Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Η φυσική έχει περισσότερο χιούμορ από τη θεολογία

ΕΛΛΑΔΑ
Η φυσική έχει περισσότερο χιούμορ από τη θεολογία
Με την ανακοίνωση της ανακάλυψης του περιλάλητου σωματιδίου Χιγκς, ο Αμερικανός Ιρανικής καταγωγής θεωρητικός φυσικός στο Ινστιτούτο Προωθημένων Μελετών του Πρίνστον, Νίμα Αρκάνι-Χαμέντ δήλωσε ενθουσιασμένος: «Μεγάλη ημέρα η σημερινή για την υποατομική φυσική. Τώρα είναι που το πράγμα αρχίζει να έχει πλάκα».
Έχετε ακούσει ποτέ ιερωμένο ή άλλον επίσημο εκπρόσωπο της Εκκλησίας να βγαίνει και να δηλώνει – στο άκουσμα του θαύματος πως ξαναφύτρωσαν μαλλιά στη γυμνή κεφαλή πιστού επισκέπτη του Όσιου Ευφραίμ Νέας Μάκρης – ότι τώρα αρχίζει να έχει πλάκα το όλο πράγμα;
Ο τελευταίος εκπρόσωπος της Εκκλησίας που αποπειράθηκε να ανατρέψει την παραπάνω διαπίστωση του τίτλου του άρθρου, αποτυγχάνοντας παταγωδώς, ήταν ο μακαριστός πρώην αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, του οποίου το ανεξάλειπτο χαμόγελο και τα κρύα ανέκδοτα όχι μόνο δεν αποδείχθηκαν αρκετά για να θέλξουν τους λιγοστούς έμφρονες Έλληνες που έχουν απομείνει, αλλά επιπλέον επιβεβαίωσαν ότι η υπερβολική ενασχόληση με τα θεία προκαλεί σοβαρά χαρακτηρολογικά ελλείμματα.
Οφείλει, βέβαια, να αναγνωρίσει κανείς πως τόσο ο θετικισμός (φυσική, κβαντομηχανική & ΣΙΑ) όσο και η χριστιανική θρησκεία εκκινούν από μία κοινή βάση που αν μη τι άλλο προσφέρει πρόσφορο έδαφος για άφθονο γέλιο και διάθεση αυτοσαρκασμού: τόσο ο μεν όσο και η δε καταφάσκουν στην ύπαρξη ενός σύμπαντος, στο οποίο καθετί ενδιαφέρον – βλέπε το ανθρώπινο είδος – προκύπτει ως σφάλμα μέσα από τα «κουσούρια» και τα «ραγίσματα» της αυστηρής συμμετρίας του (εννοείται: του σύμπαντος).
Γιατί, όμως, εκεί όπου η επιστήμη (αν όχι ολόκληρη, τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος της) ξέρει να ευθυμεί, βρίσκοντας ενδιαφέρον αποκλειστικά και μόνο σε τέτοια «κουσούρια», «ραγίσματα» και «σφάλματα», τα οποία μάλιστα «θεοποιεί», χύνοντας γι' αυτά τόνους μελανιού, η ιουδαιοχριστιανική παράδοση «σοβαρεύει» επικίνδυνα, ανάγοντάς τα πάντα ΣΤΟ «προπατορικό κουσούρι», το οποίο αναλαμβάνει να επουλώσει και μάλιστα με τον πιο ενδεδειγμένο παιδαγωγικά τρόπο της υποχρεωτικής ενοχικότητας και της εκμηδένισης;
Είναι γεγονός: από τη θρησκεία λείπει ένας ουσιώδης παράγοντας που την καθιστά κακόγουστη, κάκοσμη, γκρίζα, εξουθενωτική, φορέα ενός πνεύματος «αφόρητης βαρύτητας» και καχεξίας. Αυτός ο παράγοντας είναι το ΠΑΙΧΝΙΔΙ και η αρετή του να μην παίρνεις τον εαυτό σου και τόσο πολύ στα σοβαρά, κοινώς να τον σνομπάρεις.
Όχι, όμως, για να τον αφορίσεις και να τον εκμηδενίσεις, αλλά για να προλειάνεις το έδαφος, να τον ενδυναμώσεις και να να του επιτρέψεις να αντλήσει ακόμη περισσότερη απόλαυση μέσα από τον πολλαπλασιασμό τέτοιων «κουσουριών»...
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα λένε με Μλαντένοφ ο Λεβαδειακός


Τα λένε με Μλαντένοφ
Σε συζητήσεις με τον Λεβαδειακό βρίσκεται ο Ντάνιελ Μλαντένοφ. Ο Βούλγαρος μεσοεπιθετικός βρίσκεται στην Λιβαδειά προκειμένου να τα πει με την διοίκηση των Βοιωτών και όπως φαίνεται οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά σε συμφωνία.

Ο Μλαντένοφ αγωνιζόταν τα τελευταία δύο χρόνια στην Λέφσκι Σόφιας με την οποία είχε 58 συμμετοχές ενώ είχε πετύχει και 10 γκολ. Ο 25χρονος παίζει στην θέση του δεξιού εξτρέμ και αρέσκεται να πατάει περιοχή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Διεθνές κύκλωμα: Χρέωναν τράπεζες με παραγγελίες από την Κίνα

Σε σωρεία προσαγωγών αλλά και συλλήψεων έχει προχωρήσει η ΕΛΑΣ σε Αττική, Αχαϊα, Εύβοια και Θεσσαλονίκη. Στο στόχαστρο των αρχών είναι μεγάλο κύκλωμα το οποίο εξαπατούσε ελληνικές και κινεζικές τράπεζες.
Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί και προσαχθεί τουλάχιστον 30 άτομα. Οι πληροφορίες εμφανίζουν να συνεργάζονται η Οικονομική Αστυνομία και τα τμήματα ασφαλείας πολλών ελληνικών τραπεζών που έχουν πέσει θύματα του κυκλώματος.
Σύμφωνα με το patrastimes.gr, από την περιοχή της Κάτω Αχαΐας έχουν συλληφθεί δύο επιχειρηματίες ενώ επικαλούμενο αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, θύματα του εν λόγω κυκλώματος έχουν πέσει πάνω από δέκα ελληνικές τράπεζες.
Οι δράστες φαίνεται πως πραγματοποιούσαν παραγγελίες κινεζικών προϊόντων βάζοντας ως διαμεσολαβητές κινεζικές και ελληνικές τράπεζες. Ενώ πλήρωναν μέρος της αξίας του εμπορεύματος κατάφερναν –παραπλανώντας τραπεζικούς υπαλλήλους- να αρπάζουν τα έγγραφα παραλαβής και να παίρνουν τα εμπορεύματα χωρίς να ξεπληρώσουν την αξία όλου του εμπορεύματος.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, από τα ξημερώματα είχε ξεκινήσει επιχείρηση της ΕΛ. ΑΣ στον οικισμό των τσιγγάνων στην κάτω Αχαγιά, και εκτός από τις προσαγωγές και συλλήψεις, έχει βρεθεί και μεγάλος αριθμός νομισμάτων Τουρκίας τα οποία λόγω του ότι μοιάζουν με κέρματα του ευρώ θα προσπαθούσαν κάποιοι να τα ρίξουν στην αγορά ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις έχει γίνει ήδη χρήση τους σε κερματοδέκτες της  περιοχής.
news247.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΤΕ: Προσοχή κυκλοφορούν απατεώνες


Παραπλανητικές επισκέψεις από εκπροσώπους εταιρειών σταθερής τηλεφωνίας δέχθηκαν πελάτες του ΟΤΕ, με στόχο την εν αγνοία τους εγγραφή σε άλλο πάροχο, όπως καταγγέλλει ο Οργανισμός.

Σύμφωνα με καταγγελίες καταναλωτών, τις οποίες επικαλείται ο ΟΤΕ, αντιπρόσωποι άλλων εταιρειών, παρουσιαζόμενοι ως συνεργάτες ή ακόμα και ως εργαζόμενοι του ΟΤΕ, αφού πείσουν κατ’ αρχήν τον πελάτη να δεχθεί ενημέρωση, στη συνέχεια καταγράφουν τα στοιχεία του και τον εγγράφουν στην εταιρεία την οποία εκπροσωπούν.

Ο ΟΤΕ ζητά από τους καταναλωτές που έχουν αντιμετωπίσει παρόμοια περιστατικά να τα καταγγείλουν είτε στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), είτε στις ενώσεις καταναλωτών, ενημερώνοντας παράλληλα και το κέντρο τηλεφωνικής εξυπηρέτησης 13888.
Διαβάστε Περισσότερα »

Υπάλληλοι της Βουλής: Αλήτες δημοσιογράφοι μας καταστρέψατε!

Υπάλληλοι της Βουλής: Αλήτες δημοσιογράφοι μας καταστρέψατε!
Στο στόχαστρο των υπαλλήλων της Βουλής έχουν μπει τώρα οι δημοσιογράφοι, καθώς τους θεωρούν ως τους βασικούς υπευθύνους για την απώλεια του εκλογικού τους επιδόματος, ύψους 1.000 ευρώ.
Μετά την οργισμένη παρέμβαση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, για το εν λόγω επίδομα, και τη κατά συνέπεια απόσυρσή του, η ατμόσφαιρα στη Βουλή και συγκεκριμένα στους κύκλους των υπαλλήλων της, μυρίζει μπαρούτι.
Οι δημοσιογράφοι, λοιπόν, είναι οι πρώτοι που μπήκαν στο... μάτι των υπαλλήλων της Βουλής. Μάλιστα, ορισμένοι από αυτούς προχώρησαν και σε... λεκτικές επιθέσεις εναντίον εκπροσώπων του Τύπου.
Σύμφωνα με newsit.gr, κάποιοι περιορίστηκαν σε ειρωνικά σχόλια του τύπου «ευχαριστηθήκατε τώρα;»,«νομίζατε ότι βγάλατε την είδηση; Που μας λέτε ότι δεν δουλεύουμε;» , «να κοιτάξετε τους μισθούς της ΔΕΗ και του ΟΤΕ, αντί να ασχολείστε με εμάς», ενώ κάποιοι άλλοι το πήγαν και κάποια βήματα παρακάτω κάνοντας λόγο για δημοσιογραφική αλητεία: «Αλήτες δημοσιογράφοι μας κάψατε!», φέρονται να ψέλλιζαν κάποιοι από αυτούς, λένε σε όποιον συναντούν μπροστά τους και δεν σταματούν εκεί.
Αυτή την ώρα συνεδριάζει το Δ.Σ. του συλλόγου των υπαλλήλων όπου με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ανακοίνωση που θα εκδώσουν επ΄ αυτού.
Yπεθυμίζεται οτι την Τετάρτη έγινε γνωστό πως ο πρώην πρόεδρος της Βουλής ενέκρινε κονδύλι δύο εκ. ευρώ  προκειμένου να καταβληθεί στους υπαλλήλους της επίδομα 1.000 ευρώ για τις δύο πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις, κατί το οποίο προκάλεσε την άμεση και οργισμένη παρέμβαση του πρωθυπουργού που ζήτησε να βρεθεί άμεσα λύση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χρυσή Αυγή:«Ούτε να πλησιάσουν στα 500 μέτρα δε θα τους αφήσουμε»



Επί ποδός πολέμου με «έκτακτο ανακοινωθέν» από τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής

Αντισυγκέντρωση ετοιμάζουν οι Χρυσαυγίτες σήμερα το απόγευμα στη Νίκαια. Την ίδια στιγμή που στην πλατεία του Αγίου Νικολάου έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο κατά των απρόκλητων επιθέσεων σε βάρος μεταναστών αλλά και τις πρόσφατες απειλές, βάσει μαρτυριών ότι μέλη της Χρυσής Αυγής σε πορεία που έγινε στις 23 Ιουνίου στην περιοχή απειλούσαν ανοιχτά τους μετανάστες που δραστηριοποιούνται ανοιχτά στην περιοχή «έχετε μία βδομάδα προθεσμία να φύγετε», σήμερα, παρά το προγραμματισμένο κάλεσμα αριστερών και μεταναστευτικών οργανώσεων, η Τοπική Οργάνωση της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια καλεί σε αντισυγκέντρωση.

Η ανακοίνωση που δημοσιεύεται στο Διαδίκτυο αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής απαράδεκτα: «λαθρομετανάστες από το Πακιστάν την Αλβανία την Αφρική και άλλα σκουπίδια που στοιβαχτήκαν στην πατρίδα μας, σε συνεργασία με εγχώριους άπλυτους εθνοπροδότες του ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΙΑ, ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ και άλλων “προοδευτικών” την Πέμπτη θα προσπαθήσουν το αδιανόητο, να κάνουν πορεία διαμαρτυρίας στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης στην Νίκαια (Καισαρείας 30), με σκοπό να θυροκολλήσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας και να απαιτήσουν το κλείσιμο των γραφείων μας».

Μάλιστα, ο συντάκτης της ανακοίνωσης διατυμπανίζει τι τα γεγονότα που θα λάβουν χώρα σήμερα το απόγευμα στη Νίκαια θα κρίνει τη μελλοντική θέση στη Δυτική Αττική και τον Πειραιά.

Για την ιστορία πάντως, κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τα επεισόδια που έγιναν όταν αριστερές οργανώσεις και μέλη της Χρυσής Αυγής καλούσαν σε αντισυγκεντρώσεις.

Παρατίθεται η προκλητική ανακοίνωση που δημοσιεύεται στο Διαδίκτυο

«Αδέλφια συναγωνιστές και συναγωνίστριες, μέλη αλλά και φίλοι της Χρυσής Αυγής από το Αιγάλεω και τους όμορους δήμους, έφτασε η μεγάλη στιγμή να δείξουμε τι αξίζουμε και πόσο ενωμένοι είμαστε.

Οι περισσότεροι από εσάς γνωρίζετε ότι ετοιμαζόμαστε για συνάντηση γνωριμίας την ερχόμενη εβδομάδα, οι εξελίξεις όμως μας πρόλαβαν και θα πρέπει όλοι μας να δώσουμε ένα βροντερό παρόν την Πέμπτη 5/7 στην Τ.Ο. Νικαίας.
Λαθρομετανάστες από το Πακιστάν την Αλβανία την Αφρική και άλλα σκουπίδια που στοιβαχτήκαν στην πατρίδα μας, σε συνεργασία με εγχώριους άπλυτους εθνοπροδότες του ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΙΑ, ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ και άλλων “προοδευτικών” την Πέμπτη θα προσπαθήσουν το αδιανόητο, να κάνουν πορεία διαμαρτυρίας στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης στην Νίκαια (Καισαρείας 30), με σκοπό να θυροκολλήσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας και να απαιτήσουν το κλείσιμο των γραφείων μας.

Έλληνες πατριώτες εθνικιστές, αυτό δεν θα περάσει, όχι τα γραφεία δεν θα κλείσουμε, αλλά ούτε να πλησιάσουν στα 500 μέτρα δεν θα τους αφήσουμε. Πρέπει να είμαστε ΟΛΟΙ εκεί, γυναικόπαιδα και ηλικιωμένοι κάτω από τα γραφεία μας να βροντοφωνάζουν για τις αξίες και τα ιδανικά του Έθνους και εμείς οι νεότεροι ως δύναμη περιφρούρησης, σε συνεργασία με τοπικές από όλη την Αττική να αποτρέψουμε τον εχθρό και να διασφαλίσουμε την σωματική ακεραιότητα των Ελλήνων της Νικαίας αλλά και της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας που θα γίνει στόχος των αναρχομπολσεβίκων.

Η παρουσία όλων σας είναι απαραίτητη, κινητοποιήστε τους πάντες, φίλους και γνωστούς. Η έκβαση των γεγονότων που θα λάβουν χώρα την Πέμπτη θα κρίνει τη μελλοντική μας θέση στην Δ. Αττική και Πειραιά. ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ ΟΛΟΙ, ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΤΕ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ.

Όλοι θα πρέπει να επικοινωνήσετε μέσο μηνύματος στο Facebook η να τηλεφωνήσετε στον Γιώργο Σ. (κακός λύκος) για την σωστή οργάνωση και μετακίνηση μας με ασφάλεια. Για ευνόητους λογούς ασφαλείας οι οδηγίες δεν θα δοθούν δημόσια».
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΕΡ. ΣΤΕΡΕΑΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΚΙΔΑ


Σήμερα ημέρα Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012 ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχος Περγαντάς στα πλαίσια επίσκεψης στους Δελφούς αναφέρθηκε στην πρόοδο έργων του ΕΣΠΑ, που υλοποιούνται τόσο στον χώρο των Δελφών όσο και στην  Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας.
Αναλυτικότερα, επεσήμανε: «Όπως σε όλη τη Στερεά Ελλάδα, έτσι και στη Φωκίδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη ένας σημαντικός αριθμός έργων σε όλους σχεδόν τους τομείς. Έτσι, στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών βρίσκονται σε εξέλιξη τα έργα: “Αναβάθμιση και επέκταση υπάρχοντος συστήματος πυρόσβεσης αρχαιολογικού χώρου Δελφών”, και  “Εξασφάλιση αρχαιολογικού χώρου Δελφών, κατασκευή μεταλλικού τοίχου ανάσχεσης” συνολικού προϋπολογισμού 2,5 εκ. €, και τα οποία αποτελούν σημαντικότατες παρεμβάσεις  τόσο για την ασφάλεια όσο και για την πολιτιστική και τουριστική αξιοποίηση του διεθνούς αυτού αρχαιολογικού χώρου. Ταυτόχρονα, γίνεται η αξιολόγηση της πρότασης με τίτλο: “Ανάδειξη αρχαιολογικού χώρου Δελφών”, προϋπολογισμού 600 χιλ. €.

Παράλληλα, για την τουριστική αξιοποίηση έχει ολοκληρωθεί η υπογραφή της σύμβασης του έργου “ Εκσυγχρονισμός Αναβατήρων Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού”, προϋπολογισμού 15, 3 εκατ. €. Τέλος, έχει ολοκληρωθεί η δημόσια διαβούλευση της Διακήρυξης διεθνούς διαγωνισμού για την ανάδειξη Στρατηγικού Επενδυτή, για την εκπόνηση μελέτης, την κατασκευή και τη χρηματοδότηση υπολειπομένων έργων τουριστικού λιμένα Ιτέας, ο οποίος θα αναλάβει την εκμετάλλευση, λειτουργία και συντήρηση του Λιμένα για 25 χρόνια.












Επιπλέον, σημαντικές παρεμβάσεις γίνονται στον τομέα των μεταφορών. Εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς η κατασκευή της Ε. Ο. Άμφισσας – Λιδορικίου από την Αγία Ευθυμία ως τις νέες  φυλακές του Μαλανδρίνου, με 11,5 εκ. € από το ΕΣΠΑ. Επιπλέον, ολοκληρώνεται ο δρόμος Αθανάσιος Διάκος – Καστριώτισσα, προϋπολογισμού 1,3 εκ. €. Ταυτόχρονα, ολοκληρώνονται οι μελέτες για την άμεση δημοπράτηση του δρόμου «Ιτέα - Γαλαξίδι», προϋπολογισμού 50 εκ. €.
Το έργο του “παραλίμνιου αγωγού λυμάτων Μόρνου”, προϋπολογισμού 17 εκ. € βρίσκεται στη φάση της ολοκλήρωσης της μελέτης και αναμένεται άμεσα η δημοπράτησή του.
Στον πρωτογενή τομέα, εξελίσσεται το έργο: “Άρδευση Ελαιώνα”, προϋπολογισμού 20,3 εκ. €, ενταγμένο στο Πρόγραμμα “Αλέξανδρος Μπαλτατζής”. Εκτελούνται τοπογραφικές εργασίες αποτύπωσης για τη μελέτη εφαρμογής του έργου.
Αυτές τις μέρες υπογράφεται η σύμβαση για το έργο της αποπεράτωσης κτιριακών εγκαταστάσεων παραρτήματος του ΤΕΙ Λαμίας στην Άμφισσα με προϋπολογισμό 7,1  εκ. €.
Επίσης, έχουν ενταχθεί 8 έργα αποκατάστασης ΧΑΔΑ συνολικού προϋπολογισμού 1,55 εκ. €. Τα 6 έργα αποκατάστασης έχουν ολοκληρωθεί και αποπληρωθεί (Παρνασσός, Τολοφώνας, Γαλαξίδι, Βαρδούσια, Λιδωρίκι, Καλλιέων). Ένα έργο βρίσκεται στην φάση υλοποίησης (Δελφοί) και  ένα έργο βρίσκεται σε διαδικασία δημοπράτησης (Δεσφίνα, Άμφισσα, Γαλαξίδι).
Στον τομέα των υδρεύσεων έχουν ενταχθεί 3 έργα συνολικού προϋπολογισμού 2 εκ. €, από τα οποία δύο βρίσκονται σε διαδικασία δημοπράτησης (Τολοφώνας, Ιτέα) ενώ σε διαδικασία υλοποίησης βρίσκεται η ύδρευση της Άμφισσας.
Στον τομέα χωροταξίας έχουν ενταχθεί 4 έργα συνολικού προϋπολογισμού 591 χιλ. € και συγκεκριμένα το ΓΠΣ Ιτέας και τα ΣΧΟΟΑΠ Γαλαξιδίου, Παρνασσού και Καλλιέων».

Διαβάστε Περισσότερα »

NY Times : “Οι αγρότες στην Ελλάδα αγόραζαν Μερσεντές αντί για τρακτέρ”


Σε δημοσίευμα της, η εφημερίδα «New York Times», απευθύνεται στην Ελλάδα και τονίζει πως αν επενδύσει σε προϊόντα όπως η φέτα και το ελαιόλαδο, μπορεί πολύ πιο εύκολα να πολεμήσει την κρίση.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, παρόλο που...τα δύο αυτά ελληνικά προϊόντα είναι ιδιαίτερα δημοφιλή σε όλον τον κόσμο, η Ελλάδα είναι κάτοχος μόνο του 28% της παγκόσμιας αγοράς όσον αφορά την φέτα και του 4% του μεριδίου της διεθνούς βιομηχανίας ελαιολάδου.

Οι «New York Times» αναφέρθηκαν επίσης στις συχνές απεργίες στα λιμάνια της χώρας, επισημαίνοντας τη μεγάλη ζημιά που έχει προκαλέσει το εν λόγω γεγονός στις εξαγωγές και στις εγχώριες αγροτικές επιχειρήσεις.
Κλείνοντας, το δημοσίευμα ρίχνει την σπόντα, πως οι Έλληνες αγρότες αντί να επενδύσουν σε καινούργια τρακτέρ, χρησιμοποιούσαν τα λεφτά των επιδοτήσεων προκειμένου να αγοράσουν Μερσεντές.




Διαβάστε Περισσότερα »

Λειτουργία κατασκήνωσης Δήμου Λεβαδέων στη θέση "Παλιομηλιά Ελικώνα"


Ο Δήμος Λεβαδέων σας ενημερώνει ότι η κατασκήνωση του Δήμου στη θέση «Παλιομηλιά Ελικώνα» θα λειτουργήσει το φετινό καλοκαίρι και θα προσφέρει φιλοξενία σε παιδιά ηλικίας 8 έως 14 ετών για το χρονικό διάστημα 27 Ιουλίου 2012 – 27 Αυγούστου 2012.
Πιο αναλυτικά η κατασκήνωση θα λειτουργήσει σε τρεις κατασκηνωτικές περιόδους:
Α’ κατασκηνωτική περίοδος: 27/72012 – 5/8/2012
Β’ κατασκηνωτική περίοδος: 7/8/2012 – 16/8/2012
Γ’ κατασκηνωτική περίοδος: 18/8/2012 – 27/8/2012.

Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές κατά το χρονικό διάστημα 9 Ιουλίου – 19 Ιουλίου 2012, στο Δημοτικό Κατάστημα, Σοφοκλέους 15, στο Πρωτόκολλο (ημιόροφος – εργάσιμες ημέρες και ώρες) και παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα δικαιολογητικά συμμετοχής που θα συνοδεύουν την αίτησή τους:
• Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
• Φωτοτυπία τελευταίου εκκαθαριστικού εφορίας.
• Απόδειξη πρόσφατου λογαριασμού Δ.Ε.Η.. ή Ο.Τ.Ε.

Έντυπα αιτήσεων θα διατίθενται στο Πρωτόκολλο του Δήμου Λεβαδέων, ενώ οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να τυπώσουν το έντυπο της αίτησης και από την ιστοσελίδα του Δήμου Λεβαδέων (www.livadia.gr).
Διαβάστε Περισσότερα »

1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Τραγουδιού Στερεάς Ελλάδας

Για τη φετινή χρονιά το Φεστιβάλ φιλοξενείται στην πόλη της Στυλίδας υπό την αιγίδα του Δήμου Στυλίδας και χωρίζεται σε τρεις κύριες φάσεις... α) την περίοδο δηλώσεων συμμετοχής
β) την προκριματική περίοδο – ακρόαση και γ) τον τελικό του Φεστιβάλ.

Σκοπός του Φεστιβάλ είναι να δοθεί η ευκαιρία σε δημιουργούς, συγκροτήματα ή μεμονωμένους καλλιτέχνες, που δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν γνωστό το έργο τους, να παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους στο ευρύ κοινό και ένας από αυτούς να εισαχθεί στη μουσική βιομηχανία.

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις όπως συναυλίες, street arts και διάφορα καλλιτεχνικά δρώμενα.

O Akroama fm είναι χορηγός επικοινωνίας και υποστηρίζει το 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Τραγουδιού Στερεάς Ελλάδας στο Νομό Καβάλας.
Διαβάστε Περισσότερα »

18.350 Ευρώ για υπερωρίες ...πριν γίνουν

Οι αποφάσεις που δημοσιεύει το agroschannel αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο περίπου τις ίδιες ώρες όταν έγινε γνωστή η απόφαση για το επίδομα που θα έπαιρναν οι υπάλληλοι της Βουλής για τις εκλογές. Αποφάσεις που προκαλούν...
το δημόσιο αίσθημα όταν 1,2 εκατομμύρια Έλληνες ζούν με το επίδομα ανεργίας χωρίς να υπολογίζονται αυτοί που δεν είναι στα μητρώα του ΟΑΕΔ.
Έτσι όπως γίνεται στο Δημόσιο πριν ακόμη περάσει καλά καλά το πρώτο δεκαήμερο ΄΄μπαίνουν΄΄ στην άκρη τα 8.100 για τις υπερωρίες που θα!!!! κάνουν οι υπάλληλοι στα γραφεία της Πολιτικής ηγεσίας για τον μήνα Ιούλιο , δηλαδή τον μήνα που ακόμη δεν έχουμε διανύσει. Κοινό σημείο με την ΄΄παλιά ΄΄ τακτική . Είναι σχεδόν το ίδιο ποσό . Επίσης όπως όλα δείχνουν μάλλον αυτοί οι υπάλληλοι δεν θα πάρουν άδεια Καλοκαιριού. Και το ερώτημα που τίθεται εάν αυτοί οι υπάλληλοι δουλέψουν περισσότερο πως θα πάρουν τα επιπλέον χρήματα που έχουν δικαίωμα να εισπράξουν; Μήπως θα έπρεπε λοιπόν πρώτα να δουλεύουμε και μετά να υπάρχουν οι αποφάσεις για να πληρωθούμε; Η το καλύτερο θα ήταν να χρησιμοποιηθούν υπάλληλοι απο αυτούς που πρόκειται να μείνουν...άνεργοι;

Και ενω κάποιος θα σπεύσει να πει οτι εντάξει μιλάμε για Υπουργικά γραφεία τα οποία έχουν αρκετή δουλειά μια !!!! ακόμη απόφαση βγάζει εκτός ρούχων και τον πιο καλόπιστο . Ετσι λοιπόν το Ελληνικό Δημόσιο αποφάσισε οτι θα πρέπει να να υπάρξει ΄΄δέσμευση΄΄ 10.250 Ευρώ για την πληρωμή των υπερωριών τις εξαιρέσιμες ημέρες και νυχτερινές ώρες. Μήπως κα ι εδώ θα πρέπει να παρέμβει ο Πρωθυπουργός ο κ. Σαμαράς, όπως έκανε και στην Βουλή ; Για να δούμε ....




agroschannel.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο φως τα πρώτα ευρήματα από την ανασκαφή στη Θήβα

Περιχαρείς είδαν χθες οι αρχαιολόγοι και οι εργαζόμενοι στην εκσκαφή του χώρου της Αντιγόνης, στη Θήβα, τα πρώτα ευρήματα, τα οποία αποδεικνύουν πως... βαδίζουν σύμφωνα με τα όσα αρχικά είχαν σχεδιαστεί.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος όμως, είναι ο Β. Αραβαντινός, ο οποίος βλέπει τα σπλάχνα της θηβαϊκής γης στο συγκεκριμένο σημείο να τον δικαιώνουν πολύ γρήγορα.erroso.blogspot.

Επικεφαλής της ομάδας του και σε 5 περίπου μέτρα βάθος ψηλαφίζει πολύ προσεκτικά το χώμα, όπου πριν λίγες ώρες βρέθηκαν οι πρώτες αποδείξεις.

«Προς το παρόν σκάβουμε στρώματα ιστορικών χρόνων! Αφού περάσαμε κάποια μεσαιωνικά στρώματα, τώρα σκάβουμε ρωμαϊκά με κεραμίδες και τον τοίχο που βλέπετε, βρίσκουμε χάλκινα νομίσματα χαμηλής αξίας, αλλά εξαιρετικά για τη χρονολόγηση των στρωμάτων μας, πολλή κεραμική ιδιαίτερα χαρακτηριστική και μια επιγραφή αφιέρωμα στους θεούς της Σαμοθράκης, τους Κάβειρους δηλαδή, που συγγενεύουν με τους Καβείρους των Θηβών», περιγράφει ο κ. Αραβαντινός, δηλώνοντας απόλυτα ικανοποιημένος από την πορεία των ανασκαφών και αισιόδοξος ότι πολύ γρήγορα θα φτάσει στον στόχο του…
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.



 ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ  ΜΑΣ  ΠΟΥ  ΕΛΛΑΒΑΝ ΤΟ 1ο DAN ΣΤΟ TAEKWONDO :  

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΧΑΤΖΗΣ (Α.Σ. TAEKWONDO ΙΤΕΑΣ) : ΜΑΥΡΗ ΖΩΝΗ 1 DAN.                                                                                                       ΕΙΡΗΔΩΡΑ ΡΕΒΒΑ (Α.Σ. TAEKWONDO ΑΡΑΧΩΒΑΣ) : ΜΑΥΡΗ ΖΩΝΗ 1 DAN.                                                                                                                   ΚΟΣΜΑΣ ΚΟΤΕΝΙΔΗΣ (Α.Σ. TAEKWONDO ΑΣΠΡΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ) :ΜΑΥΡΗ ΖΩΝΗ 1 DAN.                                                                                                   ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ (Α.Σ. TAEKWONDO ΑΣΠΡΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ) : ΜΑΥΡΗ ΖΩΝΗ 1 DAN.                                                                                         ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΒΕΡΓΟΣ (Α.Σ. TAEKWONDO ΑΣΠΡΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ) :ΜΑΥΡΗ ΖΩΝΗ 1 DAN.                                                                                                 ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΟΣΚΟΡΗΣ (Α.Σ. TAEKWONDO ΑΣΠΡΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ) :ΜΑΥΡΗ ΖΩΝΗ 1 DAN.
Η ΠΡΟΠΟΝΗΤΡΙΑ ΤΟΥΣ κ. ΕΛΕΝΗ ΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΡΙΑ  Α  ΤΟΥ TAEKWONDO ΜΑΥΡΗ ΖΩΝΗ-3 DAN WFT ΚΟΡΕΑΣ, ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΑΕΙ ΑΡΙΣΤΕΥΕΙΝ!!

Διαβάστε Περισσότερα »

Εβαλε στοίχημα 5000 εύρώ, πήρε 30 VIAGRA, εκανε SEX 12 ώρες και φυσικά...πεθανε



Ο 28-χρονος Sergey Tuganov έβαλε χρηματικό στοίχημα ύψους 5000 ευρώ με δυο γυναίκες ότι είναι ικανός να της ικανοποιήσει σεξουαλικά για 12 συνεχόμενες ώρες.

Ο νεαρός άντρας κατανάλωσε ένα μπουκάλι Viagra και αφού κέρδισε το στοίχημα λίγα λεπτά αργότερα πέθανε από... ανακοπή καρδιάς!

«Τηλεφωνήσαμε στις άμεση βοήθεια αλλά ήταν πολύ αργά δεν μπόρεσαν να τον επαναφέρουν» είπε η μια από τις δυο γυναίκες που συμμετείχαν στον ερωτικό μαραθώνιο με το όνομα Alina.

Οι γιατροί δήλωσαν πως η ανακοπή καρδιάς προήλθε από την ποσότητα των χαπιών που κατανάλωσε ο άτυχος νεαρός άντρας.

Σε ένα κουτί Viagra των 100mg υπάρχουν 30 χάπια.



Διαβάστε Περισσότερα »

Άφαντοι οι Μαζιώτης-Ρούπα του Επαναστατικού Αγώνα

  Συναγερμός έχει σημάνει στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία από την εξαφάνιση του Νίκου Μαζιώτη και της συντρόφου του ...Παναγιώτας Ρούπα, οι οποίοι είναι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας.

Όπως έγινε γνωστό, οι δύο κατηγορούμενοι δεν έχουν εμφανιστεί κατά τις δύο τελευταίες συνεδριάσεις του δικαστηρίου - η δεύτερη ήταν την Τρίτη -, ενώ δεν έδωσαν επίσης το παρόν την 1η Ιουλίου στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων, ως όφειλαν βάσει των περιοριστικών όρων που τους επιβλήθηκαν μετά την παρέλευση της 18μηνης προφυλάκισής τους.

Υπό το φόβο ότι θα χαθούν τα ίχνη των δύο κατηγορούμενων, έχει ήδη σημάνει κινητοποίηση στις αρχές ασφαλείας και καταζητούνται.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψής τους.

Διαβάστε Περισσότερα »

Να γιατί ήθελαν επίδομα 4.000 ευρώ οι υπάλληλοι της Βουλής


Τελικά γνωρίζουμε ποιο ήταν το έργο του Βύρωνα Πολύδωρα στον ένα μήνα θητείας του ως πρόεδρος της Βουλής. Ενέκρινε εκλογικό επίδομα ύψους 1.000 ευρώ στους υπαλλήλους του κοινοβουλίου!....



Η ενέργεια αυτή προκάλεσε την οργή του πρωθυπουργού και ξεπερνά κάθε όριο λογικής καθώς οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι έλαβαν επίδομα για τους δύο μήνες κατά τους οποίους η Βουλή ήταν κλειστή!

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Λεωφόρο Συγγρού, εξοργισμένος ο Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε με τον νέο πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη του ζήτησε να βρεθεί τρόπος προκειμένου να μην δοθεί το συγκεκριμένο επίδομα και εξήγησε ότι αποτελεί πρόκληση για τους πολίτες να δίνονται τέτοια χαριστικά μπόνους σε μια ομάδα εργαζομένων που έχει ήδη προκαλέσει την κοινή γνώμη με τις αμοιβές και τα επιδόματά της.

Ο κ. Πολύδωρας ερωτήθηκε σχετικά και απάντησε ότι η συγκεκριμένη απόφαση δεν συνιστά πρόκληση καθώς έδωσε το επίδομα μειωμένο κατά 3.000 ευρώ (!), όπως αναφέρει το iefimerida.

Συγκεκριμένα, εξήγησε ότι πρώτη η κυρία Αννα Ψαρούδα Μπενάκη -το 2004- ως πρόεδρος της Βουλής είχε «θεσπίσει» την χορήγηση του συγκεκριμένου μετεκλογικού επιδόματος προς τους υπαλλήλους της Βουλής και ως «εθιμικό δίκαιο» το εφάρμοσαν όλοι οι μετέπειτα Πρόεδροι.

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο «κρυφό» επίδομα προβλέπει 2.000 ευρώ για κάθε υπάλληλο ως επίδομα για τον φόρτο εργασίας που παρατηρείται μετά από κάθε εκλογική αναμέτρηση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση επειδή οι εκλογικές αναμετρήσεις ήταν διπλές, οι υπάλληλοι εδικαιούντο 4.000 ευρώ συνολικά !

Ποιος είναι ο φόρτος εργασίας; Ορισμένοι από τους περίπου 1.300 υπάλληλους της Βουλής καλούνται, μετά από αρκετές εβδομάδες διακοπών λόγω εκλογών, να καταγράψουν την νέα σύνθεση της Ολομέλειας! Για την συγκεκριμένη εργασία μοιράζονται 2.000 ευρώ σε όλους ανεξαιρέτως τους υπαλλήλους για κάθε εκλογική αναμέτρηση!

Εγινε γνωστό ότι αντιπροσωπεία των υπαλλήλων της Βουλής επισκέφθηκε τον κ. Πολύδωρα λίγες ημέρες μετά την εκλογή του και του ζήτησαν να εγκρίνει το επίδομα για τις εκλογικές αναμετρήσεις Μαΐου και Ιουνίου. Ο τότε πρόεδρος της Βουλής απάντησε ότι μπορεί να τους δώσει μόνο το 1/4 του επιδόματος και έτσι εγκρίθηκαν τα 1.000 ευρώ.

Ας σημειωθεί ότι οι υπάλληλοι της Βουλής απολαμβάνουν χρυσών προνομίων με το αιτιολογικό ότι εργάζονται επί πολλές ώρες αφού οι εργασίες της βουλής κρατούν συχνά ολόκληρη την ημέρα και επεκτείνονται ως αργά το βράδυ, ενώ παράλληλα λειτουργούν καθημερινά πολλές επιτροπές ελέγχου του κοινοβουλευτικού έργου που διαρκούν τουλάχιστον 3 ώρες η καθεμία.

Αυτό όμως δεν δικαιολογεί τον παχυλό μισθό, τις έξτρα αμοιβές και τα «εθιμικω δικαίω» επιδόματα τα οποία μάλιστα επιδίδονται την ώρα που οι Ελληνες πολίτες ζουν τις τραγικές συνέπειες της κρίσης.

Ο κ. Πολύδωρας ερωτήθηκε σχετικά χθες και ανέφερε ότι η απόφαση για την περικοπή του έκτακτου επιδόματος ανήκει στον Ευάγγελο Μειμαράκη ο οποίος μπορεί να ακυρώσει την απόφαση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι μισθοί των υπαλλήλων της Βουλής απασχολούν την κοινή γνώμη. Οταν επεβλήθησαν τα μέτρα του Α' Μνημονίου από τον Γιώργο Παπανδρέου και επιχειρήθηκε να μειωθούν οι αμοιβές, οι αποζημιώσεις και οι παχυλές συντάξεις των εργαζομένων στη Βουλή αυτοί αντέδρασαν έντονα κάνοντας έστι γνωστά στο πανελλήνιο τα ποσά με τα οποία αμείβονται για τις εργασίες τους, μεταξύ των οποίων ήταν και οι δύο επιπλέον μισθοί τον χρόνο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στη φυλακή μετά από πολύωρη απολογία ο πρώην παίκτης reality Στέφανος Κοκολογιάννης


Ο παίκτης του ριάλιτι που τον εμπλέκουν στο διπλό φονικό της Κρήτης λύνει την σιωπή του!
Αφού απολογήθηκε για ώρες στις δικαστικές αρχές Ηρακλείου για το μακελειό στον Προφήτη Ηλία Ηρακλείου, ο 35χρονος Κρητικός, που έγινε γνωστός μέσα από reality show της ελληνικής τηλεόρασης, οδηγήθηκε στη φυλακή. 
Η δικογραφία κάνει λόγο για...
απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, καθώς κατά τις τις διωκτικές αρχές εμφανίζεται μετά το διπλό φονικό, που συνέβη μέσα στο μαγαζί του αδελφού του, 52χρονου κρεοπώλη στον Προφήτη Ηλία, να κυνήγησε ένοπλος και να πυροβόλησε εναντίον του πατέρα του 34χρονου γυμναστή.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της «Espresso», o γυμναστής έχασε τη ζωή του από το όπλο του 52χρονου κρεοπώλη, ενώ και ένας 62χρονος σκοτώθηκε από εξοστρακισμό σφαίρας.

Αντίστοιχη κατηγορία αντιμετωπίζει και ο τρίτος αδελφός της οικογένειας, ο οποίος όμως κατά την απολογία του τόνισε ότι δε σχετίζεται με το περιστατικό.

Ο 35χρονος πρώην παίκτης του reality ισχυρίζεται πως είναι αθώος. Μάλιστα, όπως κατέθεσε, τη στιγμή του μακελειού ήταν εκτός του χωριού.

Για να ενισχύσει την ακρίβεια των ισχυρισμών του, ο ίδιος αιτήθηκε της άρσης του απόρρητου των τηλεφωνικών συνομιλιών του, ούτως ώστε ν' αποδειχθεί πως την ώρα του συμβάντος βρισκόταν πολύ μακριά από τον τόπο του εγκλήματος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνέλαβαν τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο - Τον μήνυσε ο Κώστας Βαξεβάνης

Συνέλαβαν τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο - Τον μήνυσε ο Κώστας Βαξεβάνης
Συνελήφθη σήμερα ο γνωστός δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος με τη διαδικασία του αυτοφώρου, έπειτα από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση που κατέθεσε εναντίον του ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.
H μήνυση αφορά δηλώσεις του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής Γιώργου Σούρλα, που είχαν αναρτηθεί στη zougla.gr. Στις δηλώσεις του, ο κ. Σούρλας  υποστήριζε πως ο Κώστας Βαξεβάνης «έθαψε» θέμα για το λαθρεμπόριο πετρελαίου.
Να σημειωθεί ότι συνελήφθη και ο αρχισυντάκτης του zougla, Νικος Γεωργιάδης, ενώ ο κ. Βαξεβάνης είχε μηνύσει και τον κ. Σούρλα παραθέτοντας στη μήνυση του δημοσιεύματα της «Πανδώρας» που αναφέρονταν στις καταγγελίες του κ. Σούρλα για το λαθρεμπόριο πετρελαίου.
Οι κύριοι Τριανταφυλλόπουλος και Γεωργιάδης συνελήφθησαν σήμερα το πρωί. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας του κ. Βαξεβάνη (koutipandoras.gr), η σύλληψη ήρθε μετά «από μια ενδιαφέρουσα γνωμάτευση της εισαγγελίας Αθηνών, η οποία απεφάνθη ότι συκοφαντικά δημοσιεύματα τα οποία παραμένουν αναρτημένα, αποτελούν ένα διαρκές αδίκημα και ως εκ τούτου δικαιολογείται η ενεργοποίηση του αυτοφώρου όσο αυτά είναι αναρτημένα».
Ωστόσο, ο Εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί αν διαπράχθηκε κάποιο αδίκημα, και στη συνέχεια οι δύο δημοσιογραφόι αφέθηκαν ελεύθεροι. Οι κύριοι Μάκης Τριανταφυλλόπουλος και Νίκος Γεωργιάδης θα κληθούν να δώσουν ανομωτί καταθέσεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα δεξαμενή πόσιμου νερού στην Αλυκή!



Μια νέα δεξαμενή ύδρευσης χωρητικότητας 150m3 εγκαταστάθηκε -παράλληλα με την υπάρχουσα δεξαμενή -στον παραθαλάσσιο οικισμό Αλυκή της Δ.Ε. Θίσβης Δήμου Θηβαίων.

Η νέα δεξαμενή, που είναι κατασκευασμένη εσωτερικά από μεμβράνη PVC και πολυπροπυλένιο, υλικά κατάλληλα για πόσιμο νερό, ήταν απαραίτητη για την απρόσκοπτη λειτουργία του δικτύου, κυρίως κατά τη θερινή περίοδο, όπου παρουσιάζονται προβλήματα έλλειψης νερού. 

Παράλληλα, έγιναν εργασίες εγκατάστασης συστήματος by pass, όπου συνδέθηκε ο αγωγός καθόδου από την ενδιάμεση δεξαμενή αναπάλσεως απευθείας στον αγωγό του οικισμού, ώστε να γίνει εκμετάλλευση της υψομετρικής πίεσης και να υπάρχει ροή νερού στα σπίτια με μεγάλο υψόμετρο.

Προληπτικά ωστόσο και για να μην υπάρξουν προβλήματα παροχής νερού, η Δημοτική Αρχή κατ’ αρχήν ενημερώνει τους οικιστές της  Αλυκής ότι το νερό είναι μόνο για πόση και παρακαλεί να περιορίσουν τη σπατάλη και την αλόγιστη χρήση για ποτίσματα κήπων-μποστανιών, πλύσιμο αυτοκινήτων, γέμισμα πισίνας και άλλων εξωτερικών χώρων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε ιδιώτες, τρένα, λαχεία και κομμάτια της ΔΕΗ -Σε δεύτερη φάση ο ΟΠΑΠ

Σε ιδιώτες, τρένα, λαχεία και κομμάτια της ΔΕΗ -Σε δεύτερη φάση ο ΟΠΑΠ
Οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης που ξεκινούν αύριο το απόγευμα στη Βουλή θα προκύψουν μετά από συμφωνία των τριών κομμάτων. Οι εκπρόσωποί τους κύριοι Χρύσανθος Λαζαρίδης, Κώστας Σκανδαλίδης και Δημήτρης Χατζησωκράτης συναντήθηκαν χθες στο Μέγαρο Μαξίμου για να συμφωνήσουν στο περιεχόμενο των προγραμματικών με αμοιβαίες υποχωρήσεις και συμβιβασμούς. Νέα συνάντηση των τριών θα γίνει σήμερα για να ολοκληρωθεί η συμφωνία.
Στην τριμερή συζητήθηκαν όλα τα κρίσιμα θέματα:
  • Αποκρατικοποιήσεις,
  • Εργασιακά,
  • Απολύσεις στον δημόσιο τομέα
Τα τρία κόμματα συμφώνησαν ότι πρέπει να επιταχυνθούν οι διαρθρωτικές αλλαγές, οι αποκρατικοποιήσεις και οι συμβάσεις παραχώρησης και να καταργηθούν ή να συγχωνευθούν δημόσιοι οργανισμοί. Ολοι συμφώνησαν ότι δεν θα γίνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και δεν θα μειωθούν περαιτέρω οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα.
Ενα από τα ζητήματα που απασχόλησε και τις τρεις πλευρές ήταν η αποκρατικοποίηση τμημάτων της ΔΕΗ και η κατάτμισή της σε επιμέρους εταιρείες (λιγνιτικές μονάδες, δίκτυο κ.λπ.) και δεν αποκλείεται να γίνει ειδική αναφορά από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά αύριο στη Βουλή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι συμφωνούν να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες -ακόμη και εντός του Αυγούστου- για την ιδιωτικοποίηση των ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, των Κρατικών Λαχείων και των τριών θυγατρικών της ΑΤΕ (ΣΕΚΑΠ, Βιομηχανία Ζάχαρης, Δωδώνη).
Παράλληλα, θα τρέξουν και οι συμβάσεις παραχώρησης για λιμάνια, περιφερειακά αεροδρόμια και τμήματα της Εγνατίας Οδού ενώ σε δεύτερο στάδιο θα προωθηθεί η μεταβίβαση του ΟΠΑΠ για την οποία καταγράφονται σοβαρές ενστάσεις και εντός της ΝΔ.
Ας σημειωθεί ότι η συγκεκεριμένη ατζέντα αποκρατικοποιήσεων ισχύει από την προηγούμενη κυβέρνηση Παπανδρέου που απέτυχε να την υλοποιήσει προσκρούοντας σε αντιδράσεις συνδικαλιστών αλλά και της τότε αντιπολίτευσης της ΝΔ !
Στη χθεσινή συνατηση των τριών εκπροσώπων των κομμάτων της συγκυβέρνησης συμφωνήθηκε να μην επεκταθεί η εφεδρεία σε επιπλέον δημοσίους υπαλλήλους, αλλά να εφαρμοστεί με αυστηρότητα το μέτρο των υποχρεωτικών μετατάξεων ιδιαίτερα στους υπαλλήλους φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Τέλος ανοιχτό παραμένει το θέμα των δημοσίων υπαλλήλων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ιδιαίτερα για εκείνους που υπέγραψαν τέτοιες συμβάσεις τα τελευταία δυο χρόνια. Όπως όλα δείχνουν, απόφαση της κυβερνητικής τριμερούς είναι να μην ανανεωθούν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου.
Ολα δείχνουν, επίσης, ότι δεν τίθεται θέμα κατάργησης του νόμου για την απόκτηση ιθαγένειας (νόμου Ραγκούση) που έθετε προεκλογικά και επίμονα η ΝΔ.
Η κυβερνητική τριμερής δεν συζήτησε, επίσης, θέματα εκλογικού νόμου, τα οποία μετ' επιτάσεως ζητούσε προεκλογικά η ΔΗΜΑΡ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Oι τελευταίες επιθυμίες του Μεγάλου Αλεξάνδρου


Eυρισκόμενος στα πρόθυρα του θανάτου, ο Μέγας Αλέξανδρος συγκάλεσε τους στρατηγούς του και τους κοινοποίησε τις τρεις τελευταίες επιθυμίες του...

1. Να μεταφερθεί το φέρετρό του στους ώμους από τους καλύτερους γιατρούς της εποχής.
2. Τους θησαυρούς που είχε αποκτήσει [ασήμι, χρυσάφι, πολύτιμους λίθους] να τους σκορπίσουν σε όλη τη διαδρομή μέχρι τον τάφο του.
3. Τα χέρια του να μείνουν να λικνίζονται στον αέρα, έξω από το φέρετρο, σε θέα όλων...
Ένας από τους στρατηγούς, έκπληκτος από τις ασυνήθιστες επιθυμίες, ρώτησε τον Αλέξανδρο ποιοι ήταν οι λόγοι.
Ο Αλέξανδρος του εξήγησε: ...
1. Θέλω οι πιο διαπρεπείς γιατροί να σηκώσουν το φέρετρό μου, για να μπορούν να δείξουν με αυτό
τον τρόπο ότι ούτε εκείνοι δεν έχουν, μπροστά στο θάνατο, τη δύναμη να θεραπεύουν!
2. Θέλω το έδαφος να καλυφθεί από τους θησαυρούς μου, για να μπορούν όλοι να βλέπουν ότι τα αγαθά που αποκτούμε εδώ, εδώ παραμένουν!
3. Θέλω τα χέρια μου να αιωρούνται στον αέρα, για να μπορούν οι άνθρωποι να βλέπουν ότι ερχόμαστε με τα χέρια άδεια και με τα χέρια άδεια φεύγουμε, όταν τελειώσει για εμάς ο πιο πολύτιμος θησαυρός που είναι ο χρόνος! Ο ΧΡΟΝΟΣ είναι ο πιο πολύτιμος θησαυρός που έχουμε, γιατί είναι περιορισμένος. Μπορούμε να δημιουργήσουμε χρήμα, αλλά όχι περισσότερο χρόνο. Όταν αφιερώνουμε χρόνο σε ένα πρόσωπο, του παραχωρούμε ένα μέρος από τη ζωή μας που ποτέ δεν θα μπορέσουμε να αναπληρώσουμε.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Εύα Καϊλή επιστρέφει στην TV!

Η Εύα Καϊλή επιστρέφει στην TV!


Η Εύα Καϊλή βρίσκεται σε τελικές συζητήσεις προκειμένου να επιστρέψει στην τηλεόραση.

Η πρώην βουλευτής πέρασε σήμερα το κατώφλι των εγκαταστάσεων του ALPHA, προκειμένου να κάνει μια συζήτηση, στην πρόταση που υπάρχει, για επιστροφή της στην τηλεόραση. Άλλωστε, αυτό είναι κάτι που και η ίδια το επιθυμεί, μετά την μη είσοδό της στη Βουλή, στις τελευταίες εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εύα Καϊλή συζητάει το ενδεχόμενο να παρουσιάζει κάποια δελτία ειδήσεων, αλλά στο τραπέζι έχει πέσει και η πρόταση περί παρουσίασης της πρωινής εκπομπής, που μέχρι πρότινος παρουσίαζε ο Νίκος Μάνεσης!

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο γνωστός δημοσιογράφος ανανέωσε τη συνεργασία του με τον ALPHA, για τα δελτία που παρουσίαζε, ενώ ανέλαβε και μια εκπομπή στον ALPHA Radio, χωρίς να συνεχίζει το «Κομβικό σημείο». Ένα από τα στοιχήματα του καναλιού, είναι να δημιουργήσει πάλι πρωινή ενημερωτική ζώνη και η Εύα Καϊλή είναι ένα πρόσωπο, συμπαθές στο κόσμο, που μπορεί να το πετύχει αυτό.

Πάντως, ακόμα είναι νωρίς για να μιλήσουμε για κάτι οριστικό, αφού στις συζητήσεις καθοριστικό ρόλο θα παίξει και η απόφαση και η πρόταση του μεγαλομετόχου του καναλιού, Δημήτρη Κοντομηνά.

Πηγή: zappit.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Φωτογραφία που ΣΟΚΑΡΕΙ: Αυτό το πλάσμα γεννήθηκε από προβατίνα και άνθρωπο!!

Παπάς της Ευαγγελικής εκκλησίας συνελήφθη από την αστυνομία της Γκάνα επειδή επιδιδόταν σε σεξουαλικές περιπτύξεις με… πρόβατα σε μια στάνη στο Ακινάσου της επαρχίας Σουνιάνι!


Ο Gordon Yeboah αποκαλύφθηκε όταν ένας χωρικός απορώντας από...


τις φωνές των ζωντανών μέσα στη στάνη μπήκε να δει τι συμβαίνει και τον έπιασε επ’ αυτοφόρω!


Παρόλα τα παρακάλια του παπά ο χωρικός δε κράτησε μυστικό το συμβάν και τον κατήγγειλε στην αστυνομία.


Αυτή η είδηση προκάλεσε την δημοσίευση μιας ακόμα πιο σοκαριστικής υπόθεσης που είχε μείνει κρυφή στην Νιγηρία όπου στη μικρή κωμόπολη Σοκότο γεννήθηκε υβρίδιο ανθρώπου-προβάτου μετά από αντίστοιχη συνεύρεση…!!!


Το περιστατικό συνέβη στις 22 Ιανουαρίου αλλά μόνο τώρα αποκαλύφθηκε η φωτογραφία ντοκουμέντο του ζωντανού, που γεννήθηκε στη κτηνιατρική κλινική κλινική Fakon Idi.




Το πλάσμα που είναι μισός άνθρωπος και μισό πρόβατο προκάλεσε τη θυμηδία των κατοίκων που εφόρμησαν στη κλινική αναζητώντας τον ιδιοκτήτη του πλάσματος.


Οι κάτοικοι έκαναν λόγο για σατανική δημιουργία και μόνο η επέμβαση της αστυνομίας της Νιγηρίας που τους απομάκρυνε απέτρεψε τα χειρότερα.


Το περιστατικό δεν είναι το πρώτο που καταγράφεται στον κόσμο καθώς το προηγούμενο έτος στη Τουρκία είχε γεννηθεί ένα κατσίκι με ανθρώπινο πρόσωπο, που πέθανε μερικές μέρες αργότερα και κατακρεουργήθηκε από τους κατοίκους αφού κατηγορήθηκε για δημιούργημα του Σατανά!!
Διαβάστε Περισσότερα »

Άλεξ Τζόουνς - Το Απόλυτο Μυστικό για τα Τρόφιμα (βίντεο)

Η νόθευση των βασικών καλλιεργειών του πλανήτη, Γενετικά Μεταλλαγμένη Οργανισμοί (ΓΜΟ) και εκ προθέσεως αλλαγμένο νερό, τροφή και αέρα που συνολικά λειτουργούν ως μια επιχείρηση Ευγονικής για να αδυνατίσουν τις μάζες και να επιτύχουν την πλήρους του φάσματος κυριαρχία. 


Ασπαρτάμη (Sugar Free), τα ΓΜΟ, τα υδραργύρου μολυσμένα, τα φυτοφάρμακα, το υψηλής φρουκτόζης σιρόπι καλαμποκιού, το κλωνοποιημένο κρέας, το rBGH και όλα μπήκαν στην διατροφή μας και στο περιβάλλον - είτε το θέλουμε είτε όχι.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Γιαπωνέζα φοιτήτρια που έκανε το Body Art να μοιάζει τρομακτικά αληθινό


Μια πρώτη ματιά στις παρακάτω φωτογραφίες μας κάνει να πιστέψουμε πως πρόκειται για αποτέλεσμα του photoshop. Λάθος. Η γιαπωνέζα Chooo-San έχει βαλθεί να μας τρελάνει και να φτάσει την τέχνη του body art σε σημείο που δεν είχαμε φανταστεί.
Η Chooo-San ανακάλυψε το σπάνιο ταλέντο της κάνοντας ένα διάλειμμα από τις σπουδές της στην Ιαπωνία. Στον ελεύθερο χρόνο της συνήθιζε να παίρνει χρωματιστές μπογιές και να ζωγραφίζει το σώμα της και κυρίως χέρια και πρόσωπο. Σταδιακά όμως, η φαντασία της άρχισε να οργιάζει, δίνοντας μια πιο μυστήρια και ιδιαίτερη νότα στα σχέδιά της.


  Χρησιμοποιώντας αυστηρά ακρυλικό χρώμα, η νεαρή Γιαπωνέζα μπορούσε να "μετατρέψει" τον εαυτό της σε ρομπότ με ενσωματωμένες μπαταρίες και LCD οθόνη ή σε ένα υπερφυσικό ον με πολλά μάτια -αριστοτεχνικά ζωγραφισμένα- σε όλο της το πρόσωπο. Με άλλα λόγια, μπορούσε εύκολα να κερδίσει το στοίχημα για το αν θα κατάφερνε να τρομάξει κάποιον χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

 

  Η Chooo-San διατηρεί έναν λογαριασμό Tumblr όπου μοιράζεται τη δουλειά της ανεβάζοντας φωτογραφίες, κυρίως δικές της.

  Για το συγκεκριμένο σχέδιο μπαταρίας πάνω στον καρπό της για παράδειγμα, δε χρειάστηκε τίποτα παραπάνω από ακρυλικό χρώμα, σταθερό δεξί χέρι και φαντασία. H ίδια το ονόμασε "Η πηγή ενέργειάς μου" (Μy Power Source).

Πολλά από τα πρωτότυπα body art δημιουργήματά της, όπως επίσης και σκίτσα προσώπων, ανεβαίνουν και στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter.





Διαβάστε Περισσότερα »

Συνήγορος του Πολίτη: Κύριε Στουρνάρα, κόψτε τις έκτακτες εισφορές


Επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, έστειλε ο Συνήγορος του Πολίτη, ο οποίος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, λόγω των πολλών αναφορών που λαμβάνει για αδυναμία πολιτών να αντεπεξέλθουν στις φορολογικές επιβαρύνσεις.
Στην επιστολή της, η ανεξάρτητη αρχή, ζητά από την νέα κυβέρνηση να κατανεμηθούν τα φορολογικά βάρη ανάλογα με τις οικονομικές τους δυνατότητες. Όπως αναφέρεται στην επιστολή οι συνεχείς επιβαρύνσεις γίνονται σε εισοδήματα που έχουν ήδη φορολογηθεί με αποτέλεσμα οι ομάδες αυτές του πληθυσμού να μην μπορούν να ανταποκριθούν.
Μάλιστα ο Συνήγορος του Πολίτη ζητά να σταματήσουν οι έκτακτες εισφορές , ενώ τονίζεται πως "δεν πρέπει να θιγεί ο πυρήνας δικαιωμάτων των πολιτών, όπως της ιδιοκτησίας και της επιχειρηματικότητας".
"Τα έκτακτα φορολογικά μέτρα, όπως η ειδική εισφορά αλληλεγγύης φυσικών προσώπων, η έκτακτη εισφορά αντικειμενικών δαπανών και το τέλος επιτηδεύματος πλήττουν ιδιαίτερα τις ευάλωτες ομάδες πολιτών. Ένας μεγάλος αριθμός νοικοκυριών είναι υπερχρεωμένα (αποπληρώνουν ένα καταναλωτικό και ένα στεγαστικό δάνειο) εν μέσω συνεχόμενης μείωσης διαθέσιμου εισοδήματος (μείωση αποδοχών – κύκλου εργασιών και αύξηση εμμέσων φόρων)" αναφέρει η ανεξάρτητη αρχή.
Επιπλέον ο Συνήγορος του Πολίτη τονίζει ότι "οι πολίτες αδυνατούν να συνεισφέρουν περαιτέρω στα φορολογικά βάρη, ορισμένοι μάλιστα αντιμετωπίζουν και πρόβλημα βιοπορισμού", ενώ συνεχίζει λέγοντας πως "σε περίπτωση δε μη συμμόρφωσης υπάρχει κίνδυνος επιβολής μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης, όπως η κατάσχεση ακίνητης περιουσίας τους. Πολύ περισσότερο την περίοδο της οικονομικής κρίσης που πλήττει άνισα τις διάφορες κοινωνικές ομάδες, έχει σημασία η εξέταση των μέτρων αυτών υπό το πρίσμα της συνταγματικά κατοχυρωμένης αρχής της αναλογικότητας".
Ο Συνήγορος του Πολίτη θεωρεί, τέλος, "ότι από τη διαδοχική φορολογική επιβάρυνση, τόσο σε επίπεδο άμεσης φορολογίας (φόρος εισοδήματος, έκτακτες εισφορές και τέλη, φορολογία ακινήτων) όσο και σε επίπεδο έμμεσης φορολογίας (Φ.Π.Α. και ειδικοί φόροι κατανάλωσης πετρελαιοειδών, καπνών κλπ) δεν πρέπει να θιγεί ο πυρήνας δικαιωμάτων των πολιτών, όπως της ιδιοκτησίας και της επιχειρηματικότητας".
news247.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Στα δίχτυα ψαράδων της Εύβοιας καρχαρίας μήκους έξι μέτρων! [βίντεο]


Στα δίχτυα ψαράδων της Εύβοιας καρχαρίας μήκους έξι μέτρων! [βίντεο]
Με μια μεγάλη «ψαριά» γύρισαν από τα ανοιχτά του Αιγαίου πριν λίγες ημέρες μια παρέα ψαράδων από την Κύμη Ευβοίας, καθώς στα δίχτυα τους έπεσε ένα καρχαριδοειδές μήκους έξι μέτρων και βάρους ενός τόνου!
Πλήθος κόσμου μαζεύτηκε στο λιμάνι της Κύμης προκειμένου να δει από κοντά το κοίτος, το οποίο θεωρείται εξαιρετικά μεγάλο για τα νερά της περιοχής.
Ο καρχαρίας θα διατεθεί στην τοπική αγορά, ενώ το kimanews.gr εξασφάλισε βίντεο, το οποίο δείχνει τον κόσμο να κοιτάζει εκστασιασμένος την απίστευτη ψαριά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οριστικό όχι από την Ευρωβουλή για τη συνθήκη ACTA

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καταψήφισε σήμερα,
όπως αναμενόταν, την αμφιλεγόμενη συνθήκη ACTA (Anti-Counterfeiting Τrade Αgreement) για την οποία οι πολέμιοί της έκαναν λόγο πως περιορίζει τις ατομικές ελευθερίες και παραβιάζει το προσωπικό απόρρητο.

Η ψηφοφορία ήταν συντριπτική εναντίον της συνθήκης με 478 ψήφους κατά, μόλις 39 υπέρ, ενώ 146 Ευρωβουλευτές απείχαν.

Παρά το ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δεν έχει ακόμη αποφανθεί εάν η συνθήκη είναι σύμφωνη με τους νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η σημερινή καταψήφιση, σημαίνει ότι σε αυτή της τη μορφή, η συνθήκη δεν πρόκειται να εφαρμοστεί, αλλά θα πρέπει να συνταχθεί ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο.

Υπενθυμίζουμε πως πριν από δύο μήνες, η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Neelie Kroes, υπεύθυνη για την Ψηφιακή Ατζέντα της Ένωσης, ουσιαστικά είχε προαναγγείλει την απόσυρση της συνθήκης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακαίνιση Παιδικών Χαρών από τον Δήμο Αλιάρτου




Παρεμβάσεις στις παιδικές χαρές του Δήμου έγιναν τις προηγούμενες ημέρες. Η ανακαίνιση αφορά:
·        Συντήρηση υπαρχόντων οργάνων (σε όλες)
·        Απομάκρυνση επικίνδυνων ή κατεστραμμένων παλαιών (σε όλες)
·        Τοποθέτηση καινούργιων οργάνων (σε όλες)
·        Ενώ δημιουργήθηκαν και δύο νέες (Μάζι και Μαυρομμάτι)
Το σύνολο των παιδικών χαρών που ανακαινίστηκαν πληρούν πλέον τις προϋποθέσεις ασφάλειας  που ο νόμος επιβάλει.
Στις  Παιδικές χαρές που δεν ανακαινιστήκαν (Μαλάκι, Γυμνάσιο)  έγινε η αφαίρεση των επικινδύνων οργάνων και  σύντομα θα γίνει και η τοποθέτηση των νέων. Ενώ στην Άσκρη και στις Θεσπιές ο Χώρος  θα αναπλαστεί συνολικά από προγράμματα που, έχει ενταχθεί ή πρόκειται να ενταχθεί ο Δήμος.
Σ’αυτές που δεν έγινε καμία παρέμβαση τώρα (Πέτρα,Νεοχώρι),επειδή είναι σε αρκετά καλή κατάσταση, θα γίνει με τον επόμενο προϋπολογισμό.
Τα παιδιά χρειάζονται οργανωμένους και ασφαλείς  χώρους αναψυχής, τους οποίους, στα πλαίσια των δυνατοτήτων, ο Δήμος προσφέρει. Η προστασία και η φροντίδα όμως, είναι υποχρέωση όλων μας.




Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ