Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Συνελήφθη πολύ γνωστός τηλεπαρουσιαστής με ταλέντο στην κόκα

κόκα, σύλληψη, ναρκωτικά, διακίνηση ναρκωτικών, τηλεοπτική ζώνη, ανακριτής, τηλε

Είναι μία από τις συμπαθέστερες, χαριτωμένες, και πλέον υπερκινητικές τηλεοπτικές παρουσίες με πολυετή παρουσία και πολλαπλά πόστα σε διαφορετικές τηλεοπτικές ζώνες στο τρέχων πρόγραμμα του ίδιου μεγάλου καναλιού.
Μέχρι τη στιγμή που η χαρισματική του υπερκινητικότητα, αποδείχτηκε όχι και τόσο φυσική, αλλά αρκούντως χημική. Η αστυνομία έχοντας εδώ και καιρό υποψίες για τα ιδιωτικά βίτσια του που στο γυαλί προέκυπταν δημόσιες αρετές (μετά την εξάρθρωση σπείρας διακίνησης ναρκωτικών από την οποία ο σταρ έκανε την καβάντζα του) εντόπισε στο κινητό του τηλέφωνο κλήσεις του ίδιου προς μέλη της συμμορίας, από την οποία ζητούσε «εισιτήρια των αγώνων» όπως ήταν το συνθηματικό για την παραγγελία.
Καθ' όλου τυχαίο το συνθηματικό εφ' όσον η σπείρα, φαίνεται να προμήθευε με τη λευκή σκόνη του τρελού κεφιού συνδέσμους οπαδών (γεγονός που δίνει στην υπόθεση το χαρακτήρα ενός ακόμα μεγαλύτερου σκανδάλου). Ο παρουσιαστής οδηγήθηκε στον ανακριτή με κατηγορίες για προσωπική χρήση, γεγονός που οδήγησε στην απόφαση της απόκρυψης του ονόματός του.
Δυστυχώς όμως για τον ίδιο, από σήμερα το πρωί, η ταυτότητά του είναι κοινό μυστικό σχεδόν σε όλους ειδικά από τη στιγμή που πρόκειται για έναν από τους πλέον προβεβλημένους ανθρώπους των σημερινών ισχνών τηλεοπτικών ημερών και δεν είναι λίγοι αυτοί που εποφθαλμιούν την καρέκλα του.
Αυτό που μένει να φανεί στη συνέχεια, είναι η στήριξη απέναντι στο άτομο του, από το κατά κανόνα συντηρητικό καναλιού που τον φιλοξενεί, ή μια πιθανή αρνητική αντίδραση , που όμως θα συνεπάγεται και τον στιγματισμό του εφ' όσον η απουσία του θα γίνει υπέρ του δέοντως ορατή στο λαϊκό κατά βάση κοινό του καναλιού (και των εκπομπών του παρουσιαστή) που δε φημίζεται για την ευρύτητα των αντιλήψεων του.
Επειδή στο μικροαστικά φτιαγμένο star system της πλατείας του χωριού (που συνειδητά ή ασυνείδητα και ο ίδιος υπηρετεί) κανείς δεν τολμάει να αμφισβητήσει το ηθικό βαρόμετρο της κρυφής και της παστρικιάς, πόσο μάλλον να συγχωρέσει σε έναν άνθρωπο το δικαίωμα μιας λάθος επιλογής.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μπλόκαρε 2εκ.ευρώ του δήμου Θηβαίων η ΕΥΔΑΠ.(video)





Σε κατάσχεση μεγάλου χρηματικού ποσού του δήμου Θηβαίων προχώρησε η ΕΥΔΑΠ, λόγω χρόνιων ανεξόφλητων λογαριασμών. Η κατάσχεση έγινε σε ποσό που διατηρεί η δημοτική αρχή σε τράπεζα της περιοχής.

Για τον λόγο αυτόν, χθες, πραγματοποιήθηκε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, όπου αποφασίσθηκε έγκριση ενός σχεδίου ρύθμισης των παλαιών οφειλών , που είναι αρκετά εκατομμύρια ευρώ. Η ΕΥΔΑΠ δέσμευσε περίπου 2,5εκ ευρώ, τα οποία αν δεν ξεμπλοκαριστούν ο δήμος δεν θα μπορέσει να πληρώσει ούτε υπαλλήλους. lamiastar







Διαβάστε Περισσότερα »

6.000 άτομα με σύμβαση ορισμένου χρόνου στους δήμους




Σε 6.000 άτομα ορίστηκε ο μέγιστος αριθμός των προσλήψεων με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στους δήμους, σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι προσλήψεις θα γίνουν για την κάλυψη αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα (υπάλληλοι καθαριότητας κ.λπ.), κατόπιν έγκρισης της αρμόδιας Επιτροπής.

Σημειώνεται ότι η πλήρωση των 6.000 θέσεων θα γίνεται σταδιακά και σε συνάρτηση με τις διαθέσιμες πιστώσεις των ΟΤΑ, λαμβάνοντας υπόψη τεκμηριωμένες ανάγκες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Οικογενειακή Βραδινή Πεζοπορία για όλες τις Ηλικίες

Πεζοπορία- ΦΕΟΘ και ΔΗΜΟΣ Θηβαίων


Ο ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΘΗΒΑΣ

( Φ.Ε.Ο.Θ. )

ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ

Για τρίτη φορά

Οικογενειακή Βραδινή Πεζοπορία για όλες τις Ηλικίες




Ο Φ.Ε.Ο.Θ. σε συνεργασία με το Δήμο Θηβαίων

σας προσκαλεί να συμμετέχετε στην Πεζοπορία που διοργανώνει

Τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2012

Ελάτε να υποδεχτούμε μαζί την Άνοιξη περπατώντας στους δρόμους και γνωρίζοντας τις γειτονιές της πόλης μας.

Μία νέα δραστηριότητα στο Δήμο μας .

Τόπος συνάντησης: Δημοτικό Γήπεδο Θήβας

Ώρα Συγκέντρωσης: 6.45 μ.μ.





ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : ΡΟΥΛΑ ΓΚΙΖΙΛΗ……6932769488…

ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗ ΕΛΕΝΗ 6977352316………………
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιος θα σώσει το Ελληνικό ποδόσφαιρο από την χρεοκοπία;

Ποιος θα σώσει το Ελληνικό ποδόσφαιρο από την χρεοκοπία;

Αν ο ιστορικός του μέλλοντος χρειαστεί ποτέ μια γλαφυρή περιγραφή του εγχώριου ποδοσφαιρικού παραλογισμού, μια περατζάδα από το σωτήριο έτος 2012 θα του δώσει όλες τις απαντήσεις.
Δεν μιλάμε για μια τυχαία χρονιά, αλλά για το 12μηνο που το ελληνικό ποδόσφαιρο θύμισε περισσότερο από ποτέ δακρύβρεχτη, βραζιλιάνικη σαπουνόπερα και που η μυωπική παράνοια των αθλητικών πρωτοσέλιδων άφησε εποχή και κάμποσα αλληλοκαρφώματα. Πέρα, όμως, από την κούφια αρθρογραφία και τις ανέξοδες οπαδικές αναλύσεις, το μοναδικό, πραγματικό ερώτημα που καταγράφεται στο διαφαινόμενο μνήμα ενός «ετοιμοθάνατου» πρωταθλήματος είναι ένα: Υπάρχει σωτηρία;
Την ίδια ακριβώς απορία φαίνεται να διατυπώνουν ιδιωτικώς κορυφαίοι παράγοντες του ποδοσφαίρου που αντιλαμβάνονται ότι μια ενδεχόμενη χρεοκοπία της ελληνικής ποδοσφαιρικής βιομηχανίας θα είχε δραματικές συνέπειες στην οικονομία και στο ίδιο τον κλάδο. Με το ποδόσφαιρο συνδέονται χιλιάδες θέσεις εργασίες, τηλεοπτικά συμβόλαια, έσοδα για τα ΜΜΕ σπόνσορες, φόροι για το κράτος. Γιατί πέρα από το θέαμα και τα συναισθήματα, το ποδόσφαιρο είναι μια μεγάλη οικονομική δραστηριότητα.
Στους σκεπτικιστές ανήκει και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο πιο υγιής και εύρωστος αυτή την στιγμή παράγοντας του ποδοσφαίρου ο οποίος πριν από δύο χρόνια επένδυσε μεγάλα ποσά στον Ολυμπιακό. Ο Μαρινάκης, ως επιχειρηματίας, αντιλαμβάνεται, ότι όσο πιο ανταγωνιστικό είναι το πρωτάθλημα, τόσο αυξάνονται τα έσοδα και η υπεραξία της επιχείρησης του. Αν δεν υπάρχουν και άλλες ομάδες πώς θα κάνεις πρωτάθλημα; Και ποιοι ξένοι παίκτες θα έρθουν να παίξουν σε ένα χρεοκοπημένο πρωτάθλημα; Βλέποντας ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ένα βήμα πριν από το οριστικό φαλιμέντο καταλαβαίνει ότι όταν αυτό χτυπήσει πιο επίμονα την πόρτα της Λίγκας, η ευμάρεια του Ολυμπιακού δεν αρκεί για να κρατήσει ζωντανό το σπορ. Δεν χρειάζεται καν να είσαι μυημένος για να το καταλάβεις. Χωρίς Παναθηναϊκό και ΑΕΚ δεν υπάρχει ελληνικό ποδόσφαιρο. Ούτε μέλλον.
Από εκεί και πέρα ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είναι απλός παρατηρητής. Όπως όλοι. Η οικονομική κρίση που χτύπησε παντού, χτύπησε και τους ανθρώπους που είχαν την δυνατότητα να επενδύσουν στο ποδόσφαιρο με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να αποσυρθούν και χωρίς την προοπτική να μπουν άλλοι. Το πιο ενδεικτικό παράδειγμα είναι η οικογένεια Βαρδινογιάννη η οποία μετά από τρείς δεκαετίες στον Παναθηναϊκό βρίσκεται με ενάμιση πόδι στην έξοδο.
Μπερδεμένες δείχνουν και οι προθέσεις του Βγενόπουλου που κάποτε έμοιαζε σαν η πιο αξιόπιστη εφεδρεία για τα διοικητικά του ΠΑΟ. Στον Παναθηναϊκό η μετοχική τεστοστερόνη κυλάει καθημερινά μέσα από ανακοινώσεις Τύπου και εκατέρωθεν μπηχτές ενώ οι επικοινωνιακές κραυγές σκεπάζουν εξ ολοκλήρου την αλήθεια. Απ' όπου και να την πιάσεις αυτή την ιστορία, δεν βγάζεις άκρη. Βαθύπλουτοι Άραβες πρίγκιπες που όλο έρχονται και ποτέ δεν φτάνουν, γηπεδικά «αγκάθια» και γκρίζες ζώνες, διαλυμένα Δ.Σ. και ανακρίβειες, απλήρωτοι παίκτες με τσιτωμένα νεύρα, ιστορικοί παράγοντες που τη μία μέρα κόπτονται για το καλό του συλλόγου και την άλλη δηλώνουν ότι κακώς τους υπολογίζουν, «παρκαρισμένες» μετοχές, βετεράνοι που πασχίζουν για μια λύση αλλά χρεώνονται σκοπιμότητες, ένας εν γένει ατέλειωτος επικοινωνιακός πόλεμος πάνω από το κουφάρι του ετοιμοθάνατου Παναθηναϊκού. Ποια είναι η αλήθεια; Δεν υπάρχει μόνο μία.
Αυτό είναι το πρόβλημα που μπορεί να οδηγήσει το «Τριφύλλι» στο γκρεμό. Υπάρχουν πολλές αλήθειες ή «αλήθειες» αν προτιμάτε. Η αλήθεια του Βγενόπουλου, του Τζίγγερ, του Παύλου Γιαννακόπουλου, του Πολέμη, σίγουρα του Πατέρα έστω κι αν αυτή δεν έχει εκφραστεί ανοιχτά. Το σίγουρο είναι ότι όσο Βγενόπουλος και Τζίγγερ δεν κάθονται στο ίδιο τραπέζι να μιλήσουν με ειλικρίνεια, τόσο ο Παναθηναϊκός θα μικραίνει. Όσο ο Γιάννης Βαρδινογιάννης δεν δίνει πειστικές απαντήσεις για την ΓΗΠΕΛ και όσο ο Αντρέας Βγενόπουλος μπαινο-βγαίνει στα δρώμενα των Πρασίνων κατά το δοκούν, τόσο η ομάδα θα ζει ταπεινώσεις όπως η τελευταία που δεν έχει ούτε καν να πληρώσει τη διαμονή της στην Τρίπολη για το παιχνίδι με τον Αστέρα. Με λίγα λόγια, αν δεν τα βρουν οι δυο τους, οι πιθανότητες να σωθεί από την καταστροφή ο Παναθηναϊκός είναι λιγότερες και απ' το να πάρει μεταγραφή ο Λάρι Κινγκ στο Kontra Channel.
Στην ΑΕΚ, πάλι, τα πράγματα είναι είναι εξίσου δραματικά, αλλά τουλάχιστον εκεί δεν μαίνεται κανένας μετοχικός πόλεμος, παρά μόνο περισσεύει η μετοχική αδιαφορία. Το καλό είναι ότι εσχάτως επανεμφανίστηκε ο Ντέμης Νικολαϊδης, ως άλλος deus ex machina, και φέρεται έτοιμος να δραστηριοποιηθεί ξανά. Έχει κάνει επαφές με ενδιαφερόμενους επενδυτές, τα βρήκε οριστικά με την Original, λύνοντας τις παρεξηγήσεις του παρελθόντος και όσο να πεις αχνοφαίνεται μια λύση στο βάθος του τούνελ. Όχι, φυσικά ότι έχει σωθεί τώρα, απλώς το ενδεχόμενο come back του Νικολαϊδη με την νέα ομάδων επενδυτών είναι αν μη τι άλλο μια ελπίδα. Όπως και να 'χει, το σίγουρο είναι ένα για το ελληνικό ποδόσφαιρο: Η εποχή που δονούνταν τα αεροδρόμια από ιαχές εξωτικών ονομάτων και υπερκοστολογημένους Έλληνες έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Ποιος ξέρει, λίγη ειλικρίνεια ίσως μας κάνει καλό...
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα υποψήφια στρατόπεδα για τη φιλοξενία μεταναστών



Την ώρα που φουντώνουν οι αντιδράσεις σε όλη την Ελλάδα, μετά την εξαγγελία της κυβέρνησης για τη δημιουργία κέντρων φιλοξενίας παράνομων μεταναστών, στην Αθήνα ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις-σκούπα.
Μέχρι στιγμής, κανένα από τα 30 κέντρα, δεν είναι έτοιμο, ωστόσο οι συσκέψεις υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη είναι συνεχείς.
Παράλληλα, διαρκής είναι η συνεργασία της ΕΛΑΣ με στελέχη του υπουργείου Άμυνας, με στόχο να καταλήξουν στις εγκαταστάσεις, οι οποίες έχουν τις προϋποθέσεις να διαμορφωθούν σε κέντρα κράτησης μη νόμιμων μεταναστών.
"Αγκάθι" στο να διαμορφωθεί η τελική λίστα, είναι φυσικά οι αντιδράσεις των κατοίκων, καθώς και στην επαρχία αλλά και στην Αττική, οι τοπικοί φορείς απειλούν με κινητοποιήσεις.
Μέχρι στιγμής τα υποψήφια στρατόπεδα είναι:
Νομός Έβρου: Καρωτή, Χελιδώνα, Μεταξάδες, Καστανιές, Νεοχώρι, Βρυσικά, Κήποι, Ασημένιο
Νομός Θεσσαλονίκης: Θέρμη, Διαβατά, Λαγκαδίκια.
Νομός Αττικής: Κερατέα, Πάρνηθα (2)
Νομός Σερρών: Κερδύλλια, Αχλαδοχώρι, Πεντάλοφος
Νομός Ημαθίας: Λιανοβέργι και Αλεξάνδρεια.
Νομός Κοζάνης: Εράτυρα, Νεάπολη
Νομός Δράμας: Καλλίφυτο, Ξερόβρυση.
Τα υπόλοιπα υποψήφια στρατόπεδα
Αρμένοι Ρεθύμνου
Άγιος Νεκτάριος, Κως
Χτένι Καλλίστης, Ροδόπη
Καρδίτσα
Σκύδρα Πέλλας
Βροσίνα Ιωαννίνων
Πρέβεζα
Βεύη Φλώρινας
Κωσταράζι Καστοριάς
Διαβάστε Περισσότερα »

Πιο αισιόδοξοι όσοι πιστεύουν στο Θεό

Μικρότερος ο κίνδυνος κατάθλιψης στους θρησκευόμενους απ' ότι στους άθεους
Οι άνθρωποι που πιστεύουν στο Θεό και ακολουθούν συχνά θρησκευτικές τελετουργίες, όπως το να πηγαίνουν στην εκκλησία, είναι πιο αισιόδοξοι σε σχέσει με όσους δεν πιστεύουν. Η πίστη τους μάλιστα αυτή αποτελεί ισχυρή ασπίδα απέναντι στην κατάθλιψη, σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα του πανεπιστημίου Γεσίβα της Νέας Υόρκης...

Η μελέτη έρχεται να επιβεβαιώσει προηγούμενα ευρήματα των επιστημόνων ότι η συμμετοχή στα εκκλησιαστικά και γενικότερα στα θρησκευτικά δρώμενα βοηθά τόσο την ψυχολογική, όσο και τη σωματική υγεία, αυξάνοντας το προσδόκιμο ζωής. Αυτό συμβαίνει, πιθανότατα, επειδή η θρησκεία έχει την ικανότητα να μειώνει το άγχος της καθημερινότητας, να δίνει νόημα στη ζωή και να καταστέλλει τις βλαβερές συνήθειες. Οι θρησκευόμενοι είχαν επίσης 22% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη σε σχέση με όσους δεν πίστευαν.
Πάντως οι ερευνητές διευκρίνισαν πως δεν συνεπάγεται ότι επειδή κάποιος θα αρχίσει να πηγαίνει συχνά στην εκκλησία, κατ' ανάγκη η ζωή του θα γίνει «φωτεινή». «Θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι γενικά οι πιο αισιόδοξοι άνθρωποι είναι αυτοί που έλκονται από τη θρησκεία. Δεν είναι ανάγκη ότι κάποιος που πηγαίνει στην λειτουργία της εκκλησίας, θα γίνει οπωσδήποτε πιο αισιόδοξος, υπάρχει μόνο η πιθανότητα να συμβεί αυτό» δηλώνει ο επικεφαλής της έρευνας, Ελιέζερ Σναλ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Ανακοίνωση εκτέλεσης βολής – Απαγόρευση κυκλοφορίας για λόγους ασφαλείας



Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012 από ώρα 07:00 έως 15:30
Δευτέρα 2 Απριλίου 2012 από ώρα 07:00 έως 15:30
Τρίτη 3 Απριλίου 2012 από ώρα 07:00 έως 15:30

Θα εκτελούνται βολές όλμων στο Πεδίο Βολής Θηβών.
Επικίνδυνη είναι η περιοχή μεταξύ των περιοχών: ΜΟΣΧΟΠΟΔΙ –ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ -ΝΕΟΧΩΡΑΚΙ-ΥΨΩΜΑ ΣΩΡΟΣ- ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΗΒΩΝ
Μέσα στην παραπάνω περιοχή, κατά τις ώρες που θα εκτελούνται βολές ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η διέλευση ατόμων, ζώων και πάσης φύσεως τροχοφόρων προς αποφυγή ατυχημάτων.
Σε περίπτωση ανευρέσεως βλήματος, παρακαλούμε όπως μη το αγγίζετε και να ειδοποιήσετε το ταχύτερο τη Στρατιωτική Μονάδα (ΚΕΠΒ) τηλ, 2262027760 και 27590 ή την Αστυνομία στο 100.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν μειώνεται ο αριθμός εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ





Την αποσύνδεση της χρηματοδότησης των Πανεπιστημίων από την εκλογή των Συμβουλίων Διοίκησης για το 2012, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Γιώργος Μπαμπινιώτης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον αναπληρωτή υπουργό Κ. Αρβανιτόπουλο.
Ο κ Μπαμπινιώτης ανακοίνωσε επίσης τη σύσταση επιτροπής με στόχο να κατατεθούν προτάσεις για την ομαλή εφαρμογή του νέου Νόμου Πλαίσιο. Την επιτροπή θα αποτελούν πρυτάνεις και στελέχη του υπουργείου και οι προτάσεις θα κατατεθούν μέχρι τις 15 Μαΐου.
Στην επιτροπή του υπουργείου, πάντως, θα συμμετάσχουν οι πρυτάνεις Ιωαννίνων κ. Τρ. Αλμπάνης, Αριστοτελείου Θεσσαλονίκης κ. Γ. Μυλόπουλος, ΕΜΠ κ. Σ. Σιμόπουλος, Θράκης κ. Σ. Ρέμελης, Πάτρας κ. Γ. Παναγιωτάκης, ειδικός γραμματέας ΑΕΙ του υπουργείου κ. Β. Παπάζογλου και ο πανεπιστημιακός και πρώην ειδικός γραμματέας ΑΕΙ κ. Αθ. Κυριαζής.
"Δεν είναι πρόθεσή μας να μπούμε και να προλάβουμε τι θα πει η επιτροπή. Θέλουμε προτάσεις και σκέψεις για τα προβλήματα, τις οποίες θα μελετήσουμε", είπε ο κ. Μπαμπινιώτης και πρόσθεσε ότι θα εξεταστεί το θέμα της επιπλέον χρηματοδότησης των ΑΕΙ.
Σχετικά με τις τροπολογίες για τα ιδιωτικά σχολεία, οι οποίες, όπως κατήγγειλαν εκπαιδευτικοί, διευκολύνουν τις απολύσεις, ο κ. Μπαμπινιώτης δήλωσε ότι τις βρήκε έτοιμες, κάτι που επιβεβαίωσε ο κ. Αρβανιτόπουλος και η υφυπουργός Παιδείας Ε. Χριστοφιλοπούλου.
Καμία αλλαγή στον αριθμό των εισακτέων
Ο υπουργός Παιδείας, αναφέρθηκε και στο ζήτημα του αριθμού των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, λέγοντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξει μείωση.
Σύμφωνα με τον κ. Μπαμπινιώτη, οι σημερινοί μαθητές της Α' Λυκείου θα δώσουν εξετάσεις με το ισχύον σύστημα.
Στη Β' Λυκείου οι αλλαγές που θα γίνουν την ερχόμενη χρονιά περιορίζονται στην εισαγωγή των ερευνητικών εργασιών, που λειτούργησαν πιλοτικά εφέτος στην Α' Λυκείου.
Τέλος στα μαθήματα επιλογής στην Β' Λυκείου προστίθενται οι Αρχές Οικονομίας και η Πολιτική και Δίκαιο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απάτη με... ράσα – 1 δισ. η φοροδιαφυγή!




Δωρεά, ειδικά σε εκκλησία ισούται με φοροαπαλλαγή. Έτσι το πως θα στηθεί ή... μπίζνα είναι απλό. Ρασοφόροι με το αζημίωτο δίνουν αποδείξεις για δωρεές που δεν γίνονται ποτέ ή αποδείξεις για πολλαπλάσια από τα πραγματικά ποσά και έτσι κάποιοι γλιτώνουν απίστευτα ποσά από φόρους.

Κάπως έτσι δρούσαν δύο ιερείς σε εκκλησίες στα Φάρσαλα και τη Λάρισα. Οι... πελάτες ήταν 45 άτομα και η απάτη ξεπερνάει το 1 δισ., τόσο υπολογίζονται οι φόροι που έχασε το κράτος. Στο κύκλωμα ήταν μπλεγμένος και ένας τρίτος ιερέας που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο, οι δυο ιερείς έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ιερείς έκοβαν απόδειξη για 2.000 ευρώ ενώ η δωρεά ήταν... 20 ευρώ, ενώ σε άλλη περίπτωση βρέθηκε απόδειξη για δωρεά 40.000 ευρώ, αλλά πουθενά τα χρήματα...

Δεν είναι όμως μόνο η Λάρισα. Ανάλογη ... μπίζνα είχε στηθεί και στη Μονή Αναστάσεως του Χριστού - Εμμαούς που βρίσκεται έξω από τη Θεσσαλονίκη. Για κομπίνα 11,5 εκατομμυρίων ευρώ κάνουν λόγο οι αρχές και ήδη 35 άτομα, δυο πνευματικοί, μοναχές, συμβολαιογράφοι κλπ έχουν παραπεμφθεί στον ειδικό ανακριτή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πως το επιμελητήριο Βοιωτίας «δεν στηρίζει» τις επιχειρήσεις της Βοιωτίας


Στηρίζει το Επιμελητήριο Βοιωτίας τις τοπικές επιχειρήσεις, όπως προβάλλει σε τηλεοπτικό σποτ και πως; Υπάρχουν δύο κραυγαλέα παραδείγματα που δείχνουν ότι όχι μόνο δεν τις στηρίζει, αλλά και τις απαξιώνει.
Το πρώτο αφορά στην απόφαση της Διοικητικής Επιτροπής να αναθέσει την έκδοση του ενημερωτικού περιοδικού του Επιμελητηρίου σε εκτυπωτική επιχείρηση της Φωκίδας, τυχαίο; Οι γνωρίζοντες απαντούν όχι.
Το δεύτερο παράδειγμα αφορά στην απόφαση τηλεοπτικής (μόνο)προβολής του Επιμελητηρίου σε σταθμό με έδρα τη Φθιώτιδα, κόστους 4.600 ευρώ.
Εκπρόσωποι των τοπικών ενημερωτικών μέσων της Βοιωτίας κάνουν λόγο για πλήρη απαξίωση τους και καλούν τη διοίκηση να απαντήσει, γιατί τις απέκλεισε από το πρόγραμμα. Πρόκειται για τα μέσα, που ανελλιπώς, στηρίζουν και προβάλλουν τις δραστηριότητες του Επιμελητηρίου. Και σε αυτές τις δύσκολες οικονομικά εποχές θα περίμεναν τη στήριξη του επιμελητηρίου, ως μια αναγνώριση της προσφοράς τους.
Το θέμα τέθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ του Επιμελητηρίου από τους Χ. Παπαθωμά και Α. Μητά, όπου ο οικονομικός επόπτης Λ. Παπαχαραλάμπους, (απόντος του προέδρου κ. Αγνιάδη) αποκάλυψε ότι η συμφωνία με την τηλεόραση είχε γίνει πριν τις επιμελητηριακές εκλογές και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων προβολή επιχειρήσεων (άραγε ποιών;). Προφανώς για να μην υπάρξουν αντιδράσεις από τους λοιπούς υποψήφιους συνδυασμούς επιλέχτηκε η διαφήμιση να γίνει μετά τις εκλογές, με ότι μπορεί να υποκρύπτει αυτό.
Όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, ο κ. Παπαχαραλάμπους, όχι μόνο δεν γνώριζε ποιά είναι τα μέσα ενημέρωσης της Βοιωτίας, αλλά ούτε και το περιεχόμενο του σποτ, το οποίο το επιμελητήριο , με τις συνδρομές των μελών του (και των επιχειρήσεων ενημέρωσης ) θα πληρώσει .
Άγνοια για το θέμα δήλωσε και η πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ., που ζήτησε για ανάλογες αποφάσεις να ενημερώνεται εκ των προτέρων.
 siriosfm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θήβα με τον Μανώλη Γλέζο



Οι εκλογές πλησιάζουν και οι δήθεν «σωτήρες» άρχισαν τα μεγάλα λόγια, εξαγγέλλουν και απειλούν γεμάτοι έπαρση, και είναι έτοιμοι ακόμα μία φορά να εξαπατήσουν τον Ελληνικό λαό.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βοιωτίας πραγματοποιεί πολιτική εκδήλωση στη Θήβα, το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012, ώρα 20:00, στο Συνεδριακό Κέντρο, για την εναλλακτική πρόταση εξουσία,ς για την ανατροπή των μνημονίων των δανειακών συμβάσεων και το ξήλωμα όλων των μέτρων που απορρέουν από αυτά για την οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας, για ένα νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο.
Θα μιλήσουν: Ο παλαίμαχος της αριστεράς και πάντα μπροστάρης Μανώλης Γλέζος, Η Ρένα Δούρου, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού, υπεύθυνη Ευρωπαϊκής Πολιτικής και ο Αλέξης Μητρόπουλος καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης.
Ή εμείς ή αυτοί. Μαζί μπορούμε να τους ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κωπαΐδα SOS



Την δημιουργία ενός σύγχρονου φορέα διαχείρισης των υδάτων στο Κωπαϊδικό πεδίο προτείνουν οι δήμου Ορχομενού, Αλιάρτου, Λιβαδειάς και Θήβας οι οποίοι διαπιστώνουν οτι ο Οργανισμός Κωπαΐδας με τη σημερινή του μορφή έχει κάνει τον κύκλο του.
Η πρωτοβουλία αυτή έχει ήδη βρει υποστηρικτές και έχουν ξεκινήσει συζητήσεις προκειμένου να δρομολογηθούν οι απαιτούμενες ενέργειες.
Την Δευτέρα στον Ορχομενό πραγματοποιήθηκε διευρυμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Περιφέρειας και των τριών δήμων.

«Κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης βγήκαν πολλά χρήσιμα συμπεράσματα. Τέθηκαν πολλοί προβληματισμοί και ακούστηκαν διάφορες απόψεις και σημαντικές προτάσεις», σημείωσε ο δήμαρχος Ορχομενού Κώστας Ξηρογιάννης και πρόσθεσε: «Όλα αυτά θα αξιολογηθούν ενώ περιμένουμε και νέες προτάσεις να τις ενσωματώσουμε σε αυτό που εμείς θέλουμε να κάνουμε».
Καταλήγοντας σε δηλώσεις του ο κ. Ξηρογιάννης επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Είναι πάρα πολύ δύσκολη εποχή. Χρηματοδοτήσεις κρατικές δεν υπάρχουν, γι αυτό πρέπει να έχουμε ανοιχτό μυαλό, μάτια και αυτιά για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σήμερα και όχι το 2020. Σήμερα που ο αγρότης υποφέρει σήμερα πρέπει άμεσα να δώσουμε λύση».
Ο δήμαρχος Αλιάρτου Γιώργος Ντασιώτης αφού είπε οτι η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε από μια παραδοχή οτι «η Κωπαΐδα είναι ο κοινός μας τόπος ο χώρος που ζούμε και πρέπει να αναπτύξουμε».
Σύμφωνα με τον κ. Ντασιώτη ο Οργανισμός Κωπαΐδας «με τον τρόπο που σήμερα λειτουργεί δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες» και γι΄ αυτό «πρέπει να εξελιχτεί να γίνει πιο λειτουργικός, πιο ευέλικτος ώστε να μπορέσει να δώσει λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν».
Προβλήματα που αφορούν τόσο στις υποδομές όσο και στον τρόπο διαχείριση των υδάτων και μάλιστα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία «που η επανεκκίνηση της οικονομίας μπορεί να ξεκινήσει από τον πρωτογενή τομέα».
Από την πλευρά του δήμου Λεβαδέων ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Σωτηρόπουλος αφού χαιρέτησε την πρωτοβουλία των δημάρχων τόνισε: «Τα προβλήματα στο Κωπαϊδικό πεδίο χρονίζουν, ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και οι παραγωγοί αδυνατούν να καλλιεργήσουν. Είμαστε υποχρεωμένοι να σταθούμε κοντά τους να δράσουμε δυναμικά και να συνδράμουμε στην επίλυση των προβλημάτων».
Ο δήμαρχος Θηβαίων Σπύρος Νικολάου αφού έθεσε και τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στον κάμπο των Βαγίων δήλωσε σχετικά: «Έγινε μια πρώτη κίνηση για ένα θέμα σημαντικό. Ο Οργανισμός Κωπαΐδας έχει τελματώσει και ξεκινήσαμε οι τέσσερεις δήμαρχοι μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η κατάσταση».
Ο αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Γιώργος Μουλκιώτης επανέλαβα την άποψη της Περιφέρειας οτι ο Ο.Κ. με τη μεγάλη ιστορία και προσφορά έχει πλέον φτάσει στα όριά του και ο κύκλος του έχει ολοκληρωθεί.
«Πρέπει να υπάρξει ένας νέος φορέας με την μορφή ενός ΝΠΔΔ δεδομένου οτι αυτός είναι αυτοχρηματοδοτούμενος. Ένας νέος φορέας που θα αναλάβει συνολικά την διαχείριση και την κινητή και ακίνητη περιουσία του Οργανισμού», είπε ο κ. Μουλκιώτης.
Ξεκαθάρισε επίσης οτι αυτή τη στιγμή ο ΟΚ ανήκει στο υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης και η περιφέρει έχει τύποις την εποπτεία και φυσικά δεν ασκεί διοίκηση.
«Η λογική του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης πρέπει να είναι προς τη κατεύθυνση της κατάργηση του ΟΚ και να αναλάβει η Περιφέρεια με την τοπική αυτοδιοίκηση και τους κοινωνικούς και οικονομικούς φορείς την νέα πρωτοβουλία» είπε χαρακτηριστικά ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει οτι σε καμία περίπτωση η Περιφέρεια δεν θα αναλάβει έναν υπερχρεωμένο Οργανισμό. «Η πολιτεία πρέπει να προβεί σε εκκαθάριση και να αρχίσει μια νέα πορεία», είπε χαρακτηριστικά ενώ συνεχάρει και τους δημάρχους για την πρωτοβουλία που ανέλαβαν. «Θα περιμένουμε τα αποτελέσματα των συζητήσεων και των μελετών για να προχωρήσουμε», κατέληξε.

Ο περιφερειακός σύμβουλος και εκπρόσωπος του συνδυασμού «Μαζί για τη Στερεά Ελλάδα» Γιάννης Καράμπελας έκανε λόγο για καθυστέρηση στην αντιμετώπιση του προβλήματος λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε στο και 10 για την δημιουργία ενός νέου φορέα διαχείρισης των υδάτων στη Βοιωτία» και συνέχισε: «Ο Οργανισμός Κωπαΐδας έχει εξαντλήσει τη ζωή του. Αυτή τη στιγμή το μόνο που γίνεται είναι να συσσωρεύονται τα προβλήματα χωρίς να έχει την δυνατότητα να προχωρήσει σε ανταποδοτικά έργα». Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία των δημάρχων επεσήμανε: «Είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Η δημιουργία ενός νέου φορέα είναι αναγκαία για την διαχείριση των υδάτων και την μείωση του κόστους παραγωγής των αγροτών της Βοιωτίας».
Από την «Λαϊκή Συσπείρωση» ο Γιώργος Γκικόπουλος τάχθηκε υπέρ της διαχείρισης των υδάτων από «ένα ενιαίο δημόσιο φορέα». Σύμφωνα με τον κ. Γκικόπουλο για να λυθεί το πρόβλημα του Ο.Κ. «που είναι τεράστιο για τους παραγωγούς και την αγροτική οικονομία της περιοχής και της χώρας προϋπόθεση είναι να γίνει έργο». Και πρόσθεσε: «Έργο αρδευτικό με κλειστούς αγωγούς για να μειώσει το κόστος παραγωγής και να λύσει τα προβλήματα κατασπατάλησης του νερού αλλά και της ανάπτυξης της περιοχή». Επεσήμανε επίσης οτι «αυτές οι προϋποθέσεις με την πρωτοβουλία των δημάρχων δεν εξασφαλίζονται» και οτι αυτό που πρέπει να κάνουν είναι «να καλέσουν τον κόσμο στην διεκδίκηση για ουσιαστικό έργο στην Κωπαΐδα, είναι η μόνη υπηρεσία που μπορούν να προσφέρουν στο τόπο».
Τέλος η περιφερειακή σύμβουλος του «Αυτοδιοικητικού Κινήματος» Δέσποινα Σπανούδη τόνισε οτι «η κατάσταση στο Κωπαϊδικό πεδίο αποτυπώνει ανάγλυφα το πρόβλημα της διάλυσης της αγροτικής παραγωγής της χώρας» και οτι «ο νέος Οργανισμός θα πρέπει σαφώς να είναι ένας ενιαίος δημόσιος φορέας διαχείρισης των υδάτινων πόρων και να μη καταλήξει σε ανώνυμες εταιρίες».
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξέρουν τουλάχιστον 15 άτομα που προμηθεύτηκαν κοκαϊνη από τον διακινητή σε συνδέσμους ομάδων!

-Ανάμεσα στους συλληφθέντες εμπόρους ναρκωτικών ένας από τους κατηγορούμενους για την δολοφονία του οπαδού του Παναθηναϊκού, Μιχάλη Φιλόπουλου...
 - Σε συνεργασία με την  ΕΥΠ η αστυνομία για να εντοπίσει το κύκλωμα.

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την δράση του κυκλώματος που διακινούσε ναρκωτικά τόσο σε οπαδούς ομάδων, όσο και σε άλλους πολίτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας από τους 4 συλληφθέντες που είναι και προφυλακισμένος....
έχει καταγραφεί από το σύστημα υποκλοπών της ΕΥΠ να έχει ύποπτες συνομιλίες για προμήθεια και διακίνηση ναρκωτικών.

Στο διαβιβαστικό έγγραφο της Ασφάλειας, αναφέρεται η εμπλοκή τουλάχιστον άλλων 15 ατόμων από όλη την Ελλάδα. Κάποιοι από αυτούς ανήκουν σε λέσχες οπαδών.

Όλοι, αναμένεται να κληθούν να απολογηθούν τις επόμενες ημέρες.

Η υπόθεση, εξιχνιάσθηκε στις 21 Μαρτίου 2012 από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής με την σύλληψη τριών Ελλήνων και ενός αλβανού για διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών.

Σε έρευνες που είχαν γίνει στα σπίτια των συλληφθέντων είχαν βρεθεί 100 γραμμάρια ηρωίνης, 140 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 12.000 ευρώ, δύο Ι.Χ και ζυγαριές ακριβείας.

Επίσης, ένας από τους συλληφθέντες ήταν ανάμεσα στους 5 κατηγορούμενους για την δολοφονία του οπαδού του Παναθηναϊκού, Μιχάλη Φιλόπουλου στις 29/03/2007 στην Λεωφόρο Λαυρίου. Τότε, είχε αθωωθεί ομόφωνα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκλεβαν αρνιά στα Δερβενοχώρια!!!






Έκλεψαν αμνοερίφια, δεν πρόλαβαν όμως να πάνε μακριά.
Συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι στη Μάνδρα Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μάνδρας, δύο αλλοδαποί Πακιστανικής καταγωγής, ηλικίας 24 και 27 ετών αντίστοιχα, ενώ αναζητείται ένας ακόμη ομοεθνής συνεργός τους, κατηγορούμενοι για ζωοκλοπή.

Xθες το πρωί, οι τρεις δράστες πήγαν με Ι.Χ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 24χρονου, σε αγρόκτημα στην περιοχή «Στεφάνης» Δερβενοχωρίων Βοιωτίας και πρόσπάθησαν να κλέψουν αμνοερίφια από ποιμνιοστάσιο, ιδιοκτησίας 27χρονου Έλληνα. Κατά την προσπάθειά τους όμως, έγιναν αντιληπτοί από το θύμα και επιβιβαζόμενοι στο ανωτέρω όχημα, εξαφανίστηκαν με κατεύθυνση προς Αττική.
Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θήβας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μάνδρας κινητοποιήθηκαν άμεσα και σε σύντομο χρονικό διάστημα εντόπισαν το όχημα, στο οποίο επέβαιναν οι δύο εκ των δραστών, στα όρια Βοιωτίας με Αττική και αφού το ακινητοποίησαν, τους συνέλαβαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς κλοπιμαίων, ενώ ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.
Οι δύο συλληφθέντες, θα οδηγηθούν σήμερα ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θήβας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του συνεργού τους
 lamiastar
Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς θα γίνει η μείωση συντάξεων άνω των 1.300 ευρώ



Με την καταβολή της σύνταξης του Μαΐου θα τεθεί σε εφαρμογή η παρακράτηση του ποσού του 12% για τις κύριες συντάξεις που υπερβαίνουν τα 1.300 ευρώ -η οποία θα έχει αναδρομική ισχύ από την 1.1.2012 και θα εφαρμοστεί σε 8 ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
Τα παραπάνω προβλέπονται σε εγκύκλιο του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργου Κουτρουμάνη προς τους φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, με την οποία ρυθμίζεται ο τρόπος και η διαδικασία που θα εφαρμοστούν οι μειώσεις.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η παρακράτηση θα εφαρμοστεί σε ποσά άνω των 1.300 ευρώ, αφού προηγουμένως αφαιρεθούν οι προηγούμενες περικοπές της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ) και της επιπλέον εισφοράς.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, το ποσοστό της παρακράτησης θα είναι τέτοιο ώστε καμιά σύνταξη να μην είναι μικρότερη από τα 1.300 ευρώ. Αντίστοιχες περικοπές προβλέπονται και για τους συνταξιούχους του Δημοσίου.
Για τη μείωση λαμβάνεται υπόψη το ποσό της καταβλητέας την 1.1.2012 κύριας σύνταξης.
Λαμβάνεται δηλαδή υπόψη το ακαθάριστο ποσό της κύριας σύνταξης που εναπομένει μετά την παρακράτηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων και της επιπλέον εισφοράς της παρ. 11 του άρθρου 44 του ν.3986/2011 (ΦΕΚ 152, Α'), καθώς και των μειώσεων των παρ. 1 και 2 του άρθρου 2 του ν. 4024/2011.
Εφόσον ο συνταξιούχος λαμβάνει μία κύρια σύνταξη από κάποιον από τους ανωτέρω φορείς κύριας ασφάλισης, το ποσό αυτής, μετά και την παρούσα μείωση, δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.300 ευρώ (εννοείται για κύρια σύνταξη άνω των 1.300,00 ευρώ).
Εφόσον στο ίδιο πρόσωπο καταβάλλονται περισσότερες από μία κύριες συντάξεις:
* από το Δημόσιο και ασφαλιστικό φορέα αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ή
* από ασφαλιστικούς φορείς αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ή
* από ασφαλιστικό φορέα αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και το ΝΑΤ,
τότε ως ποσό σύνταξης νοείται το άθροισμα των συντάξεων αυτών.
Η μείωση γίνεται από το φορέα (Δημόσιο ή ασφαλιστικό φορέα) που χορηγεί το μεγαλύτερο ποσό σύνταξης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έπιασαν δεκάδες, εισέπραξαν ψίχουλα




Στοιχεία για το μέτωπο των συλλήψεων των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου, αλλά και για τα ποσά που εισπράχθηκαν, διαβίβασε στη Βουλή το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Όπως αναφέρεται σε έγγραφο που υπογράφει ο υφυπουργός Μανώλης Όθωνας, από τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, συνελήφθησαν, από την 1.1.2011 έως και 15.03.2012, συνολικά 185 άτομα, το δε συνολικό ποσό της οφειλής τους προς το Δημόσιο ανέρχεται στα 694.602.909,58 ευρώ.
Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ενημερώνει επίσης ότι από τους 185 μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου, οι 70 συνελήφθησαν στην περιφέρεια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ) και είχαν συνολικό ποσό οφειλής 533.315.429,84 ευρώ.
Στην περιφέρεια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης (ΓΑΔΘ), συνελήφθησαν 45 άτομα και είχαν συνολικό ποσό οφειλής 97.524.004,97 ευρώ ενώ στην υπόλοιπη Επικράτεια, συνελήφθησαν συνολικά 70 άτομα και είχαν συνολικό ποσό οφειλής 63.763.474,77 ευρώ.
Τα στοιχεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη διαβιβάστηκαν στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Μαρίας Σκραφνάκη, η οποία είχε ζητήσει να ενημερωθεί και από το υπουργείο Οικονομικών και από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για το πόσοι μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου έχουν συλληφθεί, καθώς και το πόσοι από αυτούς έχουν αποδώσει στο κράτος τα χρήματα που χρωστούν.
Πλήρωσαν για να μη συλληφθούν
Στις 2 Μαρτίου, είχε διαβιβαστεί στη Βουλή και η απάντηση του υπουργείου Οικονομικών, με υπογραφή του πρώην υπουργού Οικονομικών και νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, από την οποία προέκυπτε ότι με την αυτόφωρη διαδικασία προσαγωγής των οφειλετών του δημοσίου και κατ΄εντολή του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, είχαν έως τότε συλληφθεί 69 άτομα για χρέη στο ελληνικό δημόσιο.
Ο κ. Βενιζέλος ενημέρωνε, επίσης, ότι σε 29 περιπτώσεις και προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη, οι οφειλέτες (κυρίως, ΦΠΑ) του δημοσίου κατέβαλαν το ποσό των 8.446.000 ευρώ.
Στην έγγραφη απάντησή του, ο κ. Βενιζέλος ενημέρωνε επίσης ότι η επιλογή των προς έλεγχο υποθέσεων θα γίνεται πλέον με τη χρησιμοποίηση μεθόδων ανάλυσης κινδύνου, οι οποίες βασίζονται σε ποιοτικά χαρακτηριστικά όπως π.χ. κλάδος ή τομέας δραστηριότητας, ανάλογα με την επικινδυνότητα και παραβατικότητα αυτού, την ύπαρξη στοιχείων από διασταυρώσεις του πληροφοριακού συστήματος κ.α. με την υποστήριξη του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Ελέγχων (ELENXIS).
Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβαδειά:« 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ » στις 29 Μαρτίου



Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Επαρχίας Λιβαδειάς σε Συνεδρίασή του αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη 24ωρης ΠΑΝΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ για τις 29 Μαρτίου 2012, ημέρα Πέμπτη, ως συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων στο Αλουμίνιο της Ελλάδος, οι οποίοι απεργούν απαιτώντας την εφαρμογή της επιχειρησιακής Σύμβασης από την Εταιρεία.
Το Δ.Σ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πανεπιστήμιο Στερεάς:"Σπουδές, Υποτροφίες και Εργασία στο Εξωτερικό"



Μια πολύ ενδιαφέρουσα Ημερίδα στο Αμφιθέατρο του πανεπιστημίου σήμερα Τετάρτη 28 Μαρτίου...

Η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ) και το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας σας προσκαλούν στην ημερίδα με θέμα «Σπουδές, Υποτροφίες και Εργασία στο Εξωτερικό», που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012 και ώρα 12:00 στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου στη Λαμία, οδός Παπασιοπούλου 2-4.

Οι εισηγήσεις που θα πραγματοποιηθούν είναι οι εξής:

- «Αναζήτηση εργασίας στην Ευρώπη - Η Ευρωπαϊκή Πύλη EURES», Μαρία Αντωνίου, Σύμβουλος EURES, Ασημίνα Τσάκαλου, Βοηθός Συμβούλου EURES

- «Μεταπτυχιακές Σπουδές στη Γερμανία και Υποτροφίες της DAAD», Alexander Roggenkamp, Διευθυντής Γερμανικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD)

- «Μεταπτυχιακές Σπουδές και Υποτροφίες στη Γαλλία», Electre Mauche, Υπεύθυνη Προγράμματος Υποτροφιών της Γαλλικής Πρεσβείας

- «Μεταπτυχιακές Σπουδές και Υποτροφίες στη Μ. Βρετανία», Αικατερίνη Φέγγαρου, Education Marketing Manager του Βρετανικού Συμβουλίου

- «Μεταπτυχιακές Σπουδές και Υποτροφίες στις ΗΠΑ», Νικόλαος Τουρίδης, Εκπαιδευτικός Σύμβουλος Ιδρύματος Fulbright / Υπεύθυνος Αμερικανικού Προγράμματος

- «Εκπαιδευτικό Ταξίδι στο Stanford University», Ελένη Σαπουντζή & Μάριος Σιγανός, φοιτητές τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Γνωστό τηλεοπτικό πρόσωπο εμπλέκεται σε υπόθεση ναρκωτικών




Αναμένεται η κλήτευσή του σε απολογία, για προμήθεια κοκαΐνης για προσωπική χρήση


Ενα γνωστό, τηλεοπτικό, πρόσωπο βρίσκεται ανάμεσα στους εμπλεκόμενους σε υπόθεση διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών, που αποκαλύφθηκε από την ΕΛ.ΑΣ, την προηγούμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με καταγεγραμμένες συνομιλίες ο εν λόγω ακούγεται _σε δύο συζητήσεις που έχουν υποκλαπεί από το σύστημα παρακολούθησης τηλεφωνικών συνδιαλέξεων της ΕΥΠ_ να ζητά τον Ιανουάριο και τον Μάρτιο, ποσότητες κοκαΐνης από τον κεντρικό προμηθευτή του κυκλώματος, ο οποίος είναι ήδη προφυλακισμένος για αυτήν την υπόθεση.

Πρόκειται για την υπόθεση που εξιχνιάσθηκε στις 21 Μαρτίου 2012 από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής με την σύλληψη τριών ελλήνων και ενός αλβανού για διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών.

Ο ίδιος άνθρωπος είχε καταδικασθεί και στο παρελθόν για υπόθεση μεταφοράς ναρκωτικών από την Κρήτη. Σε έρευνες που είχαν γίνει στα σπίτια των συλληφθέντων είχαν βρεθεί 100 γραμμάρια ηρωίνης, 140 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 12.000 ευρώ, δύο Ι.Χ και ζυγαριές ακριβείας.

Το σύστημα υποκλοπών της ΕΥΠ κατέγραψε σειρά υπόπτων συνομιλιών για προμήθεια και διακίνηση ναρκωτικών και ανάμεσα σε αυτές και εκείνη του τηλεοπτικού προσώπου, που πιθανόν να κληθεί να απολογηθεί στους δικαστικούς λειτουργούς τις επόμενες ημέρες. Παράλληλα στο διαβιβαστικό έγγραφο της Ασφάλειας μνημονεύεται η εμπλοκή και άλλων, περίπου 15 ιδιωτών, απ' όλη την Ελλάδα -ορισμένοι ανήκουν σε λέσχες οπαδών.

tovima.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Εγκαταλείπουν άρον άρον τις πόλεις 1,5 εκ. κάτοικοι για να γίνουν αγρότες

Εγκαταλείπουν άρον άρον τις πόλεις 1,5 εκ. κάτοικοι για να γίνουν αγρότες

Αποφασισμένοι να εγκαταλείψουν τα μεγάλα αστικά κέντρα και να μετακομίσουν στην περιφέρεια και στα χωριά είναι νέοι ηλικίας 25 έως 44 ετών, προκειμένου να ξεφύγουν από τις συνέπειες της οικονομικής ύφεσης.
Σύμφωνα με έρευνα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο νέοι θα ακολουθήσουν το δρόμο της εσωτερικής μετανάστευσης και θα εγκαταλείψουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σε μία προσπάθεια να ασχοληθούν με την αγροτική παραγωγή και να ξεφύγουν από την οικονομική ύφεση, τα μέτρα λιτότητας και την ανεργία.
Από την έρευνα προκύπτει πως σχεδόν ο ένας στους δύο που φεύγει για το χωριό, δηλαδή το 43% είναι πτυχιούχος, ενώ ο ένας στους πέντε έχει και αποκτήσει και μεταπτυχιακό.
Περισσότεροι από τους μισούς δηλώνουν πως θα ακολουθήσουν κάποιο επάγγελμα στον αγροτικό τομέα, αφού υπάρχουν καλλιέργειες που προσφέρουν ακόμα καλά εισοδήματα, όπως η εκτροφή σαλιγκαριών, η μελισσοκομία, η καλλιέργεια ελιάς για την παραγωγή λαδιού, καθώς και τα βιολογικά προϊόντα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Περισσότεροι από 10.000 πολίτες έπεσαν θύματα των «τρελών» ΑΤΜ

Περισσότεροι από 10.000 πολίτες έπεσαν θύματα των «τρελών» ΑΤΜ

Σε περίπου 10.000 λογαριασμούς παρατηρήθηκαν «λάθος» αναλήψεις εξαιτίας του τεχνικού προβλήματος που παρουσιάστηκε στο διατραπεζικό σύστημα ΔΙΑΣ.
Τη Δευτέρα οι πολίτες πέρασαν ένα αρχικό σοκ, αφού προσπάθησαν να κάνουν ανάληψη και ενώ το ΑΤΜ δεν τους έδωσαν χρήματα, στη συνέχεια τους χρέωσαν τη συναλλαγή.
Ωστόσο το πρόβλημα εντοπίστηκε και ήδη σε βαθμό μεγαλύτερο του 80%, οι λογαριασμοί που έπεσαν «θύματα» του ηλεκτρονικού πρόβλημα, απεικονίζουν πλέον το πραγματικό ποσό.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ