Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

H ΑΝΤΑΡΣΥΑ Βοιωτίας για τα γεγονότα στη Λιβαδειά



Με αφορμή τις προκλητικότατες ενέργειες μελών της Χρυσής Αυγής στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης της Λιβαδειάς που κατέληξε στις δίκαιες και έντονες αντιδράσεις των παρευρισκομένων πολιτών, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της. Συγκεκριμένα οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής εχτές 26/4 είχαν το θράσος να χαιρετήσουν ναζιστικά εμπρός στο μνημείο των «Απαγχονισμένων αγωνιστών της Λιβαδειάς», στο σύμβολο που πρόσφερε η πόλη μας σαν ελάχιστο φόρο τιμής στους εκτελεσθέντες συμπολίτες μας από τους εγκληματίες ναζί την περίοδο της κατοχής.

Ο δημοκρατικός λαός της Λιβαδειάς γνωρίζει πολύ καλά τις θηριωδίες των ναζιστών στον τόπο μας. Οι πολίτες της περιοχής μας βοήθησαν από κάθε θέση και με κάθε μέσο την Εθνική Αντίσταση στελεχώνοντας τις γραμμές του ΕΑΜ ενάντια στον κατακτητή.

Η πρωτοφανής ενέργεια μπροστά σε έκπληκτους πολίτες που επιχειρήθηκε στην καρδιά της Λιβαδειάς δεν ήταν τυχαία, ήταν συμβολική και επιλέχθηκε από τους νεοναζί για εκφοβισμό. Ο εκφοβισμός των πολιτών, η ρατσιστική βία, οι διώξεις μεταναστών θρέφουν τους φόβους του μέσου πολίτη, αποπροσανατολίζοντάς τον από τα κρίσιμα ζητήματα της φτώχειας, της ανεργίας αλλά και της κρίσης του ίδιου του πολιτικού συστήματος. Ο φόβος είναι το εργαλείο και πυρήνας της πολιτικής της Χρυσής Αυγής για να διαδώσουν τις ναζιστικές ιδέες τους. Την έχουν εκθρέψει η πολυετής ανοχή των ελληνικών αρχών στις βιαιότητες των μελών της, αλλά και τα δύο μέχρι σήμερα μεγάλα κόμματα, που έχουν συρθεί στη ρατσιστική ατζέντα της. Τίποτα δεν είναι τυχαίο, η Χρυσή Αυγή αποδεικνύεται δεκανίκι και πολύτιμος συνεργάτης των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ και Τρόικας, του μαύρου μετώπου, που αξιοποιείται για την εφαρμογή της βασικής γραμμής τους, που είναι οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, η φτώχεια και η ανεργία, το ξεπούλημα κάθε δημόσιου αγαθού. Για τα παραπάνω θα λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό.

Η Λιβαδειά δεν ξεχνά τα εγκλήματα των ναζί και των δοσίλογων συνεργατών τους. Αποτελεί πρόκληση να βλέπουμε τους απογόνους των γερμανοτσολιάδων, τους εχθρούς της δημοκρατίας και της ελευθερίας να εμφανίζονται στις πλατείες και στα χωριά μας δήθεν «αντιμνημονιακοί».

Καλούμε όλους τους πολίτες να είναι σε επαγρύπνηση διότι οι προκλήσεις θα κορυφωθούν με την προεξαγγελλόμενη επίσκεψη της Χρυσής Αυγής, το Σάββατο 28/4, στο μαρτυρικό Δίστομο στον τόπο που ακόμα είναι ανοιχτές οι πληγές από την σφαγή των ναζιστών. Να μην επιτρέψουμε να δημιουργηθούν ναζιστικές φωλιές στις πόλεις μας και στις γειτονιές μας αλλά και να αποτρέψουμε την προσπάθεια εξευτελισμού και σπίλωσης των μνημείων του αγώνα ενάντια στους ναζιστές.

Τέλος, καλούμε όλα τα κόμματα και τους τοπικούς φορείς να καταδικάσουν τα χθεσινά γεγονότα και τις προσβλητικές ενέργειες των μελών της Χρυσής Αυγής.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ του ΚΑΛΟΚΤΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΘΗΒΩΝ





ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος και ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπυρίδων Νικολάου έχουν τη χαρά και την τιμή να σας προσκαλέσουν στις εκδηλώσεις της πόλης των Θηβών, επ' ευκαιρία της εορτής του Πολιούχου Αγίου Ιωάννη του Καλοκτένη, στις 28 και 29 Απριλίου 2012 σύμφωνα με το αναφερόμενο πρόγραμμα.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ
Σάββατο 28 Απριλίου 20121

19:30 Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου.

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

07:00 Ακολουθία Όρθρου
08:30 Πανηγυρική Θεία Λειτουργία
10:30 Λιτάνευση Εικόνος του Αγίου
Διαβάστε Περισσότερα »

220.000 ευρώ για το χρυσό στεφάνι.


Στην τιμή των 221.306 ευρώ πωλήθηκε αρχαίο ελληνικό χρυσό στεφάνι με φύλλα μυρτιάς του 3ου - 2ου αιώνα π.Χ., χτες βράδυ σε δημοπρασία του οίκου «Κρίστις», στο Λονδίνο. Το πολύτιμο στεφάνι, άγνωστης προέλευσης, έπιασε αρκετά υψηλότερη τιμή από αυτήν που εκτιμούσε αρχικά ο οίκος δημοπρασιών (υπολογιζόταν ότι θα έφτανε μέχρι τις 180.000 ευρώ).


Πολύτιμα αγγεία των...  αρχαϊκών, κλασικών και ελληνιστικών χρόνων και ένα πλήθος ακόμη χρυσών θησαυρών (ανάμεσά τους χρυσά βραχιόλια της ελληνιστικής και της βυζαντινής περιόδου) ξεχωρίζουν ανάμεσα στα κομμάτια που διατέθηκαν στη δημοπρασία, η οποία έγινε στα γραφεία των «Κρίστις», στο Κένσιγκτον.

Το χρυσό στεφάνι μυρτιάς έχει διάμετρο 21 εκ. και είναι διακοσμημένο με μακρόστενα φύλλα σε σχήμα λόγχης και καρπούς πάνω στα καλοφτιαγμένα στελέχη του. Φέρει σύγχρονες επεμβάσεις πάνω του (για παράδειγμα, το κούμπωμα στο άκρο του), που δεν είναι γνωστό πότε έγιναν. Βρισκόταν στο Hever Castle, στην Αγγλία (το πατρικό της Αννα Μπολέιν) και πωλήθηκε στον οίκο «Κρίστις» το 1987 έναντι του ποσού των 15.400 λιρών. Το ιστορικό του όμως είναι περίπλοκο και αρκετά «θολό», καθώς στην προέλευσή του αναφέρονται τα στοιχεία «Ιδιωτική συλλογή, Ελβετία», στοιχείο που, κατά κανόνα, υποδηλώνει «θολή» προέλευση: η Ελβετία, λόγω της «ελεύθερης ζώνης» των τελωνείων της, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κέντρα στην παράνομη διακίνηση αρχαιοτήτων.

Το πολυτιμότερο αρχαίο ελληνικό αντικείμενο της δημοπρασίας, ο κορινθιακός μελανόμορφος κρατήρας (υπολογιζόταν ότι θα έφτανε τις 500.000 ευρώ) δε βρήκε αγοραστή. Αντίθετα, πωλήθηκε χρυσό ελληνιστικό βραχιόλι σε σχήμα σπιράλ με κεφαλές φιδιού (έπιασε 45.000 ευρώ).

Στις υπόλοιπες ελληνικές αρχαιότητες που βγήκαν στο σφυρί συγκαταλέγονται: αργυρό πιάτο της ελληνιστικής περιόδου (πωλήθηκε προς 148.000 ευρώ), μαρμάρινη επιτύμβια στήλη, επίσης ελληνιστική (74.000 ευρώ), αττική ερυθρόμορφη κύλικα του 480 π.Χ. (71.000 ευρώ), ερυθρόμορφος κωδωνόσχημος κρατήρας του 320 π.Χ. (52.000 ευρώ), πήλινη μάσκα θεάτρου των ελληνιστικών χρόνων (39.000 ευρώ), αττικός μελανόμορφος αμφορέας του 6ου αιώνα π.Χ. (45.480 ευρώ), χρυσά ελληνιστικά σκουλαρίκια (45.480 ευρώ) και πλήθος ακόμη κεραμικά και αργυρά αγγεία, γλυπτά καθώς και βυζαντινοί σταυροί, σφραγίδες, λυχνάρια, πολυκάντηλα και εικονίδια.

Συνολικά στη δημοπρασία, που διήρκεσε πάνω από πέντε ώρες, βγήκαν προς πώληση 397 αντικείμενα, τα οποία οι υπεύθυνοι της δημοπρασίας υπολόγιζαν ότι επρόκειτο να πιάσουν περισσότερα από 10.000.000 ευρώ.Τελικά όμως συγκεντρώθηκαν περίπου 4.500.000 ευρώ.

Λίγο νωρίτερα, στον ίδιο οίκο, σε δημοπρασία της Συλλογής Groppi, πωλήθηκε κορμός μαρμάρινου αγάλματος της θεάς Αφροδίτης, των ελληνιστικών χρόνων (3ος - 1ος αιώνας π.Χ.) στην τιμή των 148.046 ευρώ. Η θεά απεικονίζεται γυμνή, ενώ προσπαθεί να βγάλει το σανδάλι της, θέμα δημοφιλές στον ελληνορωμαϊκό κόσμο/Χρύσα Νάνου,Αγγελιοφόρος.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΙΣΤΟΜΙΤΕΣ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ. Έρχεται αύριο η ναζιστική οργάνωση, χρυσή Αυγή, στο Δίστομο


Σας ενημερώνουμε ότι αύριο 28 Απριλίου 2012, η ναζιστική - φασιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή, οι γνωστοί νοσταλγοί του Χίτλερ, έχουν προγραμματίσει επίσκεψη στον Μαρτυρικό τόπο του Διστόμου.
Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας, που πλήρωσαν οι πρόγονοί τους με αίμα τον ναζισμό και τον φασισμό, να κινητοποιηθούν και να παρεμποδίσουν την παρουσία αυτών, που είκοσι χρόνια πριν
( σε ανάλογη ΄΄επίσκεψη΄΄), προσπάθησαν να βεβηλώσουν την μνήμη των συμπολιτών μας, που σφαγιάστηκαν από τους ομοϊδεάτες τους.
Ή ΝΑΖΙ – Ή ΜΑΖΙ
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών την Πρωτομαγιά


Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων

Απαγόρευση της κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων, ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, θα ισχύσει την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς.

Τη Δευτέρα 30 Απριλίου για το ρεύμα εξόδου από τα Αστικά Κέντρα και από ώρα 16:00 έως 22:00, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:

α) Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών - Κορίνθου- Πατρών, από τα διόδια της Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια του Ρίου εξαιρούμενου του τμήματος από τη χ/θ 145 έως τη χ/θ 205+800 (κόμβος Ρίου).

β) Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγίου Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 365+400) μέχρι τη κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410).

γ) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χιλιόμετρο.

δ) Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου - Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης, μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).

Την Τρίτη 1 Μαΐου 2012 για το ρεύμα εισόδου στα Αστικά Κέντρα και από ώρα 16:00 έως 23:00, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:

α) Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών - Κορίνθου - Αθηνών, από τα Διόδια του Ρίου μέχρι τα Διόδια της Ελευσίνας, εξαιρούμενου του τμήματος από τη χ/θ 145 έως τη χ/θ 205+800 (Κόμβος Ρίου).

β) Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (χ.θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλλου μέχρι τον κόμβο Αγίου Στεφάνου (Κρυονέρι).

γ) Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών - Θεσσαλονίκης από το 34ο χιλιόμετρο μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.

δ) Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας - Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας:

α) Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια (ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης), τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ., τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής Τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν ζώντα ζώα, παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια, κρέας και ευπαθή προϊόντα, εφόσον το ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.

β) Τα φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς νερού (υδροφόρα), όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.

γ) Τα φορτηγά αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) και Φ.Ι.Χ. ψυγεία που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.

δ) Τα φορτηγά που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Περιφέρειας και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.

ε) Τα φορτηγά σιλοφόρα αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) που μεταφέρουν έτοιμο σκυρόδεμα, στο τμήμα της Π.Ε.Ο. Αθηνών -Πατρών, από τα διόδια Ρίου έως το Δρέπανο, στο ρεύμα προς Αθήνα.

στ) Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε., Φυσικό Αέριο κ.λπ.) όταν κινούνται για αποκαταστάσεις εκτάκτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.

ζ) Τα φορτηγά οχήματα του εθελοντικού Οργανισμού «Το χαμόγελο του Παιδιού».
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη ο Αιμίλιος Λιάτσος



Στο Α.Τ. Συντάγματος οδηγήθηκε ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας «Παρασκευή +13», Αιμίλιος Λιάτσος, έπειτα από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του η Έλενα Τζούλη, σύζυγος του Πάνου Καμμένου.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα για παραβίαση δικαστικής απόφασης, σύμφωνα με την οποία δεν έπρεπε να αναφέρεται στην εφημερίδα το όνομα της Έλενας Τζούλη.



Σήμερα η εφημερίδα δημοσιεύει συνέντευξη του χουντικού προπαγανδιστή Γιώργου Γεωργαλά, η οποία αναφέρεται  σε συνομιλία του με τον Πάνο Καμμένο αλλά και σε παρέμβαση της συζύγου του. Η υπόθεση αφορά στη συγγραφή βιβλίου για την «17η Νοέμβρη», υπόθεση παλαιά και... πολύπλοκη.

Τα παραλειπόμενα του... δημοσιεύματος

Ο εκδότης της εφημερίδας «ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13», σε δημοσίευμά του επίσης, ανέφερε ότι ο κ. Καμμένος αγόρασε μετοχές ύψους 9,5 δισ. το 2000 και δύο χρόνια μετά, με βάση το πόθεν έσχες του, εμφανίζει κέρδη της τάξεως των 1 δισ. δραχμών.

Στους υπότιτλους του βασικού θέματος σημειώνεται επίσης ότι ο κ. Καμμένος «κατηγορήθηκε το 1996 για απιστία σε βαθμό κακουργήματος».

Επιπλέον, γίνεται μνεία στη σύζυγο του κ. Καμμένου, Ελένη Τζούλη, για την οποία αναφέρεται ότι «καταδικάστηκε για πλαστογραφία σε φυλάκιση 2 ετών».

Τη σύλληψη του Αιμίλιου Λιάτσου σχολίασε ο Πάνος Καμμένος μέσω twitter:

Διαβάστε Περισσότερα »

Απρόσκλητοι Διεθνείς Επισκέπτες στην Θήβα!

Έχουν ξεκινήσει πεζοί από την Γαλλική Νίκαια με τελικό προορισμό την Αθήνα..
Piedro: «Δηλώνουμε την υποστήριξή μας πρώτα στους Έλληνες και στην συνέχεια στις χώρες που βρίσκονται υπό επιτήρηση..»
Έκπληκτοι είδαν οι Θηβαίοι τους απρόσκλητους επισκέπτες να κατασκηνώνουν, το βράδυ της Πέμπτης, στην κεντρική πλατεία της πόλης…
Σκονισμένοι και κατάκοποι έστησαν τις μικρές σκηνές, έβγαλαν κάποια μαγειρικά σκεύη για να φάνε και αργότερα έπεσαν να κοιμηθούν..
«Είμαστε δεκάδες άνθρωποι διαφόρων εθνικοτήτων, που συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για την δικτύωση των ανθρώπων τόσο στην Ευρώπη όσο και παγκόσμια, απαντώντας στο απάνθρωπο σύστημα της οικονομικής δικτατορίας με αλληλεγγύη και αυτοργάνωση, παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια μας, προκειμένου να γίνουμε μέρος της λύσης, που δεν περιμένουμε από αυτούς» απαντά ο Piedro, στην ερώτηση μας «ποιοι είστε».

Ξεκίνησαν από την Γαλλική Νίκαια με στόχο να φτάσουν στην Αθήνα πεζοί, διανύοντας 1.700 χλμ. στην Ιταλία, όπου πέρασαν από διάφορες πόλεις, μπήκαν στην Ηγουμενίτσα και κατέληξαν στην κεντρική πλατεία όχι για να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, αλλά για λόγους ασφαλείας και μόνο…
Με αυτό τον τρόπο εκφράζουν την υποστήριξή τους πρώτα στους Έλληνες και στην συνέχεια στις χώρες που βρίσκονται υπό επιτήρηση, προκειμένου να δημιουργήσουν μια σύγκλιση κινημάτων σε διεθνές επίπεδο, με ειρηνική αλλά σταθερή μεθοδολογία, αποφασιστική και καθορισμένη πάνω στις βάσεις της ενεργητικής συμμετοχής..

«Εργαζόμαστε για την δημιουργία μιας άμεσης δημοκρατίας, για να αντιτεθούμε στην εξουσιοδοτημένη να παίρνει αποφάσεις εξουσία της υποτιθέμενης αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας που κατευθύνεται από την παγκοσμιοποιημένη οικονομική κερδοσκοπία» υπογραμμίζει ο Piedro, μιλώντας για την Διεθνή Λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στα μέσα του Ιανουαρίου στην Ρώμη, όπου παρουσιάστηκε η συλλογική δουλειά που έγινε κατά την διάρκεια της πορείας ..
Οι διεθνείς επισκέπτες καλούν τους Έλληνες να πάρουν μέρος στην πορεία, που θα φτάσει στην Αθήνα στις αρχές του Μαϊου, αλλά και να συμμετάσχουν στην 3η Διεθνή Συνέλευση Πολιτών (Agora), που θα γίνει 5 με 10 Μαϊου στην Αθήνα..


Να σημειωθεί πως ο διάλογος έγινε στην Αγγλική με την λέξη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» να αναφέρεται μόνο στην Ελληνική!
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι αποδόσεις των εκλογών στο στοίχημα - Τα «σιγουράκια» και τα αουτσάιντερ

Οι αποδόσεις των εκλογών στο ιντερνετικό στοίχημα - Τα «σιγουράκια» και τα αουτσ

Οι εκλογές τις επόμενης Κυριακής 6ης Μαΐου. εκτός από τους πολίτες, τους πολιτικούς και την Τρόικα, ενδιαφέρουν και τις στοιχηματικές εταιρείες, που ήδη έχουν βγάλει ειδικά στοιχήματα και... αποδόσεις για τους Έλληνες τζογαδόρους που θέλουν να ποντάρουν στα πιθανά και απίθανα αποτελέσματα των εκλογών.
Καθώς βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν στηθούν οι κάλπες και το ενδιαφέρον των «εραστών του τζόγου» αναμένεται να κορυφωθεί, το iefimerida.gr καταγράφει ως παράδειγμα μερικά από τα στοιχήματα και, το κυριότερο, τις αποδόσεις από μία συγκεκριμένη εταιρεία -πρόκειται για την Unibet. Φυσικά, είναι ευνόητο ότι το iefimerida.gr σε καμία περίπτωση δεν «προτείνει» κάποιο στοίχημα, απλώς καταγράφει δημοσιογραφικά το φαινόμενο και σχολιάζει τις αποδόσεις που υπάρχουν για τις εκλογές...
Καταρχήν, ένα ενδιαφέρον στοίχημα για τη Νέα Δημοκρατία είναι σε πόσες εκλογικές περιφέρειες της Ελλάδας -από τις 56 συνολικά- θα έρθει πρώτη. Η απόδοση για όποιον παίξει και κερδίσει είναι:
  • 11 αν η Νέα Δημοκρατία κερδίσει 29 ή λιγότερες περιφέρειες.
  • 7,25 αν κερδίσει 30 έως 34 περιφέρειες
  • 2,9 αν κερδίσει 35-39 περιφέρειες
  • 2,15 αν κερδίσει από 40 έως 44 και
  • 6,25 αν κερδίσει περισσότερες από 44 περιφέρειες
Προφανώς, η εταιρεία θεωρεί εδώ πιο πιθανό η ΝΔ να πιάσει τις 40 περίπου περιφέρειες γι' αυτό και δίνει εκεί τη μικρότερη απόδοση. Όποιος όμως στοιχηματίσει στην...καταβαράθρωση της ΝΔ, ώστε να μην βγει πρώτη σε περισσότερες από 29 περιφέρειες, θα πάρει αν κερδίσει 11 ευρώ για κάθε 1 ευρώ που θα παίξει.
Πόσες περιφέρειες θα «πάρει» το ΠΑΣΟΚ;
Το αντίστοιχο στοίχημα για το ΠΑΣΟΚ (αριθμός εκλογικών περιφερειών όπου θα πρωτεύσει σε ψήφους) έχει τις εξής αποδόσεις, που δείχνουν ανάγλυφα την μεταφορά των δημοσκοπικών μετρήσεων και στο στοίχημα!
  • 4,75  αν κερδίσει σε 9 ή λιγότερες περιφέρειες
  • 2,30 αν κερδίσει σε 10 ή 11 περιφέρειες
  • 2,70 αν έρθει πρώτο σε 12 ή 13 περιφέρειες
  • 8,25 αν έρθει πρώτο σε 14-15 περιφέρειες και
  • 15 αν κερδίσει πάνω από 16 περιφέρειες
Είναι προφανές από τις αποδόσεις, ότι η εν λόγω εταιρεία θεωρεί πιο πιθανό για το ΠΑΣΟΚ να κερδίσει 10 ή 11 περιφέρειες και πιο απίθανο να ξεπεράσει τις 16 περιφέρειες.
Για το ΠΑΣΟΚ, τα πράγματα αλλάζουν στο στοίχημα για τον αριθμό των εκλογικών περιφερειών της Κρήτης όπου θα έρθει πρώτο σε ψήφους. Οι αποδόσεις όσων στοιχηματίσουν κάτι τέτοιο είναι:
  • 101 αν το ΠΑΣΟΚ δεν βγει πρώτο σε καμία περιφέρεια!
  • 21 αν βγει πρώτο σε μία περιφέρεια
  • 10 αν έρθει πρώτο σε 2 περιφέρειες
  • 2,20 για νίκη ΠΑΣΟΚ σε 3 περιφέρειες και
  • 2,05 αν το κόμμα του Ευάγγελου Βενιζέλου κερδίσει και τις 4 περιφέρειες
Προφανώς, η εταιρεία θεωρεί ότι αποκλείεται το ΠΑΣΟΚ να μην βγει πρώτο σε κάποια περιφέρεια της Κρήτης. Όποιος όμως παίξει ένα τέτοιο στοίχημα και επαληθευθεί θα πάρει 101 ευρώ για κάθε 1 που θα παίξει...
Πόσο ποσοστό θα συγκεντρώσουν ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜ.ΑΡ;
Για τις εκλογικές επιδόσεις των τριών μεγαλύτερων κομμάτων της Αριστεράς, η εν λόγω εταιρεία δίνει απόδοση:
  • 3,65 σε όποιον στοιχηματίσει ότι ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκρατική Αριστερά δεν θα ξεπεράσουν το 26% συνολικά.
  • 2,30 σε περίπτωση που συγκεντρώσουν από 26,01% έως 28%
  • 2,65 σε όποιον στοιχηματίσει ότι θα συγκεντρώσουν πάνω από 28,01%
Η διάταξη των αποδόσεων δείχνει πως η στοιχηματική εταιρεία θεωρεί πιο πιθανό τα τρία αριστερά κόμματα να ξεπεράσουν το 28% παρά να μείνουν κάτω από το 26% αθροιστικά.
ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ για τρίτο κόμμα
Ένα ακόμα στοίχημα που προτείνει η εταιρεία είναι πιο κόμμα θα βγει τρίτο στις εκλογές. Εδώ τα στοιχήματα κλίνουν υπέρ του ΚΚΕ με πολύ μικρή διαφορά απόδοσης από το ΣΥΡΙΖΑ. Τη μεγαλυτερη απόδοση έχει το ΠΑΣΟΚ, καθώς δεν θεωρείται πιθανό να χάσει τη δεύτερη θέση.
  • 4 αν βγουν τρίτοι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες
  • 12 αν έρθει τρίτη η Δημοκρατική Αριστερά
  • 2,20 για το ΚΚΕ
  • 20 αν βγει το ΠΑΣΟΚ τρίτο
  • 2,35 αν ο ΣΥΡΙΖΑ βγει τρίτος
Δύσκολα στη Βουλή η Ντόρα
Για τη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη, τα στοιχηματικά μαντάτα δεν είναι καλά: Η απόδοση αν υπερβεί το 3% είναι 2,75 ενώ η απόδοση για να κινηθεί κάτω του ορίου εισόδου στη Βουλή είναι 1,40. Επομένως, θεωρείται πιο πιθανό να μην μπει στη Βουλή.
Σαμαράς και Παπαδήμος τα «σίγουρα» - Αουτσάιντερ ο Καραμανλής
Τα στοιχήματα περιλαμβάνουν βέβαια και προβλέψεις για τον επόμενο πρωθυπουργό. Για παράδειγμα, η εταιρεία δίνει για τους πολιτικούς αρχηγούς αλλά και υπουργούς τις εξής αποδόσεις σε όσους στοιχηματίσουν στο πρόσωπό τους:
  • Αλέξης Τσίπρας 7,05
  • Ανδρέας Λοβέρδος 25,00
  • Αντώνης Σαμαράς 2,30
  • Δημήτρης Αβραμόπουλος 18,00
  • Ευάγγελος Βενιζέλος 10,00
  • Κώστας Καραμανλής 50,00
  • Κώστας Σημίτης 40,00
  • Λουκάς Παπαδήμος 5,00
  • Σταύρος Δήμας 30,00
Επομένως, ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται πιο πιθανό να είναι επόμενος πρωθυπουργός (και άρα έχει την μικρότερη απόδοση) με δεύτερο τον νυν πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Το περίεργο είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει μικρότερη απόδοση από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ με καλή απόδοση παίζουν οι κύριοι Αβραμόπουλος και Δήμας, και δευτερευόντως ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος. Πολύ μεγάλη απόδοση και άρα μικρές πιθανότητες συγκεντρώνουν οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Σημίτης και Κώστας Καραμανλής.
ΣΥΡΙΖΑ και Μπάρμπα τα φαβορί
Στα αποκαλούμενα Head to Head στοιχήματα, ενδιαφέρον είναι το ποιο κόμμα θα πάρει τις περισσότερες ψήφους συνολικά, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ή ο ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ η εταιρεία θεωρεί πιο πιθανή την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ καθώς οι αποδόσεις που δίνει είναι:
  • 2,45 για τους Ανεξάρτητους Έλληνες
  • 1,48 για το ΣΥΡΙΖΑ
Παρόμοιο στοίχημα, αλλά με λίγο πιο πιπεράτη διάθεση, είναι αν η Τζούλια Αλεξανδράτου, που κατεβαίνει με τον Βέργη, θα πάρει περισσότερες ψήφους από την Βάνα Μπάρμπα, που είναι υποψήφια με το ΛΑΟΣ. Οι αποδόσεις είναι κατά κράτος υπέρ της κυρίας Μπάρμπα:
  • 8 αν υπερτερήσει η Τζούλια Αλεξανδράτου
  • 1,05 αν η Βάνα Μπάρμπα πάρει περισσότερες ψήφους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δήλωσε την εθελοντική σου συμμετοχή για τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Θηβαίων!


Θέμα: Δήλωσε την εθελοντική σου συμμετοχή για τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Θηβαίων!
Ο Δήμος Θηβαίων, στην προσπάθειά του να ανακουφίσει τους οικονομικά αδύνατους δημότες του από τις καθημερινές τους ανάγκες, αποφάσισε με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου, τη δημιουργία του «Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου».
Ενός χώρου, όπου πολίτες, κάτοικοι του Δήμου, που αποδεδειγμένα αδυνατούν να καλύψουν βασικές βιοτικές ανάγκες τους, θα μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν προϊόντα όπως τρόφιμα, ρούχα, οικιακά είδη, σχολικά, παιχνίδια κτλ.
Επειδή αυτή η προσπάθεια θα στηριχθεί αποκλειστικά και μόνο στον εθελοντισμό, απευθυνόμαστε σε όλους τους δημότες και παρακαλούμε θερμά να συνδράμετε την προσπάθειά μας και τον αγώνα των ανθρώπων αυτών να ξεπεράσουν αυτή τη δύσκολη περίοδο της ζωής τους, δηλώνοντας την εθελοντική σας συμμετοχή ως άτομα, ομάδες, σύλλογοι, φορείς ή επιχειρήσεις/εταιρείες.
Χωρίς τη δική σας βοήθεια, το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο μας δεν θα μπορέσει να γίνει πράξη. «Πρέπει να απαιτείς από τον καθένα, αυτό που ο καθένας μπορεί να δώσει»
έλεγε ο Μικρός Πρίγκιπας στο ομώνυμο βιβλίο του Αντουάν Σαιντ Εξυπερύ. Εμείς το μόνο που ζητάμε είναι να δηλώσετε την εθελοντική σας συμμετοχή σ' αυτό το έργο αγάπης!
Οι εθελοντικές συμμετοχές περιλαμβάνουν:
  • Εθελοντικές προσφορές για είδη πρώτης ανάγκης όπως τρόφιμα που δεν χρειάζονται ψυγείο, ένδυση, υπόδηση, οικιακά είδη κτλ
 Καλάθια συλλογής τροφίμων θα βρίσκονται σε όλα τα Super Market του Δήμου με την ένδειξη «Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων», όπου θα μπορείτε να εναποθέτετε όσα είδη πρώτης ανάγκης εσείς επιθυμείτε.
 Εάν επιθυμείτε να προσφέρετε είδη πρώτης ανάγκης στο Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο μπορείτε να απευθύνεστε στο Δήμο Θηβαίων και συγκεκριμένα στην υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου κα. Βενιζέλου Ευγενία (τηλέφωνο 2262350607), όπου θα σας δίνονται οι απαραίτητες πληροφορίες για τον τρόπο αποστολής- παραλαβής των προσφερομένων ειδών.
• Εθελοντική Εργασία για τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
 Δηλώσεις συμμετοχής για ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ θα βρείτε στο site του Δήμου Θηβαίων www.thiva.gr τις οποίες και θα αποστέλλετε ηλεκτρονικά στο e-mail: ethelontesthivas@gmail.com .
 Όσοι δεν έχουν πρόσβαση σε υπολογιστή μπορούν να συμπληρώνουν την αίτηση προσερχόμενοι στο Γραφείο Τύπου του Δήμου Θηβαίων (Υπεύθυνη κα. Βενιζέλου Ευγενία-τηλ. 2262350607)

Πρέπει όλοι να κατανοήσουμε ότι το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας είναι υπόθεση όλων μας! Οφείλουμε να βοηθήσουμε όσους μας έχουν ανάγκη και μόνο όλοι μαζί μπορούμε να το πετύχουμε αυτό...
Ας γίνουμε εθελοντές αγάπης τώρα!
Υ.Γ. Περισσότερες πληροφορίες που έχουν σχέση με τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου (ώρες και ημέρες λειτουργίας κτλ) καθώς και για τις δηλώσεις των δικαιούχων θα κοινοποιηθούν σε προσεχές δελτίο τύπου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Σήμερα η προβολή της νέας ταινίας του Στ.Κούλογλου



Αντί εισιτηρίου …..προϊόντα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Θηβαίων  
Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Θηβαίων (ΔΗ.Κ.Ε.Θ.) σε συνεργασία με το exeisminima.gr,  παρουσιάζει τη νέα ταινία του Στέλιου Κούλογλου «OLIGARCHY- Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ».
Η ταινία θα προβληθεί την Παρασκευή 27 Απριλίου 2012 και ώρα 21:15 στην αίθουσα «Αλέξανδρος Κοφίνης» του Συνεδριακού Κέντρου Θήβας (Λ.Μπέλου 1).
 Αντί εισιτηρίου η ΔΗ.Κ.Ε.Θ. προτείνει...
 και επιθυμεί τη συγκέντρωση προϊόντων για την ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Θηβαίων.
Δεκτά θα γίνονται προϊόντα συσκευασμένα όπως τρόφιμα (που δεν χρειάζονται ψυγείο), ρούχα, υποδήματα, οικιακά είδη, σχολικά, παιχνίδια κτλ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θεσπιές:Πρώτη Πεζοπορία του "Δημόφιλου" στον Ελικώνα(φωτορεπορτάζ)

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν πολύ καλή για πρώτη φορά.  Συμμετείχαν 33 άτομα κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας και αρκετοί άλλοι αργότερα κατά τη διάρκεια του πικνίκ που ακολούθησε στην τοποθεσία Χαλίκι. Οι συμμετέχοντες ήταν από όλες τις ηλικιακές ομάδες...


Η πεζοπορία είχε διάρκεια τρεισήμισι ώρες και η διαδρομή (δυσκολίας Α), ήταν Χαλίκι- Πουρνάρα-Ευαγγελίστρια- Χαλίκι.  
Τα οφέλη αυτής τις πεζοπορίας αρκετά! Ήρθαμε κοντά στη φύση, αναπνεύσαμε καθαρό αέρα, γνωρίσαμε νέα μέρη και ανθρώπους, γυμναστήκαμε και γελάσαμε πολύ!!!


Διαβάστε Περισσότερα »

Αγροτικά Προϊόντα Χωρίς Μεσάζοντες μέσω Διαδικτύου από το Xoris.gr

Μετράει σε περίπου έναν μήνα ζωής περισσότερα από 4.000 μέλη και, όπως λένε οι δημιουργοί του, ο αριθμός θα ήταν ήδη μεγαλύτερος εάν δεν είχε μεσολαβήσει το Πάσχα. 


Πρόκειται για τον νέο ιστότοπο www.xoris.gr, ο οποίος δημιουργήθηκε για να φέρει σε επαφή παραγωγούς αγροτικών προϊόντων και καταναλωτές παρακάμπτοντας τους μεσάζοντες και προωθώντας τις αγοραπωλησίες σε πολύ χαμηλότερες τιμές. 


«Η ιδέα γεννήθηκε λόγω της...


απήχησης που είχε το «κίνημα της πατάτας». Θέλαμε να δημιουργήσουμε μια πλατφόρμα, έναν «τόπο» συνάντησης παραγωγών και καταναλωτών, οι οποίοι μέχρι τώρα δεν έρχονταν σε επαφή με την εξαίρεση ορισμένων λαϊκών αγορών», λέει ο ένας εκ των δύο εμπνευστών της σελίδας, Θανάσης Ζωγράφος. 


Η πλατφόρμα λειτουργεί στο πρότυπο των κοινωνικών δικτύων, ενώ δεν υπάρχουν χρεώσεις ούτε για τους παραγωγούς ούτε για τους καταναλωτές. 


Οι πρώτοι δημοσιεύουν δωρεάν την αγγελία με τα προϊόντα που διαθέτουν, τη διεύθυνση και τα τηλέφωνα επικοινωνίας μαζί τους, ενώ για τους καταναλωτές-χρήστες η εγγραφή είναι δωρεάν. 


Η διαδικασία είναι απλή, ο καταναλωτής εντοπίζει το προϊόν που τον ενδιαφέρει και στη συνέχεια έρχεται σε απευθείας επαφή με τον παραγωγό μέσω τηλεφώνου ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. 


Σε ορισμένα προϊόντα είναι δημοσιευμένη η τιμή πώλησης, ενώ σε άλλα η αγγελία παραπέμπει στον παραγωγό. 


«Ο καταναλωτής εντοπίζει με εύκολο τρόπο το προϊόν που τον ενδιαφέρει και συνομιλεί με τον παραγωγό για να κάνει την παραγγελία και να συνεννοηθούν για τον τρόπο παραλαβής», λέει ο κ. Ζωγράφος, ο οποίος διευκρινίζει ότι οι διαχειριστές δεν εμπλέκονται στη διαδικασία. 


«Ο χρόνος παράδοσης εξαρτάται από τον παραγωγό και το είδος, αλλά συνήθως δεν ξεπερνά τις τέσσερις ημέρες»


Όσο για την ποιότητα των προϊόντων που διατίθενται, σύμφωνα με τον κ. Ζωγράφο, «οι αυστηρότεροι κριτές είναι οι ίδιοι οι καταναλωτές, οι οποίοι μπορούν να αφήσουν τα σχόλιά τους τόσο για τα προϊόντα που τους άρεσαν όσο και γι΄αυτά με τα οποία δεν έμειναν ευχαριστημένοι», καταλήγει. 


Τα προϊόντα, τα οποία μπορεί κανείς να βρει στο «xoris», είναι κυρίως γεωργικά και κτηνοτροφικά και καλύπτουν μια ευρεία γκάμα ειδών, η οποία διαρκώς εμπλουτίζεται. 


Προς το παρόν μπορεί να αναζητήσει κανείς από λάδι, κρασί, μέλι και τσίπουρο, μέχρι κουνέλια, ψάρια, αβγά αλλά και αρωματικά φυτά (τσάι του βουνού, δενδρολίβανο κ.λπ.) έως και σαπούνια από μέλι κ.λπ. 


Σήμερα στην πλατφόρμα συμμετέχουν περίπου 250 παραγωγοί, με τον αριθμό τους να αυξάνεται συνεχώς. 


Στην ιστοσελίδα υπάρχει επίσης και «σύμβουλος τιμών», όπου οι καταναλωτές μπορούν να βρουν τιμές για βασικά προϊόντα σε αγοραπωλησίες χωρίς μεσάζοντες, ενώ το δίκτυο φιλοξενεί και είδη για χάρισμα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα Τούρκικα έπιπλα, η Τεκίλα, και ο Μαλάκας της Μεσογείου ο Έλληνας

Υπάρχει ελπίδα να σωθεί ο Μαλάκας της Μεσογείου και ο ηλίθιος της Ευρώπης;
Πολύ φοβάμαι καμιά. Το μέλλον είναι προδιαγεγραμμένο όχι όμως από την τύχη ή από τον Θεό.

Το μέλλον έχει χαραχθεί πολλά χρόνια τώρα από τον συρφετό της παρακμής, τα ΜΜΕ και τους μεγαλοδημοσιογράφους.

Το σενάριο είναι το εξής:...





Στην αρχή μας έμαθαν να μην αγαπούμε την Ελλάδα.


Σχεδόν όποιος κρατούσε ελληνική σημαία, ή έλεγε την λέξη πατρίδα τον λοιδορούσαν τα ΜΜΕ.

Μετά μας φόρτωσαν λαθρομετανάστες, τους οποίους εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να τους θρέψομε να τους περιθάλψουμε να τους εκπαιδεύσουμε και να τους δώσουμε δουλειά, απαγορεύοντάς μας ταυτόχρονα να χρησιμοποιούμε την λέξη λαθρομετανάστες.

Αργότερα, μας έμαθαν με την βοήθεια του Σκάι, ότι και επί τουρκοκρατίας υπήρχε ανάπτυξη.

Την σκυτάλη πήραν το ΜΕΓΚΑ, Αντέννα, Άλφα, με τις Τούρκικες σειρές, για να καταλήξουμε στον αρχικό στόχο της Τουρκίας που δεν είναι άλλος από τον οικονομικό και πολιτιστικό έλεγχο της Ελλάδος.

Τώρα έχει γεμίσει η Ελλάδα Τούρκικες αλυσίδες καταστημάτων επίπλων.

Γέμισε η Ελλάδα από τούρκικα δερμάτινα και ρούχα.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τα βιομηχανικά προϊόντα.

Ακόμη και τα ρούχα του ελληνικού στρατού έφτιαχνε στην Τουρκία ο Σημίτης.

Με αυτά και με αυτά, ο μαλάκας της Μεσογείου προτιμά την τεκίλα, αντί τις τσικουδιάς, λες και υπάρχει διαφορά μεταξύ τους, αλλά εκτός αυτού, γιατί δεν πίνει τσικουδιά ο Μεξικανός;

Τώρα, για το αν υπάρχει ελπίδα να σωθεί ο μαλάκας της Μεσογείου και ο ηλίθιος της Ευρώπης, εγώ προσωπικά το αποκλείω, τουλάχιστον για όσο διάστημα νομίζει ότι θα τον σώσουν οι σοσιαλιστές της Γαλλίας που ονειρεύεται ο Μίμης Ανδρουλάκης ή οι Κινεζορώσοι που περιμένει ο Καμμένος και για όσο διάστημα δεν αντιλαμβάνεται πως κάθε ευρώ που δίνει σε τούρκικα προϊόντα δυναμώνει την Τουρκία εις βάρος της Ελλάδος, οικονομικά, στρατιωτικά, πολιτιστικά και τελικά πολιτικά.

Σίγουρα είμαστε οι μαλάκες της Μεσογείου και οι ηλίθιοι της Ευρώπης.

Δεν υπάρχει κανένας λαός στον κόσμο, που να μην υποστηρίζει με κάθε τρόπο τα δικά, όλα τα δικά του.









24grΟ κτηνοτρόφος από την Κρήτη
Διαβάστε Περισσότερα »

Χρυσή Αυγή: Θα κάνουμε τον Τσίπρα και τον Γλέζο στη Βουλή με τα κρεμμυδάκια

Χρυσή Αυγή: Θα κάνουμε τον Τσίπρα και τον Γλέζο στη Βουλή με τα κρεμμυδάκια

Νέα προκλητική απάντηση έδωσε η Χρυσή Αυγή στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση και στον υποψήφιο με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, Μανώλη Γλέζο.
Αφορμή υπήρξε η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα σε ερώτηση του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαδάκη στον τηλεοπτικό σταθμό Αντ1 για το εάν πρόκειται να «δεχτεί να συνομιλήσει με την Χρυσή Αυγή στο ίδιο τραπέζι». Στο ερώτημα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Δεν έχω την πρόθεση να ανταλλάξω συνταγές μαγειρικής με ανθρωποφάγους».
Αμέσως μετά στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής δημοσιεύθηκε η απάντηση τους.
«Του οφείλουμε συνεπώς την απάντηση, που η έλλειψη δημοσίου βήματος, μας στερεί τη δυνατότητα να του τη δώσουμε κατά πρόσωπο, όπως του αξίζει:
Καίτοι μη βρώσιμος, ως νερόβραστος, ο νεοκομμουνιστής Τσίπρας έχει δίκιο να μας φοβάται. Διότι πολύ σύντομα, του υποσχόμαστε ότι εντός Βουλής θα τον κάνουμε με τα κρεμμυδάκια.
Και αυτόν και τους ομοίους του και το ίνδαλμά του, τον κρονόληρο Μανόλη Γλέζο, εμετικό υμνητή του τυράννου των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών, Εμβέρ Χότζα, που εβδομήντα χρόνια τώρα εμπαίζει τον ελληνικό λαό με την δήθεν αντιστασιακή παραμύθα του».
Διαβάστε Περισσότερα »

Xρονική παράταση του Μνημονίου;

 

 Είτε αποτελεί μία ακόμη προεκλογική «παρόλα», είτε πραγματική πρόθεση όσων φέρονται να τη συζητούν, 
η ανάγκη παράτασης του μνημονίου κατά τουλάχιστον ένα έτος, έως το 2015, ώστε να επιμηκυνθεί αντίστοιχα η χρονική διάρκεια για την επίτευξη των στόχων μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος και τα επιβαλλόμενα μέτρα να καταστούν ηπιότερα προς τους πολίτες, είναι επιτακτική...






Εάν το γεγονός αυτό δεν είναι ορατό σήμερα στους δανειστές μας, τότε τι είναι;
Σε οποιαδήποτε περίπτωση, ακόμη και οι...  ίδιοι έχουν ομολογήσει ότι οι επιπτώσεις στην πορεία της οικονομίας υπήρξαν σαφώς δυσμενέστερες εκείνων που προέβλεπαν, γεγονός που δημιουργεί ευλόγως αμφιβολίες και για τους υφιστάμενους σχεδιασμούς τους.

Ο ευρωπαϊκός Νότος βράζει εξαιτίας της βαθύτερης του αναμενομένου ύφεσης, στην οποία έχει βυθιστεί, με εύλογες κοινωνικές αλλά και πολιτικές επιπτώσεις.

Για το τρέχον έτος, η ύφεση εμφανίζεται ήδη ότι θα είναι βαθύτερη στην Ελλάδα, έναντι όσων προέβλεπαν οι δανειστές της, αγγίζοντας το 5%, διατηρώντας και το επίπεδο της ανεργίας υψηλότερα του 20%.

Η παράταση της εφαρμογής του μνημονίου, εξέλιξη η οποία αφορά κυρίως στην εξασφάλιση της συναίνεσης των Ευρωπαίων δανειστών μας, αφού το ΔΝΤ έχει ήδη προβλέψει για τη συνέχιση της χρηματοδότησης και το 2015, θα παράσχει τον απαραίτητο χρόνο όχι μόνον για την άμβλυνση των επιπτώσεων της οικονομικής ύφεσης, την οποία γεννά η δημοσιονομική προσαρμογή, αλλά και για την ορθολογικότερη προώθηση των μεταρρυθμίσεων.

Στην περίπτωση της Ελλάδας, το γεγονός τούτο είναι ιδιαίτερα εμφανές, ιδίως σε ό,τι αφορά μέτρα όπως η μείωση της γραφειοκρατίας και η πάταξη της φοροδιαφυγής, η υλοποίηση των οποίων, όσο ριζικά απαραίτητη και εάν κρίνεται, είναι χρονοβόρα.

Αντίστοιχα, ενδεχόμενη παράταση της επίτευξης των στόχων του προγράμματος προσαρμογής θα δώσει στους ήδη υπερφορολογημένους πολίτες αυτής της χώρας μια ανάσα ρευστότητας, με πολλαπλασιαστικά οφέλη σχετικά με τον ρυθμό ανάπτυξης, ή εν τέλει ανάσχεσης της οικονομικής συρρίκνωσης, η οποία θα επέτρεπε και την ομαλότερη προώθηση των αποκρατικοποιήσεων και συνεπακόλουθα της μείωσης του δημοσίου χρέους.

Ας μην ξεχνάμε ότι η παροχή μεγαλύτερης άνεσης χρόνου στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του προγράμματος προσαρμογής δεν συνεπάγεται και περαιτέρω καθυστερήσεις ή κωλυσιεργίες στην υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων.

Η εξασφάλιση μικρότερου πρωτογενούς πλεονάσματος το 2014 και η επίτευξη του συνολικού στόχου το επόμενο έτος δεν προϋποθέτουν καθυστερήσεις στο άνοιγμα αγορών και επαγγελμάτων ή στην προώθηση άλλων, δομικού χαρακτήρα, μεταρρυθμίσεων.

Βεβαίως, οι έμμεσες, πλην συντονισμένες, αναφορές που διατύπωσε χθες, μέσω των συνεντεύξεών του στην αμερικανική Wall Street Journal και το πρακτορείο Dow Jones Newswires, ο υπουργός Οικονομικών, Φ. Σαχινίδης, προς την κατεύθυνση της «χαλάρωσης» των μέτρων, θα μπορούσαν κάλλιστα να αφορούν είτε σε μύχιους πόθους, είτε σε μια ύστατη προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης του κλίματος ελπίδας που δημιουργούν εν όψει των εκλογών.

Ούτως ή άλλως, στις σχετικές αναφορές του υποστήριξε ότι το ενδεχόμενο αυτό δεν είναι σήμερα ορατό, δεδομένου ότι δεν υπάρχει η σχετική χρηματοδότηση, ήτοι η εξασφάλιση της απαραίτητης συναίνεσης των Ευρωπαίων δανειστών.

Όλα αυτά, βέβαια, θα κριθούν μετεκλογικά, υπό τον όρο ότι η χώρα θα συνεχίσει να κινείται στον δρόμο του μνημονίου.

Σε διαφορετική περίπτωση, η συζήτηση αυτή δεν έχει απολύτως κανένα νόημα…

Ν.Γ.Δρόσος

Διαβάστε Περισσότερα »

Η θεία ήταν μαρτυριάρα...



Ελεύθερη χωρίς κανένα περιοριστικό όρο αφέθηκε η Αικατερίνη Σταμάτη, θεία της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, σε λογαριασμό της οποίας στην Εμπορική Τράπεζα κατατέθηκε χρηματικό ποσό 3.000.000 δρχ. στις 5 Απριλίου 2001 από την offshore εταιρεία Torcaso η οποία φέρεται ως εμπλεκόμενη στη διακίνηση μαύρου χρήματος της υπόθεσης με πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό Ακη Τσοχατζόπουλο.

Το απολογητικό υπόμνημα της συγκεκριμένης γυναίκας αποτελεί όμως κόλαφο για τον πρώην υπουργό καθώς για πρώτη φορά τον συνδέει με την offshore εταιρεία Torcaso, σχέση την οποία ο ίδιος έχει αρνηθεί κατηγορηματικά στην απολογία του. 


Η κα Σταμάτη αναφέρει ότι ελάμβανε τμηματικά χρηματικά ποσά από το γαμπρό της για την ανέγερση εξοχικής κατοικίας του ιδίου στο Πόρτο Ράφτη. Διαπίστωσε δε, μόνο όταν εκλήθη από τον εισαγγελέα, ότι ένα χρηματικό ποσό είχε εμβαστεί από την εταιρεία Torcaso. «Όταν δημιουργήθηκε το θέμα, επί τούτου ρώτησα το γαμπρό μου για το λόγο της καταβολής του εμβάσματος στο λογαριασμό μου από την εταιρεία Torcaso. Εκείνος με πληροφόρησε ότι όταν του ζήτησα τα 3.000.000 δρχ. για την πληρωμή των συνεργείων έλειπε σε διακοπές εκτός Γερμανίας και δεν μπορούσε να παραγγείλει εκτέλεση του εμβάσματος από τη γερμανική του τράπεζα. Απευθύνθηκε τότε στον κ. Τσοχατζόπουλο, το παιδί του οποίου βάπτισε και του ζήτησε να φροντίσει να εμβαστεί το ποσό των 3.000.000 δρχ. χωρίς βεβαίως εκείνη τη στιγμή να γνωρίζει από ποιο λογαριασμό θα κατέβαλε ο τελευταίος το έμβασμα ούτε τα λοιπά στοιχεία του αποστολέα». 


Όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια τα χρήματα είχαν κατατεθεί από το λογαριασμό της εταιρείας Torcaso. 


Η κα Αικατερίνη Σταμάτη υποστηρίζει πως απλώς συνέδραμε την ανέγερση της εξοχικής κατοικίας του γαμπρού της και αναφέρει «εξάλλου κατά εκείνον το χρόνο δεν γνώριζα ούτε μπορούσα να γνωρίζω με οποιοδήποτε τρόπο ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος είχε ‘απαιτήσει δώρα’ από την εταιρεία Ferrostal καθώς δεν γνώριζα καν, όπως είναι απολύτως εύλογο, ποιες ήταν οι ειδικότερες αρμοδιότητες του εκάστοτε υπουργού Αμύνης… Το μόνο ‘παράπτωμά μου’ είναι η συγγενική μου σχέση με τη σύζυγο του κ. Τσοχατζόπουλου χωρίς να φανταστώ ποτέ ότι θα εμπλακώ εξαιτίας αυτής της συγγένειας σε μια ποινική διαδικασία που με έχει καταρρακώσει ψυχικά και με έχει στιγματίσει κοινωνικά».
Διαβάστε Περισσότερα »

Προλαβαίνετε για ένα τελευταίο σκι στον Παρνασσό!




Οι λάτρεις του σκι προλαβαίνουν για ακόμα μία φορά να απολαύσουν το χιόνι, αφού έως το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα παραμείνει ανοιχτό.

Ακόμα και αν σας φαίνετε περίεργο μιας και βρισκόμαστε στην «καρδιά» της Άνοιξης, οι πλαγιές του Παρνασσού είναι χιονισμένες.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε οι μαθητικοί αγώνες σκι που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, στέφθηκαν με επιτυχία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δροσιά: 22χρονος έπεσε νεκρός στο γήπεδο

Κλαίει όλη η Χαλκίδα από τον θάνατο ενός 22χρονου παλικαριού. Την ώρα που έπειζε το αγαπημένο του άθλημα έπεσε νεκρό στο γρασίδι.
Ήταν απόγευμα όταν πήγε να παίξει ποδόσφαιρο σε γήπεδο 5Χ5 μαζί με τους φίλους του. Λίγα λεπτά αφότου ξεκίνησε ο αγώνας, το άτυχο παιδί έπεσε στο χορτάρι. Επικράτησε πανικός. Οι φίλοι του πήγαν κοντά και προσπάθησαν να τον συνεφέρουν. Στο σημείο πήγε και ο γιατρός της επιχείρησης αλλά μάταια.

Δόθηκε μεγάλος αγώνας για να επαναφέρουν το παιδί στην ζωή αλλά μάταια. Μέσα σε πέντε λεπτά ασθενοφόρο μετέφερε το άτυχο παιδί στο νοσοκομείο της Χαλκίδας αλλά ήταν αργά μιας και είχε ξεψυχήσει.
evianews.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι λένε οι "κρυφές δημοσκοπήσεις"

Δημοσκοπήσεις γίνονται και σήμερα. 
Τις παραγγέλλουν κόμματα και υποψήφιοι, αλλά εμείς οι κοινοί θνητοί δεν γνωρίζουμε τα ευρήματα.
..Kαι να  τα γνωρίζουμε δεν επιτρέπεται να τα δημοσιοποιήσουμε.
Μπορούμε όμως να τα περιγράψουμε..


 Ακούμε διάφορα, ανάλογα από την...    πηγή,  παίζει έντονα και το «ράδιο αρβύλα», όπως σε κάθε εκλογές, προσπαθούμε να φτάσουμε σε συμπεράσματα επηρεαζόμενοι από όσα καταθέτουν συγγενείς, γνωστοί και φίλοι. Όσοι βέβαια ενδιαφερόμαστε, γιατί υπάρχουν και πάρα πολλοί που αντιμετωπίζουν το όλο θέμα επιπόλαια, ή και με αδιαφορία.

Παρ’ όλο που παίζεται η τύχη τους, όπως και όλων μας, σε αυτές τις εκλογές.


Από όσα φτάνουν στα αυτιά του υπογράφοντος, με όσα αντιλαμβάνεται και με την αίσθηση που έχει, τα πράγματα έχουν ως εξής, αλλά δίχως να βάζει το χέρι του στη φωτιά:



-Φαίνεται ότι η «Χρυσή Αυγή» θα μπει στη Βουλή και μάλιστα σχετικά άνετα. Είναι αρκετοί εκείνοι που λένε ότι θα την ψηφίσουν σε αντίδραση για την εγκληματικότητα και την παρουσία των λαθρομεταναστών προσελκύοντας ταυτόχρονα και ένα ποσοστό νέων.


- Ο Καρατζαφέρης και ο ΛΑ.Ο.Σ. παλεύουν για να επιζήσουν και μάλλον θα τα καταφέρουν, αλλά με χαμηλότερα ποσοστά από την προηγούμενη φορά. Το συγκεκριμένο κόμμα έπαθε ζημιά από τις κολοτούμπες του αρχηγού του, από την φυγή των Βορίδη και Γεωργιάδη και από την «Χρυσή Αυγή», όμως θα το ξαναδούμε στη Βουλή.


- Ο Καμμένος και οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» θα πάρουν ένα υψηλό ποσοστό, αλλά όχι τόσο, όσο φαινόταν αρχικά. Θα την κάνουν όμως τη ζημιά στη Νέα Δημοκρατία και θα έχουν πολυάριθμη εκπροσώπηση στη Βουλή.


- Ο Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία θα είναι το πρώτο κόμμα και θα «ευλογηθούν» και με τις 50 έδρες «μπόνους» που σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο, δίνονται στον νικητή των εκλογών. Η Ν.Δ. δεν θα αποκτήσει αυτοδυναμία, αυτό είναι σίγουρο. Όμως μετά από μία περίοδο στασιμότητας, κάτι δείχνει να κινείται προς τα πάνω, αλλά μάλλον δεν θα καβαλήσει το 25%.


- Η «Δημοκρατική Συμμαχία» της Ντόρας Μπακογιάννη θα έμπαινε οπωσδήποτε στη Βουλή και θα έπαιζε και ρόλο μετεκλογικά,  αν τα έβρισκαν με τη «Δράση» του Στέφανου Μάνου. Δεν τα βρήκαν, μάλλον με υπαιτιότητα του τελευταίου και τώρα παλεύουν. Ίσως η «Δημοκρατική Συμμαχία» καταφέρει να μπει στη Βουλή, ίσως όχι και η νύχτα των εκλογών θα μεγάλη γι’  αυτην. Αντίθετα, ο Στέφανος Μάνος έχει λίγες πιθανότητες να κάνει την έκπληξη, αν και συζητείται  «Δράση» ως επιλογή από αρκετούς που θέλουν την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη.


- Ο Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ θα είναι οι μεγάλοι χαμένοι. Τους σφυροκοπούν οι πάντες, τους τσακίζουν τα μήντια, πληρώνουν την προηγούμενη διετία και οι απώλειές τους θα είναι θηριώδεις. Κάποια στιγμή φάνηκε ότι κάπως έπαιρναν τα πάνω τους και ίσως η διαφορά από τη Ν.Δ. να μην ήταν μεγαλύτερη των 5 ποσοστιαίων μονάδων, αλλά φαίνεται ότι υπάρχει στασιμότητα και πολύ δύσκολα θα φτάσουν ή θα ξεπεράσουν το 20%. Πάντως θα είναι το δεύτερο κόμμα.



- Η «Δημοκρατική Αριστερά» του Φ. Κουβέλη κάποτε εμφανιζόταν τρανή, εισπράττοντας ένα πολύ μεγάλο ποσοστό από τις απώλειες του ΠΑΣΟΚ. Λόγω της ομίχλης που περιβάλλει τις θέσεις του αρχηγού και του κόμματος, που από τη μία θέλει τη χώρα στην Ευρωζώνη και από την άλλη αντιτίθεται σε όλες τις προϋποθέσεις που θα την κρατήσουν εκεί, τα παλαιότερα ποσοστά δεν ισχύουν. Θα μπουν όμως στη Βουλή.



- Τα πράγματα δείχνουν ότι ο Τσίπρας και ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. θα είναι από τους πιο ωφελημένους των αντιμνημονιακών-αντιευρωπαϊστών και του άκρατου λαϊκισμού. Όχι μόνο γι΄ αυτά που λέει ο αρχηγός, αλλά και την πεζοδρομιακή πρακτική των προπηλακισμών και της άρνησης που άσκησαν οι οπαδοί του. Δεν αποκλείεται ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. να είναι το τρίτο σε δύναμη κόμμα στη Βουλή και το πρώτο στην Αριστερά, ξεπερνώντας και το ΚΚΕ.



- Το ΚΚΕ είναι το γνωστό, θα πάρει τα ποσοστά του, ίσως κανά δυο μονάδες παραπάνω και είναι το μοναδικό που λέει πλέον ξεκάθαρα το «έξω από την Ευρώπη» και το επιστροφή στη δραχμή. Ο καημός του τώρα είναι ότι πιθανότατα θα ξεπεραστεί από τον ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. και θα χάσει την πρωτοκαθεδρία στον αριστερό χώρο.



Κάπως έτσι τα βλέπουμε τα πράγματα, αλλά το χέρι στη φωτιά δεν το βάζουμε. Δεν έχουμε αδιάσειστα στοιχεία για τα παραπάνω. Οι εκτιμήσεις αυτές βασίζονται  κυρίως στην πείρα και στην αίσθηση.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ