Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Πότε θα πληρωθεί το χαράτσι της ΔΕΗ, τι θα γίνει με όσους το χρωστούν - Αναλυτικό αφιέρωμα


Πότε θα πληρωθεί το χαράτσι της ΔΕΗ, τι θα γίνει με όσους το χρωστούν - Αναλυτικό αφιέρωμα

Αιφνιδιαστικά χθες το απόγευμα, η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι «κάρφωσε» -ως όφειλε είναι η αλήθεια- τα ονόματα όσων χρωστούν το χαράτσι στις εφορίες. Το ερώτημα μας απασχολεί όλους. Και τώρα τι γίνεται; Δείτε το πλήρες αφιέρωμα με όλες τις τελευταίες πληροφορίες που κυκλοφορούν στους διαδρόμους της ΔΕΗ αλλά και του υπουργείου Οικονομικών.




Στον λογαριασμό που παρέλαβα, η ΔΕΗ εμφανίζεται να έχει πληρώσει το ΕΕΤΗΔΕ για το λογαριασμό μου. Τι ακριβώς έχει συμβεί;
Το fpress.gr έχει αναδείξει από χθες το θέμα. Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ αλλά και την ανακοίνωση της ΔΕΗ.

Χρωστάω στη ΔΕΗ. Θα μου κόψει το ρεύμα;
Στελέχη της επιχείρησης, εφιστούν την προσοχή. Από τη στιγμή που οι οφειλές για το ΕΕΤΗΔΕ μεταφέρθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών, η ΔΕΗ επανέρχεται στο πρότερο καθεστώς (τουλάχιστον μέχρι να ξεκινήσει η καταβολή του ΕΕΤΗΔΕ για το 2012 κάτι το οποίο θα κριθεί μετά τις εκλογές). Αυτό σημαίνει ότι στον δεύτερο απλήρωτο λογαριασμό, η ΔΕΗ έχει δικαίωμα να διακόψει την ηλεκτροδότηση για οφειλές όχι από το ΕΕΤΗΔΕ αλλά από το ρεύμα αυτή τη φορά. Ήδη, με βάση τα επίσημα στοιχεία που έχουν ανακοινωθεί από τη ΔΕΗ, τον Μάρτιο έγιναν 25256 διακοπές ηλεκτροδότησης έναντι 8152 διακοπών τον Φεβρουάριο.

Τι θα πάθω αν πλήρωνα μόνο το ρεύμα μέσω ATM αγνοώντας το χαράτσι;
Πολύ σύντομα, θα συνειδητοποιήσετε ότι χρωστάτε και στη ΔΕΗ και στην εφορία. Η παγίδα που στήθηκε σε όσους ακολούθησαν τη συγκεκριμένη μέθοδο είναι γνωστή και έχει αναλυθεί από το fpress.gr. Κάντε κλικ εδώ για να θυμηθείτε.


Θα φορτωθώ με προσαυξήσεις μετά τη μεταφορά του ΕΕΤΗΔΕ στις εφορίες;
Όχι ακόμη. Η Γενική Γραμματεία ναι μεν διαθέτει τα στοιχεία για τους οφειλέτες αλλά δεν έχει ξεκαθαρίσει αν τα ποσά που έχουν καταλογιστεί προέρχονται και από λάθη στον τρόπο υπολογισμού. Μόλις γίνει το ξεκαθάρισμα, οι οφειλές θα χαρακτηριστούν βεβαιωμένες και από αυτό το χρονικό σημείο και μετά, θα αρχίσουν να τρέχουν οι προσαυξήσεις.

Μπορώ να ζητήσω από την εφορία να μου κάνει δόσεις για να πληρώσω το χαράτσι;
Η ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών που θα ισχύει μέχρι και τις 29 Ιουνίου, αφορά στις οφειλές που βεβαιώθηκαν μέχρι και τις 29 Φεβρουαρίου. Άρα το χρέος του ΕΕΤΗΔΕ δεν μπορεί να υπαχθεί στη συγκεκριμένη ρύθμιση. Βέβαια, ο έφορος έχει το δικαίωμα αφού κρίνει τα πραγματικά περιστατικά να χορηγεί έως και 24 δόσεις για να διευκολύνει τον φορολογούμενο. Συνήθως, δίδονται έως και 15-16. Θα το διαπιστώσετε συζητώντας μαζί του όταν θα έρθει η ώρα.

Έχω κάποιο λόγο να σπεύσω από τώρα για να πληρώσω το ΕΕΤΗΔΕ στην εφορία;
Μόνο αν θέλετε να πουλήσετε κάποιο ακίνητο διότι είναι απαραίτητο το πιστοποιητικό εξόφλησης του συγκεκριμένου φόρου.

Τα θα γίνει με το ΕΕΤΗΔΕ για το 2012;
Προφανώς θα το αποφασίσει η επόμενη κυβέρνηση. 'Οσοι λογαριασμοί αποστέλλονται και τον Ιούνιο, δεν περιλαμβάνουν το χαράτσι. Η επόμενη κυβέρνηση θα αποφασίσει:
Α. Αν θα επιβάλλει το ειδικό τέλος ή αν θα το αντικαταστήσει με κάποιο άλλο μέτρο (σ.σ για να μην επιβληθεί ο φόρος απαιτείται ακύρωση του νόμου). Οι ιδέες που έχουν πέσει στο τραπέζι για την αντικατάσταση του ΕΕΤΗΔΕ κατά την προεκλογική περίοδο, αναλύονται εδώ

Β. Σε περίπτωση που θα επιβάλλει, αν θα μειώσει τις δόσεις από πέντε σε τέσσερις ή αν θα επιμείνει στις πέντε δόσεις κάτι που σημαίνει ότι θα πληρώνουμε μέχρι και τον Μάρτιο του 2013.
Σε περίπτωση που θα ισχύσει κανονικά το μέτρο, ο τρόπος εφαρμογής θα είναι ο εξής: (κάντε κλικ εδώ)
 .fpress.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Το 2013 φυσικό αέριο σε Λιβαδειά και Θήβα


Ο Δήμος Λεβαδέων σε συνεργασία με τη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου Α.Ε. διοργάνωσαν στο συνεδριακό κέντρο της Κρύας ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Φυσικό Αέριο και Ανάπτυξη».
«Στόχος της εκδήλωσης ήταν να ενημερωθούν οι τοπικοί φορείς, ο επιχειρηματικός κόσμος και οι πολίτες σχετικά με την πορεία της προκήρυξης διεθνών διαγωνισμών για την ανάδειξη στρατηγικών επενδυτών, οι οποίοι σε συνεργασία με τη ΔΕΠΑ Α.Ε. θα προχωρήσουν εντός του τρέχοντος έτους στην ίδρυση της Εταιρείας Παροχής Φυσικού Αερίου (ΕΠΑ) στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας», σημείωσε ο αντιδήμαρχος Δήμος Αβορίτης.
Ο διευθυντής εταιρικών υποθέσεων της ΔΕΠΑ Βαγγέλης Κοσμάς δήλωσε σχετικά: «Η ΔΕΠΑ ήδη δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της κεντρικής Ελλάδας και έχει τροφοδοτήσει αρκετές περιοχές (Λαμία, Λιβαδειά, Θήβα, Οινόφυτα) όπου βιομηχανίες λειτουργούν με φυσικό αέριο. Τώρα είμαστε στο δεύτερο στάδιο να αναπτυχθεί η θυγατρική εταιρία της ΔΕΠΑ η οποία θα αναλάβει τη διανομή του φυσικού αερίου στην περιοχή της Κεντρικής Ελλάδας».
Όπως έκανε γνωστό υπάρχει και σχεδιασμός για τα νοικοκυριά και μετά τις απαραίτητες ενέργειες, δίκτυο και εγκαταστάσεις θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν φυσικό αέριο.
Να σημειωθεί πως έχουν ήδη σε ορισμένες περιοχές έχουν κατασκευαστεί δίκτυα διανομής φυσικού αερίου, τα οποία παρέχουν τη δυνατότητα άμεσης σύνδεσης οικιακών, εμπορικών και βιομηχανικών καταναλωτών. Έτσι αναμένεται στις αρχές του 2013 στις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που θα διαθέτουν ενεργοποιημένα δίκτυα φυσικού αερίου να είναι η Λιβαδειά, η Θήβα, τα Οινόφυτα, το Σχηματάρι, η Λαμία και η Χαλκίδα.
Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης η ίδρυση και η λειτουργία της ΕΠΑ Στερεάς Ελλάδας αποτελεί μια πολύ σημαντική επένδυση στην περιοχή, αφού εκτός από τον μεγάλο αριθμό νέων θέσεων εργασίας που θα δημιουργήσει, θα συνεισφέρει στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των βιομηχανικών και εμπορικών επιχειρήσεων, στη μείωση του οικογενειακού προϋπολογισμούς και στη μεγαλύτερη προστασία του περιβάλλοντος.
 tabloid.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σφαγή Διστόμου> Το ανθρώπινο κτήνος






«Τόσο πυκνό το σκότος
Πώς να ξεχάσω;»

Αργύρης Σφουντούρης

Σήμερα 10 Ιούνη. Το Δίστομο έχει μνημόσυνο, πενθεί τους νεκρούς του. Ήταν ένα ζεστό απομεσήμερο του ‘44, όπου έμελε να γίνει το μακελειό. Οι ναζί κατακτητές επιτέθηκαν στους ήμερους ξωμάχους και απέδειξαν την απώτατη φρικωδία που κρύβει μέσα του ο φασισμός και εν τέλει το ανθρώπινο κτήνος.  Δεν ήταν μια «καθαρή» πολεμική επιχείρηση εναντίον, έστω, ενός άμαχου πληθυσμού που σκοτώνεις και τελειώνεις. Ηταν μια προμελετημένη τελετή απόλυτου τρόμου, για να γίνει το απόλυτο παράδειγμα εξουσιαστικής επιβολής.

Από την αρχή αγαπητέ αναγνώστη ζητώ συγνώμη για τις εικόνες που θα  προσλάβεις, αλλά είναι εικόνες που δημιούργησαν άνθρωποι, δεδομένης ιδεολογίας σε δεδομένο τόπο και χρόνο, και ως εκ τούτου πρέπει να γίνουν γνωστές.

218 γυναίκες, παιδιά, γέροι, και λίγοι άντρες, πέρασαν από λεπίδι μέσα σε ένα απόγευμα σε μια φρικιαστική τελετουργία αίματος, ως αντίποινα μιας ήττας από τους αντάρτες...  Η γραφή του λογοτέχνη Τάκη Λάππα, λίγες  μέρες μετά τη σφαγή, διέσωσε τη μνήμη: 

- Τρίχρονο αγόρι ο Νίκος Σφουντούρης, το λόγχισαν, το ξεκοίλιασαν  και πέρασαν τα σπλάχνα του γύρω στο λαιμό του, αφού πρώτα σκότωσαν τους γονείς του, έκοψαν το δάχτυλο του νεκρού πατέρα του για να πάρουν το δαχτυλίδι και έβγαλαν τα χρυσά δόντια τη νεκρής μάνας του... Ζευγάρι εξηντάρηδων οι συγγενείς τους, Γιάννης και η Πετρούλα Σφουντούρη, έβλεπαν το σπίτι τους λαμπάδα. Οταν τους παρακάλεσαν να πάρουν τα λίγα υπάρχοντά τους, τους χτύπησαν μέχρι λιποθυμίας και  γελώντας τους πέταξαν μέσα στη φωτιά όπου κάηκαν ζωντανοί…

- Στο σπίτι του παπά Σωτήρη, όπου μάζεψαν καμιά 15ριά, τους γάζωσαν μαζικά. Η παπαδιά εξιστορεί: «Εγώ τη στιγμή που μας βάλανε στο τουφεκίδι βύζαινα το κοριτσάκι μου, ενός χρόνου. Μου ρίξανε τρεις σφαίρες. Η μια μου χάλασε το ζερβί χέρι, η άλλη με πήρε ξώπετσα κάτω από τ’ αυτί. Η Τρίτη χτύπησε τη Μαργαρίτα μου. Της άνοιξε το κεφάλι κι όπως την κράταγα στην αγκαλιά μου τα μυαλά της πεταχτήκανε στα μούτρα μου»…

- Σε άλλο σπίτι βρίσκουν τη Φροσύνη Σταθά, που βύζαινε το αβάπτιστο βρέφος της, εφτά μηνών. Τη σκοτώνουν ενώ το ανίδεο βρέφος εξακολουθεί να βυζαίνει τη νεκρή. Κόβουν από το βυζί τη ρώγα της μάνας που απομένει στο στόμα του βρέφους, και ύστερα το στραγγαλίζουν. Με τη λόγχη ανοίγουν την κοιλιά του, βγάζουν τα σπλάχνα του και τα περιτριγυρίζουν στο λαιμό του. Το άλλο παιδάκι της οικογένειας, τον Γιάννη, τριών χρόνων, το σκοτώνουν και με την μπότα τους  του λιώνουν το κεφάλι. Η πεντάχρονη κόρη Ελένη κρύβεται να σωθεί, την ανακαλύπτουν, της ανοίγουν την κοιλιά με την ξιφολόγχη και την πετάνε στο δρόμο…

-Μια έγκυο, τη Διαμάντω Ζάκκα, και τον άντρα της, τους  σκοτώνουν σπίτι τους με αυτόματο. Ανοίγουν με λόγχη την κοιλιά τη Διαμάντως, βγάζουν το έμβρυο, το ποδοπατάνε και το λιώνουν… Παραδίπλα στο σπίτι του Γιάννη Τσεκούρα, συγγενείς είχαν μαζευτεί για μνημόσυνο. Τα αυτόματα κροτάλισαν, τα πτώματα έγιναν σωρός πνιγμένα στο αίμα… Σε άλλο σπίτι τους εβδομηνταπεντάρηδες γέρους, τον Αγγελή και τη Θεοφανή Κοκκίνη, τους κόβουν το κεφάλι με μπαλτά…

- Ένας νέος ξεψυχά λαβωμένος στο κατώφλι του σπιτιού του, ο Μήτσος Γιωργακός. Τρέχουν κλαίγοντας η μάνα του και οι δυο αδελφές του, Γιαννούλα και Ουρανία, βλέποντας τον νεκρό, για να τον βάλουν μέσα. Τις γαζώνουν με σφαίρες. Τον πατέρα τον είχαν σκοτώσει στο χωράφι...

- Στου Ν. Κουτριάρη σκοτώνουν τα τέσσερα παιδιά του. Στα δύο πρώτα τους ανοίγουν την κοιλιά. Τη Μαριέττα Φιλίππου, έγκυο, την ξεκοιλιάζουν με μαχαίρι, βγάζουν το έμβρυο και λογχισμένο το πετάνε από το παράθυρο. Την  ίδια την αφήνουν να αργοπεθαίνει μαρτυρικά χωρίς να της δώσουν τη λυτρωτική χαριστική βολή...

- Στο σπίτι του Λουκά Σταύρου, ανάπηρου του ελληνοϊταλικού πολέμου, τους σκοτώνουν όλους. Την τετράχρονη κόρη του Παναγιώτα, αφού τη βασανίζουν, της κόβουν το κεφάλι… Η Λουκούλα Μπάρλου με τα δυο της παιδιά στην αγκαλιά, τρέχει να κρυφτεί. Τη βλέπουν οι ναζί, τη γαζώνουν, πέφτει στο χώμα, όλοι νεκροί... Την  οικογένεια Λιάσκου, πεθερός, νύφη, δυο εγγονάκια, τους κομματιάζουν. Τα δυο παιδάκια, Νικόλας πέντε και Δημήτρης ενός χρόνου, βρέθηκαν σε φρικτή κατάσταση. Δεν υπήρχε χέρι ή κεφάλι στη θέση του…

- Τον μικρό Στάθη Σταθά, έξι χρόνων, τον βρίσκουν μόνο του στο σπίτι. Τον βασανίζουν άγρια. Με μαχαίρι κόβουν τις σάρκες του στα μπούτια και τον αφήνουν  να πεθάνει στραγγίζοντας από αίμα… Στα παιδιά του Σταθά, την  Ελένη πέντε χρόνων και τον Γιάννη τριών,  τους κόβουν με  μαχαίρι το λαιμό, ενώ το τριμηνήτικο  βρέφος το λογχίζουν πολλές φορές και το αφήνουν στην κούνια του…

- Σε ένα κατώι (σ.σ. ημιυπόγειο) είναι κλεισμένοι χωριανοί για να κρυφτούν. Οι γερμανοί τους βρίσκουν  και τους γαζώνουν. Πυροβολούν και τα βαρέλια με κρασί, και φεύγουν. Χύνεται το κρασί, τσούζει τις πληγές ενός μικρού, βάζει τα κλάματα, οι γερμανοί γυρίζουν, βλέπουν το παιδί και το πυροβολούν στο κεφάλι. Φεύγουν γελώντας. Ενας επέζησε και τα εξιστόρησε… Η Ασήμω Σωτηρίου κάθεται στο Τζάκι καθώς ακούει τους γερμανούς να ανεβαίνουν τη σκάλα. Κρύβει τον εγγονό της κάτω από τα μακριά χωριάτικα φουστάνια της. Τη γαζώνουν και φεύγουν. Ο εγγονός επέζησε!   (σ.σ. Η οικογένεια του γράφοντος δεν απέφυγε το σκοτωμό: Τη μάνα του πατέρα μου τη σκότωσαν. Την αδερφή του και το αβάπτιστο κοριτσάκι της,  τις διαπέρασαν με ξιφολόγχη, έτσι όπως το κρατούσε στην αγκαλιά της…)

- Υπήρξε και μια φωτεινή στιγμή, η μοναδική μέσα σε αυτή την κόλαση αίματος και τρόμου, που σε κάνει πάντα να ελπίζεις στους ανθρώπους. Ενας γερμανός με αυτόματο ανεβαίνει τις σκάλες σπιτιού, βλέπει έντρομους καμιά 15ριά ανθρώπους να περιμένουν το τέλος. Τους γνέφει να σωπάσουν, λέει τη λέξη «καπούτ» και πυροβολεί πάνω από τα κεφάλια τους. Τους φάνηκε δακρυσμένος. Βγαίνει χτυπώντας δυνατά την πόρτα, κατεβαίνοντας σκοτώνει ένα σκυλί, για ξεκάρφωνα, και λέει σε μια ομάδα που ερχόταν, δείχνοντας το σπίτι, κάτι  που φάνηκε ότι περιείχε τη λέξη «καπούτ».   Η ομάδα έφυγε, οι χωριανοί γλύτωσαν…     
(Αυτές ήταν λίγες μόνο σκηνές από την ανείπωτη σκληρή τραγωδία, από την απόλυτη φρίκη που έζησε το Δίστομο τέτοια μέρα το ’44. Ευτυχώς, όσο είναι ευτυχώς, ήταν μέρες θερισμού, οι χωρικοί βρίσκονταν στα σταροχώραφα. Αλλιώς τα θύματα θα ήταν περισσότερα).

Κείνο το θανατερό βράδυ του Ιούνη, στα ματωμένα χωμάτινα σοκάκια του χωριού, βρήκε τα πτώματα ξεκοιλιασμένα, έρημα, μοναχικά. Μόνο το αεράκι τους χάιδευε τα μαλλιά. Δίπλα τους λίγα σκυλιά που γλύτωσαν τις σφαίρες, σαν ακοίμητοι φρουροί αλυχτούσαν πονεμένα, ενώ ο ουρανός από το απόγευμα γέμισε με ένα σύννεφο από κοράκια που μύρισαν τσιμπούσι….

Οι ζωντανοί αλλόφρονες. Ο προαιώνιος νόμος απαιτούσε να μοιρολογήσουν και να θάψουν τους δικούς τους. Ομως η φρίκη και ο τρόμος μήπως ξαναγυρίσουν οι ναζί, τους έστειλε με την ψυχή στο στόμα σε ρουμάνια, μαντριά και κοντινές σπηλιές. Την άλλη μέρα, με την ψυχή στο στόμα, άρχισαν να ξεμυτίζουν ολοφυρόμενοι, με πόνο που για πολλούς δεν λέει να φύγει… (ούτε η αιώνια καταισχύνη για το ναζισμό και το ανθρώπινο κτήνος…)

ΥΓ: Πολύς λόγος έγινε από κραυγαλέες εντυπωσιοθηρικές λαϊκιστικές (εκ)πομπές για τις ψήφους που πήρε η Χρυσή Αυγή στο Δίστομο στις πρόσφατες εκλογές.

α) Το Δίστομο καλλικρατικός Δήμος. Στο ίδιο το χωριό πήρε 44 ψήφους επί 1619 ψηφισάντων, ποσοστό 2,7%. Ομως στους ψηφίσαντες περιλαμβάνονται και εργαζόμενοι στο εργοστάσιο Αλουμινίου, από τον διπλανό οικισμό Ασπρα Σπίτια, που έλκουν την καταγωγή τους από όλη την Ελλάδα. Το 2009 οι ψήφοι όλων μαζί ήταν 6… Στην Αράχωβα το ποσοστό ήταν 7.47:%, στην Αντίκυρα 7.87:%,στο Στείρι5%. Τον μέσο όρο οι …δεοντολόγοι δημοσιογράφοι τον απέδωσαν στο Δίστομο για εντυπωσιασμό…

β) Υπάρχει απλός κόσμος που δεν έχει εντρυφήσει σε ιδεολογίες. Που δεν ξέρει τι είναι η ΧΑ και την θεωρεί ως ένα πιο πατριωτικό ΛΑΟΣ.  Αυτός ο κόσμος δεν αξίζει την κατακραυγή των δημοκρατικά και κραυγαλέα πεφωτισμένων…

http://www.protagon.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τούρμπο από τα λίγα!


Έβγαλε φωτιές στην κυριολεξία

Διαβάστε Περισσότερα »

Την 39χρονη στον Κορυδαλλό σκότωσε ο ίδιος της ο γιος


Ο γιος της 40χρονης γυναίκας που βρέθηκε νεκρή χθες το μεσημέρι μέσα στο διαμέρισμα της στον Κορυδαλλό και μάλιστα από την 13χρονη κορούλα της, συνελήφθη και κατηγορείται για την άγρια δολοφονία της μητέρας του.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο 21χρονος γιος της τραγικής γυναίκας από προηγούμενο γάμο είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών. Η αστυνομία έφτασε στα ίχνη του, όταν ο δράστης αφαίρεσε από το σπίτι της μητέρας του αφού τη δολοφόνησε 20 ευρώ και μία τηλεόραση την οποία στη συνέχεια πούλησε σε κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών έναντι του ποσού των 50 ευρώ. Συνελήφθη επίσης και ο 31χρονος αλλοδαπός υπάλληλος του καταστήματος που αγόρασε την τηλεόραση.

Το έγκλημα φαίνεται να μην ήταν προμελετημένο αλλά προέκυψε πάνω σε καυγά. Οι αστυνομικοί από την αρχή έδειχναν πεπεισμένοι ότι το έγκλημα ήταν οικοπγενειακή υπόθεση, καθως δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης, και το φονικό όπλο ήταν ένα μαχαίρι από την κουζίνα. Σε γενικές γραμμές η σκηνή του εγκλήματος μαρτυρούσε οικειότητα μεταξύ δράστη και θύματος.



Διαβάστε Περισσότερα »

Τους 36 βαθμούς Κελσίου θα φτάσει ο υδράργυρος την Δευτέρα

Τους 36 βαθμούς Κελσίου θα φτάσει ο υδράργυρος την Δευτέρα

Καλοκαιρίας συνέχεια και την Δευτέρα καθώς στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα επικρατεί ηλιοφάνεια, ενώ η θερμοκρασία θα αγγίξει και τους 36 βαθμούς Κελσίου.
Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από τους 18 έως τους 35 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα σημειωθούν το απόγευμα στα ορεινά της Μακεδονίας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 36 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 37 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αίθριος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Η Εθνική μπορεί να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση»

Εθνική ομάδα, Τσεχία, Μιχάλης Σηφάκης, Αλέξανδρος Τζόρβας, Γιάννης Φετφατζίδης

Την πλήρη εμπιστοσύνη τους στις δυνατότητες της εθνικής ομάδας εξέφρασαν οι Μιχάλης Σηφάκης, Αλέξανδρος Τζόρβας και Γιάννης Φετφατζίδης, που βρέθηκαν στη συνέντευξη Τύπου της Εθνικής ομάδας.
«Για αρχή είμαστε υποχρεωμένοι να ευχηθούμε περαστικά στον Αβραάμ. Ήταν ένας παίκτης πολύ σημαντικός για την ομάδα. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο στη διοργάνωση και γι΄ αυτόν», δήλωσε ο Σηφάκης και συνέχισε: «Αν σκεφτεί κανείς τις δυσκολίες που περνάει η χώρα και στο ποδόσφαιρο, είναι επιτυχία που βρισκόμαστε εδώ. Από την πρεμιέρα μας μένει μια μικρή πικρία για τον τρόπο που ήρθε η ισοπαλία. Νομίζω ότι χάσαμε δύο βαθμούς, δεν κερδίσαμε έναν πόντο. Οι δυνατότητες της ομάδας είναι πάρα πολύ μεγάλες. Είμαστε υποχρεωμένοι, αρχής γενομένης από τον αγώνα της Τρίτης με την Τσεχία, να πάρουμε τη νίκη για να έχουμε αρκετές ελπίδες. Πλέον η Ρωσία έχει ένα αρκετά ξεκάθαρο προβάδισμα με τη νίκη της, αλλά για τις υπόλοιπες ομάδες είναι ένας ανοικτός όμιλος».
Ο Τζόρβας έστειλε επίσης τις ευχές του στον Παπαδόπουλο. «Θα ήθελα να ευχηθώ και δημόσια περαστικά στον Αβραάμ, γιατί του τα έχουμε πει και από κοντά και να έχει γρήγορη επάνοδο. Εύχομαι αυτό να είναι το τελευταίο άσχημο που θα συμβεί στην καριέρα του», τόνισε αρχικώς ο τερματοφύλακας της Παλέρμο, ενώ για τον αγώνα της πρεμιέρας ανέφερε ότι «μας μένει μια γλυκόπικρη γεύση. Ήταν πολύ άσχημα τα πρώτα 35 λεπτά, αλλά παρουσιάσαμε δύο πρόσωπα, που δεν είναι εύκολο σε μία τέτοια διοργάνωση. Με κάποιες αμφισβητούμενες φάσεις και το πάθος που υπήρχε θα μπορούσε να πάρουμε τη νίκη».
Για την επικείμενη αναμέτρηση με την Τσεχία εκτιμά ότι «ο όμιλος είναι ευνοϊκός και παρά το γεγονός πως το πρώτο παιχνίδι ήταν με τη διοργανώτρια, καταφέραμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Τώρα έρχεται η Τσεχία, σε ένα καλό σημείο. Το παιχνίδι είναι 50-50 για τις δύο ομάδες».
Από την πλευρά του, ο Γιάννης Φετφατζίδης εμφανίστηκε αισιόδοξος εν όψει της συνέχειας: «Θα μπορούσαμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς με την Πολωνία, αλλά δεν τα καταφέραμε. Θα είναι καλύτερη η συνέχεια, θα προκριθούμε. Το πιστεύω. Αυτό θέλει όλη η ομάδα. Με τη δουλειά που κάνουμε στις προπονήσεις θα τα καταφέρουμε. Δεν είναι μικρό πράγμα να μετέχουμε σε τρίτη συνεχόμενη μεγάλη διοργάνωση». Για τον τραυματισμό του συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό και την Εθνική, ο νεαρός μεσοεπιθετικός είπε: «Να εκφράσω τη λύπη μου για τον Αβραάμ και να του ευχηθούμε καλή ανάρρωση. Θα γυρίσει πιο δυνατός».
Στα αγωνιστικά, ο Γιώργος Φωτάκης δέχθηκε ένα χτύπημα στον τετρακέφαλο και αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το οικογενειακό δίτερμα. Η κατάσταση του τραυματισμού του θα έχει εκτιμηθεί με περισσότερη ακρίβεια έως το απόγευμα. Η σημερινή προπόνηση ήταν διάρκειας μίας ώρας και διεξήχθη κάτω από αρκετή ζέστη, αφού ο καιρός είναι αισθητά βελτιωμένος σε σχέση με τις πρώτες ημέρες της εθνικής στην Πολωνία. Οι Καραγκούνης, Χολέμπας, Μανιάτης, Σαλπιγγίδης Σαμαράς Τοροσίδης, Κατσουράνης, Γκέκας και συνέχισαν το πρόγραμμα αποθεραπείας, ενώ οι υπόλοιποι έπαιξαν διπλό σε μικρό χώρο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σεισμός 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ταρακούνησε τα Δωδεκάνησα

Σεισμός 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ταρακούνησε τα Δωδεκάνησα

Ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα στην θαλάσσια περιοχή των Δωδεκανήσων.
Σύμφωνα με την εκτίμηση του Ευρωπομεσογειακού Ινσιτούτου, ο σεισμός σημειώθηκε μεταξύ Ρόδου, Καστελορίζου και των τουρκικών παραλίων, ενώ έγινε ιδιαίτερα αισθητή στο νησί των Ιπποτών.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια ενώ ο κόσμος ανάστατος έχει βγει στους δρόμους.
Ό σεισμός είχε διάρκεια 37 δευτερόλεπτα, επίκεντρο κοντά στα τουρκικά παράλια, 81 χλμ ανατολικά της Ρόδου και 174 χλμ νοτιοανατολικά της Κω και εστιακό βάθος 30 χλμ.
Έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε Ρόδο, Κω, Καστελόριζο και Σύμη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιτέθηκε σε αστυνομικό και του έκαψε το αυτί!

http://www.newpost.gr/var/thumbs/astinomikos333333_300___.jpegΣυνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στα Τρίκαλα, από αστυνομικούς του Τμήματος Τρικάλων...
ένας 26χρονος για εξύβριση, επικίνδυνη σωματική βλάβη και αντίσταση σε βάρος αστυνομικών.



Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου για διατάραξη κοινής ησυχίας από συγκεντρωμένα άτομα, ο 26χρονος εξύβρισε και επιτέθηκε σε αστυνομικό με τη χρήση αναμμένου τσιγάρου που κρατούσε στα χέρια του, τοποθετώντας το στο εσωτερικό μέρος του δεξιού αυτιού του, με αποτέλεσμα να υποστεί ελαφρά εγκαύματα.



Το θύμα μεταφέρθηκε στο Γενικό νοσοκομείο Τρικάλων και μετά την παροχή πρώτων βοηθειών, απεχώρησε.



Κατά τη διάρκεια της σύλληψης του Έλληνα, αυτός αντιστάθηκε απωθώντας και εξυβρίζοντας τους αστυνομικούς.



Ο δράστης θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων.

Διαβάστε Περισσότερα »

«Δεν είναι λύση τα όπλα» έγραψε στο facebook ο 24χρονος από την Παιανία

«Δεν είναι λύση τα όπλα» έγραψε στο facebook ο 24χρονος από την Παιανία

Ο 24χρονος φοιτητής που τραυμάτισε θανάσιμα με καραμπίνα έναν 42χρονο Αλβανό ληστή με μήνυμα του στο facebook ευχαρίστησε όσους του συμπαραστάθηκαν και παράλληλα τους καλεί να αφήσουν τα όπλα κλειδωμένα, γιατί δεν είναι αυτά η λύση στην εγκληματικότητα.
Ο νεαρός φοιτητής έγραψε χαρακτηριστικά «το μόνο που θέλω να τονίσω είναι ότι τα όπλα δεν είναι η λύση. Το γεγονός το δικό μου ελπίζω να είναι το τελευταίο κακό, δεν είναι παράδειγμα προς μίμηση... Σας το λέω ειλικρινά, αφήστε κλειδωμένα τα όπλα. Το βάρος είναι τεράστιο και οι τύψεις πολλές!!! Επίσης θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του... Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους σας και πάλι...».
Ο πατέρας του μιλώντας στο Έθνος της Κυριακής υποστήριξε «Να μην ζήσει ποτέ κανείς αυτό που ζει η οικογένεια μας, να έρθουν τα πάνω – κάτω από τη μία στιγμή στην άλλη. Είμαστε συντετριμμένοι, γιατί βλέπουμε το παιδί μας έντρομο και λυπημένο. Ποτέ δεν είχαμε φανταστεί ότι θα έρθουμε σε τόσο δύσκολη θέση. Αυτό που τώρα προέχει είναι να συμπαρασταθούμε στο παιδί μας, να έχει την οικογενειακή και την ψυχολογική στήριξη που χρειάζεται. Ο Νίκος ζήτησε από όλους να μην συνεχίσουν την συζήτηση γύρω από το θέμα. Ο ίδιος, μετανιωμένος από την πρώτη στιγμή, ζει ένα προσωπικό μαρτύριο και χρειάζεται να βρει το κουράγιο να σταθεί ξανά όρθιος και αισιόδοξος».
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτοί θα είναι οι υπουργοί της αριστερής κυβέρνησης του Τσίπρα

Αυτοί θα είναι οι υπουργοί του Αλέξη Τσίπρα στην κυβέρνηση της Αριστεράς

Μια εβδομάδα πριν από τις κρίσιμες εκλογές της 17η Ιουνίου και εντείνονται οι επαφές του Αλέξη Τσίπρα με τους στενούς του συνεργάτες ώστε να καταλήξουν στο περίγραμμα της κυβέρνησης που θα σχηματίσουν σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ κληθεί να πάρει τα ηνία της διακυβέρνησης της χώρας.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Realnews η κυβέρνηση Τσίπρα, θα ξεκινά απο τον Γιάννη Δραγασάκη , με τους λεγόμενους «μετριοπαθείς» να φιγουράρουν στα πόστα του οικονομικού επιτελείου αλλά πρόθεση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είναι να χρησιμοποιηθούν και στελέχη των συνιστωσών , κυριως σε θέσεις υφυπουργών, ώστε να αποφύγει τις συγκρούσεις εξαιτίας των πιθανών υποχωρήσεων και συμβιβασμών που θα γίνουν από τη νέα κυβέρνηση.
Ποια είναι λοιπόν τα πρόσωπα που προκρίνει ο Αλέξης Τσίπρας αν λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης;
Υπερ-Υπουργείο Οικονομίας: Γιάννης Δραγασάκης
Υπουργείο Οικονομικών: Λούκα Κατσέλη
Υπουργείο Εξωτερικών: Νίκος Κοτζιάς
Υπουργείο Άμυνας: Θεόδωρος Δρίτσας
Υπουργείο Εσωτερικών: Δημήτρης Παπαδημούλης
Υπουργείο Δικαιοσύνης: Ζωή Κωνσταντοπούλου
Υπουργείο Εργασίας: Αλέξης Μητρόπουλος
Υπουργείο Κοινωνικού Τομέα: Παναγιώτης Λαφαζάνης
Υπουργείο Παιδείας: Θεανώ Φωτίου
Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Πάνος Σκουρλέτης
Πρόεδρος Βουλής: Νίκος Βούτσης
Επίσης θα χρησιμοποιηθούν Παναγιώτης Κουρουμπλής, Σοφία Σακοράφα, Ρένα Δούρου, Νίκος Μανιός, Δημήτρης Στρατούλης, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Νάντια Βαλαβάνη ενω θα χρησιμοποιηθούν και γνωστοί καθηγητές όπως ο Γιάννης Βαρουφάκης.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΛΕΟΝΤΑΡΙ:ΟΧΙ ΔΙΑΛΥΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΧΑΡΜΑΤΙ

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΤΩ.....

ΑΠΑΙΤΟΥΝ 

ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΑΛΥΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΧΑΡΜΑΤΙ


ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ


    ΛΕΟΝΤΑΡΙ 09/06/12


              ΟΙ ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ  ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ Δ. Δ. ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΖΩΗ ΒΑΣΙΛΗΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ (ΑΜ 182) ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΔΙΑΛΥΤΗΡΙΟ  ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕ ΕΠΩΝΥΜΙΑ                                          « Θ. & Ν.  ΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ».
             ΣΤΟ ΑΝΩ ΔΙΑΛΥΤΗΡΙΟ  ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΑΔΕΙΑ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ «ΧΑΡΜΑΤΙ»   ΤΟΥ Δ.Δ. ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ.
             ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΥΜΕ ΝΟΜΙΜΩΣ ΕΝΟΠΟΙΩΝ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΡΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΔΙΑΛΥΤΗΡΙΟ.

ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΟΥΝΤΕΣ
  ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ 
 http://leontari-thivon.blogspot.gr/

Διαβάστε Περισσότερα »

Και η Ισπανία στον μηχανισμό στήριξης-Δάνεια 100δισ.ευρώ, ανακοίνωσε το Eurogroup


 
Και η Ισπανία στον μηχανισμό στήριξης-Δάνεια 100δισ.ευρώ, ανακοίνωσε το Eurogroup
Επισήμως και η Ισπανία ζητά βοήθεια από την Ευρώπη για να διασώσει το τραπεζικό της σύστημα.

Η Ισπανία θα αιτηθεί επισήμως οικονομικής στήριξης για τη διάσωση του τραπεζικού της συστήματος, όπως επιβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Λουίς ντε Γκίντος, μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης του Eurogroup.

«Έως 100 δισ. ευρώ θα ανέλθει συνολικά», η στήριξη της ευρωζώνης, υπό τη μορφή δανείων, για την αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα της Ισπανίας, αναφέρεται στο ανακοινωθέν του Eurogroup που συνεδρίασε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης.
Το ανακοινωθέν δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τo επίσημο αίτημα που υπέβαλε η Ισπανία.

Όπως αναφέρεται, η βοήθεια θα προέλθει από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προς το ισπανικό ταμείο για την αναδιάρθρωση των τραπεζών, το οποίο θα έχει την ευθύνη για τη διάθεση των χρημάτων στις ισπανικές τράπεζες.

Ο ντε Γκίντος σημείωσε επίσης ότι η συμφωνία αυτή αφορά «οικονομική στήριξη» και όχι «διάσωση» της χώρας και δεν συνδέεται με οικονομικές ή δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις.

Τόνισε ακόμη ότι η σημερινή συμφωνία αντανακλά τη δέσμευση όλων των μελών της ευρωζώνης για διαφύλαξη του ενιαίου νομίσματος.
Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι ο ρόλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα είναι «αυστηρά συμβουλευτικός» και ότι μετά τους ανεξάρτητους ελέγχους στα τραπεζικά ιδρύματα θα γνωστοποιηθεί ποιες τράπεζες χρειάζονται κεφάλαια. Εκτίμησε μάλιστα ότι πολλές δεν θα χρειαστούν βοήθεια.

Είπε πάντως ότι το ποσό που θα διατεθεί για την ανακεφαλαιοποίηση, έως 100 δισ. ευρώ, είναι παραπάνω από αρκετό και προσφέρει μια ασφάλεια που δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει. Τα ακριβή χρήματα που θα διατεθούν θα οριστούν μετά τα αποτελέσματα των ελέγχων των ισπανικών τραπεζών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απεργοί Χαλυβουργοί του Ασπροπύργου: "Ευχαριστούμε παλικάρια μας... "


"Ευχαριστούμε παλικάρια μας... "



Το πρωί της Παρασκευής οι -εδώ και μήνες- απεργοί στη Χαλυβουργία του Ασπροπύργου, έγραψαν μία επιστολή για τους παίκτες της εθνικής ομάδας, λίγο πριν από την πρεμιέρα τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.
Ζήτησαν, μάλιστα, μέσω του Τάκη Φύσσα που βρίσκεται μαζί με την αποστολή, να διαβαστεί στην ομάδα του Φερνάντο Σάντος. Όπως και έγινε, δηλαδή. Με τα λόγια τους να είναι άκρως συγκινητικά και να επιβεβαιώνουν μία ακόμα φορά πως το ποδόσφαιρο είναι κάτι περισσότερο από 90 λεπτά μπάλας...
Διαβάστε αναλυτικά το μήνυμά τους:
"Αγωνιστές μας, οι απεργοί χαλυβουργοί σας χαιρετούν.
Ο αγώνας που δίνουμε απέναντι στην τιμή και την αξιοπρέπειά μας έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία, γιατί τον δίνουμε μαζί με όλους τους Έλληνες και φίλους αλληλέγγυους. Σας στέλνουμε τις ευχές μας για αυτό που μπορείτε να κάνετε παραπάνω από τους άλλους.
Γιατί για εμάς και μόνο που τιμάτε το εθνόσημο, είστε νικητές στην ψυχή μας. Δείχνετε με τον πιο τρανό τρόπο τι σημαίνει Ελλάδα. Όταν βγείτε στο γήπεδο να θυμάστε πως οι απεργοί χαλυβουργοί στην πύλη τους Ασπροπύργου θα βλέπουν εσάς. Με μία σκέψη: Ευχαριστούμε παλικάρια μας για το ήθος και την προσφορά σας στον τόπο μας, την Ελλάδας μας.
Οι Απεργοί Χαλυβουργοί του Ασπροπύργου".
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε γάμο στον Ωρωπό, ο παπάς διάβαζε το ευαγγέλιο από iPad!




Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΓΑ:Την Τεταρτη 13 Ιουνιου πληρωνει τα Πολυτεκνικα Επιδοματα

 «Πληρωμή των Πολυτεκνικών Επιδομάτων από τον ΟΓΑ»

Η Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοινώνει ότι:
Τα οικογενειακά επιδόματα του Γ΄ διμήνου 2012 (πολυτεκνικό επίδομα,
επίδομα τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα στις τρίτεκνες οικογένειες,
εφάπαξ παροχή και ισόβια σύνταξη) θα καταβληθούν, με πίστωση
λογαριασμού Τράπεζας ή ΕΛ.ΤΑ., σε 472.676 οικογένειες, την Τετάρτη 13
Ιουνίου 2012.
Η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται στο ποσό των
112.882.571,28 ευρώ.
ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΓΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

Νεοχώρι:Εγιναν τα θυρανοίξια στο παρεκκλήσι της Ι.Μ.Ζωοδόχου Πηγής




Το Σάββατο 9-6-2012  έγιναν με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα τα Θυρανοίξια του παρεκκλησίου της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής, το οποίο τιμάται στην ιερή μνήμη του Αγίου  Λουκά  Κριμαίας και η Υποδοχή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου,προερχόμενα απο την Ιερά Μονή Σαγματά.
Τα Θυρανοίξια είναι μια ακολουθία που τελείται μπροστά στην κλειστή δυτική πύλη του ναού, προκειμένου αυτός να παραδοθεί στη λατρεία του Θεού.

Την όλη ακολουθία τέλεσε  ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ.Γεώργιος ως εξής: Πρώτα τελέσθηκε Μικρός Αγιασμός με εμβόλιμα από την ακολουθία των Εγκαινίων (απολυτίκια, αναγνώσματα κ.α.), ως επίσης και τα καθ’ αυτά Θυρανοίξια, τα οποία αποτελούνται από μία ευχή, πάλι από την ακολουθία των Εγκαινίων και το γνωστό «Ἄρατε πύλας», το οποίο εψάλει από τον αρχιερέα.  Ανοίχτηκαν οι θύρες του ναού και ο μητροπολίτης εισήλθε ακολουθούμενος από τον Επίσκοπο Τανάγρας κ.Πολύκαρπο,τον πρεσβύτερο Στυλιανό, την μοναχή Αρσενία,  και τον κόσμο, ραντίζοντας με αγιασμό τον ναό.Στην τελετή παρέστησαν ο Δήμαρχος Αλιάρτου κ.Γιώργος Ντασιώτης,ο αντιπερειφερειάρχης Βοιωτίας κ.Μουλκιώτης, ο αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ.Μπακομήτρος,και πλήθος πιστών.



























Διαβάστε Περισσότερα »

Πόλεμος για το «βρώμικο χρήμα» της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας

Βατικανό, βρώμικο χρήμα, Ιταλία, πρώην πρόεδρος, Ρωμαιοκαθολική εκκλησία, Ρώμη,

Ανοιχτός πόλεμος έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Έτορε Γκότι Τεντέσκι, πρώην πρόεδρο της τράπεζας συμφερόντων του Βατικανού «Ιor» και της Αγίας Έδρας, σχετικά με το «βρώμικο χρήμα» της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.
Επισήμως, ο Γκότι Τεντέσκι παύθηκε των καθηκόντων του πριν από δυο εβδομάδες λόγω «ανεπαρκούς επαγγελματικής δραστηριότητας» .
Με την πάροδο των ημερών, όμως, ο γνωστός Ιταλός τραπεζίτης, άρχισε να φέρνει στο φως μια διαφορετική, δική του εκδοχή της αλήθειας. Όπως αναφέρουν, σήμερα, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, σε προσωπικό του ημερολόγιο, ο πρώην πρόεδρος της «Ior» αναφέρει ότι «ο πόλεμος εναντίον του ξεκίνησε όταν ζήτησε λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τραπεζικούς λογαριασμούς που δεν ανήκαν σε καθολικούς ιερωμένους» .
Η εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, κάνει λόγο για «λογαριασμούς Ιταλών πολιτικών, ανώτερων αξιωματούχων της δημόσιας διοίκησης, αλλά και αχυρανθρώπων που συνδέονται με διάφορες μαφιόζικες οργανώσεις».
Ο Γκότι Τεντέσκι, τονίζουν οι Iταλοί αρθρογράφοι, είχε ζητήσει από την γραμματέα του, σε περίπτωση που του συνέβαινε κάτι, αν επιχειρούσαν να τον δολοφονήσουν, να αποστείλει το προσωπικό του ημερολόγιό σε δυο φίλους του και στον ιδιαίτερο γραμματέα του Πάπα Βενέδικτου.
Μέρος των «καυτών αυτών ντοκουμέντων», βρίσκεται τώρα στα χέρια της ιταλικής δικαιοσύνης, και ειδικότερα, του εισαγγελέα της Ρώμης, Τζουζέπε Πινιατόνε ο οποίος διέταξε την οικονομική αστυνομία να ερευνήσει σε βάθος την όλη υπόθεση.
Η εφημερίδα Ιλ Μεσατζέρο αναφέρεται ευθέως σε «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, με δυνατότητα αποστολής χρημάτων στο εξωτερικό, χωρίς τους ελέγχους στους οποίους υπόκεινται, συνήθως, οι διάφοροι τραπεζικοί οργανισμοί».
Σύμφωνα με μεγάλο μέρος του τύπου «οι Ιταλοί εισαγγελείς έχουν στα χέρια τους την πλήρη λίστα των κατόχων μυστικών λογαριασμών της 'Ior' και η όλη υπόθεση, πρόκειται, πιθανότατα, να λάβει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις».
Το Βατικανό, όμως, προσπαθεί να περιορίσει τις όποιες προεκτάσεις: «Η Αγία Έδρα εκφράζει την μέγιστη δυνατή βεβαιότητα ότι η ιταλική δικαιοσύνη θα λάβει υπόψη της και θα σεβαστεί, με τον πρέποντα τρόπο, τις κυρίαρχες προϋποθέσεις που η διεθνής νομοθεσία εξασφαλίζει στο Βατικανό», αναφέρεται σε ανακοινωθέν του παπικού κράτους.
Ένα μήνυμα που, έστω και αν χρησιμοποιεί την διπλωματική γλώσσα, κάνει απόλυτα σαφές ότι το Βατικανό δεν επιθυμεί, σε καμία περίπτωση, να δοθεί συνέχεια στο σκάνδαλο «Ior-Γκότι Τεντέσκι».
Διαβάστε Περισσότερα »

Εμφανίστηκε στον Κορυδαλλό ο Ηλίας Κασιδιάρης

Ηλίας Κασιδιάρης, επίθεση, προεκλογικό περίπτερο, Χρυσή Αυγή, εμφάνιση, Κορυδαλλ

Για πρώτη φορά μετά την επίθεση στη Λιάνα Κανέλλη και την παρέλευση του αυτοφώρου εμφανίστηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης.
Ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής παρουσιάστηκε στο προεκλογικό περίπτερο του κόμματος στον Κορυδαλλό, το οποίο εγκαινιάζεται απόψε.
Τα εγκαίνια ήταν προγραμματισμένα για τις 19:00 και στο σημείο υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Πορεία προς το σημείο των εγκαινίων έκαναν περίπου 150 αριστεριστές, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να φθάσουν μέχρι το περίπτερο καθώς ανακόπηκαν από την Αστυνομία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παραδοσιακοί χοροί στον Άγιο Νικόλαο Λιβαδειάς (Ζαγαρά)




Διαβάστε Περισσότερα »

Πουλά το σπίτι της η Όλγα Τρέμη



Η κρίση χτυπά και τις τηλεπερσόνες

Η κρίση φαίνεται ότι χτύπησε για τα καλά και την παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου του Mega η οποία βάζει πωλητήριο στο αρχοντικό της στο κέντρο της Αθήνας.

Η ίδια και ο σύζυγός της Νικητέας σύμφωνα με δημοσίευμα της Real αποφάσισαν να μετακομίσουν και να πουλήσουν την πολυτελή νεοκλασική κατοικία που διατηρούν στη Ρηγίλλης.

Η τιμή του ακινήτου σύμφωνα με την εφημερίδα είναι 2,7 εκατομμύρια ευρώ.

Όχι και λίγα!

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ