Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Tα Αποτελέσματα της 25ης Αγωνιστικής στην Α' Βοιωτίας

Α' Βοιωτιας
Αποτελεσματα 25ης Αγωνιστικης

Επαμεινωνδας Λευκτρων - Κιθαιρωνας Καπαρελλιου    2-2
Παρνασσος Αραχωβας - Αναγεννηση Σχηματαριου       4-1
ΑΟ Πλαταιες - Ιωνικος Αστερας Θηβας                             3-0
Πελοπιδας Θηβας - Πανγεωργικος                                    4-0
Αμβρυσσεας Διστομου - Παναλιαρτος                              3-1
ΠΑΟΚ Κυριακιου - Πηγασος Αγιας Αννας                         0-1
Παμβαγιακος - ΑΕ Δηλεσιου                                               3-2
ΑΕΣ Ελεωνας - ΑΕ Ορχομενος                                           1-5

η Βαθμολογια σε 25 Αγωνες

1. Επαμεινωνδας Λευκτρων                 55
2. Παρνασσος Αραχωβας                     54
3. ΑΟ Πλαταιες                                       51
4. Πηγασος Αγιας Αννας                      50
5. ΠΑΟΚ Κυριακιου                               46  
6. Αμβρυσσεας Διστομου                     46  
7. Παμβαγιακος                                     46
8. Κιθαιρωνας Καπαρελλιου                45 
9. ΑΕ Ορχομενος                                   45  
10. Παναλιαρτος                                    42
11. Αναγεννηση Σχηματαριου             34
12. Πελοπιδας Θηβας                           24
13. ΑΕΣ Ελεωνας                                  10
14. Ιωνικος Αστερας Θηβας                  8
15. Πανγεωργικος                                  7
16. ΑΕ Δηλεσι                                         2

Β' Κατηγορια Βοιωτιας
Αποτελεσματα 23ης Αγωνιστικης

Νικη Λαφυστιου - Απολλωνας Ακραιφνιου    3-2
Πανδαυλειακος - Παναθηναικος Κυριακιου    1-6
ΑΕ Σκουρτα - ΑΟ Μελισσοχωρι                       2-2
ΑΟ Μαυρομματι - Δοξα Μουρικιου                  0-1
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρώτες υποψηφιότητες με το Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας‏ Βοιωτίας του Γιώργου Κεχαγιά και Νίκου Λάμπρου


Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες                              
Το πολιτικό σύστημα εξουσίας, που δομήθηκε στη διάρκεια της μεταπολίτευσης, βασίσθηκε στην ψηφοθηρία των πολιτικών κομμάτων με κύρια όπλα το λαϊκισμό και τη συναλλαγή, με αποτέλεσμα να αδυνατεί να αντιμετωπίσει τις συνέπειες τις οποίες το ίδιο δημιούργησε. Μέσα σ’ αυτό το ομιχλώδες πολιτικό τοπίο,  της κομματοκρατίας  δημιουργήθηκε ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, ένας νέος αυθόρμητος πολιτικός σχηματισμός, προερχόμενος από  γνήσιες πατριωτικές και λαϊκές δυνάμεις, με σκοπό:

Να ανασύρει την Πατρίδα από το γενικευμένο τέλμα και την παρακμή, με την εγκαθίδρυση μιας πραγματικής ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Να αναδείξει τον πραγματικό Έλληνα, τον φιλότιμο, τον εργατικό,  τον πατριώτη, ο οποίος δεν  έπαψε να υπάρχει, αλλά απλώς περιμένει αυτόν  που θα του ξαναδώσει τη θέση που του αρμόζει, μέσα σε μία κοινωνία με πραγματικά ίσες ευκαιρίες προς όλους.
    
 Να πετύχει την αληθινή ενότητα του Ελληνικού Λαού, αφήνοντας πίσω τις ξεπερασμένες διχαστικές ιδεολογίες προκειμένου η Πατρίδα μας να βρει ξανά την ιστορική της συνέχεια προς την πρόοδο και τον πολιτισμό.

Συμπατριώτισσες  και συμπατριώτες, σ’ αυτόν τον αγώνα έχουμε στρατευθεί και με οδηγό την αγάπη και ενθουσιασμό για την Πατρίδα,  την εντιμότητα  και  απλότητα, υποσχόμαστε ,να βοηθήσουμε με όσες δυνάμεις διαθέτουμε για την αναστήλωση του ηθικού και της αξιοπρέπειας του πολίτη.
 
  Γεώργιος Κεχαγιάς                                                     Νίκος Λάμπρου
    Ταξχος (ΔΒ)  ε.α.                                                        Σχης (ΠΖ) ε.α.
Υποψήφιοι Βουλευτές Νομού Βοιωτίας 



           georgioskechagias@gmail.com                     &                            lamprouΝi@gmail.com                                                                                                                                           τηλ.:6973557300                                        τηλ.:6971644676                                                                            


Διαβάστε Περισσότερα »

Facebook: Τα δάκρυα δεν ταιριάζουν στους Έλληνες. Σηκώστε κεφάλι!


Μια ιδιαίτερη φωτογραφία κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του Facebook και έχει να κάνει με τις δύσκολες ώρες που βιώνουν οι Έλληνες λόγω της κρίσης.
Στην φωτογραφία υπάρχει η γνωστή εικόνα με το μάτι το οποίο βλέπει την γαλανόλευκη και... δακρύζει!
Ωστόσο δίνει το σύνθημα, ώστε να σταματήσουν όλοι τα δάκρυα!
Οι χρήστες καλούν ο ένας τον άλλο μέσα από την φωτογραφία να σηκώσουν το κεφάλι και αντισταθούν.
Διότι τα δάκρυα, δεν ταιριάζουν στους Έλληνες!
Δείτε την φωτογραφία:
3423423423423423423
Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν έχουν το Θεό τους στο Βατοπέδι! Θαύμα λένε η αποφυλάκιση του Εφραίμ

....και μάλιστα της Παναγίας ! Της Κορυδαλλοφορούσας! Αντε να την βγάλει γύρα στις Φυλακές ...να δίνει με θαύματα αποφυλακιστήρια!  Δείτε εδώ !

'Τους αγαπώ και τους συγχωρώ όλους, η αποφυλάκισή μου είναι θαύμα της Παναγίας", είπε με δάκρυα στα μάτια ο ηγούμενος Εφραίμ απευθυνόμενος στα πνευματικά του παιδιά και σε προσκυνητές κατά τη διάρκεια της δοξολογίας και Παράκλησης προς την Θεοτόκο που τελέστηκαν στο καθολικό της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου λίγο μετά την άφιξή του. Αναφέρθηκε στη ζωή των φυλακών που...
 έζησε προσευχόμενος, όπως είπε. Αλλά του λείψανε τα μυστήρια της Εκκλησίας, σημείωσε, σύμφωνα με πληροφορίες του agioritikovima.gr
«Νιώθουμε ανακούφιση και βαθιά ευγνωμοσύνη προς την Παναγία» για την αποφυλάκιση του ηγούμενου Εφραίμ και «ελπίζουν ότι ο Θεός θα δώσει όλα να έχουν ένα αίσιο τέλος», δηλώνουν οι μοναχοί σε ανακοίνωσή τους.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Καρατζαφέρης έγινε... παντοπώλης!

Ο Καρατζαφέρης έγινε... παντοπώλης!
Κάθε υποψήφιος που σέβεται τον εαυτό του (και τα ποσοστά που επιθυμεί να συγκεντρώσει στις επικείμενες εκλογές) οφείλει να έρθει πιο κόντα στους πολίτες, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι πλησιάζει τα όρια του λαϊκισμού.

Έτσι, και ο κ. Καρατζαφέρης θεώρησε φρόνημο να εγκανινιάσει ατύπως την προεκλογική του εκστρατεία δημιουργώντας παντοπωλείο για άπορους δίπλα στα γραφεία του κόμματος! Μάλιστα, σήμερα το πρωί μοίρασε ο ίδιος μαζί με την σύζυγό του τρόφιμα στους άπορους που προσήλθαν στο «Κοινωνικό Παντοπωλείο» του ΛΑ.ΟΣ.

«Θα παίρνουν δωρεάν ρύζι και αλεύρι, θα περνάνε και από τα γραφεία του κόμματος μετά που είναι και δίπλα» λένε οι κακές γλώσσες ότι πέρασε για μια στιγμή από το μυαλό του κ. Καρατζαφέρη.

Οι κακεντρεχείς πάντα θα θα βρουν κάτι να σχολιάσουν, αρκεί να μην βρούμε σε λίγες μέρες σακούλες από το παντωπολείο του ΛΑ.ΟΣ. όπου μαζί με το ρύζι θα περιέχουν και σταυρωμένα ψηφοδέλτια....
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ - Ο Γάτος που ακούει τον Ελληνικό ύμνο και κάθετε προσοχή...Αυτός είναι Πατριώτης!! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ



Με αμέριστη εθνική υπερηφάνια σας παρουσιάζω έναν πραγματικό πατριώτη γάτο.


Οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι ανήκει στον Άδωνη Γεωργιάδη απορρίπτονται ως αβάσιμες.

.tragiko.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μόνο μέσω Ιντερνετ οι δηλώσεις για εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ

Μόνο μέσω Ιντερνετ οι δηλώσεις για εισοδήματα άνω των 12.000

Μπροστά στον ηλεκτρονικό υπολογιστή θα υποχρεωθούν να βρεθούν πάνω από 1 εκατομμύριο μισθωτοί, αγρότες ή ακόμα και συνταξιούχοι που έχουν εισόδημα κι από άλλες πηγές, καθώς το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε ότι όσοι έχουν εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ, θα πρέπει να υποβάλουν τη φετινή τους δήλωση υποχρεωτικά μέσω Ίντερνετ!
Σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής ή εφόσον κρίνεται από τον αρμόδιο προϊστάμενο Δ.Ο.Υ, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, ότι συντρέχει πραγματική αδυναμία υποβολής της δήλωσης με ηλεκτρονικό τρόπο (π.χ. φορολογούμενοι που είναι εγκατεστημένοι σε απομακρυσμένες περιοχές, ή μεγάλης ηλικίας ή που δεν έχουν εξοικείωση με τη χρήση του διαδικτύου) και λόγω της υποχρεωτικής εφαρμογής επιτρέπεται να υποβληθούν αυτές σε έντυπη μορφή στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ.
Κι επειδή στο ΚΕΠΥΟ αντιλήφθηκαν ότι αυτή η αλλαγή μπορεί να προκαλέσει αλαλούμ και ατελείωτες ουρές στις εφορίες για την απόκτηση του ειδικού κλειδάριθμου, έσπευσαν να ανακοινώσουν τα εξής:
Όσοι φορολογούμενοι υποχρεώνονται για πρώτη φορά σε ηλεκτρονική υποβολή και δε διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης ή δεν έχουν κάνει αίτηση λήψης κωδικών, θα λάβουν συστημένη επιστολή από τη ΓΓΠΣ με κωδικούς πρόσβασης και κλειδάριθμο.
Όλοι οι κωδικοί πρόσβασης των υφιστάμενων χρηστών των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΓΓΠΣ που δεν έχουν προβεί στη διαδικασία λήψης και εισαγωγής κλειδαρίθμου ισχύουν ως έχουν μέχρι τις 31/12/2012. Έτσι, οι φορολογούμενοι μπορούν να προμηθευτούν τους νέους κωδικούς (κλειδάριθμο), καθ' όλο το έτος χωρίς να δημιουργείται συνωστισμός.
Η διαδικασία λήψης κλειδαρίθμου από τους υφιστάμενους χρήστες, καθώς και ενεργοποίησης κωδικών για νέους χρήστες, συνεχίζει να βρίσκεται σε ισχύ ανεξάρτητα από τη διαδικασία αποστολής συστημένων επιστολών από τη ΓΓΠΣ. Οι πολίτες μπορούν να συνεχίσουν να εξυπηρετούνται από τις ΔΟΥ για τις αιτήσεις που κάνουν για απόκτηση κλειδαρίθμου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Με ηπειρώτικα και αντάρτικα τραγούδια, το τελευταίο «αντίο» στον Γιάννη Μπανιά

Γιάννης Μπανιάς, Αλέξης Τσίπρας, ΣΥΡΙΖΑ, πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφαν

Πλήθος κόσμου μαζεύτηκε στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών, προκειμένου με ηπειρώτικα μοιρολόγια και αντάρτικα τραγούδια, να πει το τελευταίο «αντίο» στον Γιάννη Μπανιά, ιστορικό στέλεχος της Ανανεωτικής Αριστεράς και τέως βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.
«Έχουμε έρθει όλοι εδώ να αποχαιρετήσουμε τον σύντροφο Γιάννη Μπανιά που αφιέρωσε τη ζωή του στον αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση, στο όραμα για σοσιαλισμό με ελευθερία και δημοκρατία. Έχουμε έρθει να αποχαιρετήσουμε και τον άνθρωπο Γιάννη Μπανιά που όσοι είχαμε την τύχη να πορευτούμε μαζί συνειδητοποιούμε ότι η ευγένεια, η ειλικρίνεια, η προσήνεια δεν είναι αυτονόητα χαρακτηριστικά σε έναν άνθρωπο, αλλά είναι χαρίσματα. Ίσως αποτελεί κοινοτοπία να πει κάποιος ότι ο Γιάννης Μπανιάς υπήρξε εμβληματική φυσιογνωμία της Ανανεωτικής Αριστεράς. Αλλά είναι αλήθεια», τόνισε μεταξύ άλλων στον επικήδειό του ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
«Αποχαιρετάμε σήμερα φίλοι, σύντροφοι, συνάδελφοι και συναγωνιστές τον Γιάννη Μπανιά. Όπως τον γνώρισα εγώ, πολύ νέο, πολύ ενθουσιώδη, πείσμωνα στις ιδέες του, φιλικό, χαμογελαστό στις συζητήσεις του, με υπομονή, πάντα μέσα στο πνεύμα της καταλαγής. Πιστεύω ότι είναι μια μεγάλη απώλεια αυτή, γιατί είχε πολλά ακόμα να δώσει και στην παράταξη στην οποία ανήκε και στον ευρύτερο προοδευτικό και δημοκρατικό χώρο», επισήμανε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης.
Ωδή στον Γιάννη Μπανιά απηύθυνε και ο αγωνιστής Μανώλης Γλέζος, συγκρατούμενός του την περίοδο της Χούντας στο στρατόπεδο πολιτικών εξόριστων στο Παρθένι της Λέρου: «Βήμα το βήμα στις φυλακές και στις εξορίες, της αγωνιστικής σου πορείας τα αποτυπώματα, το ξέσπασμα της αγωνίας της γενιάς σου με τα ανεκπλήρωτα όνειρα».
Παρών στην πολιτική κηδεία του Γιάννη Μπανιά ήταν και ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος. «Είχα μεγάλη εκτίμηση και σεβασμό απέναντί του, όπως είχε και εκείνος. Δεν ήταν μόνο η φιλία που μας ένωνε, ήταν η εκτίμηση. Γι' αυτό θεώρησα καθήκον μου να έρθω σήμερα», τόνισε μιλώντας στους δημοσιογράφους.
Στην πολιτική κηδεία του Γιάννη Μπανιά παραβρέθηκαν, επίσης, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην υπουργός, Γιάννης Καψής, και ο πρόεδρος του «Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών», Γιάννης Δημαράς.
Στεφάνια απέστειλαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΑΟ ΘΗΒΑ - ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ( 18.00 ) ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΘΗΒΑΣ



Τήν Δευτέρα 2 Απριλίου 2012 καί ώρα 18.00 στό Δημοτικό Στάδιο Θήβας οί Παλαίμαχοι Ποδοσφαιριστές τού ΑΟ ΘΗΒΑ θά αντιμετωπίσουν τούς Παλαιμάχους Ποδοσφαιριστές τού ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ προετοιμαζόμενοι γιά τό Ποδοσφαιρικό Τουρνουά Παλαιμάχων τών Τρικάλων πού θά λάβουν μέρος τήν Μεγάλη Δευτέρα 9 Απριλίου 2012 τό οποίο θά διεξαχθεί στό Δημοτικό Στάδιο τών Τρικάλων μέ τήν συμμετοχή εκτός τού ΑΟ ΘΗΒΑ τών ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ( υπό τήν Αιγίδα τών οποίων θά διεξαχθεί τό Τουρνουά ) καί τού ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ .


Μέ τήν ομάδα τών Παλαιμάχων τού ΑΟ ΘΗΒΑ θά αγωνιστούν στό Τουρνουά τών Τρικάλων καί οί Παλαίμαχοι Ποδοσφαιριστές τού ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΘΗΒΩΝ Στέλιος Αριάνογλου ( ο οποίος είναι Παλαίμαχος Ποδοσφαιριστής καί τού ΑΟ ΘΗΒΑ ), καί Δημήτρης Σοβατζής , στό πλαίσιο τών καλών σχέσεων συνεργασίας πού χαρακτηρίζει τίς δύο Θηβαί΄κές Ομάδες Παλαιμάχων .

Θά πρέπει νά αναφερθεί ότι τό Σάββατο 21 Απριλίου 2012 οί Παλαίμαχοι Ποδοσφαιριστές τού ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΘΗΒΩΝ καί τού ΑΟ ΘΗΒΑ θά αγωνιστούν στό Δημοτικό Στάδιο Θήβας γιά Φιλανθρωπικό Σκοπό , ενώ στή συνέχεια σέ κοσμικό κέντρο τής Θήβας υπό τήν Αιγίδα τών Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών τού ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΘΗΒΩΝ θά πραγματοποιηθεί η ετήσια Ανοιξιάτικη Χοροεσπερίδα όπου θά τιμηθούν Παλαίμαχοι Ποδοσφαιριστές τού Προσφυγικού Συλλόγου τής Θήβας , αλλά καί μία μεγάλη Προσωπικότητα τού Πολιτισμού πού έχει σχέση μέ τήν Θήβα .


ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΘΗΒΩΝ
thivanews














 
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα μάτια που συγκλόνισαν όλη την Ελλάδα

Το ποδόσφαιρο που θα ήθελαν οι πολλοί και όχι οι λίγοι, αναλύεται στην επιστολή του μικρού Γιάννη Μ. από το Μεσσολόγγι ο οποίος την έστειλε στην εφημερίδα «ΠΡΑΣΙΝΗ».


Ο 14χρονος πιτσιρικάς ήταν το πρόσωπο που συγκλόνισε με τα δάκρυά του όλη την Ελλάδα στα πρόσφατα επεισόδια του ΟΑΚΑ. 


Η φωτογραφία του που δημοσιεύτηκε σε όλα τα μέσα έκανε το γύρο του κόσμου βάζοντας σε σκέψεις αθλητές, παράγοντες και πολιτεία. 


Τελικά πιο είναι το ποδόσφαιρο που θέλουμε για τους εαυτούς μας αλλά και τα παιδιά μας; Την απάντηση τη δίνει μέσα από την επιστολή του ο μικρός φίλαθλος του Παναθηναικού.


Η επιστολή του μικρού Γιάννη:







«Αυτήν την εμπειρία στο ΟΑΚΑ δεν θα ήθελε κανείς να τη ζήσει όχι μόνο ένας μικρός αλλά ούτε καν ένας μεγάλος. 


Την ώρα που παρακολουθούσα την αγαπημένη μου ομάδα ξαφνικά έβλεπα παντού καπνό γονείς με τα παιδιά τους να τρέχουν από εδώ και από εκεί. 


Έμοιαζε εφιάλτης! Δεν είναι αυτό το ποδόσφαιρο για εμένα. Το ποδόσφαιρο για μένα, όπως και για τα πιο πολλά παιδιά είναι ένας τρόπος ζωής γιατί μέσα από αυτό γνωρίζεις φίλους, μαθαίνεις να έχεις πειθαρχία, να σέβεσαι τους αντιπάλους σου με τον καλύτερο τρόπο. 


Και οι στιγμές στο γήπεδο είναι πραγματικά τέλειες.


Τόσες χιλιάδες φίλαθλοι της αγαπημένης μας ομάδας φωνάζουν και μαζί με αυτούς και εγώ για να εμψυχώσουμε τους παίκτες ώστε να έρθει μια σημαντική νίκη. Ακόμα και να χάσουμε όλοι είναι σίγουρα λυπημένοι αλλά και πάλι πρέπει να είμαστε χαρούμενοι, γιατί είμαστε όλοι μαζί, ενωμένοι. 


Όταν πηγαίνω στο γήπεδο, ο κόσμος θέλω να είναι όπως στο παιχνίδι απέναντι στην Μπαρτσελόνα που το έζησα από μέσα. Δηλαδή ακόμα και όταν χάναμε, ο κόσμος στο γήπεδο ήταν σα να κερδίζαμε με 5 γκολ διαφορά. 


Δεν ένοιαζε κανέναν η ήττα, το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να φωνάξουν και να δημιουργήσουν μια τέλεια ατμόσφαιρα. Μου αρέσει όμως και όταν φεύγω από το γήπεδο, την επόμενη ημέρα όταν κάθομαι με φίλους οι οποίοι δεν είναι μόνο Παναθηναικοί αλλά και άλλες ομάδες όπως Ολυμπιακοί, Αεκτζήδες και άλλων ομάδων και συζητάμε για τις ομάδες με πολύ ωραίο τρόπο.


Χωρίς να βρίζουμε ο ένας την ομάδα του άλλου. Δεν λέω έχει πλάκα να υπάρχει μια κόντρα γιατί αλλιώς δεν θα υπήρχε και λόγος για να δει κάποιος ποδόσφαιρο αλλά μέσα στα πλαίσια πάντα του λογικού γιατί όταν το πράγμα ξεφύγει έχουμε πολλά σοβαρά επεισόδια. 


Αρκετοί άνθρωποι όπως όλοι βέβαια, υποστηρίζουν την ομάδα τους αλλά πολύ παραπάνω από το κανονικό σημείο. Τσακώνονται δίνοντας ξύλο οι οπαδοί της μιας ομάδας στους άλλους οπαδούς της άλλης ομάδας, δηλαδή όπως έχουμε ακούσει όλοι, υπάρχει το φαινόμενο της βίας. 


Αυτό πρέπει να σταματήσει για να μπορούν μια μέρα οι οπαδοί διαφορετικών ομάδων να παρακολουθούν όλοι μαζί τις αγαπημένες τους ομάδες στο γήπεδο. Αν και το λυπηρό είναι πως μετά τα τελευταία επεισόδια στο ΟΑΚΑ στο ντέρμπυ των αιωνίων αντιπάλων Παναθηναικός και Ολυμπιακός πολλοί άνθρωποι δεν θα ξαναπάνε στο γήπεδο… 


Εγώ έχω επιλέξει να υποστηρίζω τον Παναθηναικό. Είναι η αγαπημένη μου ομάδα γιατί ακόμα και στα δύσκολα είναι πάντα πάντα ενωμένος και έχει μια καταπληκτική ομάδα με παίκτες που είναι φίλοι. Όλοι μαζί μοιάζουν σαν μια πραγματική οικογένεια!


Έχω φανταστεί και τον εαυτό μου ως ποδοσφαιριστή πάρα πολλές φορές. Συγκεκριμένα στη θέση του τερματοφύλακα. Είναι το πιο μεγάλο μου όνειρο και θα βάλω τα δυνατά μου για να το καταφέρω! 


Εύχομαι όμως πάνω από όλα το ελληνικό ποδόσφαιρο να είναι πιο ασφαλές από ό,τι είδαμε γιατί μπορεί να γίνει κάτι και να ξεπεράσουμε τα όρια του κανονικού, να το καταστρέψουμε. 


Επίσης θα ήθελα να μην γίνονται όλα αυτά τα άσχημα για τα οποία φημίζεται το ποδόσφαιρο, δηλαδή στημένα παιχνίδια επεισόδια και να δημιουργηθούν πιο ωραία γήπεδα».
Διαβάστε Περισσότερα »

Σβήνουμε τα φώτα στις 20:30! Η ώρα της Γης


Χιλιάδες πολίτες καλούνται να σβήσουν εθελοντικά τα φώτα για μια ώρα απόψε στις 20:30, συμμετέχοντας στη συμβολική Ώρα της Γης, μια διεθνή δράση ευαισθητοποίησης κατά της κλιματικής αλλαγής.

«Σήμερα πολλοί μπορεί να θεωρούν την προστασία του περιβάλλοντος "πολυτέλεια". Είμαστε από την απέναντι πλευρά. Η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η WWF Ελλάς, δίνοντας φέτος ειδικό χαρακτήρα στην ελληνική συμμετοχή.

Η WWF Ελλάς καλεί τους πολίτες να λάβουν μέρος στην Ώρα της Γης με το δικό τους μήνυμα για το περιβάλλον που θα το ανεβάσουν σε συγκεκριμένη σελίδα στο Facebook (www.facebook.com/WWFGreece?sk=app_121565467970236)

«Το Σάββατο 31 Μαρτίου, στις 20:30, ενώνουμε τα μηνύματα και τις δυνάμεις μας και σβήνουμε τα φώτα για μια ώρα! Αυτό θα είναι το συνθηματικό μας, για την επόμενη μέρα που θα είναι μέρα συμμετοχής και δράσης» αναφέρεται.









Διαβάστε Περισσότερα »

Όσο και να μειωθούν οι μισθοί στην Ελλάδα ...πάντα θα υπάρχει το Μπαγκλαντές.

Αυτό που ίσως καταλαβαίνουν, αλλά δεν θέλουν να το παραδεχτούν για προφανείς λόγους, τα κεφάλια της τρόϊκας, είναι ότι όσο και να μειωθούν οι μισθοί στην Ελλάδα, πάντα θα υπάρχει η Κίνα και πολύ περισσότερο το Μπαγλαντες.
Εκτός κι αν ο πραγματικός τελικός στόχος τους δεν είναι η μείωση των μισθών σε βαλκανικά επίπεδα...


Τις δεκαετίες του ’70 και του ’80, στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και κατά κύριο λόγο στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα και την Πάτρα, δεν υπήρχε ισόγειο ή υπόγειο πολυκατοικίας που να μη στέγαζε μια βιοτεχνία ενδυμάτων. Κάθε βιοτέχνης απασχολούσε επίσης, πέραν των εργαζομένων σε αυτή, και...
από δύο με πέντε οικοτεχνίτες (δηλαδή ανεξάρτητες μοδίστρες ή ράφτρες που εργάζονταν με το κομμάτι στο σπίτι τους). Οι μισθοί της εποχής εκείνης μπορεί να ηταν πολύ χαμηλοί, αλλά η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων ήταν καλύτερη από τη σημερινή. Για τον απλούστατο λόγο ότι οι τιμές των αγαθών βρίσκονταν σε απόλυτη ισορροπία με τους μισθούς, δηλαδή σε φυσιολογικά επίπεδα.

Την εποχή εκείνη η Ελλάδα, ήταν η πιο ελκυστική (λόγω του «ανταγωνιστικού» χαμηλού εργατικού κόστους) στην περιοχή χώρα που ανήκε στη Δύση και δεν βρισκόταν υπό την ομπρέλα του άξονα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Γεγονός που την καθιστούσε ακόμα πιο προσβάσιμη και ελκυστική στις μεγαλύτερες επιχειρήσεις ενδυμάτων του εξωτερικού και κυρίως της Ευρώπης και των ΗΠΑ, οι οποίες κατασκεύαζαν στα εργοστάσια και τις βιοτεχνίες της, ένα σημαντικό ποσοστό της συνολικής παραγωγής των ενδυμάτων που πουλούσαν στις αγορές τους.

Σήμερα, όμως, δεν ειναι για πολλους "ανταγωνιστικοί" οι μισθοί στην Ελλάδα, και θεωρούν ότι ειναι στη Βουλγαρία. Αλλά αν παρουμε σαν παράδειγμα την πρώην κομμουνιστική Βουλγαρία και νυν μέλος της ΕΕ, εδώ και πέντε χρόνια η κυβέρνησή της καταβάλει τεράστιες προσπάθειες για να κρατήσει τους μισθούς στα επίπεδα των 250 με 300 ευρώ μηνιαίως, και όπως δηλώνει, δεν έχει δει καμία σοβαρή επενδυση από τη Δύση, αλλά ούτε και από οποιαδήποτε αναπτυσσομένη χώρα της Ασίας. Φανταστείτε λοιπόν τι θα συμβεί στη χώρα μας, αν όπως επιθυμούν οι τροϊκανοί, φτάσουμε στο ίδιο επίπεδο μισθών.

Αν και στο χώρο της παραγωγής ενδυμάτων – και όχι μόνο – ήδη έχουμε φτάσει εκεί, δεδομένου, ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι σε αυτό τον τομέα, είναι από την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Bangladesh και από όπου αλλού υπάρχουν δυστυχείς άνθρωποι που ψάχνουν ένα πιάτο φαί σαν μετανάστες. Αφού οι Έλληνες τεχνίτες και ράφτρες φαίνεται πως θεωρούνται ακριβοί για τους Έλληνες μικρούς και μεγάλους επιχειρηματίες, γιατί μετά εξοργιζόμαστε που μας θεωρούν υψηλόμισθους οι ξένοι;


Αλλά, αυτό που ίσως καταλαβαίνουν, αλλά δεν θέλουν να το παραδεχτούν για προφανείς λόγους, τα κεφάλια της τρόϊκας, είναι ότι όσο και να μειωθούν οι μισθοί στην Ελλάδα, πάντα θα υπάρχει η Κίνα και πολύ περισσότερο το Bangladesh.

Μέχρι το 2010, η Κίνα κυριάρχησε στις ευρωπαϊκές και αμερικανικές αγορές ετοίμων ενδυμάτων, αντιπροσωπεύοντας το 40% του όγκου των εισαγωγών σε κάθε περιοχή. Μια πρόσφατη έρευνα της McKinsey ωστόσο, δείχνει ότι το 86% των διευθυντικών στελεχών των μεγαλύτερων επιχειρήσεων ένδυσης της Ευρώπης και των ΗΠΑ, σχεδιάζουν να μειώσουν τα επίπεδα προμήθειας ενδυμάτων από την Κίνα για τα επόμενα πέντε χρόνια, λόγω της μείωσης των περιθωρίων κέρδους, τους περιορισμούς και της διαθέσιμης χωρητικότητας.


Αν και οι αγοραστές της Δύσης, που συμμετείχαν στην έρευνα, αξιολογούν μια σειρά επιλογών εναλλακτικών πηγών προμήθειας ενδυμάτων από την Άπω Ανατολή και Νοτιοανατολική Ασία, ωστόσο, πολλοί εξ αυτών δήλωσαν ότι θεωρούν το Bangladesh ως την επόμενη πιο «καυτή» πηγή. Και ο τίτλος «καυτή» δικαιολογείται από τα 15 δισ. δολάρια σε εξαγωγές ενδυμάτων που είχε το 2011.

Μέγεθος, που αποτελεί το πιο σημαντικό βιομηχανικό τομέα της χώρας, αντιπροσωπεύοντας το 13%, των συνολικών εξαγωγών της χώρας αντίστοιχα. Η McKinsey, προβλέπει πως οι εξαγωγές σε αξία του Bangladesh θα αυξηθούν από 7% - 9% ετησίως μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια, οπότε η εξαγωγική του δραστηριότητα θα διπλασιαστεί μέχρι το 2015 και θα τριπλασιαστεί μέχρι το 2020.


Εν κατακλείδι, η έρευνα καταδεικνύει ότι οι προκλήσεις που προκύπτουν για το Bangladesh, όσον αφορά στην υποδομή, στη συμμόρφωση του, στην απόδοση των προμηθευτών και του εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού, στις πρώτες ύλες, στην οικονομική και πολιτική σταθερότητα και στη συνειδητοποίηση των δυνατοτήτων του, στις οποίες έχουν ελλείψεις και προβλήματα, πρέπει πρώτα να αντιμετωπιστούν, προκειμένου να διευρύνουν τις εξαγωγικές του δραστηριότητες σε κάθε βιομηχανικό τομέα.

Κάτι μου θυμίζουν αυτές οι ελλείψεις, ιδιαίτερα στις υποδομές, στην οικονομική και πολιτική σταθερότητα και στις δυνατότητες του Bangladesh σε σχέση με την Ελλάδα!


Π.Τσαγκαράκης

Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλάζει το ωράριο εξυπηρέτησης πελατών της ΔΕΗ

Η ΔΕΗ, για τη διευκόλυνση των πελατών της, επεκτείνει το ωράριο...


 εξυπηρέτησης κατά 30 λεπτά.
Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 2 Απριλίου 2012 όλα τα καταστήματα της Εμπορίας (ταμεία – εξυπηρέτηση πελατών), θα εξυπηρετούν τους πελάτες από τις 7:30 έως τις 14:00 (Δευτέρα – Παρασκευή).

Σημειώνεται ότι αντίστοιχο ωράριο θα εφαρμόζει και ο Διαχειριστής Δικτύου (συνδέσεις – τεχνική εξυπηρέτηση) σε όλα τα πρακτορεία πανελλαδικά.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το νέο ωράριο καταστημάτων της ΔΕΗ, αλλά και τις ηλεκτρονικές και τηλεφωνικές υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών, παρέχονται από την ιστοσελίδα της www.dei.gr.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το ελληνικό κρασί κάνει αισθητή την παρουσία του


Όλοι συμφώνησαν πως η έκθεση, τόσο σε συμμετοχή και επισκεψιμότητα όσο και σε ατμόσφαιρα, δεν αντικατόπτριζε την κρίση ούτε την απαισιοδοξία που κυριαρχεί στο δημόσιο διάλογο.Διπλό ήταν το μήνυμα που μετέφερε το φετινό Οινόραμα, η κλαδική έκθεση του ελληνικού κρασιού: «Μόνο η δημιουργική Ελλάδα θα τα καταφέρει και η οινική Ελλάδα είναι φτιαγμένη από πραγματικούς δημιουργούς».
Όλοι συμφώνησαν πως η έκθεση, τόσο σε συμμετοχή και επισκεψιμότητα όσο και σε ατμόσφαιρα, δεν αντικατόπτριζε την κρίση ούτε την απαισιοδοξία που κυριαρχεί στο δημόσιο διάλογο.
Περισσότερο από 120 οινοποιεία με κρασιά απ’ όλη την Ελλάδα, σε σύνολο 200 εκθετών, συμμετείχαν φέτος στο Οινόραμα, το οποίο επισκέφθηκαν πάνω από 9.000 επισκέπτες. Όλοι συμφώνησαν πως η έκθεση, τόσο σε συμμετοχή και επισκεψιμότητα όσο και σε ατμόσφαιρα, δεν αντικατόπτριζε την κρίση ούτε την απαισιοδοξία που κυριαρχεί στο δημόσιο διάλογο.
Πέντε είναι οι τάσεις που ανέδειξε το φετινό Οινόραμα:
1) Το ενδιαφέρον των αναδυόμενων αγορών για το ελληνικό κρασί.
Ήταν η πρώτη φορά από το 1994 που οργανώνεται η έκθεση που την επισκέφθηκαν τόσοι πολλοί ασιάτες αγοραστές και ειδικά Κινέζοι. Πέραν αυτών, όμως, υπήρξαν σημαντικοί εμπορικοί επισκέπτες από τη Ρωσία, την Ουκρανία, την Πολωνία κ.ά., καταδεικνύοντας πως πέρα από τις κλασικές και καθιερωμένες αγορές της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής, υπάρχουν ακόμα εκτός συνόρων μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης για εξαγωγές ελληνικών κρασιών.
2) Το ενδιαφέρον νέων εξαγωγέων για το ελληνικό κρασί.
Η ανάπτυξη των εξαγωγών ελληνικών προϊόντων είναι τεράστια τάση και μέσα στην τάση αυτή πρωταγωνιστεί το ελληνικό κρασί. Ποτέ άλλοτε δεν επισκέφθηκαν το Οινόραμα τόσα άτομα τα οποία, δίχως να έχουν πρότερη σχέση με το κρασί, αναζητούσαν εμπορικές επαφές με οινοποιούς για να εξάγουν τα προϊόντα τους, καθώς όλοι τώρα διαπιστώνουν πως μόνο η ανάπτυξη των εξαγωγών θα σώσει τη χώρα. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα θετικό φαινόμενο που μπορεί να αποβεί σωτήριο για το ελληνικό κρασί.
3) Η αλματώδης ανάπτυξη των «wine bar».
Η στροφή του καταναλωτικού κοινού σε πιο οικονομικές λύσεις για τη διασκέδασή του, σε συνδυασμό με το αμείωτο ενδιαφέρον του για οίνους υψηλής ποιότητας, έχει οδηγήσει πολλούς επιχειρηματίες στην ιδέα δημιουργίας wine bar (η μεταμοντέρνα εκδοχή του οινομαγειρείου), όπου το εμφιαλωμένο κρασί πρωτοστατεί μέσα σε ένα πιο λιτό (και φθηνό, άρα προσιτό) πλαίσιο. Έτσι, πολλοί ήταν εκείνοι που ήρθαν στο Οινόραμα σκοπεύοντας να ανοίξουν προσεχώς κάποιο wine bar, ενώ δεν είναι λίγες και οι κάβες που προτίθενται να μετατρέψουν τα καταστήματά τους σε ένα συνδυασμό κάβας/wine bar για να αντιμετωπίσουν την κρίση στον τομέα της λιανικής πώλησης.
4) Η αναδιάρθρωση του τρόπου διανομής του ελληνικού κρασιού.
«Το ελληνικό κρασί δεν είναι ακριβό, πωλείται ακριβά». Αυτό λένε με μια φωνή οι έλληνες οινοπαραγωγοί που υποστηρίζουν πως τα κρασιά τους θα μπορούσαν να φθάσουν στα χέρια των καταναλωτών κατά τουλάχιστον 30% φθηνότερα εάν άλλαζε ο τρόπος διανομής τους. Από μια πρώτη συζήτηση, που έγινε στο πλαίσιο της έκθεσης μεταξύ διαφόρων εκπροσώπων του κλάδου, προέκυψε το συμπέρασμα πως πολύ σύντομα θα επέλθουν συνταρακτικές αλλαγές στα δεδομένα του οινεμπορίου, προς όφελος του καταναλωτή, δίχως αυτό να σημαίνει πως θα απαξιωθεί ο μεσάζων, δηλαδή το εμπόριο, όπως τόνισαν.
5) Η ακάθεκτη άνοδος της μαλαγουζιάς.
Η στροφή των οινοπαραγωγών προς τις γηγενείς ποικιλίες αμπέλου της Ελλάδας δεν είναι πια τάση, είναι αναμφισβήτητο γεγονός. Ωστόσο, τάση είναι η αλματώδης αύξηση των κρασιών που παράγονται από τη λευκή αρωματική ποικιλία μαλαγουζιά, που φύεται πλέον παντού, ακόμα και στην Κρήτη που έχει τεράστια «δεξαμενή» δικών της γηγενών ποικιλιών. Ο συνδυασμός των λεπτών αλλά ισχυρών αρωμάτων της μαλαγουζιάς, με την αίσθηση «πάχους» που τα κρασιά από την ποικιλία αυτή έχουν στη γεύση, την κάνει εμπορικά πολύ ενδιαφέρουσα, με αποτέλεσμα να εξαπλώνεται ως πυρκαγιά στο δάσος, σε όλη την ελληνική επικράτεια.
Κατά τα άλλα, το Οινόραμα απέδειξε για άλλη μια φορά πως είναι η αναπόδραστη και υπ’ αριθμόν Ένα έκθεση του αμπελοοινικού κλάδου, όπου οι οινοποιοί της χώρας συναντώνται με τους προμηθευτές τους, τους πελάτες τους και κάθε έναν που ενδιαφέρεται σοβαρά για το κρασί. Το επόμενο Οινόραμα θα γίνει τον Μάρτιο του 2014, ενώ του χρόνου τον Φεβρουάριο θα γίνει η καταναλωτική έκθεση Διονύσια, στο Ζάππειο Μέγαρο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στα "χέρια" της ΕΕΤΤ οι φθηνότερες τιμές έως και 25% από τον ΟΤΕ


Έως και 25% φθηνότερες τιμές σε σχέση με το 2011 θα προσφέρουν στους καταναλωτές τα νέα πακέτα Double Play με Internet και Ομιλία, που κατέθεσε ο ΟΤΕ προς έγκριση στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων την περασμένη Παρασκευή.
Τα προγράμματα θα είναι εμπορικά διαθέσιμα όταν η ΕΕΤΤ το επιτρέψει.
Τα νέα τιμολόγια είναι αποτέλεσμα μείωσης
του λειτουργικού κόστους, που η εταιρεία πέτυχε το 2011, τα οφέλη της οποίας ο ΟΤΕ επιθυμεί να μετακυλήσει πλήρως στους πελάτες του, σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο.
 oxafies
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο Final-4 της Πόλης ο Ολυμπιακός!


 
Κάντε ησυχία. Δεν πρέπει κανείς να τον ενοχλήσει. Ο μαρμαρωμένος βασιλιάς του μπάσκετ, ξυπνάει. Μοναδικές στιγμές. Ανατριχίλα. Ο Θρύλος μας έκανε να συγκινηθούμε και πάει στην Κωνσταντινούπολη για να επιστρέψει στον θρόνο του! Είναι δεδομένο, ότι με τα παλικάρια του «σοφού» θα θυμηθούμε τις παλιές ένδοξες στιγμές αυτής της ομάδας, που μας έκανε να αγαπήσουμε το μπάσκετ.
Να θυμηθούμε τον Τόμιτς, τον Τάρλατς, τον Ρίβερς,, τον Σιγάλα. Να θυμηθούμε και αυτούς που δεν πήραν το βαρύτιμο τρόπαιο, αλλά εμείς στο λιμάνι δεν έχουμε μάθει να ξεχνάμε. Τον Πάσπαλι, τον Τάρπλεϊ, τον Μπέρι…
Συγγνώμη εάν ξεχάσαμε κάποιον. Συγγνώμη, αλλά το μυαλό μας… έτρεχε στο παρελθόν και ταυτόχρονα στο μέλλον. Γιατί αυτή η ομάδα που έχει δημιουργήσει ο τεράστιος Ντούσαν Ίβκοβιτς, είναι δεδομένο ότι έχει λαμπρό μέλλον. Δεν έχουν μέλλον, οι Παπανικολάου, Σλούκας και Μάντζαρης; Μήπως πήραν τα χρόνια τον ηγέτη Σπανούλη; Τον «Γιώργο ψυχάρα Ολυμπιακάρα», Πρίντεζη; Μήπως οι ξένοι που φορούν την φανέλα δεν την τιμούν;
Μας έκαναν περήφανους και περιμένουμε με ανυπομονησία τις επόμενες μαγικές στιγμές.
Τα πιτσιρίκια του «σοφού» πλήρωσαν την πρωταθλήτρια Ιταλίας με το ίδιο νόμισμα. Το περσινό μάθημα, έγινε πάθημα. Και φέτος οι Πειραιώτες δεν είχαν όρεξη για αστεία. Μπήκαν  αποφασισμένοι να καθαρίσουν τη Σιένα και το έκαναν. Κέρδισαν με 3-1 τη σειρά και πήραν το εισιτήριο της πρόκρισης για το final – 4.
Πανάξια και αναμφισβήτητα τεράστια επιτυχία. Επιτυχία από αυτές που περίμεναν ελάχιστοι. Και όμως αυτά τα παιδιά δούλεψαν και μήνα με μήνα έφτασαν στον επιθυμητό στόχο. Μπράβο, μπράβο, μπράβο. Χίλια μπράβο αξίζουν αυτή την ομάδα… Τα δεκάλεπτα: 21-21, 38-39, 54-55, 76-69
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 19, Άντιτς 5, Σπανούλης 13 (1), Κέσελ 3, Παπαδόπουλος, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 6, Παπανικολάου 4, Μάντζαρης 3 (1), Σλούκας 4, Λο 4.
Σιένα (Πιανιτζάνι): ΜακΚάλεμπ 10 (2), Ζήσης 7 (1), Άντερσεν 13 (1), Ρακόσεβιτς 11, Καραρέτο, Λαβρίνοβιτς 6, Ρες, Λεχτάλερ, Στόουνρουκ 3, Μος 5 (1).
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοίγει ο δρόμος και για τις απολύσεις εκπαιδευτικών...


 
 
Την συμμετοχή στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και των εκπαιδευτικών, φέρνει με τροπολογία που κατέθεσε αργά το απόγευμα στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας κ. Γιώργος Μπαμπινιώτης.

Η απόφαση ήταν ειλημμένη εδώ και αρκετούς μήνες, όμως αναβαλλόταν συνεχώς μπροστά στις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών. Η αξιολόγηση πρόκειται να ολοκληρωθεί το 2013 και βάση αυτής από το 2014 θα ορίζονται οι προϊστάμενοι των διάφορων υπηρεσιών και διευθύνσεων.

Σε περίπτωση που κριθεί από την Τρόικα και την ελληνική κυβέρνηση ότι χρειάζονται περικοπές εκπαιδευτικών  η αξιολόγηση θα καθορίσει ποιοι θα είναι αυτοί που θα απομακρυνθούν από τα σχολεία. Δηλαδή όπως θα ισχύσει σε όλο τον υπόλοιπο στενό δημόσιο τομέα, όπως είχε γράψει προ εβδομάδων το Πρώτο Θέμα.

 Τα κριτήρια αξιολόγησης, η διαδικασία και τα όργανα που θα την αναλάβουν θα καθορίζονται μετά από προεδρικό διάταγμα ύστερα από πρόταση των υπουργώ Διοικητικής Μταρρύθμισης και Παιδείας. Το προεδρικό διάταγμα θα καθορίζει και την «βαρύτητα των επί μέρους κριτηρίων για την προαγωγική διαδικασία και την αξιολόγηση της θητείας των εκπαιδευτικών σε θέσεις ευθύνης».

Το προεδρικό διάταγμα αναμένεται να εκδοθεί μέσα σε τέσσερις μήνες από την στιγμή δημοσίευσης του νόμου.
 protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Δώρο Πάσχα: Ποιοι και πότε θα το πάρουν


Την Πέμπτη 5 Απριλίου θα καταβληθεί το δώρο Πάσχα στους συνταξιούχους του ΙΚΑ ενώ τη Δευτέρα, 2 Απριλίου, θα καταβληθούν οι συντάξεις του ΟΓΑ και το δώρο Πάσχα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού. Η καταβολή θα γίνει με πίστωση τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ). Στις 5 Απριλίου θα πάρουν το …όποιο δώρο απέμεινε από τις περικοπές των τελευταίων χρόνων και οι δημόσιοι υπάλληλοι
Οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα
Οι µισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τοµέα µε σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισµένου χρόνου δικαιούνται να λάβουν από τον εργοδότη τους δώρο Πάσχα. Το δώρο Πάσχα καταβάλλεται το αργότερο τη Μεγάλη Τετάρτη. Για το δώρο Πάσχα παρακρατούνται εισφορές υπέρ του ΙΚΑ και Φόρος Μισθωτών Υπηρεσιών.
Για τον υπολογισµό του ποσού λαµβάνεται υπόψη ο τρόπος αµοιβής των µισθωτών, δηλαδή αν αµείβονται µε ηµεροµίσθιο ή µε µισθό. Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το δώρο είναι από την 1η Ιανουαρίου µέχρι τις 30 Απριλίου κάθε έτους. Συνεπώς, αν κάποιος εργαστεί ολόκληρο το ανωτέρω χρονικό διάστηµα δικαιούται να λάβει µισό µηνιαίο µισθό αν αµείβεται µε µισθό και 15 ηµεροµίσθια αν αµείβεται µε ηµεροµίσθιο. Σε περίπτωση όµως που η σχέση εργασίας κάποιου µισθωτού µε τον εργοδότη του δεν είχε διάρκεια ολόκληρο το προαναφερόµενο χρονικό διάστηµα είτε γιατί αποχώρησε οικειοθελώς από την εργασία του είτε γιατί απολύθηκε, δικαιούται να λάβει αναλογία δώρου η οποία υπολογίζεται ως εξής: προκειµένου για αµειβόµενο µε µισθό, ποσό ίσο µε 1/15 του µισού µηνιαίου µισθού ή ένα ηµεροµίσθιο ανάλογα µε τον συµφωνηµένο τρόπο αµοιβής, για κάθε οκτώ ηµερολογιακές ηµέρες. Σε περίπτωση που κάποιος εργαστεί λιγότερο από οκτώ ηµέρες δικαιούται ανάλογο κλάσµα για δώρο Πάσχα.
∆εν αφαιρείται αλλά λαµβάνεται υπόψη για τον υπολογισµό του δώρου Πάσχα:
- ο χρόνος υποχρεωτικής αποχής από την εργασία των γυναικών πριν και µετά τον τοκετό.
- το χρονικό διάστηµα κατά το οποίο εργαζόµενος σπουδαστής έλαβε σπουδαστική άδεια προκειµένου να συµµετάσχει σε εξετάσεις.
- ο χρόνος άδειας λουτροθεραπείας, εφόσον υπάρχει γνωµάτευση από ασφαλιστικό οργανισµό.
Αν ο µισθωτός ασθένησε κατά το ανωτέρω χρονικό διάστηµα, θα αφαιρεθούν µόνο οι ηµέρες που έλαβε επίδοµα ασθενείας από τον ασφαλιστικό φορέα. ∆εν υπολογίζονται οι µέρες κατά τις οποίες ο µισθωτός απείχε από την εργασία του αδικαιολόγητα ή λόγω άδειας χωρίς αποδοχές
Οι ναυτικοί και οι άνεργοι ναυτικοί
- Η σύνταξη Μαΐου των ναυτικών μαζί με το Δώρο του Πάσχα θα καταβληθεί από το ΝΑΤ μέσω τραπέζης τη Μεγάλη Τετάρτη 11/04.
- Από 235 έως 300 ευρώ θα λάβουν ως δώρο Πάσχα οι άνεργοι ναυτικοί. Η καταβολή του δώρου θα γίνεται μέχρι την Παρασκευή 15 Απριλίου.Το δώρο δικαιούνται άνεργοι ναυτικοί (υπό προϋποθέσεις), απολυθέντες ναυτικοί από τις Ένοπλες Δυνάμεις, πάσχοντες από χρόνια νοσήματα και χανσενικοί, ναυτικοί που φοιτούν στο ΚΕΣΕΝ, στη Σχολή Θαλαμηπόλων και στα ειδικά τμήματα υποψήφιων τρίτων μηχανικών και τρίτων πλοιάρχων
Το δώρο Πάσχα στους δημόσιους υπαλλήλους
Το δώρο Πάσχα στο δημόσιο θα δοθεί στις 5 Απριλίου. Είναι μόλις 250 ευρώ και τα παίρνουν όσοι έχουν µισθό κάτω των 3.000 ευρώ μεικτά, συμπεριλαμβανομένων των επιδομάτων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πουλάνε τα πρόσωπά τους ως χώρο για διαφήμιση εταιρειών!

διαφημιστική εταιρεία, πανεπιστήμιο Κέιμπριτζ, δίδακτρα, φοιτητές, διαφήμιση, λο

Μία περίεργη λύση βρήκαν δύο Λονδρέζοι φοιτητές για να βγάλουν χρήματα και να πληρώσουν τα δίδακτρά τους, αφού σκέφτηκαν να... πουλήσουν τα πρόσωπά τους για διαφημιστικούς λόγους!
Ο Ρος Χάρπερ και Εντ Μόις, 22 ετών, είναι απόφοιτοι του πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, και σκέφτηκαν για να αποπληρώσουν το φοιτητικό δάνειο που είχαν πάρει ύψους 60.000 ευρώ συνολικά, να μετατρέψουν τα πρόσωπά τους σε «διαφημιστικές πινακίδες».
Όπως λένε και οι ίδιοι για την ιδέα τους, «αφού στείλαμε δεκάδες βιογραφικά λαμβάνοντας μόνο αρνητικές απαντήσεις, αποφασίσαμε να ψάξουμε μια εναλλακτική οδό». Ίδρυσαν λοιπόν την ιστοσελίδα BuyMyFace.com, και έκαναν ανοικτό κάλεσμα να αγοράσει όποια εταιρεία το επιθυμεί, διαφημιστικό χώρο στο πρόσωπό τους προκειμένου να ζωγραφιστεί εκεί το λογότυπο που επιθυμούν.
Έτσι μπαίνοντας στην ιστοσελίδα, βλέπει ο ενδιαφερόμενος τις αναρτημένες φωτογραφίες και πατώντας στο κάθε διαφημιστικό μήνυμα ανακατευθύνεται στην ιστοσελίδα της εταιρίας. Όλα αυτά με αντίτιμο που κυμαίνεται από 120 ευρώ την ημέρα μέχρι και 400 ευρώ.
«Δεχθήκαμε προτάσεις από παντού. Από το Χονγκ-Κονγκ ως τις ΗΠΑ αλλά κι από όλη την Ευρώπη», λένε οι Χάρπερ και Μόις που σκέφτονται σοβαρά να επεκταθούν διεθνώς.
Γιατί όχι, αφού μέσα σε διάστημα μόλις 181 ημερών κατάφεραν να κερδίσουν γύρω στα 38.000 ευρώ, ενώ συνεργάστηκαν και με την διαφημιστική εταιρία Ernst & Young. Κι ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα...
Διαβάστε Περισσότερα »

Ώρα μηδέν για Παναθηναϊκό και ΑΕΚ!


Η προθεσμία της Ουέφα εκπνέει σε λίγες ώρες και λόγω Σαββάτου ότι έγινε έγινε. Οι πιθανότητες να γλιτώσουν τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό , κυρίως, οι «πράσινοι» αλλά και οι «κιτρινόμαυροι» είναι ελάχιστες.

Ξεκινώντας από τον Παναθηναϊκό, οι τελευταίες ελπίδες περιορίζονται στην πρωτοβουλία των παλαίμαχων της ομάδας οι οποίοι έχοντας εξασφαλίσει το ποσοστό της οικογένειας Βαρδινογιάννη, θα ξεκινήσουν επαφές την Δευτέρα με τους υπόλοιπους μετόχους ώστε να τους θέσουν προ των ευθυνών τους. «Η΄ βάλτε χρήματα ή δώστε και εσείς τις μετοχές σας» θα είναι ουσιαστικά το μήνυμα. Ακόμα και αν βάλουν, όμως, όλοι χρήματα και πάλι τα πράγματα είναι δύσκολα καθώς η διορία της Ουέφα θα έχει εκπνεύσει και θα περιμένουν μια άτυπη παράταση από την ομοσπονδία.

Για την ώρα, τα χαρτιά των διακανονισμών για τις οφειλές προς τους παίκτες βρίσκονται στην Παιανία, ενώ υπάρχουν και τρεις ομάδες που ζητάνε χρήματα από τον Παναθηναϊκό.

Πάμε τώρα στην ΑΕΚ, εκεί όπου είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα. Εκεί τουλάχιστον, υπάρχει διοίκηση και κάποιοι άνθρωποι που προσπαθούν να δώσουν λύση για να γλιτώσει η ομάδα μια εξέλιξη που θα την καταδικάσει και για επόμενα χρόνια.

Την Παρασκευή ο Ντέμης Νικολαϊδης διέψευσε τα σενάρια περί επαφών με τους επιχειρηματίες Ρέστη, Μπεθάνη ή ακόμη και Ρώσους υποψήφιους επενδυτές, ενώ οποιαδήποτε εμπλοκή του με την ΑΕΚ διέψευσε και ο Βίκτωρας Ρέστης. Την ίδια ώρα αν και αρχικά φαινόταν πως βρίσκεται λύση στο θέμα της εφορίας, ο πρόεδρος της «Ένωσης», Ανδρέας Δημητρέλος διέψευσε κάτι τέτοιο τονίζοντας πως θα προσπαθήσει για λύση την Δευτέρα.

Αυτό σημαίνει πως χάνει και η ΑΕΚ την προθεσμία, αφού το Σάββατο που αυτή λήγει, δεν μπορεί να υπάρξει καμία εξέλιξη. Ουσιαστικά και οι «κιτρινόμαυροι» ελπίζουν σε σιωπηρή παράταση λίγων ημερών από την Ουέφα έχοντας όμως σαφώς καλύτερα εχέγγυα από τον Παναθηναϊκό πως μπορούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Είναι γεγονός πως και οι δύο ομάδες βρίσκονται μπροστά στον ευρωπαϊκό αποκλεισμό για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Δύο από τους μεγαλύτερους ελληνικούς συλλόγους κινδυνεύουν με διάλυση, αφού οι επιπτώσεις που θα φέρει ο αποκλεισμός θα επηρεάσουν τις τύχες των ομάδων και τα επόμενα χρόνια, ενώ καθίστανται αποτρεπτικές για οποιονδήποτε επενδυτή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Και oι Τούρκοι λένε αγοράστε ελληνικά προϊόντα!


Ολοένα και επεκτείνεται  η τάση για προτίμηση ελληνικών προιόντων- και στο εξωτερικό, από Ελληνες και ξένους! ...



Η προσπάθεια που κάνει το »Κίνημα Πολιτών Καταναλώνουμε ο,τι Παράγουμε» ( www.protimoellinika.gr) βρίσκει έδαφος.  Μάλιστα όπως δια βάζουμε σε άρθρο του μάνατζερ, νομικού και συγγραφέα Λεωνίδα Κουμάκη »ακόμα και μέσα στους διανοούμενους της «άσπονδης φίλης» μας, της Τουρκίας, ακούγονται ανάλογες φωνές με μηνύματα στο διαδίκτυο που καλούν σε αγορά ελληνικών προϊόντων!! ». Παραθέτει δε και την σχετική »διαφήμιση» που βλέπετε στην εικόνα μας.
Ο ίδιος επισημαίνει ακόμα  ότι η προτίμηση των ελληνικών προιόντων »είναι στο κάτω-κάτω αυτός  και ο πιο ασφαλής τρόπος να δούμε γρήγορα ένα πραγματικό φως στο σκοτεινό τούνελ που μας οδήγησαν εγχώριοι «σωτήρες» με την καθοδήγηση και την αμέριστη συμπαράσταση «συμμάχων» και «φίλων». Αρκεί όλοι μαζί (ή έστω, οι μισοί) να «Αγοράζουμε Ελληνικά!», γράφει.



prionokordela.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Νεκρός ο άντρας που βούτηξε από τη γέφυρα του Ευρίπου

Δυστυχώς δεν κατέστη δυνατόν να σωθεί ο μεσήλικας που "βούτηξε" το μεσημέρι από τη Γέφυρα του Eυρίπου στον Eυβοϊκό, προκαλώντας... σοκ σε όσους βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην παραλία της Xαλκίδας.

Aμέσως μετά τη μεταφορά του άτυχου άνδρα στο Nοσοκομείο Xαλκίδας, οι γιατροί προσπάθησαν να τον επαναφέρουν στη ζωή, αλλά δεν τα κατάφεραν, αφού ήταν ήδη αργά. Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για 58χρονο από την Xαλκίδα. Για το τραγικό συμβάν διενεργεί προανάκριση το τμήμα Aσφάλειας του Λιμεναρχείου Xαλκίδας. 
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ