Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Λεβαδειακός: Άντε γεια….2-0 την Ξάνθη


Άντε γεια… 
Νίκη οξυγόνο για τον Λεβαδειακό.

Οι «πράσινοι» επικράτησαν 2-0 της Ξάνθης και πέρασαν… αέρα στην δέκατη θέση της Σούπερ Λίγκας αφήνοντας τους άλλους να «σφάζονται» για την παραμονή.

Ναπολεόνι και Πόποβιτς οι σκόρερ των νικητών, άφαντη η Ξάνθη, η οποία έχασε και πέναλτι με τον Μαρκόφσκι. Με εννέα παίκτες τελείωσαν οι γηπεδούχοι, λόγω αποβολής Μεντί και Λισγάρα.


Το πρώτο ημίχρονο είχε μόνο μια ομάδα στον αγωνιστικό χώρο και αυτός ήταν ο Λεβαδειακός. Οι παίκτες του Παράσχου μπήκαν στο παιχνίδι για να πάρουν το τρίποντο και να μην αφήσουν σε κανέναν την δυνατότητα να τους αμφισβητήσει. Το πρώτο γκολ ήρθε από τον Ναπολεόνι, ο οποίος με την βοήθεια της… μπάλας έκανε μια μικρή αναπαράσταση της γέννας της συζύγου του.

Σαν να μην έφτανε αυτό για την Ξάνθη ήρθε και δεύτερο γκολ από τον Πόποβιτς, ο οποίος με ένα καταπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Από την άλλη πλευρά η Ξάνθη έδειχνε πως έχει επηρεαστεί από τον… αέρα και δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα στα πόδια της. Πόσω μάλλον να κάνει και φάσεις μπροστά από την εστία του Κυριακίδη.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε διαφορετική εικόνα. Η Ξάνθη άρχισε να πιέζει περισσότερο και να προσπαθεί να φτάσει κοντά σε ένα γκολ, το οποίο θα την ξαναέβαζε στο παιχνίδι. Από την άλλη πλευρά ο Λεβαδειακός άρχιζε να δίνει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να «μαζεύεται» στα καρέ του. Οι Ακρίτες εκμεταλλευόμενοι αυτή την οπισθοχώρηση των πράσινων, κέρδισαν πέναλτι με τον Μαρκόφσκι, σε μια φάση μάλλον... υπερβολική από τον Βοσκάκη.

Την μπάλα πήρε ο Σέρβος επιθετικός, όμως η εκτέλεσή του ήταν τραγική και η μπάλα κατέληξε έξω από το γήπεδο. Από εκεί και πέρα οι παίκτες του Ουζουνίδη δεν το έβαλαν κάτω και με μπροστάρη τον ακούραστο Βασιλακάκη δημιούργησαν και άλλες φάσεις αλλά το γκολ δεν ήρθε.






Λεβαδειακός (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Τομάς, Λισγάρας, Μεντί, Ζησόπουλος, Κόρμπος, Σουμπίνιο (91’ Μαχαίρας), Πόποβιτς (81’ Βασιλείου), Φαβάλι (64’ Κουτσόπουλος), Ναπολεόνι.

Στον πάγκο: Στρατηλάτης, Βιάνα, Ιωάννου, Παπαδόπουλος.

Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Λυμπερόπουλος, Μπέρτος, Κομεσίδης, Στάσιακ, Εντιμάρ, Φλίσκας (80’ Νταρμπιόν), Βασιλακάκης, Σουάνης (39’ Πλατέλλας), Πόι, Μαρσελίνιο, Καζάκης (52’ Μαρκόφσκι).

Στον πάγκο: Βιβιανί, Σταθάκης, Τσουμάνης, Αλτιπαρμακόφσκι.

Διαιτητής: Βοσκάκης
Βοηθοί: Καρατζίκας, Τσολάκης
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 1870 ΕΓΙΝΕ Η ΣΦΑΓΗ ΣΤΟ ΔΗΛΕΣΙ

Μία σφαγή για την οποία οι ξένοι είπαν πως η Ελλάδα είναι μία «χώρα ημιβαρβάρων»!!



Βρισκόμαστε σε μία εποχή που οι ξένοι εμφανίζονται δύσπιστοι ως προς την λειτουργία των θεσμών του ελληνικού κράτους, ειρωνεύονται τις ελληνικές κυβερνήσεις και τους Έλληνες πολτικούς και κατηγορούν ευθέως το πολιτικό κατεστημένο πως συνεργάζεται με ληστές. 


Α! Δεν παραλείπουν να χαρακτηρίσουν τους κατοίκους της Ελλάδας ως «ημιβαρβάρους», και την χώρα μας, ντροπή για τον πολιτισμό...!!


Είναι περίπου...


50 χρόνια μετά την Ελληνική Επανάσταση. Όπως είναι λογικό η χώρα βρίσκεται κυριολεκτικά σε «μαύρα χάλια», απ'όλες τις απόψεις. Διοικητική οργάνωση, αστυνόμευση και ασυδοσία. 


Μέσα σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η ληστεία η οποία διατηρείτο ακόμη από την προεπαναστατική εποχή.


Οι κλέφτες διατηρούσαν ακόμη την ελευθερία των κινήσεών τους, καθώς αδυνατούσαν να δεχθούν πως θα περιοριστούν κάτω από τους κανόνες και τους θεσμούς ενός κρατικού μηχανισμού. Έστω και εάν αυτός ήταν ελληνικός...


Παρά τα μέτρα που είχαν πάρει οι εκάστοτε κυβερνήσεις για την εξάλειψη του φαινομένου της ληστείας, ο θεσμός αυτός ήταν σχεδόν κληρονομικός πράγμα που καθιστούσε την δράση των ληστών, έναν πραγματικό πονοκέφαλο για την Ελλάδα. 


Η αραιοκατοικημένη ύπαιθρος, η ελλιπής αστυνόμευση, η χαλαρή φύλαξη των ελληνοτουρκικών συνόρων (στην Λαμία), αλλά και η άριστη γνώση του εδάφους από τους κλέφτες, καθιστούσε πολλές φορές την σύλληψή τους, σχεδόν αδύνατη.


Ο ρομαντικός φιλελληνισμός όμως δεν έχει κοπάσει, πράγμα που σημαίνει πως η Ελλάς (όπως την έλεγαν ακόμη και οι ξένοι τότε), ήταν ένα δημοφιλής προορισμός για περιηγητές που ήθελαν να ψάξουν αλλά και να θαυμάσουν τις διάσπαρτες αρχαιότητες, που ομολογουμένως οι γηγενής αδυνατούσαν να εκτιμήσουν. 


Δεν είναι τυχαίο πως μέχρι και πρόσφατα πολλοί γέροντες στα χωριά της Ελλάδας πίστευαν πως τα αγάλματα που έβρισκαν στα χωράφια τους, «τα γεννούσε η γη»...


Στις 30 Μαρτίου λοιπόν, μία ομάδα Άγγλων περιηγητών και διπλωματών, ξεκίνησαν για μία τέτοια περιήγηση στην Αττική, και πιο συγκεκριμένα στα πέριξ του Μαραθώνα. 


Επρόκειτο για τον λόρδο και την λαίδη Μάνκαστερ, τον νεαρό φίλο τους Φρέντερικ Βάινερ, τον δικηγόρο Έντουαρντ Λόιντ, τον τρίτο γραμματέα της βρετανικής πρεσβείας στην Αθήνα, Έντουαρντ Χέρμπερτ και τον γραμματέα της ιταλικής πρεσβείας στην Αθήνα, κόμη Αλμπέρτο ντε Μπόιλ, που αποφάσισε την τελευταία στιγμή να πραγματοποιήσει το ταξίδι αυτό.


Η περιήγηση ήταν απολαυστική, όμως στην επιστροφή η Τύχη, τους έπαιξε ένα άσχημο παιχνίδι. Οι εκδρομείς έπεσαν σε ενέδρα της συμμορίας των αδελφών Τάκου και Χρήστου Αρβανιτάκη κοντά στο Πικέρμι. 


Οι χωροφύλακες που φυλούσαν τους ξένους περιηγητές, παρά την προσπάθειά τους, εξουδετερώθηκαν εύκολα από την πολυπληθή συμμορία, η οποία πήρε τελικά όλους τους υπόλοιπους ως ομήρους.


Τα αιτήματά τους απλά. Άμεση καταβολή λύτρων, ύψους 50.000 και χορήγηση αμνηστίας. Η αγγλική πρεσβεία θορυβημένη από το γεγονός, δέχθηκε αμέσως τα αιτήματα και διεμήνυσε στην ελληνική κυβέρνηση να πράξει το ίδιο. 


Όμως κάτι τέτοιο δεν ήθελε η κυβέρνηση του Θρασύβουλου Ζαΐμη να το αφήσει να περάσει έτσι. Υπό τον φόβο του «δεδικασμένου» ο υπουργός των Στρατιωτικών, Σκαρλάτος Σούτσος αρνήθηκε, καθώς κάτι τέτοιο όπως υποστήριξε θα δημιουργούσε την εντύπωση πως η κυβέρνηση είναι έρμαιο των συμμοριτών, πράγμα που θα εξευτέλιζε διεθνώς την Ελλάδα. 


Αυτό όμως που θα ακολουθούσε θα ήταν ο πραγματικός διασυρμός.


Η αγγλική κυβέρνηση μόλις άκουσε και την δικαιολογία του συνταγματικού κωλύματος για την χορήγηση αμνηστίας, εξέδωσε μία ειρωνική απάντηση προς την Ελλάδα που έλεγε τα εξής: «Δεν θα ηδυνάμην να παραδεχθώ ως ισχυράν την αντίρρησιν περί του αντισυνταγματικού της αμνηστίας. Το Ελληνικό Σύνταγμα έχει παραβιασθή ούτω συχνά παρά της κυβερνήσεως, ώστε δεν θα ηδυνάμην να δώσω προσοχήν εις πρόφασιν στηριζομένην επί τοιαύτης δικαιολογίας».


Μην βλέποντας ελπίδα για την κατάστασή τους, ο όμηρος λόρδος Μάνκαστερ, ζήτησε από τους απαγωγείς να τον αφήσουν ελεύθερο για να συγκεντρώσει το ποσό των 50.000 και να πείσει την κυβέρνηση για το θέμα της αμνηστίας. Φτάνοντας όμως στην Αθήνα βρήκε μία ελληνική κυβέρνηση ανυποχώρητη, σαν να αδιαφορούσε για τις ζωές των ομήρων... 


Το μόνο που έκανε για αρχή ήταν να στείλει ένα στρατιωτικό απόσπασμα για να κυνηγήσει τους ληστές.


Σκοπός του αποσπάσματος ήταν όχι μόνο να τους πιάσει, αλλά το κυριότερο να τους προλάβει να φύγουν από την Ελλάδα που τότε έφτανε μέχρι την Λαμία. Οι γνωρίζοντες όμως της υπαίθρου Αρβανιτάκηδες, πρόλαβαν και πέρασαν μέσω της Πεντέλης και της Πάρνηθας και έφτασαν ως τον Ωρωπό. Τελικά απελευθέρωσαν τις γυναίκες, μάλλον γιατί τους καθυστερούσαν. 


Από τον Ωρωπό έστειλαν μήνυμα προς την κυβέρνηση να κάνει πράξη τα αιτήματά τους, αλλά και να σταματήσει η καταδίωξη γιατί αλλιώς θα σκότωναν τους αιχμαλώτους.


Τελικά όμως το στρατιωτικό απόσπασμα κατάφερε και βρήκε τους ληστές και στις 9 Απριλίου ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τους Αρβανιτάκηδες στο Δήλεσι, μία παραθαλάσσια περιοχή βόρεια του Ωρωπού. Οι Αρβανιτάκηδες προκειμένου να πολεμήσουν, σκότωσαν τους ομήρους και ακολούθησε μία μάχη σώμα με σώμα με τους στρατιώτες. 


Τελικά από την μάχη μόνο ο Τάκος Αρβανιτάκης κατάφερε να ξεφύγει ενώ οι 20 άνδρες τους, σκοτώθηκαν, μεταξύ αυτών και ο αδερφός του. Οι εννέα που έμειναν ζωντανοί συνελήφθησαν για να καταδικασθούν αργότερα σε θάνατο και να εκτελεσθούν.


Το ρεζιλίκι που φοβόταν αρχικά η κυβέρνηση δεν είχε καμμία σχέση με αυτό που ακολούθησε της σφαγής. Ο ευρωπαϊκός Τύπος χαρακτήρισε την Ελλάδα μία «χώρα ημιβαρβάρων», «φωλεά ληστών και πειρατών», ενώ δεν παρέλειψε να μας χαρακτηρίσει και ως «εντροπή για τον Πολιτισμό». Ενώ προσπαθώντας να ανακαλύψουν φαινόμενα διαφθοράς, Άγγλοι αξιωματούχοι ήρθαν στην Αθήνα και διαπίστωσαν πως «αι ληστείαι αποφασίζονται εν Αθήναις, ένθα και διανέμονται τα χρήματα»,ζη αφήνοντας αιχμές πως η ληστεία είχε άμεση σχέση με το πολιτικό κατεστημένο. 


Κάποιοι «ακραίοι» Ευρωπαίοι έφτασαν μέχρι το σημείο να τήσουν στρατιωτική επέμβαση στην Ελλάδα.


Τελικά η σωτηρία ήρθε από τον φιλέλληνα υπουργό Εξωτερικών, Γλάδστων, καθώς και από τους πρεσβευτές της Ρωσίας και των ΗΠΑ, οι οποίοι δικαίωσαν την ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζοντας πως έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε. 


Τέλος προκειμένου η Ελλάδα να ηρεμήσει τα πνεύματα, εξέφρασε την λύπη της για το γεγονός προς τις κυβερνήσεις της Αγγλίας και της Ιταλίας, προσφέροντας το ποσό των 22.000 λιρών ως αποζημίωση σε κάθε μία από τις οικογένειες των θυμάτων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χιόνια στο Καρπενήσι - Με αλυσίδες η κίνηση στην Ευρυτανία

Χιόνια στο Καρπενήσι -Αλυσίδες στην Ευρυτανία

Αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί στο επαρχιακό δίκτυο της Ευρυτανίας προς Φουρνά και συγκεκριμένα στη θέση «Βράχος», όπου χιονίζει από το πρωί. Χιόνι έπεσε και μέσα στη πόλη του Καρπενησίου λίγο μετά τις 11:00 το πρωί, αλλά δεν το έστρωσε.
Τα φαινόμενα αναμένεται να υποχωρήσουν νωρίς σήμερα το βράδυ. Ωστόσο τη νύχτα και νωρίς το πρωί οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί στην Ράχη και συγκεκριμένα από τον Τυμφρηστό μέχρι τη σήραγγα του «Παύλου Μπακογιάννη», λόγω παγετού.
Στη Ράχη, το έχει στρώσει, ωστόσο ακόμα δεν χρειάζονται αλυσίδες ακόμα αλυσίδες, όμως είναι πολύ πιθανό να γίνουν απαραίτητες στις επόμενες ώρες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτός είναι ο προπονητής που ασελγούσε σε βάρος ανήλικων παιδιών [εικόνες]

Αυτός είναι ο προπονητής που ασελγούσε σε βάρος ανήλικων παιδιών [εικόνες]

Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία τα στοιχεία αλλά και φωτογραφίες του 57χρονου προπονητή που κατηγορείται ότι ασελγούσε σε παιδάκια.
Πρόκειται για τον  ΛΙΓΟΜΕΝΟ Δημήτριο του Μιχαήλ και της Δήμητρας, γεννηθείς την 10-2-1955 στο Περιστέρι Αττικής, κάτοικος Αθηνών, προπονητής ποδοσφαιρικής ομάδας, για τον οποίο ασκήθηκε ποινική δίωξη για αποπλάνηση και ασέλγεια σε βάρος ανήλικων παιδιών.
Τα στοιχεία ταυτότητας και η φωτογραφία του δίνονται στη δημοσιότητα, ύστερα από εισαγγελική διάταξη, για λόγους προστασίας του κοινωνικού συνόλου και την ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας, για τον κολασμό των αδικημάτων που κατηγορείται, σε βάρος των ανήλικων παιδιών.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε, στο πλαίσιο των στοχευμένων περιπολιών, σε χώρους εξωσχολικών δραστηριοτήτων ανηλίκων παιδιών, με σκοπό την προφύλαξη τους, από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Προστασίας Ανηλίκων και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση και εκμετάλλευση πληροφοριών.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την εξελισσόμενη αστυνομική έρευνα, ο 57χρονος, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητα του ως προπονητής ποδοσφαιρικής ομάδας, κέρδιζε την εμπιστοσύνη ανήλικων παιδιών - παικτών της ομάδας και υποσχόμενος την αξιοποίησή τους και - σε κάποιες περιπτώσεις -με την προσφορά χρηματικών ποσών, προέβαινε σε ασελγείς σε βάρος τους, πράξεις.
Ο 57χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις κακουργηματικού χαρακτήρα αξιόποινες πράξεις της αποπλάνησης ανηλίκου, της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια, της ασέλγειας με ανήλικο έναντι αμοιβής και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση και παραπέμφθηκε σε τακτικό Ανακριτή.
iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Με 46 διαρροές από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ πήραν τα λεφτά τα κόμματα

Με 46 διαρροές από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ πήραν τα λεφτά τα κόμματα

Με απολύτως οριακή πλειοψηφία και συνολικά 46 διαρροές πέρασε από  ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία η τροπολογία για την χρηματοδότηση των κομμάτων. Συνολικά ψήφισαν 214 βουλευτές. Υπερψήφισαν οι 155, καταψήφισαν 56 και 3 δήλωσαν «παρών».
Είχε προηγηθεί δριμύτατη αντιπαράθεση στη Βουλή με τους εκπροσώπους των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης να ζητούν να αποσυρθεί η τροπολογία -με την οποία αποδεσμεύονται τρεις δόσεις της χρηματικής επιχορήγησης των κομμάτων ύψους αρκετών εκατομμυρίων ευρώ- την οποία χαρακτήρισαν αντισυνταγματική. Επισήμαναν μάλιστα ότι δεν είναι δυνατόν η κοινοβουλευτική πλειοψηφία να ορίζει ότι τα δικά της χρέη είναι ακατάσχετα.
Από τα κόμματα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΛΑΟΣ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της ΔΗΜΑΡ, της ΔΗΣΥ καταψήφισαν. Οι βουλευτές του ΚΚΕ ψήφισαν «παρών».
Μεταξύ αυτών που καταψήφισαν ήταν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ: Άννα Νταλάρα, Όλγα Ρενταρή , Γιώργος Χαραλαμπόπουλος. Την τροπολογία καταψήφισε επίσης και η Βάσω Παπανδρέου.
Ηχηρά ονόματα συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των απόντων της ψηφοφορίας.
Από το ΠΑΣΟΚ οι Γιάννης Ραγκούσης, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, Ελενα Παναρίτη, ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο Βασίλης Τόγιας, ο Γιώργος Ντόλιος, ο Μανώλης Στρατάκης, η Χρύσα Αράπογλου, η Ευα Καϊλη, η Αντζελα Γκερέκου, ο Σωκράτης Ξυνίδης, ο Ιωάννης Διαμαντίδης, η Θεοδώρα Τζάκρη, ο Μανώλης Οθωνας, ο Χρήστος Μαγκούφης, η Σούλα Μερεντίτη και ο Σήφης Βαλυράκης, η Τατιάνα Καραπαναγιώτη, ο Ανδρέας Μακρυπίδης, ο Χαρά Κεφαλίδου, ο Θανάσης Παπαδόπουλος, η Ελένη Τσιαούση, ο Συμεών Κεδίκογλου, ο Ηλίας Καρανίκας, η Μαρία Κλαυδιανού, ο Τάσος Σιδηρόπουλος, ο Αθανάσιος Γικόνογλου, ο Μαρία Σκραφνάκη, ο Σάκης Οικονόμου, ο Στάθης Κουτμερίδης, ο Μαρία Τζελέπη, ο Βασίλης Γιουματζίδης, ο Άννα Κατσαρού, η Ευαγγελία Κουρουπακη, ο Ευτύχιος Δαμιανάκης
Από τη Νεα Δημοκρατία ο αρχηγός της Αντώνης Σαμαράς, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αρης Σπηλιωτόπουλος, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Αργύρης Ντινόπουλος, ο Δημήτρης Σταμάτης, η Φωτεινή Πιπιλή, ο Γιώργος Βλάχος, η Ελενα Ράπτη, ο Αλέκος Κοντός και η Ολγα Κεφαλογιάννη.
Διαβάστε Περισσότερα »

EKTAKTO Eντονα καιρικά φαινόμενα σε Βοιωτία και Στερεά


Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού


Έρχονται έντονα καιρικά φαινόμενα στην Αττική

Βροχές και έντονες καταιγίδες προβλέπονται για το επόμενο εξάωρο στην Αργολίδα, την Κορινθία, τη Βοιωτία, τη Φθιώτιδα, τη Φωκίδα, την Εύβοια, τις Δυτικές Κυκλάδες και κυρίως την Αττική και μέχρι το τέλος του εξαώρου στις υπόλοιπες Κυκλάδες, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα αυτά θα συνοδεύονται κατά τόπους από θυελλώδεις άνεμους και μεγάλα ποσά υετού.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ΓΓΠΠ εφιστά την προσοχή των πολιτών και τους συστήνει όπως προβούν στις παρακάτω ενέργειες:

- Να ενημερωθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τα ΜΜΕ για την επικρατούσα κατάσταση σχετικά με τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου και να λάβουν υπ' όψιν, ανάλογα με τον προορισμό τους, το είδος των καιρικών φαινομένων που ενδέχεται να συναντήσουν (χιόνι, παγετός, χαλάζι, βροχόπτωση, κλπ.)

- Να προγραμματίζουν τη μετακίνησή τους έτσι, ώστε να μη συμπίπτει ΅ε την αιχμή των καιρικών φαινομένων

- Εάν είναι απαραίτητο να μετακινηθούν πεζοί, να φορούν τα κατάλληλα ρούχα και παπούτσια

- Να ελέγχουν την κατάσταση του αυτοκινήτου τους, προτού επιχειρήσουν οποιαδήποτε μετακίνηση

- Όταν είναι απαραίτητο να μετακινούνται με αυτοκίνητο, οφείλουν να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες. Να ταξιδεύουν κατά προτίμηση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Να προτιμούν τους κεντρικούς δρόμους και να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που θα κάνουν. Εάν μετακινούνται στην πόλη να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς

- Να μην εγκαταλείπονται τα οχήματα, σε καμιά άλλη περίπτωση εκτός από αυτήν όπου τούτο ζητείται από τους εκπροσώπους των αρμόδιων κρατικών φορέων που έχουν την ευθύνη της διάσωσης

- Σε καμιά περίπτωση να μην αγγίζονται ηλεκτρικά καλώδια που έχουν πέσει στο έδαφος

- Να προστατεύονται οι σωληνώσεις του νερού απέναντι στον παγετό



Διαβάστε Περισσότερα »

Στερεά Ελλάδα: 277 συλλήψεις τον περασμένο μήνα!




Εξαρθρώθηκαν επίσης εγκληματικές ομάδες που λήστευαν σκότωναν και έκλεβαν στη Στερεά και σε άλλες περιοχές...

Παρά τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργούν οι αστυνομικοί το τελευταίο χρονικό διάστημα, καταβάλουν πολύ μεγάλη προσπάθεια για την πάταξη της εγκληματικότητας και αυτό φαίνεται από τα νούμερα στον απολογισμό που έδωσε στην δημοσιότητα το Γραφείο Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Γ.Α.Δ.Π. Στερεάς.

Έτσι λοιπόν για τον Μάρτιο του 2012 στους 5 νομούς της Στερεάς(Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας), είχαμε:
  

α. Συνελήφθησαν συνολικά διακόσια εβδομήντα επτά (277) άτομα και ειδικότερα:



      Ένα (1) άτομο, για ανθρωποκτονία

      Δύο (2) άτομα, για ληστεία

      Σαράντα τρία (43) άτομα, για διάπραξη κλοπών-διαρρήξεων

      Είκοσι τρία (23) άτομα, για παραβάσεις του νόμου «Περί Ναρκωτικών»

      Τρία (3) άτομα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης

      Τέσσερα (4) άτομα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής

      Επτά (7) άτομα, για παράβαση νόμου περί όπλων

      Ένα (1) άτομο, για εκβίαση

      Ένα (1) άτομο, για απόπειρα απαγωγής

      Δύο (2) άτομα, για απόπειρα κλοπών

      Δύο (2) άτομα, για ζωοκλοπή

      Δύο (2) άτομα, για πλαστογραφία – κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων

      Εβδομήντα πέντε (75) αλλοδαποί, για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα (παράβαση του Νόμου περί Αλλοδαπών)

      Εβδομήντα δύο (72) άτομα, για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λ.π.)

      Είκοσι (20) άτομα, για λοιπά αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Κ.Ο.Κ., παραβάσεις Οικοδομικού Κανονισμού (ΓΟΚ), παραβάσεις νομοθεσίας περί προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων σε βαθμό πλημμελήματος κ.λ.π.)

      Δύο (2) άτομα, για πρόκληση θανατηφόρου τροχαίου

      Τρία (3) άτομα, για πρόκληση σωματικών βλαβών

      Δύο (2) άτομα, για παραβίαση νόμου περί προσωπικών δεδομένων

      Τέσσερα (4) άτομα, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου

      Ένα (1) άτομο, για παράβαση νόμου περί ενδοοικογενειακής βίας

      Δύο (2) άτομα, για αντίσταση - απείθεια

      Ένα (1) άτομο, για εξύβριση

      Ένα (1) άτομο, για κακόβουλη βλασφημία

      Τρία (3) άτομα, για ψευδή καταμήνυση





β. Εξιχνιάσθηκαν :



      Μία (1) υπόθεση ανθρωποκτονίας

      Τριάντα δύο (32) υποθέσεις ληστειών

      Είκοσι εννέα (29) υποθέσεις κλοπών-διαρρήξεων

      Έξι (6) υποθέσεις ναρκωτικών

      Έξι (6) υποθέσεις διακεκριμένων κλοπών

      Μία (1) υπόθεση αρπαγής ανηλίκου

      Δύο (2) υποθέσεις Νόμου περί όπλων

      Τέσσερις (4) υποθέσεις κλοπών οχημάτων

      Δύο (2) υποθέσεις απόπειρας ληστείας

      Επτά (7) υποθέσεις απόπειρας κλοπής



   

    γ. Εξαρθρώθηκαν:



      Μία (1) οργανωμένη σπείρα ληστών, με την σύλληψη του αρχηγικού της μέλους, που είχαν διαπράξει ανθρωποκτονία, σωρεία ενόπλων ληστειών και διακεκριμένες κλοπές σε σπίτια, σε διάφορες περιοχές της επικρατείας.

      Μία (1) τριμελής εγκληματική οργάνωση, της οποίας τα μέλη εξαπατούσαν κληρικούς ή συγγενείς αυτών, σε διάφορες περιοχές της επικρατείας.

      Μία (1) τριμελής εγκληματική οργάνωση, της οποίας τα μέλη διέπρατταν διακεκριμένες κλοπές – διαρρήξεις.

      Ένα (1) κύκλωμα παράνομης διακίνησης πετρελαίου.



δ. Κατασχέθηκαν συνολικά:



      Ηρωίνη: 225,4 gr

      Κάνναβη: 83.234,38 gr

      Φυτά ινδικής κάνναβης: 5

      Ναρκωτικά χάπια: 192

      Χασισέλαιο: 3,3 ml

      Πιστόλι με γεμιστήρα: 1

      Κυνηγετικά όπλα: 4

      Αεροβόλο όπλο : 1

      Φυσίγγια Κυνηγετικού όπλων: 2

      Φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων: 8

      Μαχαίρια: 4

      Σιδερογροθιές: 1

      Γκλόπ: 1

      Η/Υ : 1

      Καταγραφικές κάμερες: 3

      Κινητά τηλέφωνα: 6

      Ηλεκτρονική κονσόλα: 1

      Ψαλίδα κοπής σιδήρων: 1

      Χρήματα: 3.240 ευρώ

      Πλαστά χρήματα: 60 ευρώ

      Παλαιά μέταλλα: 400 κιλά

      Μανουάλια Εκκλησιών: 12

      CD: 368

      DVD: 255

      Οχήματα: 4

      Πινακίδες κυκλοφορίας: 2



Εκτός των παραπάνω, στην περιφέρεια των προαναφερόμενων υφισταμένων μας Αστυνομικών Διευθύνσεων, ανευρεθήκαν συνολικά, τριάντα τέσσερα (34) κλεμμένα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Υποψήφιος βουλευτής ο Γιάννης Σταθάς


Ο Μανώλης Γλέζος και ο Αλέξης Μητρόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες, έπεισαν τον πρόεδρο του εργατικού κέντρου Λιβαδειάς Γιάννη Σταθά, να είναι υποψήφιος βουλευτής στις επερχόμενες εκλογές με το ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του συνεργαζόμενου πολιτικού φορέα που εκπροσωπούν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας αναμένεται τις επόμενες ώρες.
lamiastar
Διαβάστε Περισσότερα »

Ω γλυκύ μου έαρ - H Φωτογραφία που θα κάνει πάταγο.


Αγαπητέ μου Πιτσιρίκο, σου στέλνω τι «έπιασα» σήμερα (Κυριακή) μεσημέρι στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Παχουλός Αστυνομικός μιλάει με άλλους μέσα στο περιπολικό. Φοράει κάτι ανάμεσα σε...
τάνγκα και κιλότα; Τι να πω; Άντε και με στρινγκάκι! Φαντάζομαι ότι θα γελάσει λίγο ο πάσα πικραμένος, γι’ αυτό σου στέλνω τη φωτό.

(Αγαπητή φίλη, με κόλασες μέρες που είναι. Σήμερα πληροφορηθήκαμε όλοι πως μπορείς πια να νοικιάσεις έναν Αστυνομικό με 30 ευρώ την ώρα. Αυτόν θέλω να τον αγοράσω.)







/zoo-m.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κινητοποιείται σήμερα ο Δ.Αλιάρτου





Σας ανακοινώνουμε πως σήμερα στις 18:00 μμ θα γίνει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα την παραμονή και λειτουργία του ΙΚΑ στη πόλη μας.
Παρακαλούμε όλα τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις της πόλης μας να παραμείνουν κλειστά από τις 18:00 έως τις 19:00 ως ένδειξη διαμαρτυρίας και όλοι οι δημότες να παρευρεθούν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.



        Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ                



                                                                       ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ: Το κατεστραμμένο κορμί της Whitney Houston

Η χρόνια χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ και οι ξυλοδαρμοί από τον πρώην σύζυγό της Μπόμπι Μπράουν σημάδεψαν στην κυριολεξία το σώμα της μαύρης ντίβας, που... κάποτε επιδείκνυε την καλή φυσική της κατάσταση, αφού έκανε καριέρα μοντέλου. Από την ιατροδικαστική έκθεση προκύπτει ότι τα τελευταία χρόνια η Γουίτνεϊ Χιούστον ζούσε με βαριές βλάβες σε καρδιά και συκώτι, με διάτρητη μύτη από την κοκαΐνη, φορώντας περούκα και έχοντας χάσει έντεκα δόντια, αποκαλύπτει η βρετανική εφημερίδα Sun.

Επίσης, εμφανή ήταν τα σημάδια από χειρουργικές τομές πλαστικών επεμβάσεων στην κοιλιά της, το στήθος και τους γοφούς. Μικρότερα σημάδια από παλιά τραύματα και κοψίματα ήταν διάσπαρτα σε όλο της το σώμα, πιθανώς από τους ξυλοδαρμούς που είχε υποστεί από τον Μπόμπι Μπράουν.

Σύμφωνα με την έκθεση, λόγω των ναρκωτικών είχε χάσει 11 δόντια μετά από διάβρωση των ούλων, στη μύτη της υπήρχε μια τρύπα, ενώ εντοπίστηκε και μια ακόμα παλιά «τρύπα» από βελόνα στο εσωτερικό του αριστερού της αγκώνα.

Όσον αφορά τις συνθήκες θανάτου της, το καυτό νερό με το οποίο ήταν γεμάτη η μπανιέρα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου βρέθηκε νεκρή, έφτανε σε θερμοκρασία τους 66 βαθμούς Κελσίου. Εκτός από τα σοβαρά εγκαύματα που υπέστη το πρόσωπό της, τώρα έγινε γνωστό ότι κομμάτια δέρματος είχαν αποκολληθεί από την πλάτη και τα πόδια της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη νεκροψία 9 διαφορετικά ήδη ναρκωτικών και ηρεμιστικών ουσιών βρέθηκαν στο αίμα της.

Τέλος, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα η Χιούστον προσπάθησε να αυτοκτονήσει μια εβδομάδα πριν από το θάνατό της, στις τουαλέτες ενός κλαμπ. Η Χιούστον εθεάθη να φεύγει από το κλαμπ, ενώ αιμορραγούσε από διάφορα σημεία στα χέρια και τα πόδια της. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, άρχισε να κατακόβει τον εαυτό της, όταν είδε τον πρώην εραστή της Ray-J να μιλά με άλλες γυναίκες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Καταδίκη και συνέχιση της αργίας για τον Παναγιώτη Ψωμιάδη









Το Εφετείο επικύρωσε την πρωτόδικη απόφαση, καταδικάζοντας τον σε φυλάκιση ενός έτους με αναστολή.

Παραμένει σε αργία ο έκπτωτος περιφερειάρχης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, καθώς και το Εφετείο τον καταδίκασε σε φυλάκιση ενός έτους με αναστολή.


Ο κ. Ψωμιάδης είχε κριθεί ένοχος για παράβαση καθήκοντος στις 13 Φεβρουαρίου 2009 και είχε καταδικαστεί σε 12μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή.


Η υπόθεση αφορά στο "κούρεμα" προστίμου πρατηριούχου, στο οποίο προχώρησε ο κ. Ψωμιάδης, παρά τις αρνητικές εισηγήσεις των αρμόδιων οικονομικών υπηρεσιών της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε Περισσότερα »

204.000 στρέμματα βαμβακιού θα καλλιεργηθούν φέτος στη Βοιωτία

Permissospress

Προς το τέλος της Μεγάλης Εβδομάδας αναμένεται να ξεκινήσουν οι παραγωγοί της χώρα μας τη σπορά του βαμβακιού. Όπως εκτιμά το ΥπΑΑΤ, η έκταση που θα καλλιεργηθεί στη χώρα εκτιμάται ότι για το 2012 θα κυμανθεί στα 2.800.000 στρέμματα. Ειδικότερα το ΥπΑΑΤ προβλέπει ότι φέτος στη Θεσσαλία θα καλλιεργηθούν 1.120.000 στρέμματα, στη Βοιωτία 204.000 και στις Σέρρες 200.000. Ωστόσο οι εκπρόσωποι των ΕΑΣ είναι πιο επιφυλακτικοί στις εκτιμήσεις τους. Στη Βοιωτία υποστηρίζουν ότι πέρσι το βαμβάκι δεν έφερε καλά εισοδήματα στους παραγωγούς. Στις Σέρρες πολλοί προτίμησαν φέτος να καλλιεργήσουν χειμερινά σιτηρά. Όσο για τη Θεσσαλία η καλλιέργεια αναμένεται να κυμανθεί στα περσινά επίπεδα, αλλά οι παραγωγοί περιμένουν τα χρήματα από την επιστροφή του ΦΠΑ για να προχωρήσουν στην σπορά. Στη διεθνή αγορά, σύμφωνα με την έκθεση του ICAC, οι κυριότεροι παράγοντες που επηρεάζουν τις τιμές για το 2011/2012, είναι η απόφαση της Κίνας για αύξηση των κρατικών αποθεμάτων και η απόφαση της Ινδίας να απαγορεύσει τις εξαγωγές προς όφελος της εγχώριας κλωστοϋφαντουργίας.
Ο κ. Μιχάλης Πικάσης, διευθυντής της ΕΑΣ Θήβας, δήλωσε στον ΑγροΤύπο τα εξής: «Η σπορά για το βαμβάκι δεν έχει αρχίσει ακόμη στην περιοχή μας. Δεν μπορούμε ακόμη να εκτιμήσουμε για το πώς θα κυμανθεί η φετινή καλλιέργεια. Το αρνητικό είναι ότι πέρσι δεν έφερε καλό εισόδημα το βαμβάκι στον παραγωγό. Οι στρεμματικές αποδόσεις δεν ήταν καλές λόγω σκουληκιού (400 κιλά το στρέμμα). Όμως και οι τιμές δεν ήταν ικανοποιητικές, αφού κυμάνθηκαν κάτω από 50 λεπτά το κιλό. Εκτιμούμε ότι μετά το Πάσχα αναμένεται να ξεκινήσει η σπορά».


ICAC: Οι εξελίξεις στη διεθνή αγορά βαμβακιού

Σύμφωνα με την έκθεση του ICAC, οι κυριότεροι παράγοντες που επηρεάζουν τις τιμές στη διεθνή αγορά του βαμβακιού, για το 2011/2012, είναι οι κινεζικές κυβερνητικές αποφάσεις για αύξηση των κρατικών αποθεμάτων και δευτερευόντως η απόφαση της ινδικής κυβέρνησης να απαγορεύσει τις εξαγωγές, προς όφελος της εγχώριας κλωστοϋφαντουργίας. Permissospress
Ειδικότερα η Κίνα συγκέντρωσε πάνω από 3 εκατ. τόνους εγχώριο βαμβάκι και τουλάχιστον 1 εκατ. τόνους από το εξωτερικό, μέσα στους πρώτους οκτώ μήνες του 2011/12. Η τεράστια αυτή αύξηση των κινεζικών αποθεμάτων έφερε μια άνοδο στις διεθνείς τιμές, αλλά η μελλοντική αποδέσμευση και προσφορά τους στην αγορά εκτιμάται ότι μπορεί να πλήξει καίρια τις τιμές του προϊόντος.
Η Ινδία από τη μεριά της έχει επιβάλλει μια απροειδοποίητη απαγόρευση των εξαγωγών, από τις 5 Μαρτίου 2012, η οποία βραχυπρόθεσμα επηρέασε ελάχιστα τις τιμές του προϊόντος. Όμως όσο πιο πολύ μείνει αυτή η απαγόρευση τόσο θα αυξηθούν οι πιέσεις στις διεθνείς τιμές του βαμβακιού.
Όσον αφορά τέλος την παγκόσμια παραγωγή την περίοδο που διανύουμε, οι εκτιμήσεις του ICAC την υπολογίζουν σε 25,47 εκ. τόνους, μειωμένη κατά περίπου 1 εκατ. τόνους σε σχέση με πέρσι.
Δείτε πίνακες με τις εκτιμήσεις του ΥπΑΑΤ για την καλλιέργεια βάμβακος ανά περιφέρεια
Σταύρος Παϊσιάδης
info@agrotypos.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ