό τρόφιμο, στο ελληνικό ……ποτό, στροφή στον Έλληνα παραγωγό. Και σιγά-σιγά, στροφή στο ελληνικό ρούχο και το ελληνικό παπούτσι.


ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΕΧΟΥΝ BARCODE ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ 520 η 521


!!! Κοινοποιηστε το!!!»


Για τα προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα, (αλλά και τα εισαγόμενα που υφίστανται κάποια επεξεργασία, τυποποιούνται ή συσκευάζονται στην Ελλάδα, και έχουν Ελληνική προστιθέμενη αξία), τα πρώτα τρία νούμερα στον γραμμικό κώδικα είναι 520 ή 521


Για παράδειγμα:


Αν και το θέμα της παραχώρησης αυτού του κωδικού είναι πολύ περίπλοκο και δεν εξασφαλίζει απόλυτα την ελληνικότητα ενός προϊόντος, το 520 ή 521 είναι το μόνο μέσο αναγνώρισης που διαθέτουμε.


Εάν δεν υπάρχει ο κωδικός 520 ή 521, το προϊόν, σχεδόν πάντα, δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα. 


Πιο συγκεκριμένα, εάν το προϊόν δεν έχει τους κωδικούς 520 ή 521 σε ποσοστό πιθανότητας 98% δεν είναι Ελληνικό. Αν τους έχει, σε ποσοστό πιθανότητας 95%, είναι ελληνικό».
Διαβάστε Περισσότερα »

Ρέϊντζερς, όπως ΑΕΚ


Ρέϊντζερς, όπως ΑΕΚΡίχνοντας μια ματιά στον ποδοσφαιρικό χάρτη μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι πέραν της ΑΕΚ, αρκετά κλαμπ λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και της κακής εσωτερικής διαχείρησης οδηγούνται στο χείλος του γκρεμού.
Μια χαρακτηριστική περίπτωση, η οποία έχει βέβαια κάποιες διαφορές με αυτή της «Ένωσης», είναι και η Glasgow Rangers η οποία εδώ και λίγες μέρες έχει καταθέσει αίτηση για την υπαγωγή της σε καθεστώς οικονομικής εκκαθάρισης. Παράλληλα, ο ιστορικός σύλλογος της Γλασκώβης απειλείται με αφαίρεση έως και 10 βαθμών από το πρωτάθλημα (στην Ελλάδα προβλέπεται μόνο υποβιβασμός σε χαμηλότερη κατηγορία) ενώ εκκρεμεί και δικαστική απόφαση καθώς οι «Teddy Bears» (το παρατσούκλι της ομάδας) εμπλέκονται σε υπόθεση φοροδιαφυγής και απειλούνται με τιμωρία ύψους 49 εκατ. λιρών. Εν ολίγοις, παρατηρούμε ότι το τελευταίο διάστημα κλονίζεται το όνομα αρκετών ιστορικών συλλόγων και όπως όλα δείχνουν τα επόμενα «θύματα» της οικονομικής κρίσης δεν θ'αργήσουν να εμφανιστούν.
απο  Δημήτρης Σκαρτσιούνης
 aekvoice.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς να αποσπάτε την προσοχή του αντιπάλου

Πώς να αποσπάτε την προσοψή του αντιπάλου







Διαβάστε Περισσότερα »

"Η σίτιση των φοιτητών περικόπτεται, δεν καταργείται"

Η σίτιση των φοιτητών σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ περικόπτεται, στο πλαίσιο των μειώσεων που προβλέπονται στον προϋπολογισμό όλων των υπουργείων ξεκαθαρίζει το υπουργείο Παιδείας, διαψεύδοντας δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για κατάργηση. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή...




του, το υπουργείο Παιδείας αναφέρει: «Σχετικά με δημοσιεύματα του Τύπου που αναφέρουν ότι καταργείται η σίτιση των φοιτητών, με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων διευκρινίζουμε ότι: Η σίτιση των φοιτητών δεν καταργείται.

Πρόκειται για μια μείωση -περίπου 10%- του συγκεκριμένου κωδικού Πανεπιστημίων και ΤΕΙ που αφορά στη σίτιση, που επήλθε μετά την τελευταία αλλαγή του προϋπολογισμού και αφορά μειώσεις προϋπολογισμών στο σύνολο των υπουργείων».

Εν τω μεταξύ, έκτακτη Σύνοδο αναμένεται να πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα οι πρυτάνεις στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στο Λαύριο.

Επί τάπητος θα τεθούν οι εξελίξεις σχετικά με την πορεία υλοποίησης του νόμου για τα Πανεπιστήμια, μετά την αναβολή των εκλογών σε τέσσερα Ιδρύματα, λόγω των κινητοποιήσεων φοιτητών και καθηγητών, καθώς και τα τελευταία γεγονότα στην Νομική.

Διαβάστε Περισσότερα »

Παππούς εφιάλτης για ανήλικο παιδί στην Εύβοια!


 
 
Σοκ προκάλεσε στην κλειστή κοινωνία ενός χωριού στην Εύβοια η αποκάλυψη ότι ένας γέροντας ασελγούσε επί χρόνια σε βάρος ενός ανήλικου στενού συγγενούς του! Ο ηλικιωμένος σάτυρος εκμεταλλευόταν την συγγενική τους σχέση για να ικανοποιεί τις αρρωστημένες ορέξεις του.

Ο εφιάλτης που περνούσε το άτυχο αγόρι ήρθε στο φως όταν ξεπέρασε τους φόβους για το πώς θα αντιδράσει η οικογένειά του και αποφάσισε να διηγηθεί στην μητέρα του όσα υπέφερε στα χέρια του 79χρονου συγγενούς του. Η μητέρα ζήτησε την συμπαράσταση του αδελφού της και μαζί με το παιδάκι κατέφυγαν στην Αστυνομία.

Οι άνδρες της Ασφάλειας Χαλκίδας που ανέλαβαν την έρευνα πήραν κατάθεση από το ανήλικο αγόρι και παρήγγειλαν την εξέτασή του από ιατροδικαστή, για να εξακριβωθεί αν ο αδίστακτος παππούς το είχε  βιάσει. Ταυτόχρονα, πέρασαν χειροπέδες στον 79χρονο που κρατείται και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Χαλκίδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

11 γιατροί-Ολυμπιονίκες των συνταγών παραπέμπονται στο πειθαρχικό

11 γιατροί-Ολυμπιονίκες των συνταγογραφήσεων παραπέμπονται στο πειθαρχικό

Έντεκα γιατροί «ολυμπιονίκες», σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, στη συνταγογράφηση φαρμάκων παραπέμπονται σε πειθαρχικό έλεγχο. Οι συγκεκριμένοι γιατροί παρέβησαν τους κανόνες του κώδικα της συνταγογράφησης και σύμφωνα με τα στοιχεία χορηγούσαν περισσότερες από 500 συνταγές ο καθένας. Όπως είπε ο υπουργός, «θα τηρηθεί η νομιμότητα. Κανένας γιατρός δεν είναι εκτός ελέγχου» και θα εφαρμοστούν οι κυρώσεις που προβλέπονται από το νόμο.
Ο κ. Λοβέρδος απηύθυνε παράλληλα πρόσκληση στους γιατρούς για συνεργασία ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των υπερ-συνταγογραφήσεων, οι οποίες στοιχίζουν στο ελληνικό Δημόσιο 1 δισ. ευρώ. «Τόσο κοστίζουν τα φάρμακα που πετούν τα νοικοκυριά», είπε ο κ. Λοβεδος, ο οποίος εμφανίστηκε αποφασισμένος να μην «κάνει πίσω», παρά τις αντιδράσεις των γιατρών όσο αφορά το θέμα. Προειδοποίησε, μάλιστα, τους γιατρούς ότι θα ανακαλέσει το μέτρο της ελεύθερης συνταγογράφησης αν συνεχιστεί η υπερ-συνταγογράφηση.
Σχολιάζοντας τις ενέργειες των ιατρικών συλλόγων για τη συνταγογράφηση φαρμάκων με τη δραστική ουσία και την αύξηση χρήσης γενόσημων φαρμάκων, έκανε λόγο για κινήσεις εντυπωσιασμού που απέχουν από την ουσία του προβλήματος.
«Τα γενόσημα εφαρμόζονται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες», ανέφερε ο υπουργός υπογραμμίζοντας ότι στόχος είναι το 50% των σκευασμάτων που χορηγούνται στην Ελλάδα να είναι γενόσημα (σήμερα είναι 18,5%). Όπως είπε ο κ. Λοβέρδος, στη Γερμανία έχει τεθεί στόχος για συνταγογράφηση γενοσήμων σε ποσοστό πάνω από 50% και στο Ηνωμένο Βασίλειο ο στόχος είναι το 80%.
Ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε τη συνταγογράφηση με δραστική ουσία ως ακραίο μέτρο, το οποίο θα εφαρμοστεί στην περίπτωση που δεν υπάρξει εξορθολογισμός στον όγκο των συνταγών που χορηγούνται.
Επιπλέον, ανακοίνωσε τη διενέργεια δωρεάν εξετάσεων και το απόγευμα από γιατρούς του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, οι ασφαλισμένοι δεν θα καταβάλουν αμοιβή στον γιατρό, ο οποίος θα εισπράττει 10 ευρώ ανά επίσκεψη από τον ΕΟΠΥΥ.
Όλα τα παραπάνω προβλέπονται στο πολυνομοσχεδιο του υπουργείου Υγείας, το οποίο κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή με τη διαδικασία του επείγοντος. Όπως είπε ο υπουργός, αναμένεται από την 1η Μαρτίου με την ψήφισή του, όλες οι προωθούμενες ρυθμίσεις να γίνουν νόμος του κράτους.
Αναφερόμενος, τέλος, στο θέμα που είχε προκύψει για τη μετάβαση και μεταμόσχευση λεπτού εντέρου στο Great Ormond Street Hospital for Children, του 4 μηνών βρέφους, λόγω καθυστέρησης κατάθεσης του απαιτούμενου χρηματικού ποσού από το Ταμείο Προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας (ΤΠΕΤ), είπε ότι το ταμείο θα έπρεπε να ασχοληθεί περισσότερο και να μη μείνει στη γραφειοκρατικά ζητήματα.
«Αν έκαναν το χρέος τους, δεν θα χρειαζόταν η δημοσιότητα. Πρέπει να κάνουμε θέμα μας το θέμα του άλλου», είπε ο κ. Λοβέρδος.
Τέλος, ο υφυπουργος Υγείας, Μάρκος Μπόλαρης, αναφερόμενος στην απογραφή των δικαιούχων των προνοιακών επιδομάτων που ξεκίνησε την 1η Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται στις 16 Μαρτίου, είπε ότι έως σήμερα έχουν απογραφεί 85.000 δικαιούχοι. Έκανε λόγο για έλλειψη συντονισμού σε ορισμένους δήμους όπου έχουν παρουσιαστεί προβλήματα και ξεκαθάρισε ότι «δεν θα μείνει κανείς χωρίς να απογραφεί και κανείς που δικαιούται το προνοιακό επίδομα δεν θα το στερηθεί».
Διαβάστε Περισσότερα »

Στις 10 Μαρτίου στο Ελληνικό ο τελικός


Στο κλειστό του Ελληνικού στις 10 Μαρτίου θα διεξαχθεί ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ, μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

Η ώρα έναρξης του τελικού ορίστηκε στις 18:30 και ο αριθμός των οπαδών των δυο ομάδων που θα δώσει το “παρών” στις εξέδρες του κλειστού, θα αποφασιστεί μέσω της σύσκεψης των μέτρων ασφαλείας που θα πραγματοποιηθεί πριν την αναμέτρηση.

Σε αυτή θα πάρουν μέρος οι εκπρόσωποι των δυο ομάδων, η ΕΟΚ, η ΔΕΑΒ και οι εκπρόσωποι της αστυνομίας. Όλα δείχνουν πως ο αριθμός των φιλάθλων που θα έχει κάθε πλευρά, δε θα ξεπεράσει τα 900 εισιτήρια.

Να θυμίσουμε πως ο Ολυμπιακός έφτασε στον τελικό, αποκλείοντας τον ΠΑΟΚ στα ημιτελικά, ενώ ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε το εμπόδιο της Καβάλας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κλοπή στην Ελλάδα: Η πιο επίκαιρη ατάκα από παλιά ελληνική ταινία (video)



Πρόκειται σίγουρα για την πιο επίκαιρη ατάκα από παλιά ταινία του ελληνικού κινηματογράφου.


Ο Νίκος Σταυρίδης στην ταινία "Οι παπατζήδες" εξηγεί τις ποινές που θα σου επιβληθούν αν κάνει ςκλοπή στην Ελλάδα.

 Η ταινία είναι γυρισμένη το 1957 αλλά μοιάζει σαν να γυρίστηκε χθες.

 Δείτε τη σκηνή, σας θυμίζει κάτι:
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΝΕ: Να γίνει ο εμβολιασμός των φαντάρων εδώ και τώρα!

Καταγγελίες για τις συνθήκες που επικρατούν σε πολλά στρατόπεδα έκανε η ΚΝΕ.

ΚΝΕ: Να γίνει ο εμβολιασμός των φαντάρων εδώ και τώρα!
Σύμφωνα με τη νεολαία του ΚΚΕ, μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει τα εμβόλια σε φαντάρους διάφορων στρατοπέδων, που έχουν καταταγεί στις αρχές Φλεβάρη. Την ίδια ώρα, στα στρατόπεδα υπάρχουν ελλιπείς ιατρικές υποδομές και παμπάλαιες εγκαταστάσεις, που στοιβάζονται κατά εκατοντάδες φαντάροι, χωρίς θέρμανση, σε πολλές περιπτώσεις.
«Η αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης-τρόϊκας-ΕΕ που πετσοκόβει ό,τι δικαιώματα έχουν απομείνει στο λαό και τα παιδιά του, επεκτείνεται και μέσα στα στρατόπεδα» τονίζει η ΚΝΕ, επισημαίνοντας ότι την ίδια ώρα, το κράτος δαπανά δισεκατομμύρια για «ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς, για να συμμετέχει με το στρατό του σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους, σε κοινές ασκήσεις με τους Αμερικάνους- Ισραηλινούς, σε ασκήσεις καταστολής διαδηλώσεων».
«Καλούμε τους φαντάρους και τις οικογένειές τους να μην συμβιβαστούν με αυτή την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση για την υγεία τους. Μέσα και έξω από τα στρατόπεδα, να διεκδικήσουν να γίνει ο εμβολιασμός τους εδώ και τώρα! Να διεκδικήσουν συνθήκες υγιεινής διαβίωσης, ασφαλούς δημόσιας δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νοσηλείας», καταλήγει η ανακοίνωση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτο ! Τρώμε ανθρώπινες τρίχες , φτερά κότας , πάπιας και κέρατα αγελάδων




Αν διαβάσετε τα συστατικά στην ετικέτα κάποιας ζύμης , πιθανόν να βρήτε ένα συστατικό που αναφέρετε εκεί, ως L-κυστεΐνη. Αυτό είναι ένα αμινοξύ που προστίθενται σε πολλά ψημένα αγαθά ως βελτιωτικό ζύμης , προκειμένου να επιταχύνει τη βιομηχανική επεξεργασία.


Η L-κυστεΐνη είναι μια η οποία αποτελεί δομικό συστατικό των μαλλιών. Τι θα λέγατε αν το γλυκό ή πίτσα ή το ψωμί που τρώτε περιέχει... τρίχες ... κι όμως αυτό ήδη συμβαίνει. Το ίδιο αμινοξύ μπορεί να εξαχθεί και από άλλες πηγές, όπως το φτέρωμα των πτηνών , τα κέρατα αγελάδων ή από το πετρέλαιο. Μεγάλη "βιομηχανική" δραστηριότητα της τρίχας (sic) αναπτύσετε στην Κίνα , οι οποίοι προσφέρουν - έναντι αμοιβής ή έστω και ακούσια - τα μαλλιά τους ως συμπληρωματικό στη βιομηχανία τροφίμων.

Στις 18 Οκτωβρίου 2000 η Ursula Schleicher υπέβαλε γραπτή ερώτηση στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για την παραγωγή και κατανάλωση L-κυστεΐνης από ανθρώπινα μαλλιά :

Η L-κυστεΐνη είναι ένα αμινοξύ το οποίο χρησιμοποιείται για την παρασκευή διαφόρων καλλυντικών προϊόντων. Η L-κυστεΐνη παράγεται με πολλούς τρόπους: μέσω ζύμωσης στη Γερμανία, μέσω σύνθεσης και βιομετατροπής στην Ιαπωνία, από πούπουλα κοτόπουλων στη Γαλλία και μέσω υδρόλυσης ανθρώπινων μαλλιών στην Κίνα. Η L-κυστεΐνη που παράγεται από ανθρώπινα μαλλιά είναι η πιο συμφέρουσα από οικονομική άποψη.

Το παράρτημα ΙΙ της οδηγίας για τα καλλυντικά προϊόντα (76/768/ΕΟΚ) περιλαμβάνει κατάλογο των ουσιών που δεν πρέπει να περιέχονται στα καλλυντικά προϊόντα, μεταξύ των οποίων και το νούμερο 416: κύτταρα, ιστοί ή προϊόντα ανθρώπινης προέλευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχω στη διάθεσή μου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σκοπεύει, μέσω της χορήγησης άδειας κατ' εξαίρεση, να επιτρέψει την παραγωγή L-κυστεΐνης από ανθρώπινα μαλλιά.

1. Έχει συνεκτιμήσει η Επιτροπή κατά την εξέταση της εν λόγω άδειας, εκτός από τις επιστημονικές και τις δεοντολογικές πτυχές του θέματος;

2. Είναι η Επιτροπή πληροφορημένη σχετικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες συλλέγονται τα ανθρώπινα μαλλιά στη Κίνα;

3. Εξετάζεται το ενδεχόμενο παραγωγής L-κυστεΐνης από ανθρώπινα μαλλιά στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα ή υπάρχει η πρόθεση να εισάγεται από την Κίνα η L-κυστεΐνη που παράγεται κατ' αυτόν τον τρόπο;

Η απάντηση του κ. Liikanen εξ ονόματος της Επιτροπής του ευρωπαϊκού κοιοβουλίου :

Η χρήση αμινοξέων από ανθρώπινα μαλλιά ως συστατικών καλλυντικών προϊόντων απαγορεύθηκε από την οδηγία 95/34/ΕΚ της Επιτροπής της 10ης Ιουλίου 1995 για την προσαρμογή στην τεχνική πρόοδο των παραρτημάτων II, III, VI και VII της οδηγίας 76/768/ΕΟΚ του Συμβουλίου περί προσεγγίσεως των νομοθεσιών των κρατών μελών των αναφερομένων στα καλλυντικά προϊόντα γιατί μπορεί να μεταδώσουν την νόσο των Creutzfeldt-Jakob, την ανθρώπινη σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια, καθώς και ορισμένες ιώσεις. Με τη γνωμοδότηση που ενέκρινε στις 28 Ιουνίου 2000, η Επιστημονική Επιτροπή για τα Καλλυντικά Προϊόντα και τα μη Εδώδιμα Προϊόντα (ΕΕΚΠΜΕΠ) πρότεινε την τροποποίηση της καταχώρησης 416 του παραρτήματος II της οδηγίας 76/768/ΕΟΚ, ώστε να επιτρέπεται η χρήση αμινοξέων από υδρόλυση ανθρώπινων μαλλιών. Η αξιολόγηση της ασφάλειας βασίζεται σε σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα και έχει ληφθεί υπόψη ο ενδεχόμενος κίνδυνος μετάδοσης της νόσου Creutzfeldt-Jakob, της ανθρώπινης σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας, καθώς και ορισμένων ιώσεων από τη χρήση ανθρώπινων μαλλιών για την παραγωγή αμινοξέων.

Κατά συνέπεια, η Επιτροπή εξετάζει το ενδεχόμενο τροποποίησης, με την έγκριση οδηγίας της Επιτροπής για την προσαρμογή στην τεχνική πρόοδο της καταχώρησης 416 του παραρτήματος ΙΙ της οδηγίας 76/768/ΕΟΚ ως εξής:
416. Κύτταρα, ιστοί ή προϊόντα ανθρώπινης προέλευσης. Ωστόσο, τα αμινοξέα που προέρχονται από υδρόλυση ανθρώπινων μαλλιών μπορούν να χρησιμοποιούνται υπό την προϋπόθεση ότι εφαρμόστηκε η ακόλουθη μέθοδος και πιστοποιήθηκε από τον κατασκευαστή: Υδρόλυση με HCl (> 20 % σε όλη τη διαδικασία) για τουλάχιστον 6 ώρες σε 100° C.
Πρέπει να τονιστεί ότι η οδηγία 76/768/ΕΟΚ έχει ως στόχο να εξασφαλίσει την ελεύθερη κυκλοφορία καλλυντικών προϊόντων στην Κοινότητα, διαφυλάσσοντας παράλληλα τη δημόσια υγεία.

Όσον αφορά τις συνθήκες υπό τις οποίες συλλέγονται τα ανθρώπινα μαλλιά στη Κίνα, η Επιτροπή πληροφορήθηκε ότι η μόνη οικονομική πηγή ανθρώπινων μαλλιών για την παραγωγή αμινοξέων είναι τα κομμωτήρια. Όσον αφορά την παραγωγή L-κυστεΐνης από ανθρώπινα μαλλιά, η Επιτροπή δεν γνωρίζει καμία εταιρεία που προτίθεται να εφαρμόσει αυτή τη μέθοδο παρασκευής στην Κοινότητα.

Διαβάζουμε όμως στην Οδηγία 2010/69/EE της Επιτροπής, της 22ας Οκτωβρίου 2010 να αλλάζουν κάποια δεδομένα :

Η EFSA αξιολόγησε τις πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια της χρήσης της L-κυστεΐνης (E 920) σε ορισμένα τρόφιμα που προορίζονται για βρέφη και νήπια. Η EFSA συμπέρανε, στη γνώμη που εξέδωσε στις 26 Σεπτεμβρίου 2006 [13], ότι η προτεινόμενη χρήση της σε μεταποιημένες τροφές με βάση τα δημητριακά (ιδίως βρεφικά μπισκότα) για βρέφη και νήπια δεν προκαλεί ανησυχία ως προς την ασφάλεια. Τα μπισκότα για βρέφη και νήπια απαιτείται να έχουν κατάλληλη σύσταση, συμπεριλαμβανομένης της ελεγχόμενης περιεκτικότητας σε σάκχαρα και λιπαρά. Ωστόσο, τα μπισκότα με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά είναι περισσότερο εύθρυπτα και ενέχουν συναφή κίνδυνο πνιγμού και ασφυξίας, εάν σπάσουν μέσα στο στόμα του παιδιού. Η L-κυστεΐνη λειτουργεί ως βελτιωτικό ζύμης για να ελέγχεται η υφή του τελικού προϊόντος. Συνεπώς, είναι σκόπιμο να εγκριθεί η χρήση της L-κυστεΐνης σε μπισκότα για βρέφη και νήπια σε επίπεδο ΕΕ.

Γνωρίζουμε ότι οποιαδήποτε υδρογονωμένη πρωτεΐνη, όπως η υδρογονωμένη ζελατίνη περιέχει μια ορισμένη ποσότητα ακατέργαστου γλουταμινικού οξέος(MSG), ασπαραγινικό οξύ και μια ποσότητα L-κυστείνη, όλες αυτές αναγνωρίζονται ως νευροτοξικές από τους νευρολόγους.

Το τι εννοούν "νευροτοξικές" νομίζω είναι εύκολο να το μάθει κανείς ...

Άφοβα λοιπόν μπρούμε να φάμε "τρίχες", "κέρατα" και υποπροΙόντα "πετρελαίου" ... Σε λίγο θα μας ταϊζουν και απόβλητα ... επεξεργαζμένα βεβαίως -βεβαίως !
hamaileon

Διαβάστε Περισσότερα »

Εντός του 2013 το φυσικό αέριο στη Λιβαδειά



Την προηγούμενη Πέμπτη ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Νικόλαος Παπαγγελής είχε συνάντηση με εκπροσώπους της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) Α.Ε., όπου και ενημερώθηκε σχετικά με την πορεία της προκήρυξης διεθνών διαγωνισμών για την ανάδειξη στρατηγικών επενδυτών, οι οποίοι σε συνεργασία με τη ΔΕΠΑ θα προχωρήσουν στην ίδρυση τριών νέων Εταιρειών Παροχής Φυσικού Αερίου (ΕΠΑ) στις περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Σύμφωνα με τη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου η διαδικασία των διαγωνισμών και η ίδρυση των τριών ΕΠΑ προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2012, ενώ έχουν ήδη κατασκευαστεί δίκτυα διανομής φυσικού αερίου στις τρεις Περιφέρειες, τα οποία παρέχουν τη δυνατότητα άμεσης σύνδεσης οικιακών, εμπορικών και βιομηχανικών καταναλωτών.
Ως εκ τούτου από τις αρχές του 2013 οι περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που θα διαθέτουν ενεργοποιημένα δίκτυα φυσικού αερίου θα είναι αρχικά η Λιβαδειά, η Θήβα, τα Οινόφυτα / Σχηματάρι, η Λαμία και η Χαλκίδα.
Η ίδρυση και η λειτουργία της ΕΠΑ Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας, αποτελεί μια πολύ σημαντική επένδυση στην περιοχή, αφού εκτός από τον μεγάλο αριθμό νέων θέσεων εργασίας που θα δημιουργήσει, θα συνεισφέρει στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των βιομηχανικών και εμπορικών επιχειρήσεων, στη μείωση του οικογενειακού προϋπολογισμού και στη μεγαλύτερη προστασία του περιβάλλοντος.
Για την πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών, ο Δήμος Λεβαδέων θα πραγματοποιήσει εντός του επόμενου μήνα σχετική ημερίδα για την πορεία του έργου παροχής φυσικού αερίου στη Λιβαδειά.
 siriosfm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ελλάδα - Αργεντινή: χρεοκοπία και απάτη

Η εικόνα της Ελλάδας σήμερα «είναι ακριβώς αυτό που αντιμετώπισε η Αργεντινή το 2001. Αν η Ευρώπη δεν καταφέρει να διδαχθεί από την εμπειρία της Αργεντινής, οι παραλληλισμοί με την Ελλάδα ίσως καταλήξουν να αφορούν και μία χρηματοπιστωτική κατάρρευση». Αυτό έγραψε, μεταξύ άλλων, αυτές τις μέρες ο....





Μοχάμεντ Ελ Εριάν, ο διαχειριστής του μεγαλύτερου επενδυτικού κεφαλαίου στον κόσμο (PIMCO). Κατά τη γνώμη του η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα θυμίζει υπερβολικά την Αργεντινή του 2001.

Οι συνεχείς απειλές του Βενιζέλου, του Παπαδήμου και... δημοσιογράφων ότι, αν η Ελλάδα αρνηθεί τον δρόμο των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων, τότε θα καταρρεύσει όπως η Αργεντινή έχει ο πιο ψευδής και γελοίος εκβιασμός ώστε να πειστούν οι Έλληνες ότι ο δρόμος της υποταγής στους δανειστές, ακόμη και με εκπτώσεις στη δημοκρατία, είναι ο μοναδικός.

Αποσιωπούν, όμως, όλοι αυτοί ότι η Αργεντινή κατέρρευσε εν μέσω της απόπειρας «προσαρμογής» της οικονομίας της στις επιταγές του ΔΝΤ και των δανειστών της και, όπως υπενθυμίζει ο Ελ Εριάν, ενώ παρακαλούσε τους δανειστές της για «άλλη μία δόση».

Ακόμη χειρότερα, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το δικό της... PSI, η συμφωνημένη με τους δανειστές αναδιάρθρωση του χρέους, προκειμένου να το μειώσει μόλις κατά... 20%. Ούτε στάση πληρωμών είχε κηρύξει ούτε το νόμισμά της είχε ακόμη αποσυνδέσει από τη σταθερή ισοτιμία του με το δολάριο και την υποτίμησή του ούτε τη μονομερή διαγραφή χρέους της κατά 75% είχε αρχίσει.

Αυτά συνέβησαν μετά την κατάρρευση, την οποία υπέστη ευρισκόμενη υπό την πιο σκληρή επιτροπεία, με το ΔΝΤ στη χώρα και απολύτως κυρίαρχο. Και όχι μόνο συνέβησαν μετά, αλλά αποτέλεσαν την απαρχή της θεαματικής ανάκαμψης της οικονομίας της.

Όπως επισημαίνει ο Ελ Εριάν, τον Αύγουστο του 2001 «η χώρα ικέτευε ξανά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για περισσότερα χρήματα ώστε να αποφευχθεί η πτώχευση. Οι αρχές ήταν διατεθειμένες να μπουν σε ακόμη μία διαδικασία δεσμεύσεων γνωρίζοντας πως συστηματικά υπόσχονταν πολλά και έφερναν σε πέρας λίγα και πως η χώρα είχε αποτύχει να σημειώσει πρόοδο σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη, την τελματωμένη ανταγωνιστικότητα και τον περιορισμό της αύξησης του χρέους».

Και οι πολίτες της Αργεντινής;

«Όπως είναι λογικό, οι πολίτες της Αργεντινής αγανακτούσαν ολοένα και περισσότερο με όλους, χωρίς να νοιάζονται για το αν πρόκειται για ιδιώτες πιστωτές ή για την κυβέρνηση. Είχαν χάσει την εμπιστοσύνη τους σε μία προσέγγιση που συνέχιζε να θεωρεί πως η λιτότητα είναι το τίμημα της σταθερότητας ακόμη και αν κάθε άλλος οικονομικός δείκτης είχε πάρει την κατιούσα στο ενδιάμεσο, με χλωμή την πιθανότητα ενός καλύτερου μέλλοντος».

Όμως η χώρα αυτή ήταν ενταγμένη και σε μια οικονομική και πολιτική ένωση, τη Mercosur:

«Μετά ήταν οι γείτονες της Αργεντινής, κυρίως τα άλλα μέλη της Mercosur, της οικονομικο-πολιτικής συμφωνίας των χωρών της περιοχής, που φοβούνταν το κύμα της μετάδοσης. Έχοντας εμπειρία των τεχνικών εξαρθρώσεων στις χρηματοπιστωτικές αγορές, προειδοποιούσαν την Αργεντινή να συμμορφωθεί ενώ παράλληλα ενδυνάμωναν τις άμυνές τους σε περίπτωση που αποτύγχανε. Εν τω μεταξύ η Αργεντινή παραπονιόταν πως οι πολιτικές των άλλων χωρών της Mercosur μεγέθυναν τις οικονομικές προκλήσεις που αντιμετώπιζε η χώρα».

Εν μέσω της διαμάχης μεταξύ της κυβέρνησης της Αργεντινής και του ΔΝΤ για το ποιος ήταν υπεύθυνος για τη διάλυση της οικονομίας, όταν τελικά το ΔΝΤ αποφάσισε να εκταμιεύσει τη δόση, μετά την έγκριση ενός νέου πακέτου λιτότητας από την κυβέρνηση, οι Αργεντινοί άρχισαν να αποσύρουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες και η οικονομία κατέρρευσε.



Η παραδοχή του Καβάγιο

Μερικούς μήνες νωρίτερα, τον Μάρτιο του 2001, στο Μπουένος Άιρες ο κόσμος διαδήλωνε για την 25η επέτειο της στρατιωτικής χούντας, ενώ το ΔΝΤ βρισκόταν ήδη στον δεύτερο χρόνο της παρουσίας του στην Αργεντινή. Ο παραλληλισμός μεταξύ χούντας και κυριαρχίας του ΔΝΤ στη χώρα ήταν κυρίαρχος. Το αποτέλεσμα της παρέμβασής του ήταν η εκτίναξη της ανεργίας στο 16% και η καταβύθιση του λαϊκού εισοδήματος κατά 20% - 30%, με εσωτερική αγορά στο όριο του θανάτου, εκτίναξη της ύφεσης και του χρέους.

Είναι εντυπωσιακή η επισήμανση, αυτές τις μέρες, του οικονομολόγου Uri Dadush ότι, όταν πτώχευσε η Αργεντινή, είχε ύφεση 14,7% (όση έχει ήδη εμφανίσει σωρευτικά τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα, η οποία με τα νέα μέτρα λιτότητας θα ξεπεράσει το επίπεδο εκείνο της Αργεντινής, με κίνδυνο να φτάσει το 20%. Μάλιστα το πρακτορείο Reuters σε ανάλυσή του επισημαίνει ότι η πέμπτη συνεχιζόμενη χρονιά ύφεσης που διανύει η Ελλάδα ίσως είναι ένα από τα χειρότερα ρεκόρ βαθιάς ύφεσης της σύγχρονης Ιστορίας.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι, τον Αύγουστο του 2011, ο υπουργός Οικονομικών και βασικός υπεύθυνος της κατάρρευσης της Αργεντινής Ντομίνγκο Καβάγιο θεωρούσε ότι η Ελλάδα βρισκόταν ήδη σε χειρότερη κατάσταση από εκείνη της χώρας του όταν έπεσε με το κεφάλι στον γκρεμό...

Για να κατανοήσουμε καλύτερα το μέγεθος της καταστροφής, ας συγκρίνουμε επιπλέον το 16% της ανεργίας της Αργεντινής όταν χρεοκόπησε με το σημερινό 20% της Ελλάδας (συγκρινόμενο μάλιστα με το 7,7% του 2008).

Τότε, λοιπόν, τον Μάρτιο του 2001, αναλαμβάνει την οικονομία ο Καβάγιο. Πρόκειται για τον άνθρωπο που ακόμη και σήμερα επιφανείς εκβιαστές, άσχετοι ή αφελείς πολιτικοί και δημοσιογράφοι... επικαλούνται προκειμένου να στηρίξουν την επιλογή της τρόικας ή για να τρομοκρατήσουν για τις συνέπειες της χρεοκοπίας αν δεν είμαστε πειθήνιοι στις επιλογές δανειστών και επιτηρητών. Ο Καβάγιο λοιπόν ανέλαβε να σώσει την Αργεντινή από τη χρεοκοπία.



Το αργεντίνικο PSI

Η πρώτη του κίνηση ήταν η διαπραγμάτευση με τις δανείστριες τράπεζες για «κούρεμα» (PSI...) των χρεών κατά 20% με εθελοντική ανταλλαγή ομολόγων. Όπως σήμερα η Ελλάδα. Δεδομένου ότι η Αργεντινή είχε κλειδώσει την ισοτιμία του πέσο με το δολάριο – όπως η Ελλάδα βρίσκεται προσδεδεμένη με το ευρώ – διακηρύσσει ως κύριο στόχο του τη μη εγκατάλειψη της σταθερής ισοτιμίας.

Λίγο πριν εφαρμοστεί η πρώτη φάση του PSI, ο Καβάγιο ανακοινώνει ένα πρωτοφανές πρόγραμμα λιτότητας, φοροεπιδρομής και περικοπών, ανάλογο με το μεσοπρόθεσμο, αλλά και το τελευταίο νομοσχέδιο Βενιζέλου. Ο στόχος ήταν ο ίδιος ακριβώς με αυτόν που επικαλείται διαρκώς ο Λουκάς Παπαδήμος: «μηδενικό πρωτογενές έλλειμμα» και, πολύ σύντομα, «πρωτογενές πλεόνασμα».

Το πολιτικό δίλημμα ήταν: «Λιτότητα ή κατάρρευση». Όπως ακριβώς σήμερα στην Ελλάδα.

Καθώς είχε ήδη επιτευχθεί απόλυτη επιτυχία στην πρώτη φάση του αργεντίνικου (PSI), ο Καβάγιο δήλωνε: «Νικήσαμε όλους εκείνους που στοιχημάτιζαν εναντίον της Αργεντινής. Λύσαμε τις πιο επείγουσες ανάγκες μας και τώρα προχωρούμε μπροστά για το πιο σημαντικό: ανάπτυξη στην οικονομία της Αργεντινής» (The New York Times, 5.6.01).

Τι, θεωρητικά, είχε επιτευχθεί με την ανταλλαγή και την επιμήκυνση της διάρκειας του χρέους μέσω του δικού τους PSI; Αυτό που υπόσχεται η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου και ο Ευάγγελος Βενιζέλος: είχαν χαλαρώσει οι πιεστικές απαιτήσεις πληρωμής τοκοχρεολυσίων και τα πλεονάσματα – που θα επιτύγχανε ο Καβάγιο και υπόσχονται οι Παπαδήμος και Βενιζέλος με τη λιτότητα – θα χρηματοδοτούσαν την... ανάπτυξη, την οποία υπόσχονται σήμερα οι δικοί μας, με τη συνδρομή και του Σαμαρά, ο οποίος την έχει μετατρέψει σε... σημαία.



Το ελληνικό PSI

Τα παραπάνω συνέβησαν στην Αργεντινή, με το εθελοντικό «κούρεμα» να πηγαίνει καλά, αλλά με την οικονομία να καταρρέει. Μπορούμε όμως να φανταστούμε τι μπορεί να συμβεί σε μια Ελλάδα η οποία θα είναι το... θύμα της δικής της ανταλλαγής ομολόγων;

Γιατί το θύμα; Διότι το ελληνικό PSI είναι έτσι προγραμματισμένο, μέχρι στιγμής, ώστε να περιλάβει κυρίως ομόλογα που βρίσκονται σε ελληνικά και όχι σε... ξένα χέρια. Τελείως επιγραμματικά, με δεδομένο ότι το πρόγραμμα περιλαμβάνει στόχο 206 δισ. ευρώ, τα οποία θα απομειωθούν κατά 103 δισ. σημειώστε ότι σε αυτό το πακέτο θα συμμετάσχουν, και μάλιστα κατά 100%:

● Οι ελληνικές τράπεζες με 55 δισ. ευρώ.

● Τα ασφαλιστικά ταμεία με 25 δισ. ευρώ.

● Σε αυτά τα 80 δισ. ευρώ προσθέστε τα ομόλογα των Ελλήνων μικροεπενδυτών και των κυπριακών τραπεζών, οπότε το σύνολο φτάνει στα 90 δισ. ευρώ.

Υπολογίζοντας ότι αυτά τα ομόλογα θα απομειωθούν κατά 50% στην ονομαστική τους αξία και, κατά Βενιζέλο, μάλλον κατά 70% στην καθαρή παρούσα αξία τους, το ελληνικό (και μερικώς κυπριακό) κόστος θα φτάσει τα 63 δισ. ευρώ.

Αν, συνεπώς, επιτευχθεί το 100% του στόχου, τότε το κούρεμα σε ξένα κεφάλαια θα φτάσει, στην καλύτερη περίπτωση, μόλις τα 37 δισ. Αν μάλιστα τελικά δεν αποποιηθεί (απλώς...) τα κέρδη της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (12 δισ. από ομόλογα που έχει αγοράσει κοψοχρονιά και περιμένει να τα εισπράξει στο... ακέραιο κερδοσκοπώντας εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου), τότε το κόστος για τους ξένους ίσως δεν ξεπερνά τα 25 δισ. ευρώ.

Η δε αδυναμία, μέχρι στιγμής, να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσό από τους ξένους κατόχους δηλώνει ότι, έως τώρα, η ζημία τους ίσως είναι ακόμη μικρότερη.

Γι’ αυτό η Ελλάδα ίσως τελικά ενεργοποιήσει τις ρήτρες αναγκαστικής συμμετοχής κάνοντας μια καθαρή χρεοκοπία. Γι’ αυτό υπογράφει νέα δανειακή 130 δισ. ευρώ (που ίσως γίνουν περισσότερα) και γι’ αυτό η κυβέρνηση Παπαδήμου, με αρχιστράτηγο τον Βενιζέλο, ετοιμάζεται να παραδώσει χώρα, λαό, δημοκρατία στους τοκογλύφους, στους Γερμανούς και τους φίλους τους. Αυτά κρατήστε τα για να αντιληφθούμε καλύτερα τη συνέχεια.



Η κατάρρευση

Το επιπλέον... γελοίο του πράγματος; Παρότι η τότε κυβέρνηση της Αργεντινής ισχυριζόταν ότι είχε επιτύχει «κούρεμα» της τάξεως του 20%, η φτώχεια και η ύφεση συνέχισαν να χτυπούν κόκκινο, ενώ οι «αγορές» και το ΔΝΤ συνέχισαν να απαιτούν περισσότερα περιοριστικά μέτρα, πιο αυστηρές περικοπές και πιο δραστική λιτότητα.

Ο Καβάγιο συνέχισε να προσπαθεί πάση θυσία για την καταβολή των τοκοχρεολυσίων επικαλούμενος τον στόχο των πρωτογενών πλεονασμάτων και της ανάπτυξης.

Καθώς η Αργεντινή στέγνωνε από χρήμα και οι Αργεντινοί βρίσκονταν σε απόγνωση εξ αιτίας της δολοφονικής πλέον λιτότητας, ο Καβάγιο στις αρχές Δεκεμβρίου του 2001 επέβαλε δέσμευση καταθέσεων, απαγόρευσε τις αναλήψεις από τις τράπεζες για ποσά πάνω από 1.000 δολάρια τον μήνα (Corralito) και εισηγήθηκε τη «δολαριοποίηση» – την πλήρη αντικατάσταση του πέσο από το δολάριο. Υποτίθεται για να ενισχύσει την αξιοπιστία της χώρας του έναντι των αγορών και την πίστη ότι και στο μέλλον θα είναι... φερέγγυα.

Όμως η «πραγματική οικονομία» της Αργεντινής είχε ήδη καταρρεύσει στα χέρια του, κάτι που επισημοποιήθηκε στα τέλη Δεκεμβρίου 2001.



Επιμύθιο

Η καταστροφική διακυβέρνηση της αργεντίνικης «μεταπολίτευσης» από τις διαδοχικές κυβερνήσεις Αλφονσίν και Μένεμ και Ντε Λα Ρούα μετά την πτώση της χούντας, από το 1983 έως το 2001, η δημιουργία τεράστιων ελλειμμάτων και χρεών από τον Αλφονσίν, και η επιλογή του ΔΝΤ, της άμετρης λιτότητας και του πλήρους ξεπουλήματος από τον Μένεμ (και τον Καβάγιο), αλλά και η τελική τραγωδία που εκτυλίχθηκε με τη διακυβέρνηση Ντε Λα Ρούα και Καβάγιο διέλυσαν αυτή τη λατινοαμερικάνικη χώρα.

Μετά τη χρεοκοπία της, τη στάση πληρωμών και τη μονομερή διαγραφή χρεών και τόκων η Αργεντινή εμφάνισε αλματώδη ανάπτυξη, η οποία έφτασε έως σήμερα σωρευτικά, σύμφωνα με εκτιμήσεις, το 90%, ενώ στις μέρες μας χτυπάει την πόρτα του κλαμπ των 20 πιο ανεπτυγμένων χωρών του πλανήτη (G20). Κι όμως, δεν κατάφερε ακόμη να απαλείψει τις κοινωνικές συνέπειες της λιτότητας και του ξεπουλήματος. Η καταστροφή «βάθους» της οικονομίας αυτής υπήρξε τεράστια.

Κι αυτό είναι, ίσως, το χειρότερο μήνυμα για την Ελλάδα, η οποία ακολουθεί κατά γράμμα την ίδια καταστροφική πορεία, από την οποία θα πρέπει να βγει το συντομότερο δυνατόν, με σαφές σχέδιο και στρατηγική που θα τη θωρακίζει σε πολλά επίπεδα...

Υστερόγραφο 1: Τα ομόλογα που εξέδωσε η Αργεντινή για να αποπληρώσει όσα χρέη δεν διάγραψε μονομερώς έχουν εκδοθεί στο δικό της δίκαιο και, αν τυχόν σταματήσει στο μέλλον πάλι να πληρώνει, τότε οι δανειστές της θα πρέπει να απευθυνθούν στα δικά της δικαστήρια.

Υστερόγραφο 2: Στο κείμενο αυτό αξιοποιήθηκαν πολλά στοιχεία από τα παρακάτω κείμενα: «Το θλιβερό τάνγκο Βενιζέλου» του Δημήτρη Καζάκη (Το Ποντίκι, 30.9.2011), «PSIτ... Ξύπνα» του Πάνου Παναγιώτου (Xrimanews, 14.2.2012), «Από την Αργεντινή στην Αθήνα;» του Μοχάμεντ Ελ Εριάν (Project Syndicate, Η Αυγή, 16.2.2012). Προτείνω επίσης το κείμενο «Η χρεοκοπία της Αργεντινής» του Βασίλη Βιλιάρδου (Casss.gr, 3.1.2010).
topontiki.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Από τον Μάιο και σε 8 δόσεις οι περικοπές στις συντάξεις

Από τις συντάξεις του Μαΐου θα ξεκινήσουν οι περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, με τα αναδρομικά ποσά που αφορούν στις μειώσεις από 1/1/2012 να παρακρατούνται σε ...


οκτώ μηνιαίες ισόποσες δόσεις.
Η μηνιαία απώλεια για 930.000 συνταξιούχους συνολικά ξεκινά από 12 και ανέρχεται μέχρι τα 204 ευρώ, ενώ οι τρεις τελευταίες μειώσεις έχουν οδηγήσει στην απώλεια περίπου τριών συντάξεων τον χρόνο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιστολή Δημάρχου Θηβαίων στον Κουτρουμάνη για το ΙΚΑ της Θήβας.


Αρχείο:Δήμος Θηβαίων logo.png
Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπ.Νικολάου απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργο Κουτρουμάνη, με την οποία του εκφράζει τις έντονες διαμαρτυρίες και την αναστάτωση που έχει προκληθεί στην τοπική κοινωνία, σχετικά με τους σχεδιασμούς του ΙΚΑ για λειτουργία μόνο ενός (1) υποκαταστήματος (από τα 5 που υπάρχουν σήμερα) και δύο (2) Γραφείων Κοινωνικής Ασφάλισης για την Βοιωτία.
Παράλληλα με την επιστολή του ενημέρωσε τον κ. Υπουργό για τους λόγους που το ΙΚΑ της Θήβας πρέπει να παραμείνει ως έχει στην περιοχή, ζητώντας του επίσης συνάντηση προκειμένου να συζητηθεί εκτενέστερα το ζήτημα.

Ακολουθεί η με Αριθμό Πρωτοκόλλου 3836/17-02-2012 επιστολή του Δημάρχου Θηβαίων :

«Κύριε Υπουργέ

Όπως γνωρίζετε σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΙΚΑ στον πίνακα Διοικητικής διάρθρωσης προτείνεται στο Ν. Βοιωτίας η λειτουργία μόνο ενός (1) υποκαταστήματος (από τα 5 που υπάρχουν σήμερα) και δύο (2) Γραφείων Κοινωνικής Ασφάλισης.

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει έντονες διαμαρτυρίες και αναστάτωση στη τοπική κοινωνία και σε όλους τους φορείς της ευρύτερης περιοχής.

Επιγραμματικά σας αναφέρουμε ότι το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Θήβας εξυπηρετεί περίπου 20.000 ενεργούς ασφαλισμένους και 8.100 συνταξιούχους που διαμένουν στην πόλη της Θήβας και σε 40 ακόμη χωριά που απέχουν από την πόλη έως και 50 χιλιόμετρα.

Επίσης στην ασφαλιστική περιοχή της Θήβας λειτουργούν περίπου 2.500 επιχειρήσεις και είναι ενεργά περίπου 11.000 έργα δημόσια και ιδιωτικά.

Επιπροσθέτως σας δηλώνουμε ότι υπάρχει κατάλληλος χώρος στο κτίριο όπου στεγάζονταν μέχρι πρότινος το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Θήβας, το οποίο μπορεί να διατεθεί και είναι απολύτως κατάλληλο για να φιλοξενήσει τις υπηρεσίες του ΙΚΑ Θήβας.

Σας τονίζουμε ότι το θέμα συζητήθηκε πρόσφατα στο Δημοτικό Συμβούλιο Θήβας όπου αποφασίστηκε ομόφωνα η έκδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας για το δρομολογούμενο σχεδιασμό κατάργησης του καταστήματος ΙΚΑ στη Θήβα καθώς και η συνάντηση του Δημάρχου Θηβαίων και φορέων της πόλης μας μαζί σας.

Κατόπιν τούτων σας ζητούμε όπως ορισθεί άμεσα ημερομηνία και ώρα προκειμένου να σας

επισκεφθούμε και να εκθέσουμε τις απόψεις μας επί του σοβαρού αυτού θέματος».
Διαβάστε Περισσότερα »

ΦΙΛΟΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ: ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ & ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ (22/2/12)


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
brown1

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας ΦΙΛΟΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ, στην 1η/14-1-2012 συνεδρίασή του, αποφάσισε την πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης, σύμφωνα με το άρθρο 10 (παρ. 3,4,7,8)  του καταστατικού.
Η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις
22 Φεβρουαρίου 2012, ημέρα Τετάρτη και ώρα 6.00 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς (3ος όρ.), με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης :

  • Εκλογή Προεδρείου Γενικής Συνέλευσης
  • Διοικητικός & οικονομικός απολογισμός απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου
  • Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής
  • Τοποθετήσεις μελών Γενικής Συνέλευσης
  • Έγκριση πεπραγμένων και απαλλαγή απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου & της Ελεγκτικής Επιτροπής
  • Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής και διεξαγωγή αρχαιρεσιών ανάδειξης νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής.
Ο Σύλλογος ΦΙΛΟΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ υποστηρίζει και επιδιώκει την ανάδειξη του πραγματικού και πολυδύναμου ρόλου της Βιβλιοθήκης της πόλης μας στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας. Για το λόγο αυτό, η παρουσία όλων σας κρίνεται απαραίτητη, και σας καλούμε όλους να παρευρεθείτε και με την ενεργό συμμετοχή σας στη Γενική Συνέλευση να συμβάλλετε στην ανάδειξη των μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας για τα επόμενα δύο χρόνια.


Για το Δ. Σ. του ΣΦΒ Λιβαδειάς


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
H ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Βέρα Πελέκη
Πόπη Αδαμάκη
Διαβάστε Περισσότερα »

Γαϊτανάκι παράδοσης στη Λιβαδειά (video)





Την παράδοση πάντρεψε η Λιβαδειά στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων Γαιτανάκι 2012. Ο χορευτικός και λαογραφικός σύλλογος της πόλης υποδέχθηκε στην κεντρική πλατεία, τους Κοζανίτες με τα Χάλκινα, τους Κουδουναραίους από το Δίστομο και τους Αραχωβίτες με τα νταούλια και τις πίπιζες.

Διαβάστε Περισσότερα »

Η «μητέρα των μαχών» για δανειακή και PSI στο Eurogroup

Κλειστός λογαριασμός και εποπτεία τα αγκάθια για το νέο δάνειο

Ραντεβού με την ιστορία της έχει σήμερα η χώρα καθώς στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, το γνωστό Eurogroup, θα αποφασιστεί κατά πάσα πιθανότητα η νέα δανειακή συμβαση τωμ 130 δισ. ευρώ και το κούρεμα του ελληνικού χρέους με τη συμμετοχή των ιδιωτών (PSI).
Ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, βρίσκεται στις Βρυξέλλες από χτες για συναντήσεις με κορυφαίους παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει περίπτωση να μετάσχει και στο Eurogroup, πράγμα που δεν συνηθίζεται.
Αγκάθια ο κλειστός λογαριασμός και η εποπτεία
Στη χτεσινή συνεδρίαση της προπαρασκευαστικής ομάδας εργασίας του Eurogroup, με τη συμμετοχή του Γιώργου Ζανιά, σημειώθηκε πρόοδος αν και έμειναν ανοιχτά καυτά θέματα όπως η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, που αμφισβητείται από το ΔΝΤ, ο ειδικός κλειστός λογαριασμός που ζητούν οι Γερμανοί για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους αλλά και ο τρόπος με το οποίο θα υπάρξει καλύτερη εποπτεία του ελληνικού προγράμματος.
Με λίγα λόγια, οι ευρωπαίοι εταίροι θέλουν να διασφαλίσουν ότι τα χρήματα που θα δοθούν με το νέο δάνειο δεν θα πέσουν ξανά στο βαρέλι δίχως πάτο, όπως έλεγε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την προηγούμενη εβδομάδα. Για να το πετύχουν αυτό, ειδικά οι χώρες με υψηλή πιστοληπτική ικανότητα (οι λεγόμενες ΑΑΑ) δεν θα διστάσουν να απαιτήσουν ένα πλαίσιο ασφυκτικού ελέγχου της Ελλάδας, ώστε να διασφαλίσουν ότι η χώρα θα προχωρήσει άμεσα στις δεσμεύσεις που απορρέουν από το Νέο Μνημόνιο. Πάντως από την κυβέρνηση ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα δεχθούν σε καμία περίπτωση επίτροπο ή επιτρόπους σε υπουργεία.
Το «σκληρό παιχνίδι» αναμένεται όμως να παιχτεί γύρω από τον ειδικό κλειστό λογαριασμό που απαιτούν οι εταίροι μας να δημιουργηθεί. Σε αυτόν τον λογαριασμό θα κατατεθούν τα 130 δισ. ευρώ και από εκεί θα γίνεται η αποπληρωμή του ελληνικού χρέους χωρίς παρέμβαση της Ελλάδας.
Φήμες για αναβολή ή κατάτμηση του δανείου
Την Παρασκευή αλλά και μέσα στο Σαββατοκύριακο, φήμες που διακινούνταν από ΜΜΕ και το Reuters έκαναν λόγο για απόπειρα ορισμένων κρατών να καθυστερήσουν τη νέα δανειακή σύμβαση ή την παροχή προσωρινού δανείου για να αποφύγει η Ελλάδα την χρεοκοπία τον Μάρτιο.
Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο δεν θα είχε νόημα, αρκεί η Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της: «Εάν η Ελλάδα λάβει όλες τις αναγκαίες εγκρίσεις, εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις και ξεκαθαρίσει άλλα θέματα, τότε θα είναι σε θέση να λάβει το δεύτερο πακέτο βοήθειας», είπε χαρακτηριστικά.
Οι ΗΠΑ πιέζουν το ΔΝΤ
Στην κατεύθυνση της έγκρισης της νέας δανειακής σύμβασης πιέζουν και οι Αμερικανοί. Ο αμερικανός υπουργός Οικονομίας, Τίμοθι Γκάιτνερ, δήλωσε χτες ότι οι ΗΠΑ θα «ενθαρρύνουν» το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να δώσει το πράσινο φως για το νέο δάνειο προς την Ελλάδα, χαρακτηρίζοντας «πολύ ισχυρό» και «πολύ δύσκολο» το πακέτο λιτότητας που προβλέπει το Νέο Μνημόνιο.
«Είναι ένα πολύ ισχυρό και πολύ δύσκολο πακέτο μεταρρυθμίσεων, που αξίζει την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας και του ΔΝΤ. Οι ΗΠΑ θα ενθαρρύνουν το ΔΝΤ να υποστηρίξει αυτή τη συμφωνία» δήλωσε.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣΟΧΗ:Νέο κόλπο που κάνουν οι διαρρήκτες για μπουν στα σπίτια μας.

Εάν δείτε νερό να τρέχει κάτω από την εξώπορτά σας προς Θεού μην την ανοίξετε ,εαν δεν ελέγξετε πρώτα.Το νέο κόλπο...


 που έχουν σκαρφιστεί οι διαρρήκτες για να μπουν στα σπίτια μας ήδη έχει τα πρώτα θύματα.Με ένα δοχείο ,ρίχνουν νερό κάτω από την πόρτα.Ο ιδιοκτήτης που βλέπει το νερό τρέχει να δει τι γίνεται και ανοίγει την πόρτα.Οι διαρρήκτες του επιτίθενται και τον ακινητοποιούν.Στη συνέχεια κάνουν ανενόχλητοι την δουλειά τους.Ελέγξτε από το μάτι της πόρτας πριν ανοίξετε ή ενημερώστε έναν γείτονά σας για να βγείτε και οι δύο μαζί ή να ελέγξει και αυτός από το δικό του ματάκι της πόρτας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ερώτηση τη Βουλή για το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στο εργοστάσιο «ΕΛΒΑΛ ΚΟΛΟΡ Α.Ε.» στη Βοιωτία


Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν οι Βουλευτές του ΚΚΕ κύριοι Γιώργος Μαρίνος, Γιώργος Μαυρίκος και Θανάσης Παφίλης  για το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα που συνέβη στο εργοστάσιο «ΕΛΒΑΛ ΚΟΛΟΡ Α.Ε.» στη Βοιωτία.

Η ερώτηση των Βουλευτών του ΚΚΕ έχει ως εξής:
  
 ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Θέμα: Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στο εργοστάσιο «ΕΛΒΑΛ ΚΟΛΟΡ Α.Ε.» στη Βοιωτία.
Σε συνθήκες εντατικοποίησης της δουλειάς και έλλειψης μέτρων ασφάλειας των εργαζομένων, βρήκε το θάνατο εργάτης, πατέρας ενός ανήλικου παιδιού, τα ξημερώματα της Τρίτης 7/2/12, στο εργοστάσιο «ΕΛΒΑΛ ΚΟΛΟΡ» (βαφές αλουμινίου) στη Βοιωτία, του ομίλου «ΕΛΒΑΛ» και «Βιοχάλκο».
Ο εργάτης στην προσπάθειά του να καθαρίσει τα φύλλα αλουμινίου, με τη μηχανή σε λειτουργία, τραβήχτηκε από τα ράουλα επεξεργασίας και πολτοποιήθηκε.
Σημειώνεται ότι η εντατικοποίηση της εργασίας και οι πιέσεις της εργοδοσίας συνδέεται με την μη καταβολή του «πριμ» σε περιπτώσεις που βγουν σκάρτα κομμάτια ή δεν πιάνονται οι στόχοι παραγωγής.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός



·        Σε τι ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για να αποδοθούν οι ευθύνες για το θάνατο του εργάτη;
·        Σε τι ενέργειες θα προβεί για τη στήριξη της οικογένειας του θύματος;
·        Τι μέτρα θα πάρει για να σταματήσει η εργοδοσία να πιέζει τους εργαζόμενους για εντατικοποίηση της δουλειάς τους.
·        Τι μέτρα θα πάρει για να διασφαλιστεί η εφαρμογή ουσιαστικών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας;
Οι βουλευτές
Γιώργος Μαρίνος 
Γιώργος Μαυρίκος
Θανάσης Παφίλης
Διαβάστε Περισσότερα »

Πράκτορες με ράσα και παιχνίδια κατασκοπείας στο Άγιο Όρος

Παιχνίδια κατασκοπείας στο Αγιο Όρος - Πράκτορες ντυμένοι μοναχοί

Παιχνίδια κατασκοπείας με επίκεντρο το Άγιο Όρος ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και όπως φαίνεται η μυστική υπηρεσία της κομμουνιστικής Βουλγαρίας τις δεκαετίες του 70 και του 80 είχε βάλει στο μάτι την κληρονομιά των μοναστηριών του Αγίου Όρους που προστάτευαν οι μοναχοί. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των «Νέων» ο την εποχή εκείνη πραγματοποιήθηκε η επιχείρηση Ακρόπολη - ονομάστηκε έτσι από τη βουλγαρική Μονή Ζωγράφου-, με τον πράκτορα Κοβάτσεφ, που είναι ο νυν μητροπολίτης Βάρνας Κύριλλος, να βρίσκεται στον Άθω έχοντας ως αποστολή να βάλει στο χέρι σπάνια βιβλία, εικονίσματα, καθώς και άλλα θρησκευτικά και ιστορικά κειμήλια.
Εκείνη την εποχή Βούλγαροι μοναχοί είχαν σταλεί ως μυστικοί πράκτορες στα ορθόδοξα μοναστήρια του Αγίου Ορους συμμετέχοντας στην επιχείρηση «Ακρόπολη». Από τη δεκαετία του 1970, οι πράκτορες της Νταρζάβνα Σίγκουρνοστ (DS), της μυστικής υπηρεσίας της κομμουνιστικής Βουλγαρίας, προσπάθησαν να αρπάξουν τα πλούτη του Αγίου Ορους.
Εντύπωση προκαλούν και οι πληροφορίες που έδωσε ο Κοβάτσεφ αναφερόμενος στις ίντριγκες της μικρής ομάδας των μοναχών, οι οποίοι συνωμοτούσαν, καβγάδιζαν για τα κλειδιά του ταμείου, έκλεβαν ζαχαρωτά από την τραπεζαρία και διακινούσαν λαθραία οινοπνευματώδη. Η DS έθεσε επιδέξια προς όφελός της αυτές τις διαιρέσεις και τις αδυναμίες. Ο νεαρός μοναχός πήγε και σε άλλα μοναστήρια αναζητώντας βουλγαρικά κειμήλια. Όταν δεν μπορούσε να τα κλέψει, κρατούσε σημειώσεις και τα φωτογράφιζε.
Η ελληνική υπηρεσία αντικατασκοπίας αύξησε την επαγρύπνησή της και τελικά έβαλαν αιφνιδίως τέλος στην παραμονή του πράκτορα Κοβάτσεφ την άνοιξη του 1979, με την αιτιολογία «υπερέβη τα καθήκοντά του». Στην ουσία όμως εκδιώχθηκε με τον πλέον εξευτελιστικό τρόπο – τον τραβούσαν από τα μαλλιά, του έβγαλαν τα ράσα και τον έδεσαν πάνω σε ένα μουλάρι –.
Τα παιχνίδια κατασκοπίας όμως δεν σταμάτησαν εκέι καθώς οι Βούλγαροι έστειλαν στον Αθωνα τον Ναθαναήλ, ή καλύτερα πράκτορα Μπλαγκόεφ, ο οποίος έδρασε από το 1976 έως το 1980. Από τις αναφορές του πληροφορείται κανείς πως υπήρχαν τουλάχιστον άλλοι δύο μοναχοί της Μονής Ζωγράφου που ήταν πράκτορες της DS, χωρίς να γνωρίζει ο ένας για τον άλλον. Ο πράκτορας Μπλαγκόεφ χρησίμευσε πολύ στις βουλγαρικές υπηρεσίες για να εντοπίσουν ακίνητα των μοναχών που ενδιαφέρουν πολύ το βουλγαρικό κράτος. Το 1980, κατά τη διάρκεια συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας και της Βουλγαρίας, οι Βούλγαροι παρουσίασαν τη φωτοτυπία ενός εγγράφου του 1856 που φέρει τη σύγχρονη σφραγίδα της Μονής Ζωγράφου με κυριλλικούς χαρακτήρες, «γεγονός που έθεσε προσωρινά τέλος στις ελληνικές διεκδικήσεις» επί της μονής, γράφει ο ιστορικός Μόμτσιλ Μετόντιεφ.
Η επιστροφή του κειμηλίου
Το 1988 πραγματοποιήθηκε η σημαντικότερη επιχείρηση των βουλγαρικών υπηρεσιών στο Άγιο Όρος ήταν η κλοπή του χειρογράφου της «Σλαβοβουλγαρικής Ιστορίας» του 17ου αιώνα, ενός κειμένου που θεωρείται ότι θεμελιώνει τη βουλγαρική εθνική ταυτότητα. Η DS αντικατέστησε το πρωτότυπο στη Μονή Ζωγράφου με ένα σχεδόν τέλειο αντίγραφο. Ωστόσο το χειρόγραφο επέστρεψε το 1998 ο πρώτος δημοκρατικά εκλεγμένος Πρόεδρος της Βουλγαρίας Πέταρ Στογιάνοφ υποστηρίζοντας πως «μια κλοπή και ιεροσυλία δεν έχει τίποτε ηρωικό, και ακόμη λιγότερο πατριωτικό»
iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πακιστανοί είχαν 12 κουτάβια στην αποθήκη τους έτοιμα για… φάγωμα

Πακιστανοί είχαν 12 κουτάβια στην αποθήκη τους έτοιμα για… φάγωμαΈνα απίστευτο περιστατικό συνέβη στην Κρήτη, όταν αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι δύο Πακιστανών
προκειμένου να εξιχνιάσουν περιστατικό ξυλοδαρμού από ομοεθνείς τους, όμως κατά την έρευνά τους, ανακάλυψαν ένα άλλο… έγκλημα.

Όλα άρχισαν όταν δύο Πακιστανοί πήγαν στο αστυνομικό τμήμα προκειμένου να καταγγείλουν ξυλοδαρμό από ομάδα ομοεθνών του (σύνηθες φαινόμενο για οικονομικές διαφορές). Οι αστυνομικοί τότε ξεκίνησαν την έρευνα.

Όπως αναφέρει το iefimerida.gr, κατά την έρευνα, όταν οι αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι των θυμάτων ξυλοδαρμού, διαπίστωσαν ότι οι Πακιστανοί, ήταν όχι μόνο θύματα, αλλά και θύτες για κάποια άλλα πλάσματα! Οι δυο τους είχαν κλεισμένα σε αποθήκη 12 κουταβάκια, ενός μήνα, τα οποία προφανώς τα προόριζαν για να κορέσουν την πείνα τους!
























































/zoo-m
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ