Κυριακή 1 Απριλίου 2012

H ελληνική ομορφιά ΔΕΝ είναι σε κρίση: Η ΦΩΤΟγραφία που σαρώνει στο Facebook!

Μια εκπληκτική φωτογραφία κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του Facebook και του Twitter και δίνει ένα ηχηρό μήνυμα «Ελληνική ομορφιά. ΔΕΝ είναι σε κρίση».

Η φωτογραφία έχει εκατοντάδες like και shares και αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση για τη χώρα μας!

Διότι μπορεί οι Έλληνες να περνάνε κρίση, όχι όμως η Ελλάδα!

Μπορεί η χώρα μας να βρίσκεται σε δεινή θέση όμως η ομορφιά της δεν θα χαθεί ποτέ και δεν σκοπεύουμε να την ξεπουλήσουμε, γράφει το mediagate.gr!

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα ονόματα που πρότεινε η ΝΕ ΠΑΣΟΚ στη Βοιωτία.


Εικόνα διάλυσης παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ με τη διαδικασία που πρόκρινε για την ανάδειξη υποψηφίων βουλευτών εν όψει των Εθνικών εκλογών.

Στη Βοιωτία σύμφωνα με δηλώσεις του γραμματέα της ΝΕ δεν κατατέθηκε καμία πρόταση ή ετεροπρόταση που σημαίνει ότι, πέραν των βουλευτών που εκ θέσεως καταλαμβάνουν μία θέση στη λίστα, υπάρχει πλήρης απροθυμία ή έντονος προβληματισμός από τα στελέχη του κόμματος, για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση.
Ο Γιώργος Σιδέρης απέδωσε αυτή την αρνητική εξέλιξη στο σύντομο της διαδικασίας και έκανε λόγο για λάθος τρόπο και προχειρότητα.
Το ΠΑΣΟΚ για μία ακόμη φορά κάνει λάστιχο το καταστατικό του.
Καλεί τις κατά τόπους νομαρχιακές επιτροπές να προτείνουν ονόματα για τις θέσεις των υποψηφίων και η κεντρική εκλογική επιτροπή να διαπραγματευτεί και να αποφασίσει.
Από της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ στη Βοιωτία προτείνονται προς την εκλογική επιτροπή:
Φανή Παπαθωμά
Γιώργος Ζιώγας
Γιώργος Ψυχογιός
Λουκάς Καράτζαλης
Νίκος Παπαναγιώτου
Γιώργιος Παπαργύρης
Κώστας Μπακομήτρος
Άκης Βαγιάκος
Γιώργος Σκλάβος
Βασίλης Τόγιας (πρότειναν ότι πρέπει οπωσδήποτε να συμπεριληφθεί)
Κώστας Γκιζίμης
Νίκος Σβίγγος
Κώστας Σωτηρόπουλος
Γιάννης Σωτηρίου
Δημήτρης Τσιφής
Μίμης Αγγέλου
Διαβάστε Περισσότερα »

Χωράφι σε χωριό της Εύβοιας, γέμισε γυναικεία εσώρουχα!


Χωράφι σε χωριό της Εύβοιας, γέμισε γυναικεία εσώρουχα!

Άνοιξε ο καιρός και δεν βγήκαν στην φύση μόνο τα σαλιγκάρια αλλά και οι ατακτούλες ενός ορεινού χωριού...
Μόδα έχουν γίνει τα χωράφια έξω από το ήσυχο χωριουδάκι. Συνήθως όταν σουρουπώσει, φεύγουν οι βοσκοί και έρχονται τα παράνομα ζευγαράκια.

Λόγω της κρίσης, πολλά ζευγάρια δεν προτιμούν τα ξενοδοχεία αλλά τα χωράφια που είναι και πολλών αστέρων. Το σκηνικό αυτό στο χωριό είναι γνωστό και μάλιστα μία ομάδα από "πειραχτήρια" αποφάσισαν να αναλάβουν δράση.

Το βράδυ της Παρασκευής πήγαν στο σημείο και έκαναν ένα χουνέρι που τα ζευγαράκια το φυσάνε και δεν κρυώνει. Πήραν τα μηχανάκια τους και έκαναν ντου. Την ώρα που το "ματς" παίζονταν, άρχισαν να ουρλιάζουν, να ρίχνουν τους προβολείς και να κορνάρουν. Το τι έγινε δεν περιγράφεται.

Άρον-άρον τα μάζεψαν οι περισσότεροι και εξαφανίστηκαν. Το γέλιο το μεγάλο ήταν την επομένη όταν ξημέρωσε που πολλοί βοσκοί, έκαναν τον σταυρό τους μιας και τα χωράφια γέμισαν με ... εσώρουχα!
Διαβάστε Περισσότερα »

O Καρατζαφέρης στη Λιβαδειά

Καρατζαφέρης: «Δεν έχω 270.000 ευρώ να δώσω για δημοσκόπησεις»
Permissospress

«Η πτωτική πορεία που εμφανίζει ο ΛΑΟΣ είναι προϊόν πιέσεων και μεθοδεύσεων που ασκούνται, προκειμένου να καμφθεί το φρόνημα και να τιμωρηθεί ο πρόεδρος του κόμματος για το περήφανο "όχι" που είπε στους ξένους δανειστές», είπε μεταξύ άλλων σήμερα, σε ομιλία του στη Λιβαδειά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.
Ταυτόχρονα, παρουσίασε δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σε σημερινή κυριακάτικη εφημερίδα της Αριστεράς, σύμφωνα με την οποία ο ΛΑΟΣ εμφανίζεται με ποσοστά 5,1%., την ώρα που στις υπόλοιπες δημοσκοπήσεις «εταιρειών οι οποίες ελάμβαναν και λαμβάνουν ακόμα και σήμερα, προφανώς εντελώς συμπωματικά, πακέτα δημοσίων έργων, το κόμμα εμφανίζεται με ποσοστά από 2%-0,5%».
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ παρουσίασε δημοσκοπήσεις του 2009 μιας εταιρείας η οποία όπως υποστήριξε «προ ημερών ανέλαβε έργο από το Δημόσιο ύψους 270.000 ευρώ» και η οποία στις ευρωεκλογές εμφάνιζε τον ΛΑΟΣ με ποσοστό περίπου το μισό από αυτό έλαβε τελικά, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εγώ δεν έχω 270 χιλιάδες ευρώ να δώσω για δημοσκοπήσεις».
Ο κ. Καρατζαφέρης δεν παρέλειψε να απαντήσει στο θέμα της κριτικής που δέχεται το κόμμα του λέγοντας: «Μαθημένος ο Παρνασσός στα χιόνια». Ενώ έκανε λόγο για επιθέσεις που δέχεται τόσο το κόμμα του όσο και ο ίδιος προσωπικά «από τις μνημονιακές δυνάμεις, οι οποίες δεν αντέχουν τον πατριωτικό λόγο και την αντίστασή του στα σχέδιά τους για ξεπούλημα της Ελλάδας».
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, αναφέρθηκε και σε Βενιζέλο- Σαμαρά, για τους οποίους είπε πως δεν μπορούν να κυβερνήσουν αποτελεσματικά την Ελλάδα επειδή «έχουν τα χέρια τους πισθάγκωνα δεμένα».
Με σύνθημα του κόμματός του «Ολα για την Ελλάδα», δήλωσε πως ξεκινάει εκστρατεία ενημέρωσης του ελληνικού λαού για τις θέσεις, τις απόψεις αλλά και το τι ακριβώς σημαίνει για το μέλλον της πατρίδας μας, η -όπως υποστήριξε- «άνευ όρων παράδοση και υποταγή στο Μνημόνιο ΙΙ, το οποίο υπέγραψαν οι κύριοι Βενιζέλος και Σαμαράς».
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανεξέλεγκτη και καταστροφική η εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου. Μέχρι πότε θα το ανεχόμαστε;

Αυτοδιοικητικό κίνημα περιφέρειας Στερεάς

Στην  επερώτηση για τον έλεγχο των εξορυκτικών εκμεταλλεύσεων που καταθέσαμε μετά από καταγγελίες συμπολιτών, η απάντηση στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο ήταν αποκαλυπτική: Μέσα σε 1,5 χρόνο, μόλις 3 έλεγχοι, δύο στη Φωκίδα  (ΕΛΜΙΝ και S & B) και ένας στην Εύβοια (ΛΑΡΚΟ) με συνολικά πρόστιμα 35.000, που όπως ξέρουμε συχνά δεν εισπράττονται. Στις ερωτήσεις για τις ετήσιες υποχρεωτικές εκθέσεις των εταιρειών και για τις αποκαταστάσεις που δεν γίνονται, η απάντηση ήταν γενική και αόριστη:  ότι δηλαδή όλα βαίνουν καλώς και ότι δεν έγινε, θα γίνει.  
Μέχρι πότε θα συνεχίζεται η προκλητική διευκόλυνση της καταστροφής και η συγκάλυψη ευθυνών και παρανομιών; Μέχρι πότε θα υποθάλπεται η ασυδοσία, θα δωρίζεται ο ορυκτός πλούτος και θα καταδικάζονται ολόκληρες περιοχές προκειμένου να πλουτίζουν οι ιδιωτικές εταιρείες; Μέχρι πότε θα το ανεχόμαστε;
Διαβάστε Περισσότερα »

Πανιώνιος-Λεβαδειακός 2-0 Έβαλε ο... Τομάς το χέρι του!


Έβαλε ο... Τομάς το χέρι του!
Με τον Τομάς να βάζει το... χεράκι του, ο Πανιώνιος κατάφερε να πάρει τη νίκη 2-0 επί του Λεβαδειακού στη Νέα Σμύρνη.

Ο άσος των Βοιωτών, στο 60ο λεπτό, σταμάτησε τη μπάλα με το χέρι μέσα στη μεγάλη περιοχή και έδωσε την ευκαιρία στον Κούτσι να ευστοχήσει από το σημείο του πέναλτι.

Το γκολ αυτό άλλαξε τα δεδομένα στο παιχνίδι. Οι παίκτες του Πανιώνιου απέβαλλαν το άγχος πέρασαν στην επίθεση, πίεσαν περισσότερο και στο 90ο λεπτό ο Κούρντι με όμορφη ενέργεια μπόρεσε να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας της Νέας Σμύρνης.

Οι κυανέρυθροι πήραν μια πολύ σημαντική νίκη απέναντι σε μια ομάδα που αναζητούσε τους τρεις πόντους ακριβώς για τον ίδιο λόγο. Να απομακρυνθεί ακόμη περισσότερο από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Μεγάλο ρόλο στη νίκη αυτή του Πανιώνιου είχε και ο τερματοφύλακας του. Ο Σιδεράκης ήταν αρκετά καλός και τουλάχιστον σε τρεις περιπτώσεις με καλές επεμβάσεις του κατάφερε να κρατήσει το μηδέν για τους κυανέρθυρους.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ 4.4.2012 ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ


Το μαύρο κυβερνητικό μέτωπο, εντός ενός διαρκούς κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος, προωθεί μια νέα εποχή βαρβαρότητας με θύμα την εργαζόμενη κοινωνική πλειοψηφία. Παρά την εντεινόμενη λαϊκή αντίθεση προσπαθούν στα γρήγορα να περάσουν μέτρα διάλυσης του λαού, καταβαράθρωσης του βιοτικού επιπέδου, των μισθών και των συντάξεων, τεράστιων περικοπών στις κοινωνικές παροχές και ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου. Πρόθυμοι συμπρωταγωνιστές σ’ αυτό το φαιρδό θεατρικό σκηνικό, εκπρόσωποι των ΜΜΕ και του μεγάλου κεφαλαίου.

Όμως όλο και περισσότερος κόσμος καταλαβαίνει πια ότι η καταστροφή είναι οι ίδιες οι πολιτικές των μνημονίων, των δανείων και των μέτρων – το μόνιμο τοπίο κοινωνικού πολέμου - που επιβάλλουν κυβέρνηση – Ε.Ε. – ΔΝΤ. Τα μέτρα δεν είναι για τη σωτηρία του λαού ή για τη μείωση του χρέους, είναι για τη σωτηρία των τραπεζών, είναι για τους «επενδυτές» και το ντόπιο κεφάλαιο που θα μπορούν να αλωνίζουν σε μια χώρα με πάμφθηνο εργατικό δυναμικό, σε μια χώρα που όλη της η έκταση θα είναι ΕΟΖ.
Απέναντι στην συντονισμένη επίθεση τους όμως υπάρχει ελπίδα! Υπάρχει άλλος δρόμος, μακριά από την εξαθλίωση και την κοινωνική καταστροφή που σχεδιάζουν. Η παύση πληρωμών, η έξοδος από το ευρώ και την Ε.Ε., όχι μόνο δεν είναι η συντέλεια του κόσμου αλλά βήματα που πρέπει να διεκδικήσει για να μπορεί να οραματίζεται ένα διαφορετικό μέλλον. Το εργατικό και λαϊκό κίνημα βρίσκεται μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις και η εργατική απάντηση για την διέξοδο από την κρίση απέναντι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Η συγκρότηση ενός αγωνιστικού μετώπου ρήξης και ανατροπής, στη βάση ενός προγράμματος με πυρήνα τα εργατικά συμφέροντα κρίνεται ως το απαραίτητο βήμα  για την απελευθέρωση των εργαζομένων, της νεολαίας και του λαού.

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Βοιωτίας, βάσει των παραπάνω, σας προσκαλεί στην πολιτική εκδήλωση με θέμα: «Υπάρχει άλλος δρόμος! Για τα συμφέροντα των εργαζομένων και του λαού»  που θα γίνει στο Συνεδριακό Κέντρο της Κρύας, την Τετάρτη 4/4 και ώρα 19:00 με ομιλητές τους:
Παναγιώτη Μαυροειδή, μηχανικός  - μέλος της Πρωτοβουλίας ενάντια στο ευρώ και την ΕΕ και Παναγιώτη Σωτήρη, πανεπιστημιακός - μέλος ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

VIDEO: Δρομέας σήκωσε πανό κατά του πολιτικού συστήματος πριν τερματίσει!

Ονομάζεται Γιάννης Σαββίδης. Είναι ο αθλητής που σήκωσε το πανό για το νόμο περί ευθύνης υπουργών στο πλαίσιο του 7ου Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος». Η πράξη του ξάφνιασε τους πάντες. Το πλήθος τον χειροκρότησε με ενθουσιασμό.
Μπορεί ο Γιάννης Σαββίδης να μπήκε στη μαύρη λίστα και να μην του επιτραπεί η συμμετοχή του στον αγώνα του επόμενου έτους. Ο ίδιος κατάφερε να μείνει στην ιστορία με μία πράξη που χαρακτηρίζεται από θάρρος και ανδρεία…
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΛΕΙΒΑΔΙΑ (31/03/18 21)...

Permissospress
Γράφει η Σοφία Τ.

Σαν σήμερα(31/03/1821), ο Αθανάσιος Διάκος υψώνει τη σημαία της Επανάστασης στη Λιβαδειά. Η πόλη κατά την Τουρκοκρατία 2 χρόνια μετά την παράδοση της Αθήνας στον Μωάμεθ Β’ τον Πορθητή (1458), η Λιβαδειά περιήλθε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Αποτέλεσε καζά, διοικητική υποπεριφέρεια, που υπαγόταν (ως το 1470) στο σαντζάκιο Τρικάλων και αργότερα στο σαντζάκιο Ευρίπου. Τον 16ο αι. η πόλη ήταν χάσι (= τόπος χατζήδων) Οθωμανών αξιωματούχων και...
από την 3η ή 4ηδεκαετία του 17ου αι. βακούφι της Μέκκας ή, κατ’ άλλους, της Μεδίνας. Τον 18ο αι. η πρόσοδος του καζά της Λιβαδειάς αφιερώθηκε στο Γενί-Τζαμί του Σκούταρι, που είχε ιδρύσει η σύζυγος του σουλτάνου Μεχμέτ Δ΄, η μετέπειτα Βαλιδιέ Σουλτάνα(= Βασιλομήτωρ). Παρά τις καταστροφές της Λιβαδειάς από τις πολεμικές συγκρούσεις στη Βοιωτία(Τουρκοενετικός πολέμος, 1684-1699· συγκεκριμένα το 1694 και το 1695). Από τις αρχές του 18ου αι. οι συνθήκες βοήθησαν στην ανάπτυξη της οικονομίας: μετά την αφιέρωση των προσόδων στο Γενί-Τζαμί, υπό την αιγίδα της Βελιδιέ Σουλτάνας χορηγήθηκαν στους κατοίκους ιδιαίτερα προνόμια αυτοδιοίκησης, με συνέπεια την ενίσχυση του κοινοτικού θεσμού και τη δημιουργία μιας τάξης αρχόντων. Ο βοεβόδας π.χ. δεν μπορούσε να λάβει καμία απόφαση χωρίς τη συγκατάθεση των προκρίτων της πόλης. 10 περίπου οικογένειες αποτελούσαν την αριστοκρατία της γης και της πόλης, που τη σύμπνοιά τους δεν μπόρεσε να διασπάσει ούτε ο Αλή πασάς, παρά την πίεση στον καζά της Λιβαδειάς, όταν είχε περιέλθει στο Πασαλίκι του. Έτσι η πόλη(στα τέλη του 18ου αι. χαρακτηριζόταν ως «η μεγαλύτερη της Βοιωτίας», καθώς βρισκόταν στον εμπορικό δρόμο(ανατολική διάβαση) Πελοποννήσου-Μακεδονίας), είχε «αξιόλογη πραγματεία εις μαλλιά, σιτάρι, ρύζι, τα οποία χορηγεί εις άλλα μέρη της Ελλάδος και ξένους τόπους. Παρά το γεγονός ότι το ρεύμα της μετανάστευσης υπήρξε περιορισμένο, από τη Λιβαδειά προήλθαν άνδρες που διακρίθηκαν στις ελληνικές παροικίες της Ρωσίας και της Κ. Ευρώπης. Εκτός από τον Λάμπρο Κατσώνη, από τη Λιβαδειά και την περιοχή της («Χώρα της Λιβαδειάς») κατάγονταν κληρικοί, λόγιοι και έμποροι της διασποράς. Επανάσταση του 1821 Στις παραμονές της Επανάστασης του 1821, η «Γκιαούρ Λιβαδειά»(έτσι την ονόμαζαν οι Τούρκοι για τον πολυάριθμο ελληνικό πληθυσμό της- 10.000 Έλληνες κατοίκους, που επιδίδονταν στη γεωργία, το εμπόριο και τη βιοτεχνία-). Η πόλη ήταν(1820) το κέντρο της Φιλικής Εταιρείας στην Α. Στερεά Ελλάδα, στην οποία είχαν μυηθεί οι πρόκριτοί της Νικόλαος Νάκος, Ιωάννης Λογοθέτης και Ιωάννης Φίλων. Την εποχή εκείνη βοεβόδας της Λιβαδειάς ήταν ο Καρά Ισμαήλ Αγάς. Όταν έλαβε είδηση ότι κάποια κίνηση ετοιμάζουν οι Χριστιανοί κάτοικοι υποπτεύθηκε ότι ήταν ενέργεια του Αλή πασά σε αντιπερισπασμό εναντίον του οποίου κινούνταν σουλτανικά στρατεύματα. Για αυτό ζήτησε από τον ιεραρχικά προϊστάμενό του Πασά της Χαλκίδας τη θανάτωση όλων των προκρίτων της περιοχής ή τουλάχιστον τη σύλληψή τους, όπως είχε ενεργήσει και ο καϊμακάμης της Τριπολιτσάς. Τότε οι παραπάνω 3 πρόκριτοι κατάφεραν με διάφορες ενέργειες και δωροδοκίες να κηρυχθούν αθώοι και, εκμεταλλευόμενοι την υψηλή προστασία της πόλης, να πετύχουν την αντικατάσταση του βοεβόδα δια του Χασάν Αγά. Έτσι ανεπιτήρητοι συνέχισαν την προετοιμασία της εξέγερσης ορίζοντας τον κάτοικο της Λιβαδειάς Αθανάσιο Διάκο(που είχε αποστατήσει από την Αυλή του Αλή πασά και είχε αναλάβει υπαρχηγός του αρματολού Οδυσσέα Ανδρούτσου και ειδικότερα τη φρούρηση της από Δαύλεια προς Αράχοβα και Άμφισσα(Σάλωνα) οδικής διέλευσης), την ανάληψη της αρχηγίας των όπλων στη περιοχή σε συνεργασία με τον από Αράχοβα σύντροφό του Βασίλη Μπούσγο. Η έκρηξη της Επανάστασης στη περιοχή της Λιβαδειάς εκδηλώθηκε τη νύκτα της 25ης προς 26η Μαρτίου 1821 όταν έπεσε το «1ο βόλι» από τον Βασίλη Μπούσγο και τους ένοπλους άνδρες του(του είχαν θέσει στη διάθεσή του οι προύχοντες της Αράχοβας), στη θέση «στενό του Ζεμενού» σκοτώνοντας μερικούς Τούρκους. Η εμπλοκή αυτή που έγινε με υπόδειξη του Αθανασίου Διάκου λόγω της παρατεινόμενης ασυμφωνίας και αναβλητικότητας των προκρίτων της Λιβαδειάς, όπως και στα Καλάβρυτα, έσπευσε στη συνέχεια να την παρουσιάσει ευφυέστατα στον Χασάν Αγά της Λιβαδειάς ο ίδιος ο Α. Διάκος ως δήθεν επίθεση της εμπροσθοφυλακής του Ο. Ανδρούτσου που πλησιάζει με 10.000 Έλληνες επαναστάτες. Την ίδια ημέρα(26/03) ο Α. Διάκος έλαβε άδεια της ελεύθερης στρατολόγησης ενόπλων ανδρών.Permissospress.Σε νέα προσπάθεια, ο Α. Διάκος δεν πέτυχε τη σύμπνοια των προκρίτων προχώρησε σε πολεμικές ενέργειες αγνοώντας τους. Την νύχτα της 28ης προς 29η Μαρτίου ηγούμενος των στρατολογημένων από τον ίδιο επαναστατών κατέλαβε τον λόφο του Προφήτη Ηλία κατ΄ απέναντι θέση από το κάστρο της Λιβαδειάς στο οποίο και στον Πύργο Ώρα, στο μέσον της πόλης, είχαν καταφύγει οι Τούρκοι έχοντας μαζί τους ως ομήρους τους προεστώτες Ν. Νάκο και Λογοθέτη μόλις έμαθαν τον ξεσηκωμό της Άμφισσας. Από εκεί, μετά την άρνηση του Χασάν αγά να παραδώσει την πόλη, ο Α. Διάκος άρχισε την επίθεση. Στις 31/03, κατελήφθη η πόλη ενώ οι Τούρκοι, που είχαν κλειστεί στον πύργο Ώρα, παραδόθηκαν και στις 01/04(13/04 νέο ημερολόγιο) παραδόθηκε το κάστρο. Σε πανηγυρική δοξολογία στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, οι επίσκοποι Σαλώνων, Ταλαντίου(Αταλάντης) και Αθηνών ευλόγησαν την επαναστατική σημαία του Διάκου.Στις 26/06, διερχόμενος από την περιοχή ο Ομέρ Βρυώνης καταλαμβάνοντας την πόλη. Εκτός του κάστρου πυρπόλησε μεγάλο μέρος της αυτής. κατά τη διάρκεια της Επανάστασης η πόλη δοκιμάστηκε επανειλημμένα από τις τουρκικές στρατιές που κατευθύνονταν στην Πελοπόννησο. Στην περιοχή δόθηκαν οι τελευταίες μάχες του Αγώνα. Κατά τις επιχειρήσεις του 1828 στην Α. Στερεά, με επικεφαλής τον Δημήτριο Υψηλάντη, οι Τούρκοι που βρίσκονταν στη Λιβαδειά πολιορκήθηκαν από το σώμα του Βάσου Μαυροβουνιώτη και από άτακτο ιππικό, και στις 05/11/1828 παρέδωσαν την πόλη. Νέο τουρκικό σώμα υπό τον Μαχμούτ πασά κατέλαβε και πάλι τη Λιβαδειά, που αναγκάστηκε όμως να την εγκαταλείψει(08/02/1829) για να αποφύγει την κύκλωση με το σχέδιο που εφάρμοζε ο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Μετά δε τη μάχη της Πέτρας εξαφανίστηκαν και όλοι οι Τούρκοι από την Βοιωτία. Νεότερη περίοδος Επί Καποδίστρια, η Λιβαδειά άρχισε να ανασυγκροτείται. Οι κάτοικοι που είχαν καταφύγει σε άλλες περιοχές επανήλθαν και η πόλη(1841) ήταν πλέον ένα από τα εύρωστα οικονομικά κέντρα του νεοπαγούς Ελληνικού Βασιλείου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ρουσφέτια υπάρχουν ακόμα και στην Ελλάδα της κρίσης



Μπορεί στις δηλώσεις τους οι πολιτικοί των κομμάτων εξουσίας να εκφράζουν όπου σταθούν τη συμπαράστασή τους στους πολίτες, που υποφέρουν (από τα μέτρα που οι πρώτοι έχουν ψηφίσει), ωστόσο ακόμα και αν δεν υπάρχουν λεφτά, τα ρουσφέτια φαίνεται πως συνεχίζονται.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", τις τελευταίες ημέρες βουλευτές επιχειρούν να περάσουν δεκάδες τροπολογίες και φωτογραφικές διατάξεις, προσπαθώντας να εξυπηρετήσουν φίλους, ψηφοφόρους και τοπικά συμφέροντα ενόψει των εκλογών.
Μόνο την περασμένη εβδομάδα, κατατέθηκαν 85 τροπολογίες, στα τέσσερα νομοσχέδια τα οποία θα ψηφιστούν πριν από τη διάλυση της Βουλής και άλλα 27 στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για το νέο Οικοδομικό Κανονισμό που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, το νομοσχέδιο του υπουργού Υποδομών Μάκη Βορίδη, περιλαμβάνει δεκάδες ευνοϊκές διατάξεις, μεταξύ των οποίων, η αύξηση του οικοδομικού συντελεστή για κατασκευή τουριστικών συγκροτημάτων στο 1% της συνολικής επιφάνειας των νησιών.
Επίσης, τη διευθέτηση αγροτεμαχίου στη Νέα Μάκρη προς όφελος τοπικού αγροτικού συνεταιρισμού ζητά ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Καντερές. Το ίδιο ζητούν με δική τους τροπολογία οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Βρεττός και Παντελής Ασπραδάκης.
Όπως αναφέρει το "Πρώτο Θέμα", τέσσερις γαλάζιοι βουλευτές επιχειρούν να περάσουν διάταξη υπέρ των ιδιωτικών ΚΤΕΟ, την ώρα που οι Σάββας Εμινίδης (ΠΑΣΟΚ) και Γιάννης Ιωαννίδης (ΝΔ) ζητούν την άμβλυνση των αυστηρών κριτηρίων για την εισαγωγή αθλητών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Με τροπολογία του υπουργού Εσωτερικών Τ. Γιαννίτση, οι υπάλληλοι σε ΟΤΑ και Εθνικό Τυπογραφείο θα πάρουν ειδικό εκλογικό επίδομα, ενώ ήδη έχει κατατεθεί τροπολογία για να μην κλείσει το Κέντρο Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας και να συνεχίσει να λειτουργεί με την υφιστάμενη δομή.
Η προαγωγή που προκάλεσε αντιδράσεις
Δέκα μέρες πριν από τη διάλυση της Βουλής, η επιτροπή κανονισμού αποφάσισε την... προαγωγή δύο υπαλλήλων στη θέση των αναπληρωτών γενικών διευθυντών, κάτι που σημαίνει αύξηση κατά 800-900 ευρώ το μήνα και αύξηση του εφάπαξ κατά 150.000 ευρώ.
Σύμφωνα με το "Έθνος της Κυριακής",  κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής την περασμένη Τετάρτη, στην οποία προήδρευε ο πρόεδρος της Βουλής, Φ. Πετσάλνικος, τέθηκε το ζήτημα της προαγωγής των δύο διευθυντών των υπηρεσιών της Βουλής, στη θέση των αναπληρωτών γενικών διευθυντών.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το θέμα ήταν εκτός ημερησίας διάταξης και εγκρίθηκε με συνοπτικές διαδικασίες. Η απόφαση αυτή, εξαιτίας της χρονικής συγκυρίας προκάλεσε αντιδράσεις από άλλους υπαλλήλους της Βουλής, που έφτασαν μέχρι το γραφείο του Φίλιππου Πετσάλνικου.
Μετά τη δημοσίευση της είδησης, ο Φίλιππος Πετσάλνικος, σε δήλωσή του τόνισε ότι δεν έχει υπογράψει την απόφαση και δεν προτίθεται να υπογράψει τοποθέτηση Γενικού Διευθυντή σε καμία από τις πέντε Γενικές Διευθύνσεις της Βουλής.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανάλογα με το ζώδιο του άντρα, ποιά γυναίκα του...... ταιριάζει για…???

...ερωμένη, σύντροφος, αδερφή ψυχή...




/periergaa

Διαβάστε Περισσότερα »

Η Ελληνική δειλία και η Αργεντίνικη αυθάδεια

Το άρθρο του Le Monde diplomatique εξηγεί πως η Ελλάδα παραδόθηκε στην τρόικα ενώ στην Αργεντινή βρήκαν έναν Πρόεδρο να διαπραγματευτεί. Πολλές οι συζητήσεις που έχουν γίνει από την εποχή που η Ελλάδα μπήκε στη μέγγενη του....




ΔΝΤ και των άλλων δανειστών για τις ομοιότητες και τις διαφορές με χώρες που αντιμετώπισαν ανάλογα ζητήματα. Η πιο συνηθισμένη σύγκριση είναι αυτή με την Αργεντινή,αν και οι ένθερμοι υποστηρικτές του μνημονίου επιμένουν να τονίζουν τις διαφορές και να αγνοούν τις ομοιότητες.

Ο Le Monde diplomatique στην έκδοση του Απριλίου επιχειρεί μία σύγκριση όχι απλά με θεωρίες και “οικονομικές” αοριστολογίες,αλλά με γεγονότα στην Αργεντινή της δεκαετίας του 1990-2000 και στην Ελλάδα του σήμερα,που όπως όλα δείχνουν θα ζήσει το Γολγοθά της και το δράμα για αρκετά χρόνια ακόμη.Στην ανάλυση εξιστορύνται τα γεγονότα στην Αργεντινή και με πιο έντονα μαύρα γράμματα υπάρχουν οι παράγραφοι που ο συντάκτης του άρθρου Maurice Lemoine κάνει αναφορές στην σημερινή ελληνική κρίση.Το έχει γράψει με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνεται άμεση σύγκριση με το τι γινόταν τότε στην Αργεντινή και το τι γίνεται τώρα στην Ελλάδα.

Θα διαπιστώσετε ότι η βασική μας διαφορά με την Αργεντινή είναι ότι εκείνη βρήκαν τελικά ένα Πρόεδρο να διαπραγματευτεί μέσα στη καταστροφή.Εμείς ψάχνουμε γενικώς μια κυβέρνηση που να έχει κάτι να πει,εκτός από απλά να εκτελεί -που ούτε αυτό δεν κάνει- ότι της πουν.Γι΄ αυτό και ο τίτλος του άρθρου είναι η "Αργεντίνικη αυθάδεια στους πιστωτές,Ελληνική δειλία".

Στη δισέλιδη ανάλυση αφετηρία είναι το 1989.

Ο Κάρλος Μένεμ ,Περονιστής αναλαμβάνει την εξουσία και μαζί με τον υπερ-υπουργό Οικονομικών Ντομίνγκο Καβάλο -με σπουδές στο Χάρβαρντ και συνεργάτη της Χούντας- καθορίζουν την συναλλαγματική ισοτιμία του νομίσματος της χώρας σε ένα πέσο προς ένα δολάριο.Η απόφαση ενθαρύνεται από το ΔΝΤ με το επιχείρημα ότι θα εξαφανίσει το πληθωρισμό και θα βοηθήσει την ανάπτυξη.

Τη 1η Ιανουαρίου 2001 αποφασίζεται ότι η Ελλάδα "πιάνει" τα κριτήρια του Μάαστριχτ για να ενταχθεί στη ζώνη του ευρώ. Ένα χρόνο μετά αντικαθιστά τη δραχμή με το “σκληρό” ευρώ.

Μετά τη μεξικανική κρίση η Αργεντινή για να χρηματοδοτηθεί από τις αγορές πρέπει να πληρώνει επιτόκια που φθάνουν το 20%! Το “δέσιμο” του πέσο με το δολάριο γίνεται θηλιά για το Μπουένος Άϊρες που βλέπει γειτονικές χώρες όπως η Βραζιλία να υποτιμούν τα νομίσματά τους και η Αργεντινή να χάνει την ανταγωνιστικότητά της.Το 1989 η Αργεντινή μπαίνει στην ύφεση.

Με το πέρασμα στο ευρώ η ελληνική βιομηχανία και η παραγωγή της γίνεται πάρα πολύ ακριβή.

Στις 24 Οκτωβρίου ο Μένεμ αντικαθίσταται από τον Φερνάντο Ντε λα Ρουά,επικεφαλής μιας κεντροαριστερής κυβέρνησης ,όπως -σ.σ που λέει ο λόγος- ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου.

Από τα 36 εκατομμύρια ,τα 14 ζούσαν επισήμως κάτω από το όριο της φτώχειας.Κι έτσι το ΔΝΤ πρόετεινε ένα δάνειο 10 δις δολαρίων για να ανχρηματοδοτήσει η Αργεντινή τα χρέη της,με αντάλλαγμα -σωστά μαντέψατε- ένα πρόγραμμα σταθεροποίησης.Το οποίο βέβαια εξασφάλιζε ότι η χώρα δεν θα δήλωνε αδυναμία πληρωμής στους δανειστές.Το δημόσιο χρέος της ήταν ήδη 147,8 δις δολάρια.

Τον Ιούνιο του 2000 μία γενική απεργία 30 ημερών παρέλυσε την Αργεντινή.

Στις 30 Νοεμβρίου 2009 οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ εξέφρασαν στον Παπανδρέου -που είχε διαδεχτεί τον Καραμανλή- τις ανησυχίες τους ,λέγοντας ότι η Ελληνική οικονομία βρίσκεται στην “εντατική”.
Στις 3 Μαρτίου 2010 ανακοινώθηκε το πρώτο σχέδιο σταθεροποίησης.

Μιά ομάδα οικονομολόγων του ΔΝΤ,της Παγκόσμιας Τράπεζας και της Διαμερικανικής Τράπεζας Ανάπτυξης πρότειναν ένα “σχέδιο διάσωσης”. “Το ΔΝΤ δεν θα επιτρέψει στην Αργεντινή να λάβει οποιαδήποτε υποστήιριξη έως ότου η κυβέρνηση δεν δεσμευτεί με νόμο και υπουργικές αποφάσεις για το σύνολο των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας”,προειδοποίησε το ΔΝΤ.Τι μέτρα είχε ανακοινώσει ο “σοσιαλιστής” Ντε λα Ρουά; Απολύσεις στο δημόσιο τομέα ,περικοπές σε μισθούς-συντάξεις,”τσεκούρι” σε κοινωνικό κράτος,”απελευθέρωση” στις εργασιακές σχέσεις και στον τομέα της υγείας! Με μία λέξη “όλα στο σφυρί”.

Στις 23 Απριλίου 2010 η Αθήνα έλαβε ένα πρώτο δάνειο 45 δις ευρώ σε συμφωνία με την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Οι συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών είχαν τα πρώτα τους θύματα.Με τις αντιδράσεις να πολλαπλασιάζονται ο “συνασπισμός των διεθνών χρηματοδοτών” οδηγήθηκε σ΄ ένα νέο πλάνο βοήθειας ύψους 39,7 δις δολαρίων το οποίο επίσης παρουσιάστηκε …ως η σωτηρία της Αργεντινής.Ο Αργεντίνος πρόεδρος ανακοίνωσε στις 20 Μαρτίου 2001 την υπουργοποίηση του ανθρώπου που είχε αρχίσει την καταστροφή με την ισοτιμία πέσο-δολαρίου .Έκανε τον Ν.Καβάλο υπουργό Οικονομικών.Η επιστροφή του “ανέβασε” στιγμιαία τα χρηματιστήρια και χαιρετίστηκε θερμά από το ΔΝΤ και του Financial Times! Την ικανοποίησή τους εξέφρασαν ο τότε Βρετανός πρωθυπουργός Τ.Μπλέρ και ο Αμερικανός Πρόεδρος Τ.Μπους.

Στις 2 Μαίου 2010 με τη “λογική” να “μπει τέλος στην κρίση οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών αποφάσισαν σ΄ έαν “σχέδιο διάσωσης” ,ύψους 110 δις ευρώ,για την Ελλάδα.

Ο Καβάλο προχώρησε σε ανταλλαγές τίτλων με άλλους διάρκειας 30 ετών αλλά απλά επιτάχυνε την αναμενόμενη καταστροφή.Προσπαθώντας να μειώσει το έλλειμμα …μείωσε κατά 13% τους μισθούς και τις συντάξεις άνω των 500 δολαρίων.Ένα μέτρο που επηρέασε το 92% των δημοσίων υπαλλήλων και το 15% των συνταξιούχων.Εκατοντάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο.

Αποτέλεσμα νέες ταραχές και ένταση στη κοινωνία ,που κορυφώθηκε στη γενική απεργία της 20ης Ιουλίου 2001.Ο γνωστός πια οίκος Standard and Poor’s αλλά και ο Moody’s άρχισαν να μιλάνε για “τεχνητή στάση πληρωμών” και για νέες απαραίτητες θυσίες του λαού.

Στις 15 Ιουνίου 2011 μια γενική απεργία παρέλυσε την Ελλάδα.Οι πολίτες διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στο νέο πρόγραμμα σταθεροποίησης των 28 δις ευρώ.Παρά τις διαμαρτυρίες το πρόγραμμα ψηφίστηκε ανοίγοντας το δρόμο για νέο πακέτο “βοήθειας” ύψους 109 δις,στις 22 Ιουλίου.

Στην Αργεντινή οι τράπεζες αδυνατούσαν να αντιμετωπίσουν τις συνεχείς αποσύρσεις καταθέσεων από τα ταμεία τους και η κυβέρνηση προχώρησε σε μέτρα που επέβαλαν όριο εξόδου χρημάτων στο εξωτερικό.
Απαγόρευσε στους πολίτες να έχουν ελεύθερα πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους,την ίδια ώρα που τα δημοσιονομικά έσοδα κατέρρεαν προκαλώντας πλήρη παράλυση της οικονομία και ύφεση διαρκείας.Ο οίκος Fitch “υποβίβασε” την Αργεντινή σε καθεστώς χρεοκοπίας και το ΔΝΤ ανακοίνωσε ότι δεν θα πληρώσει το ποσό του 1,26 δις δολαρίων που είχε συμφωνήσει.

Ακολούθησαν νέες ταραχές και στις 12 Δεκεμβρίου γενική απεργία.Τρεις νεκροί,378 τραυματίες! Όμως πλέον δυσαρεστημένοι και εξαγριωμένοι είναι και οι πολίτες της μεσαίας τάξης που χωρίς σημαίες και ηγέτες κατάβηκαν στους δρόμους.Ο Πρόεδρος Ντε λα Ρουα χρησιμοποίησε σκληρή αστυνομική βία που είχε σαν αποτέλεσμα 35 νεκρούς και 4500 συλλήψεις! Δεν καράφερε τίποτα .Στις 19 Δεκεμβρίου 2001 ο υπουργός Οικονομικών Καβάλλο φεύγει άρον άρον.Τη μεθεπομένη το προεδρικό ζεύγος φεύγει με …ελικόπτερο!

Στις 19 και 20 Οκτωβρίου 2011 η γενική απεργία νεκρώνει την Ελλάδα.Βίαιες συγκρούσεις διαδηλωτών-αστυνομίας.Ένας διαδηλωτής ο Δημ.Κοτσαρίδης χάνει τη ζωή του.

ΔΝΤ,Παγκόσμια Τράπεζα και οι “φίλοι” τους,ένα είδος τρόϊκας έχουν απέναντι ένα νέο πρόεδρο τον Α.Rodriguez Saa,ο οποίος στην ορκομωσία του δηλώνει ότι δεν θα πληρώσει “ούτε ένα σεντ από το χρέος”,μιλά για μια πολιτική “αναβίωσης”. Δεν πείθει κανένα.Επτά μέρες μετά παραιτείται.Τον διαδέχεται ο E.Duhalde ο οποίος αναλαμβάνει μέχρι το τέλος της Προεδρικής θητείας το 2003.

Υποτιμά το πέσος κατά 30% από τη τιμή που είχε το 1991.

Η επιλογή της Ελλάδα να κάνει τα πάντα για να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ δεν της επιτρέπει να κάνει υποτίμηση και να βοηθήσει τις εξαγωγές της.

Οι ιδιώτες που είχαν στο μεταξύ ιδιωτικοποιήσει δημόσιες υπηρεσίες άρχισαν να ζητούν παράλογες αυξήσεις από 40 έως 260%! Ο επίτροπος της ΕΕ για τις νομισματικές υποθέσεις …κατήγγειλε το οικονομικό πρόγραμμα της Αργεντινής.Πιέσεις ασκούνται από παντού με πρώτο και καλύτερο το ΔΝΤ ,που εξακολουθεί να ζητά “σχέδια” και δίνει διορία ενός έτους στην Αργνετινή να πληρώσει το χρέος της!

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι η κατάργηση κάθε χρηματοδότησης και επιδότησης οδήγησε σε αξεπέραστα προβλήματα τα σχολεία φτωχών περιοχών στα οποία φοιτούσαν 130 χιλιάδες μαθητές.

Η υποτίμηση είχε οδηγήσει σε αύξηση εθνικών προϊόντων που έφθασαν το 30%.

Στις 20 Φεβρουαρίου 2012 οι υπουργοί οικονομικών της ζώνης του ευρώ προχώρησαν σε συμφωνία βοήθειας προς την Ελλάδα,ύψους 130 δις,σε αντάλλαγμα νέο πρόγραμμα σταθερότητας.Ο Ολλανδός υπουργός μάλιστα ζήτησε μόνιμη επιτήρηση από την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Με τις διαδηλώσεις και τις ταραχές που είχαν θύματα αλλά και τις προσπάθειες των πολιτών να επιβιώσουν στις 26 Ιουνίου 2002 προκηρύσσονται πρόωρες κατά έξι μήνες εκλογές.Αντιμέτωποι ο Kirchner και ο Menem εξελέγη ο πρώτος.

Με τους ξένους επενδυτές να πιέζουν όλο και περισσότερο για να κερδίσουν περισσότερα ο νέος Πρόεδρος και ο υπουργός Οικονομικών του R.Lavanga αποφάσισαν την αύξηση του κατώτερου μισθού κατά 50% ,για να τονώσουν την κατανάλωση.

Στη συνέχεια διαπραγματεύτηκε μια λύση με τη λογική “αυτή είναι ή την παίρνετε όπως είναι ή την αφήνετε”.Η βασική της λογική ήταν ότι αναλάμβανε να ξαναρχίσει πληρωμές μόνο αν “έσβηναν” μέρος των χρεών.Η στάση που τήρησε στη διαπραγμάτευση ήταν σταθερή κι έτσι η Αργεντινή κατόρθωσε να μειώσει το δημόσιο χρέος της από 178,7 δις δολάρια σε 82.

Στις 9 Μαρτίου 2012 Ελλάδα έκανε τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση χρέους στην ιστορία. 83,5% των ιδιωτών πιστωτών της συμφώνησαν να διαγράψουν το 53,5% .Αθήνα υποσχέθηκε να επιβάλει ένα κούρεμα παρόμοια με τους άλλους.

Για τους επενδυτές αυτή η συντονισμένη λειτουργία εγγυάται κάποιες επιστροφές χρημάτων που θα εμποδίσουν την άτακτη χρεοκοπία .Σε αντίθεση με ό, τι συνέβη στην Αργεντινή η αναδιάρθρωση στη Ελλάδα δεν ήταν μέρος ενός σχεδίου με πολιτικούς και οικονομικούς όρους: ακούγοντας τις απαιτήσεις της τρόικας η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα μέτρα λιτότητας

“Κατηγορούμενος” για λαϊκισμό, για την άρνησή του να ποινικοποιήσει την κοινωνική διαμαρτυρία ο πρόεδρος Kichner μπορεί να μην έλυσε όλα τα προβλήματα της χώρα του αλλά επανακρατικοποίησε πολλές δημόσιες υπηρεσίες ,ασχολήθηκε με τα θέματα της συνταξιοδότησης και της κοινωνικής πρόνοιας και μείωσε κατά 50% το ποσοστό της φτώχειας μέσα σε τέσσερα χρόνια.Όπως είχε πει και ο ίδιος το 2005 από το Ντουμπάϊ, “πετύχαμε τη καλύτερη διαπραγμάτευση για το μεγαλύτερο χρέος του κόσμου”.

Ο βραβευμένος οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς,μιλώντας για την υπόθεση της Αργεντινής είχε πει κάτι που ταιριάζει “γάντι” στη περίπτωση της Ελλάδας.

"Κάθε οικονομολόγος που σέβεται το όνομά του θα μπορούσε να προβλέψει ότι οι πολιτικές της λιτότητας, προκαλούν επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας και ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι δεν θα επιτευχθούν.”
onalert

Διαβάστε Περισσότερα »

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η Ashley του Μάκη Σεριάτου - Χρωστάει 15 εκατ. ευρώ

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η Asley του Μάκη Σεριάτου

Οριστικό παρελθόν στο χώρο των επιχειρήσεων πρέπει να θεωρείται η άλλοτε κραταιά διαφημιστική εταιρεία Ashley & Holmes του Μάκη Σεριάτου που μετά την αποτυχία της ένταξής της στο άρθρο 99 προχώρησε στην κατάθεση αίτησης πτώχευσης.
Η συζήτηση της αίτησης προσδιορίστηκε για τις 19 Σεπτεμβρίου του 2012 και όπως όλα δείχνουν η απόφαση δεν θα βγει πριν το τέλος του χρόνου.
Πάντως, εκτός όλων των άλλων, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της εταιρείας υπολογίζονται σε περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με την αίτηση, η εταιρεία του κ. Σεριάτου επικαλείται οφειλές τρίτων προς αυτήν και δηλώνει ότι βρίσκεται σε αδιέξοδο καθώς δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα λειτουργικά της έξοδα ή να καταβάλει τους μισθούς των υπαλλήλων της.
Διαβάστε Περισσότερα »

Προκήρυξη για τη βόμβα στο ΜΕΤΡΟ

Προκήρυξη για τη βόμβα στο ΜΕΤΡΟ

Προκήρυξη επτά σελίδων αναρτήθηκε στο Athens Indymedia, για την βόμβα που βρέθηκε στο ΜΕΤΡΟ του Αιγάλεω στις 25 Φεβρουαρίου...

Η προκήρυξη αναρτήθηκε σήμερα το πρωί, ωστόσο για κάποιο λόγο έπειτα από λίγη ώρα οι διαχειριστές του site την «κατέβασαν».
Στο κείμενο το οποίο ήδη εξετάζεται από την αντιτρομοκρατική και θεωρείται έγκυρο, αναφέρεται πως στόχος της επίθεσης στο ΜΕΤΡΟ του Αιγάλεω δεν ήταν να σκοτωθούν αθώοι πολίτες, ωστόσο επιλέχθηκε το ΜΕΤΡΟ από την οργάνωση «προκειμένου να προκαλέσουμε πιο πολύ ντόρο», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.
Στην προκήρυξη σημειώνεται πως το ΜΕΤΡΟ του Αιγάλεω επιλέχθηκε επειδή μπορούσαν να μελετήσουν καλά τους χώρους και να μειώσουν τον κίνδυνο απώλειας ανθρώπινης ζωής. Μάλιστα, αναφέρουν με χαρακτηριστικές λεπτομέρειες και ακριβέστατους χρόνους το πότε σταματά ο συρμός, πότε γίνεται ο έλεγχος από τον οδηγό κ.λ.π. Ακόμα, τονίζεται πως ένας ακόμη λόγος που το ΜΕΤΡΟ επιλέχθηκε, ήταν επειδή το κράτος κρατούσε κλειστούς τους συρμούς σε μεγάλες διαδηλώσεις και για αυτό τον λόγο ήθελαν να στείλουν μήνυμα πως εφόσον δεν εξυπηρετεί το κοινό, θα γίνεται παρανάλωμα του πυρός.
Οι συντάκτες της προκήρυξης αναφέρουν λεπτομέρειες για τον μηχανισμό, τονίζοντας πως η έκρηξη δεν πραγματοποιήθηκε εξαιτίας λάθους στην πυροδότηση της βενζίνης.
Αναφορά γίνεται και στο όνομα του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μάκη Βορίδη, τον οποίο χαρακτηρίζουν «φασίστα» και τονίζουν πως η αύξηση στα εισιτήρια σε εποχές ύφεσης αλλά και η υπογραφή του υπουργού με την Γερμανική εταιρία Siemens, ήταν σταγόνες που ξεχείλισαν το ποτήρι.
Ακόμα, υπάρχουν λεπτομέρειες για το πώς θα πραγματοποιεἰτο το «χτύπημα», ενώ η ονομασία της νέας τρομοκρατικής ομάδας που κάνει την εμφάνισή της, είναι «Κίνημα 12 Φλεβάρη». Πρόκειται για την ημερομηνία που ψηφίστηκε το Mνημόνιο 2 και είχε καεί όλη η Αθήνα...
Διαβάστε Περισσότερα »

VIDEO Κασιγιας σιχαμα. Σκάλισε τη μύτη του και σκουπισε τα κακαδα στα μουτρα μικρου παιδιου




Κάμερες κατέγραψαν το περιστατικό Εντάξει να σκαλίζει την μύτη του λίγο πριν βγει στο γήπεδο αλλά και να σκουπίζει τη μύξα του στο πρόσωπό παιδιού μάλλον πάει πολύ.

Το σκηνικό που κατέγραψαν οι κάμερες εκτυλίχθηκε λίγο πριν την έναρξη του αγώνα ΑΠΟΕΛ – Ρεάλ.

Το βίντεο δείχνει τον Ίκερ Κασίγιας παρατεταγμένο με τους συμπαίκτες του πριν ξεκινήσει το ματς για τους «8» του Champions League, να....
βάζει το χέρι στη μύτη και στη συνέχεια να το σκουπίζει στο πρόσωπο του παιδιού που στέκεται δίπλα του, προσποιούμενος ότι το χαϊδεύει.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το συμβάν προκάλεσε πλήθος αρνητικών σχολίων για τον 30χρονο goalkeeper.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βρίθουν από μικρόβια τα ΑΤΜ

Έρευνα μικροβιολόγων σε μηχανήματα... αυτόματης ανάληψης των τραπεζών έδειξε ότι δυστυχώς τα πλήκτρα φέρουν περισσότερα μικρόβια κι από μια δημόσια τουαλέτα. Ελήφθησαν, συγκεκριμένα, δείγματα από πολλά σημεία (πλήκτρα δημόσιων τηλεφώνων, πλήκτρα μηχανημάτων ανάληψης, από καθίσματα λεωφορείων, από καθίσματα σε δημόσιες τουαλέτες κ.α.) και ερευνήθηκε αν είχαν ίχνη από ψευδομονάδες και άλλα μικρόβια που προκαλούν σοβαρές διάρροιες.

Δυστυχώς, ίχνη από ιδιαίτερα ενοχλητικά μικρόβια βρέθηκαν σε όλα τα πληκτρολόγια όπως και σε όλες τις δημόσιες τουαλέτες. Σε μερικά μηχανήματα ανάληψης μάλιστα βρέθηκαν περισσότερες μικροβιακές αποικίες από όσες στις τουαλέτες!

Μέσα στα πέντε πιο βρώμικα σημεία πάντως, εκτός από τις τουαλέτες και τα μηχανήματα ανάληψης, είναι και τα δημόσιας χρήσης τηλέφωνα. Και ενώ πολλοί σκουπίζουν τα δάχτυλά τους ή πιάνουν με χαρτομάντιλο το ακουστικό των δημόσιων τηλεφώνων, κανείς δεν είπε (όταν ρωτήθηκε σε ανάλογη έρευνα) ότι κάνει το ίδιο όταν παίρνει λεφτά από μηχάνημα ανάληψης. Ο μέσος χρήστης δηλαδή δεν αξιολογεί την μηχανή ανάληψης τόσο εκτεθειμένη σε μικρόβια όσο το τηλέφωνο ή η τουαλέτα.

Πλην όμως η έρευνα έδειξε ότι όχι μόνον το χρήμα, αλλά και ότι μας οδηγεί σε αυτό είναι συχνά πιο βρώμικο από όσο θα θέλαμε.

Διαβάστε Περισσότερα »

Οι «παπανδρεϊκοί» εγκαταλείπουν πρώτοι το «καράβι» του ΠΑΣΟΚ

Οι «παπανδρεϊκοί» εγκαταλείπουν πρώτοι το «καράβι» του ΠΑΣΟΚ

Την έξοδο από την πολιτική ζωή της χώρας επιλέγουν πολλοί στενοί συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου μετά την αποχώρηση του πρώην πρωθυπουργού από την προεδρία του κόμματος.

Οι άνθρωποι που στήριξαν και στηρίχθηκαν από τον Παπανδρέου παρά την προσωπική εύνοια που απόλαυσαν, δεν μπόρεσαν να αποκτήσουν ερείσματα στην κοινωνία και αρνούνται την κάθοδό τους στις επερχόμενες εθνικές εκλογές. Μια άλλη κατηγορία συνεργατών είναι εκείνοι οι οποίοι πριν την σύνδεσή τους με την καταστροφική διετία Παπανδρέου είχαν επιρροή στην κοινωνία, όμως μετά τη συμμετοχή τους στην μικρότερη σε διάρκεια κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά, έχασαν κάθε επαφή με τους πολίτες. Πάντως και οι μεν και οι δε στην κρίσιμη στιγμή για το κόμμα, αφού πρώτα το έφεραν στο 10% αποφασίζουν να το εγκαταλείψουν χωρίς να κάνουν την στοιχειώδη προσπάθεια στην εκλογική μάχη κι ας χάσουν. Ή, όπως έλεγε παλιό στέλεχος του κόμματος: «αυτοί μόνο πήραν και τώρα πρώτοι φεύγουν σαν τα ποντίκια».
Ο Δημήτρης Δρούτσας και ο Σταύρος Λαμπρινίδης ήταν οι δύο υπουργοί Εξωτερικών του Γιώργου Παπανδρέου, που κανείς ποτέ δεν έμαθε στην Ελλάδα τις απόψεις τους για την εξωτερική πολιτική. Στενοί συνεργάτες του Παπανδρέου και εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί δεν επιχείρησαν σε καμία εκλογική αναμέτρηση να δοκιμαστούν στους πολίτες. Αυτό τους επέτρεπε να μιλάνε λίγο και να προκαλούν πολύ... Φυσικά κανείς από τους δύο δεν συζητά να συμμετέχει στις εκλογές.
Μια ακόμα χαρακτηριστική περίπτωση παπανδρεϊκής αμετροέπειας ήταν η επιλογή της άγνωστης γραμματέως του ΠΑΣΟΚ ΤίναςΜπιρμπίλη στην κομβική θέση της διαχείρισης της Ενέργειας. Ήταν τότε που εξέφραζε την διάθεσή της να είναι υποψήφια στο υπόλοιπο Αττικής, κάτι που ξέχασε γρήγορα. Η κα Μπιρμπίλη έμεινε γνωστή περισσότερο για τα αθλητικά της παπούτσια παρά για το έργο που άφησε πίσω της. Στην πραγματικότητα την ενδιέφερε μόνο ο τομέας του περιβάλλοντος, όμως ο Γιώργος Παπανδρέου έκρινε πως μπορεί να διαχειριστεί και την Ενέργεια. Το αποτέλεσμα ήταν τα ενεργειακά θέματα να μείνουν πίσω και ο Γιώργος να την επιβραβεύσει γι' αυτό στέλνοντάς την στον ΟΑΣΑ με παχυλό μισθό και εξασφαλισμένη την σιωπή της.
Μια άλλη περίπτωση που επιβλήθηκε από τον Γιώργο Παπανδρέου προσωπικά είναι ο Σπύρος Βούγιας. Ο ήπιος Θεσσαλονικιός με το βοστονέζικο στιλ εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ μετά από πρόταση του Κώστα Σημίτη και από την πρώτη στιγμή είχε προνομιακή μεταχείριση από τον Γιώργο Παπανδρέου, με τον οποίο «κούμπωσε» πολύ γρήγορα. Πέρασε από διάφορες θέσεις, όπως εκπρόσωπος Τύπου, υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και υφυπουργός Μεταφορών, προκαλώντας συχνά την ενόχληση παλιών στελεχών οι οποίοι διαμαρτύρονταν: «Δεν μπορεί ο Βούγιας να έχει σταθερή θέση στην κυβέρνηση πάντα». Ο Σπύρος Βούγιας ανακοίνωσε και αυτός την πρόθεσή του να μην συμμετέχει στις επόμενες εκλογές, κάτι που πέρασε μάλλον αδιάφορα στην Ιπποκράτους.
Επίσης υποψήφιοι δεν θα είναι ο Σπύρος Κουβέλης και ο Ηλίας Μόσιαλος, άνθρωποι που μπήκαν στο ΠΑΣΟΚ εμπνεόμενοι από την προσωπικότητα του Γιώργου Παπανδρέου. Και οι δύο τοποθετήθηκαν σε καίριες κυβερνητικές θέσεις και λίγο πριν το τέλος εγκατέλειψαν το καράβι της οικογένειας Παπανδρέου. Σήμερα αποφεύγοντας την βάσανο της εκλογικής αποτυχίας ίσως να πιστεύουν ότι δίνουν ραντεβού με το μέλλον.
Το 2009 ο Γιώργος Παπανδρέου επέλεξε να τοποθετήσει στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας την Έλενα Παναρίτη, οικονομολόγο στην Παγκόσμια Τράπεζα. Η Παναρίτη δεν ανέλαβε ποτέ κυβερνητικό αξίωμα, πράγμα για το οποίο διαμαρτυρόταν συχνά σε συζητήσεις με δημοσιογράφους. Στην συζήτηση για το μνημόνιο στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων ήταν ιδιαίτερα αρνητική, όμως τελικά το ψήφισε. Από την πρώτη στιγμή δεν τα πήγε καλά με το δίδυμο Γερουλάνου – Βάρτζελη και αυτό αποδείχθηκε μοιραίο για την ίδια. Η όποια προσωπική σχέση διατηρούσε με τον Παπανδρέου, μετά τους πρώτους μήνες της εξουσίας, εξανεμίστηκε. Σήμερα η Έλενα σκέφτεται να συμμετέχει στις εκλογές, αλλά δεν ξέρει σε ποια περιφέρεια θα χάσει λιγότερο...
Το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα «κηπουρού» στον οποίο προσωποποιείται η αποτυχημένη οικονομική πολιτική της διετίας Παπανδρέου, αποτελεί ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Τον τελευταίο καιρό εμφανίζεται συχνά με συνεντεύξεις και παρεμβάσεις του προσπαθώντας να δικαιολογήσει την καταστροφική πορεία που πήρε η χώρα από τότε που ανέλαβε τα ηνία του υπουργείου Οικονομικών. Αν και αρχικά ήθελε να συμμετέχει στις εκλογές, οι εις βάρος του αντικειμενικές συνθήκες δεν του επιτρέπουν ούτε μια βόλτα, σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας. Παρ' όλα αυτά ρίχνει στην «πιάτσα» το ενδεχόμενο να κατέβει στο υπόλοιπο Αττικής, προκειμένου να μετρήσει αντιδράσεις, με την αμφίβολης δυναμικής υποστήριξη του Θεόδωρου Πάγκαλου.
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος, στενός συνεργάτης του Παπανδρέου την διετία της παντοκρατορίας του αποφάσισε και αυτός να αποχωρήσει από την ενεργό πολιτική ζωή. Μετά από ένα κρεσέντο ανεπιτυχών δηλώσεων και με κληρονομιά σειρά εθνικών ταπεινώσεων από τα προηγούμενα χρόνια, ο Πάγκαλος εγκαταλείπει την πολιτική του καριέρα, την οποία σκέφτεται να περιγράψει σε κάποια αυτοβιογραφία του στο μέλλον. Οι ακριβείς λόγοι που τον οδηγούν σε αυτή την απόφαση δεν περιγράφονται από τον λαλίστατο κατά τα άλλα Πάγκαλο, όμως όλοι ξέρουν πως πλέον δεν μπορούσε να κάνει ούτε μια βόλτα στην περιφέρειά του, όχι να διεκδικήσει και ψήφο...
Τέλος στη μακρά λίστα των αποχωρησάντων παπανδρεϊκών προστίθεται ο πρώην γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου το κόμματος Σωκράτης Ξυνίδης. Τον αφήνουμε για το τέλος γιατί αποτελεί την πεμπτουσία της ανορθόδοξης αντιμετώπισης των προσώπων από τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Ο Σωκράτης Ξυνίδης ανακαλύφθηκε – χωρίς να καταλάβει κανείς πώς – από τον Παπανδρέου στις εκλογές του 2007, οπότε τον ενέταξε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας σε μη εκλόγιμη θέση. Δύο χρόνια μετά, τον Οκτώβριο του 2009, εκλέγεται βουλευτής Ξάνθης. Ένα μήνα μετά οι πάντες στην Ιπποκράτους σοκάρονται όταν ακούν τον Γιώργο Παπανδρέου να τον προτείνει για γραμματέα του κόμματος. Μέχρι τότε εκείνη η θέση καταλαμβανόταν από προσωπικότητες που παρουσίαζαν είτε μεγάλη πορεία στο κόμμα (Λαλιώτης, Σκανδαλίδης), είτε είχαν αυξημένη δημοτικότητα (Χρυσοχοΐδης). Κανείς μέχρι τότε δεν ήταν παντελώς άγνωστος. Κι όμως ο Σωκράτης Ξυνίδης ανέλαβε την γραμματεία του Εθνικού Συμβουλίου και μόλις λίγους μήνες μετά οι οργανώσεις του κόμματος παρουσίαζαν εικόνα διάλυσης. Κανείς δεν τον ελάμβανε υπ' όψιν, τα μέλη του κόμματος τον αντιμετώπιζαν με ιταμό ύφος και ο ίδιος ζητούσε από τον πρόεδρο να τον απαλλάξει. Πράγματι μετά από μερικούς μήνες ο συμπαθής κατά τα άλλα Ξυνίδης άφησε την Ιπποκράτους και πήρε θέση στην κυβέρνηση, την οποία διατηρεί μέχρι σήμερα. Έτσι μέσα σε μόλις δύο χρόνια ο Ξυνίδης έγινε βουλευτής, γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου, υπουργός και, όταν άλλαξε ηγεσία στο κόμμα, αποφάσισε να αποχωρήσει. Διατηρεί ακόμα στενές σχέσεις με τον Γιώργο Παπανδρέου, τον οποίο εξακολουθεί να θαυμάζει.
Η περίπτωση Γερουλάνου
Από όλους αυτούς μόνο ο υπουργός Πολιτισμού κ. Παύλος Γερουλάνος δείχνει να αποτολμά το εγχείρημα και όπως ο ίδιος έχει εκμυστηρευτεί σε στενούς του συνεργάτες επιθυμεί να δοκιμαστεί στην Ά Αθηνών.
Ο κ. Γερουλάνος από την πρώτη στιγμή που ο κ. Παπανδρέου ανέλαβε την προεδρία του ΠΑΣΟΚ το 2004, βρέθηκε στην Χαριλάου Τρικούπη και αργότερα στην Ιπποκράτους, δίπλα στον πρόεδρο. «Πλασαρίστηκε» ως ειδικός στην επικοινωνία και τη γνώμη του άκουγε πάντα ο απερχόμενος πρόεδρος. Από το 2009 και μετά μετέχει σταθερά στις κυβερνήσεις των Παπανδρέου – Παπαδήμου, ενώ διατηρεί καλές σχέσεις με πολλούς κομματικούς παράγοντες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Τράγκας εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΟΣ και υποψήφιος Επικρατείας;

Ο Τράγκας εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΟΣ και υποψήφιος Επικρατείας;

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας ενδέχεται να αναλάβει εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΟΣ και να είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος του Γιώργου Καρατζαφέρη.
Σύμφωνα με πληροφορίες  οι κύριοι Καρατζαφέρης και Τράγκας φάινεται να βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία για να αναλάβει ο γνωστός δημοσιογράφος την εκπροσώπηση του ΛΑΟΣ.
Λέγεται μάλιστα ότι την προσχώρηση του Γιώργου Τράγκα στο ΛΑΟΣ θα την ανακοινώσει ο ίδιος ο κ. Καρατζαφέρης στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.
Ο προέδρος του ΛΑΟΣ που στις τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνει να αντιμετωπίζει σοβαρές απώλειες που ενδεχομένως θα του στερούσαν την είσοδο στην βουλή, επιχειρεί να συσπειρώσει πρόσωπα που θα ανέτρεπαν τις δημοσκοπήσεις.
Φαίνεται μάλιστα ότι ο κ. Καρατζαφέρης είναι κοντά σε συμφωνία και με τον Ηλία Ψινάκη για να είναι υποψήφιος στις εκλογές και αυτός με το ΛΑΟΣ στην Α΄ περιφέρεια της Αθήνας. Να σημειωθεί οτι ο κ. Ψινάκης
είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος της Αθήνας στις τελευταίες δημοτικές εκλογές με το συνδυασμό του Νικήτα Κακλαμάνη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών: Δεν υπάρχει θέμα αποζημιώσεων στην Ελλάδα


@ Λογικό δεν είναι να έχει αυτή τη στάση η Γερμανία απέναντι σε όσα μας χρωστάει; Όταν ολόκληρες δεκαετίες οι προδότες και τα ανδρείκελα που κυβερνούσαν την πατρίδα μας, κοιτούσαν μόνο πως θα αρπάξουν μίζες, και "έθαβαν" έτσι οτιδήποτε ήταν κατά των γερμανικών συμφερόντων, εμείς περιμέναμε κάτι διαφορετικό;


Δεν υπάρχει πλέον ζήτημα πολεμικών αποζημιώσεων για την Γερμανία, ξεκαθαρίζει το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών.


Σύμφωνα με την επίσημη θέση της γερμανικής κυβέρνησης την οποία παρουσιάζει αποκλειστικά το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Γερμανία...


«αναγνωρίζει την ευθύνη» της για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και «λυπάται βαθύτατα για την οδύνη των θυμάτων» ωστόσο, όπως επισημαίνεται, η Γερμανία έχει καταβάλει ήδη αποζημιώσεις στο πλαίσιο της Συμφωνίας του 1946, ενώ στήριξε έμπρακτα και την ανοικοδόμηση της Ελλάδας!!


Σύμφωνα με την ίδια δήλωση, για την Γερμανία «το ζήτημα των αποζημιώσεων δεν αποτελεί πλέον θέμα» 65 χρόνια μετά το τέλος του πολέμου και έπειτα από δεκαετίες «ειρηνικής, γεμάτης εμπιστοσύνη» συνεργασίας με την Ελλάδα, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.


Παρατίθεται το ακριβές κείμενο (σε μετάφραση από την Γερμανική) της δήλωσης του Υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας προς το "ΑΜΠΕ":


«Η Γερμανία αναγνωρίζει την ευθύνη της για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και λυπάται βαθύτατα για την οδύνη των θυμάτων. Αυτό ισχύει και για την γερμανική κατοχή της Ελλάδας.


Η Γερμανία κατέβαλε από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, στο πλαίσιο της Συμφωνίας του 1946 για την Διασυμμαχική Υπηρεσία Αποζημιώσεων των Παρισίων, αποζημιώσεις και για την Ελλάδα και στήριξε την χώρα έμπρακτα στην ανοικοδόμησή της.


Εξήντα πέντε χρόνια μετά το τέλος του Πολέμου και έπειτα από δεκαετίες ειρηνικής, γεμάτης εμπιστοσύνης, συνεργασίας της Γερμανίας με την Ελλάδα και στενής σχέσης μας στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., το ερώτημα των αποζημιώσεων από την σκοπιά της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης δεν αποτελεί πλέον θέμα».
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιχείρηση χειροπέδες: Χρέη 694,6 εκατ. -Συλλήψεις 185 -Αποτέλεσμα 0

Επιχείρηση χειροπέδες: Χρέη 694,6 εκατ. -Συλλήψεις 185 -Αποτέλεσμα 0

Ανθρακες αποδείχθηκε ο θησαυρός του σαφάρι που εξαπέλυσε πριν μερικούς μήνες ο κρατικός μηχανισμός με τις συλλήψεις όσων οφείλουν στο δημόσιο, μεταξύ των οποίων πολλοί γνωστοί επιχειρηματίες όπως ο Λάκης Γαβαλάς, ο Γιώργος Πετζετάκις και άλλοι.
Συνολικά συνελήφθησαν 185 άτομα τα οποία είχαν βεβαιωμένες οφειλές στο Δημόσιο της τάξεως των 694,6 εκατομμυρίων ευρώ.
Ολοι βρίσκονται και πάλι ελεύθεροι χωρίς να έχουν καταβάλει συνολικά ούτε ένα ευρώ. Πήγαν στο Δικαστήριο το οποίο τους έδωσε διορία για να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις των χρεών τους και τους άφησε ελεύθερους χωρίς καν να ζητηθούν εγγυήσεις. Από εκεί και πέρα έχουν προσδιοριστεί τακτικές δικάσιμοι.
Οπως επισημαίνεται σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Εθνος της Κυριακής», το αποτέλεσμα είναι ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι οφειλέτες είτε απλώς αμελούν και πάλι τις υποχρεώσεις τους λόγω αντικειμενικών οικονομικών προβλημάτων, είτε προσφεύγουν στον πτωχευτικό κώδικα για να εξασφαλίσουν ασυλία έναντι των αρχών.
Το μόνο πραγματικό όφελος που προήλθε από την επιχείρηση χειροπέδες είναι ότι ορισμένοι από τους χιλιάδες οφειλέτες προς το Δημόσιο προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη και την διαπόμπευση προσήλθαν αυτοβούλως και τακτοποίησαν μέρος των οφειλών τους. Και πάλι, τα έσοδα ήταν ελάχιστα σε σχέση με τα 42 δισ. των οφειλομένων και φτάνουν στα 945,8 εκατομμύρια ευρώ.
Στο αντίποδα, τα ληξιπρόθεσμα χρέη νοικοκυριών και επιχειρήσεων προς το Δημόσιο, από ΦΠΑ, φόρους κ.λπ., έχουν αυξηθεί την τελευταία διετία κατά περίπου 10 δισ. και έχουν φτάσει στα 45,5 δισ. τον Ιανουάριο του 2012 από τα 36,6 δισ. που ήταν το καλοκαίρι του 2010.
Διαβάστε Περισσότερα »

Λαμία:Ουρές για ένα τσουβάλι πατάτες - "Έφυγαν" 54 τόνοι σε λίγες ώρες




Πόσο πουλούσαν την ίδια ώρα στη λαϊκή αγορά!!!


Μέσα σε λίγες ώρες εξαφανίστηκαν περισσότεροι από 54 τόνους πατάτες, που έφεραν από το Νευροκόπι οι Συλλογικότητες Λαμίας και διατέθηκαν στο χώρο της ΠΕΛ.


Και η διπλάσια ποσότητα να υπήρχε θα έφευγε, αφού πολλοί ήθελαν να πάρουν, αλλά δεν ήταν στις λίστες των παραγγελιών.

Οι πατάτες διατέθηκαν προς 0, 30 το κιλό...



Την ίδια ώρα στην λαϊκή αγορά στο κέντρο της πόλης οι περισσότεροι πουλούσαν 0,70 το κιλό, ενώ κάποιοι άλλοι πουλούσαν 0,80 και ένας 0,50 γιατί ήταν οι τελευταίες όπως μας είπε.


Όταν ρωτήσαμε τους παραγωγούς γιατί αυτή η διαφορά στην τιμή, μας απάντησαν ότι δεν συγκρίνεται η ποιότητα, με αυτές του Νευροκοπίου, ενώ εξέφρασαν και την απορία, που βρέθηκαν τόσοι τόνοι πατάτας από το Νευροκόπι που διατέθηκαν τον τελευταίο μήνα σε όλη τη χώρα. Τέλος μας είπαν ότι το κόστος της καλλιέργειας ανέρχεται στα 30-35 λεπτά το κιλό περίπου...

Δείτε και τις φώτο του LR με τις τιμές στη λαϊκή.




 
Τα συμπεράσματα δικά σας...
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρωταπριλιά και ψέματα: Από που ξεκίνησε το έθιμο.

Ιστορία – προέλευση

Το πρωταπριλιάτικο ψέμα, έχει τις ρίζες του στον 15ο αιώνα και που τελικά επικράτησε τις μέρες μας και έχει γίνει πλέον έθιμο.  
 
Το πρωταπριλιάτικο ψέμα ξεκίνησε αρχικά από την Γαλλία, στην οποία για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα η πρώτη του Απρίλη είχε καθιερωθεί ως πρωτοχρονιά. 
Έτσι ενώ όλη η άλλη Ευρώπη την πρωτοχρονιά την.......
γιόρταζε την 1 Ιανουαρίου, οι Γάλλοι, ήταν οι μοναδικοί που ξεχώριζαν, και την γιόρταζαν την 1 Απρίλη. 
 
Όταν το 1564 ο βασιλιάς Κάρολος θ’ αποφάσιζε να το αλλάξει, καθιερώνοντας ως πρώτη του έτους την 1 Ιανουαρίου, συνάντησε έντονες αντιδράσεις από ορισμένους ένθερμους οπαδούς του εθίμου, οι οποίοι επέμεναν σε πείσμα όλων των άλλων να γιορτάζουν σαν πρωτοχρονιά την Πρωταπριλιά. 
Οι άλλοι που δέχτηκαν την αλλαγή πείραζαν τους «παραδοσιακούς» με κάλπικα πρωτοχρονιάτικα δώρα και πιπεράτα ψέματα.
 
Αλλη εκδοχή είναι η εξής: Οι Γάλλοι πάλι ονόμαζαν το πρωταπριλιάτικο ψέμα «ψάρι του Απρίλη» και η εξήγηση είναι, ότι οι Κέλτες λόγω του καλού καιρού άρχιζαν το ψάρεμα την πρώτη Απριλίου. Όμως συχνά η φτωχή ψαριά διέψευδέ τις ικανότητες τους, και οι ψαράδες γύριζαν στα σπίτια τους μ’ άδεια τα χέρια, αλλά με την φαντασία να οργιάζει και να διηγούνται πολλά ψεύτικα συμβάντα κατά τις ημέρες που ψάρευαν.
 
Για κάποιους πάλι, οι πρωταπριλιάτικες φάρσες οφείλουν την ύπαρξή τους στη γιορτή της «Kοροϊδίας και του Ξεγελάσματος» της ρωμαϊκής Θεάς «Bένους Aπρίλις», δηλαδή της Aπριλίου Aφροδίτης, που έδινε το έναυσμα για απελευθέρωση του πνεύματος ταυτόχρονα με την οργιώδη απελευθέρωση της φύσης…
 
Το ψέμα (της πρωταπριλιάς) στην Ελλάδα
 
Στην Ελλάδα διαφοροποιήθηκε το έθιμο και πήρε την γνωστή ελληνική χροιά . Η βασική ιδέα βέβαια παρέμεινε ίδια. Λέμε αθώα ψέματα με σκοπό να ξεγελάσουμε το «θύμα» μας. Σε κάποιες περιοχές της πατρίδας μας, θεωρούν ότι όποιος καταφέρει να ξεγελάσει τον άλλο, θα έχει την τύχη με το μέρος του όλη την υπόλοιπη χρονιά. 
 
Σε κάποιες άλλες πιστεύουν ότι ο «θύτης» θα έχει καλή σοδειά στις καλλιέργειες του.Όσο για το «θύμα», πιστεύεται ότι, σε αντίθεση με τον «θύτη», θα έχει γρουσουζιά τον υπόλοιπο χρόνο και πιθανότατα αν είναι παντρεμένος θα χήρεψει γρήγορα.
 
Στη Θράκη το βρόχινο νερό της Πρωταπριλιάς θεωρείται θεραπευτικό και γι’ αυτό το μαζεύουν σε μπουκάλι και πίνει απ’ αυτό ο άρρωστος.
 
Στην Κομοτηνή, την παλιά Γκιουμουλτζίνα, λέγανε πως την πρωταπριλιά το είχαν σε καλό να γελούν, «για να γίνουν τα κουκούλια τους»,όταν, βέβαια, είχαν σηροτροφία (εκτροφή μεταξοσκωλήκων). 
 
Στην Τζαντώ της Ανατολικής Θράκης, είχανε, λέει, σε καλό να γελάσουν τον άλλον, για να κάνουν τα δέντρα καρπό Μα κείνος που ξεγελιόταν το είχε σε κακό όλο το χρόνο θα ήτανε γελασμένος, κι αν ήταν παντρεμένος, θα χήρευέ. Στην Άνδρο, πάλι, λένε ψέματα την 1η του Μάρτη κι όχι την Πρωταπριλιά.



Διαβάστε Περισσότερα »

Η ζωή μας ...μια φούσκα.


..Κι όμως ακόμα τα ξενυχτάδικα είναι γεμάτα το Σάββατο, ακόμα οι αξιοθρήνητοι βουλευτές κάνουν ρουσφέτια στις μετατάξεις,
ακόμα τα ξενοδοχεία δε ρίχνουν αισθητά τις τιμές, ακόμα οι κατασκευαστές κρατούν απούλητα τα κακόγουστα σπίτια τους,ακόμα άνεργοι νέοι πίνουν αμέριμνοι το καφεδάκι τους με τεσσεράμισι ευρώ...
Ακόμα κάποια κανάλια πλασάρουν το απόλυτο τίποτα ως επιλογή και τρόπο ζωής.
Θα πεθάνουν μαζί με τη φούσκα τους..Θα πέσουν ηρωικά στο κενό μαζί με τα κουρέλια του μπαλονιού, θα το τραβήξουν μέχρι τέλους..


Η «φούσκα» μπήκε στη ζωή μας, έντονα και με δέος, από τα τέλη της δεκαετίας του ΄90. Ήταν ο πρώτος προσδιορισμός μιας υποψίας που γρήγορα έγινε δραματική βεβαιότητα για το...
χρηματιστήριο. Λέξη με έντονο επικοινωνιακό γόητρο, τη συναντούσες πολύ συχνά στο λεξιλόγιο των δημοσιογράφων, αλλά ιδιαίτερα των οικονομικών αναλυτών.

Η φούσκα έσκασε, κόσμος πολύς καταστράφηκε, αλλά οι επιπτώσεις του μπαμ δεν ήταν τόσο συγκλονιστικές για να ξυπνήσουν την ελληνική κοινωνία. Θεωρήθηκε μια «φυσιολογική» κακή εξέλιξη του χρηματοπιστωτικού συστήματος χωρίς να είναι η πρώτη φορά που πρόδιδε τους επίδοξους «γρήγορους» εκατομμυριούχους. Γιατί, εδώ που τα λέμε, αν δεν γίνεις γρήγορα και χωρίς κόπο πλούσιος, τι αξία έχει ο πλούτος;
Αν δεν ζήσεις τις μεγάλες στιγμές της απόλυτης ηδονής, όταν στο ταμπλό η μετοχή σου «τα σπάει», τι σημασία έχει το χρήμα;
Αν είναι να περάσεις μια ζωή ολόκληρη, με κόπους, με δουλειά, με παραγωγικότητα, με υπομονή και νεύρο, η γοητεία του πλούτου θα χαθεί στο ξενέρωμα ή στη γκρίνια.
Άσε που κινδυνεύεις να σε κοροϊδεύουν οι άλλοι ή το χειρότερο, να στα φάει κάποιος ξύπνιος γαμπρός!


Πάνω από δέκα χρόνια πέρασαν από τότε κι οι φούσκες, αντί να γίνουν φόβητρο για τους Έλληνες πολλαπλασιάστηκαν.
Το ευρώ σίγουρα βοήθησε σ΄ αυτό, αφού και το ίδιο, μπορεί να αποδειχθεί φούσκα.
Το real estate, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι άδειες των ταξί, τα δημόσια κτίρια, οι Ολυμπιακοί αγώνες, τα κανάλια, τα ραδιόφωνα, οι ποδοσφαιρικές ομάδες, τα τραγούδια, τα Πανεπιστήμια, οι διορισμοί στο δημόσιο, τα αυτοκίνητα, το life style, οι ερωτικές σχέσεις, οι φιλίες, οι αξίες , τα συναισθήματα, όλα τελικά, μέσα σε τόσο λίγα χρόνια ήταν μια φούσκα!
Πώς δεν το καταλάβαμε όμως, πως μας ξεγέλασε η ταχύτητα κι ο ίλιγγος των εντυπώσεων;


Στο παρελθόν, ίσως, οι μηχανισμοί διάσωσης θα μπορούσαν να λειτουργήσουν. Τώρα όμως, φαίνεται ότι η κατάσταση δεν έχει εύκολη λύση. Όσο περνάει ο καιρός το δανεικό χρήμα δεν δείχνει να σώζει τα πράγματα.

Οι Γερμανοί, για τους δικούς τους λόγους, σκέφτηκαν να βάλουν τάξη στον άρρωστο καπιταλισμό χωρίς να υπολογίσουν πολύ την τραγικότητα του κακομοίρη που έμαθε να ζει με φούσκες και πλασματικές υπεραξίες.
Δεν είναι άλλωστε θέμα χρημάτων πια. Γύρω μας υπάρχουν άπειροι προδομένοι που γυρνούν την πλάτη στην πικρή αλήθεια γιατί δεν μπορούν να συναισθανθούν το σενάριο του μέλλοντος.
Γύρω μας ανακαλύπτουμε, καθημερινά, ανθρώπους που ακόμα δεν κατάλαβαν ότι η ίδια τους η ζωή είναι μια φούσκα από τον αέρα που έριξαν μέσα τα ψέματα των ερωτικών συντρόφων, τα προσποιητά λόγια των φίλων, η πρόσκαιρη ασφάλεια της χρεωμένης οικογένειας, το άχρηστο πτυχίο τους και η επίπλαστη αίσθηση του σεβασμού της κοινωνίας.
Πόσοι ακόμα δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι αυτή τη φορά δεν πρόκειται απλά για ένα χρηματιστηριακό κραχ αλλά για κάλπικες υπεραξίες ηθών, ενστίκτων, αρχών και συναισθημάτων που χρεοκόπησαν τον επαίτη ανθρωπάκο της δίψας και του ξιπασμού.


Κοίτα να δεις όμως, που κάποιοι επιμένουν.
Ακόμα τα ξενυχτάδικα είναι γεμάτα το Σάββατο, ακόμα οι αξιοθρήνητοι βουλευτές κάνουν ρουσφέτια στις μετατάξεις, ακόμα τα ξενοδοχεία δε ρίχνουν αισθητά τις τιμές, ακόμα οι κατασκευαστές κρατούν απούλητα τα κακόγουστα σπίτια τους. Ακόμα οι άνεργοι νέοι πίνουν αμέριμνοι το καφεδάκι τους με τεσσεράμισι ευρώ. Ακόμα κάποια κανάλια πλασάρουν το απόλυτο τίποτα ως επιλογή και τρόπο ζωής. Θα πεθάνουν μαζί με τη φούσκα τους! Θα πέσουν ηρωικά στο κενό μαζί με τα κουρέλια του μπαλονιού, θα το τραβήξουν μέχρι τέλους!


Φούσκα κι η παραπλανητική λειτουργία της Δημοκρατίας.
Ποιος σοβαρός άνθρωπος πίστεψε πως αυτό το κακέκτυπο του αγγλοσαξωνικού κοινοβουλευτικού συγκεντρωτισμού είναι γνήσια Δημοκρατία; Το πολιτικό σύστημα διαλύθηκε στις συνειδήσεις μας αλλά δεν καταρρέει επειδή η άλλη φούσκα των τηλεοράσεων το κρατάει ζωντανό, προσπαθώντας, αγωνιωδώς, να βρει τη δέουσα λύση στη μετάλλαξή του.
Στις «Μπανανίες» η μία φούσκα στηρίζει την άλλη κι όλες μαζί τα φουσκωμένα μυαλά του εξαθλιωμένου συνειδησιακά υπηκόου.
Τη δικιά μας «Δημοκρατία» τη φούσκωσαν, μεταπολεμικά, με ένα σωρό ανοησίες. Άλλοτε εθνικιστικές φανφάρες κι άλλοτε αριστερές ιδεοληψίες και λαϊκίστικες επικλήσεις ψευδοεπαναστατών.


Η χειρότερή μας, ίσως φούσκα είναι η υπερπαραγωγή πτυχιούχων.
Δεν υπήρξε ποτέ χειρότερος εμπαιγμός των νέων στην ιστορία της Ελλάδας. Από που κι ως που αυτή η αναιμική αγορά εργασίας, θα μπορούσε να απορροφήσει τόσους «ακαλλιέργητους» εξειδικευμένους νέους; Πώς ήταν δυνατόν η μεταπραττική μικροκαπιταλιστική μας οικονομία να καλύψει τόσο δυναμικό που αποφοιτά από τα Ελληνικά Πανεπιστήμια;
To αποτέλεσμα είναι όλοι αυτοί οι άνθρωποι κι ακόμα περισσότεροι εν δυνάμει «επιστήμονες» στα σχολεία, να μη θέλουν να ασχοληθούν με τίποτε άλλο εκτός από αυτό που σπούδασαν.
Η απαξίωση της χειρωνακτικής εργασίας, είναι πιθανό ότι θα οδηγήσει και στη χαριστική βολή της ελληνικής οικονομίας.



Πέρα από την ανεύθυνη ρητορική της καταστροφολογίας η κατάσταση είναι, πλέον, σοβαρή, σχεδόν απελπιστική.
Μόνο ένα πολύ δυνατό σοκ θα ξυπνήσει την «ωραία κοιμωμένη» που αιωρείται στο εσωτερικό του μπαλονιού. Τα μνημόνια και οι αποφάσεις των ξένων δε βλέπω να συγκινούν τους περισσότερους.
Αυτοί περιμένουν τη μαγική τρόμπα να συνεχίσουν την «πτήση».
Ίσως η άρση της μονιμότητας, ίσως η στάση πληρωμών, ίσως μια κυβέρνηση τεχνοκρατών θα μπορούσε να σοκάρει με την απότομη κάθοδο ή τις δρακόντειες αποφάσεις.


Εκείνο που με θλίβει περισσότερο απ΄ όλα είναι πως ήρθε αυτή η βελούδινη απώλεια της συνείδησης, πως διογκώθηκε έτσι άχαρα και μοιραία η ζωή μας, πως δεν πήραμε χαμπάρι τόσα ψέματα.
Πώς φούσκωσαν έτσι τα μυαλά μας, πως δεν το καταλάβαμε, «πως όταν έκτιζαν τα τείχη γύρω μας τίποτα δεν προσέξαμε... πως δεν ακούσαμε κρότον κτιστών ή ήχον... πως ανεπαισθήτως μας έκλεισαν από τον κόσμον έξω!»


Ανδρέας Ζαμπούκας,
καθηγητής Φιλόλογος.

Διαβάστε Περισσότερα »

Η Τρόικα απαιτεί κατασχέσεις και πλειστηριασμούς για 200.000 ακίνητα

Η Τρόικα απαιτεί κατασχέσεις και πλειστηριασμούς για 200.000 ακίνητα

Ισχυρές πιέσεις ασκεί η Τρόικα προς την ελληνική πλευρά για να διακοπεί στο τέλος Ιουνίου η προστασία που παρέχεται σε περίπου 200.000 δανειολήπτες τραπεζών σε σχέση με τις κατασχέσεις ακινήτων.
Οπως είναι γνωστό, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2012, ισχύει η απαγόρευση κατασχέσεων και πλειστηριασμών, για χρέη προς τις τράπεζες έως 200.000 ευρώ.
Και ενώ ορισμένοι ζητούν την παράταση αυτής της πρόβλεψης για τουλάχιστον ένα χρόνο ακόμη, η Τρόικα -σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα»- επιδιώκει να ανατραπεί εδώ και τώρα αυτή η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που ισχύει. Και θέτει το θέμα αυτό ως ένα από τα πρωτεύοντα για τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές.
Οι εκπρόσωποι της Τρόικα θέλουν με αυτό τον τρόπο -μέσω δηλαδή των μαζικών πλειστηριασμών και μάλιστα με διαδικασίες εξπρές- προκειμένου να επιτύχουν μαζική προσφορά σπιτιών στην αγορά και άρα υποτίμηση του συνόλου της αγοράς στα ακίνητα.
Η Τρόικα πιέζει συνολικά και για την επιτάχυνση των δικαστικών διαδικασιών ούτως ώστε τα αιτήματα των τραπεζών για κατασχέσεις να κρίνονται τελεσίδικα από τα δικαστήρια μέσα σε 2 μήνες αντί των 2 ή 3 χρόνων που ισχύει έως σήμερα.
Τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια υπολογίζεται ότι υπερβαίνουν τα 20 δισεκατομμύρια ευρώ.
Πάντως από την πλευρά των τραπεζών διατυπώνεται η άποψη ότι όλη αυτή η διαδικασία θα ρίξει σημαντικά τις τιμές των ακινήτων και σε ορισμένες περιπτώσεις θα πωλούνται και κάτω της αντικειμενικής του αξίας, κάτι το οποίο δεν επιτρέπεται σήμερα.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Εμείς απλώς προστατεύουμε τους Έλληνες»

«Εμείς απλώς προστατεύουμε τους Έλληνες»
Τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που προκαλεί η κατακόρυφη αύξηση της εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας, κάνουν τους κατοίκους της να αναζητούν προστάτες και να στρέφονται στη Χρυσή Αυγή, κυρίως για να νιώσουν ασφάλεια.
Όπως αποκαλύπτει σήμερα το «Πρώτο Θέμα», κάθε μέρα, όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας, από «προβληματικές» γειτονιές του κέντρου, απευθύνονται στη Χρυσή Αυγή, ζητώντας προστασία.
Ομάδες νεαρών, μελών της ακροδεξιάς οργάνωσης περιπολούν σε περιοχές του κέντρου και, σε αρκετές περιπτώσεις καλούνται να συνοδεύσουν ηλικιωμένα άτομα σε τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες!
«Προστατεύουμε τον Έλληνα που νιώθει απροστάτευτος στο κέντρο. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο», λέει ο Ηλίας Παναγιώταρος, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Χρυσής Αυγής.
Ωστόσο, κόμματα της Αριστεράς και αντιρατσιστικές οργανώσεις καταγγέλλουν ότι οι εν λόγω περίπολοι δεν περιορίζονται στην προστασία ηλικιωμένων, αλλά πολλές φορές επιτίθενται σε μετανάστες, παράνομους και μη.
Στον Άγιο Παντελεήμονα και στον Κολωνό, οι κάτοικοι έχουν αρχίσει να μιλούν ανοιχτά για τις προθέσεις τους ενόψει των εκλογών. «Αντί να καταδικάζουμε τη Χρυσή Αυγή, ας κάτσουμε να σκεφτούμε τους λόγους που οι κάτοικοι του κέντρου στρέφονται στην Ακροδεξιά, λέει ένας κάτοικος, καταγγέλλοντας την ανεπάρκεια του ελληνικού συστήματος αστυνόμευσης και την έλλειψη μεταναστευτικής πολιτικής.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ