Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Αστυνομικοί έσωσαν σκύλο που μετανάστες προόριζαν για φαγητό

Αστυνομικοί έσωσαν σκύλο που μετανάστες προόριζαν για φαγητό
Την τελευταία στιγμή γλύτωσαν οι αστυνομικές δυνάμεις ένα σκυλάκι το οποίο φαίνεται πως παράνομοι μετανάστες το προόριζαν για να το φάνε.
Όπως δημοσιεύει το protothema.gr, μία κυρία που εργάζεται στο Κέντρο τηλεφώνησε στη φιλοζωική οργάνωση «Ενεργοί Πολίτες για την Προστασία Ζώων-ΑΘΗΝΑ», για να ενημερώσει πως σε παράπηγμα μεταναστών, γίνεται διακίνηση ναρκωτικών, αλλά και οι αλλοδαποί μαζεύουν αδέσποτα προκειμένου να τα μαγειρέψουν.
Αστυνομικοί της ομάδας ΖΗΤΑ μαζί με έναν εθελοντή της φιλοζωικής οργάνωσης, έκαναν έφοδο στο κτήριο που υπέδειξε η καταγγέλουσα και έσωσαν τον σκύλο, ενώ ειπώθηκε πως η εικόνα που αντίκρισαν ήταν αποκρουστική.
Το σκυλί βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και ψάχνει υιοθεσία για να μη βγει πάλι στους δρόμους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μουσική βραδιά για την ενίσχυση του Σ.Ο.Ψ.Υ Βοιωτίας!!!


Ο Σύλλογος Οικογενειών Ψυχικής Υγείας Βοιωτίας, με την υποστήριξη του οικοτροφείου Ε.Π.Α.Ψ.Υ. 
Λιβαδειάς, διοργανώνει μουσική βραδιά στο Art Cafe Αστραδενή την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012 και ώρα 20:00.
 Ο Σπύρος Πανουργιάς στην κιθάρα και η Εύη Κεραμυδά στη φωνή μαζί με τους ένοικους του οικοτροφείου Ε.Π.Α.Ψ.Υ. Λιβαδειάς θα μας χαρίσουν μια ξεχωριστή καλοκαιρινή μουσική βραδιά.
Σας περιμένουμε όλους για να ακούσουμε και να εμψυχώσουμε ιδιαίτερες φωνές από ξεχωριστούς ανθρώπους.


Ο Σ.Ο.Ψ.Υ. Βοιωτίας

Ο ΣΟΨΥ Βοιωτίας συστάθηκε τον Δεκέμβριο του 2011, αποτελώντας το απόσταγμα προσπαθειών αρκετών ανθρώπων, που ενδιαφέρονται για τον χώρο της ψυχικής υγείας. Μέλη του συγκεκριμένου συλλόγου είναι χρήστες υπηρεσιών ψυχικής υγείας, αρκετοί επαγγελματίες ψυχικής υγείας διαφόρων ειδικοτήτων (ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, φυσιοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, νοσηλευτές), και αρκετοί πολίτες προερχόμενοι από την ευρύτερη περιοχή της Βοιωτίας που κατά κύριο λόγο έχουν την ευαισθησία να συνδράμουν τις δράσεις και τις προσπάθειες του Συλλόγου.

Ο Σκοπός του σωματείου είναι κοινωφελής και μη κερδοσκοπικός. Ειδικότερα σκοπός του Σωματείου είναι η αλληλοϋποστήριξη των μελών του, η διεκδίκηση της υποστήριξης των οικογενειών με μέλη ψυχικά ασθενείς και η δημιουργία δικτύων ενημέρωσης και επικοινωνίας σε τοπικό επίπεδο, η οργάνωση δραστηριοτήτων προαγωγής της ψυχικής υγείας, η επιδίωξη με κάθε μέσον, για την βελτίωση των συνθηκών στα Δημόσια και ιδιωτικά και η ενίσχυση του αποϊδρυματισμού. Επιπρόσθετα, η κοινωνική και επαγγελματική αποκατάσταση των μελών του, η διεκδίκηση της υποστήριξης και της ενίσχυσης του σκοπού του από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, η υποστήριξη ερευνών στον τομέα της ψυχικής υγείας, η ενημέρωση του κοινού για τον αποστιγματισμό της ψυχικής ασθένειας, η ψυχολογική στήριξη και δημιουργία κλίματος εξωστρέφειας των μελών μέσω κοινωνικοποίησης, κοινών δραστηριοτήτων, εκδρομών κ.α., η δημιουργία χώρου συναντήσεων, χώρου βιβλιοθήκης και κέντρου ενημέρωσης για αδέρφια ατόμων με πρόβλημα ψυχικής υγείας, η συνεργασία με διεθνείς και αλλοδαπούς φορείς για την προώθηση του σκοπού του, καθώς και η αναζήτηση, η στήριξη, η ενδυνάμωση και η ενεργοποίηση των αδερφών ατόμων με πρόβλημα ψυχικής νόσου.

Ο Σκοπός του σωματείου υλοποιείται και πραγματώνεται με κάθε πρόσφορο μέσο, ενδεικτικώς δε με την διοργάνωση διαλέξεων, σεμιναρίων, συνεδριών, την συμμετοχή σε αντίστοιχες εκδηλώσεις της ημεδαπής και αλλοδαπής, την σύσταση και λειτουργία μονάδων ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, την σύσταση ταμείου αρωγής μελών, την παράλληλη σύσταση και λειτουργία ξενώνων, την διοργάνωση εκδηλώσεων αξιοποίησης ελεύθερου χρόνου, την έκδοση έντυπου υλικού και τέλος την παραγωγή οπτικοακουστικών προγραμμάτων, όπως ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών. Ο Σύλλογος απαριθμεί εξήντα πλέον μέλη και ευελπιστούμε για τη συμμετοχή περισσοτέρων. Έχουμε ανάγκη την σύμπραξη όλων των πολιτών της Βοιωτίας, προκειμένου να αποδώσουν οι προσπάθειές μας, στις δύσκολες εποχές, που διανύουμε.


Art Cafe Αστραδενή, Έρκυνας 5 Λιβαδειά, τηλ: 22611 00920
http://toartcafe.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Αρνητικός ο Συνήγορος του Πολίτη για τα φωτοβολταϊκά στην Υλίκη


Αρνητικός ο Συνήγορος του Πολίτη για τα φωτοβολταϊκά στην Υλίκη



Τη νομιμότητα της διαδικασίας αδειοδότησης δύο φωτοβολταϊκών σταθμών, υψηλής ισχύος, μέσα στη ζώνη προστασίας της λίμνης Υλίκης, από όπου υδρεύεται η Αθήνα, αμφισβητεί ο Συνήγορος του Πολίτη, ο οποίος διερεύνησε το θέμα μετά από καταγγελίες πολιτών οι οποίοι έκαναν μάλιστα λόγο και για κινδύνους που εγκυμωνούνται για το πόσιμο νερό της πρωτεύουσας σε περίπτωση ατυχήματος.

Σύμφωνα με το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη, η νομοθεσία προβλέπει την κατ' εξαίρεση χωροθέτηση ορισμένων δραστηριοτήτων και μάλιστα χαμηλής όχλησης, μόνον υπό αυστηρές προϋποθέσεις και μετά από γνωμοδοτήσεις ΕΥΔΑΠ και υπουργείου Υγείας, δεδομένου ότι η περιοχή της Υλίκης διέπεται υπό ειδικό καθεστώς προστασίας.
Κατά τη εξέταση του θέματος ο Συνήγορος του Πολίτη διαπίστωσε αντικρουόμενες απόψεις των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, έγγραφη διαφωνία των υπεύθυνων υπαλλήλων για την αξιολόγηση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων και έλλειψη ανταπόκρισης του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) στα έγγραφά του.

Ως κύρια ζητήματα που αναδείχθηκαν κατά τον έλεγχο νομιμότητας της διαδικασίας έγκρισης περιβαλλοντικών όρων επισημαίνονται τα εξής:

-αμφισβητείται η εγκυρότητα της αδειοδότησης καθώς η έλλειψη απαραίτητων γνωμοδοτήσεων αποτελεί παράλειψη ουσιώδους τύπου της διαδικασίας,

-υπάρχει παραβίαση της ειδικής νομοθεσίας για την προστασία του νερού ύδρευσης της πρωτεύουσας

-δεν είναι επαρκής η αιτιολόγηση της μη επικινδυνότητας της επίμαχης χωροθέτησης για το πόσιμο νερό και

- παρά τις αντίθετες γνωμοδοτήσεις, μετά από έγγραφο-παρέμβαση Υπουργού (ΠΕΚΑ), με το οποίο προτάχθηκε ως ζωτικής σημασίας η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, έναντι των προστατευτικών για την υγεία διατάξεων, η αρμόδια υπηρεσία προέβη στην ολοκλήρωση των διαδικασιών αδειοδότησης.

Κατόπιν όλων αυτών, ο Συνήγορος του Πολίτη πρότεινε
στην ΕΥΔΑΠ να προβεί στη λήψη προστατευτικών μέτρων, με στόχο την αποφυγή επιπτώσεων στο νερό σε περίπτωση ατυχήματος και στο υπουργείο Υγείας να εξετάσει τη δυνατότητα τροποποίησης της υγειονομικής διάταξης, ώστε να συμπεριληφθεί ρητή διατύπωση για τον δεσμευτικό χαρακτήρα της γνωμάτευσης της υγειονομικής υπηρεσίας και της ΕΥΔΑΠ στην περίπτωση κατ' εξαίρεση εγκατάστασης έργων στις περιοχές προστασίας.

Ο Συνήγος σε σχετική του ανακοίνωση επισημαίνει ότι «απάντηση στο πόρισμα δεν έστειλε καμία άλλη υπηρεσία πλην του υπουργείου Υγείας το οποίο ενημέρωσε ότι θα λάβει υπόψη τη σχετική πρόταση του Συνηγόρου, να έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα οι γνωμοδοτήσεις της υγειονομικής υπηρεσίας και της ΕΥΔΑΠ για την κατ' εξαίρεση εγκατάσταση έργων στις περιοχές προστασίας».
aliartos-boiotias.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Δεύτερο κρούσμα μόλυνσης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Αττική

Δεύτερο κρούσμα από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Αττική
Άλλο ένα κρούσμα μόλυνσης από τον ιό του Δυτικού Νείλου καταγράφηκε μέσα σε λίγες μόλις ημέρες από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές στην Αττική.
Πρόκειται για έναν 55χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται να είναι κάτοικος Αργυρούπολης και εμφάνισε τα συμπτώματα της μηνιγγίτιδας. Ο ασθενής νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση σε κεντρικό νοσοκομείο της Αθήνας.
Το κρούσμα αυτό είναι το δεύτερο μέσα σε λίγες μόλις ημέρες ενώ σημειώνεται ότι ο ιός ο οποίος οφείλει την ονομασία του στον ποταμό της Αιγύπτου, μεταδίδεται με τσίμπημα μολυσμένου κουνουπιού το οποίο με τη σειρά του έχει επιμολυνθεί με τον ιό από τα πτηνά, πχ τα περιστέρια.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση του καύσωνα η Βοιωτία!


 
Ο Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κ. Γιώργος Μουλκιώτης

      Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας  και  το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων από τις υψηλές θερμοκρασίες, που αναμένονται τις επόμενες ημέρες, από Τρίτη 10/07/2012 έως Παρασκευή 13/07/2012. 
Έχουν ενημερωθεί όλοι οι φορείς (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας ,ΕΚΑΒ ,Δήμοι-Κοινότητες, Ιδρύματα, υπηρεσίες, κ.λπ), ώστε να έχουν σε λειτουργία κλιματιζόμενες αίθουσες, χώρους, και δυναμικό, για να μπορούν να ανταποκριθούν σε τυχόν έκτακτα περιστατικά λόγω  του Καύσωνα.
Οι ομάδες υψηλού κινδύνου(ασθενείς, άτομα με ειδικές ανάγκες, άτομα άνω των 65 ετών, παιδιά, άστεγους κλπ), αλλά και όλοι οι πολίτες πρέπει να έχουν υπ’ όψιν  για να προστατευθούν από τις υψηλές θερμοκρασίες, κύρια και ενδεικτικά:
1.Αποφυγή έκθεσης στον ήλιο.
2.Ντύσιμο ελαφρύ, άνετο και ανοιχτόχρωμο
3.Αποφυγή  βαρειάς  σωματικής εργασίας σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία
4.Λήψη άφθονων υγρών(νερό, χυμοί φρούτων)
5.Ελαφρά γεύματα μικρά σε ποσότητα
6.Αποφυγή κατανάλωσης αλκοόλ
7.Πολλά χλιαρά ντούς κατά την διάρκεια της ημέρας.
8.Αποφυγή πολύωρων ταξιδιών κατά την διάρκεια υψηλών θερμοκρασιών.
9.Άτομα με χρόνια νοσήματα, και ιδιαίτερα όσα παίρνουν φάρμακα θα πρέπει να συμβουλευτούν τον γιατρό τους
10.Άτομα άνω των 65 ετών να μην  κυκλοφορούν κατά την διάρκεια των υψηλών θερμοκρασιών, άνευ σοβαρού λόγου.
Με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη  κ. Γεωργίου   Μουλκιώτη  ισχύουν  τα ακόλουθα:
α) Να παραμείνει ανοικτή η κλιματιζόμενη αίθουσα Συνεδριάσεων – Εκδηλώσεων  του Διοικητηρίου   στη Λιβαδειά,  από την Τρίτη 10/07/2012 έως Παρασκευή 13/07/2012  και καθ’ όλη τη διάρκεια του Καύσωνα.(πληροφίες:τηλ.22610 -29036 ), από ώρες 10:00 πμ  έως 17:00 μμ.
       β) Οι  οδηγοί των  κλιματιζομένων   οχημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας θα βρίσκονται σε επιφυλακή για να προσφέρουν υπηρεσίες στους πολίτες σε συνεργασία με τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα του Νομού.
          Γίνεται γνωστό ότι στο Δήμο Λιβαδειάς  οι αίθουσες του Δημοτικού Συμβουλίου (παλιό Δημαρχείο), καθώς  και η αίθουσα των ΚΑΠΗ ,θα είναι στην διάθεση των πολιτών από την Τρίτη 10/07/2012 έως Παρασκευή 13/07/2012  ,και όλες τις ημέρες του καύσωνα.
Στο Δήμο Θηβαίων θα λειτουργεί η κλιματιζόμενη αίθουσα του παλιου Δημαρχείου (Πινδάρου),του συνεδριακού κτιρίου(Λουκά Μπέλλου 1),  καθώς και η αίθουσα του ΚΑΠΗ , θα είναι στην διάθεση των πολιτών από την Τρίτη 10/07/2012 έως Παρασκευή 13/07/2012  ,και όλες τις ημέρες του καύσωνα.


   ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ
ΕΚΑΒ
Κέντρο ΕΚΑΒ (ΧΑΛΚΙΔΑ)
      (166)
22210 -  27666
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ
22610 - 84264
22610 - 84236
ΕΚΑΒ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
22610 -
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΗΒΑΣ
ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ ΘΗΒΑΣ
22620 - 24444
22623 - 50100
ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ
22680 - 22222
ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ
22670 - 22222
ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ
22620 - 59184
ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ν.Α.Β
22610 - 29036
                                                         Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
                                           ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
                                       ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΟΥΛΚΙΩΤΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Κατάρρευση με το 12%! Από 32 έως 45% οι μειώσεις των μισθών στρατιωτικών! Δείτε τον πίνακα και τις επιπτώσεις

Το όχι της τρόϊκας ακόμη και για συζήτηση επαναδιαπραγμάτευσης για το θέμα της μείωσης κατά 12% των ειδικών μισθολογίων, αποτελεί το τελειωτικό χτύπημα στις Ένοπλες Δυνάμεις. Αν τελικά η κατάσταση παραμείνει έτσι οι επιπτώσεις για τους στρατιωτικούς θα είναι τραγικές.


Η επιστολή που έστειλε ο ΣΥΣΜΕΔ στον..
ΥΕΘΑ Πάνο Παναγιωτόπουλο είναι ενδεικτική της ανησυχίας που επικρατεί.

Οι περικοπές που έχουν υποστεί από το 2009 ξεπερνούν κάθε λογική και θα έχουν συνέπειες που μπορεί η τρόϊκα να παριστάνει ότι αγνοεί ,ωστόσο θα γίνουν σύντομα ορατές.

Οι τροϊκανοί ,σύμφωνα με πληροφορίες έχουν προτείνει μεταξύ άλλων το “κόψιμο” του επιδόματος εξομάλυνσης κάτι που θα είναι απόλυτη καταστροφή για τους στρατιωτικούς,αφού πιθανή κατάργησή του θα έχει επιπτώσεις στο εφάπαξ και τη σύνταξή τους. Αυτά όμως είναι λεπτομέρειες για τους τροϊκανούς,οι οποίοι επιβάλουν τους δικούς τους νόμους και ζητάνε ακόμη περισσότερες περικοπές.

Όπως προκύπτει από τον πίνακα που δημοσιεύουμε οι στρατιωτικοί έχουν υποστεί μέσα σε τρία χρόνια περικοπές στις αποδοχές τους που ξεκινούν από το 31,88% και φθάνουν το 45,42%,ανάλογα με το βαθμό και την οικογενειακή κατάσταση! Πρόκειται για ασύλληπτα ποσοστά που έχουν κυριολεκτικά “διαλύσει” τη ψυχολογία των στελεχών του στρατεύματος.

Ο ΠΙΝΑΚΑΣ

Είναι πραγματικά απορίας άξιο ποιος και πως θα ανακοινώσει σ΄ έναν ΕΠΟΠ για να πιάσουμε τη πυραμίδα από τη βάση της,ότι θα πρέπει να ζει με 700 ευρώ,υπηρετώντας σε κάποια ακριτική μονάδα. Ακόμη χειρότερα αν αυτός ο άνθρωπος είχε…κάνει το λάθος να δημιουργήσει οικογένεια. Και όσοι δεν είχαν προλάβει είναι δεδομένο ότι δεν μπορούν ούτε να το ονειρευτούν.

Ακόμη κι αν δεχτούμε τη λογική της νέας ηγεσίας του ΥΕΘΑ και εξασφαλίσουν αυτοί οι άνθρωποι στέγαση και σίτιση εντός των μονάδων που υπηρετούν,ποια θα είναι η προοπτική ζωής που έχουν,ποια τα σχέδια που μπορούν να κάνουν και ποια η ελπίδα τους;

Δεν πρόκειται για απλούς δημοσίους υπαλλήλους,για να προλάβουμε όσους σπεύσουν να κάνουν ατυχείς συγκρίσεις με υπαλλήλους του υπόλοιπου δημόσιου τομέα. Οι περισσότεροι ΕΠΟΠ για να αναφερθούμε σ΄ αυτούς που πλέον έχουν τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης, είναι στρατιώτες που υπηρετούν αποκλειστικά σε μονάδες πολύ μακρυά από το σπίτι τους και είναι βέβαιο ότι πλέον με το μισθό που θα μπαίνει στη τσέπη τους δεν θα μπορούν να τα βγάλουν πέρα.

Δεν αποκλείεται πια να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο φυγής ΕΠΟΠ από το στράτευμα ,μόλις συμπληρώνουν τον υποχρεωτικό χρόνο θητείας τους.Για πολλούς απ΄ αυτούς θα είναι ίσως προτιμότερο να αναζητήσουν τη τύχη τους εκτός στρατεύματος ,όπου θα μπορούν να έχουν παράλληλα περισσότερες από μία δουλειές για να αυξήσουν το εισόδημά τους. Κάτι που και τώρα βέβαια συμβαίνει -αν και απαγορεύεται- με την ανοχή των ανωτέρων τους που αναγνωρίζουν το πρόβλημα επιβίωσης που ήδη αντιμετωπίζουν.

Κλίμα φυγής είναι δεδομένο ότι θα αντιμετωπίσουμε και σε επίπεδο στελεχών των ΕΔ. Το χειρότερο είναι ότι είναι βέβαιο πως αυτοί που θα επιλέξουν να αποχωρήσουν από τις ΕΔ θα είναι οι περισσότεροι, καταρτισμένοι και ικανοί.Γι΄ αυτό και θα τολμήσουν να κάνουν το βήμα το εξόδου από τις ΕΔ και να αναζητήσουν καλύτερη τύχη στον ιδιωτικό τομέα όπου θα είναι περιζήτητοι. Γιατί; Μα γιατί θα είναι φθηνότεροι και “ανασφάλιστοι”. Η πρόβλεψη για την “παράλληλη “ απασχόληση των απόστρατων βολεύει αφάνταστα τη “μαύρη εργασία”. Αυτά έχει καταφέρει η τρόϊκα
onalert.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Απάτη μαμούθ σε βάρος του ΙΚΑ

Απάτη τριών εκατομμυρίων ευρώ, σε βάρος του ΙΚΑ, έφερε στο φως έρευνα της διεύθυνσης ηλεκτρονικού εγκλήματος. Οι εγκέφαλοι του κυκλώματος εντόπιζαν ανασφάλιστους αλλοδαπούς και μέσω εικονικών εταιρειών τους «ασφάλιζαν» χωρίς να αποδίδουν εισφορές στο....


ΙΚΑ. Το κύκλωμα λειτουργούσε εδώ και ένα χρόνο ενώ έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος τεσσάρων Ελλήνων. Ειδικότερα, δήλωναν είτε εικονικά, είτε πραγματικά με πιστωμένα ένσημα, εργαζόμενους ατομικών εμπορικών επιχειρήσεων, αλλοδαπούς και ημεδαπούς, καθώς και ημέρες απασχόλησης, που δεν αντιστοιχούσαν στην πραγματικότητα. Οι ψευδώς δηλωμένοι εργαζόμενοι λάμβαναν τα σχετικά ένσημα ασφάλισης και τις λοιπές παροχές (δώρα, επιδόματα, παροχές υγείας, κάρτες παραμονής και εργασίας στη χώρα, κ.λ.π.), χωρίς όμως να καταβάλλονται ποτέ οι αντίστοιχες εργοδοτικές εισφορές.

Από την αστυνομική διαδικτυακή έρευνα, που έγινε στο πλαίσιο άρσης του απορρήτου και την ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων, εντοπίστηκαν «γεωγραφικά» συγκεκριμένα σημεία προέλευσης των ηλεκτρονικών ιχνών, σε περιοχές της Αττικής.

Στο πλαίσιο αυτό κλιμάκια αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διενήργησαν τρεις έρευνες, παρουσία δικαστικού λειτουργού και ειδικών στελεχών του Ι.Κ.Α., σε Αθήνα και Χαλάνδρι.

Δυο από τις έρευνες πραγματοποιήθηκαν σε κατάστημα ψιλικών 41χρονου υπηκόου Μπαγκλαντές και σε λογιστικό γραφείο 61χρονου ημεδαπού, ο οποίος είχε αναλάβει τη λογιστική παρακολούθηση των βιβλίων και στοιχείων του καταστήματος. Ο συγκεκριμένος λογιστής έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για παρόμοιες υποθέσεις.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας στο λογιστικό γραφείο κατασχέθηκαν (15) εκτυπωμένες σελίδες ηλεκτρονικού υπολογιστή, που περιλαμβάνουν λίστες πελατών του, με αντίστοιχους κωδικούς πρόσβασης στο ηλεκτρονικό σύστημα του φορέα και ηλεκτρονικά μηνύματα του φορέα για απενεργοποίηση των κωδικών, καθώς και πέντε σφραγίδες με στοιχεία αλλοδαπών πελατών του λογιστή (ιδιοκτητών internet café, τηλεφωνικών κέντρων, καταστημάτων ψιλικών) για τους οποίους υπήρχαν σχετικές καταγγελίες από το Ι.Κ.Α.

Η τρίτη έρευνα πραγματοποιήθηκε στο σπίτι 56χρονου ημεδαπού στο Χαλάνδρι Αττικής, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία εκτυπωμένη σελίδα από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του κι ένας (1) σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Όπως διαπιστώθηκε η συνολική ζημία για το φορέα του Ιδρύματος ξεπερνά τα τρία εκατομμύρια ευρώ.

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν θα υποβληθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απέπλευσε για Συρία ο ρωσικός αποβατικός στόλος - Ο κόσμος κρατά την ανάσα του


Ρωσική νηοπομπή  με τέσσερα έμφορτα με πεζοναύτες, μονάδες GRU, τεθωρακισμένα και πυροβολικό, αποβατικά και βοηθητικά σκάφη, μόλις πέρασε τα Στενά του Ελλησπόντου και κατευθύνεται στην Συρία. 

Προέρχεται από την Σεβαστούπολη το μεγαλύτερο ρωσικό λιμάνι του Εύξεινου Πόντου. 

Αυτή την στιγμή...

βρίσκεται βόρεια της Τενέδου.

Ο ρωσικός στολίσκος παρακολουθείται διακριτικά από ελληνικό πολεμικό σκάφος. 

Όλη την ημέρα σήμερα θα διαπλέει το Αιγαίο από το οποίο ανεμένεται να εξέλθει τα ξημερώματα από τον δίαυλο Καρπάθου-Ρόδου. Ένα αμερικανικό και ένα τουρκικό υποβρύχιο βρίσκονται στην περιοχή.

Μεταφέρει στοιχεία μερικών από τους πλέον επίλεκτους ρωσικούς χερσαίους σχηματισμούς, από το 431 Τάγμα της δύναμης VMF (μονάδες της ήδη βρίσκονται στη Συρία από τον Φεβρουάριο), την 76η αερομεταφερόμενη μεραρχία «Pskov», την 15η Ταξιαρχία, από μονάδες της GRU του Καυκάσου, ειδικευμένες σε αντιμετώπιση ισλαμιστών τρομοκρατών και από την δύναμη πεζοναυτών της Μαύρης Θάλασσας.

Το 431 Τάγμα της δύναμης VMF πρόκειται για μονάδα Spetznatz, που διακρίνεται τόσο για την υψηλή επιχειρησιακή τους κατάρτιση όσο και για την σκληρότητα που τους διακρίνει.

Η συγκεκριμένη μονάδα έχει διακριθεί σε διάφορες συγκρούσεις τόσο στην Τσετσενία, όσο και στο Νταγκεστάν και έχει ένα χαρακτηριστικό: Δεν παίρνει αιχμαλώτους…


Μεταφέρονται με δύο μεγάλα αποβατικά πλοία τα Nikolaï Filtchenkov και το César Kounikov κλάσης Alligator. Μαζί τους και δύο ρυμουλκά, βοηθητικά.



Τα πλοία αυτά εκτοπίσματος 4700 τόνων μπορούν να μεταφέρουν μεταξύ 300-425 ανδρών σε συνδυασμό φορτίο βάρους 1500 τόνων. Σύμφωνα με ρωσικές πηγές η αποστολή αυτή είναι έκτακτη και πραγματοποιείται για την διαφύλαξη της ασφάλειας των Ρώσων πολιτών και να απομακρύνει ένα μέρος του ρωσικού «εξοπλισμού» στο λιμάνι Ταρτούς.

Η αποστολή αυτή των πλοίων από την Μαύρη θάλασσα στην Συρία αποτελεί την πλέον πρόσφατη  απόδειξη της υποστήριξης της Ρωσίας στον Ασαντ εν μέσω σκληρών μαχών οι οποίες συνεχίζονται σε βασικά προπύργια των εξεγερμένων όπως την πόλη Χόμς.

Η Ρωσία έχει στείλει ήδη μονάδες ειδικών επιχειρήσεων στην Συρία για την φύλαξη της ναυτικής βάσης στην Ταρτούς, της μοναδικής ρωσικής ναυτικής βάσης στην Μεσόγειο, αλλά και των συστοιχειών των αντιαεροπορικών συστημάτων S-300PMU2, των επάκτιων πυραυλικών πυροβολαρχιών P-800 Yakhont και των Pantsir S1, αλλά τώρα τα πράγματα είναι ακόμα πιο σοβαρά. 


Μεταφέρονται επίσης δεκάδες ΤΟΜΑ και ΤΟΜΠ, μαζί με εποχούμενα SHORADS και φορητά αντιαρματικά όπλα. Είναι σαφές ότι "Η Ρωσία πάει πόλεμο". 


Η κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από κρίσιμη, αφού πρόκειται για την πρώτη μεγάλη πολεμική αποστολή της Ρωσίας μακριά από τα σύνορά της από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.













defencenet.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Ενεργοποιείται ο Κοινωνικός Τουρισμός για 81.200 δικαιούχους

Με απόφαση της υπουργού Τουρισμού ενεργοποιήθηκε εκ νέου το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΕΟΤ «Τουρισμός για όλους».Με απόφαση της υπουργού Τουρισμού ενεργοποιήθηκε εκ νέου το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΕΟΤ «Τουρισμός για όλους».
Ως τον πρώτο άμεσο στόχο για την ανάπτυξη του τουρισμού περιέγραψε, η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη σε δηλώσεις της σήμερα, το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΕΟΤ για το έτος 2012-2013, το οποίο ξεκινάει από τον Αύγουστο. Με τον τρόπο αυτό, τόνισε, θα τονωθεί ο εγχώριος τουρισμός, καθώς χιλιάδες συμπολίτες μας, όπως είπε, θα κάνουν διακοπές με χαμηλό κόστος.
Με απόφαση της υπουργού ενεργοποιήθηκε εκ νέου το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΕΟΤ «Τουρισμός για όλους». Όπως προβλέπεται για το έτος 2012-2013 πρόκειται να διατεθούν 81.200 ατομικά δελτία σε αντίστοιχους δικαιούχους, με τον προϋπολογισμό να ανέρχεται στα 5,5 εκατ. ευρώ, ποσό που θα καλυφθεί από τους τακτικούς προϋπολογισμούς του ΕΟΤ για το 2012-2013. Να τονιστεί ότι η διάθεση των δελτίων θα πραγματοποιηθεί με κοινωνικά κριτήρια (εισόδημα, οικογενειακή κατάσταση κλπ)
Σύμφωνα με εγκύκλιο του ΕΟΤ στο πρόγραμμα συμμετέχουν ξενοδοχεία όλων των λειτουργικών μορφών και τάξεων, τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες και επαύλεις, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις όλων των τάξεων, που διαθέτουν Ειδικό Σήμα Λειτουργίας, έχουν όλα τα δικαιολογητικά σε ισχύ και περιλαμβάνονται στον ηλεκτρονικό κατάλογο καταλυμάτων του προγράμματος.
Τα δελτία θα διατίθενται από τα Κ.Ε.Π. (Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών) όλης της Επικράτειας, καθημερινά εκτός αργιών, καθ΄ όλη τη διάρκεια του Προγράμματος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο ΕΛ.Γ.Α. αρχίζει να καταβάλλει αποζημιώσεις για ζημιές του 2012

Ο ΕΛ.Γ.Α. αρχίζει να καταβάλλει αποζημιώσεις για ζημιές του 2012
Την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012 ο ΕΛ.Γ.Α. θα καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 2693 δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις συνολικού ύψους 2 εκατ. ευρώ περίπου, για ζημιές που υπέστησαν κυρίως το α΄ τρίμηνο του 2012.
Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν ζημιές στη φυτική παραγωγή (ελιές, εσπεριδοειδή, χειμερινά κηπευτικά κλπ.) και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια (παγετό, ανεμοθύελλα, χαλαζόπτωση κλπ.) που προκλήθηκαν κυρίως το α’ τρίμηνο του 2012 σε όλη την επικράτεια, αλλά κυρίως στους νομούς : Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας,  Ηλείας, Θεσπρωτίας.
Με την ευκαιρία, η Διοίκηση του ΕΛ.Γ.Α. ενημερώνει τους παραγωγούς ότι ο Οργανισμός είναι έτοιμος τόσο από οικονομική όσο και από οργανωτική άποψη να ολοκληρώσει έγκαιρα τις διαδικασίες και να καταβάλλει ταχύτερα από κάθε άλλη περίοδο τις αποζημιώσεις του 2012, σε όσους παραγωγούς έχουν υποστεί ζημιές στη φυτική παραγωγή ή στο ζωικό κεφάλαιο, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι έχουν υποβά
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοίγουν για τους πολίτες οι κλιματιζόμενοι χώροι του Δήμου Θηβαίων

Κλιματιζόμενοι χώροι και μέτρα αντιμετώπισης του καύσωνα

Σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ, οι υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα μας θα εξακολουθήσουν και τις επόμενες 6 με 7 ημέρες. Ειδικότερα η μέγιστη θερμοκρασία στη Στερεά Ελλάδα δεν αποκλείεται να αγγίξει και τους 41 βαθμούς Κελσίου.
Γι’ αυτό το λόγο o Δήμος Θηβαίων ενημερώνει τους δημότες τους και ειδικότερα όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, να εφαρμόζουν σχολαστικά όλα τα μέτρα πρόληψης των επιπτώσεων από τον καύσωνα και να αποφεύγουν κατά το δυνατόν τις άσκοπες μετακινήσεις.
Αναλυτικά συνίσταται :
1) Να αποφεύγεται η έκθεση στο ηλιακό φως. Οι πολίτες θα πρέπει να αναζητούν σκιερά και δροσερά μέρη, να προτιμούν τα ανοιχτόχρωμα ρούχα και να καλύπτουν το κεφάλι τους (χρησιμοποίηση καπέλου, κ.λπ.)
2) Να αποφεύγεται η βαριά σωματικά εργασία,.
3) Να πίνουν άφθονα υγρά, κατά προτίμηση νερά και φυσικούς χυμούς.
4) Να αποφεύγονται τα οινοπνευματώδη ποτά.
5) Να διατρέφονται με ολιγοθερμική δίαιτα, η οποία θα περιλαμβάνει κυρίως λαχανικά και φρούτα πάσης φύσεως με περιορισμό λιπαρών.
6) Να γίνονται συχνά λουτρά με καταιωνιστήρες ( ντους).
7) Τα βρέφη και τα παιδιά να ντύνονται όσο γίνεται πιο ελαφριά. Όταν κάνει ζέστη, να προσφέρονται συχνά εκτός από γάλα και υγρά, όπως νερό κ.λπ.
8) Περισσότερη προσοχή να δοθεί στις καλούμενες ομάδες υψηλού κινδύνου του καύσωνα (όλα τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, όλα τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα και λαμβάβουν φάρμακα. Ιδιαίτερα κατά την περίοδο των υψηλών θερμοκρασιών περιβάλλοντος θα πρέπει να συμβουλεύονται το γιατρό τους για την ενδεχόμενη ελάττωση της δοσολογίας).

Η εφαρμογή των ανωτέρω μέτρων πρόληψης είναι σημαντική καθώς μπορεί κατά τη διάρκεια του καύσωνα να δημιουργηθούν παθολογικές καταστάσεις με συμπτώματα όπως : λιποθυμία, πτώση αρτηριακής πίεσης, εμετοί, ταχυπαλμία. Επίσης και σύνδρομο θερμοπληξίας με σπασμούς, αυξημένη θερμοκρασία σώματος ακόμη και έμφραγμα. Σε μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει να δοθούν οι πρώτες βοήθειες, έκδυση ρούχων, τοποθέτηση παγοκύστεων σε τράχηλο μασχάλες κ.τλ. και να γίνει διακομιδή στο Νοσοκομείο.

Για την προστασία των ευπαθών ομάδων από τον καύσωνα θα λειτουργούν από σήμερα Τρίτη 10 Ιουλίου και μέχρι την Παρασκευή 13 Ιουλίου από τις 14:00 έως 19:00 μ.μ. οι παρακάτω κλιματιζόμενοι χώροι:
1) Δημοτική Ενότητα Θήβας :Παλιό Δημαρχείο (Πινδάρου) και Συνεδριακό Κέντρο (Λ.Μπέλου 1)
2) Δημοτική Ενότητα Βαγίων :ΚΑΠΗ
3) Δημοτική Ενότητα Πλαταιών: Δημοτικό Κατάστημα –Καπαρέλλι
4) Δημοτική Ενότητα Θίσβης : Πνευματικό Κέντρο -Δομβραίνα
και
5) ΚΑΠΗ Θήβας ( από το πρωί μέχρι το μεσημέρι)
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΗΒΑΣ - Δελτίο τύπου για τις θερινές εκπτώσεις



Σύμφωνα με το άρθρο 13, παρ. 3 του Ν.3557/2007, που καθόρισε τις ημερομηνίες των εκπτώσεων σε σταθερή βάση, οι θερινές εκπτώσεις του έτους 2012 θα αρχίσουν την Δευτέρα 16 Ιουλίου και θα λήξουν την Παρασκευή 31 Αυγούστου.
Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει οι συνάδελφοι να επιδείξουν στα εξής:

Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική στα εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά (τα προϊόντα) εκτίθενται.
Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης δεν είναι υποχρεωτική και ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι. Σε περίπτωση που η επιχείρηση αναγράψει ποσοστό πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. «20% έκπτωση»).
Η διενέργεια εκπτώσεων είναι στην διακριτική ευχέρεια της κάθε επιχείρησης.
Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται με την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά. Τα πρόστιμα είναι βαρύτατα και δεν επιτρέπεται να καταβληθεί ένα τέτοιο πρόστιμο λόγω λάθους. Επειδή δε, πρόκειται για διοικητικό πρόστιμο, πρώτα εισπράττεται (και μάλιστα σύμφωνα με τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων) και κατόπιν αμφισβητείται στα Διοικητικά Δικαστήρια.

Η ΛΗΞΗ ΤΩΝ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ
10 ΗΜΕΡΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΑΣ ΕΥΧΟΝΤΑΙ
Κ Α Λ Ε Σ Δ Ο Υ Λ Ε Ι Ε Σ !
Διαβάστε Περισσότερα »

Γιατί «έκοψαν» την γνωστή διαφήμιση «Έ ρε Jumbo που σας χρειάζεται;»

Γιατί «έκοψαν» την γνωστή διαφήμιση «Έ ρε Jumbo που σας χρειάζεται;»
Η Πρωτοβάθμια Επιτροπή Ελέγχου Επικοινωνίας, ανέκοψε την πορεία της δημοφιλούς διαφήμισης των Jumbo, απαιτώντας άμεση προσαρμογή της θεωρώντας ότι λειτουργεί αρνητικά απέναντι σε άλλες εμπορικές επιχειρήσεις, ενω προωθεί βίαιες συμπεριφορές.
Η Επιτροπή εξέτασε λεπτομερώς 3 τηλεοπτικά spots και 1 ραδιοφωνικό spot των Jumbo και τελικά έκρινε κατά πλειοψηφία ότι το ραδιοφωνικό spot μπορεί να παραπλανήσει μέρος των καταναλωτών και να λειτουργήσει δυσφημιστικά απέναντι σε κάποιες εμπορικές επιχειρήσεις.
Επιπλέον, κατά την Επιτροπή, ο συνδυασμός της φράσης «ε ρε Jumbo που σας χρειάζεται», (που αποτελεί παράφραση της γνωστής φράσης «ξύλο που σας χρειάζεται»), σε συνδυασμό με τον ήχο «ξυλιάς» και το σήμα των Jumbo αποτυπωμένο σε σανίδα στα 3 τηλεοπτικά spots, υπαινίσσεται βίαιη συμπεριφορά και για το λόγο αυτό αποφάσισε κατά πλειοψηφία ότι υπάρχει παραβίαση του άρθρου 4.3 του ΕΚΔ-Ε και πρέπει να γίνει η ανάλογη τροποποίηση των διαφημίσεων εντός 4 ημερών.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΙΝΤΕΟ:Αλυκή...Το Ιδανικό μέρος Για διακοπές στη Βοιωτία


Η Αλυκή είναι παραθαλάσσιο θέρετρο του νομού Βοιωτίας.Είναι από τα ομορφότερα χώρια του κόλπου των Αλκυονίδων με άγρια ομορφιά και καταγάλανα νερά. Ανήκει στο δημοτικό διαμέρισμα Ξηρονομής του δήμου Θίσβης.
Ο περίβολος της Αρχαίας πόλης των Σιφών βρίσκεται σε λόφο του οικισμού. Το χειμώνα κατοικείται από λίγους μόνιμους κάτοικους, αλλά τους θερινούς μήνες πλημμυρίζουν οι παραλίες της από διψασμένο για δροσιά και διασκέδαση κόσμο. Υπάρχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια, πολλές ταβέρνες, καφενεία και καφετέριες, mini market και φούρνος.
Στην Αλυκή μπορεί κανείς να επισκεφθεί και την αλυκή του χωριού. Καλύτερη εποχή γι’ αυτήν την επίσκεψη είναι το καλοκαίρι που δημιουργείται το εντυπωσιακό λευκό πεδίο. Μπορεί επίσης να περιηγηθεί στην ακρόπολη των αρχαίων Σιφών.
Αν ο προορισμός σας είναι η Αλυκή σας προτείνουμε να ακολουθήσετε σαν διαδρομή  την περιφερειακή οδό Θηβών-Αλιάρτου να βγείτε στην έξοδο προς Καναβάρη και θα κατευθυνθείτε προς Ξηρονομή. Φτάνοντας στην Ξηρονομή θα ακολουθήσετε τις πινακίδες, οι οποίες οδηγούν στην Αλυκή.
Viotiashop.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Άρια Αγάτσα: Η "Μεγάλη Επιστροφή"


Η Άρια Αγάτσα θήτευσε για τρία χρόνια στο ελληνικό Κοινοβούλιο, η οποία δεν κατάφερε να εκλεγεί ως βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, και τώρα θα παρουσιάζει ξανά τις αθλητικές ειδήσεις στο δελτίο της ΝΕΤΦήμες θέλουν τη δημοσιογράφο να ετοιμάζει τις....




βαλίτσες της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Την Αγάτσα καλωσόρισε ο Αντώνης Αλαφογιώργος, ενώ η ίδια σχολιάζοντας την επιστροφή της τόνισε:

«Τώρα ξαναγυρίζουμε στα αθλητικά μας. Μετά από μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία με πολλές δυσκολίες, αλλά η πολιτική είναι μια μεγάλη περιπέτεια…».
ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ .....
Διαβάστε Περισσότερα »

Ρε σεις, είναι αυτός ο Βαλάντης;[ΦΩΤΟ]

Αγνώριστος μιλάμε.
Με μαλλί μόικαν,μουσάκι και μέσα στα σκοτάδια πως να τον γνωρίσεις;..






Διαβάστε Περισσότερα »

Ελλάδα: H τρίτη μεγαλύτερη ύφεση στην ιστορία

Η ύφεση της Ελληνικής οικονομίας είναι ήδη η τρίτη μεγαλύτερη σε διάρκεια στην ιστορία, έχοντας ξεπεράσει αυτή των ΗΠΑ μετά το κραχ του 1929. 


Πηγαίνοντας πίσω μέχρι και το 1700, μόνο σε δύο άλλες περιπτώσεις έχουν υπάρξει μακροβιότερες υφέσεις: Από το 1980 μέχρι το 1997 στη Λιβερία, μία χώρα στη Δυτική Αφρική και από το 1989 μέχρι το 1997,στο Τατζικιστάν, μία χώρα στα σύνορα με το Αφγανιστάν (στοιχεία BBC UK). 


Αμέσως μετά...


ακολουθεί η ύφεση της Ελλάδας, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί τουλάχιστον για ένα χρόνο και πιθανό για δύο ή περισσότερα.


Δεν είναι, όμως, μόνο η διάρκεια της ελληνικής ύφεσηςπου αποτελεί ιστορικό ρεκόρ αλλά και το κόστος της που είναι ασύλληπτο.


Πέρα απ' το γεγονός του αποκλεισμού της απ' τις αγορές, της αναδιάρθρωσης του χρέους της και της ανάγκης για πολυετή άντληση δανείων απ' την Τρόικα με παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας, η χώρα έχει υποστεί μέχρι στιγμής αθροιστική μείωση του ΑΕΠ της κατά 20%. 


Μόνο από τη μείωση αυτή του ΑΕΠ, τη μείωση της τιμής βασικών περιουσιακών στοιχείων (ακινήτων, αυτοκινήτων, μετοχών) και των τραπεζικών καταθέσεων, το κόστος ξεπερνά κατά πολύ το μισό τρις ευρώ. Αυτό είναι μεγαλύτερο από το 200% του ελληνικού ΑΕΠ. Το οικονομικό κόστος του σεισμού και του τσουνάμι που ακολούθησε στην Ιαπωνία το 2011 ήταν της τάξης του 4% του ΑΕΠ της χώρας.


Επιπλέον, η Ελλάδα έχει βρεθεί στην 4η, πλέον, χειρότερη θέση στον κόσμο στην ανεργία, χάνει θέσεις εργασίας με το μεγαλύτερο ρυθμό διεθνώς, έχει υποστεί τη δεύτερη μεγαλύτερη πτώση μεταξύ των αναπτυγμένων κρατών στην αγορά κατοικίας, τη μεγαλύτερη μείωση μισθών και συντάξεων διεθνώς, καταγράφει το μεγαλύτερο ρυθμό στο κλείσιμο επιχειρήσεων, τη μεγαλύτερη αύξηση στους δείκτες κοινωνικού και οικονομικού πόνου στα αναπτυγμένα κράτη, τη μεγαλύτερη αύξηση στο δείκτη απαισιοδοξίας, τη μεγαλύτερη αθροιστική πτώση στις τιμές των περιουσιακών στοιχείων (ως ποσοστό του ΑΕΠ) όπως μετοχές, αυτοκίνητα, ακίνητα, τη μεγαλύτερη αύξηση σε έμμεσους φόρους κλπ.


Η περιουσία του μέσου Έλληνα έχει υποστεί συντριπτικό πλήγμα. Η αγοραστική του δύναμη έχει μειωθεί τουλάχιστον κατά 50%. Ένας μισθωτός των 1000 ευρώ χρειαζόταν κατά μέσο όρο το 30% ενός μισθού του για να αγοράσει 1000 λίτρα πετρέλαιο στη δεκαετία του '00. 


Από την αυγή της νέας δεκαετίας μέχρι σήμερα απαιτείται το 100% ενός μισθού για την αγορά 1000 λίτρων πετρελαίου.


Απ' την υπογραφή του Μνημονίου μέχρι σήμερα οι άνεργοι έχουν αυξηθεί περίπου κατά 700.000 με κίνδυνο ο αριθμός αυτός να φτάσει στο 1 εκ μέχρι τις αρχές του 2013, ανεβάζοντας το σύνολο των ανέργων στο 1,6 εκ. Οι οικονομικές συνέπειες της εκτόξευσης της ανεργίας είναι τεράστιες. 


Η ανάγκη καταβολής επιδομάτων ανεργίας, η μείωση της αγοραστικής δύναμης τόσο για τον άνεργο όσο και για την οικογένεια του, η μείωση στα έσοδα του κράτους από φόρους και εισφορές, η απογείωση των ιδιωτικών πτωχεύσεων, η αδυναμία αποπλήρωσης δανείων, κάλυψης ασφαλιστικών εισφορών, πληρωμής φόρων και τελών είναι μόνο μερικές απ' αυτές.


Στα παραπάνω πρέπει να προστεθεί το κοινωνικό κόστος απ' την ανεργία. 


Μελέτες δείχνουν πως κάποια απ' τα προβλήματα που συνδέονται με την ανεργία είναι η αύξηση ασθενειών εξαιτίας αδυναμίας κάλυψης ιατρικών αναγκών, διατάραξη της ψυχικής υγείας των ανέργων, αύξηση των περιστατικών ενδοοικογενειακής έντασης και βίας, ενίσχυση της κοινωνικής και πολιτικής αστάθειας, αύξηση της εγκληματικότητας, υποβάθμιση του επιπέδου ζωής, υποβάθμιση του επιπέδου μόρφωσης, ανασφάλεια, απαισιοδοξία κλπ.


Ιατρικές μελέτες συνδέουν την κρίση με τη μείωση των γεννήσεων και του μέσου όρου ζωής, την αύξηση των θανάτων, των αυτοκτονιών και των λοιμώξεων.


Αν τα δύο πρώτα χρόνια του δεύτερου Μνημονίου προκαλέσουν αντίστοιχη βλάβη με αυτήν των δύο πρώτων ετών του πρώτου Μνημονίου, τότε το καλοκαίρι του 2014 η Ελλάδα θα μετρά 2,4 εκ ανέργους και το κόστος απ' την απομείωση των περιουσιακών στοιχείων θα έχει ξεπεράσει το 1 τρις ευρώ.


Σε μία τέτοια περίπτωση θα μιλάμε για οικονομική γενοκτονία των Ελλήνων.



Πάνος Παναγιώτου
Χρηματιστηριακός Τεχνικός Αναλυτής
Διευθυντής GSTA Ltd, WTAEC Ltd
Διαβάστε Περισσότερα »

Nτου σε ουζερί που τα έπιναν...χρυσαυγήτες


«Ντου»,σπασμένα αυτοκίνητα,δακρυγόνα και ΜΑΤ.Στο ουζερί και ο βουλευτής Μπαρμπαρούσης.
Μεγάλης έκτασης επεισόδια έλαβαν χώρα νωρίτερα (μετά τις 10) στην περιοχή της οδού Καλυβίων και συγκεκριμένα στην οδό Εθνικής Ενότητας όπου βρίσκεται το ουζερί  στο οποίο βρισκόταν παρέα περίπου 20-25 ατόμων(σύμφωνα με μαρτυρίες άτομα που κινούνται στον εθνικιστικό χώρο), περιλαμβανομένου και του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κώστα  Μπαρμπαρούση.
Το ουζερί -που βρίσκεται στην οδό Εθνικής Ενότητας -και η ευρύτερη περιοχή δέχτηκε επίθεση από πολυάριθμη ομάδα κρανοφόρων(σχεδόν 100 άτομα)που με καδρόνια πέτρες και άλλα αντικείμενα έφτασαν μέχρι την πρόσοψη του ουζερί.
Αρχικά υπήρξαν συμπλοκές, ο βουλευτής της Χ.Α. απομακρύνθηκε από ανθρώπους που τον συνόδευαν και στη συνέχεια οι κρανοφόροι άρχισαν να σπάνε αυτοκίνητα και γενικά ότι έβρισκαν μπροστά τους. Φωτογραφίες των αυτοκινήτων φαίνονται στο φωτορεπορτάζ ενώ ένα από τα αυτοκίνητα ανήκε σε μετανάστη η σύζυγος του οποίου διαμαρτύρονταν.
Τα επεισόδια έληξαν τελικά με την επέμβαση διμοιρίας της αστυνομίας με κράνη και  δύο δακρυγόνα τα οποία δημιούργησαν αποπνικτική ατμόσφαιρα στους γύρω δρόμους. Αρκετοί ένοικοι από τις γύρω πολυκατοικίες βγήκαν με τα παιδιά τους στο δρόμο καθώς αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα. Η γειτονιά πάντως ήταν ανάστατη ενώ οι πιο πολλοί αναρωτιόταν για το λόγο των συμπλοκών. Κάποιοι προσπαθούσαν, μέσα σε όλα αυτά, να συγκεντρώσουν χρήματα για τις ζημιές στο ουζερί.
Αυτή την ώρα υπάρχει ακόμη κόσμος συγκεντρωμένος στην περιοχή, οι χρυσαυγίτες φωνάζουν συνθήματα, ενώ οι κρανοφόροι έφυγαν από την οδό Καλυβίων και εθεάθησαν και στην πλατεία Δημάδη, όπου φώναξαν συνθήματα πριν αποχωρήσουν. Επιπλέον έσπασαν βιτρίνα καταστήματος στην πλατεία Φλέμινγκ.



agrinionews.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Η πεθερά οργάνωσε τον ομαδικό βιασμό της νύφης στο Ρέθυμνο!


Η πεθερά οργάνωσε τον ομαδικό βιασμό της νύφης στο Ρέθυμνο!
Έναν πραγματικό εφιάλτη έζησε μια 16χρονη από τη Βουλγαρία, που έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού, μετά από παγίδα που της έστησε η πεθερά της. Σύμφωνα με την αστυνομία, έχουν ήδη συλληφθεί 6 άτομα για την υπόθεση, ενώ αναζητείται ακόμα ένα. Η 16χρονη συζούσε με νεαρό ομοεθνή της στο Ρέθυμνο.

Η ανήλικη έψαχνε για δουλειά, καθώς με δυσκολία τα έβγαζαν πέρα. Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, της τηλεφώνησε η πεθερά της και της ζήτησε να ετοιμαστεί, καθώς θα περνούσε μαζί με τον άντρα της και έναν φίλο τους, για να την πάρουν για μια δουλειά, σε ταβέρνα χωριού του Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με το «Έθνος'», η ανήλικη ετοιμάστηκε και επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο των πεθερικών της. Όπως ανέφερε αργότερα σε αστυνομικούς, πήγαν σε μια αγροτική τοποθεσία έξω από χωριό της πόλης, αλλά δεν υπήρχε ταβέρνα. Την οδήγησαν σε μία στάνη όπου ήδη περίμεναν 4 αλλοδαποί (δύο Ινδοί και δύο Πακιστανοί).

Την άφησαν εκεί και αφού τη βίασαν ομαδικά, η πεθερά της επέστρεψε για να την πάρει. Όπως καταγγέλλεται, της πέταξε 50 ευρώ και την προειδοποίησε να μη μιλήσει σε κανέναν για όσα συνέβησαν εκεί.

Η 16χρονη όμως αφού επέστρεψαν στο σπίτι πήγε στην αστυνομία και κατήγγειλε όσα είχαν συμβεί σε βάρος της. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και η πεθερά.

Το λόγο για την υπόθεση που συγκλονίζει την τοπική κοινωνία, έχει η δικαιοσύνη, ενώ οι έρευνες της αστυνομίας, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη όλων όσων εμπλέκονται συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.newpost.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ TAEKWONDO ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΜΑΣ ΠΗΓΕ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ!!!!!ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ,ΧΑΛΑΡΩΣΗ,ΠΙΣΙΝΕΣ...ΙΠΠΑΣΙΑ ΚΑΙ TAEKWONDO ΜΕ ΤΟΥΣ 1500 ΣΥΝΑΘΛΗΤΕΣ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΡΑΝΤΖΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ!!!!ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΡΚΕΤΗΣ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΑΕΝΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ TAEKWONDO ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ ΑΠΟ ΞΕΝΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ TAEKWONDO ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ TAEKWONDO ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΟΥΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 2012.!!
Η ΠΡΟΠΟΝΗΤΡΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ κ. ΕΛΕΝΗ ΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ-ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Α  ΣΤΟ TAEKWONDO 3 DAN WTF,ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΑΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ  ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΑ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟ.......ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΩΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΓΩΓΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΙΓΟΝΤΩΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ.
ΜΕ ΤΙΜΗ
ΑΚΑΔΗΜΙΑ TAEKWONDO ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΡΙΑ TOY TAEKWONDO
κ.ΕΛΕΝΗ ΑΝΔΡΕΟΥ  ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ- ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΡΙΑ Α ΤΟΥ TAEKWONDO (ΜΑΥΡΗ ΖΩΝΗ-3 DAN WTF KOREA)
Διαβάστε Περισσότερα »

Μάθε για την εκκαθάριση της δήλωσης σου με ένα τηλεφώνημα

Μάθε για την εκκαθάριση της δήλωσης σου με ένα τηλεφώνημα
Οι φορολογούμενοι θα έχουν πλέον τη δυνατότητα με ένα απλό τηλεφώνημα να ενημερώνονται αν εκκαθαρίστηκε η φορολογική τους δήλωση, θα πρέπει απλώς να καλούν τον τηλεφωνικό αριθμό 211-0007111. Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα την υπηρεσία τηλεφωνικής ενημέρωσης ενεργοποίησε το υπουργείο Οικονομικών και οι ενδιαφερόμενοι απλώς θα πληκτρολογούν, από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο, τον αριθμό κλήσης της υπηρεσίας και τον ΑΦΜ τους.
Ποιες πληροφορίες παρέχει αυτόματα η υπηρεσία:
  • Η ολοκλήρωση ή μη της διαδικασίας εκκαθάρισης της δήλωσής του.
  • Η ημερομηνία εκκαθάρισης και το αποτέλεσμά της (χρεωστικό, πιστωτικό ή μηδενικό).
  • Η ημερομηνία είσπραξης του ποσού επιστροφής (όταν είναι πιστωτικό).
  • Η ημερομηνία καταβολής της πρώτης δόσης (όταν είναι χρεωστικό).
  • Η εκτιμώμενη ημερομηνία διενέργειας της επόμενης εκκαθάρισης, σε περίπτωση που η Δήλωσή του δεν έχει εκκαθαριστεί.
Ακόμη, από τον τηλεφωνικό αριθμό 211-0007111 οι φορολογούμενοι θα μπορούν να ενημερωθούν για την εκκαθάριση του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας Φυσικών Προσώπων, αλλά και για τη χρήση της κάρτας αποδείξεων.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΘΗΒΑ: ΕΡΓΟ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΕΩΝΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Η συνέντευξη του προέδρου της ΔΕΥΑΘ κ. Στάικου για το έργο υδροδότησης του Ελεώνα.







Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτός λειτουργίας την Τρίτη ο αριθμός 184 του ΕΟΠΥΥ

Εκτός λειτουργίας την Τρίτη ο αριθμός 184 του ΕΟΠΥΥ
Δεν θα λειτουργήσει την Τρίτη ο αριθμός 184 του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), λόγω τεχνικών προβλημάτων.
Ο τριψήφιος τηλεφωνικός αριθμός, μέσω του οποίου κλείνονται τα ραντεβού με τους γιατρούς που είναι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό, δεν θα λειτουργεί από τις 7 το πρωί έως τις 7 το βράδυ.
Όπως έγινε γνωστό καταβάλλονται όλες οι δυνατές προσπάθειες προκειμένου η βλάβη να αντικατασταθεί σύντομα και οι ασφαλισμένοι να εξυπηρετηθούν και πάλι.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Στουρνάρας γύρισε με άδεια χέρια και ένα τελεσίγραφο

Ο Στουρνάρας γύρισε με άδεια χέρια και ένα τελεσίγραφο
Μια επιστολή-έκπληξη από τον Βόλγφκανγκ Σόιμπλε περίμενε τον Γιάννη Στουρνάρα πριν φτάσει στις Βρυξέλλες. Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, πέρα από τα τυπικά συγχαρητήρια, διαβεβαίωσε ότι θα στηρίξει την Ελλάδα και δήλωσε ικανοποιημένος που η χώρα μας σχημάτισε γρήγορα κυβέρνηση συνεργασίας.
«Να είσαι σίγουρος ότι έχεις την υποστήριξή μου σε αυτή την προσπάθεια. Ανυπομονώ να έχουμε μια εποικοδομητική συνεργασία» αναφέρει ο κ. Σόιμπλε στην επιστολή του.
Πέρα από την θετική επιστολή Σόιμπλε και την θερμή υποδοχή που επεφύλαξε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί στον Γιάννη Στουρνάρα το Eurogroup έστειλε τελεσίγραφο προς την Ελλάδα. «Εφαρμόστε το Μνημόνιο και μετά βλέπουμε» αυτό ήταν το μήνυμα που εστάλη προς τη χώρα μας με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο. Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης που συνεδρίασαν ως τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, δεν άφησαν κανένα περιθώριο παρερμηνειών: Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει πρώτα απ'όλα να επαναφέρει εντός στόχων το εκτροχιασμένο πρόγραμμα του Μνημονίου πριν γίνει οποιαδήποτε συζήτηση για την επαναδιαπραγμάτευση αλλά και για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του χρηματοδοτικού προγράμματος.
Οπως δήλωσε, μάλιστα, μετά το τέλος του Eurogroup, o Ζαν Κλοντ Γιούνκερ οι αποφάσεις για το θέμα της Ελλάδας θα ληφθούν μετά την αξιολόγηση της πορείας της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα.
Στο χθεσινό μαραθώνιο του Eurogroup η Ελλάδα δεν ήταν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων. Στην κορυφή της ατζέντας βρέθηκαν η χρηματοδότηση της Ισπανίας, η παροχή βοήθειας προς την Κύπρο και το θέμα της αλλαγής σκυτάλης στην ηγεσία του Eurogroup. H θητεία του Γιούνκερ παρατείνεται για 2,5 χρόνια αλλά, όπως δήλωσε ο ίδιος, θα αποχωρήσει στο τέλος του χρόνου ή στις αρχές του επόμενου.
Παράλληλα, αποφασίστηκε το πρόγραμμα για την Κύπρο να έχει ολοκληρωθεί ως τον Σεπτέμβριο. Για την Ισπανία αποφασίστηκε να δοθεί παράταση ενός έτους στην προσπάθεια μείωσης του ελλείμματος και η χώρα θα έχει πρόσβαση σε 30 δις ευρώ ως το τέλος του Ιουλίου.
Συνεργάτες του Γιάννη Στουρνάρα αποτύπωναν αργά χθες το βράδυ το δύσκολο κλίμα που επικράτησε στο Eurogroup για την Ελλάδα. «Ο δρόμος μπροστά μας είναι πολύ μακρύς και δύσκολος» τόνιζαν ενώ ξόρκιζαν το ενδεχόμενο να ζητηθούν από την τρόικα νέα μέτρα. «Παλεύουμε ώστε να αποφευχθεί ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων πέραν των όσων προβλέπονται στο Μνημόνιο, θα εξαρτηθεί όμως από την έκθεση της τρόικας» ανέφεραν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τα Νέα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη "παλιατζής" στη Λιβαδειά


Έναν "παλιατζή" με ακριβά γούστα συνέλαβαν το μεσημέρι της Δευτέρας, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς.
Ο 57χρονος μαζί με τέσσερις ακόμα (2 άνδρες και 2 γυναίκες), προφασιζόμενοι τους συλλέκτες παλαιών αντικειμένων, αφαίρεσαν από οικία 70χρονης κοσμήματα συνολικής αξίας 10.000 ευρώ περίπου.

Από τις άμεσες και επιστάμενες αναζητήσεις, οι αστυνομικοί εντόπισαν πεζό, στον Αλίαρτο Βοιωτίας, τον 57χρονο και τον συνέλαβαν. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα το πρωί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των συνεργών του.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ