Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Και τώρα ...ντου την Κυριακή!

Και τώρα ...ντου την Κυριακή!Η ΑΕΚ επικράτησε με 2-0 του ΠΑΟΚ, ο οποίος αγωνιζόταν με εννιά παίκτες λόγω των αποβολών των Γκαρσία και Φωτάκη και ετοιμάζεται για να δώσει τον ...υπέρ πάντων αγώνα την Κυριακή απέναντι στον Παναθηναϊκό.
Μετά το διπλό του ΠΑΟ στο Περιστέρι, τη βράβευση του τμήματος futsal των ακαδημιών και των Δέλλα, Γεωργέα, Λυμπερόπουλου, η Ένωση καλούνταν να παίξει το τελευταίο της χαρτί με τον ΠΑΟΚ καθώς μόνο με νίκη θα έμενε στο κόλπο της πρώτης θέσης για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Κωστένογλου από πλευράς του επανέφερε τον Κοντοέ στο αρχικό σχήμα, τον Λαγό στο αριστερό άκρο της άμυνας αντί του Εγγλέζου και τον Κάρλος στην αριστερή πτέρυγα.
Στο αγωνιστικό μέρος, το πρώτα 10 λεπτά αγώνα ήταν καθαρά αναγνωριστικά με την ΑΕΚ να κρατάει λίγο περισσότερο τη μπάλα στη κατοχή της. Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν ξεκάθαρα την πρόθεσή τους να παίξουν με αντεπιθέσεις, περιμένοντας πίσω από τη σέντρα τους ποδοσφαιριστές του Κωστένογλου. Πάντως η πρώτη φάση του αγώνα ανήκε στον ΠΑΟΚ με τον Νιμανί στο 11' να δοκιμάζει το πόδι του από μακριά με το σουτ να περνά κοντά από το δεξί δοκάρι με τον Κωνσταντόπουλο πάντως να ελέγχει. Ουσιαστική όμως απειλή για κάποια από τις δύο εστίες υπήρξε με τη συμπλήρωση του πρώτου τέταρτου, όταν ο Λεονάρντο με απευθείας εκτέλεση φάουλ ανάγκασε τον Χαλκιά να διώξει με υπερένταση.
Η Ένωση σε όλο αυτό το διάστημα, δεν μπορούσε να πατήσει περιοχή και δημιουργούσε κινδύνους μόνο από στημένες φάσεις και έτσι ο Κωστένογλου άλλαξε πλευρές τους Κάρλος και Λεονάρντο με σκοπό να συγκλίνουν προς τα μέσα. Αυτή η εσωτερική αλλαγή φαίνεται να μπέρδεψε τους παίκτες του Μπόλονι και στο 33' ο Λεονάρντο έκανε από αριστερά συρτή πάσα στη μικρή περιοχή με τον Λαγό να πιάνει χλιαρό σουτ στη κίνηση, τον Χαλκιά να αποκρούει ασταθώς και ο Λυμπερόπουλος εκμεταλλευόμενος το τραγικό λάθος του διεθνούς τερματοφύλακα με προβολή από κοντά έγραψε το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι, προσπάθησαν να αντιδράσουν μετά το γκολ και στο 38' έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Νιμανί. Συγκεκριμένα, ο Γεωργέας μπερδεύτηκε βγάζοντας τον επιθετικό των Θεσσαλονικιών σε θέση τετ α τετ με τον Κωνσταντόπουλο να αποκρούει εντυπωσιακά. Και κάπως έτσι έληξε το πρώτο ημίχρονο με την ΑΕΚ να παίρνει αυτό που θέλει και τον ΠΑΟΚ να αναγκάζεται πλέον να πιέσει ψηλά για να κυνηγήσει την ισοφάριση.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια κόντρα να δημιουργείται μεταξύ Βάργκας και Γκαρσία με τον Κολομβιανό μέσο να παρατηρείται με κίτρινη κάρτα από νωρίς. Γενικότερα, ο ρυθμός του παιχνιδιού θύμιζε αρκετά αυτόν του πρώτου μέρους καθώς δεν υπήρχαν ευκαιρίες με τον ΠΑΟΚ και πάλι να είναι αυτός που φλερτάρει με την ισοφάριση. Στο 62' ο Λίνο βγάζει γλυκιά σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Ίβιτς πιάνει τη σκαστή κεφαλιά και ο Κωνσταντόπουλος με τα ακροδάχτυλα διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα, η κόντρα Βάργκας-Γκαρσία έλαβε τέλος με τον Ουρουγουανό αμυντικό μέσο να τον χτυπά εκτός φάσης και να δέχεται τη δεύτερη κίτρινη κάρτα αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες δημιουργόντας άλλον ένα πονοκέφαλο στον Μπόλονι μετά και την αναγκαστική αλλαγή του Χαλκιά με τον Κρέσιτς.
Ταυτόχρονα ο Κωστένογλου πέρασε στο παιχνίδι τον Γκούντγιονσεν αντί του Κάρλος στο 70' κάνοντας πιο επιθετική την ομάδα του. Και αφού το ματς δεν είχε πολλές φάσεις στο δεύτερο μέρος, είχε αρκετές κάρτες. Στο 77' ο ΠΑΟΚ έμεινε με 9 παίκτες καθώς ο Κουκουλάκης έδειξε στον Φωτάκη δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Λαγό, με το ριπλέι να μην δικαιώνει τον διαιτητή του αγώνα. Από κει και έπειτα η αναμέτρηση ήταν επιθετικός μονόλογος της ΑΕΚ. Ο Γκούντγιονσεν στο 82' σούταρε δυνατά από πλάγια θέση με τον Κρέσιτς να αποκρούει δύσκολα. Ο Ισλανδός φορ όμως πήρε την εκδίκησή του δύο λεπτά μετά βγάζοντας τον Λεονάρντο μόνο του και ο Βραζιλιάνος δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και το 2-0 ήταν γεγονός. Λίγο έλειψε να γίνει και το 3-0 με τον Παναγιώτη Λαγό να προσπαθεί να μιμηθεί το γκολ του Κλωναρίδη με τον ΠΑΟ και από πλάγια θέση να αναγκάζει τον Κρέσιτς να βγάζει τη μπάλα κόρνερ. Έτσι, λοιπόν, η Ένωση έκανε το 3x3 στην έδρα της και με νίκη την Κυριακή απέναντι στον ΠΑΟ παίρνει την πρώτη θέση και το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς ΛΙγκ.

ΑΕΚ (Κωστένογλου): Κωσταντόπουλος, Γεωργέας, Κοντοές, Μανωλάς, Λαγός, Βάργκας (Δέλλας 88'), Μάκος, Καφές (Φούντας 80'), Χοσέ Κάρλος (Γκούντγιονσεν 69'), Λεονάρντο, Λυμπερόπουλος
ΠΑΟΚ (Μπόλονι): Χαλκιάς (Κρέσιτς 60'), Αποστολόπουλος (Παπάζογλου 76'), Τσιρίλο, Μαλεζάς, Λίνο, Γκαρσία, Φωτάκης, Νιμανί, Ίβιτς, Γεωργιάδης (Σαλπιγγίδης 60'), Αθανασιάδης
Κίτρινες: Βάργκας 49', Κοντοές 66' - Αποστολόπουλος 12', Γκαρσία 21', Φωτάκης 59'
Κόκκινες: Γκαρσία 65' (2η κίτρ.), Φωτάκης 79' (2η κίτρ.)
Σκόρερ: Λυμπερόπουλος 33', Λεονάρντο 85'
γράφει ο Δημήτρης Σκαρτσιούνης
Διαβάστε Περισσότερα »

Θραύση κάνει ο ιερέας με τα μπαλόνια



Με ένα χαρούμενο και πρωτότυπο τρόπο καλεί τον κόσμο να δώσει αίμα

Το γύρο του facebook κάνει μια φωτογραφία που έχει τραβήξει ο Kgew Ben και δείχνει ένα ιερέα, που κρατά στο χέρι πολλά κόκκινα μπαλόνια. Για τους εκτός Πατρών είναι ένα ιδιαίτερο θέαμα, ένας ιερωμένος να κρατά μπαλόνια στο χέρι του. Σε όσους τον γνωρίζουν, όμως, και είναι πάρα πολλοί στην Πάτρα, και όχι μόνον οι ενορίτες του Παντοκράτορα, δεν προκαλεί καμία ιδιαίτερη εντύπωση, παρά μόνον θαυμασμό γιατί είναι ευρηματικός και προσπαθεί με κάθε τρόπο να μιλήσει για το έργο της τοπικής Εκκλησίας.

Όπως αναφέρει το thebest.gr, ο παπα-Γιάννης Σταυρόπουλος εδώ και πολλά χρόνια αθόρυβα επιτελεί ένα σημαντικότατο φιλανθρωπικό έργο με την συλλογή τροφίμων, ενδυμάτων και χρημάτων που χρησιμοποιούνται για την αγορά φαρμάκων, ειδών πρώτης ανάγκης, πληρωμής των ενοικίων, της ΔΕΗ και της ΔΕΥΑΠ συμπολιτών που δεν έχουν χρήματα να ανταποκριθούν.

Στόχος του είναι να φροντίζει όχι μόνον για εκείνους που φθάνουν ως την εκκλησία, ζητώντας βοήθεια, όσο κυρίως εκείνους που η αξιοπρέπειά τους και η προηγούμενη κατάστασή τους δεν τους αφήνουν να απλώσουν το χέρι.

Ο παπα-Γιάννης, βοηθούμενος από ένα δίκτυο συνεργατών, κατορθώνει να φθάνει στα σπίτια αυτών των ανθρώπων και να στέκεται πραγματικά ο καλός φίλος και προστάτης. Και η δράση του δεν περιορίζεται στην ενορία του Παντοκράτορα, όπου διακονεί, αλλά επεκτείνεται σε πολλά σημεία της πόλης φθάνοντας ως τις φυλακές του Αγίου Στεφάνου της Πάτρας, αφού πολλοί είναι οι κρατούμενοι που έχουν δεχθεί τη συμπαράσταση και την φροντίδα του.

Στον εξαιρετικό αυτό ιερέα ανέθεσε πριν μερικά χρόνια ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος την ευθύνη για την κεντρική αιμοδοσία της Μητροπόλεως.

Δύο φορές το χρόνο, άνοιξη και φθινόπωρο, ο παπα-Γιάννης, φορώντας τη λευκή μπλούζα της αιμοδοσίας μοιράζει φυλλάδια στους διερχόμενους και τους καλεί να δώσουν αίμα, εξηγώντας τους πόσο σημαντικό είναι να αιμοδοτείς, αφού το αίμα είναι μοναδικό και δεν μπορεί να παραχθεί στο εργαστήριο.

Φέτος, σκέφθηκε να στείλει το μήνυμα της αιμοδοσίας και πέρα από τα όρια της πλατείας Γεωργίου. Ετσι, αγόρασε κόκκινα μπαλόνια -που να μοιάζουν με μια σταγόνα αίμα- έγραψε πάνω «Δώσε Αίμα Ιερά Μητρόπολη Πατρών» και τα μοιράζει στα παιδάκια που περνάνε από την πλατεία, κάθε πρωί.

«Αυτό που θέλουμε είναι τα παιδιά να γίνουν κήρυκες της ιδέας της αιμοδοσίας, και σε περιοχές έξω από την πλατεία. Θέλουμε όλη η πόλη να μάθει για αυτή την ξεχωριστή δραστηριότητα της Μητροπόλεως Πατρών. Παράλληλα, κάνουμε ένα δώρο στα παιδιά, ελληνόπουλα και μη, γιατί, παρά την εξέλιξη, ένα μπαλόνι συναρπάζει πάντα ένα παιδί. Τα κοιτάμε να φεύγουν ευτυχισμένα, κρατώντας το μπαλόνι τους στα χέρια, και χαιρόμαστε και εμείς» τόνισε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο πατήρ Γιάννης Σταυρόπουλος, που μέχρι το Σάββατο θα βρίσκεται στην πλατεία Γεωργίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Γλέζος: «Δεν μας ενδιαφέρει αν θα είμαστε ή όχι στο ευρώ»

alt Μία δήλωση που προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Γλέζος, ο οποίος σχολιάζοντας τις προσπάθειες των κομμάτων για τον σχηματισμό κυβέρνησης, είπε πως το κόμμα του δεν το ενδιαφέρει εάν η Ελλάδα είναι ή όχι στο ευρώ.

Ο κ. Γλέζος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Ant1, είπε πως ο ελληνικός λαός στις εκλογές της 6ης Μαΐου καταδίκασε τον δικομματισμό, καλώντας όλες τις πολιτικές δυνάμεις να βρουν μία λύση. Στην συνέχεια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «για μας το χρήμα δεν έχει πατρίδα. Δεν μας ενδιαφέρει αν θα είμαστε ή όχι στο ευρώ. Μας ενδιαφέρει ότι δεν μπορεί το χρήμα να κανονίζει τις τύχες ενός λαού».

«Να ξεφύγουμε από την ιδιοκτησία του χρήματος, όποιο χρώμα και αν έχει», πρόσθεσε, ενώ σχολίασε πως στην Ελλάδα το χρήμα εφευρέθηκε για να εξυπηρετεί την ανταλλαγή αξιώνκαι πότε δεν θεωρήθηκε ότι μπορεί να δημιουργεί το ίδιο το χρήματα αγαθά. «Ο εργαζόμενος δημιουργεί αγαθά» τόνισε, σύμφωνα με το iefimerida.gr

Καταλήγοντας ο Μανόλης Γλέζος υπογράμμισε πως «δεν θα ζητήσουμε να φύγουμε ή να μείνουμε στην Ευρωζώνη. Θέλουμε η Ευρωζώνη να αντιμετωπίζεται από εμάς με άλλον τρόπο», ενώ για τις επερχόμενες
εκλογές είπε πως θα εισηγηθεί να περικοπούν οι εκλογικές δαπάνες και να μην δοθούν χρήματα στα κόμματα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθησαν οι ληστές τραπεζών με τις βαριοπούλες


Μεγάλη επιτυχία της Ασφάλειας!



Εξαρθρώθηκε πολυμελής σπείρα σκληρών κακοποιών που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε Τραπεζικά και Ταχυδρομικά καταστήματα, Χρηματαποστολές, καθώς και κλοπές χρημάτων από ΑΤΜ και οχημάτων....



Εξιχνιάστηκαν 11 ληστείες και 1 απόπειρα σε χρηματαποστολές, 7 ληστείες και 2 απόπειρες σε τράπεζες, 2 απόπειρες ληστείας στα Ελληνικά Ταχυδρομεία, 1 διάρρηξη σε ΑΤΜ και 16 κλοπές οχημάτων

Έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα και αναζητούνται άλλα επτά τουλάχιστον μέλη της εγκληματικής οργάνωσης

Το συνολικό χρηματικό ποσό που είχαν αποκομίσει από τις ληστείες που εξιχνιάστηκαν αγγίζει τα δυο εκατομμύρια ευρώ

Η σπείρα είχε νοικιάσει διαμερίσματα σε αρκετά μέρη της Ελλάδας, όπως στην Αθήνα, στην Πάτρα και στην Καλαμάτα, τα οποία χρησιμοποιούσαν ως ορμητήρια και καταφύγια

Η σπείρα αυτή ήταν γνωστή ως «οι ληστές με τις βαριοπούλες»

Συνολικά, για τη συμμετοχή τους στη συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση έχουν συλληφθεί, μέχρι στιγμής, τέσσερις ημεδαποί (ηλικίας 46, 41, 25 και 33 ετών), ενώ αναζητούνται άλλοι επτά γνωστοί ημεδαποί.

Η σπείρα είχε δομημένη οργάνωση με διακριτούς ρόλους των μελών της, με ηγετικά στελέχη, επιτηρητές, τσιλιαδόρους, συντονιστές της μεταξύ τους επικοινωνίας, εκτελεστικά μέλη κ.ά. Προκειμένου να εξασφαλίζουν τη μετάβαση και τη διαφυγή τους από και προς τους τόπους των ληστειών και των κλοπών, έκλεβαν διάφορα οχήματα, στα οποία τοποθετούσαν πλαστές πινακίδες. Επίσης, στο πλαίσιο της οργανωμένης δράσης τους, ενοικίαζαν διαμερίσματα και άλλους χώρους σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπου έκρυβαν τον εξοπλισμό τους (οπλισμό, βαριοπούλες, φιάλες οξυγόνου, κράνη, είδη ρουχισμού, κλεμμένα οχήματα κλπ).

Από την πολύμηνη, συστηματική και μεθοδική αστυνομική έρευνα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προέκυψε ότι από τον Ιούνιο του 2010 τα μέλη της πολυμελούς ένοπλης σπείρας, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, είχαν διαπράξει τις παρακάτω αξιόποινες πράξεις:

Ληστείες και απόπειρες ληστειών σε βάρος χρηματαποστολών, καθώς και ένοπλες επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών

Στις 07-05-2012 το μεσημέρι, φορώντας κράνη, έσπασαν με βαριοπούλα τη γυάλινη είσοδο υποκαταστήματος τράπεζας στην Καλαμάτα και με την απειλή καλάσνικοφ αφαίρεσαν 90.000 ευρώ περίπου. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, επιτέθηκαν αιφνίδια και απρόκλητα, με ομαδικά πυρά, με τη χρήση καλάσνικοφ και πιστολιού, κατά ομάδας αστυνομικών που τους αναζητούσε, τραυματίζοντας σοβαρά τρεις αστυνομικούς της Ασφάλειας Καλαμάτας.
Στις 9-3-2012 το πρωί, έξω από υποκατάστημα τράπεζας στην Πάτρα, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους, με την απειλή καλάσνικοφ ακινητοποίησαν υπάλληλο χρηματαποστολής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας και του αφαίρεσαν 50.000 ευρώ.
Στις 24-2-2012 το πρωί έξω από υποκατάστημα τράπεζας στην Πάτρα, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους, ακινητοποίησαν με την απειλή καλάσνικοφ υπάλληλο χρηματαποστολής εταιρείας υπηρεσιών ασφαλείας και αφαίρεσαν 100.000 ευρώ.
Στις 13–01-2012 το μεσημέρι, έξω από υποκατάστημα τράπεζας στην Ηλιούπολη Αττικής, με την απειλή καλάσνικοφ ακινητοποίησαν υπάλληλο ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας και αφαίρεσαν 50.000 Ευρώ.
Στις 23–12-2011 το πρωί έξω από υποκατάστημα τράπεζας στο Νέο Κόσμο, ακινητοποίησαν με την απειλή καλάσνικοφ υπάλληλο ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας και αφαίρεσαν 70.000 ευρώ.
Στις 09–12-2011 το πρωί έξω από υποκατάστημα τράπεζας στα Σπάτα Αττικής, ακινητοποίησαν με την απειλή καλάσνικοφ υπάλληλο ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας και αφαίρεσαν 50.000 ευρώ.
Στις 18–11-2011 το πρωί, έξω από υποκατάστημα τράπεζας στην Ηλιούπολη Αττικής, ακινητοποίησαν με την απειλή καλάσνικοφ και πιστολιού υπάλληλο ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας και αφαίρεσαν 100.000 ευρώ.
Στις 02–11-2011 το πρωί έξω από υποκατάστημα τράπεζας στην Ηλιούπολη Αττικής, ακινητοποίησαν με την απειλή καλάσνικοφ υπάλληλο ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας και του αφαίρεσαν 50.000 ευρώ.
Στις 27–10-2011 το μεσημέρι, έξω από υποκατάστημα τράπεζας στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, ακινητοποίησαν με την απειλή καλάσνικοφ υπάλληλο ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας και του αφαίρεσαν 100.000 ευρώ.
Στις 18–10-2011 το πρωί, έξω από υποκατάστημα τράπεζας στον Άλιμο Αττικής, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους και με την απειλή καλάσνικοφ, ακινητοποίησαν υπάλληλο και του αφαίρεσαν 100.000 Ευρώ.
Στις 10–10-2011 το πρωί, στο Νέο Κόσμο, έξω από υποκατάστημα τράπεζας, κατά τη διάρκεια χρηματαποστολής, ακινητοποίησαν με την απειλή πιστολιού υπάλληλο ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας και του αφαίρεσαν 60.000 ευρώ.
Στις 10–10-2011 το μεσημέρι, αποπειράθηκαν να ληστέψουν, κατά τη διάρκεια χρηματαποστολής, υπάλληλο ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας έξω από κατάστημα παροχής τηλεπικοινωνιών, στο Περιστέρι Αττικής.
Στις 05-08-2011 το πρωί, κατά τη διαδικασία ανεφοδιασμού ΑΤΜ τράπεζας που βρίσκεται μέσα σε κατάστημα, στο Νυδρί Λευκάδας, φορώντας κράνη, με τη χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν από υπάλληλο χρηματαποστολής 66.000 ευρώ.

Ληστείες και απόπειρες ληστειών σε Τράπεζες, Ταχυδρομεία, καθώς και κλοπή ΑΤΜ

Στις 27–01-2012 το πρωί, φορώντας κράνη, έσπασαν με βαριοπούλα τη γυάλινη είσοδο υποκαταστήματος των ΕΛ.ΤΑ., στο Παλαιό Φάληρο Αττικής, κατευθύνθηκαν απειλητικά στα ταμεία, χωρίς να καταφέρουν να αφαιρέσουν χρήματα.
Στις 04–11-2011 το πρωί, φορώντας κράνη, έσπασαν με βαριοπούλα τη γυάλινη είσοδο υποκαταστήματος των ΕΛ.ΤΑ. στο Παλαιό Φάληρο Αττικής, κατευθύνθηκαν απειλητικά στα ταμεία, χωρίς να καταφέρουν να αφαιρέσουν χρήματα.
Στις 23-5-2011 το μεσημέρι, φορώντας κράνη έσπασαν με βαριοπούλα γυάλινη είσοδο υποκαταστήματος τράπεζας στην Ηλιούπολη, ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους με την απειλή καλάσνικοφ και αφαίρεσαν 32.350 Ευρώ.
Στις 30-3-2011 το μεσημέρι, έσπασαν με βαριοπούλα τη γυάλινη είσοδο υποκαταστήματος τράπεζας στον Άγιο Δημήτριο και, απειλώντας τους υπαλλήλους, αφαίρεσαν δυο κουτιά που περιείχαν διάφορα αξιόγραφα.
Στις 9-3-2011 το μεσημέρι, φορώντας κράνη και απειλώντας με πιστόλι ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους υποκαταστήματος τράπεζας στον Άγιο Δημήτριο και αφαίρεσαν 122.620 Ευρώ.
Στις 18-2-2011 το μεσημέρι, φορώντας κράνη και απειλώντας με καλάσνικοφ προσπάθησαν να σπάσουν με βαριοπούλα τη γυάλινη είσοδο υποκαταστήματος τράπεζας στην Ηλιούπολη
Στις 21-01-2011 το μεσημέρι, φορώντας κράνη, έσπασαν με βαριοπούλα τη γυάλινη είσοδο υποκαταστήματος τράπεζας στην Πάτρα και αφαίρεσαν 493.000 Ευρώ.
Στις 17-1-2011 το μεσημέρι, φορώντας κράνη και απειλώντας υπαλλήλους με καλάσνικοφ, προσπάθησαν να σπάσουν με βαριοπούλα τη γυάλινη είσοδο υποκαταστήματος τράπεζας στην Ηλιούπολη. Κατά τη διαφυγή τους, απείλησαν με καλάσνικοφ αστυνομικούς που τους καταδίωκαν και κατάφεραν να διαφύγουν.
Στις 4-1-2011 το μεσημέρι, φορώντας κράνη, μπήκαν σε υποκατάστημα τράπεζας στον Άλιμο Αττικής, με την απειλή πιστολιού ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους και αφαίρεσαν συνολικά 36.290 Ευρώ.
Στις 13-12-2010 τα ξημερώματα παραβίασαν την είσοδο καταστήματος στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας και αφαίρεσαν το ΑΤΜ τράπεζας με άγνωστο χρηματικό ποσό.
Στις 15-10-2010 το μεσημέρι, φορώντας κράνη, έσπασαν με βαριοπούλα τη γυάλινη είσοδο υποκαταστήματος τράπεζας στο Αγρίνιο και αφαίρεσαν 240.000 ευρώ.
Στις 25-06-2010 το μεσημέρι, φορώντας κράνη έσπασαν με βαριοπούλα τη γυάλινη πόρτα εισόδου υποκαταστήματος τράπεζας στην Πρέβεζα και αφαίρεσαν 190.000 ευρώ.

Κλοπές οχημάτων

Στις 13-03-2012 το βράδυ, έκλεψαν δίκυκλη μοτοσικλέτα στη Δάφνη.
Στις 19-12-2011 έκλεψαν δίκυκλη μοτοσικλέτα στο Βύρωνα Αττικής.
Μεταξύ 22 και 23-11-2011 έκλεψαν Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο στο Νέο Κόσμο Αττικής.
Στις 17-11-2011 τα ξημερώματα, έκλεψαν δίκυκλη μοτοσικλέτα στην Πετρούπολη Αττικής.
Στις 23-10-11 έκλεψαν Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο στον Άγιο Δημήτριο Αττικής.
Στις 18-6-2011 έκλεψαν δίκυκλη μοτοσικλέτα στο Παλαιό Φάληρο Αττικής.
Νυχτερινές ώρες της 28/29-4-2011 έκλεψαν δύο (2) δίκυκλες μοτοσικλέτες στην Νέα Ιωνία Αττικής.
Στις 24-1-2011 έκλεψαν δίκυκλη μοτοσικλέτα στην Καλλιθέα Αττικής.
Στις 13-12-2010 τα ξημερώματα, έκλεψαν Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο στα Άνω Λιόσια Αττικής.
Μεταξύ 10 και 11-12-2010 έκλεψαν Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο στους Αγίους Αναργύρους Αττικής.
Στις 16-11-2010 έκλεψαν δίκυκλη μοτοσικλέτα στο Παγκράτι Αττικής.
Μεταξύ 22 και 23-10-2010 έκλεψαν δίκυκλη μοτοσυκλέτα στην Αθήνα.
Νυχτερινές ώρες της 18/19-07-2010 έκλεψαν δίκυκλη μοτοσικλέτα στο Παλαιό Φάληρο Αττικής.
Στις 6-9-2010 το βράδυ, έκλεψαν δίκυκλη μοτοσικλέτα στους Αμπελόκηπους Αττικής.
Νυχτερινές ώρες της 03/04-06-2010 έκλεψαν δίκυκλη μοτοσικλέτα στην Πάτρα.

Απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών

Στις 02–4-2012 το μεσημέρι, στη Γλυφάδα, κατά τη διάρκεια επιχείρησης ελέγχου υπόπτου Ι.Χ. φορτηγού (van), ύστερα από εντολή του Κέντρου Επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, πυροβόλησαν αρκετές φορές εναντίον αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που τους ακολουθούσαν.

Το συνολικό χρηματικό ποσό που είχαν αποκομίσει από τις ληστείες που εξιχνιάστηκαν αγγίζει τα δυο εκατομμύρια Ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των συλληφθέντων, καθώς και των αναζητούμενων μελών της εγκληματικής οργάνωσης υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Τις αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό των υπολοίπων μελών, καθώς και τη διερεύνηση και άλλων εγκληματικών πράξεων, διεξάγει το Τμήμα Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Διαβάστε Περισσότερα »

Γερμανία: Βομβιστική επίθεση με δράστες "Φίλους του Λουκάνικου"

Ο θρυλικός «Λουκάνικος» περιφέρεται τώρα και στο Πότσδαμ... Όχι ακριβώς ο ίδιος, αλλά ο... ίσκιος του! 

Ο σκύλος, που απέκτησε παγκόσμια φήμη ως αχώριστος σύντροφος των διαδηλωτών στο κέντρο της Αθήνας, φέρεται «εμπλεγμένος» στην εμπρηστική επίθεση που έγινε τα χαράματα της Τρίτης στο αυτοκίνητο της ευρωβουλευτή των γερμανών Σοσιαλδημοκρατών Ντάγκμαρ Ροτ-Μπέρεντ.

Πρόκειται για...

την σύζυγο του επικεφαλής της «ομάδας δράσης» (taske force) της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ.

Προκήρυξη την οποία έστειλαν οι πραγματικοί δράστες λίγο αργότερα στην εφημερίδα «Berliner Morgenpost» φέρει την υπογραφή: «Φίλες και φίλοι του Λουκάνικου». Ο επικεφαλής της εισαγγελίας της πόλης Χέλμουτ Λάνγκε δήλωσε πάντως, ότι μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί ίχνος ούτε από τους εμπρηστές, ούτε από τον «Λουκάνικο».

Η BMW της ευρωβουλευτού ανεφλέγη ακριβώς μπροστά στη βίλα της, στην όχθη της λίμνης Πότσδαμ. Οι εμπρηστές έριξαν στη συνέχεια σακούλες με κόκκινο χρώμα στους τοίχους της έπαυλης. «Το χρώμα των αναρχικών» βιάστηκε να συμπεράνει δημοσιογράφος, που αγνοούσε προφανώς το μαύρο της αναρχίας.

Όλα δείχνουν πάντως, ότι ο εμπρησμός δεν στρεφόταν κατά της κ.Ροτ-Μπέρεντ, αλλά εναντίον του συζύγου της, ο οποίος έχει αναλάβει την καθοδήγηση και την παροχή τεχνογνωσίας στα ανώτατα κλιμάκια του ελληνικού κράτους.

«Ο Ράιχενμπαχ είναι κόκκινο πανί για τους αγανακτισμένους πολίτες, είτε στην Αθήνα, είτε στο Βερολίνο» είπε αναλυτής (σ.σ: Το Πότσδαμ απέχει μόλις 25 χιλιόμετρα από τη γερμανική πρωτεύουσα). «Τον βλέπουν ως τον ύπατο αρμοστή του προτεκτοράτου που έχει εγκαταστήσει στην Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο κ.Λάνγκε ήταν πολύ πιο προσεκτικός. «Είμαστε ακόμα στην αρχή των ερευνών» περιορίστηκε να πει. Άλλος υπάλληλος της εισαγγελίας πρόσθεσε ότι οι έρευνες κατευθύνονται και προς το χώρο των αυτόνομων.

«Δεν αποκλείεται όμως να πρόκειται για συνοδοιπόρους, τους λεγόμενους "γκουεριλέρο της πλάκας" που άρπαξαν την ευκαιρία για να βγουν στο προσκήνιο της δημοσιότητας».

Ο ίδιος υπάλληλος απέρριψε πάντως οποιαδήποτε φυσική παρουσία στην επίθεση του «riot dog» (εξεγερμένος σκύλος), όπως επονομάζεται στο διαδίκτυο το διεθνούς φήμης τετράποδο. 

«Σύμφωνα με τους έλληνες συναδέλφους μας, δεν περνάει πια ώρα χωρίς διαδήλωση στην Αθήνα» είπε. «Κι αυτό είναι το καλύτερο άλλοθι για τον „Λουκάνικο"».

Τον Δεκέμβριο του 2011 ο πασίγνωστος σκύλος απέκτησε διεθνή προβολή, όταν το περιοδικό Time δημοσίευσε φωτογραφία του χαρακτηρίζοντάς τον, μεταξύ σοβαρού και αστείου, «σκύλο της χρονιάς».

Στο Διαδίκτυο κυκλοφορούν φωτογραφίες και βίντεο με την «επαναστατική» δράση του πιο διάσημου αδέσποτου του κέντρου της Αθήνας. 

Πριν από τον Λουκάνικο ανάλογη συμμετοχή σε διαδηλώσεις είχε ένα άλλο αδέσποτο, ο Κανέλος, για το οποίο λέγεται ότι δεν ζει πια.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκλεισε η επιστροφή Μπακογιάννη στη ΝΔ και αναλαμβάνει επικεφαλής του επικρατείας

Έμπρακτες αρχίζουν να γίνονται οι εξαγγελίες Σαμαρά για αλλαγή στη ΝΔ, αφού δείχνει ότι πραγματικά επιθυμεί την δημιουργία μιας νέας παράταξης στον χώρο της φιλελεύθερης ευρω-ατλαντικής προσέγγισης. Η συμφωνία Σαμαρά με την Ντόρα Μπακογιάννη για την επιστροφή....





της στις τάξεις της ΝΔ φαίνεται να έχει κλείσει, ενώ σύμφωνα με πηγές της κρατικής τηλεόρασης, αυτό αναμένεται να γίνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, όταν και θα έχει “ανάψει” το προεκλογικό μέτωπο.

Όπως φαίνεται έχουν ξεκαθαρίσει και τα πόστα, αφού η Ντόρα Μπακογιάννη δέχθηκε να μπει επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, μπορεί να παίξει τον ρόλο του αντίβαρου με τον Πύρρο Δήμα, αφού είναι πιο αναγνωρίσιμη από τον Αθανασίου.

Ήδη οι τελικές ανακοινώσεις αναμένονται με αγωνία από τον κομματικό μηχανισμό της Συγγρού, που όπως φαίνεται οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες.
Ευτέρπη Ρόζου
olympia.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

liblivadia.gif

Η Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας με την υποστήριξη του συλλόγου ΦΙΛΟΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ συνδιοργάνωσαν στους χώρους της Βιβλιοθήκης ένα σεμινάριο βιωματικού χαρακτήρα για 37 εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων που υπηρετούν σε Γυμνάσια, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της Βοιωτίας, με το γενικό τίτλο «μια ήρεμη τάξη δεν είναι πάντα αυτό που φαίνεται».
Το σεμινάριο αφορούσε σε θέματα διαχείρισης προβλημάτων της σχολικής τάξης. Η διαπραγμάτευση των θεμάτων του σεμιναρίου βασίστηκε στη Θεωρία της Μετασχηματίζουσας Μάθησης (Jack Mezirow) και στην εκπαιδευτική τεχνική της μελέτης περίπτωσης. 

Το σεμινάριο  πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Μαϊου 2012,  ώρες  10:00-15:00, με εισηγητή/συντονιστή τον 
Ειδικό Σύμβουλο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Εμψυχωτή  Ομάδων Μάθησης Κωνσταντίνο Κιουρτσή.

Οι συμμετέχοντες στην προφορική και στη γραπτή τους αξιολόγηση, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το περιεχόμενο του σεμιναρίου, τις τεχνικές που εφαρμόστηκαν, την προσωπική τους προσφορά, το κλίμα συνεργασίας μεταξύ τους κ.ά.

Οι τρεις περιπτώσεις εκπαιδευτικών τις οποίες επεξεργάστηκαν οι ομάδες των συμμετεχόντων, είναι διαθέσιμες 
εδώ
Διαβάστε Περισσότερα »

100.000 ευρώ για τον καθαρισμό νεκροταφείου από χόρτα.!

Εικονικά τιμολόγια και παράνομες χρηματοδοτήσεις κοινοτικών έργων εντόπισε το ΣΔΟΕ σε 25 δήμους κυρίως σε νησιωτικές περιοχές της χώρας.
Οι έλεγχοι ξεκίνησαν ύστερα από την αποκάλυψη κυκλώματος επιχειρήσεων που εξέδιδε εικονικά τιμολόγια για έργα που δεν είχαν γίνει και για υπηρεσίες που δεν είχαν εκτελέσει.
Πρόκειται για εταιρείες εκπόνησης μελετών, διοργάνωσης διαγωνισμών, εκτέλεσης έργων κά.
Παραλήπτες των τιμολογίων αυτών αποδείχθηκε ότι ήταν δήμοι σε διάφορες περιοχές της χώρας, κυρίως νησιωτικές, οι οποίοι εμφανίζονταν να καταβάλουν τα αντίστοιχα ποσά, δήθεν για την κατασκευή έργων ή υπηρεσιών που δεν είχαν προσφερθεί ή είχαν πραγματοποιηθεί υπερτιμολογημένα.
Στην πραγματικότητα τα σχετικά ποσά μοιραζόταν το κύκλωμα, στο οποίο συμμετείχαν στελέχη των δήμων.
Από τους ελέγχους εμφανίζεται να έχει δοθεί το ποσό των 100.000 ευρώ για τον καθαρισμό νεκροταφείου από χόρτα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο ΣτΕ η ρύθμιση - έκτρωμα υπέρ Μυτιληναίου


Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αντιδράσεις από φορείς της αγοράς φωτοβολταϊκών για τη ρύθμιση - έκτρωμα του υπουργείου Περιβάλλοντος επί ημερών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, η οποία πέρασε νύχτα και χαρακτηρίστηκε ως «δώρο» στον επιχειρηματία Ευάγγελο Μυτιληναίο.
Με το νόμο 4001/2011 ο κ. Παπακωνσταντίνου εξομοίωσε τη μονάδα συμπαραγωγής με τις μονάδες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ). Έτσι ο κ. Μυτιληναίος, μέσω της εταιρείας του «Αλουμίνιον», θα εισπράττει περίπου 215 εκατ. ευρώ ετησίως για τα επόμενα 25 χρόνια!
Συγκεκριμένα, ο Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας Φωτοβολταϊκών (ΣΠΕΦ) προσφεύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, διότι όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, με την εφαρμογή της υπ' αρ. Δ5-ΗΛ/Γ/Φ1/749 αποφάσεως, θα επιβαρυνθεί κατά τρόπο υπέρμετρο ο ήδη ελλειμματικός ειδικός λογαριασμός για τις ΑΠΕ του Λειτουργού της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ Α.Ε). Ο ΣΠΕΦ ζητά την ακύρωση της απόφασης προκειμένου να προασπιστεί η βιωσιμότητα του κλάδου των Φωτοβολταϊκών, καθώς και τα συμφέροντα των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του o ΣΠΕΦ «με την εν λόγω Απόφαση υποβιβάζεται σημαντικά το επίπεδο των απαιτήσεων που πρέπει να πληρούνται προκειμένου να δύναται να χαρακτηριστεί μια μονάδα ως ΣΗΘΥΑ (Συμπαραγωγή Ηλεκτρισμού Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης), η ισχύς των οποίων θα απορροφάται κατά προτεραιότητα και η παραγόμενη ενέργειά τους θα αμείβεται με εγγυημένη τιμή (FIT)».
Η τακτική του μεγαλοφειλέτη της ΔΕΗ Μυτιλητανίου
Πώς όμως φτάσαμε σε αυτή τη ρύθμιση που στελέχη της αγοράς χαρακτηρίζουν ως «δώρο» στον επιχειρηματία, την ίδια ώρα μάλιστα που εμφανίζεται ως μεγαλοφειλέτης της ΔΕΗ, καθώς χρωστάει περισσότερα από 80 εκατ. ευρώ; Η εταιρεία «Αλουμίνιον» του κ. Μυτιληναίουθέλει να αγοράζει (βάσει της προσωρινής τιμής που καθόρισε ο ίδιος) ρεύμα, καταβάλλοντας 40 ευρώ στις 1.000 KWh.
Όμως την ίδια στιγμή οι μονάδες ηλεκτροπαραγωγής του επιχειρηματία πωλούν στην χονδρεμπορική αγορά ρεύματος με μέση τιμή 59,4 ευρώ τις 1.000 KWh. Αξίζει να σημειωθεί, ότι από τη συγκεκριμένη αγορά προμηθεύεται ρεύμα η ΔΕΗ, για να πουλήσει στην «Αλουμίνιον»! Με τη χαριστική ρύθμιση Παπακωνσταντίνου στο νόμο 4001/11, ειδικά από τη μονάδα συμπαραγωγής, παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι θα πουλά ρεύμα με 130 ευρώ τις 1.000 KWh. Δηλαδή με τιμή υπερτριπλάσια από αυτή που ο ίδιος θεωρεί, ότι πρέπει να αγοράζει από τη ΔΕΗ!
Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της αγοράς, ο κ. Μυτιληναίος θα κερδίσει χάρη σε αυτή τη ρύθμιση περισσότερα από 150 εκατ. ευρώ, ενώ η ετήσια συνολική επιδότηση θα αγγίξει τα 215 εκατ. ευρώ. Όταν ο ετήσιος τζίρος της ΔΕΗ ανέρχεται σε 5,5 δισ. ευρώ και τα 215 εκατ. μεταφράζονται σε επιβάρυνση των τιμολογίων κατά 4% για όλους τους υπόλοιπους καταναλωτές, αυτό σημαίνει, ότι στα 100 ευρώ που πληρώνει μία οικογένεια στη ΔΕΗ, τα 4 ευρώ θα καταλήγουν στον κ. Μυτιληναίο με τη μορφή επιδότησης!
Από την πλευρά του ο κ. Μυτιληναίος απαντάει με εξώδικα. Υποστηρίζει ότι είναι μεγάλος καταναλωτής και αν σταματήσει η «Αλουμίνιον» να αγοράζει ρεύμα από τη ΔΕΗ, θα κλείσει μια λιγνιτική μονάδα και θα χαθούν πολλές θέσεις εργασίας. Όμως η ΔΕΗ φαίνεται να τον διαψεύδει, καθώς σύμφωνα με μελέτη της, αν σταματήσει να προμηθεύει με ρεύμα την «Αλουμίνιον», όχι μόνο δεν θα κλείσει καμία μονάδα, αλλά θα μειωθούν και οι ζημιές. Ασφαλώς και κανείς δεν θέλει να κλείσει μία μονάδα και να χάσει ο κόσμος τη δουλειά του. Πρέπει όμως να μπει ένα τέλος στο «πάρτι» που έχει στηθεί με τον κ. Μυτιληναίο, όπως δηλώνουν εκπρόσωποι του ΣΠΕΦ.
: newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Κορίτσια ο Μπέκαμ (αύριο) στην Αθήνα!

Στην Αθήνα θα βρεθεί αύριο ο Ντέιβιντ Μπέκαμ για να δώσει το παρόν στην τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνο, που θα γίνει στο Καλλιμάρμαρο στις 7 το απόγευμα.

Ο άγγλος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στους Λος Άντζελες Γκάλαξι θα συνοδεύει μαζί με την πριγκίπισσα Άννα, κόρη της Βασίλισσας της Αγγλίας Ελισάβετ, τον επικεφαλής της βρετανικής αντιπροσωπείας και πρόεδρο της ολυμπιακής επιτροπής, Σεμπάστιαν Κόου.

Νωρίτερα, ο πρώην άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Ρεάλ Μαδρίτης θα επισκεφθεί κάποια σχολεία στην Αθήνα.

Το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας που ξεκίνησε στις 10 Μαΐου από την Αρχαία Ολυμπία, συνεχίζεται με τελικό προορισμό το Λονδίνο, όπου στις 27 Ιουλίου θα αρχίσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2012.

Η φλόγα διέσχισε όλες αυτές τις ημέρες το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας. Νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης θα αφήσει την Ακρόπολη και θα μεταφερθεί στο Παναθηναϊκό στάδιο.

Στη τελετή παράδοσης θα βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Τελευταίοι λαμπαδηδρόμοι θα είναι οι χρυσοί Ολυμπιονίκες Πύρρος Δήμας (άρση βαρών) και ο Κινέζος Λι Νινγκ (γυμναστική), που άναψε τον βωμό στο Ολυμπιακό Στάδιο του Πεκίνου στη διάρκεια της τελετής έναρξης των αγώνων του 2008.

Οι δύο παλιοί πρωταθλητές θα παραλάβουν το ιερό φως κατά σειρά από τους: Χριστίνα Γιαζιτζίδου παγκόσμια πρωταθλήτρια κωπηλασίας, Βασίλη Τσολακίδη παγκόσμιο πρωταθλητή ενόργανης γυμναστικής και Αλεξάνδρα Τσιάβου παγκόσμια πρωταθλήτρια κωπηλασίας.

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραδοθεί στην πριγκίπισσα Άννα, που θα συνοδεύεται από πέντε νεαρά παιδιά από την Βρετανία και από τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρο Καπράλο.

Θα προηγηθεί χορός ιερειών σε χορογραφία της Αρτέμιδας Ιγνατίου ενώ αμέσως μετά τη παράδοση θα ακολουθήσει μουσικό δρώμενο με τη συμμετοχή τυμπανιστών και παιδιών που θα ευχηθούν καλή επιτυχία στην ελληνική ομάδα που θα μετάσχει στους αγώνες του Λονδίνου και με κύριο σύνθημα «Ελλάδα μπορείς».

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα αναχωρήσει για την βρετανική πρωτεύουσα την Παρασκευή.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της τελετής παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας, έχει ως εξής:

18:45 Πέρας προσέλευσης επισήμων
18:50 Άφιξη της ΑΒΥ Πριγκίπισσας Άννας του Ηνωμένου Βασιλείου
18:55 Άφιξη Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κάρολου Παπούλια
19:00 Ολυμπιακός Ύμνος
Εθνικός Ύμνος Ηνωμένου Βασιλείου
Εθνικός Ύμνος Ελλάδας
Άφιξη Λαμπαδηδρόμων – Αφή βωμού
Είσοδος Ιερειών στο Στάδιο
Χαιρετισμός του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρου Καπράλου
Χαιρετισμός Προέδρου Οργανωτικής Επιτροπής «Λονδίνο 2012», Λόρδου Σεμπάστιαν Κόε
Παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας
Αποχώρηση της Ολυμπιακής Φλόγας
20:00 Αποχώρηση του Προέδρου Δημοκρατίας, κ. Κάρολου Παπούλια
Διαβάστε Περισσότερα »

Καταγγελία του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Βοιωτίας



alt
Στις 27/4/2012 δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης το προεδρικό διάταγμα υπ' αριθμ. 47 με τίτλο «αξιολόγηση των μαθητών των Α, Β, Γ τάξεων του Γυμνασίου για την πιλοτική εφαρμογή του Νέου Προγράμματος Σπουδών».
Μόλις λίγες ημέρες πριν κλείσουν τα σχολεία, όταν η εκπαιδευτική διαδικασία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, εκδίδεται Προεδρικό Διάταγμα για το πώς θα γίνει η αξιολόγηση των μαθητών στα πιλοτικά σχολεία (είναι τα σχολεία που εφαρμόζονται τα «νέα», πιλοτικά προγράμματα σπουδών) στο τέλος της χρονιάς.
Από την εξέλιξη αυτή προκύπτει σοβαρό πρόβλημα, παιδαγωγικής φύσης.
Χαρακτηριστικά στις ξένες γλώσσες, προβλέπεται εξέταση στην ενότητα κατανόησης του προφορικού λόγου, όπου οι μαθητές καλούνται να ακούσουν αδίδακτα κείμενα και να απαντήσουν σε ερωτήσεις.
Ωστόσο, όλη τη χρονιά δεν υπήρχε αντίστοιχο εκπαιδευτικό υλικό για την εξάσκηση των μαθητών (ακουστικό υλικό με κείμενα). Η διδασκαλία γινόταν αποκλειστικά από το βιβλίο! Μόλις το Φλεβάρη το ακουστικό υλικό αναρτήθηκε ... στο διαδίκτυο!
Είναι φανερό ότι η αξιολόγηση του μαθητή με μία νέα μέθοδο, με την οποία ο μαθητής έρχεται σε επαφή πρώτη φορά μέσα στις εξετάσεις, θα έχει σοβαρές, αρνητικές επιπτώσεις στην επίδοσή του. Εμποδίζει το μαθητή να ξεδιπλώσει τις γνώσεις που απέκτησε όλη τη χρονιά.
Επιπρόσθετα, θα εκφράσει πιο έντονα την ταξική διαφοροποίηση ανάμεσα στους μαθητές, με βάση το γεγονός ότι ασκείται έντονα και στο χώρο των ξένων γλωσσών επιχειρηματική δραστηριότητα.
Για το λόγο αυτό απαιτούμε την άμεση απόσυρση του Π.Δ. υπ' αριθμ. 47 και την αξιολόγηση των μαθητών με τον τρόπο που αυτή γίνονταν κάθε χρόνο.
Διαβάστε Περισσότερα »

1.100 ακίνητα της Αλουμίνιον του Μυτιληναίου δεν χρεώθηκαν με το χαράτσι της ΔΕΗ!


Διακρίσεις στο ποιοι χρεώθηκαν με το «χαράτσι» για τα ακίνητα και ποιοι όχιΑυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα και γι’ αυτό έχουν εξαγριωθεί οι πολίτες και το αποδεικνύουν στις κάλπες.

Ο νόμος που επέβαλε το περίφημο χαράτσι στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ προβλέπει ότι αυτός επιβάλλεται σε όλα τα ακίνητα που αφορούν εμπορική ή οικιακή χρήση και ότι εξαιρούνται από αυτό μόνο τα ακίνητα που ανήκουν στο ευρύτερο δημόσιο, καθώς και όσα κτίρια χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την εκπλήρωση θρησκευτικών, φιλανθρωπικών, εκπαιδευτικών, καλλιτεχνικών, αθλητικών ή κοινωφελών σκοπών.

Είχαμε λοιπόν την ψευδαίσθηση ότι τουλάχιστον απέναντι του συγκεκριμένου «χαρατσιού» όλοι οι υπόλοιποι είμαστε ίσοι, φαίνεται όμως ότι και σε αυτή την περίπτωση κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Η περίφημη εταιρεία Αλουμίνιον του κ. Μυτιληναίου φαίνεται ότι και εδώ τυγχάνει ειδικής μεταχείρισης, αφού ενώ έχει στην κατοχή της περίπου 1.100 ακίνητα (σπίτια και καταστήματα) στην Βοιωτία και συγκεκριμένα στην περιοχή Παραλία Διστόμου (ή Άσπρα Σπίτια), όλως περιέργως δεν χρεώθηκε με «χαράτσι» όπως συνέβη με όλους τους υπόλοιπους κάτοικους σε όλους τους γύρω οικισμούς αλλά και σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα. Τα συγκεκριμένα ακίνητα της Αλουμίνιον έχουν συνολικό εμβαδό πάνω από 120.000 τετραγωνικά μέτρα, δηλαδή μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που χαρίστηκαν (και χαρίζονται) παρανόμως στον μεγαλοεπιχειρηματία κ. Μυτιληναίο, που …απειλεί μάλιστα και να πάρει την έδρα των επιχειρήσεών του εκτός Ελλάδας.




Διαβάστε Περισσότερα »

Σχηματίζεται η νέα υπηρεσιακή κυβέρνηση



Ποια ονόματα ακούγονται

Τις πρώτες πληροφορίες και τα ονόματα που ακούγονται για την στελέχωση της υπηρεσιακής κυβέρνησης μεταδίδει αυτή την ώρα το real.gr.

Ο Τάσος Γιαννίτσης δεν αποδέχθηκε να παραμείνει στην ηγεσία του υπουργείου εσωτερικών και φαβορί θεωρείται ο συνταγματολόγος Αντώνης Μανιτάκης.

Το υπουργείο οικονομικών θα αναλάβει όπως όλα δείχνουν ο Διοικητής της Εθνικής Τράπεζας.

• Πρωθυπουργός: Παναγιώτης Πικραμμένος

• Υπουργός Οικονομικών: Βασίλης Ράπανος

• Υπουργός Δικαιοσύνης: Χρήστος Γεραρής

• Υπουργός Εξωτερικών: Π. Μολυβιάτης ή Ι. Ζέππος

• Υπουργός Άμυνας: Φράγκος Φραγκούλης

• Υπουργός Εργασίας: Αντ. Ρουπακιώτης

• Υπουργός Προστασίας του πολίτη: Ελευθέριος Οικονόμου

• Υπουργός Εσωτερικών: Αντώνης Μανιτάκης



Διαβάστε Περισσότερα »

Εθελοντικός καθαρισμός στο Στείρι!


Διαβάστε Περισσότερα »

Μαθήματα περιβάλλοντος από την ΔΕΠΟΔΑΘ



Η Διαδημοτική Επιχείρηση Περιβάλλοντος & Οργάνωσης Διαχείρισης Απορριμμάτων Θήβας (ΔΕΠΟΔΑΘ ΑΕ) έχει ξεκινήσει την υλοποίηση προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που αφορά τους μαθητές Δημοτικών Σχολείων των Δήμων Θηβαίων, Τανάγρας και Αλιάρτου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν θα πληρωθούν οι 300 που ορκίζονται αύριο!


Μπορεί η Βουλή που θα ορκιστεί αύριο να μείνει στην ιστορία ως η πιο βραχύβια στην κοινοβουλευτική ιστορία της χώρας, ξεκινά όμως με μια ομόφωνη απόφαση που μόνο θετικό αντίκτυπο έχει. Κι αυτό γιατί με σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων αποφασίστηκε οι 300 βουλευτές που θα ορκιστούν αύριο να μην πληρωθούν την αποζημίωση που τους αναλογεί.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα οι νέοι βουλευτές δικαιούνται να πληρωθούν το δεκαπενθήμερο από την 6η Μαΐου των εκλογών μέχρι και τις 19 οπότε και αναμένεται να διαλυθεί η Βουλή.

Με τις δημοσιογραφικά γραφεία να βοούν για "πρόκληση" σήμερα το πρωί τα κόμματα αποφάσισαν να μην υπάρξει καταβολή της μισθοδοσίας και το ένα εκατομμύριο ευρώ που υπολογίζεται ότι αντιστοιχεί στο σύνολ της μισθοδοσίας να μείνει στο δημόσιο.

Κάτι είναι κι αυτό.



Διαβάστε Περισσότερα »

Το προφίλ του υπηρεσιακού πρωθυπουργού


Διαβάστε το προφίλ του υπηρεσιακού πρωθυπουργού, Πάναγιώτη Πικραμένο, προέδρου του ΣτΕ.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945, με καταγωγή από την Πελοπόννησο, γόνος εύπορης οικογένειας και είναι απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών (1963), πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών (1968).

Δικηγόρος Αθηνών με εξειδίκευση σε θέματα ναυτικού δικαίου (1969 -1973), εργάσθηκε στο δικηγορικό γραφείο Ince&Co στο Λονδίνο (1972). Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Paris II απ’ όπου έλαβε τον μεταπτυχιακό τίτλο DES de Droit Public (1974).

Το 1976 διορίσθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατόπιν διαγωνισμού, ως Εισηγητής και το 1981 προήχθη στο βαθμό του Παρέδρου.

Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής του αδείας παρακολούθησε μαθήματα ευρωπαϊκού δικαίου στο Πανεπιστήμιο Paris II. Το 1993 προήχθη στο βαθμό του Συμβούλου. Έχει διατελέσει μέλος δικαστικών και υπηρεσιακών συμβουλίων, νομοπαρασκευαστικών επιτροπών, καθώς και του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου.

Το 2007 προήχθη σε αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας και τον Ιούλιο του 2009 σε πρόεδρο του ιδίου Δικαστηρίου.

Διετέλεσε σύμβουλος του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη σε θέματα δημοσίου δικαίου (1991 – 1993) και μέλος της ΚΕΝΕ (1990-1991).

Από τον Οκτώβριο του 2005 άσκησε, παραλλήλως με τα καθήκοντά του ως δικαστικού λειτουργού, καθήκοντα Γενικού Διευθυντή της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, θέση από την οποία υπέβαλε παραίτηση μετά την προαγωγή του σε πρόεδρο του Δικαστηρίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Τίναξαν» στον αέρα κατάστημα για να διαρρήξουν ΑΤΜ στο Σχηματάρι



«Τίναξαν» στον αέρα κατάστημα για να διαρρήξουν ΑΤΜ στο Σχηματάρι
Στο Σχηματάρι Βοιωτίας, άγνωστοι δράστες, τοποθέτησαν και ενεργοποίησαν εμπρηστικό μηχανισμό σε Α.Τ.Μ. καταστήματος τροφίμων με σκοπό να το διαρρήξουν. 

Από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στο κατάστημα και καταστράφηκε ολοσχερώς το Α.Τ.Μ.

 

Διαβάστε Περισσότερα »

Δημοσκόπηση VPRC: Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 20,3% - Πτώση στο 14,2% για τη ΝΔ

Δημοσκόπηση VPRC: Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 20,3% - Πτώση στο 14,2% για τη ΝΔ

Πρώτο κόμμα αναδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC, με 20,3%, ενώ ο δικομματισμός υποχωρεί στο 31%, με τη Νέα Δημοκρατία να πέφτει στο 14,2% και το ΠΑΣΟΚ να φλερτάρει με μονοψήφια ποσοστά.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, που δημοσιεύεται σήμερα στο περιοδικό «Επίκαιρα». σε το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την καθοδική του πορεία, πέφτοντας κάτω και από το 11%, όπως επίσης και το ΚΚΕ, που φτάνει στο 4,4%.
Χαρακτηριστική η μείωση και της Χρυσής Αυγής, που δεν ξεπερνά το 3%. Αν επιβεβαιωθεί η δημοσκόπηση, τότε το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου μπορεί να μείνει εκτός Βουλής στις επόμενες εκλογές, καθώς φαίνεται ότι οι πολίτες που το ψήφισαν ως διαμαρτυρία, τώρα αλλάζουν γνώμη μετά τα στρατιωτικά παραγγέλματα και τις μετεκλογικές αποκαλύψεις για τα στελέχη του κόμματος.
Αναλυτικότερα, στην πρόθεση ψήφου τα κόμματα λαμβάνουν τα εξής ποσοστά:
  • ΣΥΡΙΖΑ: 20,3%
  • Νέα Δημοκρατία: 14,2%
  • ΠΑΣΟΚ: 10,9%
  • ΔΗΜ.ΑΡ.: 6,1%
  • ΚΚΕ: 4,4%
  • Ανεξάρτητοι Έλληνες: 3,7%
  • Χρυσή Αυγή: 2,2%
  • Δημοκρατική Συμμαχία: 1,1%
  • Δημιουργία Ξανά: 1,6%
  • Αλλο κόμμα: 2,3%
  • Αναποφάσιστοι: 17,3%
  • ΔΓ/ΔΑ: 6,0
  • Αποχή/Ακυρο/Λευκό: 9,7%
Στα ύψη η δημοφιλία Κουβέλη Τσίπρα
Χαρακτηριστικό της έρευνας, και της καταδίκης του Μνημονίου, είναι ότι πρώτοι στην δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών είναι οι άλλοτε σύντροφοι στον Συνασπισμό, ο Φώτης Κουβέ­λης και ο Αλέξης Τσίπρας.
Για τον μεν πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, εκφράζεται θετικά το 53% των ερωτώμενων με 36% αρνητική γνώμη. Για τον Αλέξη Τσίπρα, οι θετικές γνώμες είναι 47% έναντι 46% αρνητικών.
Από εκεί και πέρα, το ισοζύγιο είναι αρνητικό για όλους τους άλλους αρχηγούς. Ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει 29% θετικές και 64% αρνητικές γνώμες, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος πηγαίνει λίγο καλύτερα με 31% θετικές και 62% αρνητικές γνώμες.
'Όμοια είναι όμως η κατάσταση και για τον Πάνο Καμμένο, με 30% των ερωτηθέντων να εκφράζονται θετικά 58% αρνητικά. Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, αλλά ο ηγέτης της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, έχουν επίσης έντονα αρνητικό ισοζύγιο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αγριέυει ο καιρός - Ερχονται έντονες βροχές και καταιγίδες

Έντονες βροχές και καταιγίδες με κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας

Απότομη μεταβολή και επιδείνωση των καιρικών σνθηκών, προβλέπει η Μετεωρλογική Υπηρεσία για αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή, με έντονες βροχές και καταιγίδες, ενω θα παρουιαστεί κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά όπου η μέγιστη τιμή της δε θα ξεπεράσει τους 12 βαθμούς κελσίου
Για την Πέμπτη αναμένονται έντονες βροχές και καταιγίδες  αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία στην υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και το βορειοδυτικό Αιγαίο, ενω στο υπόλοιπο βόρειο Αιγαίο, καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, τα φαινόμενα θα ενταθούν κατα τη διάρκεια της νύχτας
Για την Παρασκευή θα εφανιστούν κατά τόπους έντονα καιρικά φαινόμενα στην κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική στερεά και την Εύβοια, την Ανατολική Πελοπόννησο, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, καθώς και στα Δωδεκάνησα, ενω ανμένεται εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα
Διαβάστε Περισσότερα »

«Άνοιξαν» τις πύλες τους τρία Βοιωτικά Μουσεία!



Στα πλαίσια της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων….
Αλ. Χαραμή: «Καλούνται παιδιά, να ανακαλύψουν το παρελθόν με εκπαιδευτικά παιχνίδια, έκθεση φωτογραφίας και βίντεο»
Τι περιλαμβάνει η ημερίδα της 17ης Μαϊου στην Θήβα…
Τις πύλες τους άνοιξαν τρία Βοιωτικά Μουσεία, αλλά και η Αρχαιολογική Συλλογή Διστόμου στα πλαίσια της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, που γιορτάζεται στις 18 Μαϊου..
«Το Μουσείο Θηβών παραμένει κλειστό για το κοινό, όχι όμως για τα παιδιά, που καλούνται να ανακαλύψουν το παρελθόν με εκπαιδευτικά παιχνίδια, έκθεση φωτογραφίας και βίντεο» εξηγεί η Αλ. Χαραμή, Προϊσταμένη της Θ Εφορίας Προϊστορικών & Κλασσικών Αρχαιοτήτων, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην ημερίδα της 17ης Μαϊου, που πραγματοποιείται στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας…
«Θέλουμε ο κόσμος να γνωρίσει το έργο των εφοριών που κινούνται στον Νομό , να γνωρίσει πως θα είναι στημένο το μουσείο στα τέλη του 2013 όταν θα ανοίξει τις πύλες του, τα είδη των εργασιών που θα γίνουν στον χώρο» εξηγεί η κ. Χαραμή, ενημερώνοντας για τους δυο βασικούς στόχους της ημερίδας…
Κατά την διάρκεια των εργασιών της επέκτασης του Μουσείου, βρέθηκε αρχαιολογικός χώρος, ο οποίος θα αναδειχθεί για το κοινό, ενώ παράλληλα θα μιλήσουν αρχιτέκτονες , συντηρητές, αλλά θα προβάλλεται και βίντεο τόσο για τις εργασίες συντήρησης όλων των εκθεμάτων που γίνονται, όσο και για να κατανοήσουν οι πολίτες το μέγεθος της δουλειάς, απόρροια της οποίας είναι η αργοπορία της τοποθέτησης των εκθεμάτων και άλλων σημαντικών εργασιών…
Η δεύτερη συνεδρία ωστόσο, της ημερίδας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς θα υπάρξουν αναφορές για όλες τις ανασκαφές που έχουν γίνει κι έχουν προκαλέσει συζητήσεις στην κοινωνία της Θήβας…
Σύμφωνα με την Αλ. Χαραμή, πρόκειται για τις ανασκαφές, που αφορούν τους λόφους του Αμφείου και του Ισμηνίου, το Ιερό του Ηρακλή, αλλά κι εκείνες που έχουν γίνει στην Καδμεία και συνθέτουν το Μυκηναϊκό ανάκτορο της πόλης…
«Τα θέματα της ημερίδας θα αναπτυχθούν με πολύ απλό τρόπο, προκειμένου να γίνουν κατανοητά από όλους» διευκρινίζει η προϊσταμένη του Μουσείου, καλώντας τους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά και στις δυο συνεδρίες, το απόγευμα της Πέμπτης 17 Μαΐου 2012. ..
βοιωτική ώρα
Viotiashop
Διαβάστε Περισσότερα »

Το ταξίδι που σχεδίαζε για χρόνια ήταν το τελευταίο του

Όπως οι περισσότεροι γονείς ο Chris και η Kathy Coker αγωνιούσαν όταν ο 24χρονος γιος τους Bradley αναχώρησε για ένα ταξίδι διάρκειας δέκα μηνών σε όλο τον κόσμο.
Παρότι γνώριζαν πως ήταν συνετός και προσεκτικός, δεν μπορούσαν να μην ανησυχούν για τυχόν απρόοπτα.

Όταν ο Bradley και η σύντροφός του Hayley Denham έφυγαν από την ενίοτε ασταθή Άπω Ανατολή και έφτασαν στη Νέα Ζηλανδία, ο Chris και η Kathy ανάσαναν με ανακούφιση.

Αλλά αυτό δεν κράτησε πολύ. Λίγες μέρες αργότερα ο χειρότερος φόβος τους έγινε πραγματικότητα: το χτύπημα στην πόρτα τους γέννησε έναν εφιάλτη χωρίς τέλος.



Ο Bradley είχε σκοτωθεί όταν συνετρίβη το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε προκειμένου να κάνει ελεύθερη πτώση στο Νότιο Νησί της Νέας Ζηλανδίας. Ο 24χρονος βρήκε ακαριαίο θάνατο μαζί με ακόμα τρεις τουρίστες, το τετραμελές πλήρωμα και τον πιλότο, καθώς το αεροπλάνο καρφώθηκε στο έδαφος και εξερράγη λίγο μετά την απογείωσή του.

«Είναι σαν να σκάει μία χειροβομβίδα στο σπίτι σου, διαλύοντας τα πάντα», λέει ο Chris.



Οι πληροφορίες που έλαβαν για το θάνατο του γιου τους μεγάλωναν την οδύνη τους. Η βρετανική αστυνομία τους ενημέρωσε πως υπήρχαν ενδείξεις πως το δυστύχημα θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν είχαν γίνει οι στοιχειώδεις έλεγχοι από την εταιρεία SkyDive NZ στην οποία ανήκε το αεροπλάνο και η οποία οργανώνει δεκάδες πτήσεις για ελεύθερη πτώση κάθε μήνα.

Την περασμένη εβδομάδα επίσημη έκθεση επιβεβαίωσε πως το ατύχημα ήταν απλά θέμα χρόνου. Υπέρβαρο και με απώλεια ισορροπίας το ηλικίας 30 ετών Fletcher FU24 δυσκολεύτηκε να απογειωθεί με ασφάλεια και να κρατηθεί με ασφάλεια στον αέρα.



Η οικογένεια του Bradley έμαθε επίσης πως δύο από τους έμπειρους αλεξιπτωτιστές, εκείνοι στους οποίους προσδένονται οι αρχάριοι, κάπνιζαν κάνναβη λίγες ώρες πριν την πτήση.

Το αεροσκάφος είχε ήδη εκτελέσει 78 πτήσεις χωρίς να έχουν προηγηθεί οι έλεγχοι ασφαλείας. Φαίνεται πως είχαν γίνει μετατροπές που το επιβάρυναν και πως οι επιβάτες κάθονταν σε λάθος θέσεις χωρίς να δένονται με τις ζώνες ασφαλείας.



Μετά το ατύχημα η εταιρεία SkyDive NZ έκλεισε για δύο εβδομάδες αλλά μετά από λίγο άνοιξε και πάλι.

Τα στοιχεία αυτά μεγάλωσαν τον πόνο της οικογένειας. «Ο θάνατος του Bradley και των άλλων επιβαινόντων ήταν αναίτιος και θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί», λέει ο πατέρας του.

«Μέχρι σήμερα δεν έχουν ασκηθεί διώξεις για την υπόθεση και όπως φαίνεται ούτε και πρόκειται. Επαφίεται στην κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας αλλά παρότι έχω γράψει στον πρωθυπουργό John Key δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε κανέναν», προσθέτει.



Ο Chris και η σύζυγός του ήξεραν τους κινδύνους που θα αντιμετώπιζε ο γιος τους όταν έφυγε το Φεβρουάριο του 2010. Μάζευε πολύ καιρό χρήματα για το ταξίδι αυτό με τη Hayley, με την οποία ήταν ήδη τέσσερα χρόνια μαζί.
Το ταξίδι άρχισε από το Παρίσι το Φεβρουάριο του 2010 και θα τελείωνε το Δεκέμβριο, όταν το ζευγάρι θα επέστρεψε στη Βρετανία από τη Νότια Αμερική εγκαίρως για το δείπνο των Χριστουγέννων.



Ο Chris και η Kathy είχαν τους ενδοιασμούς τους. «Αλλά δεν μπορείς να βάλεις τα παιδιά σου σε μία φούσκα για να τα προστατέψεις», λέει η Kathy.

Στα τέλη Αυγούστου το ζευγάρι έφτασε στη Νέα Ζηλανδία. Οι γονείς, ο Chris και η Kathy ανακουφίστηκαν που ο γιος τους και η Hayley άφηναν πίσω τους περιοχές όπως η Καμπότζη και η Ταϊλάνδη και έφταναν σε ένα πιο ασφαλές μέρος.



Ωστόσο η μητέρα του Bradley θυμάται πως είχε ένα αίσθημα ανησυχίας που δεν υποχωρούσε. «Ένιωθα έντονα την ανάγκη να του μιλήσω. Πρέπει να ήταν η έκτη αίσθηση που μου έλεγε πως κάτι δεν πήγαινε καλά», λέει.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κάτω τα χέρια από τους απεργούς Χαλυβουργούς!

Aντ.Αρ.Συ.Α Βοιωτίας


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επιχείρηση κυβέρνησης-εργοδοσίας να σπάσει η απεργία στην Ελ. Χαλυβουργία. Απαιτεί μαζί με το οργανωμένο εργατικό κίνημα, με κάθε εργαζόμενο και αγωνιζόμενο άνθρωπο να αποσυρθούν εδώ και τώρα τα εντάλματα σύλληψης σε βάρος του ΔΣ του σωματείου. Καλεί σε συμπαράσταση στους απεργούς χαλυβουργούς στις πύλες του εργοστασίου. Ο αγώνας ενάντια στο σπάσιμο των συλλογικών συμβάσεων, τις απολύσεις, τη μείωση μισθών είναι αγώνας ενάντια σε όσα προβλέπει το Μνημόνιο σε βάρος των εργαζόμενων. Γι’ αυτό είναι αγώνας όλων μας.
Πανικόβλητοι κυβέρνηση, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και εργοδοσία μετά την εκλογική τους συντριβή, προσπαθούν να τσακίσουν τους εργατικούς αγώνες με ωμό αυταρχισμό για να στρώσουν το δρόμο σε νέα αντιλαϊκά μέτρα και μνημόνια. Δε θα τους περάσει. Το μήνυμα των εκλογών δεν ήταν μια στιγμή οργής που πέρασε. Δε θα γυρίσουν το χρόνο πίσω για να κάτσουν και πάλι στο σβέρκο του λαού.
Ο δρόμος για την ανατροπή του καθεστώτος των Μνημονίων, του χρέους, του ευρώ και της ΕΕ άνοιξε. Οι άνθρωποι του χρεοκοπημένου παρελθόντος δεν μπορούν να τον ξανακλείσουν.
Κάτω τα χέρια από διοίκηση του Σωματείου της Ελ. Χαλυβουργίας. 
Αλληλεγγύη στον αγώνα των απεργών Χαλυβουργών. 
Όλοι στο εργοστάσιο της Χαλυβουργίας σήμερα και αύριο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Νερό στο κρασί της βάζει η Κομισιόν με τα αγροπεριβαλλοντικά της νέας ΚΑΠ


Tα μέτρα πρέπει να παραμείνουν στον A' Πυλώνα της ΚΑΠ, να εφαρμοστούν ομοιόμορφα σε όλη την ΕΕ τόνισε ο Επίτροπος Τσιόλος.Έτοιμος να επιδείξει ευελιξία στο θέμα των «πράσινων» ενισχύσεων, λαμβάνοντας υπόψη τις παρατηρήσεις των κρατών μελών εμφανίστηκε ο επίτροπος Ντατσιάν Τσιόλος στο Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Μαΐου, στις Βρυξέλλες.
Tα μέτρα πρέπει να παραμείνουν στον A' Πυλώνα της ΚΑΠ, να εφαρμοστούν ομοιόμορφα σε όλη την ΕΕ τόνισε ο Επίτροπος Τσιόλος.
«Πρότεινα κάποιες ευέλικτες ιδέες», δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου, μετά από μια μακριά συζήτηση με τους 27. Ταυτόχρονα όμως έθεσε και τρεις «μη διαπραγματεύσιμους όρους»: τα μέτρα θα πρέπει να παραμείνουν στον Πρώτο Πυλώνα της ΚΑΠ, να εφαρμοστούν ομοιόμορφα σε όλη την Ε.Ε. (με εξαιρέσεις για τους μικροκαλλιεργητές) και σε κάθε έκταση που είναι επιλέξιμη για άμεσες ενισχύσεις.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις προτάσεις της Κομισιόν για τη νέα ΚΑΠ, το 30% των άμεσων ενισχύσεων θα εξαρτάται από την τήρηση τριών απλών αγροπεριβαλλοντικών μέτρων: διατήρηση των μόνιμων βοσκοτόπων, διαφοροποίηση των καλλιεργειών και περιοχές οικολογικής εστίασης.
Εφόσον οι όροι αυτοί γίνουν αποδεκτοί από τα κράτη μέλη, ο Επίτροπος Τσιόλος προτείνει τις εξής συμβιβαστικές λύσεις:
- Όσον αφορά την υποχρέωση διατήρησης των μόνιμων βοσκοτόπων, θα προτείνει διεύρυνση του ορισμού τους, ώστε να περιλάβουν και ορισμένους τύπους φυτεμένων εκτάσεων ή και την αμειψισπορά που εφαρμόζουν ορισμένοι αγρότες στη γη τους, εφόσον εντάσσονται σε παραδοσιακά συστήματα αγροτικής παραγωγής.
Η υποχρέωση διατήρησης των μόνιμων βοσκοτόπων (που ορίζονται ως εκτάσεις που αποκλείονται από την εναλλαγή των καλλιεργειών για τουλάχιστον 5 έτη) μπορεί να αποτελέσει βάρος για τους αγρότες που παραδοσιακά εφαρμόζουν εναλλαγή των καλλιεργειών μεγαλύτερης διάρκειας. Για αυτό, ο επίτροπος προτείνει η διάρκεια της εναλλαγής να επεκταθεί στα 8 έτη, διάστημα πέραν του οποίου δεν θα εφαρμόζεται ο ορισμός των μόνιμων βοσκοτόπων. Σκοπός της πρότασης είναι η διατήρηση παραδοσιακών αγροτικών πρακτικών.
- Όσον αφορά την υποχρέωση διαφοροποίησης των καλλιεργειών (δηλαδή να καλλιεργούνται τουλάχιστον τρία είδη σε κάθε επιλέξιμη έκταση άνω των 30 στρεμμάτων.), η Κομισιόν αρχικά είχε προτείνει να εξαιρεθούν από αυτήν οι μικρές εκμεταλλεύσεις κάτω των 30 στρεμμάτων. Όμως, όπως προέκυψε, το μέτρο θα μπορούσε να επιβαρύνει υπέρμετρα τις μικρές αγροκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις. Για αυτό ο επίτροπος Τσιόλος προτείνει να εξαιρεθούν οι εκμεταλλεύσεις κάτω από τα 100 στρέμματα. «Πέρα από εκεί, θα χάσουμε την αξιοπιστία μας», προειδοποίησε.
Ένα ανώτερο όριο της τάξης των 500 στρεμμάτων θα μπορούσε να εισαχθεί για τις εκμεταλλεύσεις που αποτελούνται κατά βάση από χορτολιβαδικές εκτάσεις και εκτάσεις σε αγρανάπαυση.
Στο Συμβούλιο, τα περισσότερα κράτη μέλη ζήτησαν εκτός από τα τρία μέτρα που έχουν προταθεί, να υπάρχει μια προσέγγιση «a la carte», όπου το κάθε κράτος θα έχει την ευκαιρία να διαλέξει ανάλογα μέτρα. Η ακόμα πιο ευέλικτη αυτή λύση θα λάμβανε υπόψη την ποικιλομορφία της ευρωπαϊκής γεωργίας.
Τη χώρα μας στο Συμβούλιο εκπροσώπησε η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Μπαζώτη, η οποία κατά την παρέμβασή της ζήτησε «απλό,  κατανοητό, εφαρμόσιμο και ελέγξιμο καθεστώς πρασινίσματος και αξίωσε την εξαίρεση των δενδρώνων από τις περιοχές οικολογικής εστίασης».  Ζήτησε το κατώφλι για την εναλλαγή καλλιεργειών να αυξηθεί από τα 3 εκτάρια στα 5 εκτάρια και οι καλλιέργειες από 3 να γίνουν 2,  ενώ για τους μόνιμους βοσκοτόπους  τόνισε ότι η χρήση τους πρέπει να ενεργοποιείται σε περιφερειακό ή εθνικό επίπεδο και όχι ατομικό,  γιατί οι εκτάσεις είναι συνήθως ενοικιαζόμενες με ετήσια μίσθωση. Τέλος ανέφερε ότι οι κυρώσεις μη συμμόρφωσης πρέπει να είναι αναλογικές,  να περιορίζονται στην πράσινη συνιστώσα και να μην επιβαρύνουν τη βασική ενίσχυση.
Πάντως οι περιβαλλοντικές οργανώσεις ήδη έχουν εκφράσει την απογοήτευσή τους για τις συμβιβαστικές προτάσεις της Κομισιόν. «Πραγματικά είναι απογοητευτική η τροπή που παίρνουν οι διαπραγματεύσεις και μάλιστα σε τόσο πρώιμο στάδιο», σχολίασε η οργάνωση WWF.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ρακοσυλλέκτρια με καταθέσεις 16,4 εκατ. ευρώ!

Ήταν ρακοσυλλέκτρια αλλά από το 2000 έως 2010 αύξησε τις τραπεζικές της καταθέσεις κατά 16,4 εκατ. ευρώ! Πάνω σε αυτή την απίστευτη αλλά ελληνική ιστορία έπεσαν οι ελεγκτές του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος κατά τον έλεγχο τραπεζικών καταθέσεων φορολογούμενων μετά από αξιοποίηση πληροφοριών.
Το άνοιγμα των λογαριασμών πραγματοποιήθηκε το περασμένο καλοκαίρι κατόπιν καταγγελιών ότι η εν λόγω «γιαγιά» διατηρούσε πολύ υψηλές καταθέσεις καθώς και περισσότερα από 15 ακίνητα. Όταν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ πήραν στα χέρια τους τη λίστα με τις τραπεζικές καταθέσεις της συγκεκριμένης ηλικιωμένης που είχαν από τις ελληνικές τράπεζες και τις αντιπαρέβαλαν με τις φορολογικές της δηλώσεις δεν πίστευαν στα μάτια τους.

Κάθε χρόνο η «γιαγιά» δήλωνε είτε μηδενικό εισόδημα είτε μερικές χιλιάδες ευρώ με τη μεγαλύτερη φορολογική της δήλωση να εμφανίζεται το 2004 και να περιλαμβάνει εισόδημα περίπου 6.500 ευρώ. Ωστόσο, στους τραπεζικούς της λογαριασμούς εμφανίζεται το ίδιο χρονικό διάστημα τεράστια εισροή ποσών μέχρι και μια κατάθεση ύψους 6,5 εκατ. ευρώ.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η συγκεκριμένη φορολογούμενη απεβίωσε και κλήθηκε για εξηγήσεις στο ΣΔΟΕ ο γιος της που είναι και ο μοναδικός της κληρονόμος. Αυτός ισχυρίστηκε ότι τα περισσότερα χρήματα προέρχονται από μια μεγάλη κληρονομιά που έλαβε η μητέρα τους από συγγενή της που ζούσε στην Αμερική καθώς και από την εργασία της ως πλασιέ καλλυντικών.

Επίσης, είπε ότι μέρος των καταθέσεων προέρχεται από τη σύνταξη που ελάμβανε λόγω του θανάτου του συζύγου της αλλά και από μισθώματα ακινήτων. Οι εξηγήσεις δεν έπεισαν τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ οι οποίοι εμφανίζονται πεπεισμένοι ότι η «γιαγιά» ασκούσε κατ’ εξακολούθηση το επάγγελμα του τοκογλύφου.

Μάλιστα, με την ολοκλήρωση του ελέγχου αναμένεται να επιβληθούν στον γιο και κληρονόμο της πρόσθετοι φόροι, πρόστιμα και προσαυξήσεις άνω των 3 εκατ. ευρώ για απόκρυψη εισοδήματος.

Να σημειωθεί ότι η «γιαγιά» στο τελευταίο διάστημα πριν το θάνατό της εξαιτίας ψυχολογικών προβλημάτων, όπως υποστήριξε ο γιός της, ζούσε στους δρόμους ως ρακοσυλλέκτρια.

Πηγή: capital.gr




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Διαβάστε Περισσότερα »

Αποζημίωση 13 εκατ. ευρώ σε συγγενείς των θυμάτων της Ρικομέξ

Δεκατρία ολόκληρα χρόνια από το τραγικό συμβάν της Ρικομέξ, του εργοστασίου που κατέρρευσε από τον σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου του 1999, δικαιώνονται οι συγγενείς των θυμάτων του φονικού σεισμού. Με δελτίο τύπου το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής αποφάσισε να καταβάλλει....





χρήματα της Περιφέρειας που προορίζονταν για έργα υποδομής στην Αττική, στους συγγενείς των θυμάτων της Ρικομέξ. Συγκεκριμένα και όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής , Γιάννης Σγουρός , 13 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν ως αποζημιώσεις.

Αιχμές όμως άφησε για το Υπουργείο Οικονομικών και για τη στάση που κράτησε τους τελευταίους 16 μήνες αναφέροντας ότι έριχνε το μπαλάκι ευθυνών και οικονομικών υποχρεώσεων στην Περιφέρεια Αττικής, που ο ίδιος χαρακτήρισε έναν υγιή και ζωντανό οργανισμό.

Ευθύνες στο Υπουργείο Οικονομικών έριξε όμως και για την μη πραγματοποίηση των έργων που προορίζονταν για την ανάπτυξη και τους πολίτες της Αττικής.

Διαβάστε Περισσότερα »

Παρουσίαση της Evpedia μεθόδου από τον Γεώργιο Γάκη


Διαβάστε Περισσότερα »

Προσάραξη φορτηγού πλοίου στην Ιτέα


 
 
Σε αβαθή κοντά σε ιδιωτική εγκατάσταση στο βόρειο τμήμα του Όρμου Καμιώτισσα προσάραξε το φορτηγό πλοίο «Παρνασσός ΙΙ».

Το πλοίο είχε καταπλεύσει και προσδέσει ασφαλώς, στη γέφυρα φόρτωσης Βοξιτών, όταν λόγω μηχανολογικής βλάβης λύθηκε, με αποτέλεσμα την προσάραξή του.

Το πλοίο αποκολλήθηκε και ρυμουλκήθηκε από το ρυμουλκό «Ηρακλής», σε ασφαλές αγκυροβόλιο εντός Όρμου Ιτέας.

Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, δεν διαπιστώθηκε εισροή υδάτων ενώ δεν δηλώθηκε τραυματισμός.

Από το Υπολιμεναρχείο Ιτέας που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύθηκε ο απόπλους του εν λόγω φορτηγού πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης.

Το πλοίο πραγματοποιεί μεταφορά μεταλλεύματος μεταξύ Ιτέας κι Αντίκυρας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Νίτσε για τους Ελληνες...Κανείς δεν μπόρεσε να βρει το δηλητήριο που θα τους καταστρέψει

Πιο επίκαιρος από ποτέ ο Φρειδερίκος Νίτσε. Στο πρώτο του βιβλίο, με τίτλο "Η Γέννηση της Τραγωδίας" (1872) και συγκεκριμένα στο κεφάλαιο 15,ο Νίτσε κάνει μία ιδιαίτερα μνεία στο ελληνικό έθνος αποδεικνύοντας ότι ο Νίτσε είναι πολύ μπροστά από την εποχή του.

Διαβάστε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από το βιβλίο:


«Αποδεδειγμένα σε κάθε περίοδο της εξέλιξής του ο δυτικοευρωπαϊκός πολιτισμός προσπάθησε να απελευθερώσει τον εαυτό του από τους Έλληνες.

Η προσπάθεια αυτή είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια, διότι οτιδήποτε κι αν δημιουργούσαν, φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού, έχανε χρώμα και ζωή στη σύγκρισή του με το ελληνικό μοντέλο, συρρικνωνότανε, κατέληγε να μοιάζει με φθηνό αντίγραφο, με καρικατούρα.

Έτσι ξανά και ξανά μια οργή ποτισμένη με μίσος ξεσπάει εναντίον των Ελλήνων, εναντίον αυτού του μικρού και αλαζονικού έθνους, που είχε το νεύρο να ονομάσει βαρβαρικά ότι δεν είχε δημιουργηθεί στο έδαφός του. Κανένας
από τους επανεμφανιζόμενους εχθρούς τους δεν είχε την τύχη να ανακαλύψει το κώνειο, με το οποίο θα μπορούσαμε μια για πάντα να απαλλαγούμε απ' αυτούς. Όλα τα δηλητήρια του φθόνου, της ύβρεως, του μίσους έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή να διαταράξουν την υπέροχη ομορφιά τους.


Έτσι, οι άνθρωποι συνεχίζουν να νιώθουν ντροπή και φόβο απέναντι στους Έλληνες. Βέβαια, πού και πού, κάποιος εμφανίζεται που αναγνωρίζει ακέραιη την αλήθεια, την αλήθεια που διδάσκει ότι οι Έλληνες είναι οι ηνίοχοι κάθε επερχόμενου πολιτισμού και σχεδόν πάντα τόσο τα άρματα όσο και τα άλογα των επερχόμενων πολιτισμών είναι πολύ χαμηλής ποιότητας σε σχέση με τους ηνίοχους, οι οποίοι τελικά αθλούνται οδηγώντας το άρμα στην άβυσσο, την οποία αυτοί ξεπερνούν με αχίλλειο πήδημα».
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ