Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Ποδηλατοδρομία:Ολη η Ελλάδα σήμερα στη Βοιωτία!!!

  Ελάτε να Πάμε συντροφιά με τους ποδηλάτες μία υπέροχη διαδρομή στη Βοιωτία!!!

Στις 26-5 πραγματοποιήθηκε η ποδηλατοδρομία που οργάνωσε ο σύλλογος ΣΧΟΠ της Θήβας.  Πάνω από 200 ποδηλάτες από όλη την Ελλάδα ήρθαν στην αφετηρία, τη Θήβα, και έκαναν την υπέροχη διαδρομή, από την Θήβα στην παραλία Λουκισίων, στο βουνό της Ριτσώνας, Άρμα, Καλλιθέα, Περάσαμε Πλαταιές, Μελισσοχώρι, Ελλοπία, Δομβραίνα ανεβήκαμε τον Ελικώνα, Αγία Άννα, Κορώνεια, Άγιος Γεώργιος, Αλίαρτος και ξανά Θήβα.  Η ποδηλατοδρομία χαρακτηρίστηκε από τις πιο πετυχημένες, συγχαρητήρια στους οργανωτές και επίσης στους συλλόγους και όλους τους ποδηλάτες που συμμετείχαν ώστε να έχει τόσο επιτυχία.
  Το viotiashop ακολούθησε τους ποδηλάτες μέχρι τον τερματισμό τους και σας έχει πολλές φωτογραφίες από όλη την διαδρομή, από όλες τις στάσεις μέχρι τον τερματισμό.
Πολύ σύντομα όλο το βίντεο από την διαδρομή που ακολούθησαν.
Ελάτε να γυρίσουμε παρέα με τους ποδηλάτες από όλη την Ελλάδα , όλη τη Βοιωτία.



ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ





Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΛΗ Η ΛΙΣΤΑ: Ιδού ποια sites, blogs και εφημερίδες θα έγραφαν υπέρ του Άκη - Ο "Νίκος" ζητούσε 270.000 από τον Τσοχατζόπουλο [ΕΓΓΡΑΦΑ]

ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ: Εξαιτίας κάτι τέτοιων,δεν μπορούν να σταθούν πουθενά οι δημοσιογράφοι χωρίς να τους βρίσουν!


Οι σημειώσεις του Άκη Τσοχατζόπουλου που κατασχέθηκαν από τις αρχές στα γραφεία του αποκαλύπτουν και τις συνεχείς προσπάθειες του πρώην υπουργού ώστε να αποκαταστήσει τη δημόσια εικόνα του. 


Στις σημειώσεις του πρώην υπουργού, αναφέρεται τακτικά, μεταξύ άλλων, το όνομα...







του «Νίκου», ο οποίος σε επιστολή του προς τον Άκη Τσοχατζόπουλο του προτείνει πρόταση συνεργασίας για την επικοινωνιακή του υποστήριξη με διάρκεια 18 μήνες και μηνιαία αμοιβή 15.000 ευρώ, συνολικά δηλαδή 270.000 ευρώ.


Ο «Νίκος» μάλιστα απευθύνεται στον Τσοχατζόπουλο, με το μικρό του όνομα και του επισημαίνει πως η συνεργασία θα γίνει βάσει ιδιωτικού συμφωνητικού.


Ταυτόχρονα, ο «Νίκος» τονίζει στην επιστολή του ότι από την ομάδα εργασίας μόνο εκείνος θα έρχεται σε άμεση επαφή με τον ίδιο.


«Γνωρίζεις και εσύ όπως και εμείς ότι το συγκεκριμένο έργο-αποστολή έχει ιδιαίτερες δυσκολίες. Παρ’όλα αυτά και με βάσει την εμπειρία που έχουμε είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε θετικό αποτέλεσμα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.


Ο «Νίκος» κάνει λόγο, επίσης, για μία πρώτη πρόταση – προσχέδιο που «σου έχει ήδη κατατεθεί».


Σε αυτό προτείνονται τρόποι και μέσα με τα οποία μπορεί να αποκατασταθεί επικοινωνιακά ο Άκης Τσοχατζόπουλος.


Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι τα ΜΜΕ στα οποία αναφέρεται ο «Νίκος», είναι πασίδηλο από τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η πρόταση, ότι οι εκδότες και οι ιδιοκτήτες αυτών των μέσων δεν είχαν ιδέα για τα σχέδια αυτά.


Συγκεκριμένα, ο «Νίκος» προτείνει: την τακτική παραπολιτική παρουσία σε έντυπα, συνεντεύξεις, πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα και αρθρογραφία σε θετική κατεύθυνση, δημοσκοπήσεις καθώς και ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρουσίας σε σειρά ενημερωτικών sites-blogs και social media.


Στην επιστολή αναφέρεται χαρακτηριστικά:


«Αγαπητέ Άκη,


Σε συνέχεια της χθεσινής μας συζήτησης, σε ό, τι αφορά τον τομέα της επικοινωνιακής σου υποστήριξης, η πρώτη πρόταση-προσχέδιο σου έχει ήδη κατατεθεί. Όπως σου είπα και χθες, στη συζήτηση που είχαμε, στην πρόταση αυτή δεν συμπεριλαμβάνεται η δική μου αμοιβή και του συνεργάτη μου.


Το χρονικό πλαίσιο προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος μας, δηλαδή η αποκατάστασή σου, θεωρούμε ότι είναι 18 μήνες, βάσει ιδιωτικού συμφωνητικού, το οποίο θα υπογράψουμε με φυσικό ή νομικό πρόσωπο το οποίο εσύ θα μας υποδείξεις.


Από την ομάδα εργασίας μόνον εγώ θα έρχομαι σε επαφή μαζί σου, οποτεδήποτε χρειάζεται, και μαζί θα αποφασίζουμε τα βήματα-ενέργειες που θα πρέπει να ακολουθήσουμε. Γνωρίζεις κι εσύ, όπως κι εμείς, ότι το συγκεκριμένο έργο-αποστολή έχει ιδιαίτερες δυσκολίες. Παρόλα αυτά και με βάση την εμπειρία που έχουμε, είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε θετικό αποτέλεσμα.


Η μηνιαία αμοιβή μας (εμένα και του συνεργάτη μου) θα ανέρχεται..
στο ποσό των 15.000 ευρώ ανά μήνα καθαρά για το οποίο θα εκδίδουμε και ανάλογα παραστατικά.
Ήτοι, για 18μηνη συνεργασία: 15.000 ευρώ / μήνα x 18 μήνες = 270.000 ευρώ.


Με την υπογραφή του ιδιωτικού συμφωνητικού και την έναρξη της συνεργασίας μας, θα πρέπει να μας καταβληθεί το 30% του συνόλου ως προκαταβολή. Επίσης θα πρέπει να μας ενημερώσεις για το ποσό το οποίο προτίθεσαι να μας διαθέσεις σχετικά με τη διαχείριση κρίσεων για το ανωτέρω χρονικό διάστημα.
Φιλικά,


Νίκος».




Ακολουθεί το προσχέδιο της επιστολής:


-Τακτική παραπολιτική παρουσία στα έντυπα:


«Αδέσμευτος Τύπος», «ΑΞΙΑ», «Το Ποντίκι», «Βραδινή», «Λόγος», «Παρασκευή+13», «Καρφί», «Παρασκήνιο», «Παρών», «Εξπρές», «Ναυτεμπορική», «Δημοκρατία», «Ελεύθερος Τύπος»
(Γίνεται λόγος για ένα παραπολιτικό σχόλιο ανά 20ήμερο)


-Συνέντευξη στην εφημερίδα «Καθημερινή», όποτε υπάρξει σχετικό αίτημα (θετική παρουσία).


-Ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρουσίας σε σειρά ενημερωτικών sites - blogs από δύο φοιτητές πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, οι οποίοι θα προωθούν συγκεκριμένες θέσεις τόσο στα συγκεκριμένα sites-blogs όσο και στα social media.


Προτείνονται οι ιστοσελίδες:
  • Press-gr.blogspot.com
  • citypress.gr.blogspot.com
  • tro-ma-ktiko.blogspot.com 
  • zoomnews.gr
  • tsiliadoros.blogspot.com 
  • kripsinos.blogspot.com
  • taxalia.blospot.com (το πρώτο στη Θεσσαλονίκη)
  • newsbomb.gr 
  • newscode.gr 
  • voria.gr (το δεύτερο στη Θεσσαλονίκη)
  • i-reporter.blogspot.com
  • Greece-salonica.blogspot.com

Προτείνονται επίσης, (σύμφωνα με το προσχέδιο πρότασης του «Νίκου»):


-60 δίκτυα στα social media, (facebook, twitter, κλπ),


-Δύο κεντρικά παραπολιτικά στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» μέχρι την 30ή Μαΐου


-Ένα πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» σχετικά με την κατάρρευση της σκευωρίας κατά Α.Τ.


-Ένα άρθρο στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» σχετικά με την εξέλιξη του θέματος του Α.Τ. μετά τον θόρυβο που προεκλήθη (προτεινόμενη περίοδος 2011)


-Δημοσκόπηση της εταιρείας Alco (εναλλακτικά της εταιρείας Rass). Στο πλαίσιο ευρύτερης δημοσκόπησης με συγκεκριμένο ερώτημα για «τα πολιτικά παιχνίδια και τις σκευωρίες κατά πολιτικών από συγκεκριμένα συμφέροντα». (Προτεινόμενη περίοδος Μάιος-Ιούνιος 2011).


-Συνεχής θετική αρθρογραφία στη «Free Bess» (εφημερίδα Θεσσαλονίκης «Καρφίτσα»).


Το «Πλάνο πολιτικής παρέμβασης» για να αντιστρέψει το κλίμα η «ομάδα του Νίκου» συνοψιζόταν στο εξής:


«Ο θόρυβος κατά Α.Τ. προκλήθηκε από συγκεκριμένα συμφέροντα, προκειμένου να εμφανιστούν πρόσωπα της σημερινής ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ως εκείνα τα πρόσωπα, που έκοψαν τον ομφάλιο λώρο με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου. Η δικαστική διερεύνηση δεν απέδωσε κάτι, μέχρι σήμερα».








Και για να εξηγούμαστε, και να μην παρεξηγούμαστε. Το γεγονός ότι ο "Νίκος" μνημονεύει όλα αυτά τα μέσα ενημέρωσης ΔΕ σημαίνει ταυτόχρονα ότι όλο αυτό το σχέδιο είχε στηθεί εν γνώσι τους. 


Αν και για κάποια blogs είμαστε σίγουροι ότι περίμεναν πώς και πώς να πάρουν τα χρήματα (όπως έχουν πράξει κατά το παρελθόν άλλωστε), ώστε να το γυρίσουν από τους εκβιασμούς στις.... αγιογραφίες.

http://24gr.blogspot.com






Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκίνησε και Τούρκους ο Γκύντερ Γκρας: «Είσαι ένα τίποτα Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα!»

Και μερίδα του τύπου της Τουρκίας φαίνεται ότι συγκίνησε  το ποίημα του Νομπελίστα Γερμανού φιλόλογου και συγγραφέα  Gunter Grass (Γκύντερ Γκρας) ο οποίος καθιστά υπεύθυνη την Ευρώπη για την κρίση στην Ελλάδα. Με τον τίτλο « Είσαι ένα τίποτα Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα» η εφημερίδα Taraf σε μονόστηλο της πρώτης σελίδας   αναφέρεται στο θέμα και τονίζει ότι το ποίημα αυτό το δημοσίευσε πρώτα η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung και η  ελληνική « Καθημερινή». Το ποίμα το δημοσιεύει και η Taraf στις εσωτερικές της σελίδες.
Το ποίμα του Γκ. Γκρας σε μετάφραση της  Πατρίτσια Αδαμοπούλου:
«Η Ντροπή της Ευρώπης»
Στο χάος κοντά, γιατί δεν συμμορφώθηκε στις αγορές· κι Εσύ μακριά από τη Χώρα, που Σου χάρισε το λίκνο.
Οσα Εσύ με την ψυχή ζήτησες και νόμισες πως βρήκες, τώρα θα καταλυθούν, και θα εκτιμηθούν σαν σκουριασμένα παλιοσίδερα.
Σαν οφειλέτης διαπομπευμένος και γυμνός, υποφέρει μια Χώρα· κι Εσύ, αντί για το ευχαριστώ που της οφείλεις, προσφέρεις λόγια κενά.
Καταδικασμένη σε φτώχεια η Χώρα αυτή, που ο πλούτος της κοσμεί Μουσεία: η λεία που Εσύ φυλάττεις.
Αυτοί που με τη δύναμη των όπλων είχαν επιτεθεί στη Χώρα την ευλογημένη με νησιά, στον στρατιωτικό τους σάκο κουβαλούσαν τον Χέλντερλιν.
Ελάχιστα αποδεκτή Χώρα, όμως οι πραξικοπηματίες της, κάποτε, από Εσένα, ως σύμμαχοι έγιναν αποδεκτοί.
Χώρα χωρίς δικαιώματα, που η ισχυρογνώμονη εξουσία ολοένα και περισσότερο της σφίγγει το ζωνάρι.
Σ’ Εσένα αντιστέκεται φορώντας μαύρα η Αντιγόνη, και σ’ όλη τη Χώρα πένθος ντύνεται ο λαός, που Εσένα φιλοξένησε.
Ομως, έξω από τη Χώρα, του Κροίσου οι ακόλουθοι και οι όμοιοί του όλα όσα έχουν τη λάμψη του χρυσού στοιβάζουν στο δικό Σου θησαυροφυλάκιο.
Πιες επιτέλους, πιες! κραυγάζουν οι εγκάθετοι των Επιτρόπων· όμως ο Σωκράτης, με οργή Σου επιστρέφει το κύπελλο γεμάτο ώς επάνω.
Θα καταραστούν εν χορώ, ό,τι είναι δικό Σου οι θεοί, που τον Ολυμπό τους η δική Σου θέληση ζητάει ν’ απαλλοτριώσει.
Στερημένη από πνεύμα, Εσύ θα φθαρείς χωρίς τη Χώρα, που το πνεύμα της, Εσένα, Ευρώπη, εδημιούργησε.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σκυλιά κυνήγησαν εργάτη της ΔΕΗ που έκοψε το ρεύμα σε καταναλωτή

Για 10′ περίπου έμεινε σκαρφαλωμένος σε κολώνα παροχής ρεύματος



Συνέβη κι αυτό…
Στα Κεραμειά της Λέσβου, πήγε προχτές εργάτης με εντολή εργολάβου που συνεργάζεται με τη ΔΕΗ, για να διακόψει την παροχή ρεύματος σε ιδιώτη για μικροοφειλή.

Μόλις ο καταναλωτής άνοιξε την πόρτα και ενημερώθηκε από τον εργάτη το λόγο της επίσκεψής του, αμέσως αμόλησε τρία σκυλιά, τα οποία πήραν τον εργάτη στο κηνυγητό.
Ο εργάτης αφού αρχικά ξέφυγε από τα σκυλιά που τον κυνήγησαν, στη συνέχεια ενημέρωσε τηλεφωνικά τον εργολάβο Ε.Α. για το συμβάν και για τον ρώτησε τι έπρεπε να κάνει στη συνέχεια.
Ο εργολάβος τότε του έδωσε εντολή, να διακόψει την παροχή της ηλεκτροδότησης στον οφειλέτη, από τη γραμμή που ηλεκτροδοτείται το ρολόΙ, δηλαδή από την κολώνα της ΔΕΗ.
Πράγματι, μετά από λίγα λεπτά ο εργάτης επανήλθε και αφού ανέβηκε στην κολώνα, έκοψε τελικά το ρεύμα του καταναλωτή.
Όμως η συνέχεια ήταν δυσάρεστη γι αυτόν…
Ο καταναλωτής μόλις αντιλήφθηκε ότι του κόπηκε τελικά το ρεύμα, αμόλησε εκ νέου τα σκυλιά, τα οποία πρόλαβαν τον εργάτη επάνω στην κολώνα της ΔΕΗ και τον περίμεναν από κάτω, με άγριες διαθέσεις.
Ευτυχώς είχε μαζί του το κινητό τηλέφωνο του, μέσω του οποίου ενημέρωσε και πάλι τον εργοδότη του, ο οποίος φρόντισε και μετά από 10 περίπου λεπτά που βρέθηκε «επί ξύλου κρεμάμενος», κατέβηκε και με ασφάλεια επέστρεψε στη Μυτιλήνη.
Πάντως ο άτυχος εργάτης, θα το θυμάται για πολύ καιρό το πάθημά του αυτό…

.lesvosnews.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαγιάννης


 
 
Συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου, στο σπίτι του, από τους άνδρες της Δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαγιάννης.

Η σύλληψη έγινε έπειτα από μήνυση του, επίσης δημοσιογράφου, Κώστα Βαξεβάνη, καθώς σε μπλογκ, του οποίου διαχειριστής φέρεται να είναι ο συλληφθείς, δημοσιεύθηκε, την περασμένη εβδομάδα, αντίγραφο επιταγής, στην οποία εμφανιζόταν ότι ο κ. Βαξεβάνης έλαβε 50.000 ευρώ από την ΕΥΠ.

Έπειτα από αυτό, ο κ. Βαξεβάνης κινήθηκε νομικά, υποβάλλοντας μήνυση και καταγγέλοντας ότι η επιταγή είναι πλαστή. Στη συνέχεια κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία.

Ο Γιάννης Παπαγιάννης θα κρατηθεί μέχρι τη Δευτέρα στην Ασφάλεια, όταν και θα εμφανιστεί στο Αυτόφωρο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μετεωρολογικές βόμβες στη Ελλάδα: Σύμπτωση ή σημάδι κλιματικής αλλαγής;

Μετεωρολογικές βόμβες στη Ελλάδα: σύμπτωση, ή σημάδι κλιματικής αλλαγής;

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στους μετεωρολόγους αλλά και τους επιστήμονες του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η συχνότητα με την οποία εμφανίζονται οι επονομαζόμενες «μετεωρολογικές βόμβες» στην Ελλάδα μέσα σε λιγότερο απο ένα χρόνο.
Ως μετεωρολογική βόμβα ορίζεται όταν το βαρομετρικό «πέφτει» απότομα. Συγκεκριμένα όταν η πίεση στο κέντρο του βαρομετρικού πέσει τουλαχιστον κατα 17hPa σε λιγότερο απο 24 ώρες. Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται στην Ελλάδα μία φορά κάθε δύο χρόνια.
Αυτό όμως που θορύβησε τους επιστήμονες ήταν το γεγονός οτι εμφανίστηκαν τρεις μετεωρολογικές βόμβες σε διάστημα τεσσάρων μηνών.
Συγκεκριμένα η πρώτη βόμβα ήταν όταν το διάστημα 5-7 Ιανουαρίου, οι άνεμοι έφτασαν τα 145km την ωρα, η δεύτερη, ακριβώς ένα μήνα μετά την πρώτη, δηλαδή  5-7 Φεβρουαρίου προκαλώντας καταστροφές σε όλη τη χώρα, ενω το «τελειωτικό» χτύπημα ήρθε στι 17-18 Απριλίου με πλυμμήρε και θαλασσοταραχές.
Μιλώντας στην εφημερίδα «Εθνος», ο ερευνητής Κώστας Λακουβάρδος εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την συχνότητα των φαινομένων αυτών και επισήμανε οτι οι ερευνητές παρακολουθούν τα γεγονότα έτσι ώστε να διαπιστώσουν ενα πρόκειται για τυχαίο γεγονός ή μόνιμη κλιματική μεταβολή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Βρετανία ετοιμάζει σχέδιο να κλείσει τα σύνορα της για τους Έλληνες

Daile Telegraph, βρετανική υπηκοότητα, εφημερίδα, Ιρλανδία, Ισπανία, οικονομική

Σύμφωνα με την υπουργό Εσωτερικών της Βρετανίας Τερέζα Μέι καταρτίζεται σχέδιο για τον περιορισμό του αριθμού των Ελλήνων που θα θελήσουν να μεταναστεύσουν στη Βρετανία σε περίπτωση που η χώρα βγει από την ευρωζώνη.
Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Daile Telegraph η Τερέζα Μέι αναφέρει πως σε περίπτωση διάσπασης της ευρωζώνης είναι πιθανή αθρόα εισροή μεταναστών στη Βρετανία από την Ελλάδα αλλά και από τις άλλες χώρες στις οποίες εκτιμάται ότι θα μεταδοθεί η ακόμα μεγαλύτερη οικονομική κρίση, όπως Ισπανία, Ιρλανδία και Πορτογαλία.
Παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχει παρατηρηθεί ιδιαίτερη αύξηση στις αφίξεις από την Ελλάδα, προσθέτει ότι είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα τις επόμενες εβδομάδες και επομένως είναι σωστό να εκπονούνται σχέδια έκτακτης ανάγκης.
Την ίδια ώρα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών καταγράφουν αύξηση 30% στον αριθμό των Ελλήνων που έλαβαν τη βρετανική υπηκοότητα το 2011 σε σχέση με το 2010. Συγκεκριμένα 325 Έλληνες ακολούθησαν τη διαδικασία έκδοσης βρετανικού διαβατηρίου το 2011 έναντι 250 το 2010. Η αύξηση δεν είναι πολύ μεγάλη, αλλά έρχεται σε αντίθεση με την πτώση του 13% στις αιτήσεις για βρετανική υπηκοότητα από την υπόλοιπη Ευρώπη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χωρίς τηλεόραση για μία εβδομάδα 6000 σπίτια στη Χαλκίδα

Μία εβδομάδα θα χρειαστεί για να αποκατασταθεί η νέα δολιοφθορά, που σημειώθηκε στο σύστημα κεραίας και αναμεταδοτών... των τηλεοπτικών καναλιών στο Βαθροβούνι.

Όπως έγραψε ήδη το egnomi.gr μετά τις εκτεταμμένες ζημιές από το κόψιμο των καλωδίων την περασμένη εβδομάδα και αφού αυτές αποκαταστάθηκαν το βράδυ της Τετάρτης 23 Μαΐου, άγνωστοι δράστες προξένησαν νέες ζημιές.

Συγκεκριμένα έκοψαν τις αντηρίδες στήριξης της κεραίας, με αποτέλεσμα την πτώση της και την πρόκληση ακόμη μεγαλύτερων ζημιών, που είχαν ως αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς τηλεοπτική εικόνα περισσότερα από 6000 σπίτια των περιοχών από τα Αλάτσατα μέχρι τη Χαραυγή.

Μάλιστα, αυτά τα σπίτια θα μείνουν χωρίς τηλεόραση για μία εβδομάδα, αφού τεχνικοί της εταιρείας ενιαίας υποστήριξης της μετάδοσης του σήματος των τηλεοπτικών καναλιών, βρέθηκαν στο Βαθροβούνι, διαπίστωσαν το μέγεθος της ζημιάς και εκτίμησαν πως η αποκατάσταση της θα απαιτήσει χρόνο περισσότερο από μια εβδομάδα!
Διαβάστε Περισσότερα »

Επίθεση με γιαούρτια κατά βουλευτή της "Χρυσής Αυγής", στο Βόλο


Επίθεση με γιαούρτια σε τσιπουράδικο στο Βόλο, δέχθηκε πριν από λίγες ώρες, ο βουλευτής της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, Παναγιώτης Ηλιόπουλος.
Νεαρά άτομα εισέβαλαν στο... μαγαζί και εκσφενδόνισαν πολλά γιαούρτια εναντίον του και της παρέας του, η οποία αποτελούνταν από πέντε έως έξι άτομα...


Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσφερε 200 θέσεις εργασίας στη Νάουσα αλλά οι ενδιαφερόμενοι ήταν ελάχιστοι!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEga6_-Jx-cuIxYc3BB4P1J5m5yVdspEmqC0fHNqaQDdkgAl2ajeA-9RtT-Xisf8GxdYBf9rNFrBy4xiPCm5_6ZlaWBrhdmqkfC6ZkfZKzvRtwFvF8ANC1qmHXztjjaJlKRFLk1tVegnfhg/s1600/a.jpgΣε αναζήτηση επιλεκτικής εργασίας φαίνεται ότι προσανατολίζονται οι επίσημα εγγεγραμμένοι ως άνεργοι στο υποκατάστημα του ΟΑΕΔ της Νάουσας...
Το γεγονός φυσικά δεν έρχεται ως κεραυνός εν αιθρία σε περιοχή με τεράστια ανεργία, που ξεπερνά το 50% του ενεργού εργατικού δυναμικού,αφού και σε ανάλογη πρόσκληση των....



αγροτών της Ημαθίας για απασχόληση Ελλήνων ανέργων σε γεωργικές εργασίες, η προσφορά ήταν μηδενική!!



Σύμφωνα με έρευνά του www.eleytheriadhs.blogspot.com πριν από λίγες μέρες μεγάλη μεταποιητική επιχείρηση οπωροκηπευτικών προϊόντων ( διαλογητήριο) ζήτησε, μέσω του τοπικού υποκαταστήματος του ΟΑΕΔ, 200 ανειδίκευτους εργαζόμενους για να απασχοληθούν εποχικά στην διαλογή των οπωροκηπευτικών προϊόντων, με το ημερομίσθιο και το ένσημο που ορίζει η σχετική κλαδική σύμβαση εργασίας.





Η τεράστια προσφορά εργασίας για , δεδομένα μιας πόλης του μεγέθους της Νάουσας, αναρτήθηκε στα γραφεία του υποκαταστήματος, ενώ οι υπάλληλοι ξεκίνησαν να παίρνουν και τηλέφωνα στους ανέργους, ώστε να καλύψουν σύντομα τη λίστα.





Εκεί ήρθε φυσικά η…. ψυχρολουσία, αφού, σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, ενημερώθηκαν πάνω από 600 άνεργοι, αλλά αυτοί που θέλησαν να εργαστούν , ήταν ελάχιστοι!!!





Οι πληροφορίες κάνουν λόγο μάλιστα και για απαιτήσεις… διπλασιασμού του προσφερόμενου ημερομισθίου!! Φυσικά η άρνηση αποδοχής εργασίας εκ μέρους των ανέργων συνιστά λόγο διακοπής εκ μέρους του ΟΑΕΔ της κάρτας ανεργίας, αλλά κατά κύριο λόγο φανερώνει την παθογένεια που επικρατεί σε μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας, η οποία αναζητά επιλεκτική εργασία, με παχυλό μισθό και ελαφρές συνθήκες δουλειάς!!!





Η έρευνα μας συνεχίστηκε και στο υποκατάστημα του ΟΑΕΔ στη Βέροια. Η ενημέρωση που είχαμε ήταν ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάλογη περίπτωση άρνησης εργασίας στην περιοχή της Βέροιας, ενώ σε κάθε περίπτωση μας τονίστηκε ότι η άρνηση εργασίας μέσω των γραφείων του ΟΑΕΔ, συνιστά λόγο διακοπής της κάρτας ανεργίας και των όποιων προνομίων αυτή έχει.





Μεγάλο το θέμα που ανοίγει λοιπόν και φυσικά μεγάλο το θέμα που πρέπει να μπει στην ατζέντα των κομμάτων για τις επικείμενες εκλογές, ώστε πλέον να μην επιδοτείται η ανεργία, αλλά η εργασία.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ράλι Ακρόπολις: Ο Λάτβαλα ταχύτερος στην 11η ειδική


Ο Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα τερμάτισε πρώτος στη δεύτερη σημερινή και 11η έως τώρα συνολικά ειδική διαδρομή του Ράλι Ακρόπολις.

Ο Φινλανδός οδηγός της Φορντ κάλυψε τα 17,61 χιλιόμετρα της διαδρομής «Γυμνό 1», σε 12 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα, αφήνοντας πίσω του τον Φινλανδό οδηγό της Σιτροέν, Μίκο Χιρβόνεν (+1.2) και τρίτο τον Νορβηγό «ομόσταυλό» του, Πέτερ Σόλμπεργκ (+2.1).

Η πρώτη εξάδα της συγκεκριμένης ειδικής του αγώνα έχει ως εξής:
1.Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα (Φινλανδία/Φορντ) 12:38.0
2. Μίκο Χιρβόνεν (Φινλανδία/Σιτροέν) +1.2
3. Πέτερ Σόλμπεργκ (Νορβηγία/Φορντ) +2.1
4.Σεμπαστιάν Λεμπ (Γαλλία/Σιτροέν) +2.5
5. Εβγκένι Νοβίκοφ (Ρωσία/Φορντ) +9.4
Διαβάστε Περισσότερα »

Επίθεση από χάκερς δέχθηκε η ιστοσελίδα του δήμου Αλιάρτου

Ομάδα  χάκερς με την ονομασία "Teamr00t" χτύπησαν σήμερα την ιστοσελίδα του δήμου Αλιάρτου


Στη σελίδα που "ανέβασαν" με μουσική υπόκρουση, αναφέρουν σε γενικές γραμμές τα εξής:

"Για τις κυβερνήσεις του κόσμου, είναι καιρός να ακούσετε και να ενεργήσετε ανάλογα με το τι θα ωφελήσει και θα βοηθήσει τους ανθρώπους των χωρών σας! Είναι πλέον καιρός για σας να αρχίσετε να ακούτε τις φωνές των λαών σας  και να ασχοληθείτε με τα προβλήματα που συμβαίνουν κάθε μέρα...Ο λαός σας έχει το δικαίωμα να ακουστεί η φωνή του και η κυβέρνηση θα πρέπει να ακούσει το έθνος σας...Η Teamr00t έφθασε...Θα σας βρούμε, θα καταλάβουμε τους ιστότοπούς σας, θα σας αποκαλύπτουμε! Είμαστε η φωνή των καταπιεσμένων ανθρώπων στον κόσμο και ο χειρότερος εφιάλτης σας!" στη συνέχεια φώτο


Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ!Αυτοκτόνησε μέσα στα κελιά της Αερονομίας ο ανθυπασπιστής που κατηγορήθηκε για παιδική πορνογραφία


Δεύτερο σοκ για την ΠΑ! Ο ανθυπασπιστής που είχε συλληφθεί με κατηγορίες για κατοχή υλικού παιδική πορνογραφίας και για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου,αυτοκτόνησε μέσα στα κρατητήρια της Αερονομίας!

Ο 34 χρονος ανθυπασπιστής,κρεμάστηκε με τα κορδόνια του.

Ο ανθυπασπιστής που υπηρετούσε στη Μοίρα ΓΕΑ είχε συλληφθεί από στελέχη της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού και σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.
Ειδικότερα, μετά από ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί έρευνα στο σπίτι του 34χρονου στην Αττική, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
μεγάλος αριθμός ηλεκτρονικών αρχείων παιδικής πορνογραφίας,
ένας εξωτερικός και ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος, καθώς και
εβδομήντα εννέα (79) ψηφιακοί οπτικοί δίσκοι.

Διαβάστε την ανακοίνωση από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

''​Το Σάββατο, 26 Μαΐου 2012 και ώρα07:30,ο 34χρονος κρατούμενος στην Αερονομία,Ανθυπασπιστής Κ.Μ. βρέθηκε απαγχονισμένος,εντός του χώρου κράτησης.

Στο σημείο κλήθηκε και προσήλθε συνεργείο της Ελληνικής Αστυνομίας, για την εξερεύνηση του χώρου.

Ενημερώθηκε άμεσα ο αρμόδιος Εισαγγελέαςκαι θα ακολουθήσουν οι προβλεπόμενες ενέργειες προκειμένου να εξακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες του συμβάντος''.
 onalert.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Bοιωτία:Τραγικός θάνατος για ηλικιωμένο ζευγάρι μετά από σύγκρουση με τρένο


Φρικτό θάνατο βρήκε το πρωί ένα ηλικιωμένο ζευγάρι που ξεκίνησε  από το Σχηματάρι για να πάει στο Δήλεσι...

Ο θάνατος παραμόνευε στις 08:00 το πρωί, λίγο πριν φτάσει στον προορισμό του, στη σιδηροδρομική διάβαση έξω από το Δήλεσι Βοιωτίας.

Ο 83χρονος οδηγός, σύμφωνα πάντα με το LamiaReport, δεν είδε τις κατεβασμένες μπάρες, ούτε άκουσε το ηχητικό σήμα. Κάποιοι λένε ότι ίσως να τον τύφλωσε και ο ήλιος.

Η αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Χαλκίδα - Αθήνα, εμβόλισε το αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο επί τόπου, ο οδηγός και η επίσης 83χρονη σύζυγός του.

Το αυτοκίνητο παρασύρθηκε για πολλά μέτρα και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να απεγκλωβίσουν το ηλικιωμένο ζευγάρι.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Πρόταση γάμου....ορθοπεταλιά!

Πρόταση γάμου....ορθοπεταλιά έκανε ένας ποδηλάτης στην αγαπημένη του, που και οι δύο συμμετείχαν στο 2ο brevet Θήβας, Ο γαμπρός από την Σκύρο και η νύφη από την Λάρισα.
Οι πληροφορίες λένε ότι και οι δυο έμεναν τα τελευταία χρόνια μαζί στο πανέμορφο νησί,  όμως η Θήβα ήταν τελικά ο τόπος όπου έγινε η πρόταση γάμου.

Ο ποδηλάτης που ήταν αρκετά προετοιμασμένος φορούσε και σχετικό μπλουζάκι που έγραφε το μήνυμα "marry me;;;".

Σειρά είχαν η σαμπάνια , τα σφυρίγματα και οι ευχές όλων των συναθλητών τους...

Φυσικά, η απάντηση ήταν θετική και έτσι η νύφη θα ακολουθήσει τον γαμπρό και σε άλλα brevet... Αυτά της ζωής....
Διαβάστε Περισσότερα »

«Λυπάμαι τα παιδιά της Αφρικής, όχι τα Ελληνόπουλα»


Χρησιμοποιώντας γλώσσα πρωτόγνωρα σκληρή σε σχέση με την στάση που έχει κρατήσει μέχρι σήμερα απέναντι στην κρίση της χώρας μας, η επικεφαλής τη ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξή της στη βρετανική εφημερίδα Guardian τονίζει ότι τρέφει μεγαλύτερη συμπόνια για τα παιδιά που δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε σωστή εκπαίδευση στην υποσαχάρια Αφρική, παρά για πολλά παιδιά που αντιμετωπίζουν τη φτώχεια στην Αθήνα!

Σύμφωνα με τη Guardian, η Κ. Λαγκάρντ επιμένει ότι ήρθε η ώρα της πληρωμής για την Ελλάδα και καθιστά ξεκάθαρο ότι το ΔΝΤ δεν έχει πρόθεση να χαλαρώσει τους όρους του πακέτου λιτότητας. Και μάλιστα η εφημερίδα αναφέρει την εξής απίστευτη φράση: «Ήρθε η ώρα να γίνει απόσβεση της επένδυσης» εννοώντας την χρηματοδότησης του ΔΝΤ προς την Ελλάδα)!!!

Είναι χαρακτηριστικό δε ότι αναφέρει πως οι Έλληνες γονείς θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη εφόσον τα παιδιά τους δέχονται τις επιπτώσεις της μείωσης των δαπανών. «Οι γονείς πρέπει να πληρώνουν τους φόρους τους», αναφέρει.

Στην ερώτηση αν μπορεί να βγάλει από το μυαλό της τις μητέρες που δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μαιευτήρια ή ασθενείς που δεν μπορούν να αγοράσουν φάρμακα για να κρατηθούν στη ζωή, η Λαγκάρντ απαντά: «Σκέφτομαι περισσότερο τα μικρά παιδιά ενός σχολείου σε ένα μικρό χωρίο του Νίγηρα, τα οποία διδάσκονται δύο ώρες την ημέρα και μοιράζονται μία καρέκλα ανά τρία…Τα έχω στο μυαλό μου όλη την ώρα. Γιατί πιστεύω ότι χρειάζονται πολύ περισσότερη βοήθεια από τον κόσμο στην Αθήνα».

Παράλληλα, η επικεφαλής του ΔΝΤ προσθέτει: «Ξέρετε κάτι; Όσον αφορά την Αθήνα, σκέφτομαι επίσης όλους αυτούς τους ανθρώπους που προσπαθούν να φοροδιαφύγουν όλη την ώρα». Προσθέτει δε ότι σκέφτεται εξίσου τους Έλληνες που έχουν αποκλειστεί από την παροχή δημόσιων υπηρεσιών και εκείνους που δεν πληρώνουν τους φόρους τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Γκίντερ Γκρας: Ευρώπη, χωρίς τη χώρα που σε δημιούργησε θα πεθάνεις χωρίς ψυχή

Γκίντερ Γκρας: Ευρώπη θα πεθάνεις χωρίς ψυχή, χωρίς τη χώρα που σε δημιούργησε

Αλλος ένας νομπελίστας τάσσεται στο πλευρό της Ελλάδας, αυτή τη φορά όχι βάζοντας την υπογραφή του σε κάποια επιστολή συμπαράστασης, αλλά γράφοντας ένα ποίημα με το οποίο κατηριάζει την Ευρώπη η οποία, όπως λέει, διαπομπεύει την Ελλάδα... Ο λόγος για το γερμανό λογοτέχνη Γκίντερ Γκρας.
Στο ποίημα του που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή στην ιστοσελίδα του Μονάχου Sueddeutsche Zeitung και το οποίο έχει τίτλο «Η ντροπή της Ευρώπης», προειδοποιεί την Ε.Ε.: «Εσυ η Ευρώπη, θα πεθάνεις χωρίς ψυχή, χωρίς τη χώρα που σε δημιούργησε».
«Καρφωμένη γυμνή στον πάσσαλο, γιατί είναι πνιγμένη στα χρέη, μια χώρα υποφέρει», γράφει ο 84χρονος Γερμανός συγγραφέας, στο κείμενο αυτό των δώδεκα στροφών που αποτελούνται από δύο στίχους η κάθε μία.
Το ποίημα ξεκινά με μια έκκληση προς την Ευρώπη: «Απομακρύνεσαι από τη χώρα, που ήταν το λίκνο σου, και είναι κοντά στο χάος, γιατί δεν συμμορφώθηκε με τις αγορές».
Αμέσως μετά αναφέρει ότι η χώρα αυτή «καταδικασμένη στη φτώχεια, της οποίας ο πλούτος κοσμεί τα μουσεία» είναι «ακόμα μόλις ανεκτή».

Τον περασμένο Απρίλιο ο Γκρας είχε προκαλέσει μια τεράστια διαμάχη με τη δημοσίευση στην ίδια εφημερίδα - την Die Süddeutsche Zeitung - ενός αμφιλεγόμενου ποιήματος στο οποίο ανέφερε ότι το Ισραήλ απειλεί την παγκόσμια ειρήνη όταν λέει ότι θέλει να καταφέρει προληπτικά πλήγματα στο Ιράν. Μετά από αυτό το εβραϊκό Κράτος τον κήρυξε persona non grata.
Διαβάστε Περισσότερα »

10 συμβουλές για τα μάτια


10 συμβουλές για τα μάτια1η. Να προστατεύετε πάντοτε τα μάτια σας από τον ήλιο φορώντας απορροφητικά γυαλιά και καπέλο. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι η υπεριώδης ακτινοβολία προκαλεί βλάβες στα μάτια προκαλώντας καταρράκτη και εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.
2η. Βάλτε την τακτική σωματική άσκηση στο καθημερινό σας πρόγραμμα. Είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι το περπάτημα ελαττώνει την ενδοφθάλμιο πίεση, προστατεύει τα αγγεία στο σώμα και γενικά βοηθά στην καλή όραση και την καλή υγεία γενικότερα.
3η. Ελέγχετε περιοδικά την αρτηριακή σας πίεση και αν είναι αυξημένη τότε ρυθμίστε τη με τη βοήθεια του παθολόγου ή του καρδιολόγου σας. Είναι αποδεδειγμένο ότι η αρτηριακή υπέρταση προκαλεί βλάβες στον αμφιβληστροειδή και αυξάνει την πιθανότητα να πάθει κανείς γλαύκωμα.
4η. Μην καπνίζετε. Το κάπνισμα προκαλεί καταρράκτη και βλάβες στον αμφι βληστροειδή χιτώνα , όπως εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.
5η. Ελέγχετε περιοδικά τη χοληστερόλη και το σάκχαρο στο αίμα σας. Οι υψηλές τιμές χοληστερόλης σχετίζονται με αυξημένη πιθανότητα εκφύλισης της ωχράς κηλίδας και άλλων αγγειακών παθήσεων του αμφιβληστροειδούς. Η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια δυστυχώς είναι από τις πρώτες αιτίες τύφλωσης στο δυτικό κόσμο. Η καλή ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα είναι καθοριστικός παράγοντας για την εξέλιξη της πάθησης αυτής.
6η. Να επισκέπτεστε σε τακτικά διαστήματα τον οφθαλμίατρο σας έστω και αν δεν έχετε συμπτώματα. Πολλές παθήσεις των ματιών , όπως είναι το γλαύκωμα, είναι ασυμπτωματικές στα αρχικά στάδια. Η πρώιμη διάγνωση είναι καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη της πάθησης αυτής.
7η. Τα παιδιά θα πρέπει να εξετάζονται προληπτικά πριν πάνε στο σχολείο. Η έγκαιρη διάγνωση στραβισμού ή αμβλυωπίας θα έχει σαν αποτέλεσμα την εφαρμογή της κατάλληλης θεραπείας με πολύ καλά αποτελέσματα.
8η. Αν κάνετε χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή για πολλές ώρες, φροντίστε να κάνετε συχνά διάλειμμα για μερικά λεπτά, να βλεφαρίζετε(Blink reflex) συχνά και να χρησιμοποιείτε τεχνητά δάκρυα για να μην στεγνώνουν τα μάτια σας.
9η. Φροντίστε την δίαιτα σας και ρυθμίστε το σωματικό σας βάρος. Δίαιτα πλούσια σε λαχανικά και φρούτα, ψάρι, κοτόπουλο είναι ευεργετική για την όρασή σας. Να αποφεύγετε την υπερβολική κατανάλωση κρέατος και ακόρεστων λιπών.
10η. Μετριάστε το άγχος της καθημερινότητας. Υπάρχουν παθήσεις όπως η κεντρική ορώδης αμφιβληστροειδοπάθεια, των οποίων η παθογένεια σχετίζεται με το υπερβολικό άγχος.



Διαβάστε Περισσότερα »

Ασπίδα για τη καρδιακή νόσο τα ψάρια και τα καρύδια

Η συχνή κατανάλωση λιπαρών οξέων ωμέγα-3 από διάφορες πηγές, όπως είναι ψάρια, τα καρύδια και το λάδι σόγιας, μειώνει τον κίνδυνο για καρδιαγγειακά επεισόδια έως και κατά 60%, όπως τεκμηριώνει μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην Αμερικανική Επιθεώρηση Καρδιολογίας. Η έρευνα επίσης υποστηρίζει ότι δεν χρειάζεται να καταναλώνει κάποιος τεράστιες ποσότητες ψαριού για να το πετύχει. Ιδιαίτερα τα λιπαρά ψάρια, όπως το σκουμπρί, η ρέγκα, η σαρδέλα, ο σολομός, η πέστροφα, συνίσταται να καταναλώνονται δύο φορές την εβδομάδα. Περίπου 3 με 4 κουταλιές της σούπας καρύδια, πέντε φορές τη βδομάδα είναι αρκετά για να περιορίσουν από μόνα τους τον κίνδυνο απόφραξης των Στεφανιαίων Αρτηριών από 25% έως 40%.



Η τακτική επομένως κατανάλωση αυτών των λιπαρών οξέων, των ω-3, μέσα από τα ψάρια και τα καρύδια περιορίζει τον κίνδυνο και δρα καρδιοπροστατευτι
 .iator.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανεξάρτητο κράτος εκτός Μεγάλης Βρετανίας θέλει να γίνει η Σκωτία!

Με συγκέντρωση υπογραφών, εκδηλώσεις και συναυλίες άρχισαν την Παρασκευή εκδηλώσεις για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, οι κάτοικοι της οποίας θα κληθούν το 2014 να απαντήσουν αν επιθυμούν να αποσχιστούν από το Ηνωμένο Βασίλειο μετά από τρεις αιώνες....



Θέλουμε μια δίκαιη και ευημερούσα Σκοτία, είπε ο πρωθυπουργός Αλεξ Σάλμοντ κηρύσσοντας άτυπα την έναρξη της καμπάνιας «Σκωτία, ναι». Στόχος του είναι να υπογράψουν ένα εκατομμύριο Σκοτσέζοι (επί συνόλου πέντε εκατομμυρίων) ως το 2014. Το κίνημα της ανεξαρτησίας στηρίζουν και προσωπικότητες όπως ο Σον Κόνερι.

Οι Σκωτσέζοι θα ψηφίσουν το 2014 αν θέλουν την ανεξαρτησία της χώρας, η οποία σήμερα απολαμβάνει ευρεία αυτονομία, ελέγχοντας την υγεία, την παιδεία και τις φυλακές - το Λονδίνο ελέγχει όλα τα υπόλοιπα ζητήματα συμπεριλαμβανομένης της οικονομίας.

Αν το αποτέλεσμα είναι θετικό, η Σκωτία θα είναι ανεξάρτητη χώρα από το 2016, ανοίγοντας ίσως τον δρόμο και για την Ουαλία. Κεφαλή του κράτους θα παραμείνει πάντως η βασίλισσα Ελισάβετ.

Η κυβέρνηση Κάμερον - Συντηρητικοί και Φιλελεύθεροι - διαφωνεί με την ανεξαρτησία, υποστηρίζοντας την ενότητα του Βασιλείου. Την ίδια στάση κρατά και το Εργατικό κόμμα. Ωστόσο και τα τρία κόμματα έχουν μικρότερη επιρροή στο σκοτσέζικο Κοινοβούλιο, όπου υπερτερεί το SNP του Σάλμοντ.

Οι ως τώρα δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το 40% των Σκωτσέζων στηρίζει την ανεξαρτησία, 50% διαφωνεί και ένα 10% παραμένει αναποφάσιστο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλος Ιουνίου οι κατανομές 30 εκατ. ευρώ από το Εθνικό Απόθεμα


Η κατανομή των δικαιωμάτων από το Εθνικό Απόθεμα του άρθρου 68, ύψους 30 εκατ. ευρώ, δεν θα ολοκληρωθεί πριν τις 30 Ιουνίου.Με ορόσημο τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, η κρατική μηχανή «τρέχει» να κλείσει τις εκκρεμότητες του ΦΠΑ και των πριμ, όπως αποκαλύπτει το σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda, που κυκλοφορεί το Σάββατο 26 Μαΐου. Επόμενη επικίνδυνη αποστολή είναι η κατανομή 30 εκατ. ευρώ από το Εθνικό Απόθεμα.
Η κατανομή των δικαιωμάτων από το Εθνικό Απόθεμα του άρθρου 68, ύψους 30 εκατ. ευρώ, δεν θα ολοκληρωθεί πριν τις 30 Ιουνίου.
Χωρίς το άγχος των συνηθισμένων προεκλογικών εβδομάδων της μεταπολίτευσης, αλλά με τη βιασύνη να κλείσουν όλες τις εκκρεμότητες πριν τις 17 Ιουνίου, δουλεύει ο κρατικός μηχανισμός για τις πληρωμές των ενισχύσεων στους αγρότες. Βέβαια, το μόνο που φαίνεται στον ορίζοντα ότι μπορεί να πληρωθεί μέχρι την Παρασκευή 15 Ιουνίου είναι το ποιοτικό παρακράτημα του άρθρου 68 για το ελαιόλαδο και το βόειο κρέας, ενώ γίνονται πολλές προσπάθειες να πληρωθεί και  η πλειοψηφία των πρώην και νυν καπνοπαραγωγών που έχουν υποβάλει αίτηση για τη β΄ δόση του Μέτρου 144, δηλαδή του γνωστού «9χίλιαρου».
Το κλίμα επιφανειακής ηρεμίας της υπηρεσιακής κυβέρνησης, δίνει τη δυνατότητα στον ΟΠΕΚΕΠΕ να ιεραρχήσει καλύτερα τις λειτουργίες και τις προτεραιότητες του προγράμματος πληρωμών των επόμενων ημερών, αλλά η δυστοκία στη λήψη αποφάσεων τέτοιες περιόδους δυσκολεύει σε κάποιους τομείς τα πράγματα. Για παράδειγμα, η κατανομή των δικαιωμάτων από το εθνικό απόθεμα του άρθρου 68 σε νέους αγρότες και σε όσους δικαιούχους δεν έχουν δικαιώματα ή κατοικούν σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν τις 30 Ιουνίου. Πρόκειται για ένα ποσό συνολικού ύψους 30 εκατ. ευρώ, το οποίο όμως κάθε χρονιά κατανέμεται με βάση υπουργική απόφαση η οποία ορίζει τα κριτήρια και φέτος ακόμα δεν έχει υπογραφεί.
Οι άλλες εκκρεμότητες που απαιτούν το σχηματισμό κανονικής κυβέρνησης είναι - σαφώς - η επιστροφή στους αγρότες του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης καυσίμων, ενώ η διαδικασία της επιστροφής του ΦΠΑ σε άλλες περιοχές περιπλέκεται από τα πισωγυρίσματα των εφοριών και σε άλλες περιοχές η έλλειψη «παρεμβατικής» κυβερνητικής πολιτικής έχει διευκολύνει τα πράγματα, ώστε οι εφοριακοί να συνεχίσουν τους ελέγχους τους ανεπηρέαστοι.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βίντεο – σοκ: Απίστευτο τροχαίο με νταλίκα

 Θα μπορούσε να είναι σκηνή από κινηματογραφική ταινία... Ωστόσο είναι πραγματικό περιστατικό που σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες στην Ρωσία. Ο οδηγός μιας νταλίκας έχασε τον έλεγχο πάνω στην στροφή, η νταλίκα δίπλωσε και καρφώθηκε πάνω σε όχημα που ερχόταν από το αντίθετο ρεύμα! Ευτυχώς οι επιβάτες και των δύο οχημάτων είναι καλά στην υγεία τους. Δείτε το σοκαριστικό βίντεο:
mediagate.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣτΕ: Συνταγματικό το Ειδικό Τέλος Ακινήτων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ



Δεν αντίκειται στο Σύνταγμα και στο Πρώτο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) το λεγόμενο «χαράτσι» της ΔΕΗ, έκρινε, κατά πλειοψηφία, με απόφασή της (1972/2012) η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).
Με την ίδια απόφαση, η Ολομέλεια του ΣτΕ ακυρώνει τη σχετική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών 1211/2011, κατά το μέρος που προβλέπει ότι θα διακόπτεται η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε όποιον δεν καταβάλλει το Έκτατο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ). Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι η διακοπή αυτή είναι αντίθετη προς το Σύνταγμα.
Πιο συγκεκριμένα, στην πολυσέλιδη απόφασή της (67 σελίδες) η Ολομέλεια του ΣτΕ κρίνει ότι το ειδικό τέλος αποτελεί φόρο προσωρινού χαρακτήρα (διετή) που στηρίζεται σε γενικά και αντικειμενικά κριτήρια, όπως εμβαδόν, τιμή ζώνης κ.λπ.
Σύμφωνα με την άποψη της πλειοψηφίας των μελών της Ολομέλειας του ΣτΕ, το επίμαχο τέλος δεν παραβιάζει τις συνταγματικές διατάξεις (που προστατεύουν την ιδιοκτησία, την αναλογικότητα, την ισότητα, την κατανομή φορολογικών βαρών κ.λπ.) ούτε την ΕΣΔΑ, αποτελώντας συνταγματικά ανεκτό περιορισμό της περιουσίας υπό τις δεδομένες συνθήκες.
Και αυτό γιατί - σύμφωνα με την απόφαση - το μέτρο ελήφθη για την αντιμετώπιση επείγουσας ανάγκης σοβαρού δημόσιου συμφέροντος και προκειμένου να καλυφθεί άμεσα πρόσθετο δημοσιονομικό έλλειμμα σε περιβάλλον οικονομικής υφέσεως, ενώ ταυτόχρονα έχει προσωρινό μόνο χαρακτήρα και δεν μπορεί να καταστήσει δημευτικό.
Ακόμη, η πλειοψηφία δέχθηκε ότι ναι μεν το επίδικο τέλος προστιθέμενο σε άλλα φορολογικά μέτρα συνεπάγεται αυξημένη επιβάρυνση των πολιτών, όμως το γεγονός αυτό δεν το καθιστά μη ανεκτό περιορισμό της περιουσίας ενόψει των σοβαρών και επειγόντων δημοσιονομικών λόγων για τους οποίους επιβλήθηκε.
Αντίθετα, η μειοψηφία υποστήριξε ότι το μέτρο είναι αντίθετο σε συνταγματικές διατάξεις και στην ΕΣΔΑ και δεν λαμβάνει υπόψη του τη φοροδοτική ικανότητα του κάθε πολίτη.
Σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, αντισυνταγματική είναι η δυνατότητα διακοπής ρεύματος που προβλέπεται και στο άρθρο 53 του Ν. 4021/2011 για όποιον δεν καταβάλλει το τέλος.
Το ΣτΕ κρίνει ότι αποτελεί συνταγματικώς ανεπίτρεπτη επέμβαση στη συμβατική σχέση μεταξύ του καταναλωτή και του προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος και προσβολή του δικαιώματος του πρώτου για ελεύθερη απόλαυση των απορρεόντων από τη σχετική σύμβαση προμήθειας δικαιωμάτων του.
Ακόμη, η Ολομέλεια του ΣτΕ δέχθηκε ότι με την κύρωση της διακοπής του ρεύματος σε φορολογούμενο, επειδή δεν είναι συνεπής με φορολογικές υποχρεώσεις άσχετες προς τις απορρέουσες από τη σύμβαση παροχής ρεύματος υποχρεώσεις του, παραβιάζεται η αρχή της αναλογικότητας, διότι πρόκειται περί μέτρου το οποίο οδηγεί σε αναίρεση της καθολικότητας της παροχής υπηρεσιών κοινωφελούς δικτύου και εξυπηρετήσεως για λόγο ο οποίος δεν είναι συναφής με την παροχή της εν λόγω υπηρεσίας.
Σημειώνεται ότι η πλειοψηφία των μελών της Ολομέλειας έθεσε και ζήτημα παραβίασης όχι μόνο της οικονομικής ελευθερίας αλλά και της συνταγματικής προστασίας της ανθρώπινης αξίας, γιατί η διακοπή συνεπάγεται στέρηση αγαθού ζωτικής σημασίας για την αξιοπρεπή διαβίωση.
Αντίθετα, η μειοψηφία υποστήριξε ότι είναι συνταγματική η διακοπή ρεύματος λόγω του εθνικού συμφέροντος σκοπού της άμεσης αντιμετώπισης του δημοσιονομικού προβλήματος και επειδή προβλέπεται στη νομοθεσία και σε άλλες περιπτώσεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κατακρεούργησε ανθρώπους και ύστερα πούλησε το κρέας των πτωμάτων ως κρέας... στρουθοκαμήλου

 Τουλάχιστον ανατριχιαστική η είδηση που έρχεται από την Κίνα.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν άνδρα που θεωρείται ύποπτος ότι κατακρεούργησε ανθρώπους και ύστερα πούλησε το κρέας των πτωμάτων ως κρέας... στρουθοκαμήλου Οι αστυνομικοί συνέλαβαν στα τέλη Απριλίου έναν 56χρονο ως ύποπτο για τη δολοφονία ενός 19χρονου, μετά από έρευνες ωστόσο φάνηκε πως άλλοι 17 άνθρωποι ίσως έχουν πέσει θύματά του και ίσως τα πτώματά τους... κατέληξαν στην κραταγορά.


"Ο Ζανγκ Γιονγκμίνγκ είναι ένα καννιβαλιστικό τέρας", είπαν κάτοικοι του χωριού του προσθέτοντας ότι είχαν δει πλαστικές σακκούλες να κρέμονται μπροστά από το σπίτι του, από τις οποίες έβλεπαν μερικές φορές να προεξέχουν οστά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα του Χονγκ Κονγκ "Στάνταρντ", η αστυνομία ανακάλυψε στο σπίτι του ύποπτου "δεκάδες βολβούς ματιών διατηρημένους μέσα σε μπουκάλια οινοπνευματωδών".


Οι ερευνητές βρήκαν επίσης κομμάτια σάρκας, προφανώς ανθρώπινης, κρεμασμένα μέσα στο σπίτι για να ξεραθούν, σύμφωνα με την εφημερίδα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχεται ελέω τρόικας η ηλεκτρονική κάρτα υγείας! Πως θα λειτουργεί

Αν τελικώς η χώρα μας διατηρήσει το μνημόνιο τότε το βέβαιον είναι ότι θα αναγκαστεί να υιοθετήσει έναν μάλλον πιο σύγχρονο τρόμο για την αντιμετώπιση των ασθενών. Οι επιταγές της τρόικας αλλά και τα ευρωπαϊκά δεδομένα επιβάλουν να υπάρχει για κάθε ασθενή μια ηλεκτρονική κάρτα υγείας.

Μάλιστα ήδη οι πρώτες προετοιμασίες έχουν γίνει μέσω της...
ΗΔΙΚΑ, της εταιρείας του δημοσίου που χειρίζεται την ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Αν ποτέ λειτουργήσει ορθά και χωρίς προβλήματα η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ τότε θα ενσωματωθεί και ειδικό πρόγραμμα που θα καταγράφει όλα τα φάρμακα που έχουν λάβει οι ασθενείς, τι θεραπείες έχουν κάνει και αν αυτές ήταν αποτελεσματικές.

Η ηλεκτρονική κάρτα υγείας θα είναι μοναδική για κάθε ασθενή. Θα περιλαμβάνει ουσιαστικά όλα τα προσωπικά του δεδομένα αλλά και όλα τα αρχεία σχετικά με την κατάσταση της υγείας του. Ο θεράπων γιατρός θα έχει πρόσβαση στο ιστορικό, τις εξετάσεις και τη θεραπευτική αγωγή του κάθε ασφαλισμένου.

Το θέμα της δημιουργίας της ηλεκτρονικής κάρτας υγείας συζητήθηκε εκτενώς και κατά τη συνάντηση του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ) με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΗΔΙΚΑ Βλάση Σφυρόερα.

«Πάγια πρόταση του Ι.Σ.Α. ήταν ανέκαθεν η δημιουργία μιας κοινής ηλεκτρονικής κάρτας υγείας στην οποία όλοι οι γιατροί θα μπορούν να παρακολουθούν την πορεία της ασθένειας του ασφαλισμένου. Μια τέτοια ηλεκτρονική βάση δεδομένων δίνει τη δυνατότητα στον θεράποντα ιατρό να έχει την άρτια παρακολούθηση του ασθενή του αλλά και στην ελληνική πολιτεία να ελέγχει τον λειτουργό υγείας στη σωστή ή μη άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. Γ. Πατούλης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Αθήνα αθωώνει τον Σωκράτη μετά από 2.500 χρόνια!

δίκη, Σωκράτης, Αθήνα, καταδίκη, φιλόσοφος, ίδρυμα ωνάση, νέα δίκη, Στέγη Γραμμά

Η Αθήνα αποφάσισε να δικαιώσει τον Σωκράτη, 2.500 χρόνια μετά την θανατική καταδίκη του φιλοσόφου καθώς στην δίκη που έλαβε χώρα στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, οι δικαστές ισοψήφισαν με αποτέλεσμα την αθώωση του πιο σημαντικού φιλοσόφου όλων των εποχών.
Στη νέα Δίκη, που διοργανώσε το Ίδρυμα Ωνάση οι συνήγοροι και οι κατήγοροι, γνωρίζοντας πλέον τα ιστορικά δεδομένα, διερεύνησαν τα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα που βρίσκονταν ουσιαστικά πίσω από την κατηγορία που αντιμετώπισε ο Σωκράτης.
Οι δικαστές ισοψήφισαν στην απόφασή τους, με ψήφους πέντε υπέρ και πέντε κατά της καταδίκης του Σωκράτη και ως εκ τούτου δεν καταδίκασαν τον Σωκράτη. Περισσότερο ένθερμο υπέρ του Αθηναίου φιλοσόφου ήταν το κοινό που ψήφισε με 584 ψήφους υπέρ της αθώωσής του, έναντι 282 που ψήφισαν την ενοχή του.
Το 399 π.Χ. ο Σωκράτης αντιμετώπισε στην Αθήνα τις κατηγορίες της διαφθοράς των νέων και της ασέβειας προς τους θεούς. Δικάστηκε από το Δικαστήριο της Ηλιαίας που απαρτιζόταν από 500 Αθηναίους πολίτες. Κατά τη σημερινή αναπαράσταση της δίκης κατήγοροι και συνήγοροι του Σωκράτη εξέθεσαν στο δικαστήριο τις απόψεις τους, σκιαγραφώντας και το γενικότερο κοινωνικό και πολιτικό πλαίσιο της εποχής, που στιγματίστηκε από την επιβολή της τυραννίας των Τριάκοντα το 404 π.Χ. και την επαναφορά του δημοκρατικού καθεστώτος σε λιγότερο από ένα χρόνο. Ο Σωκράτης κατηγορήθηκε ότι γνώριζε προσωπικά ορισμένους από τους τυράννους και διατέλεσε δάσκαλός τους.
Εκπροσωπώντας την κατηγορούσα αρχή, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνης Παπαδημητρίου, εξήγησε ότι ο Σωκράτης φέρει την ευθύνη πράξεων που οι κατηγορίες δεν έχουν αποδώσει στην έκταση και το βάθος που πρέπει.
«Ο Σωκράτης ήταν ο πνευματικός, ο ιδεολογικός ηγέτης των Τριάκοντα Τυράννων της Αθήνας, που εγκατέστησαν την ολιγαρχία το 404 π.Χ και εκτέλεσαν 1.500 δημοκράτες Αθηναίους. Ο Σωκράτης διαφθείρει τους νέους κάνοντάς τους οπαδούς της ολιγαρχίας και εχθρούς της δημοκρατίας. Επίσης, κατηγορείται γιατί δεν σέβεται τους θεούς αυτής της πόλης, δηλαδή τους δημοκρατικούς θεούς και άρα τους δημοκρατικούς θεσμούς», είπε.
Ο κατήγορος Ηλίας Αναγνωστόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής Ποινικών και Εγκληματολογικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, συμπλήρωσε ότι «μόλις τέσσερα χρόνια πριν από τη δίκη, το 403 π.Χ. είχε αποκατασταθεί η αθηναϊκή δημοκρατία και οι Αθηναίοι ήξεραν ότι η δημοκρατία ήταν τρωτή και υπήρχαν εχθροί μέσα στην πόλη και από άλλες πόλεις που επιχειρούσαν να βλάψουν το πολίτευμα».
Καταλήγοντας στην αγόρευσή τους οι δύο κατήγοροι παρατήρησαν: «Σας ζητούμε να μην καταδικάσετε την Αθήνα, να μην πιστέψετε ότι η Αθήνα αδίκησε τον Σωκράτη, αλλά ότι ο πολίτης Σωκράτης έβαλε σε κίνδυνο την αθηναϊκή δημοκρατία. Η Δημοκρατία κινδύνεψε και αμύνθηκε ως όφειλε».
Τις κατηγορίες επιχείρησαν να αντικρούσουν οι συνήγοροι του Σωκράτη, Μάικλ Μπέλοφ και Πατρίκ Σιμόν.
Ο κ. Σιμόν επισήμανε ότι ο Σωκράτης κατηγορήθηκε για διαφθορά των νέων, ωστόσο «το να εκπαιδεύεις τους νέους δεν είναι αδίκημα, το να εκφέρεις την άποψή σου δεν είναι αδίκημα. Γιατί να ποινικοποιήσουμε την έκφραση των ιδεών που δεν ήταν σύμφωνες με την εποχή τους;»
Ο ίδιος πρόσθεσε: «Μπορεί ανάμεσα στους μαθητές του Σωκράτη να βρίσκονταν κάποιοι από τους Τριάκοντα, ωστόσο είχε τόσους άλλους μαθητές. Ο Σωκράτης δεν πίστευε στη δημοκρατία, ήταν σκεπτικιστής, αλλά δεν πίστευε και στην ολιγαρχία. Εξάλλου, δεν έχουμε κανένα στοιχείο για συμμετοχή του σε βίαιη πράξη».
Οι δύο συνήγοροι του Σωκράτη κατέληξαν την αγόρευσή τους λέγοντας: «Η Ιστορία των Αθηνών θα πει ότι η Αθήνα ήταν η κοιτίδα της ελευθερίας του λόγου, της δημοκρατίας και των τεχνών. Από εσάς εξαρτάται να μην πουν ότι η πόλη αυτή δολοφόνησε τον μεγαλύτερό της φιλόσοφο».
Αιτιολογώντας την απόφασή της να ψηφίσει την ενοχή του Σωκράτη, η πρόεδρος των δικαστών, Λορέττα Πρέσκα, πρόεδρος του Αμερικανικού Περιφερειακού Δικαστηρίου της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης, επισήμανε: «Η άρνηση του σεβασμού προς τους θεούς και την πόλη σημαίνει προδοσία από τον Σωκράτη και με τη διδασκαλία του δηλητηριάζει και τις ψυχές των νέων. Για τη δημοκρατία, τις αξίες, τις παραδόσεις και την ευσέβεια που οι Αθηναίοι πιστεύουμε, θα πρέπει να ψηφίσω την ενοχή του».
Ο Φρανσουά Τερέ, μέλος της Ακαδημίας Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών της Γαλλίας, που ψήφισε υπέρ της αθώωσης του Σωκράτη, υπογράμμισε: «Ο Σωκράτης ήταν φιλόσοφος και ένας φιλόσοφος είναι εύκολος στόχος. Ωστόσο, μας έδωσε το μεγαλύτερο δώρο του κόσμου, το δικαίωμα στην αμφιβολία».
Σημειώνεται ότι αντίστοιχη εκδήλωση είχε διοργανώσει το Ίδρυμα Ωνάση και πριν από ένα χρόνο στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Νέας Υόρκης, το οποίο είχε αθωώσει τον Σωκράτη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Νίκος Αλιάγας: «Επέστρεψα στην Ελλάδα μετά από 6 μήνες και σοκαρίστηκα!»

 

"H Ελλάδα που γνώρισα δεν υπάρχει πια", τόνισε ο δημοφιλής Έλληνας παρουσιαστής μιλώντας στη γαλλική εφημερίδα "Le Matin"..





Ο έλληνας παρουσιαστής που ζει και εργάζεται μόνιμα στη Γαλλία, επέστρεψε στη χώρα μας μετά από έξι μήνες απουσίας, και δεν πίστευε αυτό που έβλεπε:
«Με σόκαρε αυτό που είδα στην Ελλάδα. Επέστρεψα στη γενέτειρα πριν μια εβδομάδα... μετά από έξι μήνες απουσίας και με σόκαραν όλα όσα είδα. Η Ελλάδα έτσι όπως την ήξερα, δεν υπάρχει πια. Παλαιότερα οι άνθρωποι έβγαιναν και διασκέδαζαν. Ήταν γενναιόδωροι και φιλόξενοι, όπως υπαγορεύει η παράδοσή μας. Τώρα , είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν την Γερμανία. Όταν έρχεται πια ο λογαριασμός κοιτούν αμήχανα και μοιράζονται τα έξοδα» είπε στην γαλλική εφημερίδα «Le Matin».

Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην αφήσει ασχολίαστο τον μισθό των 350 ευρώ και τις τιμές στην Αθήνα, που είναι ίδιες με… Παρίσι!

«Οι συνθήκες είναι πολλοί άσχημες και η μιζέρια βρίσκεται παντού. Είδα ακόμη και ανθρώπους με κουστούμια και γραβάτες να ψάχνουν στα σκουπίδια. Οι άνθρωποι έχουν ταπεινωθεί. Η Μέρκελ και ο Σόιμπλε λένε ότι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες και κλέφτες, αλλά αυτό πρέπει να σταματήσει».

Τόνισε ωστόσο, πως η χώρα μας δεν πρέπει να βγει από το ευρώ, γιατί σε αυτή την περίπτωση, η Ευρώπη θα χάσει πολύ περισσότερα αν συμβεί αυτό. Γι΄αυτό κατά τη γνώμη του, πρέπει να δημιουργηθεί μια κυβέρνηση γενικού ενδιαφέροντος που θα κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη, διασφαλίζοντας την ειρήνη.

Σχολιάζοντας τα υψηλά ποσοστά που πήρε στις εκλογές η «Χρυσή Αυγή», είπε:

«Τα ακραία δεξιά κόμματα δεν είχαν ποτέ απήχηση στην Ελλάδα μέχρι τώρα. Οι Χρυσαυγίτες εκμεταλλεύονται την απελπισία του κόσμου. Συνοδεύουν τις γιαγιάδες στην τράπεζα για να της προστατεύσουν από τις κλοπές, που έχουν αυξηθεί πολύ. Το κλίμα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο. Η Ευρώπη παίζει με τη φωτιά!»

Όσο για το αν ο ίδιος αισθάνεται τύψεις που πλέον ζει και κάνει καριέρα στο εξωτερικό;

«Δεν είμαι πλούσιος. Στην αρχή και εγώ πέρασα δύσκολα, ζούσα σε ένα δωμάτιο 12 τετραγωνικών και περίμενα στην ουρά της σχολικής λέσχης φαγητού. Για να αποκτήσω αυτά που έχω δουλεύω 12 ώρες της ημέρα. Αλλά καταλαβαίνω τα προβλήματα της χώρας μου και προσπαθώ να βοηθήσω όσο μπορώ. Δυστυχώς, όμως, δεν μπορώ να θρέψω όλον τον κόσμο».
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ